Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 16:23   #1321
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Nie fajne zachowanie, jeżeli któreś z Was ma nerwy do kłotni to warto się wykłócić.

Ja dziś kupiłam suknię!!!! Kocham ją już miłością wielką. Ale mam jeszcze możliwość obejrzenia nowej kolekcji i zdecydowania się po przymierzeniu sukni z nowej kolekcji. Niestety sprawy u nas się pokomlikowały z foto. Już pisałam jak zbywał moją koleżankę i jej męża nasz wybrany fotograf. Po Waszych radach chcieliśmy to załatwić umową. Ale wczoraj koleżanka doczekała się zdjęć... widać, że wybrał je na odwal się bo do niego dzwonili, nie są obrobione i według umowy miało ich być ponad 60 a jest 1/3 więc już nie wiem co robić. Wieczorem skonsultuje się z TŻtem bo nie wiem czy nie wybierzemy innego foto...
super
pokazuj!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:27   #1322
ana909
Erudycja

Cytat:
Say_hello

Nie fajne zachowanie, jeżeli któreś z Was ma nerwy do kłotni to warto się wykłócić.

Ja dziś kupiłam suknię!!!! Kocham ją już miłością wielką. Ale mam jeszcze możliwość obejrzenia nowej kolekcji i zdecydowania się po przymierzeniu sukni z nowej kolekcji. Niestety sprawy u nas się pokomlikowały z foto. Już pisałam jak zbywał moją koleżankę i jej męża nasz wybrany fotograf. Po Waszych radach chcieliśmy to załatwić umową. Ale wczoraj koleżanka doczekała się zdjęć... widać, że wybrał je na odwal się bo do niego dzwonili, nie są obrobione i według umowy miało ich być ponad 60 a jest 1/3 więc już nie wiem co robić. Wieczorem skonsultuje się z TŻtem bo nie wiem czy nie wybierzemy innego foto...
w zaleznosci od Twojego budzetu moge Ci polecic dwóch, tanszego i droższego, Zdjecia mysle ze porównywalne

EDIT: trzech, ale ten trzeci juz pewnie bardzo drogi :P

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-07-24 o 16:33
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:30   #1323
Elrosa
Zadomowienie

Uff, wygląda na to, że jednak w tym roku uda się nam wyjechać na urlop czekam tylko, aż mój K. wróci z pracy i idziemy zaklepywać już się nie mogę doczekać, plaża, slońce, morze...
Stary 2013-07-24, 16:41   #1324
nasturcja1308
Rozeznanie

Dot.: Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn, które w Poznaniu przymierzaly suknie. Czy w salonach są już wyprzedaże? Planuje sie wybrać na początku sierpnia na przymiarki.

Ja dziś dzwoniłam umówić się do Warchalewskiej i powiedziała, że z 200 sukni Justina zostało im 60. Na stronie zresztą mają napisane, że wyprzedają kolekcje 2013

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:45   #1325
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
pół roku do ślubu !
dziś jest dzień w którym jestem równe 5 i pół roku razem z TŻ i pozostało nam równiutkie 6 miesięcy do ślubu
gratulacje!! ja pół roku będę mieć jak ty już będziesz mężatką
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Dzięki

---
dziewczyny a nie wypowiedziałyście mi się na temat koszul z łamanym kołnierzykiem
nie widziałam postu pewnie przeoczyłam..
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Prześliczne te torty, bardzo podobają mi się takie z lukrem plastycznym na wierzchu
U nas będzie zwyczajny tort, mój K. ewentualnie łaskawie pozwala mi na obłożenie tego najmniejszego piętra lukrem. Jego zdaniem tort ma być smaczny, nie tylko ładny, a ten lukier nie jest do jedzenia.

Od koleżanki mam namiary na świetnego i taniego cukiernika, jej tort jest na pierwszym zdjęciu i moim zdaniem wygląda dobrze ja chciałabym chyba taki, jak na trzecim - w kropeczki, tylko oczywiście bez lukru, bądź z tym najmniejszym piętrem
czemu lukier nie do jedzenia? u nas tort je się w całości!
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja po obejrzeniu katalogu Sowy miałam bardzo podobne typy ten ostatni też mi się bardzo podoba, jeśli będzie można zmienić kolor na miętę lub brzoskwinię, to może się zdecyduję na niego

KaEs ja też nie wyobrażam sobie, żeby tż poszedł ze mną na przymiarkę sukni pewnie będzie mnie kusiło, żeby chociaż zdjęcie katalogowe pokazać, no ale będę musiała się powstrzymać. chcę go zaskoczyć w dniu ślubu
a jaki smak planujesz wybrać?
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
nic, tylko się męczę psychicznie, wolałabym coś robić. Dziewczynka ma straszne fochy, nic jej się nie chce i ciągle marudzi, poza tym jak tylko wchodzę do ich mieszkania to od razu łapię doła, nawet jak idę z pozytywnym nastawieniem... Ale dziś i jutro wolne, potem 5 dni pracy i 2 tyg wolnego... Jedyne moje pocieszenie.
a może zmieniłabys poprostu rodzinkę...?
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cześć, co słychać?

say-hello, tak mi przykro nie wiem jak mam cię pocieszyć, mam nadzieję że dacie sobie jakoś radę

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:55   #1326
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
czemu lukier nie do jedzenia? u nas tort je się w całości!
Teoretycznie to on jest zupełnie jadalny, ale w praktyce ludzie go zdłubują i wyjadają środek u kuzynki był lukrowany tort ślubny, chyba o smaku gorzkiej czekolady z wiśniami i moim zdaniem był świetny, ale większość gości go nie zjadła, twierdząc, że wierzch jest za słodki, a środek - za mało. Mój K. jest z tej frakcji, ja tam zjadam wszystko, co słodkie

Prawdę mówiąc, to moim zdaniem też tradycyjne torty smakują lepiej, ale te z lukrem mają sporą zaletę: są przepiękne. A ja w połowie jem oczami ;-)
Stary 2013-07-24, 16:56   #1327
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
mam identyczną sytuację. Tylko, że ja również wybrałabym mieszkanie we własnym domu, z ogródkiem, działką, podwórkiem na które mogę w każdej chwili wyjść.
Wiadomo, że w bloku jest taki komfort, że nie musisz palić w piecu, odśnieżać. Jednak ja dla własnego podwórka jestem gotowa się "poświęcić
Dla mnie mieszkanie w domu prywatnym jest nieocenione i daje ogromny komfort w porównaniu z mieszkaniem w bloku też jestem za domem prywatnym

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Ja tylko na chwilę, mam trochę pracy. Kiedyś pisałam Wam o butach, pomarańczowe open toe, ale wysyłka tylko w USA. Teraz są dostępne w UE, co prawda wychodzą trochę drogo, bo ponad 300 zł a mój budżet był do 200 zł, ale od pół roku szukam butów i nie znalazłam NIC w tej cenie, więc zastanawiam się czy nie zaryzykować.

Doradźcie! Brać?
Wg mnie te buty jakieś nie zgrabne są... nie podobają mi się...

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
mam ten sam problem (patrz wyżej), ale kolory da sie nasycić przy obróbce zdjęć - pytanie czy fotograf sie zgodzi na to....

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

my planujemy teraz w sierpniu wybrac obrączki i już ze zamówić, wybrać samochód do ślubu i zaklepać termin, ja chce wybrac się na giełdę kwiatowa i przejść sie po kwiaciarniach i podjąć ostateczną decyzje co do wystroju sali, także mamy co robić
a juz sie za to bierzemy aby potem nie było wszystkiego na hura....
jesienią chcemy wybrać zaproszenia i już je zamówić, niech sobie czekają
nowy rok to już suknia/garnitur/tort/napoje itp no i rozwożenie zaproszeń....

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

a przypomnialo mi sie coś....
któraś z was pytała o ścięty kołnierzyk - do muszki innego sobie nie wyobrażam
Tylko pomyśl że taka obróbka wg foto jest dobra, uważa że zdjęcia są dopracowane. Jeśli miałby je nasycać bardziej to już dla niego będą zbyt nasycone i nie będzie umiał ocenić tak czy to jest to co ma być bo on patrzy na to inaczej. Ale wg mnie te zdjęcia są fajne!

I sala piękna

Cytat:
Tak, zastanawiałam się. Ale na stronach które się tu przewijały te buty w większości mają pasek na kostce, nie ma typowych czółenek open toe.
Na stronie białebuty mają brzydkie odcienie pomarańczu, jest albo zbyt żółty albo zbyt camel.
Wiem że można na w białebuty zlecić im zrobienie butów z własnego materiału. Myślę że pomogliby ci z wyborem i tam jest szansa że będziesz mieć wymarzone buty może poproś ich o przesłanie próbek materiałów - wiem że jest taka możliwość. Na żywo ocenisz sama jak wyglądają..

Cytat:
A mi się to nie podoba na weselach. Wolę butelki litrowe lub dzbanki z sokiem. Na weselu za dużo się pije napojów, a 0,2 litra to wchodzi na raz w szklankę, niektórzy potrafią po jednym kieliszku wódki wypić pół szklanki napoju, więc co chwilę byłoby otwieranie, szukanie otwieracza, pełno butelek na stole...
Takie butelki sa fajne na małe przyjęcia gdzie nie pije się wódki.

Cytat:
ja byłam na takim weselu gdzie były takie małe buteleczki i to była TRAGEDIA!!!! przychodzimy do stołu całą ekipą z parkietu, kazdy siega po butelkę i odkłada pustą, one stoją na stole krotko bo z 10 minut zanim to kelner zauwazy i po pierwsze brzydko wyglądają, po drugie czesto nie było gdzie je odstawić.... kilkukrotnie chciało sie pić, ale akurat nie bylo w pobliżu zadnej pełnej, tylko same puste butelki, i to wcale niezalezalo od złej obslugi, bo kelnerzy uwijali się jak mogli z wymianą.... po prostu tak to nalejesz sobie pół szklanki a tak wypijesz całą i pusta butelka zasmieca stół... i ten dźwiek szkła wkładanego do koszyków.... nie nie i jeszcze raz nie!
Czyli u każdej z was będą butelki litrowe stały a nie te małe szklane? pierwszy raz się spotykam z takim podejściem... wręcz słyszałam że dużo więcej picia się marnuje z takich dużych butelek bo każdy chwyta i otwiera nową bo ludzie nie chcą pić z otwartych bo że niewiadomo ile to stało czy nie wygazowało się czy ktoś tam nie grzebał. I każdy chce "świeżą" a takie małe buteleczki dają to że są "jednorazowe" i nikt nie musi po nikim pić...

say-hello strasznie mi przykro... mam nadzieję że wasze plany weselne się nie zmienią przez to...

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Kurcze, podczas rozmowy z właścicielem zrozumieliśmy go że napoje gazowane można załatwić we własnym zakresie. A teraz się okazało, że możemy wziąć tylko od nich, właśnie w cenie 2,50pln za małą buteleczkę...
Opłata po weselu, więc dopiero wtedy okaże się ile tego zeszło. Nie lubię czegoś takiego, bo nigdy nie wiadomo ile faktycznie wypili goście, czy nas nie oszukali :/
u mnie to popularne zagranie w restauracjach... w jednej była tylko opcja że możemy sami kupić, a w drugiej dodatkowo płatne 10zł/osobę i picie nielimitowane - ale po przeliczeniu wychodziło tak że i tak są na tym na plusie i zarobią na tym.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
say hello, przykro, że tak się stało

zespoł na który napaliliśmy ma zajęty termin może jest tu jakaś dziewczyna z podkarpacia i coś poleci??
mam jeden zespół polecony, ale nie ma go na necie... ryzykowałybyście?? jest z moich okolic ale nigdy ich nie widziałam i nie słyszałam. Chyba,, że można poprosić ich o wysłanie jakiegoś nagrania i foto??
Myślę że jeśli jest to dobry zespół to szkoda by było stracić... Może poproś o nagrania? zrób wywiad środowiskowy?

Cytat:
Say_hello

Jaką suknię wybrałaś?

To chyba lepiej innego fotografa wziąć... nie wiem czemu tak nagle zawalił mimo że pisałaś że wcześniej był ok...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:59   #1328
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
powiem Ci tak: dla mnie te zdjecia sa naprawde OK!
To w jaki sposob obrabia, wg mnie kolory sa wystarczajaco nasycone. Wez pod uwage, ze skora w takim wypadku tez bedzie bardzije nasycona a co za tym idzie bardziej czerwona lub pomaranczowa. Ale zapytac mozesz zawsze. Wez pod uwage fakt, tez jakie plenery beda w kadrach, miasto czy natura, ulica czy park. To wiele zmienia.
tylko, że dla mnie skóra jest wręcz biała i wszyscy tak blado wygladają... przykład w załączniku - 1 oryginał, w dwójce podrysowałam na szybko kolory....
Dziewczyny które zdjecie bardziej wam się podoba?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1 17.jpg (64,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a1 17.2.jpg (72,2 KB, 51 załadowań)
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 17:01   #1329
ana909
Erudycja

Dot.: Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Ja dziś dzwoniłam umówić się do Warchalewskiej i powiedziała, że z 200 sukni Justina zostało im 60. Na stronie zresztą mają napisane, że wyprzedają kolekcje 2013

ja w emmi zastalam ostatnie sztuki :P wlasciwie nei zamierzalam kupywac w salonie bo spodziewalam sie niebotycznych cen, no i rok wczesniej... A tu zonk
Stary 2013-07-24, 17:04   #1330
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Czyli u każdej z was będą butelki litrowe stały a nie te małe szklane? pierwszy raz się spotykam z takim podejściem... wręcz słyszałam że dużo więcej picia się marnuje z takich dużych butelek bo każdy chwyta i otwiera nową bo ludzie nie chcą pić z otwartych bo że niewiadomo ile to stało czy nie wygazowało się czy ktoś tam nie grzebał. I każdy chce "świeżą" a takie małe buteleczki dają to że są "jednorazowe" i nikt nie musi po nikim pić...
Na wszystkich weselach, na których byłam do tej pory były właśnie napoje w dużych butelkach - 1,5 i 2l. Przyznam, że nawet nie wiem, jakie będą u nas - mamy wliczone w cenę, nawet się tym nie kłopotałam.
Goście raczej nie robią z tego problemu, nie spotkałam się z tym, żeby ktoś nie chciał pić z już otworzonej butelki. Zresztą na stołach nie stoi przecież od razu zgrzewka, maks. 1-2 butelki i to różnych rodzajów

Wydaje mi się, że z małymi butelkami jest wręcz więcej kłopotu. Raz, że droższe, dwa, że generują duże ilości śmieci.
Stary 2013-07-24, 17:04   #1331
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie to on jest zupełnie jadalny, ale w praktyce ludzie go zdłubują i wyjadają środek u kuzynki był lukrowany tort ślubny, chyba o smaku gorzkiej czekolady z wiśniami i moim zdaniem był świetny, ale większość gości go nie zjadła, twierdząc, że wierzch jest za słodki, a środek - za mało. Mój K. jest z tej frakcji, ja tam zjadam wszystko, co słodkie

Prawdę mówiąc, to moim zdaniem też tradycyjne torty smakują lepiej, ale te z lukrem mają sporą zaletę: są przepiękne. A ja w połowie jem oczami ;-)
o tak torty lukrowane są piękne

Stary 2013-07-24, 17:06   #1332
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
ja w emmi zastalam ostatnie sztuki :P wlasciwie nei zamierzalam kupywac w salonie bo spodziewalam sie niebotycznych cen, no i rok wczesniej... A tu zonk
Co Ty?! to już widzę co zostanie do przyszłego tygodnia...

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 17:07   #1333
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, że dla mnie skóra jest wręcz biała i wszyscy tak blado wygladają... przykład w załączniku - 1 oryginał, w dwójce podrysowałam na szybko kolory....

Drugie
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 17:07   #1334
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
say hello, przykro, że tak się stało

zespoł na który napaliliśmy ma zajęty termin może jest tu jakaś dziewczyna z podkarpacia i coś poleci??
mam jeden zespół polecony, ale nie ma go na necie... ryzykowałybyście?? jest z moich okolic ale nigdy ich nie widziałam i nie słyszałam. Chyba,, że można poprosić ich o wysłanie jakiegoś nagrania i foto??
Mój zespół na swojej stronie miał tylko 3 piosenki, ale jak zadzwoniliśmy to zaprosili nas na swoją próbę my siedzieliśmy a zespół grał dla nas co chcieliśmy więc może jak będziesz dzwonić to spytaj się czy możecie ich usłyszeć na próbie
Stary 2013-07-24, 17:09   #1335
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Na wszystkich weselach, na których byłam do tej pory były właśnie napoje w dużych butelkach - 1,5 i 2l. Przyznam, że nawet nie wiem, jakie będą u nas - mamy wliczone w cenę, nawet się tym nie kłopotałam.
Goście raczej nie robią z tego problemu, nie spotkałam się z tym, żeby ktoś nie chciał pić z już otworzonej butelki. Zresztą na stołach nie stoi przecież od razu zgrzewka, maks. 1-2 butelki i to różnych rodzajów

Wydaje mi się, że z małymi butelkami jest wręcz więcej kłopotu. Raz, że droższe, dwa, że generują duże ilości śmieci.
A ja znów na każdym weselu co byłam to były tylko małe szklane buteleczki i nie było z tym problemu żadnego... poza tym słyszałam znów że lepiej na zdjęciach wyglądają te małe... ja co prawda nie chcę żeby fotograf robił zdjęcia jak ludzie jedzą więc pewnie ze stołów będzie mniej zdjęć ale i tak...

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
mnie się bardziej podoba pierwsze zdjęcie

Stary 2013-07-24, 17:18   #1336
moooniaaaa
Zakorzenienie

Widzę dyskusja o napojach. Ja jestem za butelkami 1l.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 17:18   #1337
ana909
Erudycja

Cytat:

moim zdaniem nasycon, ja tez nie lubie takich chlodnych zdjec.
Stary 2013-07-24, 17:32   #1338
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
velika miałam do Ciebie pisać! Czy chodziłaś może po czeskiej stronie po górach? Bo tak myślimy aby tam uderzyć na wakacje
oj kochana niestety w Czechach nie byłam... w ogóle ani Czech ani Słowacji nie znam na razie, zamierzam to nadrobić, ale wszystko w swoim czasie
Zrobiłam tortillę na obiad, chłop wsunął dwie, wypił piwo i mi zasnął
A ja idę chałupę ogarniać... widzę, że była dyskusja mieszkanie/dom... Dom jest wg mnie dużo fajniejszy, ale ile przy tym roboty zaraz idę sprzątać kuchnię, a potem podlewać ogród, godzina zejdzie spokojnie

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
moim zdaniem nasycon, ja tez nie lubie takich chlodnych zdjec.
zgadzam się

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 17:48   #1339
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:

tak to raz, a dwa że juz widzę rozlewających wódkę i napoje jak co chwilę otwieraja tą malusią buteleczkę u nas napoje zapewnia restauracja, nie zawracam sobie tym głowy ale myslę że będą litowe butelki a soki w dzbankach.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 17:53   #1340
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam takie dosc wscibskie pytanie. Jakie wybraliscie menu? Mam na mysli dania gorące, a jesli chodzi o przystawki i salatki to napiszcie jezeli macie cos nietypowego, innego niz np. polmisek szynek i mies czy ryba po grecku... My ustalamy z kucharką wiec mozemy wziasc co chcemy
hehe my ustalamy menu tydzien przed weselem w ogóle sie tym nie zajmuje póki co

Cytat:
Ja chyba ideału nie spotkam, mam za duże wymagania
Ale masz rację, te nie były wymarzone, po prostu spełniały częśc z tych wymagań.
OK, szukam dalej
tez bym Ci radziła jeszcze poczekac, to sporo kasy, a czasu jest duzo, moze cos sie pojawi w 100% takiego jak chciałas

Say Hello o rety! Bardzo mi przykro Niestety na tym szkoleniu, na którym jestem bardzo dużo jest mowy wlaśnie o różnych błedach np. przy rozliczaniu działalnosci, tez sie tego boje, bo mozna sie nieźle wkopać. Trzymajcie sie!

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Właśnie, apropo napoi to ile planujecie na osobę.
My mamy w cenie napoje ciepłe, soki i wodę, musimy dokupić gazowane: oczywiście colę, trochę sprite i może fantę i nie ma pojęcia w jakiej ilości to schodzi.

Dodam, że u mnie raczej upałów nie będzie (kwiecień).
Babeczka z sali mówiła, ze liczą 2 litry na os. Sala zapewnia herbatke/ kawke, soki i takie fajne soki z pokruszonym lodem, takie szejki jakby i ze mega to schodzi własnie. My sobie dokupimy we własnym zakresie zdaje sie gazowanki, ale nie wiem, czy duze, czy male, nie myslalam.

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

Odebraliśmy wczoraj nasze wizytówki
Czekamy jeszcze na to, aby nam strona internetowa ruszyła
baaardzo fajnie gratuluje!! nie moge sie doczekac tego etapu u mnie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
W cenie są kawa i herbata bez ograniczeń, woda niegazowana i soki owocowe również. Trzeba dobrać tylko napoje gazowane. Osób u nas będzie około 50. Także niech każdy wypije po 4 butelki, i wyjdzie 500pln.
Napewno my, rodzice, babcie, wiedząc że gazowane napoje tyle kosztują pili byśmy to co jest w cenie Ale goście niekoniecznie
na jednym weselu na którym byłam nie było napojów gazowanych, bo młodzi nie mieli tego w cenie i nie dokupowali, jakos sie przezzyło:P

Cytat:
Say_hello

woow pokaż!!!

a z fotografem: sorry ale jeszcze sie zastanawiacie?? dla mnie w tym momencie byłby totalnie skreślony!!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Say_hello bardzo mi przykro mam nadzieje ze dacie rade

wrzucam foty z wczorajszego wymyslania fryzury ;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ta pierwsza fajna, taka stylizacja na lata 40-te

Cytat:
dla mnie ta fotka jest przede wszystkim krzywa, nieostra i źle skadrowana. Ale lepsza nasycona.

byłam po szkoleniu z mamą na obiedzie, bo mnie strąbiła na skrzyżowaniu i tak sie zgadałysmy pytala o wesele tym razem, fajnie, miło dość. Jutro tez idziemy coś szamać dobrego
A jak wracałam, to na światłąch śpiewałam sobie coś tam do radia, miałam szyby otwarte na fulla, bo ciepło i sie gibam a z boku zagaduje do mnie ziomek, gdzie jade i takie tam i czy mu numer telefonu dam pomachałam mu pierścionkiem i powiedziałam, ze NIE ale miło tak:P jak człowiek kiedys szukał chłopa, to jakos nie było takich sytuacji, a teraz non stop...

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 18:02   #1341
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wole to po lewej
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 18:15   #1342
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
w zaleznosci od Twojego budzetu moge Ci polecic dwóch, tanszego i droższego, Zdjecia mysle ze porównywalne

EDIT: trzech, ale ten trzeci juz pewnie bardzo drogi :P
Kochana, proszę albo tu albo PW, co do foto to zależy nam na jakości cenę poknamy

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
super
pokazuj!
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dla mnie mieszkanie w domu prywatnym jest nieocenione i daje ogromny komfort w porównaniu z mieszkaniem w bloku też jestem za domem prywatnym

Wg mnie te buty jakieś nie zgrabne są... nie podobają mi się...

Tylko pomyśl że taka obróbka wg foto jest dobra, uważa że zdjęcia są dopracowane. Jeśli miałby je nasycać bardziej to już dla niego będą zbyt nasycone i nie będzie umiał ocenić tak czy to jest to co ma być bo on patrzy na to inaczej. Ale wg mnie te zdjęcia są fajne!

I sala piękna

Wiem że można na w białebuty zlecić im zrobienie butów z własnego materiału. Myślę że pomogliby ci z wyborem i tam jest szansa że będziesz mieć wymarzone buty może poproś ich o przesłanie próbek materiałów - wiem że jest taka możliwość. Na żywo ocenisz sama jak wyglądają..

say-hello strasznie mi przykro... mam nadzieję że wasze plany weselne się nie zmienią przez to...

u mnie to popularne zagranie w restauracjach... w jednej była tylko opcja że możemy sami kupić, a w drugiej dodatkowo płatne 10zł/osobę i picie nielimitowane - ale po przeliczeniu wychodziło tak że i tak są na tym na plusie i zarobią na tym.

Myślę że jeśli jest to dobry zespół to szkoda by było stracić... Może poproś o nagrania? zrób wywiad środowiskowy?

Jaką suknię wybrałaś?

To chyba lepiej innego fotografa wziąć... nie wiem czemu tak nagle zawalił mimo że pisałaś że wcześniej był ok...

Nadal Pronovias Barima nie mam zdjęć na sobie ale wklejam na modelce w załączniku. Strasznie jestem szczęśliwa, że ją wybrałam mam do niej jeszcze taki paseczek z kryształkami do przewiązania pasa.. Bo ja typowa gruszka jestem więc talię trzeba zaznaczyć.

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
hehe my ustalamy menu tydzien przed weselem w ogóle sie tym nie zajmuje póki co

tez bym Ci radziła jeszcze poczekac, to sporo kasy, a czasu jest duzo, moze cos sie pojawi w 100% takiego jak chciałas

Say Hello o rety! Bardzo mi przykro Niestety na tym szkoleniu, na którym jestem bardzo dużo jest mowy wlaśnie o różnych błedach np. przy rozliczaniu działalnosci, tez sie tego boje, bo mozna sie nieźle wkopać. Trzymajcie sie!

Babeczka z sali mówiła, ze liczą 2 litry na os. Sala zapewnia herbatke/ kawke, soki i takie fajne soki z pokruszonym lodem, takie szejki jakby i ze mega to schodzi własnie. My sobie dokupimy we własnym zakresie zdaje sie gazowanki, ale nie wiem, czy duze, czy male, nie myslalam.

baaardzo fajnie gratuluje!! nie moge sie doczekac tego etapu u mnie

na jednym weselu na którym byłam nie było napojów gazowanych, bo młodzi nie mieli tego w cenie i nie dokupowali, jakos sie przezzyło:P

woow pokaż!!!

a z fotografem: sorry ale jeszcze sie zastanawiacie?? dla mnie w tym momencie byłby totalnie skreślony!!

ta pierwsza fajna, taka stylizacja na lata 40-te

dla mnie ta fotka jest przede wszystkim krzywa, nieostra i źle skadrowana. Ale lepsza nasycona.

byłam po szkoleniu z mamą na obiedzie, bo mnie strąbiła na skrzyżowaniu i tak sie zgadałysmy pytala o wesele tym razem, fajnie, miło dość. Jutro tez idziemy coś szamać dobrego
A jak wracałam, to na światłąch śpiewałam sobie coś tam do radia, miałam szyby otwarte na fulla, bo ciepło i sie gibam a z boku zagaduje do mnie ziomek, gdzie jade i takie tam i czy mu numer telefonu dam pomachałam mu pierścionkiem i powiedziałam, ze NIE ale miło tak:P jak człowiek kiedys szukał chłopa, to jakos nie było takich sytuacji, a teraz non stop...
Zdjęcie w załączniku.. Wiesz.. to był nasz wymarzony fotograf i szkoda mi, że tak schrzanił robotę bo nie da się tego inaczej określić. Moja koleżanka jest zdołowana mocno bo trzy godziny pleneru, ona jest śliczna naprawdę a tu kilka fajnych zdjęć ale nie wykadrowane, nie obrobione. Jak TŻ skończy pracę to z nim omówię co i jak, bo wyszło to na jaw wczoraj jak go nie było już w domu a jak prowadził nie chciałam dzwonić.... Z jednej strony zdjęcia które trfiają na jego blog i fb są ładne i naprawdę bardzo mi się podobają z drugiej strony zachowanie odraża
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Brautkleid-BARIMA-A-Pronovias.jpg (42,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg barima.jpg (18,9 KB, 25 załadowań)

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 18:29   #1343
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, proszę albo tu albo PW, co do foto to zależy nam na jakości cenę poknamy

Nadal Pronovias Barima nie mam zdjęć na sobie ale wklejam na modelce w załączniku. Strasznie jestem szczęśliwa, że ją wybrałam mam do niej jeszcze taki paseczek z kryształkami do przewiązania pasa.. Bo ja typowa gruszka jestem więc talię trzeba zaznaczyć.

Zdjęcie w załączniku.. Wiesz.. to był nasz wymarzony fotograf i szkoda mi, że tak schrzanił robotę bo nie da się tego inaczej określić. Moja koleżanka jest zdołowana mocno bo trzy godziny pleneru, ona jest śliczna naprawdę a tu kilka fajnych zdjęć ale nie wykadrowane, nie obrobione. Jak TŻ skończy pracę to z nim omówię co i jak, bo wyszło to na jaw wczoraj jak go nie było już w domu a jak prowadził nie chciałam dzwonić.... Z jednej strony zdjęcia które trfiają na jego blog i fb są ładne i naprawdę bardzo mi się podobają z drugiej strony zachowanie odraża
śliczna suknia!!!
ja bym mimo wszystko zrezygnowała z tego foto, jeszcze jest czas, uda Wam sie cos znaleźć, a potem miec spieprzone fotki, bo jemu sie nie chciało przysiąść, to sorry

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 18:34   #1344
KaEs
Wtajemniczenie

Say-hello bardzo mi przykro...

Cytat:
mi się podoba ta po lewej, bardziej nasycona jest źle zrobiona - za dużo czerwieni, młody wygląda jakby popił

Cytat:
Jest PRZEPIĘKNAAAAAA!!!!!! Dużo dałaś? Ależ Ci zazdroszczę!!! Cudna!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 18:38   #1345
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
śliczna suknia!!!
ja bym mimo wszystko zrezygnowała z tego foto, jeszcze jest czas, uda Wam sie cos znaleźć, a potem miec spieprzone fotki, bo jemu sie nie chciało przysiąść, to sorry
Wiem, że mądrze mówisz i myślę, że taka też będzie nasza decyzja.. Moja koleżanka zauważyła, że też ten foto bardzo się daje ponieść emocjom.. co moim zdaniem też jest nie fajne. Tylko tak trudno odpuścić coś o czym się marzyło mimo, że wiem, że to nie ma sensu..

A w sukni zakochałam się w przeciągu 5 sekund :P Przyszłam do Madonny zakochana w sukni Benicarlo której już nie ma.. Ale tak jak się obawiałam zresztą takie kształty sukni mi nie służą, ponieważ nie jestem modelką z idealnymi wymiarami i wzrostem 180. A ta sukienka wszystko ładnie podkreśla, biustu swojego nienawidzę a w tej sukni się sobie podobałam. No i jest leciutka i bardzo komfortowa. Suknia oczywiście była typem przemiłej Pani z Madonny Bardzo się cieszę, że się tam właśnie wybrałam!

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 18:40   #1346
anannke
Zakorzenienie

A co do sukni ślubnej to mimo że tż chciałby iść ze mną to nie chcę wezmę mamę świadkową i coś wybierzemy na pewno - chcę żeby tż miał niespodziankę chociaż szantażuje mnie że nie pójdę z nim garniaka wybierać ale nie dam się ostatnio mu powiedziałam "kochanie zanudziłbyś się na śmierć, same sukienki każda biała, co ty byś tam robił?"

Stary 2013-07-24, 18:46   #1347
ParisParisienne
Rozeznanie

witam Was

nic nie ogarniam... dawno mnie nie bylo i nie jestem absolutnie w stanie tego nadrobic. Ale zyje. Jak bede miala wieciej czasu to wpadne na dluzej.

ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 18:47   #1348
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
One są piękne...

Gdy tak czytam jak u Was wszystko idzie do przodu, to aż mnie to przeraża, bo u mnie wszystko stoi w miejscu

Dziękuję

Zaprosiłam dzisiaj pierwszego gościa Hehe! Trochę wcześnie, ale niedługo loty do Polski będą w sprzedaży, więc niech mają ludzie czas na zastanowienie się.

Poza tym moja mama namieszała mi trochę w głowie co do zapraszania pewnych osób...
Mój tato ma brata (jest on też moim chrzestnym), z którym nie miał najlepszych stosunków kilka lat temu, ale znacznie się teraz poprawiły. Stryj ma 4 córki- 1 z pierwszego małżeństwa, 3 z drugiego. O ile z najstarszą mam dobry kontakt, to z resztą kontakt mam zerowy. Widziałam je po raz ostatni w 2009 roku na ślubie najstarszej córki stryja. Nie przywitały się nawet z moim tatą... Moja mama uważa, że stryj się obrazi, jeśli zaproszę tylko jego najstarszą córkę, bo kuzynka, która bierze ślub w sierpniu, zaprosiła je wszystkie.
Wiem, że duuużo czasu jeszcze, ale naprawdę jestem na nie! Pamiętam jeszcze jak mi w dzieciństwie dokuczały.
Jak uważacie? Jest nad czym myśleć w ogóle?
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 18:49   #1349
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

TO byl moj numer dwa piekna jest.
Mamy podobne modele, moj to Barcares
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:00   #1350
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Co do butelek to ja uważam, że najlepsze są 0,5l lub ewentualnie 1l.

Polecam słuchania zespołu na weseli. Wtedy widać o wiele więcej - np. prowadzenie imprezy przez zespół, widać czy sie ludzie bawią.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2013-07-24 o 19:02
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości