|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
18.05 (sobota)
Olej: Babydream dla mam na godzinę na suche (delikatne rozczesywanie) Szampon: SLS, Barwa ziołowa z czarną rzepą, kubeczkowo 2x (dawo był mocniejszy szampon, dobrze zrobił )d/s: Alterra morela (jakieś 5 min) b/s na ociekające: Joanna len i rumianek żel: Joanna mrożący odrobina Garnier AiK rozmieszane w dłoniach, nałożone na mocno mokre włosy, nadmiar odgnieciony koszulką, wygniecione fale suszenie dyfuzorem Efekt na zdjęciach zadowolona, na pierwszy dzień fajna objętość, na drugi dzień objętość i skręt zmniejszone, ale nadal dobrze (spałam bez chustki, byłam w podróży gdzie też przysypiałam, wiatr itd...), kolor też ciekawey, wielowymiarowy po hennie ![]() 1,2,3,4 - dzień mycia, światło żarówkowe 5 - drugi dzień, słonko 6 - drugi dzień, lampa 7 - porównanie dzień mycia i kolejny
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj:
na trening kokos przepłukanie Facelle kubeczkowo maska robiona z gluta, lecytyny, miodu i oleju lninego maziadłem z shea + Bingo - pod folie jeszcze Bingo Artiste b/s przesada ![]() dzisiaj: SLS AA do suchej Wax awokado + żel aloesowy kubeczkowo puch ;] |
|
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
21 maja
Szampon: Alterra migdały i jojoba Odżywka: Isana olejek babassu Maska: Alterra z owocami granatu. Schnięcie: Naturalnie, bez suszarki Mycie włosów metodą OMO.
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
SLS
znowu MOJA maska miód duuuzo lecytyny sok z aloesu olej lniany olej kokosowy Bingacz z glinką ghassoul pantenol, gliceryna, kwas hial plopping ![]() Nivea FC i krem z biedronki b/s kilka kropli ekstraktu arginina kofeina znowu inaczej acz zacnie
|
|
|
|
|
#1325 |
|
sentimental animal
|
22.05.12
na szybko po ćwiczeniach mycie Isana z babassu, potem tylko b/s joaśka z miodem i cytryną, żel czarny Isana, krem biedronkowy na końcówki efekt jak widać w załączniku
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
wietrznie, duszno, cieplutko i wiosennie
O - kilka kropel olejku dla dzieci BD M - BD plus Joaśka z lnem b/s O - Isana Babassu, kapeczka Garniera AiK. lniana płukanka b/s - krem do rąk z parafiną, dimethicone, trochę kremu z biedry w suche s - kapka czarnej Isany przyklapnięte, rozmiękczone. skręt nienajgorszy, ale szybko wszystko się rozpadło. bardzo łatwo o puch, podatne na układanie. nie wiem czego chcą
|
|
#1327 |
|
Strażnik Wizażu
|
20.05.2012
Mycie szamponem Joanna Naturia Pokrzywa Henna na odrosty 2h, spłukana wodą Na długość b/s Joaśka Len i Rumianek |
|
|
|
|
#1328 |
|
Kazar Lady
|
22.05
maska z zółtka, kilku kropel keratyny, b5, kolagenu, HA, odrobina niacynamidu, łyżeczka miodu oliwa z oliwek troszkę bingo ze spiruliną na 2h mycie potters z lotosem b/s joaśka zielona żel lniany i artiste bez odżywki d/s są odstawacze
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie zadowolona.
Ograniczyłam ciężkie odżywki, myłam 2 razy SLS. Dziś rano: BD Isana Babassu + Garnier AiK na same końce płukanka lniana krem z biedry plunking <wymiana koszulek> schniecie naturalne, w prawie suche sporo żelu Isana pomarańczowego. Są mocne fale, jest objetość
|
|
#1330 |
|
Rozeznanie
|
po miesięcznej przerwie od olejowania na noc olej palmowy z kokosem
rano mycie szampon issana na godzine pod czepek alterra morelowa z kilkoma kroplami keratyny schnięcie naturalne stylizacji dzis brak ![]() efekt: sam miód
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
wersja codzienna nierozczesana
mycie: balsam BD fur mama odżywka d/s: maska Biovax do wypadających z różową Artiste i kapką Isany Babassu na kilka godzin plunking w t-shirt odżywka b/s: odrobina Naturii z pokrzywą schnięcie naturalne (schniemy już 5 godzin...)
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
O: Isana z babassu
M: przeciwłupieżowy YR O: Biovax latte i na długość Isana z babassu (na godzinę pod czepek i ręcznik) Odżywka b/s - Joanna len i rumianek Stylizacja: żel lniany, ręcznikowanie, żel lniany i mrożący, schnięcie naturalne Fale zdefiniowane, włosy miękkie, jest dobrze Na noc spięłam włosy wsuwkami, rano spryskałam je wodą z Jantarem i delikatnie wygniotłam - dzięki tym zabiegom po nocy moje fale się nie rozprostowały, lecz ładnie trzymały |
|
|
|
|
#1333 |
|
sentimental animal
|
27.04.2012
przed myciem: Bingo shea+keratyna+B5, na to olejek Alterra Brzoza&Pomarańcza mycie BD d/s Alterra z morelą+B5 na 20 minut b/s Joanna z cytryną i miodem, krem z biedronki na końcówki stylizacja: wgniecenie czarnej męskiej Isany zdjęć brak, ale było ok. 28.04.2012 reanimacja rano: ugniatanie mokrą ręką, żel fioletowy Artiste, odgniecenie sucharków zdjęcie w załączniku, zła data w aparacie
|
|
#1334 |
|
Strażnik Wizażu
|
29.05.2012r.
- przeterminowane Alverde Avocado + keratyna hydrolizowana + żel hialuronowy z B5 i alantoiną na 3h, włosy spsikane wcześniej Jantarem z kofeiną, argininą...- spłukanie - mycie włosów szamponem Hipp x 2 kubeczkowo - płukanka srebrzyk - na długość Joaśka len i rumianek b/s, na to odrobina KCKT - żel Delia czarny. Schnięcie naturalne. I jest fajnie zdjęcia po nocy, 30.05.2012r.
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-05-30 o 19:48 |
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
prawie jak olejowanie - maska olejowa mi sie nie domyla ;p
szampon SLS z sodą maska Bingo ghassoul + sok aloe + tonik ziaja rumianek pod foliepłukanka "mlekowa" z 5k mleczanu sodu i 5k kwasu mlekowego plunking pieluchą puszakowato i kręcono i mięciutkie i błyszczą
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Strażnik Wizażu
|
31.05.2012r.
- Biovax do włosów suchych i zniszczonych + keratyna hydrolizowana na 2h, włosy spsikane wcześniej Jantarem z kofeiną, argininą... - spłukanie - na długość trochę Joaśki z makiem - mycie włosów Facelle Sensitive x 2 kubeczkowo - płukanka srebrzyk - na długość b/s Garnier AiK - żel mrożący Joanna. Schnięcie naturalne. I jest fajnie zdjęcia z 01.06.2012r.
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-06-02 o 00:27 |
|
|
|
|
#1337 |
|
Przyczajenie
|
Olej: alterra granat i awokado
Mycie: yves rocher szampon do włosów brązowych Odzywka d/s: the body shop bananowa Wcierka: kuracja joanna rzepa na skalp Zabezpieczenie końcówek: biovax jedwab Schną sobie
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Wielka Pani ;)
|
dziś:
olej z orzechów włoskich na calą noc mycie: mrs. Potters z arniką x2 d/s: alterramorela + artiste z keratyną na pół h b/s: joaśka cytrynowa pianka isana locken, schnięcie naturalne, gdy wyschły wtarłam jantara
Jakub 11.06.2017 Edytowane przez magdus1747 Czas edycji: 2012-06-01 o 12:42 |
|
|
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj:
Olejowanie- olej zwykły spożywczy, 3 godziny Szampon Shauma Oil Odżywka Pantene z/s Jedwab Odżywka Shauma Oil b/s Efekt- gładkie loki, choć wolałabym mocniejszy skręt, wyszły właściwie loko- fale
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
2.06.2012
na kilka godzin biovax do włosów słabych ze skłonnością do wypadania + 1 szt wiesiołka wtartego we włosy wcierka jantar omo: szampon babydream różowa odżywka isana garnier karite na koniec balsam babuni następnie suszenie w koszulce wewnętrznie: kubeczek drożdży (2 dzień), 2 x tran, 1 x skrzypopokrzywa ![]() Pozdrawiam ![]() naven |
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Oleje: na skórę głowy - Sesa
na włosy - Amla Mycie - Babydream szampon Odżywka - Alterra granat i aloes na końcówki - serum do włosów l'biotica spray - (woda, d pantenol i jedwab) |
|
|
|
|
#1342 |
|
sentimental animal
|
2.01.12
przed myciem: Bingo z shea+B5+keratyna olejek Alterra Granat&Awokado na 4 h mycie BD d/s Alterra z morelą na 20 min. b/s Joanna z miodem i cytryną na końcówki Biedrokrem+ olej z pestek winogron podsuszone dyfuzorem do ok. 80 % efekt: ładnie, ale bez szału
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
01.06. (piątek)
mycie: Alterra Granat i Aloes szamponetka Joanna na 30 min (kawowy brąz-wyszła ruda w słońcu d/s: Alterra Morela na 5 min żel Pantene w sprayu, wysuszone na prosto ((moznym nawiewem, bez nakładek), mam problemy ze stylizowaniem teraz, bo skręciłam łapkę ![]() włoski gładkie i sypkie (objętość w stylizacji "na prosto" widoczna, przy użyciu tego żelu w stylizacji na fale-średnio, lepszy efekt ze zwykłym żelem i odgnieceniem)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-06-03 o 12:54 |
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
po poprzednim myciu
olej z pestek moreli na skalp ![]() olejek Khadi przeciw wypadaniu na noc (co mi odpbiło? zapach jest mocny i nie da się spać) rano olej lniany i wax awokado + psiknięte na 1h zmycie odżywki z olejami mycie Bingo shea + Ziaja tonik rumiankowy glut lniany z pupłuczkami gencjany plunking ręcznikiem skręt i lekki puch -> ciut oleju arganowego na prawie suche |
|
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
na noc: glut w skalp i Bubchen pflege creme na długość
mycie: BD fur mama odżywka d/s: Isana Babassu na długość (15 min) odżywka b/s: Joaśka pokrzywowa plunking w T-shirt stylizacja: aloglut i Joaśka mrożąca suszenie: dyfuzor i ślimaczki z przodu Eefekt: No, całkiem, całkiem. Włosy trochę zapomniały, jak falować - nic dziwnego, 2 miesiące stylizacji na prosto. Zaczynam je trochę bardziej maltretować, więc mam nadzieję, że skręt wróci. Tak btw. po nocy miałam 2 korkociągi No i dałam stanowczo za mało żelu, bo nie było czego odgniatać[wybaczcie dziwne pozycje zdjęć, ale samohebki mi nie wychodzą a kucanie do zdjęcia tyłem po raz 14 boli hihi]
2A-3A/F/iii blogujemy (nie tylko) włosowo Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-06-05 o 10:02 |
|
|
|
|
#1346 |
|
Kazar Lady
|
olej lniany na maske bingo z shea na dobę
mycie potters z lotosem d/s alterra z morela zmieszana z rózową artiste b/s joaśka żółta płukanka z octem jabłkowym zel lniany i porcja mrożącego ugniatanie na czas nakładania żelu jest nieźle, bywało lepiej
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
M: szampon Lilliputz sens i kilka kropli oliwki BD niebieskiej
O: Bingo shea, żel aloesowy, 5k oliwki - pod folię kręcono, błyszcząco i puszato ;] |
|
|
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
mycie: BD fur mama
odżwyka d/s: maksa Biovax do wypadających na godzinę płukanka z zielonej herbaty odżywka b/s: Joaśka z pokrzywą plunkinkg w T-shirt stylizacja: trochę gluta i Joaśka mrożąca schnięcie: suszara, ślimaczki na całej głowie, potem dyfuzor efekt: dużo gorzej niż wczoraj zdjęcia są bardzo rozjaśnione - nie pomyślałam, że na ciemnym sweterku nie będzie nic widać...
2A-3A/F/iii blogujemy (nie tylko) włosowo Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-06-06 o 20:54 |
|
|
|
|
#1349 |
|
Zadomowienie
|
Oliwa z oliwek + Garnier Nutri odbudowa na ~5h
Mycie szampon Joanna z pokrzywą (sls) garnier nutri odbudowa na chwilkę do rozczesania b/s Joaśka mak i bawełna dużo żelu artiste fioletowego + trochę isany czarnej suszenie z dyfuzorem pierwsze zdjęcie zaraz po suszeniu, fajnie. następne 3 godziny później, gorzej
|
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Co użyłam:
zewnętrznie: -wczoraj na noc -> jantar na skórę -wczoraj na noc -> mix: kallos latte+odrobina oliwki hipp+odrobinka babassu+odrobinka mocznika -rano zmycie szamponem babydream +odżywka babassu -utrwalenie żel lniany *schły naturalnie *zdjęcie z około 17.00 więc od 9.00 trzymały się caaałkiem nieźle wewnętrznie: -drożdże do picia+tran+skrzypokrzywa Jestem zadowolona ![]() Pozdrawiam
Edytowane przez naven Czas edycji: 2012-06-06 o 21:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

)
zadowolona, na pierwszy dzień fajna objętość, na drugi dzień objętość i skręt zmniejszone, ale nadal dobrze (spałam bez chustki, byłam w podróży gdzie też przysypiałam, wiatr itd...), kolor też ciekawey, wielowymiarowy po hennie 

Alverde Avocado + keratyna hydrolizowana + żel hialuronowy z B5 i alantoiną na 3h, włosy spsikane wcześniej Jantarem z kofeiną, argininą...