30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-19, 09:15   #1321
poldzik
Zadomowienie

Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!

minka a ile czasu juz sie staracie? (przepraszam, pewnie pisalas ale zapomnialam )

siedze w biurze wpadla kolezanka i mi przyniosla ciacho pistacjowe i jak tu nie przytyc i trzymac diete paleo? zezarlam, sumienie nawet czyste bo takie ciacho to pistacje, cukier i jajka, nie ma maki czyli ZUEGO GLUTENU ale cukier to tez zlo!!!

my jutro na usg i sie nie moge doczekac!!!!!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 11:01   #1322
minka26
Wtajemniczenie

Poldzik sstaramy się od początku roku, ale ją już nie chcę czekać. Przepaść między dziećmi mi się robi już wolę zapłacić (i to słono niestety) ale wiedzieć co jest grane
Stary 2013-12-19, 11:11   #1323
bambi1980
Zadomowienie

No wlasnie Poldzik mialam sie zapytac kiedy idzieci na badanie i czy ten doktor przelozyl sobie urlop J Ale bedziecie mieli emocje przed swietami!
A kiedy masz termin porodu jakby co? I gdzie to jedziecie na urlop w cieple kraje? Pochwal sie!
Nie mam pojecia co to jest ta dieta paleo .. ja w ogole jak zaczelam po tych roznych watkach skakac to uznalam ze jestem do tylu z wiedza ogolna! Jejku jakie sa rozne sposoby na cere, na wlosy, dla wszystkiego cos dobrego
Minka – to nastepnym razem wybieramy sie razem zeby buszowac po Penneysku! Jak teraz mysle, to znow zaluje bo moglam sie jeszcze bardziej obkupic. Kupilam tam m.in. tez taka sliczna ozdobe z flauszu – stojacego aniolka na dlugasnych nogach. Moglam wiecej tego kupic – mialabym teraz na prezent do ludzi z pracy. Ale postanowilam, ze jak tylko zajde w ciaze to zamawiam znowu bilet do Dublina I nakupie ubranek dzieciecych (to ponoc przynosi pecha?). Tylko u tej kolezanki co bylam to bedzie masakra mieszkac – ona juz bedzie miala wtedy swojego brzdaca.
Ostatnio czytam na wizazu taki fajny watek o tym jak sobie dziewcyny wyobrazaly ciaze, porod, opieke nad dzieckiem – a jak potem rzeczywistosc zweryfikowala te fantazje J Ja wlasnie tez sobie w glowie stworzylam plan, jak to bedzie u nas wygladac – ale obawiam sie ze na wiele rzeczy nie ma sie wplywu, dla mnie to jest przerazajace. Mysle sobie, ze skoro jest sie takim wyczerpanym w pierwszych miesiacach zycia dziecka, a ja mam wracac po 4 miesiacach po porodzie do pracy – to to bedzie hardcore!
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 16:49   #1324
minka26
Wtajemniczenie

Bambi jajka byłam w ciąży (w sumie też rodzilam w irlandii) to nakupilam małej tyle ciuchow, że dwa ogromne kartony kupiłam. Do 12 miesięcy to mała miała wszystko jeszcze przed urodzeniem. Ja w żadne pechy nie wierzę

A co do zmęczenia to jest inne zmęczenie niż teraz, do dziecka inaczejsię w nocy wstaje niż np. Teraz by cię ktoś wzbudzał. Poza tym patrzysz na to cudo i się usmiechasz wg mnie trzeba sobie postawić priorytety. Ciężko ogarnąć dom, obiad, zakupy, dziecko. Czasem będzie bałagan, czasem obiadu nie ugotujesz bo będziesz spała z dzieciątkiem w dzień jak mąż nie pomaga to jest trudniej. Ale trzeba wyluzowac i nie spinać się za bardzo. Wszystko będzie dobrze
Stary 2013-12-19, 16:51   #1325
poldzik
Zadomowienie

bambi tez czytalam ten watek o wyobrazeniach!!! bardzo fajny!

o diecie paleo masz tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593241
a najlepsze zrodla sa w necie po angielsku. http://www.marksdailyapple.com/#axzz2nwMGD1xg
http://www.whole9life.com/9-blog/
wygugluj sobie!

no moj pan doktor powiedzial zeby ubranka itd to poczekac ze trzy miesiace... (oh te "magiczne" pierwsze trzy miesiace, wszyscy mi o tym truja... )
do cieplych krajow mamy zaplanowana podroz "poslubna" (pare miesiecy juz od slubu minelo) na kube!
terminu porodu jeszcze nie mam wedlug roznych kalkulatorow w necie mi wychodzi okolo 29 lipca - 2 sierpnia.

ja tam nadal nie wierze ze jestem w ciazy moze po usg uwierze

minka, robcie te badania, robcie... jesli macie juz jedno dziecko to chyba znaczy ze ogolnie jest ok, moze to jakies stresy i inne czynniki psychiczne wam przeszkadzaja?
Stary 2013-12-20, 10:43   #1326
bambi1980
Zadomowienie

Minka – a Twoja corka ile ma teraz latek? Bo pisalas ze obawiasz sie duzej roznicy wieku wiec sie zastanawialam. Ja z doswiadczenia wiem ze dla dzieci to nawet 3 lata to przepasc. Mam dwie siostry – jedna o rok starsza, z ktora sie bawilam i wymyslalaysmy cuda na kiju. Druga jest starsza o 3,5 roku – i ta to dla mnie od zawsze byla dorosla J My zreszta dla niej bylysmy “smarkulami”, przepasc byla wielka i wlasciwie zatarla sie tak w wieku ok 20 lat.
Ale to pewnie tez zalezy od charakteru dzieci, od wychowania itd.
Poldzik i co???? Slyszeliscie serduszko?
Poczytalam co nieco o tej diecie Paleo – to ty nudli nie jesz we Wloszech?????? Jestem w szoku! I mleczka tez nie ani serka..
Stary 2013-12-20, 15:38   #1327
poldzik
Zadomowienie

no nie jem, ani makaronu ani pizzy, tzn bardzo bardzo rzadko. juz zreszta ich dobrze nie trawie, odzwyczailam sie.

potwierdzam, ze 3 lata to juz duzo. mniedzy mna a moim bratem sa 3 lata roznicy i zawsze byl dla mnie smarkaty.

a ja sie glupia martwie chociaz gin mowi ze nie ma o co (glupia ja!!!).
dzisiaj bylismy na usg i bylo widac serduszko ale gin stwierdzil ze fasolka jest mniejsza niz wychodzilo z obliczen, wiec to jest raczej 7 tydzien a nie 8. no i ok.
ale odebralam wyniki badan krwi i beta 9 grudnia byla 5500 a 16 grudnia tylko 8500, takze przyrost malutki... gin mowi ze jak serduszko bije to najwazniejsze i beta sie nie martwic, ale ja jednak sie martwie...
Stary 2013-12-20, 18:36   #1328
bambi1980
Zadomowienie

Poldzik jak sie bedziesz martwic to sobie zaszkodzisz . Wiem, ze mi latwo powiedziec- a sama jestem panikara. Pozytywne myslenie to polowa sukcesu. A lekarz dobrze wie co mowi, skoro najwazniejsze serducho to super bo wlasnie jest i juz bije. A skoro tydzien krocej jestes w ciazy to lepiej -dziecko ma wieksze szanse zeby byc zodiakalnym lwem czyli wladca sie narodzi!
Stary 2013-12-20, 18:36   #1329
minka26
Wtajemniczenie

No właśnie ją mam siostrę 2 lata młodszą i praktycznie cały czas miałyśmy super kontakt a moja Amelka w marcu kończy 4 lata więc różnica robi mi się duza :/
Stary 2013-12-21, 10:38   #1330
poldzik
Zadomowienie

bambi dzieki.. w ogole mi wychodzi ze sie urodzi jakos w ferragosto, kolo polowy sierpnia

minka a ja tak sobie mysle, ze 3-4 lata to "najgorsza roznica", 5 juz lepiej! bo dzieci z mala roznica wieku sa prawie jak bliznieta, fakt, bawia sie razem, sa na rowni itd.. 3-4 lata to akurat taka roznica zeby malego uwazac za smarkacza przeszkadzacza... ale 5-6 lat roznicy to juz dosc duzo i wtedy starsza corka bedzie "duza siostra", wiecej juz rozumie, wlacza sie taki instynkt opiekowania sie mlodszym rodzenstwem, a z kolei to male patrzy na starsza siostre jak na wzor!

ah, dziewczyny, jak ja kocham mojego meza... dzisiaj rano tak sobie pogadalismy, ze bedzie co ma byc i w ogole...jest mi duzo lepiej!
a w ogole tak dziwnie bo dzisiaj przestaly mnie cycki bolec. nadal sa napuchniete ale nie bola.
Stary 2013-12-23, 15:46   #1331
bambi1980
Zadomowienie

eloooo!!! Co tu tak zamarlo?
Chcialam zlozyc wszystkim zyczenia Swiateczne i Noworoczne - zeby wszystkie z was ( i ja tez) mogly doczekac sie radosnej nowiny w nadchodzacym Nowym Roku a te ciazowe - zeby wszystko sie udalo po Waszej mysli, lekkich porodow i slicznych, zdrowych bobasow

ja mysle ze rok 2014 bedzie bardzo szczesliwy i nie moge sie doczekac kiedy ja sie tu bede wam chwalic
Stary 2013-12-23, 15:53   #1332
poldzik
Zadomowienie

bambi i wzajemnie i wzajemnie!!! zeby sie te dobre nowiny posypaly jak najszybciej!
Stary 2013-12-24, 10:09   #1333
minka26
Wtajemniczenie

dziewczyny ja również Wam życzę Wesołych Świąt
Stary 2013-12-24, 23:10   #1334
misiak17
Wtajemniczenie

Ja również życzę Wam wszystkim wesołych i spokojnych Świąt .

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 11:26   #1335
slonko352
Raczkowanie

Dziewczyny ja też życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku, przede wszystkim w końcu tych 2 kresek

U mnie wszystko ok, przedwczoraj byliśmy na usg genetycznym i wszystko jest dobrze i padły już pierwsze podejrzenia co do płci - na razie na 60% dziewczynka
Stary 2013-12-30, 11:20   #1336
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny. niestety nie mam dobrych wiesci.. bylismy dzisiaj rano na drugim usg i serduszko nie bije juz a w ogole kijanka nie urosla i jest jakas dziwna i... w czwartek mam zabieg. bu.
Stary 2013-12-30, 12:30   #1337
_Kluska_
Zakorzenienie

Poldzik przykro mi trzymaj się..
Mam nadzieję, że już niedługo będziesz znów w ciąży tym razem takuej, w jtórej wszystko pójdzie po Twojej myśli

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 13:35   #1338
misiak17
Wtajemniczenie

Poldzik bardzo mi przykro

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
Stary 2013-12-30, 20:19   #1339
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny. niestety nie mam dobrych wiesci.. bylismy dzisiaj rano na drugim usg i serduszko nie bije juz a w ogole kijanka nie urosla i jest jakas dziwna i... w czwartek mam zabieg. bu.
Poldzik bardzo mi przykro trzymaj się

ja po badaniach w klinice, a właściwie po wizycie lekarz przeprowadził wywiad, zbadał mnie, zlecił badania, tz'ta nasienie do badania i w styczniu z wynikami do niego. Stwierdził, że bardzo niecierpliwi jesteśmy, że od stycznia się staramy i chcemy na "już" jak badania wyjdą ok, to będę miała sprawdzaną drożność jajowodów zobaczymy co z tego będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-31, 11:08   #1340
bambi1980
Zadomowienie

ojej Poldziku Jak sie czujesz? Co powiedzial doktor, czemu tak sie stalo? Nie smuc sie, rok 2014 bedzie na pewno szczesliwy - trzeba patrzec d0 przodu. Pojedziecie sobie na podroz w egzotyczne kraje i nam potem przywieziecie nowiny - a taki dzidzius poczety na Kubie to dopiero bedzie goraca krew! Trzymam kciuki zeby wszystko sie udalo

minka- dziwnie wam ten lekarz powiedzial,ze niby rok to za malo zeby zrobic badania?
Z drugiej strony zauwazylam, ze tutaj we Wloszech czesto kobiety staraja sie o dziecko bardzo pozno albo zachodza w ciaze b.pozno.Kuzyn mojego meza z zona staral sie o dziecko przez 16 lat - najpierw sie tym zbytnio nie przejmowali, ze nie zachodzi, ostatecznie po wielu latach zaintersowali sie inseminacja i invitro i gdy ona miala 40 lat to zaszla w ciaze po inseminacji (ponoc miala to byc ostatnia proba) i teraz maja dziewczynke Martynke.
Co robicie na sylwestra? My nic - nicsobie nie zorganizowalismy i nikt nas nie zaprosil
Stary 2013-12-31, 16:55   #1341
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
ojej Poldziku Jak sie czujesz? Co powiedzial doktor, czemu tak sie stalo? Nie smuc sie, rok 2014 bedzie na pewno szczesliwy - trzeba patrzec d0 przodu. Pojedziecie sobie na podroz w egzotyczne kraje i nam potem przywieziecie nowiny - a taki dzidzius poczety na Kubie to dopiero bedzie goraca krew! Trzymam kciuki zeby wszystko sie udalo

minka- dziwnie wam ten lekarz powiedzial,ze niby rok to za malo zeby zrobic badania?
Z drugiej strony zauwazylam, ze tutaj we Wloszech czesto kobiety staraja sie o dziecko bardzo pozno albo zachodza w ciaze b.pozno.Kuzyn mojego meza z zona staral sie o dziecko przez 16 lat - najpierw sie tym zbytnio nie przejmowali, ze nie zachodzi, ostatecznie po wielu latach zaintersowali sie inseminacja i invitro i gdy ona miala 40 lat to zaszla w ciaze po inseminacji (ponoc miala to byc ostatnia proba) i teraz maja dziewczynke Martynke.
Co robicie na sylwestra? My nic - nicsobie nie zorganizowalismy i nikt nas nie zaprosil
chodziło mu chyba o to, że ludzie jadą do kliniki badania niepłodności po dłuższym czasie niż rok. w sensie, że dłużej sami próbują, albo z ginekologiem (takim zwyczajnym), bo tam gdzie my pojechaliśmy tanio nie jest (za samą wizytę zapłaciliśmy 280zł + badania to nam 1000zł wyszło ). Może zwyczajowo mają ludzi z większym stażem

my idziemy na imprezkę w pubie ze znajomymi. Może być ciekawie bo ma być 80 osób a pub wcale nie taki duży ale fajnie bo grono znajomych bliższych i dalszych, takich jeszcze ze młodziaka, w sumie jest nas 50 osób + 30 osób od właściciela pubu
Stary 2014-01-01, 19:03   #1342
slonko352
Raczkowanie

Poldzik strasznie mi przykro...

Trzymam kciuki, żeby ten smutny czas jak najszybciej się skończył i żeby szybko się znowu udało!
Stary 2014-01-07, 10:37   #1343
bambi1980
Zadomowienie

hej dziewczynki! Witam w Nowym Roku!
Ja wrocilam juz po przerwie do pracy - jejku ale mialam problem zeby wstac rano! W czasie ferii spalam do 11.00
Poldzik - co tam? Pozbieralas sie jakos? Kiedy jedziecie na wakacje?
misiak i minka - jakies nowosci u was?
U mnie tylko taka, ze dowiedzialam sie, ze moj kuzyn z zona oczekuja dziecka. Duzo ogolnie malych dzieci rodzi sie w gronie moich znajomych i w rodzinie. Do biura dzis rano wpadl przedstawiciel handlowy, ktory oczekuje synka pod koniec maja, juz wybrali imie: Leonardo. Nawet mi sie podoba.
Stary 2014-01-07, 17:25   #1344
misiak17
Wtajemniczenie

Bambi u mnie po świętach w 57 dc przyszła wreszcie @. Więc zaczynamy kolejny cykl. W wigilię byłam u cioci a tam dwie ciężarne a między świętami była u nas rodzinka, która na co dzień mieszka we Włoszech i też spodziewają się drugiego dziecka. Także rodzina się powiększa. Szkoda tylko, że nie u nas. Ale co ma być to będzie.

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
Stary 2014-01-07, 21:16   #1345
minka26
Wtajemniczenie

u mnie nowości brak, dostałam zgodnie z przewidywaniami @, w poniedziałek następny znów jedziemy do profesora badania oglądać i zobaczymy nasza Mała wczoraj w aucie do mnie powiedziała: "no mama! kiedy w końcu urodzisz braciszka?!" zamurowało nas, zwłaszcza, że my nic jej nie mówimy, sama sobie to w głowie układa
Stary 2014-01-08, 18:35   #1346
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Bambi u mnie po świętach w 57 dc przyszła wreszcie @. Więc zaczynamy kolejny cykl. W wigilię byłam u cioci a tam dwie ciężarne a między świętami była u nas rodzinka, która na co dzień mieszka we Włoszech i też spodziewają się drugiego dziecka. Także rodzina się powiększa. Szkoda tylko, że nie u nas. Ale co ma być to będzie.
Misak- ty masz niesamowite dlugie te cykle zawsze tak mialas? z jednej strony moznaby sie cieszyc - tak statystycznie na rok masz prawie polowe tych okresow co ja!
Pewnie w rodzinie wszyscy juz czatuja kiedy ty im oznajmisz nowine. A gdybys w niedlugim czasie zaszla- to twoj dzidzius mialby mial pelno kuzynkow w mniej wiecej tym samym wieku.
Ostatni gdzies czytalam ze wedlug badan zeby zajsc w cize to trzeba srednio uprawiac seks 104 razy Tu cytat:
Cytat:
Jak mówią najnowsze badania First Response - średnio para powinna uprawiać seks 104 razy zanim kobieta zajdzie w ciążę. Dr. Mike Smith, który brał udział w badaniach dodaje, że jest to oczywiście suma, którą trzeba rozłożyć w czasie i radzi, by próbować 2-3 razy w tygodniu, każdego tygodnia, bo ćwiczenia czynią mistrza, a regularny seks zwiększa szanse na szybkie poczęcie.
Minka- jednak dzieciom czasem nawet nic nie trzeba mowic- one pewne rzeczy czuja. O! i widzisz nawet ci corka oznajmila jakie ma preferencje! ma byc braciszek
Stary 2014-01-12, 16:31   #1347
abama
Przyczajenie

Tabletka byłaby super
Ja z mężem staramy się pół roku i nic. Wiem, że to może krótko, ale co miesiąc na widok okresu okropnie ryczę. Teraz czekam aż się skończy i ruszam do lekarza. A we wtorek mam 31 lat. Mężatką jestem od 2 lat, niestety odkładaliśmy nasze starania, bo ciągle coś... A teraz mam za swoje. Gdybym wiedziała wcześniej, że teraz tak będę cierpieć, to już dawno byśmy się zdecydowali. Cóż... Działamy nadal. Mam nadzieję, że rok 2014 będzie dla nas szczęśliwy.
abama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 10:55   #1348
bambi1980
Zadomowienie

no ja wlasnie tego czasem od praktyczej strony nie rozumiem. Przeciez jak jest plemnik i jest komorka bo jest tez owulacja to czemu ten plemnik tam nie wlazi? Albo raz wlezie a raz nie?
Abama - mnie tez ostatnio tak siostra straszy - bo my sie wstrzymujemy do czerwca z konkretnymi staraniami. Wprawdzie sie nie zabezpieczamy, ale Tz - ze tak powiem - bardzo uwaza ja oczywiscie jestem swiecie przekonana, ze jak tylko zaczniemy to zajde! Albo 2 cykle maximum. No ale moze byc niespodzianka bo ja mam w czerwcy 34 urodziny a on ma 43 latka
Stary 2014-01-13, 14:56   #1349
abama
Przyczajenie

Nie poddaje się Czekam aż minie mi okres i dopadnę Męża Czasem sobie myślę, że to jakaś kara, za to, że wcześniej nie chcieliśmy i się pilnowaliśmy. W każdym bądź razie wybieram się do lekarza, mimo, że jakiś czas temu byłam i jest wszystko w porządku. Ale zobaczymy...
abama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 18:25   #1350
bambi1980
Zadomowienie

A co tu takie rozleniwienie?? Gdzie sie wszystkie podzialy?
Musze sie wyzalic a wy w podobnej "starajacej sie" sytuacji moze lepiej mnie zrozumiecie. Wyobrazcie sobie, ze wczoraj dowiaduje sie, ze.. moja siostra jest w ciazy... Historia jest dluga i nie bede jej calej opowiadac- w skrocie: ona dopiero sie rozwiodla,ma male 3-letnie dziecko i wpadla z jakims dopiero co poznanym facetem. Kiedys przed pierwsza ciaza miala bardzo wielkie problemy i zeby zajsc miala inseminacje, zatem ubzurala sobie, ze juz wiecej w ciaze nie zajdzie i nawet sie nie zabezpieczala.Dodam ze mieszka w USA i finansowo ledwo wiaze koniec z koncem. Moja mama jest zalamana, skoczylo jej cisnienie i nie byla w stanie nawet isc do pracy - kazda matka zyczy dla swojego dziecka najlepiej - i ona pragnelaby zeby moja siostra troche sobie poukladala to zycie po rozwodzie i z glowa. A ja oprocz tego ze sie przejmuje sytuacja to egoistycznie jestem wsciekla- to ja chcialam byc w ciazy, to ja chcialam byc nastepna, pewnie wszyscy by sie cieszyli a tak to sa skupieni na wpadce mojej siostry. Pewnie jak moja mama by miala uslyszec, ze ja oczekuje dziecka to przewroci oczami ze juz nie chce slyszec o ciazach..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości