![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
minka a ile czasu juz sie staracie? (przepraszam, pewnie pisalas ale zapomnialam
![]() siedze w biurze wpadla kolezanka i mi przyniosla ciacho pistacjowe i jak tu nie przytyc i trzymac diete paleo? zezarlam, sumienie nawet czyste bo takie ciacho to pistacje, cukier i jajka, nie ma maki czyli ZUEGO GLUTENU ![]() my jutro na usg i sie nie moge doczekac!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1322 |
Wtajemniczenie
|
Poldzik sstaramy się od początku roku, ale ją już nie chcę czekać. Przepaść między dziećmi mi się robi
![]() ![]()
![]() |
#1323 |
Zadomowienie
|
No wlasnie Poldzik mialam sie zapytac kiedy idzieci na badanie i czy ten doktor przelozyl sobie urlop J Ale bedziecie mieli emocje przed swietami!
A kiedy masz termin porodu jakby co? I gdzie to jedziecie na urlop w cieple kraje? Pochwal sie! Nie mam pojecia co to jest ta dieta paleo .. ja w ogole jak zaczelam po tych roznych watkach skakac to uznalam ze jestem do tylu z wiedza ogolna! Jejku jakie sa rozne sposoby na cere, na wlosy, dla wszystkiego cos dobrego Minka – to nastepnym razem wybieramy sie razem zeby buszowac po Penneysku! Jak teraz mysle, to znow zaluje bo moglam sie jeszcze bardziej obkupic. Kupilam tam m.in. tez taka sliczna ozdobe z flauszu – stojacego aniolka na dlugasnych nogach. Moglam wiecej tego kupic – mialabym teraz na prezent do ludzi z pracy. Ale postanowilam, ze jak tylko zajde w ciaze to zamawiam znowu bilet do Dublina I nakupie ubranek dzieciecych (to ponoc przynosi pecha?). Tylko u tej kolezanki co bylam to bedzie masakra mieszkac – ona juz bedzie miala wtedy swojego brzdaca. Ostatnio czytam na wizazu taki fajny watek o tym jak sobie dziewcyny wyobrazaly ciaze, porod, opieke nad dzieckiem – a jak potem rzeczywistosc zweryfikowala te fantazje J Ja wlasnie tez sobie w glowie stworzylam plan, jak to bedzie u nas wygladac – ale obawiam sie ze na wiele rzeczy nie ma sie wplywu, dla mnie to jest przerazajace. Mysle sobie, ze skoro jest sie takim wyczerpanym w pierwszych miesiacach zycia dziecka, a ja mam wracac po 4 miesiacach po porodzie do pracy – to to bedzie hardcore! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
Wtajemniczenie
|
Bambi jajka byłam w ciąży (w sumie też rodzilam w irlandii) to nakupilam małej tyle ciuchow, że dwa ogromne kartony kupiłam. Do 12 miesięcy to mała miała wszystko jeszcze przed urodzeniem. Ja w żadne pechy nie wierzę
![]() A co do zmęczenia to jest inne zmęczenie niż teraz, do dziecka inaczejsię w nocy wstaje niż np. Teraz by cię ktoś wzbudzał. Poza tym patrzysz na to cudo i się usmiechasz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1325 |
Zadomowienie
|
bambi tez czytalam ten watek o wyobrazeniach!!! bardzo fajny!
o diecie paleo masz tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593241 a najlepsze zrodla sa w necie po angielsku. http://www.marksdailyapple.com/#axzz2nwMGD1xg http://www.whole9life.com/9-blog/ wygugluj sobie! no moj pan doktor powiedzial zeby ubranka itd to poczekac ze trzy miesiace... (oh te "magiczne" pierwsze trzy miesiace, wszyscy mi o tym truja... ) do cieplych krajow mamy zaplanowana podroz "poslubna" (pare miesiecy juz od slubu minelo) na kube! terminu porodu jeszcze nie mam wedlug roznych kalkulatorow w necie mi wychodzi okolo 29 lipca - 2 sierpnia. ja tam nadal nie wierze ze jestem w ciazy moze po usg uwierze ![]() minka, robcie te badania, robcie... jesli macie juz jedno dziecko to chyba znaczy ze ogolnie jest ok, moze to jakies stresy i inne czynniki psychiczne wam przeszkadzaja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Zadomowienie
|
Minka – a Twoja corka ile ma teraz latek? Bo pisalas ze obawiasz sie duzej roznicy wieku wiec sie zastanawialam. Ja z doswiadczenia wiem ze dla dzieci to nawet 3 lata to przepasc. Mam dwie siostry – jedna o rok starsza, z ktora sie bawilam i wymyslalaysmy cuda na kiju. Druga jest starsza o 3,5 roku – i ta to dla mnie od zawsze byla dorosla J My zreszta dla niej bylysmy “smarkulami”, przepasc byla wielka i wlasciwie zatarla sie tak w wieku ok 20 lat.
Ale to pewnie tez zalezy od charakteru dzieci, od wychowania itd. Poldzik i co???? Slyszeliscie serduszko? Poczytalam co nieco o tej diecie Paleo – to ty nudli nie jesz we Wloszech?????? Jestem w szoku! I mleczka tez nie ani serka.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1327 |
Zadomowienie
|
no nie jem, ani makaronu ani pizzy, tzn bardzo bardzo rzadko. juz zreszta ich dobrze nie trawie, odzwyczailam sie.
potwierdzam, ze 3 lata to juz duzo. mniedzy mna a moim bratem sa 3 lata roznicy i zawsze byl dla mnie smarkaty. a ja sie glupia martwie chociaz gin mowi ze nie ma o co (glupia ja!!!). dzisiaj bylismy na usg i bylo widac serduszko ale gin stwierdzil ze fasolka jest mniejsza niz wychodzilo z obliczen, wiec to jest raczej 7 tydzien a nie 8. no i ok. ale odebralam wyniki badan krwi i beta 9 grudnia byla 5500 a 16 grudnia tylko 8500, takze przyrost malutki... gin mowi ze jak serduszko bije to najwazniejsze i beta sie nie martwic, ale ja jednak sie martwie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 |
Zadomowienie
|
Poldzik jak sie bedziesz martwic to sobie zaszkodzisz . Wiem, ze mi latwo powiedziec- a sama jestem panikara. Pozytywne myslenie to polowa sukcesu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie ją mam siostrę 2 lata młodszą i praktycznie cały czas miałyśmy super kontakt a moja Amelka w marcu kończy 4 lata
![]()
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() minka a ja tak sobie mysle, ze 3-4 lata to "najgorsza roznica", 5 juz lepiej! bo dzieci z mala roznica wieku sa prawie jak bliznieta, fakt, bawia sie razem, sa na rowni itd.. 3-4 lata to akurat taka roznica zeby malego uwazac za smarkacza przeszkadzacza... ale 5-6 lat roznicy to juz dosc duzo i wtedy starsza corka bedzie "duza siostra", wiecej juz rozumie, wlacza sie taki instynkt opiekowania sie mlodszym rodzenstwem, a z kolei to male patrzy na starsza siostre jak na wzor! ah, dziewczyny, jak ja kocham mojego meza... dzisiaj rano tak sobie pogadalismy, ze bedzie co ma byc i w ogole...jest mi duzo lepiej! a w ogole tak dziwnie bo dzisiaj przestaly mnie cycki bolec. nadal sa napuchniete ale nie bola. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1331 |
Zadomowienie
|
eloooo!!! Co tu tak zamarlo?
Chcialam zlozyc wszystkim zyczenia Swiateczne i Noworoczne - zeby wszystkie z was ( i ja tez) mogly doczekac sie radosnej nowiny w nadchodzacym Nowym Roku a te ciazowe - zeby wszystko sie udalo po Waszej mysli, lekkich porodow i slicznych, zdrowych bobasow ![]() ja mysle ze rok 2014 bedzie bardzo szczesliwy i nie moge sie doczekac kiedy ja sie tu bede wam chwalic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 |
Zadomowienie
|
bambi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1333 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja również Wam życzę Wesołych Świąt
![]()
![]() |
#1334 |
Wtajemniczenie
|
Ja również życzę Wam wszystkim wesołych i spokojnych Świąt .
szczęśliwa żona swojego Małżona Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy ![]() 1.12.2014 ![]() 21.03.2015 ![]() 14.06.2015 07.2018 cp usunięty lewy jajowód![]() 12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja też życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku, przede wszystkim w końcu tych 2 kresek
![]() U mnie wszystko ok, przedwczoraj byliśmy na usg genetycznym i wszystko jest dobrze i padły już pierwsze podejrzenia co do płci - na razie na 60% dziewczynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1336 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny. niestety nie mam dobrych wiesci.. bylismy dzisiaj rano na drugim usg i serduszko nie bije juz a w ogole kijanka nie urosla i jest jakas dziwna i... w czwartek mam zabieg. bu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
Poldzik przykro mi
![]() Mam nadzieję, że już niedługo będziesz znów w ciąży tym razem takuej, w jtórej wszystko pójdzie po Twojej myśli ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1338 |
Wtajemniczenie
|
Poldzik bardzo mi przykro
![]()
szczęśliwa żona swojego Małżona Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy ![]() 1.12.2014 ![]() 21.03.2015 ![]() 14.06.2015 07.2018 cp usunięty lewy jajowód![]() 12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja po badaniach w klinice, a właściwie po wizycie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1340 |
Zadomowienie
|
ojej Poldziku
![]() ![]() ![]() ![]() minka- dziwnie wam ten lekarz powiedzial,ze niby rok to za malo zeby zrobic badania? Z drugiej strony zauwazylam, ze tutaj we Wloszech czesto kobiety staraja sie o dziecko bardzo pozno albo zachodza w ciaze b.pozno.Kuzyn mojego meza z zona staral sie o dziecko przez 16 lat - najpierw sie tym zbytnio nie przejmowali, ze nie zachodzi, ostatecznie po wielu latach zaintersowali sie inseminacja i invitro i gdy ona miala 40 lat to zaszla w ciaze po inseminacji (ponoc miala to byc ostatnia proba) i teraz maja dziewczynke Martynke. Co robicie na sylwestra? My nic - nicsobie nie zorganizowalismy i nikt nas nie zaprosil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() my idziemy na imprezkę w pubie ze znajomymi. Może być ciekawie bo ma być 80 osób a pub wcale nie taki duży ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
Poldzik strasznie mi przykro...
Trzymam kciuki, żeby ten smutny czas jak najszybciej się skończył i żeby szybko się znowu udało! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1343 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki! Witam w Nowym Roku!
Ja wrocilam juz po przerwie do pracy - jejku ale mialam problem zeby wstac rano! ![]() ![]() Poldzik - co tam? Pozbieralas sie jakos? Kiedy jedziecie na wakacje? misiak i minka - jakies nowosci u was? U mnie tylko taka, ze dowiedzialam sie, ze moj kuzyn z zona oczekuja dziecka. Duzo ogolnie malych dzieci rodzi sie w gronie moich znajomych i w rodzinie. Do biura dzis rano wpadl przedstawiciel handlowy, ktory oczekuje synka pod koniec maja, juz wybrali imie: Leonardo. Nawet mi sie podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Wtajemniczenie
|
Bambi u mnie po świętach w 57 dc przyszła wreszcie @. Więc zaczynamy kolejny cykl. W wigilię byłam u cioci a tam dwie ciężarne a między świętami była u nas rodzinka, która na co dzień mieszka we Włoszech i też spodziewają się drugiego dziecka. Także rodzina się powiększa. Szkoda tylko, że nie u nas. Ale co ma być to będzie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1345 |
Wtajemniczenie
|
u mnie nowości brak, dostałam zgodnie z przewidywaniami @, w poniedziałek następny znów jedziemy do profesora badania oglądać i zobaczymy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1346 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie w rodzinie wszyscy juz czatuja kiedy ty im oznajmisz nowine. A gdybys w niedlugim czasie zaszla- to twoj dzidzius mialby mial pelno kuzynkow w mniej wiecej tym samym wieku. Ostatni gdzies czytalam ze wedlug badan zeby zajsc w cize to trzeba srednio uprawiac seks 104 razy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Przyczajenie
|
Tabletka byłaby super
![]() Ja z mężem staramy się pół roku i nic. Wiem, że to może krótko, ale co miesiąc na widok okresu okropnie ryczę. Teraz czekam aż się skończy i ruszam do lekarza. A we wtorek mam 31 lat. Mężatką jestem od 2 lat, niestety odkładaliśmy nasze starania, bo ciągle coś... A teraz mam za swoje. Gdybym wiedziała wcześniej, że teraz tak będę cierpieć, to już dawno byśmy się zdecydowali. Cóż... Działamy nadal. Mam nadzieję, że rok 2014 będzie dla nas szczęśliwy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Zadomowienie
|
no ja wlasnie tego czasem od praktyczej strony nie rozumiem. Przeciez jak jest plemnik i jest komorka bo jest tez owulacja to czemu ten plemnik tam nie wlazi? Albo raz wlezie a raz nie?
Abama - mnie tez ostatnio tak siostra straszy - bo my sie wstrzymujemy do czerwca z konkretnymi staraniami. Wprawdzie sie nie zabezpieczamy, ale Tz - ze tak powiem - bardzo uwaza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
Przyczajenie
|
Nie poddaje się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Zadomowienie
|
A co tu takie rozleniwienie?? Gdzie sie wszystkie podzialy?
Musze sie wyzalic a wy w podobnej "starajacej sie" sytuacji moze lepiej mnie zrozumiecie. Wyobrazcie sobie, ze wczoraj dowiaduje sie, ze.. moja siostra jest w ciazy... Historia jest dluga i nie bede jej calej opowiadac- w skrocie: ona dopiero sie rozwiodla,ma male 3-letnie dziecko i wpadla z jakims dopiero co poznanym facetem. Kiedys przed pierwsza ciaza miala bardzo wielkie problemy i zeby zajsc miala inseminacje, zatem ubzurala sobie, ze juz wiecej w ciaze nie zajdzie i nawet sie nie zabezpieczala.Dodam ze mieszka w USA i finansowo ledwo wiaze koniec z koncem. Moja mama jest zalamana, skoczylo jej cisnienie i nie byla w stanie nawet isc do pracy - kazda matka zyczy dla swojego dziecka najlepiej - i ona pragnelaby zeby moja siostra troche sobie poukladala to zycie po rozwodzie i z glowa. A ja oprocz tego ze sie przejmuje sytuacja to egoistycznie jestem wsciekla- to ja chcialam byc w ciazy, to ja chcialam byc nastepna, pewnie wszyscy by sie cieszyli a tak to sa skupieni na wpadce mojej siostry. Pewnie jak moja mama by miala uslyszec, ze ja oczekuje dziecka to przewroci oczami ze juz nie chce slyszec o ciazach.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.