|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
![]() ![]()
#1322 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Fajny pomysł z fitnessem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się ze efekty wiesiołka są zauważalne chyba też go zacznę brać ale dopiero od kwietnia/maja? Cytat:
![]() Witam się z Wami już pod wieczór. Cieszę sie ze wysyp fasolek trwa nadal ale ciężko mi że muszę czekać jeszcze na zaczęcie nie mówiąc już o pozytywnym wyniku... Co do imion podoba mi się Wiktoria (ale już zajęta) Aleksandra i Natalka a dla chłopaka Krzyś, Maciek, Tomek a mężowi Iwan ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Twoja też super, niech teraz ładnie wzrasta ![]() Zazdroszczę Ci, że wizyta już jutro ![]()
![]() |
#1324 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie
co do nastawienia to ja też was tak sobie czytam i gratuluje zafasolkowanym i czuje że ten temat chyba mnie nie dotyczy że to jakaś abstrakcja - JA i ciaża - dobre sobie. ![]() ![]() ![]() Takie rozchwianie emocjonalne mam - z jednej strony nie wierze że zajde a za pare sekund mam nadzieje że to w końcu ten cykl - masakra jakaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do fitnessu- może i by mi się nie chciało - taki ze mnie leń ![]() ![]() ![]() co do imion- Aleksandra mi się bardzo też podoba- jeśli będę miała dwie córki, druga na pewno tak będzie nazwana ![]() ![]() ![]() maomami - co do tego lekarza- mi kazał się stawić ok 8 tygodnia, żeby wszystko było wiadomo. a teraz wypatrzy pęcherzyk albo i nie. Mi w 5 tyg jak oglądał to gdybał, bo to taka malutka kropeczka. ![]() i trochę żałuję, że chciałam wszystko od razu i zmieniłam na te kilka tyg ginke na taką, która kazał mi biegać do siebie co tydzień. Gdybym jeszcze raz miała to przeżywać to poczekałbym ten miesiąc na kolejną wizytę. Po prostu uważaj na siebie, łykaj kwas foliowy i zdrowo się odżywiaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę do lekarza na NFZ więc nie zaszkodzi mi pójść (nawet żeby się zorientować jaki jest), który ma naprawdę bardzo dobre opinie, podobno zdobywał doświadczenie nie tylko w Polsce, przekonam się czy warto do niego chodzić. Bo wcześniej chodziłam prywatnie cały czas, ale teraz ten mój prywatny lekarz za samą wizytę kontrolną bez żadnych badań życzy sobie 250 złotych więc wydaje mi się to jednak lekką przesadą.
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-02-11 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1328 | ||
Zakorzenienie
|
Nie ma mowy
![]() ![]() Cytat:
![]() Oczy mam szaro zielono niebieskie i do czarnych im daleko ![]() ![]() To jak masz tak bliziutko tą siłownię to tym bardziej warto Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- dziewczyny jakie macie plany Walentynkowe, jakieś niespodzianki? brak mi pomysłu a wychodzic za bardzo mi sie nigdzie nie chce, Pewnie jakaś kolacja winko i ![]()
![]() |
#1330 |
Rozeznanie
|
Witam z poranną kawą hmm... zbożową piję rozpuszczalną
![]() małż odzwyczaja mnie od zwykłej...bo może coś tam... ![]() ja na walentynki niespodziankę robię ![]() może się spodoba-będę diablicą ![]() jadę zaraz do mej pracy-mam nadzieje że dziś trochę spokojniej będzie nie uwierzycie jak starsze kobiety, które same nie wiedzą czego chcą potrafią człowieka z równowagi wyprowadzić albo doprowadzić do wybuchu śmiechu (pracuje w branży kosmetycznej). Miłego dzionka Wam wszystkim, życzę ![]() OM 22.01; CS.2; testuję w dniu 23.02; lat prawie 25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana, ja już po śniadanku
![]() Ja walentynki będę miała dopiero w piątek bo mój mężuś wyjechał na tydzień i dopiero w piątek przyjedzie ![]() ![]() Wiecie jak powiedziałam TŻ o ciąży to bardzo się ucieszył, ale jakoś wydaje i się że facet dopóki nie zobaczy brzuszka, nie poczuje kopnięcia dzidzi albo chociaż nie zobaczy czegoś na USG, nie usłyszy serduszka to tak wierzy w tą ciąże, ale tak na słowo tylko. Musi mieć namacalne dowody ![]()
#1332 |
Zakorzenienie
|
I ja się witam
![]() ![]() Maomami gratuluje fasolki ![]() ![]() My z Tż na walentynki wybieramy się na szaleństwa do aquaparku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | ||
Rozeznanie
|
Witam się z Wami z rana
![]() Dzisiaj mam taki meksyk w pracy, że na nic nie mam czasu... i ledwo do Was udało mi się zajrzeć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na walentynki nic nie planuję. Tzn. jakaś kolacyjka i romantyczny wieczór przy winku... oby zaowocował w fasolkę ![]() Może uda mi się zrobić "prezent" ![]() ![]() A tak w ogóle to mam iść zrobić badanie prolaktyny, tylko dziwnie, bo mi powiedziano, że mam je zrobić w 12-13 dc ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie było mnie kilka dni, ale to tylko wina chrzcin, które były super! Mała mimo że ma dopiero 3 miesiące tak fajnie się uśmiechała :P i była cały czas grzecza! Oby moje dzieci taki były ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o walentynki to u mnie pewnie jakaś kolacja winko i tylko bo niestety siedzę w pracy do 21.. ale może w weekend sobie gdzieś wyskoczymy ![]() U mnie @ jak nie było tak nie ma.. miaął być 08.02 , jest 12.02 więc może, może.. ohh jakbym chciała! ale jeszcze nie testuję bo ostatnio też mi się jakos tak spóźniła zrobiłam test i przyszła ![]() Boję się, że tym razem nic, albo że moje cykle nagle się wydłużyły czy coś.. bo raczej tak odkąd nie biore tabletek miałam regularnie 28 dni i zawsze dostawałam w nocy z dnia np. 7 na 8. Zawsze... a teraz 2 raz mi się spóźnia przy 3 c.s ... nie wiem . Zobaczymy OM 10.01.2013 , 3 c.s, @ powinnam mieć 8 lutego, nadal nie ma; lat 22 Ps. Gratuluję wszystkim, którym się udało !! Dbajcie o siebie!! i maluszki ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-02-12 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u mnie się zaczęło... ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ja bym nie wytrzymała, pewnie już ze 3 razy bym testowała ![]()
![]() |
#1337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale kciuki
![]() |
#1338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-02-12 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
nie chodzi o to dziewczyny,że chcę poczekać bo tak o , tylko nie chcę znowu się rozczarować... Choć nie ukrywam, ciężko wytrzymać i nic nie mówię bo apteka czynna do 21 to jeszcze może się okazać że pójdę i kupię i zrobię ten test..
#1340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahahah a teraz to nic nie cuzje oprócz jakiegoś więkzego parcia na pęcherz, ale wcale mi sie nie chce tak naprawdę. Polecą dwie trzy krople i tyle. :P tak co godzine 1,5 maks ![]() I jedyne co zauważyłam to mam gazy ![]() ![]()
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
dziewczyny gdzie wy?
![]()
#1343 |
Zadomowienie
|
ja tak sobie podczytuję, ale mam takiego lenia, że mi się nawet pisać nie chce
![]() ryba a ja nie wiem na o Ty czekasz, szoruj po test ![]() ![]() ![]() co do zostawania na wątku- obawiam się, że trochę tu posiedzę. niby dopiero początki starań, ale mam jakieś takie przeczucie dziwne ![]() tak czekam na @, znowu się chyba przesunęła. już nie mam to tego siły ![]()
#1344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Maomami jak było na wizycie? ![]()
![]() |
#1345 |
Wtajemniczenie
|
Hej, no właśnie sama nie wiem. Znaczy wszystko jest ok na tym etapie, tylko lekarz hmmm jakby to powiedzieć trochę hutrowo przyjmuje pacjentki. Podobno bardzo często się spóźnia, wczoraj byłam tam chyba 30 minut i przyjął z 5 pacjentek, niektóre tylko wchodziły i wychodziły, ja byłam jakieś 10 min bo nie mogę powiedzieć zrobił mi cytologie, USG, zlecił wszystkie badania bezpłatnie, odpowiedział na moje pytanie, ale kurcze opinie są o nim różne. Sama nie wiem co mam zrobić. Niby było ok ale tak jakby taśmowo już przyjmuje pacjentki. Przepisał mi od razu DUPHASTON, ponieważ zapytał czy mi zależy na ciąży, kazał zażywać jakieś witaminy, dał mi próbkę witamin a na opakowaniu tej próbki wyczytałam że to jest od II trymestru, powiedział że mogę zażywać te albo inne decyzja należy to mnie. Nie wiem czy wykupić ten DUPHASTON i szczerze wolałabym chyba to skonsultować z innym lekarzem.
Szukam teraz ciągle innego ale nie mogę znaleźć a niby tylu lekarzy jest. Szukam na NFZ, więc też nie jest tak łatwo. Jest któraś z Was może z Krakowa i ma kogoś godnego polecenia na NFZ??
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-02-13 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |||
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Wczoraj miałam taki kocioł w pracy, że nawet nie miałam chwili, żeby wpaść i podczytać co się dzieje... ale widzę, że spokojnie było ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
maomami Niestety nie pomogę jesli chodzi o Kraków. Mam b. dobrego gin., ale w Bytomiu. Jedyne co mogę zrobić to polecić Ci : http://forum.gazeta.pl/forum/w,18090...RAKOW.html?v=2 ( tak wybrałam swojego ginekologa. Miał najwięcej pozytywnych opinii z wszystkich lekarzy w Bytomiu, w mojej okolicy. Może Ci to coś pomoże. To forum gdzie wypowiadają się kobiety o swoich przeżyciach u ginekologa. Jest też czarna lista ginekologów i też możesz zobaczyć sobie do jakiego nie iść pod żadnym pozorem.
A jeśli chodzi o moje testowanie to prawdopodobnie jutro zatestuje ![]() a właśnie, dziewczyny jest tu któraś z okolic piekar/ świerklańca/ rogoźnika?;>
#1348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak że głowa do góry, nie martw się niczym, uważaj na siebie i brzuszek ![]()
![]() |
#1349 |
Rozeznanie
|
Z góry przepraszam za smęty... ale nie mam się komu wyżalić, a właśnie totalnie popsuł mi się humor
![]() Przed chwilą dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży.. nie planowała, ba nawet nie jest po ślubie czy też po zaręczynach.. tzn. planowali kiedyś tam, ale bez żadnych szczegółów itd... no i zdarzyła im się wpadka ![]() ![]() Poproszę zatem o jakiegoś kopa czy coś, bo zaraz zwariuje... a mój mąż oczywiście stwierdził, że za bardzo chcę i mam przestać, to wyjdzie. Tylko jak ch.o.l.e.r.a zrobić, żeby nie chcieć jak się chce ![]() ![]()
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz wychodzę do ginekologa bo miałam iść jutro a okazało się, że on jest dzisiaj albo dopiero w poniedziałek. Trzymajcie kciuki żeby już nie wykrył żadnych nieprawidłowości ![]() A poza tym mój Tż dostanie po głowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.