|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Anoxa, nie wierzę... Zaraz mi sieprzyomina taki prgram co dwie babki (jedna ruda w okularach, druga wielka blondyna z kokiem)sprzątają ludziom chałupy. Jaki ludzie mają syf, to przechodzi ludzkie pojęcie - kibel aż gruby od g...a, umywalka taka, że bym nawet butów w niej nie umyła. Tak jak pisałaś - pościele aż lepkie od brudu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
anoxa, w połowie mi się odbiło. Fuj...
#1323 |
Zadomowienie
|
Żabciu, po południu robiłą zazwyczaj też malutkie srytki, ale nigdy przy tym tak nie stękała i nie dusiła. Nie ma zaparcia, bo co rano idzie kupa, więc nie rozumiem, co się dzieje.
Cholera, kupiłam dziś śliwki Hippa i nie zwróciłam uwagi, że zawierają cukier ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Raczkowanie
|
anoxa jak tak czytam, to własnym oczom nie wierzę... jak tak można w ogóle żyć? współczuję... tragedia normalnie.... w szoku totalnym na maksa jestem... nie wytrzymałabym chyba takiego smrodu... mam strasznie wyczulony węch na wszystko... fuuu ochyda... wspólczuję Ci
#1325 |
Zadomowienie
|
zabcia dzięki
![]() niezawsze ahh myślałam, że na dłużej. ale na pewno odbijesz sobie jeszcze ![]() ja ostatnio na nartach jeździłam z 7 lat temu. bo wtedy jeździłam ze szkoły na obozy a potem nie było kasy i gdyby ten nie był obowiązkowy to pewnie też długo bym się nie wybrała... narazie to muszę jeszcze wymotać skądś spodnie bo nie dam pare stów ( ani nawet stówy jakby takie istniały ![]() ![]() wszystkie koleżanki albo chudsze albo dużo większe ode mnie i nie mam skąd ![]() anoxa do krynicy ![]() ![]() a receptę mam właśnie na 1 puszkę więcej nie trzeba i oczywiście wykupię, musi być w razie w |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny odchudzajace sie moge wam odjac apetyt piszac o tym babsku
![]() martysek tak znam ten program tylko roznica jest taka ze ci ludzie poza syfem mieli ogolnie ladne w miare mieszkania a oni maja ruine i nie rozumiem ze zamiast sciany odmalowac czy posciel kupic oni sobie kupuja tel po 700zl laptopy plus komutery stacjonarne itd a w domu syf smrod i ubustwo uwazam tez ze mozna zyc biednie ale czysto a tam jest tragedia pod kazdym wzgledem jak byla postawilam pierniczki na stol ktore pieklam zjadla kilka a reszte wyrzucilam do smieci bo balam sie ze je moze gdzies smyrnela lapskami nie wiem czemu ludzie sie nie myja przeciez to nie boli ![]()
#1327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my jutro mamy ostatnie szczepienie.ciekawe ile Aduśka wazy i mierzy.jutro sie pochwale anoxa-az nie wiem co powiedziec o takiej tesciowej...masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
zabcia no ja niestety tez mam delikatny wech nawet mialam kolege ktory mowil ze pod tym wzgledem jestem bardzo wyjatkowa bo wszedzie cos wyczuje i zwracam uwage na rozne zapachy/smrody na ktore inni ludzie nawet uwagi nie zwracaja
#1329 |
Raczkowanie
|
martysek chciałam te śliwki kupić jakiś czas temu i czytałam wszystkie słoiczki z deserkami co mają w składzie... kaszki też mają cukier, ale Mała bez kaszki na noc nie prześpi całej nocy i budzi się na jedzenie ok 4-5 więc jej już podaję.... czasami sam kleik, to zalezy od tego ile w ciągu dnia zje.... no ale co do tych deserków to chyba stałam z godzinę czasu w tesco i czytałam i strasznie się zmartwiłam, że te śliwki mają cukier
![]()
#1330 |
Zakorzenienie
|
niezawsze, tak to moja mamuska taka spostrzegawcza jest
![]() co do sliwek z hippa to nie sa suszone i sa po 4 miesiacu, suszone sliwki sa z gerbera i one sa po 5 miesiacu. ja dzisiaj malej zapodalam sliwke, takiej smakowalo ze sama buziaka otwierala po jeszcze. zjadla pol sloiczka, a ze to nowosc to wiecej nie dawalam. anoxa wspolczuje ci ze masz do czynienia z ta kobieta. ja za to mam zalame jesli chodzi o tesciow, u nich za to za***iscie wali stechlizna. normalnie masakra! az dziw ze jak tam mieszkalam z tz, to nie przelazil ten zapach do naszego pokoju. jak bylam u moich rodzicow, i przyjechal tz to dal koszule do prasowania ktora byla u tesciow... moja matka od razu wziela ja do prania bo powiedziala ze nie wytrzyma tego zapachu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
agravka powtarzam to nie moja tesciowa tylko babsko ktore urodzilo mojego meza
![]() tak swoja droga ciekawe czy ja kiedys do psychiatryka wywioza bo mialam sasiadke ktora smierdziala i syf miala w domu i w pewnym momencie ja wywiezli i juz nie wypuscili ![]()
#1332 |
Zakorzenienie
|
dopiero teraz przeczytalam sklad co te sliwki maja... masakra! cukier, grysik ryzowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co dziwne, w hippie jest 50% śliwki, a w Gerberze tylko 28% jeśli się nie mylę. Reszta to woda. Podawałam tą z gerbera i mała reagowała bezproblemowo.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2011-01-12 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
bajka mialam bliska kolezanke i u nich tez tak stechlizna walilo
zabcia jak bajka pisala z gerbera jest suszona sliwka po 5mc wogole to powiem wam ze mam tutaj na wiosce znajoma ma corke o tydzien mlodsza od Hubcia i ona mi mowi ze ostatnio robila gulasz i ze mocno slony jej wyszedl ale dala tej malej i jej smakowal ![]() ![]()
#1335 |
Zadomowienie
|
Anoxa, mój węch to czasem przekleństwo. Nawet jak paliłam, czułąm różne zapachy szybciej, niż inni.
Mycie może boleć, bo jak już tak grubo obrosli brudem, to zrywanie go, może boleć ![]() Żabciu, śliwki są jeszcze suszone chyba Gerbera. |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
tak dzidzia gerber ma 28%
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- link do sliwek z hippa po prawej stronie napisane ze bez dodatku cukru a w skladzie ze tyle ile dozwolone ![]()
#1337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sorry, że się tak rozpisałam
![]() |
#1338 |
Zadomowienie
|
Anoxa, gdzieś czytałam, że wywaru z rosołu nie powinno się maluszkom dawać. Nie wiem, czemu.
Nie wiem, jak to wyjdzie, ale chciałabym jak najpóźniej przyprawiać, solić, słodzić Małej jedzonko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
zabcia masakra dobrze ze tak to sie skonczylo ja nie lekcewarze takich zapachow chodze po domu i wesze
![]() martysek pewnie ze z czasem zaczne podawac malemu potrawy wspolne choc mysle ze przed porzadniejszym przyprawieniem na poczatku bede mu odlewala porcje ale bez przesady 5,5mc przeciez ona dopiero co zupki zaczela jej dawac a tu juz przesolony gulasz
#1340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1341 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaa właśnie zapomniałam wam napisać ważyłam wczoraj aleksa i w ciągu 2 tygodni przybrał 300 g. to dużo chyba jak na 5 miesiąc. waży już 7800 i z 25 centyla zbliża się do 50. hmmm powinnam mu mniej dosypywać kaszek i kleików do mleczka ? nie wiem sama. staram się mu zmiennie dawać kaszke i kleik ( kaszka ma więcej cukru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
właśnie ja też słyszałam że wywaru rosołku nie można dawać chyba do 10-11 miesiąca, ale nie wiem dlaczego.... może dlatego, że gotuje się tam razem mięsko a wywar mięsny uczulac może? tak mówili na tvn style w "między nami rodzicami" w którymś odcinku, nie pamiętam tylko którym
#1343 |
Zakorzenienie
|
a to ja mialam taka akcje z telewizorem
![]() moja mama miala manie na swieczki, jedna stala na tv. matka ktoregos wieczora zapalila i idac spac zapomniala zgasic bo akurat palilo sie w kominku i gaszac swiatlo nie zauwazyla poswiaty od swieczki. polozyla sie spac, ja juz tez lezalam w lozku. nagle swiatlo mi w pokoju zapalila drze sie jak opetala macha rekami, a ja mialam sluchawki na uszach ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- ja dawalam sliwke z hippa bo akurat ta byla najblizej mojej reki w szafce, a nie spojrzalam na sklad :/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1346 |
Wtajemniczenie
|
a nie mozesz sloiczka wlozyc do miseczki pelnej goracej wody? 2 min i obiadek cieply-ja tak robie mimo, ze mam podgrzewacz, ale on jakos dlugo grzeje-nie chce mi sie czekac
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zadomowienie
|
ale mialyście przeżycia z pożarami, dobrze że się wszystko ok skończyło...
a z tym doprawianiem to brak słów. każda matka wie co najlepsze dla dziecka...blebleble no ale sory to jest przesadą dla mnie. a wywaru nie można podobno bo jest silnie alergizujący i można dopiero zupki robić na wyważe jak się miesiąc podaje dane mięsko i nic po nim nie jest. ja tak słyszałam czy tam czytałam ![]() agravka mój grzeje super szybko ( szybciej woda się gotuję niż w czajniku ![]() ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2011-01-12 o 22:40 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- wiolek obejdziesz się bez podgrzewacza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- wiolek w takim razie przepraszam za odpowiedź w sprawie podgrzewacza ![]() ![]()
![]() |
#1349 |
Zadomowienie
|
no tyle, że to nie ja mam się " obchodzić" tylko mój tż
![]() ![]() ![]() ok idę spać wkońcu dobranoc wszystkim ![]() żabcia nie masz za co przepraszać ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2011-01-12 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Raczkowanie
|
wiolek masakra 15 min ? no to faktycznie bez sensu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Ja także uciekam spać... nie wyśpię sie dzisiaj ot co ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.