Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część XVIII - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-19, 11:20   #1321
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Ciekawe jak tam u Muminka i Laurki .. mam nadzieje ze wszystko dobrze

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:21   #1322
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Moje dziecko zrobilo kupke .. pomoglo przepajanie duza iloscia przegotowanej wody . teraz sobie spi .. ale ulga ..

A dzisiaj znowu mamy gosci . brat TŻeta przyjachal znowu i wpadaja do nas . ale goscic ich nie bede . zrobie popcorn , jakies ciastka , sok i my spadamy na zakupy a oni zostaja z malym ..

A ja odkad urodzilam wogole nie gotuje . czasu i checi brak . jemy z Tżetm gotowce typu golabki z Pudliszek , krokiety , pierogi itp . szkoda mi czasu na stanie przy garach .
za kupkę

Znowu goście

Nie dziwię się że nie gotujesz Ja się zastanawiam czy może jakiś catering sobie nie zamówić Chyba że tż będzie miał czas i ochote trochę pogotować...
Stary 2012-11-19, 11:24   #1323
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Anielko Ty juz 3 dni po terminie ? nie kazali Ci sie do szpitala zglosic ? wybacz jesli przeoczylam a pisalas juz o tym .
no ide w czwartek do lekarza, ma mi pwoiedziec co dalej
bylam w czwartek ostatni to stwierdzil, ze tak dobrze wyglądam ze moge jeszcze pochodzic, wiec mysle ze jak mi nic nei zaproponuje to sama w poniedzialek nasteony sie zglosze do szpitala jak nic nei ruszy, bo on jest przeciwny wywolywaniu, wg niego trza czekac

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

dekajka nei dziwie sie ze nie chce ci sie gotowac.a przestrzegasz tej diety karmiącej czy wlasnie jesz wszystko co masz ochote?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

happy trzymam kciuki, neich się ruszy
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:24   #1324
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
bylam w czwartek ostatni to stwierdzil, ze tak dobrze wyglądam ze moge jeszcze pochodzic, wiec mysle ze jak mi nic nei zaproponuje to sama w poniedzialek nasteony sie zglosze do szpitala jak nic nei ruszy, bo on jest przeciwny wywolywaniu, wg niego trza czekac

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

dekajka nei dziwie sie ze nie chce ci sie gotowac.a przestrzegasz tej diety karmiącej czy wlasnie jesz wszystko co masz ochote?
No w sumie skoro wszystko jest w porzadku to moga jeszcze poczekac az sama akcja sie rozwinie . a Ty juz pewnie zmeczona nie ?

Nie jem tych rzeczy ktore sa na liscie na pierwszej stronie .

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:25   #1325
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
W temacie zdjęć - zapodałam sobie z tżtem weekendowo sesję w lesie, kuźwa ależ ja jestem waleniem. To jest strasznie upadlające być grubszym od swojego faceta, nie ułomka do tego
Na pewno piękne te zdjęcia i Ty też Może się pochwalisz?

Zapomniałam napisać, że ja mam dwa dwa cienkie kocyki (dostałam), jeden grubszy i jeden większy grubszy. A do szpitala biorę rożek. I wczoraj kupiłam sobie poduszkę - fasolkę do karmienia i jest taka miluuusia
Stary 2012-11-19, 11:29   #1326
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy na święta to nie wyląduję w szpitalu a co dopiero mówić o wbiciu się w jakąś sukienkę
ale nie martwi mnie to jakoś
Ja mam święta generalnie w d*. Głównie dlatego, że mam termin na 25.12 Ale święta i tak robimy u nas, bo mamy nowe mieszkanie, w którym wreszcie się wszyscy pomieszczą. No chyba, że zaczniemy rodzić akurat wtedy to olewamy temat A jak nie zaczniemy to mam w nosie w co się ubiorę i co będzie do jedzenia. Każdy dostanie dyspozycję z czym ma przyjść, ktoś się zajmie odgrzewaniem a ja będę leżeć i pachnieć, bo w końcu nie powinnam się przemęczać

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
A jakbyś mu tak ponarzekała i pomarudziła, że ci ciężko, że ci źle i w ogóle?

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:29   #1327
happy_eve
Wtajemniczenie

Dzięki za kciuki
Staram się nie nakręcać za bardzo, szczególnie, że ja tych skurczy prawie nie czułam Czuję tylko, że brzuch mnie boli cały czas, ale żeby co jakieś 6 minut jakoś bardziej, to nie zauważyłam Kilka poczułam jak mi położna powiedziała kiedy Nic to, pozostaje mi zaufać położnej i czekać aż skurcze staną się bardziej odczuwalne
Stary 2012-11-19, 11:33   #1328
rosllinka
Rozeznanie

GG do rosllinka

meiadeleite dzięki za dodanie, synuś słodki i jakie minki Na jednym zdjęciu wygląda jakby salutował hihi..
Stary 2012-11-19, 11:33   #1329
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosllinka Pokaż wiadomość
Na pewno piękne te zdjęcia i Ty też Może się pochwalisz?
Piękne to tam są co najwyżej okoliczności przyrody, bo ładny las mamy niedaleko

Stary 2012-11-19, 11:46   #1330
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jak tam u Muminka i Laurki .. mam nadzieje ze wszystko dobrze
No właśnie, dawno się nie odzywała!
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:51   #1331
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning dziewczynki

Ależ tu się dzieje! Normalnie nie nadążam
MEGA GRATULACJE dla nowych mamuś

Trzymam mocno kciuki za te co właśnie rodzą albo przymierzają się
Oby było łatwo szybko i z orgazmem (mnie przez to znieczulenie orgazm ominął )

U mnie powoli.. wypracowuje sobie system dopiero.. mała Eva ma taki apetyt, że nie nadążam z karmieniem. A tak to jest grzeczna jest. Jutro obchodzimy tydzień

Idę poczytać trochę co tu się dzieje.. bo mnie wczoraj tu w ogóle nie było.
To super, że z karmieniem coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
INFO Z FB OD ANJOUKA:
Duuzia królewna Nadia urodzona dziś o 5:05! Waga 3890 kg, 56cm. Sliczna. Niestety nie dostałam jej po porodzie, bo dali ja do inkuratora (z tego co wiem to z wycienczenia i wyziebienia), robią jej jakieś badania i dziś jej nie dostane mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Poród hardcore (mała gigancik, a ja wąskiej postury) ale przeżyłam pocięli mnie nieźle. Jestem na znieczuleniu teraz więc jakos ok. Trzymajcie kciuki za królewne Dziękuję Wam!
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej moje dziewczynki . Mam nadzieje że dziś z wami normalnie i spokojnie posiedzę. U mnie jakaś masakra pełno nerwów i wogóle pogrzeb zwady z M i ojcem ... Udało mi się chociaż namówić M o nie sprzedawanie auta i nie rezygnowanie z pracy i nie wsadzenie całej kasy od razu w interes z rębakiem.
dziewczyny czy wy też tak ciężko się czujecie ? ja to mam jakąś masakre... od kilku dni mam parte, mała tak ciągnie w dół że oj. Ostatnio dostaje pojedyncze skurcze, brzuch robi sie twardy i boli jak na okres.
Mam kilka pytań do was. Wy bierzecie kocyk do szpitala i wogule ile macie kocyków? i czy smoczki i buteleczke tez bierzecie?
Biorę jeden kocyk, a w domu mam chyba 3 - 2 cienkie i jeden grubszy.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
jestem po obchodzie i ordynator powiedzial ze do porodu mnie juz nie wypusci..skurcze sa caly czas, zobaczymy co powiedza po klejnym ktg..
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
to byl niestety falszywy alarm...jestem wsciekla, bo nie spalam do 4. skurcze byly idealnie o 10 minut potem, jak chodzilam to nie ustawaly, ledwo na nogach sie trzymalam. po 3 poszlam do wanny i tam tez mnie lapaly co 10 minut. no ale sobie mysle kurde pezez 6 godzin co 10 minut i nic sie nie dzieje czesciej. wyszlam z wanny
malam jeszcze jeden skurcz i usnelam... czyli dupa blada.
jestem zla, bo moglo juz poisc dalej. nie chce sie tak meczyc moze co noc i zastanawiac czy przejdzie czy nie

kamilka trzymam kciuki !!!!!: D
Trzymam kciuki, żeby jednak się rozkręciło

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Czołem dziewczyny!

Pierwszy raz mam czas włączyć komputer po powrocie ze szpitala
Przebiegłam wzrokiem poprzedni wątek od dnia porodu, dziękuję bardzo za gratulacje
U nas wszystko dobrze, w szpitalu trzymali nas 4 doby bo mały miał malutką żółtaczkę, ale 1 dzień naświetlań wystarczył i w sobotę wieczorem wypuścili nas do domku
Opis porodu będzie, a jakże, muszę tylko znaleźć chwilę czasu.

Halwaya gratulacje szczególne dla Ciebie i Evy, jest śliczna
Pozostałym nowym mamusiom również serdecznie gratuluję i trzymam kciuki, żeby maluszki zdrowo rosły.

Udało mi się i wstawiłam kilka fotek małego do albumu

A teraz idę śniadać
Super, że wszystko w porządku i jesteście już w domku Wysłałam zaproszenie, żeby zobaczyć fotki.

Cytat:
tak samo myślałam.... jeśli nie zmieniła się częstotliwość to nie jadę i to był mój błąd... ale juz będę wiedziała
Z tego co słyszałam, że z takimi skurczami nieregularnymi to na pewno trzeba jechać jak ciąża niedonoszona, ale w przypadku donoszenia to już chyba czeka się na właściwą akcję, czyli regularne skurcze ( lub odejście wód czy krwawienia). Czy się mylę ?

Cytat:
sms od martaj9

Jestem pod kroplówkami. Beznadziejny ten cewnik. O 9.30 cięcie.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
kurde wspolczuje tych bóli... to jest normalne ze Was brzuchy tak bolą? mnie nic nie boli.. ja się czuję ociężała, cieżko mi sie rusza, schylać już się nie mogę tylko kucam a jak wstaje to czasami mi kolano odmawia posłuszeństwa i nagle sie zgina w ogole nie mam żadnego parcia na pęcherz... nic... czasami tylko czuje ..ale to chyba ze 3 razy było tak jakby mi mala jezdziła po pęcherzu.... w nocy się budzę ale nie na siusiu tylko tak o.... wiec w sumie u mnie nie jest tak zle a i tak mam juz dosyc... załuje że sie tak zapasłam.... trzeba było tyle nie żryć!! cięzko mi będzie zrzucic te kg..... ehh to se ponarzekałam
Ja dopiero od jakiegoś czasu mam takie mocniejsze bóle - gdzieś od tygodnia.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:57   #1332
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Z tego co słyszałam, że z takimi skurczami nieregularnymi to na pewno trzeba jechać jak ciąża niedonoszona, ale w przypadku donoszenia to już chyba czeka się na właściwą akcję, czyli regularne skurcze ( lub odejście wód czy krwawienia). Czy się mylę ?

nie wiem jak jest z nieregularnymi.... Mojito miała co 10 minut... ja wtedy co 5 minut dlatego powinnyśmy się znaleźć obie na IP... na przyszłość będę wiedzieć...
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 11:58   #1333
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Gratulacje dla nowych mam
Ktos pytał sie o kocyk do szpitala, u mnie na liscie jest rozek ew. kocyk więc biorę rozek
Nie mam siły nadrabiac bo jakoś tak sie czuje ..sama nie wiem..od rana trochę pobolewa mnie okresowo, ale ciagle nie ze to skurcz....
W ogóle noc tez miałam fatalna, juz myśle o porodzie, Iza tak sie wierci ze z jednej strony wiadomo cieszę sie ze sie rusza ale z drugiej juz mnie to boli i spac nie mogę.

W nocy w ogóle musiało mi sie śnie ze Tz przyszedł z jakaś nie wiem mysza, jaszczurka sama nie pamietam w kieszeni, wypadlam z łóżka z krzykiem zapaliłam o 4 rano światło i dre sie "tu jest jakieś zwierze!!!!" Tz na mnie patrzy i mowi ze jakie zwierze, myślał ze rodze! Ze odeszły mi wody czy co...aaa do dupy ta noc była.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:06   #1334
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
W nocy w ogóle musiało mi sie śnie ze Tz przyszedł z jakaś nie wiem mysza, jaszczurka sama nie pamietam w kieszeni, wypadlam z łóżka z krzykiem zapaliłam o 4 rano światło i dre sie "tu jest jakieś zwierze!!!!" Tz na mnie patrzy i mowi ze jakie zwierze, myślał ze rodze! Ze odeszły mi wody czy co...aaa do dupy ta noc była.

Stary 2012-11-19, 12:09   #1335
marti86
Zakorzenienie

dla swiezoupieczonych mamus

za Kamile!!

Judka z Twoja wizyte rowniez -tyle zdarzylam przeczytac

Pisala do mnie Landi
jest po wizycie i mowi ze kolejny raz dowiedziala sie ze jest w 39tc.i podczas badania bardzo ja bolalo i sie okazalo ze rozchodzi jej sie pojenie lonowe.powiedzieli jej ze jak do mikolajek nie urodzi to dopiero ma sie zglosic.bedzie szukala prywatnie jakiego lekarza zeby skonsultowac.kurcze rozejscie sie spojenia to dosyc powazny problem.mam nadzieje ze rozwieja jej wszelkiewatpliwosci i nie beda ryzykowac!!

ja po kolejnej ciezkiej nocy al dzis moj synek zasnal jak go calowalam z 10 min po buzce odlecial robi takie slodki dziubek usteczkami-normalnie bym wygryzla go!!
byla u nas polozna.z malym wsio ok.tzn od dzis ropieje mu oczko i mam obserowowac jak nie przejdzie za dwa dni to do lekarza po kropleki.
ja mam obrzek piersi prawej.zatkal mi sie kanalik gdzies glebiej bo guza nie czuc za bardzoale kur*a boli i mam zaczerwienione w tym miejscu.mam oproznic na maxa cyca laktatorem, przylozyc mrozona kapyste i prysznicem z ciepla woda potem.poki nie ma goaczki jeszcze nie ma tragedii.ale bol niesamowity:/lece sie wydoic

Caluje Was

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:10   #1336
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Wiadadomosc od gusiak
Zostalam w szpitalu. Szyjka skrocona,rozwarcie na palec. Niby mam czekac kilka dni. Trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo. Buziaki. Gusiak
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

Wiadomość od Dojotki:

Dzisiaj wychodzimy

Cytat:
Fasolka ja mam jakiegos olympusa, bardzo fajne zdjęcia robi dla przykładu - my zieloni z tżtem, po prostu była ładna pogoda i fajnie wyszły

nie wiem jak je wizaz zmieni i jak beda wygladac po przetworzeniu na mniejszy rozmiar, bo normalnie maja duza rozdzielczosc, ale u mnie wygladaja mega....

-----
Aa i daliśmy za naszego coś kolo 2tys.. nie pamietam dokładnie, ale miał w sobie dosyc duza karte pamieci chyba 8 gb i dwa obiektywy jeden do takich zdjęć normalnych, a drugi do takich z daleka jakby
Śliczne zdjęcia

Cytat:
Ello dziewczynki..
ja tylko na chwilę się pożalić :/

Ta głupia położna czeszka to mi wypełniła kartę dziecka.. i nie dość, że wpisała dziecku moje nazwisko (ma być nazwisko tż'ta) to jeszcze z czeską końcówką -ova!
Nosz jasny szlag mnie trafił!
Ona chyba jest po prostu złośliwa...

Cytat:
sms od martaj9

Malutki jest ze mną 3440g a mierzy nie wiem ile. W szoku nie zapytałam. Znieczulenie jeszcze trzyma i na razie nie boli. Synuś obok. Denerwuje się bo on chce ssać a moje sutki do niczego. Pozdrawiamy was
Super Trzymam kciuki, żeby z karmieniem się udało
Pamiętaj - to nie sutki są do niczego - tylko położne, które nie umieją wytłumaczyć.

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Jej jaki wysyp dzieciaczków
Gratuluję wszystkim mamusiom
kl aski:

Ja przełożyłam dzisiejszą wizytę u cipkologa na środę TŻ wróci z pracy szybkie zakupki i idzie spać. W nocy wyjeżdża do Wrocławia, jutro egzaminy do szkoły oficerskiej, trzymajcie proszę za niego kciuki jutro

Cytat:
Piękne to tam są co najwyżej okoliczności przyrody, bo ładny las mamy niedaleko
Nie wierzę, że tylko okoliczności przyrody były piękne. Pokaż

Cytat:
nie wiem jak jest z nieregularnymi.... Mojito miała co 10 minut... ja wtedy co 5 minut dlatego powinnyśmy się znaleźć obie na IP... na przyszłość będę wiedzieć...
Czyli chodzi o takie sytuacje - kiedy skurcze są częste i regularne, ale w pewnym momencie zanikają?
Stary 2012-11-19, 12:13   #1337
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Pisala do mnie Landi
jest po wizycie i mowi ze kolejny raz dowiedziala sie ze jest w 39tc.i podczas badania bardzo ja bolalo i sie okazalo ze rozchodzi jej sie pojenie lonowe.powiedzieli jej ze jak do mikolajek nie urodzi to dopiero ma sie zglosic.bedzie szukala prywatnie jakiego lekarza zeby skonsultowac.kurcze rozejscie sie spojenia to dosyc powazny problem.mam nadzieje ze rozwieja jej wszelkiewatpliwosci i nie beda ryzykowac!!
Ojj ona to się ma w tej ciąży Też mam nadzieję, że trafi w dobre ręce. To chyba jest wskazanie do cc?
Stary 2012-11-19, 12:14   #1338
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
:
Pisala do mnie Landi

ja po kolejnej ciezkiej nocy al dzis moj synek zasnal jak go calowalam z 10 min po buzce odlecial robi takie slodki dziubek usteczkami-normalnie bym wygryzla go!!
byla u nas polozna.z malym wsio ok.tzn od dzis ropieje mu oczko i mam obserowowac jak nie przejdzie za dwa dni to do lekarza po kropleki.
ja mam obrzek piersi prawej.zatkal mi sie kanalik gdzies glebiej bo guza nie czuc za bardzoale kur*a boli i mam zaczerwienione w tym miejscu.mam oproznic na maxa cyca laktatorem, przylozyc mrozona kapyste i prysznicem z ciepla woda potem.poki nie ma goaczki jeszcze nie ma tragedii.ale bol niesamowity:/lece sie wydoic

Caluje Was
Już myślałam, że u Landi koniec "przygód" ciążowych i już po prostu urodzi. Trzymam kciuki za nią

Mam nadzieję, że ten kanalik szybko się udrożni.
Stary 2012-11-19, 12:14   #1339
nielegalnaa
Rozeznanie

Oglądałam dziś na facebook'u wszystkie maleństwa, raz jeszcze gratuluję mamusiom!!! Śliczne córeczki!!!

Kiedy ja w końcu zobaczę swoją Blankę? Już tak bardzo nie mogę się doczekać, a tutaj do terminu jeszcze 3,5 tygodnia Choć pocieszam się, że być może jest trochę prawdy w tym, że często od momentu obniżenia się brzuszka zostają tylko 2 tygodnie do porodu, bo to by oznaczało, że muszę być w gotowości za 1,5 tygodnia Ale czas pokaże, choć ciężko być cierpliwą w tych ostatnich tygodniach.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 12:15   #1340
happy_eve
Wtajemniczenie

meiadeleite - mały jest boski
Stary 2012-11-19, 12:18   #1341
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
dla swiezoupieczonych mamus

za Kamile!!

Judka z Twoja wizyte rowniez -tyle zdarzylam przeczytac

Pisala do mnie Landi

Caluje Was
Potwierdzić czy się rozchodzi czy nie może ortopeda, jeśli jest powyżej 10mm powinno się wykonać CC, w przeciwnym razie ryzykuje się i może nawet dojść do bezwładu nóg lub co lepsze wskazane będzie operacyjne zejście po porodzie- 6tyg w szpitalu i rehabilitacja, właśnie czekam na namiary do ortopedy, który podejmuje decyzję o CC.

Jeśli ją też tak mocno boli jak mnie, to bardzo jej współczuje i mam nadzieję że dostała skierowanie do ortopedy, niestety u mnie w przychodni najbliższy termin na listopad 2013 bo wtedy będą nowe limity, na 2013 są już wykorzystane. Heh dziwna jest ta nasza służba zdrowia.

Landii trzymam kciuki i szalik sobie zawiąż na dupce, wtedy mniej boli!!

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:20   #1342
landi0909
Zakorzenienie

hej kochane. Udało mi się na chwilę dorwać neta.

Byłam u lekarza... Przez zawirowania z tp wyliczonym przez poprzedniego lekarza, mój aktualny lekarz stwierdził że znowu jestem w 39 tygodniu. A 2 tygodnie temu mówił że na dziś mam termin, tylko że tego nie zmienił bo jest 10 dni tolerancji w tp. No i dalej nie wiem na czy stoję, czy ja mam na dziś termin, czy na 26 czy na 29 (miałam króciutkie cykle więc wychodzi że dziś...) ale w karcie mam 29. No i stwierdził że jak do mikołajek nie urodze to mam się zgłosić na IP. Yhy już to widzę jak ja czekam do mikołajek, zatrucie ciążowe na bank!!!

badania ginekologicznego mi NIE ZROBIŁ, więc może nawet mam z 5cm rozwarcia a o tym nie wiem, a może jestem pozamykana i tego też się nie dowiem...

jedynie na kozetce wytarmosił mój brzuch i tak mi kość łonową ucisnął że zaczęłam krzyczeć z bólu, co najmniej jakby mnie ktoś obdzierał ze skóry. Mówię mu że boli a on "tak?" i dalej uciska... I nic! Zero jakichkolwiek wskazań, obaw, nic...

Tak jak całą ciążę byłam z niego zadowolona tak teraz jestem ZNIESMACZONA, zdegustowana i rozczarowana. Będę szukała prywatnie na szybko jakiegoś lekarza, który przynajmniej zrobi zwykłe badanie ginekologiczne i USG...

Siedzę i wyję, nie wiem co mam robić. Jak pojadę za tydzień na IP to mnie wyśmieją, bo termin w karcie na 29 więc wyjdę na panikarę... A boję się że coś się stanie Kubusiowi! a nie chcę jechać jak już będzie ZA PÓŹNO...
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:23   #1343
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Już myślałam, że u Landi koniec "przygód" ciążowych i już po prostu urodzi. Trzymam kciuki za nią
U Landi nic nie jest "po prostu" Poród też pewno będzie ekscytujący
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-19, 12:24   #1344
weronika23
Zakorzenienie

karolcia o ty leniuszku kurcze ja gotuje ale proste dania wlasnie koncze rosolek a potem upieke filecika bo dzis nie moge sie wyrobic i mam taki humor a jeszcze prasowanko mnie czeka teraz chwila relaksu bo potworki spia
iii wspolczuje ci kupek mam nadzieje ze sie unormuje wiem jaki to prblem bo mialam go z gabi a z mlodym poki cooo dobrze i po kazdym karmieniu kupka

Martus moja corcia nie spala taaak po nocach a Olus mam nadzieje ze mu toooo zostanie
ojjjj tez tak mialam i goraczke pomogly liscie z kapusty ale ni mrozone mi kazala je rozbijac zeby sok wypuscily i wtedy przykladac i rozmasowywac
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:24   #1345
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Czy mogę miec ten bol a la menstruacyjny i nic sie nie wydarzy?czy kurka być w gotowości...od rana dodatkowo mam lekki rozstroj zoladka...
Zaczynam sie denerwować
Ps dzisiaj 38 tydzien zaczynam

Wiem ze wiele z Was miało różnej maści bóle i nic sie nie działo ale u mnie to pierwszy raz

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:27   #1346
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Czy mogę miec ten bol a la menstruacyjny i nic sie nie wydarzy?czy kurka być w gotowości...od rana dodatkowo mam lekki rozstroj zoladka...
Zaczynam sie denerwować
Ps dzisiaj 38 tydzien zaczynam

Wiem ze wiele z Was miało różnej maści bóle i nic sie nie działo ale u mnie to pierwszy raz
Gabi ja z takimi bólami pojechałam ostatnio na IP, były silne tak że prawie ściany gryzłam, ale na ktg prawie nic nie wyszło, lekarz powiedział że mam przyjechać jak już nie będę umiała chodzić z tego bólu, bo takie a la menstruacyjne to jeszcze nie poród. Ale u każdej kobiety jest inaczej i jeśli Cię to niepokoi to weź kąpiel, nospę, poleż, i jak nie przejdzie to jedź
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:27   #1347
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie skoro wszystko jest w porzadku to moga jeszcze poczekac az sama akcja sie rozwinie . a Ty juz pewnie zmeczona nie ?

Nie jem tych rzeczy ktore sa na liscie na pierwszej stronie .
no juz mam dosc ciązy, zgagi, skurczy nog , i wogole )jak patzre na wasze dzidzie to tez juz chce tulic mojego

ewka ja tez mailam krociutkie cykle...i dwoch lekatrzy podallo mi dwa rozne terminy porodu ale u ciebie to wogole jakis kosmos bo moje terminy sie roznia o 3 dni
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:28   #1348
jagnna
Zakorzenienie

Witam wszystkie piękne panie!!

Cytat:
dziewczyny ile czekłayście na wyniki PACIORA????
tydzień

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o tej sukience??? Chciałam żeby mąż mi taką na urodziono imieniny kupił?

http://www.intymna.pl/s37371,produkt
ładna

Cytat:
kurde wspolczuje tych bóli... to jest normalne ze Was brzuchy tak bolą? mnie nic nie boli.. ja się czuję ociężała, cieżko mi sie rusza, schylać już się nie mogę tylko kucam a jak wstaje to czasami mi kolano odmawia posłuszeństwa i nagle sie zgina w ogole nie mam żadnego parcia na pęcherz... nic... czasami tylko czuje ..ale to chyba ze 3 razy było tak jakby mi mala jezdziła po pęcherzu.... w nocy się budzę ale nie na siusiu tylko tak o.... wiec w sumie u mnie nie jest tak zle a i tak mam juz dosyc... załuje że sie tak zapasłam.... trzeba było tyle nie żryć!! cięzko mi będzie zrzucic te kg..... ehh to se ponarzekałam
Ja się podobnie czuję. Czasami wstaję na siurki, raz w nocy, czasami dwa.. Budzę się jak mi M kołdrę w nocy zabiera, ale rozwiązałam to tak, że śpię pod oddzielnym przykryciem :P Może jeszcze za wcześnie na jakieś ekstremalne przeżycia, w końcu przed nami jeszcze miesiąc czekania..?

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Wiadadomosc od gusiak
Zostalam w szpitalu. Szyjka skrocona,rozwarcie na palec. Niby mam czekac kilka dni. Trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo. Buziaki. Gusiak

Cytat:
Ello dziewczynki..
ja tylko na chwilę się pożalić :/
ta czeszka jakaś rypnięta jest :|
opierdziel ją nast razem jak przyjdzie. Co ona sobie myśli..?!

Cytat:
sms od martaj9

Malutki jest ze mną 3440g a mierzy nie wiem ile. W szoku nie zapytałam. Znieczulenie jeszcze trzyma i na razie nie boli. Synuś obok. Denerwuje się bo on chce ssać a moje sutki do niczego. Pozdrawiamy was
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Ja przełożyłam dzisiejszą wizytę u cipkologa na środę TŻ wróci z pracy szybkie zakupki i idzie spać. W nocy wyjeżdża do Wrocławia, jutro egzaminy do szkoły oficerskiej, trzymajcie proszę za niego kciuki jutro
kciuki dla męża

Cytat:
Ja mam święta generalnie w d*. Głównie dlatego, że mam termin na 25.12 Ale święta i tak robimy u nas, bo mamy nowe mieszkanie, w którym wreszcie się wszyscy pomieszczą. No chyba, że zaczniemy rodzić akurat wtedy to olewamy temat A jak nie zaczniemy to mam w nosie w co się ubiorę i co będzie do jedzenia. Każdy dostanie dyspozycję z czym ma przyjść, ktoś się zajmie odgrzewaniem a ja będę leżeć i pachnieć, bo w końcu nie powinnam się przemęczać
Podoba mi się twoja postawa

Mam jeszcze info od Mad85 ze jutro powinny już wyjść do domu, więc mamy się spodziewać relacji z ekspresowego porodu Pisze że Marysia jest cudna, je tylko z cyca, niestety Mad ma poranione brodawki.
Mam was wszystkie pozdrowić i pogratulować nowym mamusiom co czynię niniejszym, w swoim imieniu również:

GRATULACJE!!!:ro za:

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 12:29   #1349
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
mam oproznic na maxa cyca laktatorem, przylozyc mrozona kapyste i prysznicem z ciepla woda potem.poki nie ma goaczki jeszcze nie ma tragedii.ale bol niesamowity:/lece sie wydoic
Ło matko bosko częstochowsko

Cytat:
Nie wierzę, że tylko okoliczności przyrody były piękne. Pokaż
Jeszcze tż wyszedł jak człowiek, ale on nie jest aż tak gruby

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Choć pocieszam się, że być może jest trochę prawdy w tym, że często od momentu obniżenia się brzuszka zostają tylko 2 tygodnie do porodu, bo to by oznaczało, że muszę być w gotowości za 1,5 tygodnia Ale czas pokaże, choć ciężko być cierpliwą w tych ostatnich tygodniach.
A propos obniżania to zauważasz większy nacisk na pęcherz i mniej uciążliwe zgagi? Pytam bo ja miałam wrażenie, że też mi się obniżył brzuch (choć termin na koniec grudnia) ale zgagi mam chyba jeszcze gorsze a sikam tyle co sikałam...

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
meiadeleite - mały jest boski
Wszyscy widzą tylko ja nie. Meiadeleite akceptnij mnie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
jedynie na kozetce wytarmosił mój brzuch i tak mi kość łonową ucisnął że zaczęłam krzyczeć z bólu, co najmniej jakby mnie ktoś obdzierał ze skóry. Mówię mu że boli a on "tak?" i dalej uciska... I nic! Zero jakichkolwiek wskazań, obaw, nic...
Ogarnij koniecznie wizytę u ortopedy, tak jak dziewczyny sugerują!

Stary 2012-11-19, 12:32   #1350
weronika23
Zakorzenienie

jedz i sprawdz co to za bol ewcia normalnie ty to masz przebojeeeee
musze sie wam pochwalic ze odpadl nam dzic kikutttttt i kurde z gabi krwawilam 3 tyg 2 nie moglam usiasc a teraz nie dosc ze smigam nic nie boli to konczy sie mi krwawienie juupiiiii
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości