Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 09:46   #1321
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Dzien dobry !
Wstalam 8.30 I za cholere nie moglam dluzej wylezec , Tz jeszcze spi, niche odpoczywa.
Tz opowiadalam mi wczoraj o dwoch chlopcach gdzie pracuje,( jest budowlancem) maluchy maja tak rozne chraktery, a on ich obserwuje, I ma taki ubaw. Ostatnio Tz mi powiedzial ze jak widzialam dzieci to naniczym nie moze sie skupic, Bo obserwuje , Bo chce wiedziec czego nie robic zeby dziecko dobrze wychowac.
W kosciele czasami ksiedza wogole nie slychac , dzieci bawia sie w ganianego, chowanego. Dla mnie to lekka przesada, Bo rodzice stoja I sie usmiechaja, tylko nie wiem dlaczego.rozumie ze dziecko chodzi po kosciele , ale nie takiego typuzabawy.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Straszne jest to ze nawet w 8 miesiacu dziecko umiera, nie wiem kto tu pisal.
You you masz racje nie kazdy chce mowic ze stracil dziecko.

Wczoraj zrobilam miejsce dla dzidzi w szafie, a Tz wrocilas zpracy I stwierdzil ze jak sie nie zdolamy przeprowadzic , zrobimy przemeblowanie w sypialni I ze wejdziesz lozeczko I komoda. Boje sie troche ze w tej sypialni nie bedzie mozna sie ruszyc,a ja potrzebuje przestrzeni.sama nie wiem

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

You you ogladasz ddtv a slyszalas o rodzinie z 8 ka dzieci. Rodzila co dwa lata. Przerazilo mnie to jak sobie ta kobiet daje rade.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:53   #1322
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

my mamy az 37 m2 i jakos sie miescimy mamy dwa pokoje tzn. salon i sypialnie i mldy na razie bedzie z nami spal, a za rok pomyslimy o czyms wiekszym.
Stary 2011-05-15, 10:15   #1323
youyou
Zakorzenienie

Mój chrześniak mieszka na niecałych 30m2 i tez we trójkę dają radę człowiek się do wszystkiego potrafi dostosować

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość

You you ogladasz ddtv a slyszalas o rodzinie z 8 ka dzieci. Rodzila co dwa lata. Przerazilo mnie to jak sobie ta kobiet daje rade.
Ja sobie tego nie wyobrażam.. ostatnio czytałam artykuł o rodzince z 17 (czy z 19...już nie pamiętam) dziećmi (w USA)para nie akceptowała żadnych środków anty i wierzyła że to Bóg nad nimi czuwa i skoro On daje im potomstwo to nie będą się przed tym bronić

Najgorsze w tym wszystkim jest to że tak naprawdę to te starsze dzieci zmuszone są do opieki nad młodszymi i w ten sposób zabiera się im dzieciństwo.
Wiadomo przecież że matka nie jest w stanie poświęcić każdemu wystarczająco dużo czasu..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:21   #1324
Vaniliova11
Zadomowienie

Cześć Mamuśki
Ale pogode mamy
Mojego Tża złapała jakaś alergia oczy ma jak królik
Bartessa Ty masz DOM a ja domeczek ani polowy z Twojego
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:34   #1325
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
DeKaro to się doczekać nie możesz, co?

Serce mnie ostatnio coraz częściej kuje
czy może bobas mi gdzieś coś uciskać?
Pewnie, w końcu pobędę trochę z rodzinką.

Co do serca, to mnie ostatnio kuje pod żebrami, chyba maluszek wciska tam nóżkę albo rączkę, czasem aż powietrze trudno nabrać. A i upodobało sobie prawe żebra.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
To za chwileczke wracasz do domku!!!!
Chyba na tęsknote nie bedziesz miała czasu, jak bedziesz kompletować cała wyprawke, to na nic innego czasu mieć nie bedziesz
Dokładnie, jeszcze tyle nam brakuje i to w sumie najważniejszych rzeczy: wózek, łóżeczko, pościel...w sumie mam tylko ubranka jak do tej pory.
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja sobie tego nie wyobrażam.. ostatnio czytałam artykuł o rodzince z 17 (czy z 19...już nie pamiętam) dziećmi (w USA)para nie akceptowała żadnych środków anty i wierzyła że to Bóg nad nimi czuwa i skoro On daje im potomstwo to nie będą się przed tym bronić
A ja nawet znam takiego chłopaka (ma 33 lata i pracujemy razem), który jest 17-ty z kolei...Mama nigdy nie pracowała, no bo jak. Mówił, że najstarszych nawet z domu nie pamięta, bo mama go urodziła w wieku 44 lat...A jak gotowała, to musiała na raty, bo takich dużych garnków na ziemniaki nie było. Nie wyobrażam sobie, jak oni funkcjonowali.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:48   #1326
madziaranew
Rozeznanie

Czasami ogladam 2+8 , rodzinka z USA no I tam mile blizniaki a pozniej urodzila 6-raczki, to on sobie fajnie daja rade , maja pomoc , maja kase, wiec jest I'm latwo , ale czasami jest taki tlok I zamieszanie.
Stary 2011-05-15, 11:21   #1327
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

rodzinka 2+8, teraz juz 1+8, troche naciagana, taka telewizyjna, ale fajna

znalazłam taki kalkulatorek oczy dziecka, ale u mnie nie chce działać

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 11:23   #1328
sygine
Zadomowienie

Witam
Właśnie zaczęliśmy 32 tc więc o ile się nie mylę oficjalnie wkroczyliśmy w 8 miesiąc Prawda to
Stary 2011-05-15, 11:31   #1329
brumek
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Pogoda nam się okropnie popsuła, ale miejmy nadzieję że nie na długo...

W nocy szalałam na allegro. 7 miesiąc się zaczyna w zasadzie, więc czas zacząć co nieco kupować Tym bardziej że u mnie długo to trwa, bo zanim kupię daną rzecz, to przez 3 dni szukam wszelkich możliwych opinii: na portalach, forach, ceneo i u znajomych

No i na razie kupiłam:
http://allegro.pl/termometr-douszno-...614538303.html
http://allegro.pl/baby-ono-bezpieczn...603838085.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-szcz...605425796.html
http://allegro.pl/baby-ono-duzy-recz...html?source=oo
http://allegro.pl/tommee-tippee-wkla...605425798.html
http://allegro.pl/matocomp-jalowe-ga...611081136.html
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie zaczęliśmy 32 tc więc o ile się nie mylę oficjalnie wkroczyliśmy w 8 miesiąc Prawda to
Taaak!!!
Brawo!
Stary 2011-05-15, 11:39   #1330
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no chyba jakaś zbiorowa depresja nas łapie

W takim razie zarządzam dzień bez depresji: dzisiaj proszę wstac, zrobic 3 głębokie wdechy i uśmiechnąc się w lustrze do siebie.

dziś jest piękny dzień
u mnie deszcz pada, tyle pieknosci

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Ale pogode mamy
Mojego Tża złapała jakaś alergia oczy ma jak królik
Bartessa Ty masz DOM a ja domeczek ani polowy z Twojego
no ale nie mam jeszcze na wlasnosc, a poki co to nawet w nim nie mieszkam, a teraz to bym tez chciala chociaz takie mele mieszkanko na wlasnosc.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 11:46   #1331
sygine
Zadomowienie

Dzięki Brumek
To wszem i wobec oświadczam, że
JESTEŚMY W ÓSMYM MIESIĄCU
A teraz zmykam na obiadek, a później jedziemy do babci Tylko pogoda się u nas spaskudziła i jest zimno i pochmurno Na szczęście deszcz padał w nocy a teraz odpuścił

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 12:18   #1332
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
W nocy szalałam na allegro. 7 miesiąc się zaczyna w zasadzie, więc czas zacząć co nieco kupować Tym bardziej że u mnie długo to trwa, bo zanim kupię daną rzecz, to przez 3 dni szukam wszelkich możliwych opinii: na portalach, forach, ceneo i u znajomych

No i na razie kupiłam:
http://allegro.pl/termometr-douszno-...614538303.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-wkla...605425798.html

mam taki sam termometr i wkładki laktacyjne

a my już po zakupach, ale się strachu najadłam bo mnie dopadł ból brzucha (jak na okres) i tak mocny ucisk w brzuchu, do tego zrobiło mi się słabo i niedobrze więc szybciutko wróciliśmy do domku , teraz już przeszło na szczęście!!
Teraz mężuś mi robi kawkę LAtte i do tego mamy pyyyszne ciasteczko a co trzeba sobie poprawić humor w taką pogodę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:23   #1333
DaKaro
Zadomowienie

Brumek ładne te ręczniczki. A ja ostatnio kupiłam takie+szlafroczek kąpielowy+śpiworek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SV102182.jpg (79,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SV102183.jpg (82,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SV102184.jpg (158,2 KB, 30 załadowań)

Malwinka
Stary 2011-05-15, 12:39   #1334
me myself & I
Raczkowanie

Co za dzień;/ Nie wiem jak u was ale u mnie pogoda jest straszna! ;/
Nie wiem co już wolę bardziej. Upały czy deszcz i niskie ciśnienie...

Wczoraj byłam z mamą mojego TŻ na zakupach dla maluszka. Skompletowałyśmy wyprawkę, kupiłyśmy dobry wózek, łóżeczko, zestawiki ubrań(w sklepie mothercare były takie super 8częściowe zestawy startowe dla malucha *.*)... I chyba dopiero teraz do mnie doszło że to już tak niedługo Mamy z TŻ malutkie mieszkanko dwupokojowe. I teraz jak wrzuciłam tu i wózek i łóżko to prawie miejsca nie ma :P (...ale za to jest przytulnie)
me myself & I jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:43   #1335
Stapelka
Rozeznanie

witajcie
mnie humor też jakoś nie dopisuje - może to ta pogoda? wczoraj tak ładnie było a dziś leje
i jeszcze moja wspólniczka od szycia obroży i smyczy zadzwoniła rano, że są już w szpitalu i że rodzi a tu wielkie zamówienia nie pokończone. Niby miałyśmy świadomość, że w 39tc to może być nawet kwestia godzin, ale miałyśmy nadzieję, że pokończy co ma pokończyć. Hehe teraz ona się będzie cieszyć nowonarodzonym a ja będę się tłumaczyć klientom

Zastanawiam się nad praniem - myślicie że płyny do prania ekologiczne aż tak się czymś różnią od płynów do prania dla dzieci? bo ja używam tylko ekologicznych płynów, które sprowadzam z Belgii i jakoś nie wydaje mi się, żeby czym się różniły.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:50   #1336
83monia
Zakorzenienie

stapelka - pewnie niewiele sie roxznia...

u mnie zimno ale na szczescie nie pada

za to ja padam - ide spac. codziennie budze sie ok 6-7 bo dzieć juz nie spi...

my mamy mieszkanie rodzicow meza - przynajmije nie trzeba placic kredytu. male - 49m, ale jakos w 4 sie zmiescimy. tyle ze nie ma sypialni, jest pokoj dzieciecy.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:02   #1337
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jak się dowie ile z auta zostało i będzie wiadomo ile mandatu jej policja dowali to wtedy będzie dopiero stres..
beatko, współczuję.... niestety moim zdaniem to nie pech, zwłaszcza że kierowcą jest tak krótko... tak czy tak to bałabym się chyba jako pasażer jechać...
i dziwi mnie to że biorąc auto na kredyt nie kupiła AC. Tamten facet z OC będzie miał wszystkie szkody pokryte, ale ona zostaje bez auta, za to z kredytem....

agulaaabar, jak dziś nastrój, lepiej?

sweetangel, 80 metrów to jedne z mniejszych domów, więc pałacem tego nazwać nie można Co innego mieszkanka.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
U mnie w okolicy mieszka rodzina która ma 17 dzieci... starsze już mają swoje dzieci, a młodsze się rodzą...

A my po weselu Balam się jak zniosę, czy mnie jakieś skurcze nie będą męczyć i czy o 22 mnie spanie nie złamie, ale nic z tych rzecz - zostaliśmy do 3.30 Mało tego, wytańczyłam się tak że nóg nie czuję, bardzo mało kawałków sobie odpuściliśmy. A w ogóle ja wcale nie miałam jeszcze ochoty wychodzić, zazwyczaj ja wyciągam TŻa do domu, tym razem było odwrotnie
Mały też grzecznie zniósł, kopał tylko troszkę, ale pojadł dobrych rzeczy więc chyba zadowolony

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:21   #1338
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A my po weselu Balam się jak zniosę, czy mnie jakieś skurcze nie będą męczyć i czy o 22 mnie spanie nie złamie, ale nic z tych rzecz - zostaliśmy do 3.30 Mało tego, wytańczyłam się tak że nóg nie czuję, bardzo mało kawałków sobie odpuściliśmy. A w ogóle ja wcale nie miałam jeszcze ochoty wychodzić, zazwyczaj ja wyciągam TŻa do domu, tym razem było odwrotnie
Mały też grzecznie zniósł, kopał tylko troszkę, ale pojadł dobrych rzeczy więc chyba zadowolony [/COLOR]
To super, że wesele wam się udało To może pokażesz jakieś foteczki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:48   #1339
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
SweetAngel1984 100 dniówki My z Karolinka zaczynamy dziś 33 tydz
za nowy tc
thx za 100 dniowke

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Wylicytowałam na poprawę humoru...

http://allegro.pl/show_item.php?item=1602985408#gallery

Co myslicie?
I love pooh

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Pochwalę się W Lesznie otworzyli nową galerię handlową, a w niej jest smyk. No więc przeszliśmy się z P. do niej i kupiliśmy dla Młodego tzw. wyprawkę na wyjście ze szpitala A oto nasze zakupy: śpioszki, kaftanik, buciki, czapeczka i misiak
słodka ja tez ma mtaka wyprawke tylko niebieska

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mi się te pościele podobają, ale trochę za drogie jak dla nas
http://allegro.pl/kubus-puchatek-dis...614353619.html
matko dlaczeog to zrobilas i mi to pokazalas..............:l ove:
booooooska

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
sweet studniówka!
noom

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
My mamy teraz 80 m z małym hakiem i szczerze mówiąc ledwo sie we dwoje mieścimy, więc pałacem bym tego nie nazwała Planujemy pomieszkać tu jeszcze ze dwa, max trzy lata, i kupić coś w okolicach 120 m co najmniej albo domek. Choć ja domku nie chcę, mąż raczej... Ale na pewno się przeprowadzimy, bo z dwójką dziecki nie pomieścimy się tu Wiem, że ludzie się mieszczą w dużo mniejszych, ale prawda najprawdziwsza jest też to, że człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrobytu. Więc jak dotąd mieliśmy po te 40 m na łebka, to nie wyobrażamy sobie ani metra mniej teraz WIęc im więcej dzieci, tym więcej metrów
no to tylko pozdzdorscic funduszy

Cytat:
z dwójką dzieci to już robi się dość ciasno nie wyobrażam sobie żyć w takiej małej klitce jak 40-50m2 całe życie... wychowałam się w dużym domu i chciałabym też mieć taką przestrzeń dla nas
widzisz slonce ja sie wychowylam w bloku i mieszkanie moich rodzicow 65 m bylo dla mnie i dla omich znajomych b.duze. we czworke miescilismy sie bez problemu

fajne zakupki , wszystkie te ktore jeszcze przede mna

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumek ładne te ręczniczki. A ja ostatnio kupiłam takie+szlafroczek kąpielowy+śpiworek:
suuuper

Cytat:
sweetangel, 80 metrów to jedne z mniejszych domów, więc pałacem tego nazwać nie można Co innego mieszkanka.
ale to chyba nie domek tylko mieszkanie wlasnie....
brumek pisala ze wlansie mieszkanie 80 m a w rpzyszlosci moze domek

dla mnei to szok bo ja z mezem mieszkalam w mieszkaniu 48 m i to bylo dla nas za duzo 2 pokoje kuchniai lazienka i w sumei to w jednym pokoju tylk osiedzielismy a drugi stal "nieuzywany" nawet nie grzalismy w nim hehe taki salo jak gosci mielismy to tam siedzielismy a tak to nie
ja bardzo che kupic mieszkanie do 60 m na 3 osoby bedzie idealne

wyjazd nie byl wcale rewelacyjny
padalo i bylo chlodno
oprocz grilla i dwoch gofrow nic ciekawego
ciesze sie ze juz wrocilam....
wzielam prysznic
zrobilam sobie
peeling, maseczke na wlosy
i buzie.....
potem pachnacy balsamik.....
zrobie jeszcze pedicure ale to juz wieczorkiem
teraz moze jakas herbatka zielona ?

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-15 o 14:52
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 14:48   #1340
Natka_
Zakorzenienie

Hej Brzuchatki,

My już po obiedzie u teściów i zakupach. Teraz odpoczywamy, ale później jeszcze chyba na jakieś lody wyskoczymy.

Brumek i Dziubek czytałyście opinie o tym termometrze i jest dobry i polecany tak? Bo tez musimy zamówić, a jeszcze się nie wgłębiałam w ten temat, więc może zamówilabym ten sam i już ?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:56   #1341
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dziś podobno jest Dzień Rodziny więc brzuchatki świętujcie!
Ha ha, to my dzisiaj świetowaliśmy przed obiadkiem bardzo intensywnie bo moje libido już osiągnęło poziom Mount Everestu

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-15 o 15:17
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:57   #1342
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki,

My już po obiedzie u teściów i zakupach. Teraz odpoczywamy, ale później jeszcze chyba na jakieś lody wyskoczymy.

Brumek i Dziubek czytałyście opinie o tym termometrze i jest dobry i polecany tak? Bo tez musimy zamówić, a jeszcze się nie wgłębiałam w ten temat, więc może zamówilabym ten sam i już ?
wiesz za dużo opinii to nie ma w sumie, znalazłam jakieś może 6 czy 7 ale za to pozytywne odnoszące się do dokładności i prawdziwości wyników więc się zdecydowałam. Miałam jeszcze kilka innych typów tak do 70zł ale skopali je strasznie użytkownicy więc kupiłam ten droższy.

a co do mieszkań, ja też się wychowywałam w bloku, rodzice mieli 62m2 -3 pokoje i był luz, potem miałam okazję mieszkać z facetem w kawalerce przez prawie 4 lata i też przeżyłam a z mężem kupiliśmy małe mieszkanko bo 48m2 ale 3 pokojowe właśnie. Dla mnie bardziej niż metraż liczy się odrebność w postaci 3 pokoi, salon, sypialnia i pokój maluszka. Zgadzam się z hasłem ciasne ale własne takie mamy możliwości finansowe i tak żyjemy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:16   #1343
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Niedaleko nas mieszka rodzina z 10-ciorgiem dzieci tylko on pracuje, i jakichś kokosów raczej nie zarabia, tylko tak przeciętnie, ona nie bo przy tylu dzieciach niemożliwym byłoby żeby matka pracowała i powiem Wam że naprawdę sobie świetnie radzą. Najstarszy chłopak jest na 1 roku studiów w Krk a najmłodsza dziewczynka ma 6 lat.

Wiadomo - nie przelewa im się ale ja i tak jestem pełna podziwu dla nich. Dostają pomoc z gminy, opieki społecznej itp. i dzieciaki wcale jakies brudne czy potargane nie chodzą żyją oszczędnie bo wiadomo że na rozrzutność sobie pozwolić nie mogą ale i tak starcza im na wszystko, mają niedaleko babcię tzn mamę ojca dzieci, emerytowana przedszkolankę i ona bardzo im pomaga

ale ja nie chciałabym mieć tylu dzieci - co to to nie

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
śliczny zestaw ręczniczki przecudne - właśnie poluje na takie bo jeszcze nie mam

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
beatko, współczuję.... niestety moim zdaniem to nie pech, zwłaszcza że kierowcą jest tak krótko... tak czy tak to bałabym się chyba jako pasażer jechać...
i dziwi mnie to że biorąc auto na kredyt nie kupiła AC. Tamten facet z OC będzie miał wszystkie szkody pokryte, ale ona zostaje bez auta, za to z kredytem....
wiadomo że Auto Casco to dodatkowy i niemały koszt więc nie pomyslała żeby opłacic AC tylko to co obowiazkowe jest, a poza tym to była zwykła pożyczka bankowa gotówkowa w której nie było określonego na jaki cel są pieniądze, nikt nie wymagał opłącenia AC. Po prostu wzięła pożyczkę, zapłaciła gościowi za auto i jeżdziła...

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki,

ja już też po obiedzie i lodach włoskich, byliśmy u tesciowej w szpitalu i po drodze poszliśmy na lody, teraz już pada i siedze w domku a tż drzemie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-15, 15:21   #1344
madziaranew
Rozeznanie

Ja juz po obiadku I po zakupach .dzis kupilismy kocyk,body,skarpeteczki, zestaw na wyjscie ze szpitala,bluze z kapturem, spiworek do spania, reczniki z kapturkiem w komplecie byly tez dwa bez kapturka, kaftaniki, smoczki,wkladki laktacyjne, zestaw nozyczki gruszka termometr obcazki,Tz kazal brac , wiec wpychalam do koszyka. Teraz juz wiem ze cos mam , jutro wstawie zdjecia , jak sobie spokojnie usiade I pospisuje co jeszcze.
Stary 2011-05-15, 15:27   #1345
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

wyjazd nie byl wcale rewelacyjny
padalo i bylo chlodno
oprocz grilla i dwoch gofrow nic ciekawego
ciesze sie ze juz wrocilam....
wzielam prysznic
zrobilam sobie
peeling, maseczke na wlosy
i buzie.....
potem pachnacy balsamik.....
zrobie jeszcze pedicure ale to juz wieczorkiem
teraz moze jakas herbatka zielona ?

A Ja się zastanawiałam czy pojechałaś czy nerwicy dostałaś.
Gofry i grill lek na całe złoo
A ja siedzę z tłustymi włosami,
paznokcie sobie tylko pomalowałam.

Beatko
Ja mieszkałam w bloku i na parterze była rodzina 10cio osobowa i tylko 3 pokoje.Nie przelewało się, ale jak widziałam jak potrafią się dogadać, żartować, śmiać się z byle czego, robić wspólnie obiady itd.

Ja bym chciała z trójkę dzieci aby było wesoło,
ale mój D jak to facet patrzy pod kątem finansowym
i jeżeli nic się nie poprawi, pewnie zostaniemy przy dwójce,
albo nawet jedynaku - choć Ja tego bym nie chciała.
U mnie nawet w genach siedzą bliźniaki i od strony męża też,
ale póki co jest jedna księżniczka
to to że im się nie przelewało nie miało znaczenia

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:05   #1346
DaKaro
Zadomowienie

Mamy z doświadczeniem-czy Wasze pociechy miały żółtaczkę? I czy każde dziecko musi ją przejść?

Malwinka
Stary 2011-05-15, 16:14   #1347
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy z doświadczeniem-czy Wasze pociechy miały żółtaczkę? I czy każde dziecko musi ją przejść?
tak, mial prawie 2 tygodnie jak nie dłuzej, ale po 7 dniach wyszlismy jednak ze szpitala (wlasciwie dlatego że nie bylo muejsc dla innych rodzacych, bo stan kwalifikowal sie jeszcze do wizyt w poradni neonatologicznej).

czesem dzieci nie maja albo maja tak slaba ze normalnie wychodzi sie ze szpitala. wiec nie ma paniki. to fizjologia.

przeczytalam teorie ze to pierwsze karmienie w ciagu 2h dziecka potrafi zmniejszyc zółtaczke, ale może też ją powodować (jak chyba youyou pisala - pokarm matki czasem wzmaga żółtaczke...) wiec chyba nie ma reguły...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:15   #1348
meszsares
Zadomowienie

DaKaro - moja nie miala zoltaczki nie kazde dziecko musi ja miec
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:25   #1349
DaKaro
Zadomowienie

Rozumiem, dzięki za odpowiedź. Tak sobie właśnie pomyślałam, że chyba bym się trochę przestraszyła, gdyby mi przynieśli dzidzię z takim żółtym odcieniem skóry...Ja nie wiem jak wypuszczają wszystkie matki z dziećmi ze szpitali w Irlandii Północnej na dzień następny po porodzie.

Malwinka
Stary 2011-05-15, 16:29   #1350
Marina1
Zakorzenienie

Witam kochane w ten deszczowy dzień!

Ja wróciłam z zajęć i jak zwykle padam na pyszczek...
Ochodziłam się dziś trochę po Rzeszowie i brzuch twardy jak kamień.
Zle mi.

Pochwalę się wygraną aukcją z wózeczkiem! http://allegro.pl/3-w-jednym-spacero...606989148.html
Link dzięki Beatce i dzięki niej też dowiedziałam się, że udało mi się wygrać aukcję, bo z rana zapomniałam o licytacji, a nawet nie miałam jak możliwości sprawdzić czy wygrałam.
I przepraszam, że już potem nie odpisałam kochana, ale kasa się skonczyła na komórce
Także mamy już wózek!
Ten drugi tez był b. fajny. I za taką cenę...bajka.
A dzięki za podpowiedzi odnośnie wysyłki, napisałam własnie maila z zapytaniem, ale jak się nie da to trudno, ale zapytać nie szkodzi.

brunetka wstawię pieska jutro, bo dziś sie ruszam juz tylko do łazienki

Lilka82 33 tydzień wow!
sygine 8 miesiąc!

We wtorek idziemy oglądać mieszkanko!
Podobno w łazienkę trzeba zainwestować, bo wanna nie do użycia już...
No ale...
Oczywiście podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami

Brumek widzę, że kompletujesz wyprawkę ostro
Fajne rzeczy!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości