Zazdrośnice część 51 :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 17:30   #1321
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice część 51 :)

Cytat:
Napisane przez karoline3ek Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sądzicie 20 lat to za wcześnie na zaręczyny? ;>
Pytam Was bo Wy powiecie mi szczerze
Zależy od dojrzałości. Zależy od sytuacji pracowo-ekonomicznej. Zależy czy to taki symbol czy od razu ma być szybki ślub. Itd. Nie ma uniwersalnych prawd na temat.
Z drugiej strony fakty są takie: "Statystyki wskazują, jak dużą grupę wśród rozwodzących się stanowią bardzo młodzi małżonkowie. W 2008 r. aż 56 proc. rozwodzących się mężczyzn stanowili panowie do 24. roku życia, a 75 proc. kobiet panie do 24. lat."

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:33   #1322
karoline3ek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Zależy od dojrzałości. Zależy od sytuacji pracowo-ekonomicznej. Zależy czy to taki symbol czy od razu ma być szybki ślub. Itd. Nie ma uniwersalnych prawd na temat.
Z drugiej strony fakty są takie: "Statystyki wskazują, jak dużą grupę wśród rozwodzących się stanowią bardzo młodzi małżonkowie. W 2008 r. aż 56 proc. rozwodzących się mężczyzn stanowili panowie do 24. roku życia, a 75 proc. kobiet panie do 24. lat."
Być może tak jest, ale wydaje mi się, że w głównej mierze rozstają się pary, które wzięły ślub z przymusu (wpadka) albo bo tak wypada po tylu latach.
Na dzień dzisiejszy u nas zaręczyny byłyby symbolem, że myślimy o sobie poważnie i chcemy rozpocząć razem nowy etap w życiu.
(tzn. wspólne mieszkanie, dziecko)

Edytowane przez karoline3ek
Czas edycji: 2012-02-29 o 17:35
karoline3ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:36   #1323
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja też mam 20 lat I zazdroszczę ale to nie znaczy, że teraz już w tej chwili muszę być zaręczona Zresztą ja bardziej niż o zaręczynach myślę teraz o wspólnym mieszkaniu Parcia na przyklęk póki co dużego nie mam
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:37   #1324
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Być może tak jest, ale wydaje mi się, że w głównej mierze rozstają się pary, które wzięły ślub z przymusu (wpadka) albo bo tak wypada po tylu latach.
Na dzień dzisiejszy u nas zaręczyny byłyby symbolem, że myślimy o sobie poważnie i chcemy rozpocząć razem nowy etap w życiu.
(tzn. wspólne mieszkanie, dziecko)
Zapytałaś ogólnie to dostałaś ogólną odpowiedź

Stary 2012-02-29, 17:39   #1325
karoline3ek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja też mam 20 lat I zazdroszczę ale to nie znaczy, że teraz już w tej chwili muszę być zaręczona Zresztą ja bardziej niż o zaręczynach myślę teraz o wspólnym mieszkaniu Parcia na przyklęk póki co dużego nie mam
Ja niestety nie mam co myśleć o mieszkaniu razem przed ślubem
Tzn. ze strony mojej i moich rodziców problemu nie ma, ale strona Tż'ta byłaby wielce oburzona
Stary 2012-02-29, 17:42   #1326
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. ze strony mojej i moich rodziców problemu nie ma, ale strona Tż'ta byłaby wielce oburzona
To jak moja rodzina...

Rany, ej, taka pierdoła w sumie, a nie mogę się ogarnąć... Naprawdę nastawiłam się maks na piątek, żyję z myślą o weekendzie dlatego, że mam się z nim zobaczyć po ciężkim tygodniu (zwłaszcza że ten tydzień i ostatni weekend to jakaś masakra), nie chce mi się imprez i szlajania po knajpach. Przepraszam, że tak jęczę, nie wiem, co się ze mną dzieje

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 17:44   #1327
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
co ma do tego ”strona”? To wy macie ze sobą mieszkać, a nie Wasze rodziny...
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 17:46   #1328
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
co ma do tego ”strona”? To wy macie ze sobą mieszkać, a nie Wasze rodziny...
To nie takie proste. U mnie w rodzinie panuje przekonanie, że przed ślubem się razem nie mieszka i kropka. Jak raz gdzieś przebąknęłam mimochodem, że przed ślubem chciałabym pomieszkać z narzeczonym, to miałam grandę przez tydzień, a rzuciłam hasło czysto hipotetycznie

Stary 2012-02-29, 17:46   #1329
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
To jak moja rodzina...

Rany, ej, taka pierdoła w sumie, a nie mogę się ogarnąć... Naprawdę nastawiłam się maks na piątek, żyję z myślą o weekendzie dlatego, że mam się z nim zobaczyć po ciężkim tygodniu (zwłaszcza że ten tydzień i ostatni weekend to jakaś masakra), nie chce mi się imprez i szlajania po knajpach. Przepraszam, że tak jęczę, nie wiem, co się ze mną dzieje
Ale ja wiem co się z Tobą dzieje Zakoooochaaaanieccc na maksa jesteś Przykro mi, że tak długo musisz czekać, żeby się z nim zobaczyć Ale dasz radę jakoś wytrzymać na pewno! Pomyśl sobie, że najważniejsze, że się wogóle zobaczycie Porozmawiacie, wyprzytula Cię tak mooooocnooo i będzie dobrze trzymam kciuki, żeby udało mu się wyrobić chociaż na sobotę wieczorem!!
Stary 2012-02-29, 17:47   #1330
karoline3ek
Zadomowienie

Cytat:
To jak moja rodzina...

Ja Cię poniekąd rozumiem bo mam podobną sytuację...
Będzie dobrze, zobaczysz się z Nim i będziesz szczęśliwa

Cytat:
To nie takie proste. U mnie w rodzinie panuje przekonanie, że przed ślubem się razem nie mieszka i kropka. Jak raz gdzieś przebąknęłam mimochodem, że przed ślubem chciałabym pomieszkać z narzeczonym, to miałam grandę przez tydzień, a rzuciłam hasło czysto hipotetycznie
U mnie podobnie. Moi rodzice powiedzieli, że jestem dorosła i jeżeli damy radę się sami utrzymać to nie mają z tym problemu. Natomiast moja babcia, i "druga strona" od Tż'ta podnosi straszny raban o to ;] Że siostra Tż nie mieszkała przed ślubem (btw. ona mieszka i będzie mieszkała w domu rodzinnym) i że nam nie wypada BO CO LUDZIE POWIEDZĄ. Odpuściłam bo nie chciałam jakiś negatywnych emocji wywoływać

Edytowane przez karoline3ek
Czas edycji: 2012-02-29 o 17:51
Stary 2012-02-29, 17:48   #1331
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja wiem co się z Tobą dzieje Zakoooochaaaanieccc na maksa jesteś Przykro mi, że tak długo musisz czekać, żeby się z nim zobaczyć Ale dasz radę jakoś wytrzymać na pewno! Pomyśl sobie, że najważniejsze, że się wogóle zobaczycie Porozmawiacie, wyprzytula Cię tak mooooocnooo i będzie dobrze trzymam kciuki, żeby udało mu się wyrobić chociaż na sobotę wieczorem!!
Wytrzymać wytrzymam, tylko że jak on wróci w sobotę wieczorem, to heh... w niedzielę będzie jechał pewnie, to się nacieszymy... JEDEN dzień na tydzień.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 17:48   #1332
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Mój ojciec też był niezadowolony ale musiał to przełknąć bo to była moja decyzja z kim mieszkam.

Stary 2012-02-29, 17:52   #1333
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja sobie nie wyobrażam mieszkać z tż-tem dopiero po ślubie Wkońcu trzeba zobaczyć jak się razem mieszka, jak się dogadujemy w sprawie obowiązków domowych chociażby Później mogą wyjść nieprzyjemne rzeczy z tego, bezsensowne kłótnie... A czas po naszym ślubie ma być najpiękniejszy a nie burzliwy i kłótliwy o to, kto ma śmieci wyrzucić

Ja bym się zbuntowała Ale moi rodzice nie mają nic przeciwko, mama tż-ta też nie, więc to się tak łatwo mówi jak mnie to nie dotyczy

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Wytrzymać wytrzymam, tylko że jak on wróci w sobotę wieczorem, to heh... w niedzielę będzie jechał pewnie, to się nacieszymy... JEDEN dzień na tydzień.
buziak na pocieszenie

Ja też tak miałam na początku z tż-tem... Wracał w sobotę po pracy a wyjeżdżał w niedzielę wieczorem:/ Ale naszczęście to się zmieniło i teraz widzimy się codziennie Także wiem co to znaczy...
Stary 2012-02-29, 17:54   #1334
karoline3ek
Zadomowienie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam mieszkać z tż-tem dopiero po ślubie Wkońcu trzeba zobaczyć jak się razem mieszka, jak się dogadujemy w sprawie obowiązków domowych chociażby Później mogą wyjść nieprzyjemne rzeczy z tego, bezsensowne kłótnie... A czas po naszym ślubie ma być najpiękniejszy a nie burzliwy i kłótliwy o to, kto ma śmieci wyrzucić

Ja bym się zbuntowała Ale moi rodzice nie mają nic przeciwko, mama tż-ta też nie, więc to się tak łatwo mówi jak mnie to nie dotyczy[COLOR="Silver"]
Nie mam co się na razie buntować dopóki nie mam stałej pracy
W okresie wakacyjnym TŻ u mnie pomieszkuje ale to nie to samo co na stałe echhh
Stary 2012-02-29, 17:59   #1335
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
To jak moja rodzina...

ja Cię rozumiem, kochana

Ja nie rozumiem tego lęku o mieszkanie. Moja mama nie była zachwycona, choć oficjalnie nie miała nic przeciwko, rodzicom P. przez myśl nie przeszło, że my bez ślubu ze sobą zamieszkamy, i co? Wyprowadziliśmy się i jest OK.
Jak się jest dorosłym i chce się żyć z kimś, to trzeba podejmować decyzje wbrew woli rodziny, jeśli dotyczą naszego życia.
Ja np. nie wezmę ślubu kościelnego, co być może przyprawi o palpitacje bliską mi rodzinę i skończy się szantażem emocjonalnym, ale nie i już. To jest moje życie i krzywdy nikomu nie robię.
A rodzina... Rodzina kocha. Może być niezadowolona, że żyjemy po swojemu, ale nie wyrzeknie się nas z takiego powodu.

Ja wiem na własnej skórze jaki wpływ ma ”toksyczna” mama na moje życie, ale mówię ”nie”, gdy w nie głęboko wierzę.
I przykro mi, że ludzie tak się boją reakcji rodziny z takiego powodu.
Co by było, jakby w takiej bardzo narzucającej swoje zdanie rodzinie była osoba homoseksualna, to ja sobie nie chcę wyobrażać... Zero przyjazdów z ukochaną osobą do domu, wspólnych świąt, odwiedzin, zawsze na uboczu, jak trędowaty. (sorry, wspomniało mi się, przez co przechodził kolega ze swoją rodziną).

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2012-02-29 o 18:02
Stary 2012-02-29, 18:01   #1336
Maalini
Rozeznanie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
http://www.papilot.pl/ludzie/17132/D...ke-Barbie.html łał. nie mój gust do końca, ale faktycznie ładna
Niby na pierwszy rzut oka wydaje się ładna, ale jak się przyjrzałam to taki trochę ufoludek

Cytat:
Napisane przez Promyk03 Pokaż wiadomość
witam o tej nie ludzkie godzinie
na uczelnie mam dopiero na 13.15 a jakoś nie mogę spać dłużej
wczoraj był u mnie TŻ i wiecie co??
Rozmawialiśmy o Naszym ślubku I to on rozpoczął temat
I co i co? Jakieś konkrety?

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Ręce i cycki opadają...

Cytat:
Hej
Tak Was podczytuję od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam się odezwać
Witam nową zazdrośnicę

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
A poza tym to się chwalę swoją lwią grzywą
Ładne włosy

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ale te brwi miałam mieć ton ciemniejsze a mam czarne
Szybko zjaśnieją, nie martw się

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
carmelcovy A tak serio to nie wiem jaki mi wyjdzie Chce rozjaśnić o kilka tonów. Docelowo chciałabym coś takiego jak któryś z kolorów z załączników, ale nie wiem, czy będzie mi pasować
2

Cytat:
Brak słów

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
cena też fajna... jak już jaka desperatka potrzebuje to niechże se świeżego schabowego włoży... ona zadowolona, a facet po wszystkim jeszcze co przekąsi!
Boskie podsumowanie

Cytat:
Dziewczyny jak sądzicie 20 lat to za wcześnie na zaręczyny? ;>
Pytam Was bo Wy powiecie mi szczerze
Wszystko zależy od pary A 20 lat to czas, w którym nie jest niczym dziwnym chęć planowania ślubu
Stary 2012-02-29, 18:03   #1337
justyna_dt
Zakorzenienie

Wiesz, u mnie to już też trochę inaczej wygląda niż kiedyś. Moja mama wie, że nie dam sobie przegadać i koniec końców zdecyduję się mieszkać z facetem. Właściwie to ona się chyba psychicznie już na to nastawia ojciec choćby chciał, to nie ma za wiele do gadania i wie o tym, pewnie dlatego milczy i w wielu kwestiach nie daje mi reprymendy. Brat uważa, że to moje życie i mam robić, co chcę, byle w granicach zdrowego rozsądku i bylebym była szczęśliwa.

Stary 2012-02-29, 18:04   #1338
najfajniejsza
Zakorzenienie

oczywiście ja po prostu bardzo chciałam mieszkać z P., ale jakby mi na tym nie zależało, to pewnie uznałabym, że nie wypada, rodzina się wkurza i nie warto teraz, dopiero po ślubie.
Ale u mnie zamieszkanie z lubym było tak naprawdę pierwszą moją decyzją od A do Z. To był mój ”cel”, że tak to ujme i wiedziałam, że nic mnie nie powstrzyma
Stary 2012-02-29, 18:04   #1339
karoline3ek
Zadomowienie

Cytat:
ja Cię rozumiem, kochana

Ja nie rozumiem tego... Moja mama nie była zachwycona, choć oficjalnie nie miała nic przeciwko, rodzicom P. przez myśl nie przeszło i co? Wyprowadziliśmy się i jest OK.
Jak się jest dorosłym i chce się żyć z kimś, to trzeba podejmować decyzje wbrew woli rodziny, jeśli dotyczą naszego życia.
Ja np. nie wezmę ślubu kościelnego, co być może przyprawi o palpitacje bliską mi rodzinę i skończy się szantażem emocjonalnym, ale nie i już. To jest moje życie i krzywdy nikomu nie robię.
A rodzina... Rodzina kocha. Może być niezadowolona, że żyjemy po swojemu, ale nie wyrzeknie się nas z takiego powodu.

Ja wiem na własnej skórze jaki wpływ ma ”toksyczna” mama na moje życie, ale mówię ”nie”, gdy w nie głęboko wierzę.
I przykro mi, że ludzie tak się boją reakcji rodziny z takiego powodu.
Co by było, jakby w takiej bardzo narzucającej swoje zdanie rodzinie była osoba homoseksualna, to ja sobie nie chcę wyobrażać... Zero przyjazdów z ukochaną osobą do domu, wspólnych świąt, odwiedzin, zawsze na uboczu, jak trędowaty. (sorry, wspomniało mi się, przez co przechodził kolega ze swoją rodziną).
Wiesz to nie jest tak, że jesteśmy pod jakimś wielkim wpływem rodziny.
Ja jestem przekonana co do wspólnego zamieszkania, ale wtedy gdy będę pewna że sama dam radę się utrzymać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 18:07   #1340
kasia0912
Zakorzenienie

Hej dostałam od TŻ białą czekoladę i już pojechał opłacać telefon.

Ja mam 21 lat, a zazdroszczę jak nawet 20 nie miałam Dla moich rodziców to za wcześnie ale tylko z mojego powodu....

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 18:08   #1341
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście ja po prostu bardzo chciałam mieszkać z P., ale jakby mi na tym nie zależało, to pewnie uznałabym, że nie wypada, rodzina się wkurza i nie warto teraz, dopiero po ślubie.
Ale u mnie zamieszkanie z lubym było tak naprawdę pierwszą moją decyzją od A do Z. To był mój ”cel”, że tak to ujme i wiedziałam, że nic mnie nie powstrzyma
Desperatka

Jeny, ale mnie głowa boli... Napisałam do W., ale nie odpisuje, albo próbuje się uspokoić, ale próbuje pokombinować w firmie, albo prysznic, albo poszedł na piwo do innego kierowcy dogorywam, zostało mi 7-8 stron i próbuję zacisnąć zęby i dopisać, żeby to dziś jeszcze wysłać. I chyba powywalam kilka działów jak już dopiszę do limitu, bo nie mam siły kombinować i się wysilać, wiem, dramat

Stary 2012-02-29, 18:12   #1342
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, u mnie to już też trochę inaczej wygląda niż kiedyś. Moja mama wie, że nie dam sobie przegadać i koniec końców zdecyduję się mieszkać z facetem. Właściwie to ona się chyba psychicznie już na to nastawia ojciec choćby chciał, to nie ma za wiele do gadania i wie o tym, pewnie dlatego milczy i w wielu kwestiach nie daje mi reprymendy. Brat uważa, że to moje życie i mam robić, co chcę, byle w granicach zdrowego rozsądku i bylebym była szczęśliwa.
no i dobrze, że się mama przyzwyczaiła do tej myśli z mamą masz podobnie jak ja - moja najpierw zareagowała negatywnie na wieść o wyprowadzce, a potem sama mi w niej pomagała. Taty zdanie mi zwisało, rodzeństwa nie pytałam ale powiedz sama, jakby Ci W. powiedział, że nie zamieszka z Tobą, bo rodzina krzywo patrzy, to nie poczułabyś się... dziwnie?

karolinek, no oby luby też był przekonany i pewnie, że sami się utrzymujecie, nie dziwiłabym się, gdyby rodzina kręciła nosem na wasze wspólne mieszkanie, które ma finansować

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Desperatka

Jeny, ale mnie głowa boli... Napisałam do W., ale nie odpisuje, albo próbuje się uspokoić, ale próbuje pokombinować w firmie, albo prysznic, albo poszedł na piwo do innego kierowcy dogorywam, zostało mi 7-8 stron i próbuję zacisnąć zęby i dopisać, żeby to dziś jeszcze wysłać. I chyba powywalam kilka działów jak już dopiszę do limitu, bo nie mam siły kombinować i się wysilać, wiem, dramat
raczej ułaha, desperaty dwa bo oboje z P. do tego mocno dążyliśmy
Spokojnie oj tak, tirowcy lubią piwko w samochodzie obok i grillowanie na parkingach
Stary 2012-02-29, 18:14   #1343
BYou
MBZ♥

Ale Tysia Wy macie mieszkanie, w sensie wynajmujecie je komus i Ty szukasz mieszkania do wynajęcia?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 18:15   #1344
karoline3ek
Zadomowienie

Cytat:
karolinek, no oby luby też był przekonany i pewnie, że sami się utrzymujecie, nie dziwiłabym się, gdyby rodzina kręciła nosem na wasze wspólne mieszkanie, które ma finansować
Raczej nie będzie miał nic przeciwko
Ten ostatni frg postu skierowałaś do Justynki, ale jakoś odebrałam to osobiście (może jestem jakoś przewrażliwiona ), dziwnie to zabrzmi, ale wiem, że mój Tż liczy się ze zdaniem rodziny i wiem że skonsultowałby taką decyzję i napisałam jak oni mogliby zareagować
Stary 2012-02-29, 18:17   #1345
Maalini
Rozeznanie

Nasze rodziny na szczęście cieszą się, że zamieszkamy razem już niedługo

Dzisiaj podobno jest jedyny dzień w roku w którym wypada kobiecie oświadczyć się swojemu facetowi Która chętna?
Stary 2012-02-29, 18:20   #1346
karoline3ek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maalini Pokaż wiadomość

Dzisiaj podobno jest jedyny dzień w roku w którym wypada kobiecie oświadczyć się swojemu facetowi Która chętna?
A jaki "pierścień" chłopu zaoferować?
Jestem za "tradycyjnym podziałem ról"
Stary 2012-02-29, 18:20   #1347
BYou
MBZ♥

aż takiego równouprwnienia nie uznaję

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-29, 18:21   #1348
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
no i dobrze, że się mama przyzwyczaiła do tej myśli z mamą masz podobnie jak ja - moja najpierw zareagowała negatywnie na wieść o wyprowadzce, a potem sama mi w niej pomagała. Taty zdanie mi zwisało, rodzeństwa nie pytałam ale powiedz sama, jakby Ci W. powiedział, że nie zamieszka z Tobą, bo rodzina krzywo patrzy, to nie poczułabyś się... dziwnie?

raczej ułaha, desperaty dwa bo oboje z P. do tego mocno dążyliśmy
Spokojnie oj tak, tirowcy lubią piwko w samochodzie obok i grillowanie na parkingach
Tzn. wiesz, ona się nie przyzwyczaiła jeszcze do tej myśli ale zdaje mi się, że inaczej na to patrzy niż kilka miesięcy temu. Oczywiście dalej są awantury, dzisiaj mi powiedziała, że wpędzam ją w depresję w związku z tą wyprowadzką no ale mi to już bardziej zwisa, chyba dorosłam do takiej decyzji, wcześniej byłam niepewna.
No lubią, lubią, aczkolwiek TŻ raczej większość czasu poświęca na oglądanie filmów ma ich kilkadziesiąt, niemal wszystkie oglądał, a co do niego dzwonię, to siedzi w szoferce
EDIT: A właśnie, jeszcze co do tego, czy bym się poczuła dziwnie, gdyby W. odmówił zamieszkania razem z powodu krzywienia się rodziny... To zależy, sama nie wiem. W sumie nie umiem sobie wyobrazić takiej sytuacji, może dlatego, że on jest bardzo niezależny. Pewnie byłabym zła, ale nie wiem, czy bym się dziwnie czuła.
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Ale Tysia Wy macie mieszkanie, w sensie wynajmujecie je komus i Ty szukasz mieszkania do wynajęcia?
Tak. Mamy (przepraszam, moja mama ma) mieszkanie w bloku, mieszkaliśmy tam, jak skończyłam 17 lat przeprowadziłyśmy się do domu, a mieszkanie mama wynajęła sąsiadowi i jego żonie. Oni się wybudowali i wyprowadzili, a wprowadziło się małżeństwo - tirowiec i żona wtedy bez pracy z dwójką dzieci. No i oni tam mieszkają już kilka lat. Mama utrzymuje, że ona nie będzie ludzi eksmitować, bo nie mają się gdzie podziać, więc lepiej, żebym płaciła u obcych 3 razy więcej niż dać im wypowiedzenie 3 miesiące wcześniej i żeby sobie coś znaleźli, bo przecież ważniejszy jest dla niej komfort obcego małżeństwa niż mój tadam!

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2012-02-29 o 18:23
Stary 2012-02-29, 18:24   #1349
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalini Pokaż wiadomość

mi coś świta, że jakaś dziewczyna z wątku się już oświadczała... Jusia? nie pamiętam, ale coś takiego było chyba...

a gdzie będziecie mieszkać? I kiedy wyprowadzka? Daleko ode mnie? Sami czy z kimś? wynajem czy własne?
Stary 2012-02-29, 18:26   #1350
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
mi coś świta, że jakaś dziewczyna z wątku się już oświadczała... Jusia? nie pamiętam, ale coś takiego było chyba...

a gdzie będziecie mieszkać? I kiedy wyprowadzka? Daleko ode mnie? Sami czy z kimś? wynajem czy własne?
Ar ju fakin kidin mi!?
Był film taki
Może powinnam zadzwonić do TŻa z TYM pytaniem, skoro mogę...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości