|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116002 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090 ale w sumie nie pasują nam do stylu pozostałych mebli więc kupujemy zwykłe, proste, białe łóżeczko, białą komodę Malm, mamy też regał Expedit w kolorze jasnego drewna z białymi dodatkami a fotel chcę taki: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39860980 Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
dziewczyna przyjechała z tż do szpitala w nocy,miała akcję porodową,skurcze co7do 5 minut.
Wszyscy spali,w dodatku jakaś awaria prądu była,położna zapytała co się dzieje ,nawet nie zbadała nie wezwała lekarza.Stwierdziła ze jeszcze jest czas i zeby pojechali do innego szpitala,bo u nich awaria prądu(działało zasilanie awaryjne)a najlepiej jak pojedzie do domu. Małzeństwo pojechało do innego szpitala,tam okazało się że u dziecka brak tętna. Matka mówiła,że jak przyjechała do 1 szpitala cały czas czuła ruchy. Lekarze zbadali ją i miała 7,5 cm rozwarcia za chwilkę urodziła martwego synka,udusił się pępowiną, Położne płakały razem z matką,położyły jej go na piersi ,wyobrażacie sobie. Ojciec dziecka mówił,ze maluch wyglądał jakby spał i ciągle miał nadzieję ,że otworzy oczka i zacznie płakać.Niestety
|
#1323 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
A wlasnie, o porodach bylo - w sumie, w zyciu mialam dwukrotnie wbijana igle w kregoslup i nigdy tego wlasciwie nie czulam, wiec nie ma sie czego bac.
|
|
|
|
#1325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam 28 bodziaków w rozmiarze 56-62 i jak wczoraj pisałam, żałowałam, że nie kupiłam jeszcze 7 w Mothercare ![]() Pajacy w tych samych rozmiarach mam mniej niż Ty bo 16 więc daję sobie prawo dokupienia jeszcze dwóch 17 par półśpiochów/spodenek Resztę w podobnej ilości
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czy byloby inaczej gdyby rodzila w tym pierwszym szpitalu? Jezeli dziecko sie owinelo a bylo juz w kanale, to chyba juz nic nie mozna zrobic bo na cc za pozno, wiec nie wiem czy mozna bylo tego uniknac - nie jestem ekspertem, wiec moze sie myle ... |
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe, dziwnie, ale daje rade .... narazie instaluje pierdy niezbedne do zycia a wiecie ze w tym systemie co daja do netbookow to nie da sie tapety nawet zmienic taki okrojony jest ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() wy to macie wyprawki !!!!!!!!!!1 pralki nie bedziecie musiały używać bo dzidzie zdążą powyrastać
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia1361 straszna ta historia
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I właśnie tego nie potrafię zrozumieć jak można dać sobie coś wmawiać. Skoro wiem, że coś się dzieje jeszcze nie tak to nawet gdybym miała z buta jakieś drzwi otworzyć by zawołać lekarza to tak robię. Po to oni są żeby sprawdzić. I też już słyszałam, że w szpitalu zdarzają się często takie odsyłania, z różnych przyczyn np że na oddziele pełno, że jeszcze czas. Nie dajcie się dziewczyny jak już się zacznie to nie ma co na ostatnią chwilę czekać. Lepiej być pod kontrolą niż siedzieć w domu.
|
|
#1331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
dziś o 17.10 na tvn 24 leciało,któraś z dziewczyn pisała żeby oglądać.
Wydaje mi się że mogło być inaczej,podłaczyli by ją pod ktg itd.A tak nikt jej nie zbadał,nie zrobił usg a o ktg nie wspomnę.Kobieta w 9 miesiącu jedzie do porodu a tu taki numer.zrobili by cięcie i chłopiec by żył,ruchy czuła więc dziecko żyło
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
andziot, to powiec mi kochana czy moge sie angina zarazic bo maz ma a jutro przyjezdza, wczoraj mial 40 goraczki, a dzis juz nie, bolace gardlo mu zostalo, i skwarke ma fuu na ustach, antybiotyk bierze, w srode go zaczelo lamac na wieczor... boje sie ze zlapie tego zarazka od niego
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Młody rodził się z owiniętą pępowiną wokoło szyjki, ale do końca wszystko było w porządku. Położna szybciutko przytrzymała główkę i odwinęła. Tż widział, a ja nawet nic nie wiedziałam dopiero na wypisie przeczytałam. Ja podobno też się tak rodziłam.
|
#1335 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moria komplecik, więc od razu mi się podoba ![]() ![]() A fotel pasuje Ci do stylu pokoju? Ja chcę wybrać taki, żeby został już na dłużej, nie tylko na czas, kiedy dzidziolek będzie mały.. Cytat:
Robisz mgr, czy podyplomowe?Cytat:
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-28 o 22:00 |
|||
|
|
|
#1336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to śmiało.
|
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jezeli ona byla juz w tak zaawansowanym stadium porodu (urodzila "za chwile") tzn. ze dziecko juz bylo w kanale, wiec wszelkie usg i ktg nic by nie daly bo za pozno na cc. Mysle czy mozna bylo temu zapobiec. Co do wyprawki, nigdy nie liczylam, ale tez mialam tego mnostwo i dzieki temu nie pralam codziennie, choc niektore nigdy nie byly w uzyciu ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- numer konta, na ktore nalezy wplacac pieniadze podam na koncu Powiem Ci, ze duzo bardziej nieprzyjemne jest uczucie "braku nog" |
|
|
|
|
#1338 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wszystko bylo by okej, gdybym pojechala do tesco...
wyladawalismy w intermarche Cytat:
Cytat:
u mnie nie wydadza dziecka ze szpitala bez nosidelka-fotelika pisalam juz wczesniej: nie wiem czemu tak jest, ale jst ![]() rozek kupuje co najmniej jeden a spiworek mialam w zestawie w paczce z allegro, ktora kupilam tzn wygrala licytacje uzywanych ciuszkow dla maleji poprawka on jest od 0-6 to mam zamiar go wykorzystac na jesiebn ![]() zreszta nie wiadmo jak bedzie w maju ale pewnie cieplo ![]() Cytat:
nja bym z welurku na lato nie bralana poacztek na 56 mozesz cos miec ale pozniej w lecie welurek ewentualnie od 68 na jesien ![]() Cytat:
![]() ![]() wrocilam kupilam warzyw, jogurtow nat, grejfruty, marchewki, bklazany, cukinie sledzie, koreczki ![]() dukaty kapitanaaaa mrozonki iiiiiiiiii andruty bio bez tluszczu i cukru za 7 zl czosnkowe;p i make zytnio razowa, bede buleczki piekla, ale nie wiem jeszcze jak
|
||||
|
|
|
#1339 | |||
|
Zakorzenienie
|
noooo i to do małej torebki
![]() Cytat:
jak zaczelam do pracy chodzic to przed wyjsciem sie ogladalam czy czasem gdzies nie mam jakiegos mleka albo pozostałości obiadu na sobie ![]() Cytat:
na twoim miejscu raczej bym unikała kontaktu narazie Cytat:
sina się urodziła ... ale mi się wydaje ze położna tak mną rzucała po łóżku żę to przez nią mała się przekręciła, bo mi kazała jakoś na brzuchu bokiem troche lezec zebysie mała dobrze wstawiła a co do welurków to moja Zosia z czerwca i miała jeden pajac i nie powiem bo sie przydał
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-28 o 22:03 |
|||
|
|
|
#1340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
uff myslalam ze tylko ja mam takie kosmiczne zapasy |
||
|
|
|
#1341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno zapytam o to lekarza na następnej wizycie.
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
andziot tyle za mamy pilne zalatwienie i musimy razem jechac, ale obiecal mnie nie dotykac wiec moze unikne tego wirusa.
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
Też to oglądałam, chociaż wam pisałam wcześniej, że się boję. Myślę, że szansa była, bo ona jadąc do pierwszego szpitala i w szpitalu czuła ruchy i tam trochę czasu upłynęło zanim obudzili kogoś w recepcji, potem zanim ta położna się obudziła i ona w zasadzie bez badania stwierdziła, że mogą jechać do domu, bo jeszcze ma conajmniej 2 godziny czasu, a jak chcą to niech jadą do innego szpitala. Potem autem jechali do tego drugiego szpitala i tam ją podłączyli do KTG i już wiedzieli, że serce nie bije i urodzi martwego dzidziusia. Także trochę czasu tam upłynęło i może byłaby szansa, gdyby szybko zrobili cesarkę. Tą położną zwolnili dyscyplinarnie. Ale co to za pocieszenie dla tych biednych rodziców.
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bakteria ... 100% szansy nie ma oczywiscie, jeśli dacie rade bez buziaków
|
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak bylo, ze ktg wykazalo, ze dziecko "nie jest zadowolone" - tak to ladnie okreslili, ja skurcze juz poza skala mialam a rozwarcia zero, wiec cieli, ale Olek ani myslal wychodzic, plywal sobie dalej ![]() |
|
|
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kur... po co takie leniwe i bezduszne france wybieraja taki zawod ??? Przeciez to powinno byc z powolania, a nie z musu ![]() |
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz, że strasznie mi jej szkoda, ja nie wiem, co bym zrobiła, jakby... tfu, tfu, odpukać w niemalowane! A dwa, że się teraz będę stresować... A jak przyjadę już do szpitala, to będę wszystkich bić, żeby tylko jak najszybciej do ktg podłączyli, czy wszystko w porządku...
|
|
|
#1349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Moderatoreska
|
Przyszłam Wam napisać tylko dobranoc
![]() Nadrobiłam co jak mnie nie było od 15, sporo tego, ale dałam radę ![]() Jutro kolejna sesja więc mało będę na kompie, dziś tż wcześniej wrócił z pracy i remontu ciąg dalszy, tak będzie również i jutro. No to dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

jak odpoczywam to wszysko mniej boli, ale na to nie ma szans, lacze sie z Toba w bolu