|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
Cytat:
szacuję ze dużo kasy idzie na jedzenie i rachunki Bilet miesięczny dla mnie i dla narzeczonego 90zł
![]() |
#1322 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam
Hej. Rzadko piszę, bo mi ostatnio net nawala trochę i czasem daję radę Was podczytywać, ale przesłać post jest już dużo trudniej (po nowym roku napisałam jeden długi i go nie przesłało
![]() Wydatki ostatniego tygodnia moje i tż (w skrócie): - ponad 200 zł Sylwester w Sopocie (w tym bilety pkp, żarcie na mieście, zakup żarcia na weekend w domu kumpla, alkohole, napoje, bilety SKM) - jakieś 150 zł spożywka - 100 zł mój dentysta (a od przyszłego tygodnia tż czeka seria wizyt u dentysty) - 35 zł komplety zdjęć do wiz i do legitymacji i akt na rosyjską uczelnię - 18,10 zł pizza wczoraj ![]() - 32 zł 2 bilety do kina - 30 zł suszarka na bieliznę - 21 zł 3 pary świetnych rajstop z wyprzedaży - 14 zł mikrofon do laptopa Więcej grzechów nie pamiętam ![]() A jeszcze od mamy dostałam dzień przed wyjazdem do Torunia fajną torebkę do noszenia na co dzień - pojemna i wytrzymała a przy tym nie wygląda jak worek, czyli to o co mi chodziło ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzieki bo juz sie wystraszylam ze jakos trzeba z czyms tam zeby sie lepiej wchlanialo itp Cytat:
lepiej sie czujesz? Cytat:
Cytat:
raz mniej raz wiecej ale okolo 300 rachunki hmm okolo 20-30e karta do tel prad okolo 50e gaz to samo ale w zimowe miesiace wiecej a w letnie mniej troche no i jakies inne wydatki zawsze sie nazbiera okolo 150-200e innych chemii , kosmetykow , leki jakies czy bilety cokolwiek innego ah no i wynajem 470e i jakies papierosy tz-a okolo 100e Cytat:
dzieki dobrze wiedziec ze warto wyprobowac w sumie wszystko co mam z LRP sobie chwale i wiem ze to byly dobre wybory dzieki wyprobuje gdzie jest FOLTI , SHUVI , DAGA , i cala reszta? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Wtajemniczenie
|
a ja wyspana i wypoczęta mimo, że wczoraj wyszłam na nockę
![]() popracowałam niecałe 4 godziny i kierownik zdjął mnie ze służby bo za bardzo nie było co robić ![]() teraz pije kawkę, ogarnę się i jadę się spotkać z koleżankami na kawkę, a wcześniej lekkie zakupy - jakiś ciuch czy co tam wpadnie w oko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Pytałam bo podliczyłam, że w zeszłym roku rozpłynęło mi się kupe kasy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
after hours
|
my na jedzenie wydajemy około 500 zł, wcześniej wydawaliśmy trochę więcej, ale zaczęliśmy więcej jedzenia przywozić z domu
![]() jak wracamy w ndz to zazwyczaj do piątku mamy obiadokolację z domu, to tylko coś na śniadanie dokupujemy. Po świętach zamroziliśmy chyba z półtorej kilo wędliny ![]() na kosmetyki pewnie sporo poszło,ale nie podliczałam tego nijak, nie zapisuję ile wydaję i na co, tż tylko z paragonów spisuje, ale to z jego konta wydatki. ni utrudnia mi to oszczędzania, bo rozsądnie robię zakupy, nie kupuję 5 balsamu do ciała, czy 4 żelu pod prysznic, tylko jak się coś kończy, akurat żelu miałam więcej, bo w promocji kupiłam 750 ml dove za około 10-12 zł, później jeszcze tż dostał w rossmanie za grosz damski fa w jakiejś promocji. ciuchy tak samo nie wiem, ale trochę poszło.... :/ i buty. na imprezy raczej nie chodzimy, chociaż trochę nas kosztowały ursynalia w zeszłym roku + jakieś wyjścia ze znajomymi na piwo, albo jak znajomi do nas przychodzą.
![]() Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2012-01-07 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Irenka- gra super 7 ![]() Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() dzisiaj 63,50- Biedronka ale lodówka świeciła pustkami co do wydatków to wydajemy bardzo dużo bo jedzenie ok 600zł, czynsz też 600zł, Tż kredyt prawie 900zł rata, do tego papierosy/tytoń jakieś 400zł no i ja jeszcze składam się z tatą na mamę a sami specjaliści bardzo dużo kosztują nie mówiąc o pieluchach, lekach, kosmetykach czy jedzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
after hours
|
za pokój płacimy około 900 (z rachunkami) :/
+na transport trochę idzie, 330 za bilety 3miesięczne dla mnie i dla tż + bilety do domu, moje po 20 zł, tż po 30, bo już nie ma ulgowych, ale na szczęście łapie się jeszcze na max 26 +telefony/internet 120 zł około.
![]() Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2012-01-07 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
Witam was babeczki. Ja wczoraj wydane 10 zł mc donalds (przez tż) i 5 zł chipsy na impreze.
I jutro mój tż chce jechac do millenium na zakupy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo jak tu piszesz pokazuje ze z BB piszesz I phona od mikolaja dostalas? ![]() ja sie ostatnio budze z podpuchnietymi oczami i mam tez inne problemy ( jakies bole w plecach i brzuchu ) i chyba lekarz mnie czeka no i strasznie mi sie woda zatrzymuje w organizmie nie sadze zebym ,,przez swieta tyle przytyla" bo w zasadzie nic specjalnie nie robilismy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero budzę się do życia
![]() ![]() Zapisałam się ostatnio na 3 zamówienia z sigmy i od tej pory koniec.Dziś robię przegląd szafy i wystawię trochę rzeczy na all ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj wydalam dyszkę na piwo i chipsy, dzisiaj nic. A jutro jadę na zakupy z mama. Az sie boje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
tylko z drugiej strony jakby ta panna mloda wziela i fryzjerke i wizazystke w dodatku z tymi probnymi fryzurami i dojazdem o 4 w nocy to w sumie mnie cena nie dziwi
powiedz jeszcze jak to jakas super fryzjerka w miescie i to w duzym miescie to mnie to nie zdziwi za balejaz na dlugie wlosy czy farbowanie itp potrafia wziasc spora kase to babeczka sobie policzyla jeszcze pewnie na dlugie wlosy |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Od TZ :P ![]() ![]() Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
masakra te ceny ślubne
![]() my wydajemy z Tż miesięcznie: mieszkanie 240e (zmniejszyli nam o 5e tygodniowo) jedzenie, chemia 400e paliwo 100e ubezpieczenie auta 33e karty do tel 50-60e prąd co 2gi m-c około 70-90e gaz co 2gi m-c około 100-190e za ciuchy i kosmetyki płacimy sobie sami z kieszonkowego, które wypłacamy sobie co tydzień 20e na osobę to tak przykładowo podałam, bo często się zdarza, że coś wyskoczy i jest konieczny wydatek |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A lepiej wcześniej, niż później. Moja babcia parę dni temu skończyła 70 lat, pali jak smok, przy czym lekarz powiedział jej, że każdy papieros to dla niej samobójstwo, bo ma zagrożenie zawałowe, oczywiście od papierosów.. ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- A ja na razie nie wydaję, bo mieszkam z rodzicami, a w domu u nas wydaje się baaardzo dużo na wszystko. Same opłaty miesięczne to kolosalna kwota. Do tego jedzenie na cztery osoby... Wiem tylko, że ostatnio mama podliczyła paliwo na dwa samochody, to wyszło na miesiąc 2000zł ![]() ![]() Ja wczoraj i dzisiaj nic... Robię kawę i zabieram się za naukę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
kachaaa
wiem ze o fb kazdemu tak pokazuje fajny prezent ktory masz ? 3?4? 4s? Cytat:
coffee jakby od pogody to bym tak miasla juz caly rok takie tam pewnie pare rzeczy na raz zobacze czy si poprawi a jak nie to lekarz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
a może jesteś przed @?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Raczkowanie
|
dziś 45 zł - jedzenie i stwierdzam że zakupy powinnam sama robić ale i tak ciągle za dużo ;/
a Czytałyście artykuły 'Obiad za ostatnie 5 zł '?
#1341 |
Zakorzenienie
|
lepiej Irenko sie czuje...dzisiaj juz wstalam...tylko strasznie oslabiona jestem...
![]() ale chyba sie rusze troche dzisiaj... jem juz normalnie...bo wczoraj to caly dzien jadlam sucharki... ![]() mnie najbardziej zastanawia gdzie jest folti, bo nawet nie widzialam jej dawno, ze podglada... Folti napisz w klubie co i jak? ![]()
#1342 |
Zakorzenienie
|
gdzie można to przeczytać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Raczkowanie
|
Fryzura ślubna od fryzury nieślubnej różni się... dopięciem welonu
![]() Jedna z przepytanych przeze mnie dziewczyn brała ślub w tygodniu i jak się umawiała do fryzjera to pokazała jaką chce fryzurę, ale powiedziała że będzie starościną na weselu. W zakładzie jej policzyli 50zł za uczesanie, ta sama fryzura jako ślubna kosztowałaby 150,00. Co do cen ślubnych, to wszyscy ciągną jak się da. Kilka lat pracowałam w kwiaciarni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- 6 bułek 1,74e |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Raczkowanie
|
#1346 |
Raczkowanie
|
Czasem sama wiązanka to juz było 250zł
![]() Ale te 400-600zł to już policzyłam całość - bukiet, przypinki do butonierki pana młodego i światków, strojenie samochodu i dekoracje do kościoła. To za te 400zł to było na prawdę skromnie. Ale bardzo często było tak, że my proponowałyśmy młodym parom "tańsze wersje" czyli z kwiatków na które jest sezon akurat, ale najczęściej panny młode były uparte na swoje widzi mi się i płaciły straszną kasę za to, że chciały np. bukiet ze słoneczników w styczniu podczas gdy z tulipanów kosztowałby 1/3 tej ceny... Edytowane przez iggi0212 Czas edycji: 2012-01-07 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
3Gs a 4S sobie w pazdzierniku upgrade'uje ![]() Sent from my BlackBerry 9300 using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolałabym chyba kupić chleb i pasztet za 5zł, bo przynajmniej bym się najadła, a rosołu z jajkiem to nawet bym nie poczuła ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Raczkowanie
|
jasne ja tylko zdziwiłam się że można by było jakoś za 5 zł zjeść jeden posiłek
#1350 |
Wtajemniczenie
|
wróciłam z sobotniego szwendania biedniejsza o jakieś 300,- i całe szczęście, że tylko tyle
![]() bo wpadłam w jakiś cug i brałabym co popadnie ![]() później wyliczę swoje dzisiejsze wydatki a teraz spadam ogarnąć bajzel i pomaltretować brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.