Mamy z kielc 2013 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 08:34   #1321
wiewi
Raczkowanie

Dot.: Mamy z kielc 2013

senna łatwo idzie wymiana gondoli i fotelika, tylko do fotelika maxi cosi trzeba kupic adaptery za 50 zł. Na początku stelaż ciężko się składał, ale teraz już jest ok ja mam kolor niebieski. Poza tym od bebetto luca niczym się nie różni oprócz wyglądem. Jak byłam w Aresie to przełożyłam materacyk z lucki na nico i mają takie same gondole. A funkcja kołyski gondoli nie będzie ci potrzebna to po prostu dodatkowy gadżet. Ja za nico w Aresie dałam niecałe 1100 zł bez fotelika. Luca jest droższa.
Stary 2013-07-24, 09:19   #1322
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
senna87a co się dzieje z kołami? Kurcze,szkoda bo byłam prawie zdecydowana. Dotykałam też xlandera ale jest dużo cięższy. Ja jestem zakochana w quinny moodd...tylko ta cena
ja mam xlandera xmove i mimo ze troche waży nie czuć tego w ogole. swietnie sie prowadzi nawet jedna reka, jest mega zwrotny, super jak dla mnie. Moja siostra ma bebetto luca. Jest zadowolona, dla mnie jest trochę za miękki, ale najwazniejsze ze jej pasuje
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:25   #1323
czarne
Zakupowy odwyk :)

trooskava jestem zdecydowana na luce najbardziej podoba mi się ciemnoszara na białym stelażu. Twoja siostra jaki ma kolor?
czarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:52   #1324
Atena564
Zadomowienie

hej
My dziś z Natalka byłyśmy na szczepieniu, troszke tylko zapłakała przy ukłuciu. Na rota nieszczepie, bo lezac z mała w szpitalu na zakaźnym były też dzieci które miały rota pomimo wszesniehszego szczepienia......
W ubiegłym tyg robiliśmy usg małej główki, bioderek, brzuszka.....bylismy u pediatry z polecenia i on kazał nam zrobic to usg szczegółowe bo może wkońcu dowiemy sie czego mała tak płacze, ma bóle brzuszka i nieśpi całymi dniami....zobaczymy na kolejnej wizycie co powie.....

Czarne ja mam bebetto luce, jestem zadowolona, lekki, zwrotny, stelarz łatwo sie składa, zbosze najpierw stelarz a potem mała w gondoli jak ide na spacer z 2 pietra, nosidełko tez spoko, sprawdził sie nawet po lesie czy po polnych drogach czy trawie w sadzie u rodziców jeden minus jak dla mnie to w gondoli ten materacyk sie strasznie wygniutł, ewidentnie dół sie zrobuł w miejscu gdzie mała lezy, wiec kocyk musze wkładac by to w miare wyrównać.
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 09:59   #1325
czarne

Atena564 jaki masz kolor?
Stary 2013-07-24, 10:18   #1326
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
trooskava jestem zdecydowana na luce najbardziej podoba mi się ciemnoszara na białym stelażu. Twoja siostra jaki ma kolor?
mówiła że zamowili czerwony taki jak len tkany a jak przyszedł to okazało sie ze to bardziej róż na probniku i w swietle sztucznym inaczej wygladał podobno Na dziewczynkę ok , ale kupowali wozek na ewentualnie dwojke dzieci zeby zostal wiec potem jak nic tyko kolejna dziewuche musz arobić :P
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 10:32   #1327
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Atena564 jaki masz kolor?
mam 207 kolor taki malinowy na białym stelarzu wielu osobom sie podoba bo na spacerach nas zaczepiają bo w sumie ten materiał taki jak len troszke wiec ten kolor fajnie wyglada ten co Tobie sie podoba wg mnie na żywo zablady, mój kolor wyglada tak jak we wzorniku, a niewszystkie tak wygladaja, np. fioletowy troszke gorzej na żywo wyglada

kupowałąm w aresie wózek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 11:24   #1328
wiewi
Raczkowanie

Mi się luca nie podobała z uwagi na ten materiał len. Nico ma te dodatkowe adaptery do podwyższania gondoli, które też można przyczepić do spacerówki Ja jestem z tych wysokich dlatego wzięłam Nico, każdy centymetr wyżej robi dla moich pleców różnicę
Stary 2013-07-24, 15:18   #1329
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

atena gdzie robilas usg bioderek i u jakiego lekarza?ja musze jutro podzwonic i sie umowic, bo mieli nam dac skierowanie ze szpitala na USG bioderek, bo podobno dzieci z polozenia miednicowego powinny byc jak najszybciej przebadane, a oni tylko w wypis dziecka wpisali ze do kontroli w rejonie za 6 tyg i zeby zrobic usg. Wiec musze prywatnie isc.

Witam sie

Ja mam wozek po mojej mlodej navington cadet, jedyny minus w tym wozku - przednie kola piankowe. Do reszty sie nie moge przyczepic.

Aleks slodki - moj kochany aniolek. Na cycu by co prawda wisial non stop, no ale wole karmic piersia niz MM, bo po Marysi mam porownanie ile kasy idzie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 15:56   #1330
becik_4
Zadomowienie

u mnie stoi duże opakowanie bebilona mąż kupił jak wychodzilam ze szpitala zeby maly mial co jesc i nawet nie zostalo otworzone

dzisiaj fajna pogoda chlodek przed upalami
Mamusiki codziennie wychodzicie na spacer z dziecmi? ja jak bylam u rodzicow to nawet dwa razy dziennie a teraz tylko balkon nam zostal i biedak leży w tym foteliku obawiam sie zeby sie nie pokrzywil od tego ale gondole mam w samochodzie
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 16:50   #1331
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
atena gdzie robilas usg bioderek i u jakiego lekarza?ja musze jutro podzwonic i sie umowic, bo mieli nam dac skierowanie ze szpitala na USG bioderek, bo podobno dzieci z polozenia miednicowego powinny byc jak najszybciej przebadane, a oni tylko w wypis dziecka wpisali ze do kontroli w rejonie za 6 tyg i zeby zrobic usg. Wiec musze prywatnie isc.

.
hej
robiliśmy usg bioderek,brzuszka i główki u dr Partyki ul. Wawrzyńskiego 60 tel.602319515 jestem bardzo zadowolona bo miły lekarz, spokojnie wszystko mi tłumaczył

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 21:07   #1332
isia4891
Zadomowienie

Hej dziewczyny, jestem z innego wątku ale mam pytanie jestem z Kielc i robiłam na Kościuszki badania prenatalne i test Pappy i czekam na niego już ponad 3 tyg, dzwoniłam tam i kazali czekać, czy wy też tak długo czekalyscie ? Z góry dzięki za info
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 10:30   #1333
adunia89
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dzisiaj fajna pogoda chlodek przed upalami
Mamusiki codziennie wychodzicie na spacer z dziecmi? ja jak bylam u rodzicow to nawet dwa razy dziennie a teraz tylko balkon nam zostal i biedak leży w tym foteliku obawiam sie zeby sie nie pokrzywil od tego ale gondole mam w samochodzie
Becik, ja staram sie wychodzic codziennie ale roznie to bywa. Wczoraj np nie bylysmy bo mielismy Kaje szczepic a tu ma zaczerwienione gardelko. Cos wirusowego podobno, ale spacer i tak odpuscilam. Dzis wyjde pod wieczor bo upal na zewnatrz. A tak poza tym to nadrabiamy u tesciow, tam potrafimy siedziec na zewnatrz caly dzien

isia, niestety nie pomogę, bo badania robiłam na Prostej. Jeśli też jesteś z Kielc to zapraszamy na nasz wątek

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2013-07-26 o 12:31
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 22:17   #1334
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Becik, ja staram sie wychodzic codziennie ale roznie to bywa. Wczoraj np nie bylysmy bo mielismy Kaje szczepic a tu ma zaczerwienione gardelko. Cos wirusowego podobno, ale spacer i tak odpuscilam. Dzis wyjde pod wieczor bo upal na zewnatrz. A tak poza tym to nadrabiamy u tesciow, tam potrafimy siedziec na zewnatrz caly dzien

isia, niestety nie pomogę, bo badania robiłam na Prostej. Jeśli też jesteś z Kielc to zapraszamy na nasz wątek
Dzięki ja już mama 2014 zostanę a na wyniki czekam ponad 3 tyg i mnie to już wkurza...myślałam ze którąś z was je robiła. Spokojnie tu u was
Stary 2013-07-27, 08:51   #1335
czarne

Właśnie dziewczyny,bardzo tu cichutko opowiadajcie jak rosną dzieciaczki i jak czują się jeszcze nierozpakowane mamy.
My kupiliśmy wczoraj wózek
Stary 2013-07-27, 09:35   #1336
adunia89
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dzięki ja już mama 2014 zostanę a na wyniki czekam ponad 3 tyg i mnie to już wkurza...myślałam ze którąś z was je robiła. Spokojnie tu u was
Nie sugeruj sie rokiem w tytule, bo mile widziane sa wszystkie kielcowe mamy zalozycielka watku nam zginela, jak wykonczymy ten to proponuje zatytuowac go bez podawania roku

Cytat:
Właśnie dziewczyny,bardzo tu cichutko opowiadajcie jak rosną dzieciaczki i jak czują się jeszcze nierozpakowane mamy.
My kupiliśmy wczoraj wózek
Ja podczytuje wszystko na biezaco, ale na telefonie. Nie lubie z niego odpisywac, stad tez mniejsza ilosc postow Na jaki wozek sie zdecydowaliscie?
Jak juz jestem to napisze co u nas. Zarezerwowalismy termin na chrzciny, mamy 8 wrzesnia I nawet z kosciolem sie udalo, proboszcz stawial poczatkowo opor ale jak widac moje argumenty go przekonaly. Menu w Antresoli tez omowione, wczoraj przyszly nam zaproszenia, wiec jestem zadowolona.
A no i za nami szalony spacer wczoraj, wyszlismy ok.19 i wrocilismy po 22 Wyladowalismy na pizzy a w miedzy czasie Kaja oczywiscie zglodniala i musialam wywalic cyca na Sienkiewce Nie mam przed tym szczegolnych oporow, ale bawia mnie reakcje zacofanych ludzi, jakby nigdy golej piersi nie widzieli...

I przypominam Dziewczyny, meldowac sie na klubie bo nowy (obowiazkowy!) watek jest zalozony!

Amelia
Stary 2013-07-27, 09:45   #1337
czarne

Kupiliśmy bebetto luce na białym stelażu w kolorze 230 i fotelik maxi cosi citi.
Też jestem mało aktywna na forum,ale czytam na bieżąco. Tż wykańcza nowe mieszkanie a ja pakuje rzeczy w starym. Faktycznie,zacofanie ludzi czasami az nie mieści się w głowie....wczoraj np. byłam z moją mamą na zakupach i stałyśmy w kolejce pod telegrafem...a że moja mama to żartowniś to mówi głośno,żebym poszła bez kolejki. Jak te babki zaczęły się na nas patrzeć to szok. Ale żadna z nich nie wpadła na to,że można nas przepuścić
Stary 2013-07-27, 09:51   #1338
adunia89
Zadomowienie

Odp: Mamy z kielc 2013

Czarne, bo u nas to trzeba sie po prostu wpychac i nie zwracac uwagi na ludzi. Mnie moze ktos ze 3 razy wpuscil przez cala ciaze.
No i za zakupy

My zaraz jedziemy za Kielce, moze uda mi sie w basenie wykapac, marze o tym!

Amelia
Stary 2013-07-27, 09:53   #1339
esmeralda007
Raczkowanie

Dziś mija termin mojego porodu a tu wielka cisza, nic się nie dziejeW czwartek mam iść do szpitala na wywołanie i już umieram ze strachunie wiem jak przekrocze próg szpitala. Oby obyło się bez zawału Jeszcze mam nadzieje że coś ruszy...Chociaż chyba taka moja natura że dzieciaczki muszą mi siłą wyciągać. Któras wspominała o zakładaniu tego cewnika z balonikiem...chyba becik, czy ten zabieg jest bolesny? Będę miała prawdopodobnie zakładany
esmeralda007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 10:03   #1340
adunia89
Zadomowienie

Esmeralda, ja mialam zakladany. Nieprzyjemne uczucie, ale da sie przezyc. Inna sprawa ze u mnie to nie zadzialalo jak powinno :P
A co do wywolywania to ja tez sie tego balam, a koniec koncow nie bylo tak zle, od kompletnego zera urodzilam w 6h

Amelia
Stary 2013-07-27, 10:05   #1341
czarne

Dziękujemy i wracamy do pakowania serdecznie Was pozdrawiam i życzę miłego odpoczynku poza miastem

esmeralda007 trzymamy kciuki i głowa do góry!
Stary 2013-07-27, 10:18   #1342
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esmeralda007 Pokaż wiadomość
Dziś mija termin mojego porodu a tu wielka cisza, nic się nie dziejeW czwartek mam iść do szpitala na wywołanie i już umieram ze strachunie wiem jak przekrocze próg szpitala. Oby obyło się bez zawału Jeszcze mam nadzieje że coś ruszy...Chociaż chyba taka moja natura że dzieciaczki muszą mi siłą wyciągać. Któras wspominała o zakładaniu tego cewnika z balonikiem...chyba becik, czy ten zabieg jest bolesny? Będę miała prawdopodobnie zakładany
oj wiem co czujesz ja sie tak boje szpitali ze szok, cewnik mialam zakladany samo zalozenie nie bolalo ale pozniej owszem i ustepilo jak zasnelam mysle ze 2 godziny to trwalo bo ja mialam na noc zakladany ale pozniej juz sie nie czuje tego jak bedzie ci sie robilo rozwarcie to sam wypadnie mnie nie wypad rozwarcie sie nie zrobilo

Ada ale poszlas z tymi chrzcinami to ja dopiero dzisiaj ide menu ustalac zaproszenia wstepnie wybralam takie ze zdjeciem i personalizacją już wyszukalam wierszyki jeszcze tylko mysle o podziekowaniach dla gosci i dla chrzestnych osobno a pochwal sie co wybralas z grubsza na to menu
a skąd w ogole dowiedzialas sie ze Kaja ma problem z gardlem? lekarz ci powiedzial czy widzialas ze ma czerwone

isia4891 3 tygodnie to wydaje mi sie nie tak dlugo bo tez chyba tyle czekalam wiec cierpliwosci

a mnie w ciązy nigdy nikt nie przepuscil sama sie w przychodni wpychalam za to teraz jak przechodze z wozkiem przez pasy to prawie zawsze sie zatrzymuja samochody ale glownie sa to kobiety

Jutro znikam znowu na tydzien do rodzico bede was oczywiscie podczytywac ale z tableta tez nie lubie pisac

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

wczoraj też karmilam na Sienkiewicza wybralismy sie na zalatwianie spraw od 16 już wiec nie dalo rady zedby nie jadl ale to juz moje drugie karmienie na miescie z Kubą jest tak ze jak chce jesc to nie da rady go przetrzymac bedzie sie darl i koniec wiec szybko musze znaleźć ławkę ale na sienkiewce nie ma z tym problemu
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-27, 13:04   #1343
sierratequila
Raczkowanie

GG do sierratequila

Mnie raczej spotykały uprzejme reakcje ze strony ludzi tzn. w autobusie kobietka ustąpiła mi miejsca i w kolejce do kasy byłam kilka razy przepuszczana chociaż o to nie zabiegałam i muszę powiedzieć, że to właśnie najczęściej są młodzi ludzie Raz tylko miałam nieprzyjemną sytuację z kurierem który przywiózł nam komodę- spotkałam go przed blokiem gdy wracałam z zakupów, potwierdziłam odbiór przesyłki i on wtedy stwierdził,że się bardzo spieszy i "do widzenia" i chciał mnie zostawić z tą kilkunasto kilogramową paczką przed blokiem powiedziałam mu, żeby przynajmniej do windy mi ją zaniósł i z wielkim bólem to zrobił ale potem szybko uciekł a ja musiałam "wytaczać" ten pakunek z windy do mieszkania bo tż był akurat w pracy. Byłam taka wściekła wtedy na tego kuriera, że aż mi się płakać chciało No ale poza tą jedną sytuacją to wszystkie reakcje są raczej pozytywne.

Ja uprałam w tym tygodniu wszystkie rzeczy dla Franka i zabrałam się za prasowanie tzn. wyprasowałam połowę chyba we wtorek a reszta czeka na przypływ weny- strasznie mi się nie chce...

aha!zapomniałam się zgłosić po zaproszenie do klubu więc się zgłaszam!

Edytowane przez sierratequila
Czas edycji: 2013-07-27 o 13:07
sierratequila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 17:15   #1344
isia4891
Zadomowienie

Bacik 4 dzięki za info.
Gdyby jeszcze którąś pamiętała ile czekała na wyniki Pappa będę wdzięczna
Stary 2013-07-28, 08:20   #1345
adunia89
Zadomowienie

Becik, jesli chodzi o chrzciny to menu podobne do trooskavy, mam tylko inne zakaski, ale wiadomo, co kto lubi wzielam tez zakaski bez limitu, bo jest nas 30 osob i wydawalo mi sie ze jedno wyjscie to za malo. Wzielismy tez w koncu sale na gorze bo dogadalismy sie z menedzerem i nie beda patrzec po prostu czy cos sobie wnosimy, poza tym jest nas duzo i bedzie po prostu wygodniej.
Jesli chodzi o gardelko to dowiedzialam sie o tym na wizycie szczepiennej ale podejrzewalam ze cos jest nie tak, bo Kaja nie chciala chwytac piersi i darla sie przy tym niemilosiernie, a nigdy nie mialysmy takiego problemu.

Sierra, za pranie i prasowanie. Zaproszenie wyslane

Isia, ja na Prostej czekalam tylko tydzien.

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2013-07-28 o 08:22
Stary 2013-07-29, 13:18   #1346
ycnan
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Temet chrzcin nieco ucichł, a ja właśnie sie tym interesować zaczęłam. I mam pytanie: Ile kosztowały Was chrzciny w lokalu?
Myśleliśmy zrobić w domu, ze względu na koszty właśnie, ale nie mam pojęcia skąd wziąć 16 krzeseł ^^ A w lokalu, wiadomo, dużo wygodniej i nie trzeba się niczym przejmować. Chcielibyśmy tak na szybko tylko zupa, drugie danie, szarlotka z lodami, kawa i do domu (bez żadnego tortu), ale nie wiem ile by to nas kosztowało. Jak liczyłam z cennika w Antresoli, to z 600zł bym pewnie musiała zapłacić. A nie bardzo mi się to uśmiecha. Tak do 500zł max by było jeszcze ok, ale czy znajdę coś na 16 osób (w tym trzy-, siedmio- i dziesięciolatek). Robiąc "imprezę" w domu na pewno bym się w tej kwocie zmieściła.
Będę wdzięczna za jakieś informacje, bo nie mam za bardzo kiedy chodzić po lokalach i dopytywać. Chyba, że wiecie, skąc tanim kosztem wziąć te 16 krzeseł
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-29, 16:41   #1347
olcia__86
Raczkowanie

hej dziewczyny jak znosicie te upaly? pytam glownie te jeszcze "nie rozpakowane"bo mnie to strasznie denerwuja, a dodatkowo jeszcze mam malowanie niemal w calym domu wiec juz w ogole, nawet nie ma sie gdzie ruszyc...
ycnana nie mozesz pozyczyc od kogos z rodziny tych krzesel, napewno chetnie Cie wspomoga
olcia__86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 20:06   #1348
sierratequila
Raczkowanie

GG do sierratequila

Te upały są przeokropne- w dzień to jakoś sobie radzę ale najgorzej jest zasnąć wieczorem bo otwieranie okien na oścież nic nie dajeJutro podobno ma padać więc może będzie lepiej
sierratequila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-29, 20:28   #1349
senna87
Raczkowanie

ja ledwo żyje przez ten upał. Leżałam praktycznie cały dzień na łóżku na przeciwko wiatraka. Wzięłam przed chwilą chłodny prysznic ale znów jestem cała mokra. Następne dziecko chcę rodzić zimą!
Stary 2013-07-29, 20:30   #1350
wiewi
Raczkowanie

Hej dziewczyny współczuje wam... zresztą ja sama rodziłam w upały... dobrze, że na sali porodów rodzinnych była klima

Mój mały markotny w te upały tragedia... ciągle by cycka bo pić mu się chce..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości