|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Dzien dobry !
Wstalam 8.30 I za cholere nie moglam dluzej wylezec , Tz jeszcze spi, niche odpoczywa. Tz opowiadalam mi wczoraj o dwoch chlopcach gdzie pracuje,( jest budowlancem) maluchy maja tak rozne chraktery, a on ich obserwuje, I ma taki ubaw. Ostatnio Tz mi powiedzial ze jak widzialam dzieci to naniczym nie moze sie skupic, Bo obserwuje , Bo chce wiedziec czego nie robic zeby dziecko dobrze wychowac. W kosciele czasami ksiedza wogole nie slychac , dzieci bawia sie w ganianego, chowanego. Dla mnie to lekka przesada, Bo rodzice stoja I sie usmiechaja, tylko nie wiem dlaczego.rozumie ze dziecko chodzi po kosciele , ale nie takiego typuzabawy. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Straszne jest to ze nawet w 8 miesiacu dziecko umiera, nie wiem kto tu pisal. You you masz racje nie kazdy chce mowic ze stracil dziecko. Wczoraj zrobilam miejsce dla dzidzi w szafie, a Tz wrocilas zpracy I stwierdzil ze jak sie nie zdolamy przeprowadzic , zrobimy przemeblowanie w sypialni I ze wejdziesz lozeczko I komoda. Boje sie troche ze w tej sypialni nie bedzie mozna sie ruszyc,a ja potrzebuje przestrzeni.sama nie wiem ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- You you ogladasz ddtv a slyszalas o rodzinie z 8 ka dzieci. Rodzila co dwa lata. Przerazilo mnie to jak sobie ta kobiet daje rade. |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
my mamy az 37 m2 i jakos sie miescimy
![]()
![]() |
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Mój chrześniak mieszka na niecałych 30m2 i tez we trójkę dają radę
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Najgorsze w tym wszystkim jest to że tak naprawdę to te starsze dzieci zmuszone są do opieki nad młodszymi i w ten sposób zabiera się im dzieciństwo. Wiadomo przecież że matka nie jest w stanie poświęcić każdemu wystarczająco dużo czasu.. ![]()
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Ale pogode mamy ![]() Mojego Tża złapała jakaś alergia oczy ma jak królik ![]() Bartessa Ty masz DOM a ja domeczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do serca, to mnie ostatnio kuje pod żebrami, chyba maluszek wciska tam nóżkę albo rączkę, czasem aż powietrze trudno nabrać. A i upodobało sobie prawe żebra. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Rozeznanie
|
Czasami ogladam 2+8 , rodzinka z USA no I tam mile blizniaki a pozniej urodzila 6-raczki, to on sobie fajnie daja rade , maja pomoc , maja kase, wiec jest I'm latwo , ale czasami jest taki tlok I zamieszanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
rodzinka 2+8, teraz juz 1+8, troche naciagana, taka telewizyjna, ale fajna
![]() znalazłam taki kalkulatorek oczy dziecka, ale u mnie nie chce działać ![]() http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Właśnie zaczęliśmy 32 tc więc o ile się nie mylę oficjalnie wkroczyliśmy w 8 miesiąc ![]() ![]()
#1329 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Pogoda nam się okropnie popsuła, ale miejmy nadzieję że nie na długo... W nocy szalałam na allegro. 7 miesiąc się zaczyna w zasadzie, więc czas zacząć co nieco kupować ![]() ![]() No i na razie kupiłam: http://allegro.pl/termometr-douszno-...614538303.html http://allegro.pl/baby-ono-bezpieczn...603838085.html http://allegro.pl/tommee-tippee-szcz...605425796.html http://allegro.pl/baby-ono-duzy-recz...html?source=oo http://allegro.pl/tommee-tippee-wkla...605425798.html http://allegro.pl/matocomp-jalowe-ga...611081136.html Cytat:
![]() ![]() ![]() Brawo! ![]()
![]() |
#1330 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() no ale nie mam jeszcze na wlasnosc, a poki co to nawet w nim nie mieszkam, a teraz to bym tez chciala chociaz takie mele mieszkanko na wlasnosc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zadomowienie
|
Dzięki Brumek
![]() To wszem i wobec oświadczam, że JESTEŚMY W ÓSMYM MIESIĄCU ![]() A teraz zmykam na obiadek, a później jedziemy do babci ![]() ![]() ![]()
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taki sam termometr i wkładki laktacyjne ![]() ![]() a my już po zakupach, ale się strachu najadłam bo mnie dopadł ból brzucha (jak na okres) i tak mocny ucisk w brzuchu, do tego zrobiło mi się słabo i niedobrze więc szybciutko wróciliśmy do domku , teraz już przeszło na szczęście!! Teraz mężuś mi robi kawkę LAtte i do tego mamy pyyyszne ciasteczko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zadomowienie
|
Brumek ładne te ręczniczki. A ja ostatnio kupiłam takie+szlafroczek kąpielowy+śpiworek:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Raczkowanie
|
Co za dzień;/ Nie wiem jak u was ale u mnie pogoda jest straszna! ;/
Nie wiem co już wolę bardziej. Upały czy deszcz i niskie ciśnienie... Wczoraj byłam z mamą mojego TŻ na zakupach dla maluszka. Skompletowałyśmy wyprawkę, kupiłyśmy dobry wózek, łóżeczko, zestawiki ubrań(w sklepie mothercare były takie super 8częściowe zestawy startowe dla malucha *.*)... I chyba dopiero teraz do mnie doszło że to już tak niedługo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Rozeznanie
|
witajcie
mnie humor też jakoś nie dopisuje - może to ta pogoda? wczoraj tak ładnie było a dziś leje ![]() i jeszcze moja wspólniczka od szycia obroży i smyczy zadzwoniła rano, że są już w szpitalu i że rodzi a tu wielkie zamówienia nie pokończone. Niby miałyśmy świadomość, że w 39tc to może być nawet kwestia godzin, ale miałyśmy nadzieję, że pokończy co ma pokończyć. Hehe teraz ona się będzie cieszyć nowonarodzonym a ja będę się tłumaczyć klientom ![]() Zastanawiam się nad praniem - myślicie że płyny do prania ekologiczne aż tak się czymś różnią od płynów do prania dla dzieci? bo ja używam tylko ekologicznych płynów, które sprowadzam z Belgii i jakoś nie wydaje mi się, żeby czym się różniły. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
stapelka - pewnie niewiele sie roxznia...
u mnie zimno ale na szczescie nie pada za to ja padam - ide spac. codziennie budze sie ok 6-7 bo dzieć juz nie spi... my mamy mieszkanie rodzicow meza - przynajmije nie trzeba placic kredytu. male - 49m, ale jakos w 4 sie zmiescimy. tyle ze nie ma sypialni, jest pokoj dzieciecy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
i dziwi mnie to że biorąc auto na kredyt nie kupiła AC. Tamten facet z OC będzie miał wszystkie szkody pokryte, ale ona zostaje bez auta, za to z kredytem.... agulaaabar, jak dziś nastrój, lepiej? ![]() sweetangel, 80 metrów to jedne z mniejszych domów, więc pałacem tego nazwać nie można ![]() Cytat:
![]() A my po weselu ![]() ![]() ![]() Mały też grzecznie zniósł, kopał tylko troszkę, ale pojadł dobrych rzeczy więc chyba zadowolony ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |||||||
Zadomowienie
|
![]() thx za 100 dniowke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() booooooska ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brumek pisala ze wlansie mieszkanie 80 m a w rpzyszlosci moze domek ![]() dla mnei to szok bo ja z mezem mieszkalam w mieszkaniu 48 m i to bylo dla nas za duzo 2 pokoje kuchniai lazienka i w sumei to w jednym pokoju tylk osiedzielismy ![]() ![]() ja bardzo che kupic mieszkanie do 60 m na 3 osoby bedzie idealne ![]() wyjazd nie byl wcale rewelacyjny padalo i bylo chlodno oprocz grilla i dwoch gofrow nic ciekawego ![]() ciesze sie ze juz wrocilam.... wzielam prysznic zrobilam sobie peeling, maseczke na wlosy i buzie..... potem pachnacy balsamik..... zrobie jeszcze pedicure ale to juz wieczorkiem teraz moze jakas herbatka zielona ? ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-15 o 14:52 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
Hej Brzuchatki,
My już po obiedzie u teściów i zakupach. Teraz odpoczywamy, ale później jeszcze chyba na jakieś lody wyskoczymy. Brumek i Dziubek czytałyście opinie o tym termometrze i jest dobry i polecany tak? Bo tez musimy zamówić, a jeszcze się nie wgłębiałam w ten temat, więc może zamówilabym ten sam i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
Ha ha, to my dzisiaj świetowaliśmy przed obiadkiem bardzo intensywnie
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-15 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do mieszkań, ja też się wychowywałam w bloku, rodzice mieli 62m2 -3 pokoje i był luz, potem miałam okazję mieszkać z facetem w kawalerce przez prawie 4 lata i też przeżyłam a z mężem kupiliśmy małe mieszkanko bo 48m2 ale 3 pokojowe właśnie. Dla mnie bardziej niż metraż liczy się odrebność w postaci 3 pokoi, salon, sypialnia i pokój maluszka. Zgadzam się z hasłem ciasne ale własne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo - nie przelewa im się ale ja i tak jestem pełna podziwu dla nich. Dostają pomoc z gminy, opieki społecznej itp. i dzieciaki wcale jakies brudne czy potargane nie chodzą ![]() ![]() ale ja nie chciałabym mieć tylu dzieci - co to to nie ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 |
Rozeznanie
|
Ja juz po obiadku I po zakupach .dzis kupilismy kocyk,body,skarpeteczki, zestaw na wyjscie ze szpitala,bluze z kapturem, spiworek do spania, reczniki z kapturkiem w komplecie byly tez dwa bez kapturka, kaftaniki, smoczki,wkladki laktacyjne, zestaw nozyczki gruszka termometr obcazki,Tz kazal brac , wiec wpychalam do koszyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ja się zastanawiałam czy pojechałaś czy nerwicy dostałaś. Gofry i grill lek na całe złoo ![]() A ja siedzę z tłustymi włosami, ![]() paznokcie sobie tylko pomalowałam. Beatko Ja mieszkałam w bloku i na parterze była rodzina 10cio osobowa i tylko 3 pokoje.Nie przelewało się, ale jak widziałam jak potrafią się dogadać, żartować, śmiać się z byle czego, robić wspólnie obiady itd. Ja bym chciała z trójkę dzieci aby było wesoło, ale mój D jak to facet patrzy pod kątem finansowym i jeżeli nic się nie poprawi, pewnie zostaniemy przy dwójce, albo nawet jedynaku - choć Ja tego bym nie chciała. U mnie nawet w genach siedzą bliźniaki i od strony męża też, ale póki co jest jedna księżniczka ![]() to to że im się nie przelewało nie miało znaczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zadomowienie
|
Mamy z doświadczeniem-czy Wasze pociechy miały żółtaczkę? I czy każde dziecko musi ją przejść?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesem dzieci nie maja albo maja tak slaba ze normalnie wychodzi sie ze szpitala. wiec nie ma paniki. to fizjologia. przeczytalam teorie ze to pierwsze karmienie w ciagu 2h dziecka potrafi zmniejszyc zółtaczke, ale może też ją powodować (jak chyba youyou pisala - pokarm matki czasem wzmaga żółtaczke...) wiec chyba nie ma reguły... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Zadomowienie
|
DaKaro - moja nie miala zoltaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, dzięki za odpowiedź. Tak sobie właśnie pomyślałam, że chyba bym się trochę przestraszyła, gdyby mi przynieśli dzidzię z takim żółtym odcieniem skóry...Ja nie wiem jak wypuszczają wszystkie matki z dziećmi ze szpitali w Irlandii Północnej na dzień następny po porodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane w ten deszczowy dzień!
Ja wróciłam z zajęć i jak zwykle padam na pyszczek... ![]() Ochodziłam się dziś trochę po Rzeszowie i brzuch twardy jak kamień. Zle mi. Pochwalę się wygraną aukcją z wózeczkiem! http://allegro.pl/3-w-jednym-spacero...606989148.html ![]() Link dzięki Beatce i dzięki niej też dowiedziałam się, że udało mi się wygrać aukcję, bo z rana zapomniałam o licytacji, a nawet nie miałam jak możliwości sprawdzić czy wygrałam. I przepraszam, że już potem nie odpisałam kochana, ale kasa się skonczyła na komórce ![]() Także mamy już wózek! Ten drugi tez był b. fajny. I za taką cenę...bajka. A dzięki za podpowiedzi odnośnie wysyłki, napisałam własnie maila z zapytaniem, ale jak się nie da to trudno, ale zapytać nie szkodzi. brunetka wstawię pieska jutro, bo dziś sie ruszam juz tylko do łazienki ![]() Lilka82 33 tydzień wow! ![]() sygine 8 miesiąc! ![]() We wtorek idziemy oglądać mieszkanko! Podobno w łazienkę trzeba zainwestować, bo wanna nie do użycia już... No ale... Oczywiście podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami ![]() Brumek widzę, że kompletujesz wyprawkę ostro ![]() Fajne rzeczy!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.