Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 13:43   #1321
ulrika
Raczkowanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Mak Polny i Vampirka dziękuję
Stary 2014-04-22, 13:53   #1322
Lu7
Raczkowanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

a to nasz buniolek

36 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg upp.jpg (59,8 KB, 56 załadowań)
Stary 2014-04-22, 13:59   #1323
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
a to nasz buniolek

36 tc

ślicznyy zgrabniutki

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:00   #1324
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
No mi pasuje
Byle do piątku coś ruszyło, bo do piątku mam l4 i chyba już potem nie dostanę. Może być jutro, bo dziś posprzątałam, więc się zmęczyłam i nie chce mi się już rodzić

No to dalej czekamy

Lu7 świetnie wyglądasz, widać że tylko w "buniolek" poszło

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-04-22 o 14:02
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:02   #1325
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
a to nasz buniolek

36 tc
śliczny i zgrabniutki
Stary 2014-04-22, 14:05   #1326
madziarek1
Rozeznanie

Eh, jestem po badaniach, usg i dwa razy ktg... Zalecenie mojego kekarza to jakieś zastrzyki na przygotowanie :??: jak ooczytalam wujka Google to tak jakby jedną z metod wywołania porodu, najgorsze że mam je dostawać rwz dziennie przez 3 dni;/ czyli jak nie ruszy to mam tak leżeć Za to po badaniu plamie, do tego czuje lekkie skurcze takie jakby na okres... Na razie zapisałam 3 w riwnyxh odstępach po 10 min, więc może ruszy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:07   #1327
phdwao
Zakorzenienie

hej! maly spi wiec wpadam na ploty

wszyscy mi mówią że mam duzy brzuch a tu jeszcze miesiąc do terminu

czekam na wyniki badan krwi jak na szpilkach, jestem ciekawa czy wsio ok

ja na obiad zjadlam slatke jarzynowa z kiełbasą ale cos niesmak czuję, no i po swiętach wesżłam na wage i bilnas dodatni neistety..cóż :p

widze ze sporo z nas ma spuchnięte stopy

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2014-04-22 o 14:09
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:15   #1328
mak polny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Eh, jestem po badaniach, usg i dwa razy ktg... Zalecenie mojego kekarza to jakieś zastrzyki na przygotowanie :??: jak ooczytalam wujka Google to tak jakby jedną z metod wywołania porodu, najgorsze że mam je dostawać rwz dziennie przez 3 dni;/ czyli jak nie ruszy to mam tak leżeć Za to po badaniu plamie, do tego czuje lekkie skurcze takie jakby na okres... Na razie zapisałam 3 w riwnyxh odstępach po 10 min, więc może ruszy

no to kciuki, żeby ruszyło (tu proszę wstawić sobie pomponiare, której nie ogarniam )

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej! maly spi wiec wpadam na ploty

wszyscy mi mówią że mam duzy brzuch a tu jeszcze miesiąc do terminu

czekam na wyniki badan krwi jak na szpilkach, jestem ciekawa czy wsio ok

ja na obiad zjadlam slatke jarzynowa z kiełbasą ale cos niesmak czuję, no i po swiętach wesżłam na wage i bilnas dodatni neistety..cóż :p

widze ze sporo z nas ma spuchnięte stopy
duży brzuch to powód do dumy

Cytat:
a to nasz buniolek

36 tc
no ładnie
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:18   #1329
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

No dopingujemy dalej wiec moze ruszy oby jak najszybciej

Co do duzych brzuchow moj brat w zartch cieszy sie ze w koncu nie jest nagrubszy w rodzinie
Nie mam juz stanu podgoraczkowego nawet na termometrze 36,6
Teraz katar precz i kaszel

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-04-22, 14:22   #1330
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dziendoberek

Pobijam rekordy nie śpie od 2.30
Ale leżałam po 20 bo czymś sie strułam wczoraj masakra :p

Miłego dniA
oj, biedna mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej?
Stary 2014-04-22, 14:28   #1331
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mak polny Pokaż wiadomość

duży brzuch to powód do dumy
to prawda, tylko jak to slysze to sie czuje dziwnie, ale co tam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-22, 14:32   #1332
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jesz..

Cytat:
beatusia ale jaja, Ty sie szykuj!! No mnie tez dziwinie stopy bola jak mi napuchna:/
heh, no ja już naszykowana od kilku dni najgorsze jest to, że opuchlizna nie zeszła i wcale nie jest fajnie byłam dziś pobrać wymaz na GBSa i położna zmierzyła mi ciśnienie i miałam 120/80, więc niby jest ok, badanie moczu miałam tydzień temu i też było ok.. więc niby wszystko powinno być ok. tylko dla mnie to jest o tyle dziwne, że nawet jak brałam sterydy, to owszem, puchły mi stopy, ale to nie bolało za bardzo i po nocy zawsze opuchlizna znikała.. no i do tego waga.. jak dzisiaj się zważyłam, to myślałam, że zemdleję.. wychodzi na to, że od niedzieli przybyły mi prawie 4kg ja nie powiem, bo objadłam się jak bąk, no ale bez przesady, nie na 4kg w niecałe 2 dni.. no nic, siedzę w wodzie z solą i zobaczymy..

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
witam sie po świętach, no niestety nie odezwałam się w trakcie
już się tłumaczę.... otóż zarządziłam w domu zakaz korzystania z komputera
w piątek piekłam ciasta do 23 i już nie małam czasu i siły tu zajrzeć, a w sobotę od rana też robota, tż przyszedł spytać się czy pomóc, stwierdziłam, ze w kuchni dam sobie radę i zeby poszedł ogarnąć dom, a on sobie poszedł w czołgi zagrać myslę, co tak cicho się zrobiło w pokoju, zachodzę, a on przed kompem sobie jak długi siedzi, się wkurzyłam i ogłosiłam zakaz włączania kompa aż do wtorku
nie no śmiesznie to brzmi, ale wyobrażam sobie Twoją minę na widok tych czołgów..
Stary 2014-04-22, 14:32   #1333
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
a to nasz buniolek

36 tc
ale zgrabniutka jestes!

aa przypomnialam sobie swiateczny żarcik u teściowej.... nie wiem tylko czy to było hasło tesciowej czy "szwagierki", ale to było cos w stylu, ze przegoniłam brzuchem tzta.... no nie było to miłe, nawet jesli prawdziwe...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:33   #1334
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ulrika Pokaż wiadomość
wczoraj zaczęłam 35 tydzień,
Stary 2014-04-22, 14:34   #1335
ulrika
Raczkowanie

Cytat:

no to kciuki żeby ruszyło

Beatusia dziękuję

Edytowane przez ulrika
Czas edycji: 2014-04-22 o 14:35
ulrika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:37   #1336
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Wczorajsze urodziny udane Oskar się wyszalał w sumie tak jak inne dzieciaki
wszystkiego naj dla Oskarka, bo już w sumie nie wiem czy składałam życzonka wcześniej, czy nie

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczelysmy 9 miesiac. Jeszcze tylko 4 tygodnie i mala powinna byc z nami.
Stary 2014-04-22, 14:37   #1337
chansons
Zadomowienie

Aaaaa, ja wam nie napisałam, że jak ostatnio któraś robiła smaka na frytki to mój tż wylądował w KFC.. powiedział babce, że jest z misją specjalną od kobiety w ciąży i jaki mają największy kubełek na frytki fachowym okiem ocenił, że mały i kupił trzy
Chyba się tam z nim nigdy nie wybiorę

justiwi no tak, on na siłce, a Ty se ćwicz z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dzięki za inf.
może i wina zdjęć bo bardzo podobne ale numery kolorków są inne zobacz w załączniku (330 - to wersja 2013, a 278 - 2014)
ten pasek się rzeczywiście różni w tej nowszej wersji jest identyczny, jak w moim wózku - taki jasnoszary. Wklejałam kilka stron wcześniej zdjęcie, więc możesz oblukać Mnie się w sumie podobają oba

Myska0 za wizytę i KTG. A rodzice zawsze muszą sobie trochę pogadać
Swoją drogą to ja obstawiam u Ciebie chłopca, taki uparciuch to tylko płci męskiej być może

mak polny kajam się w popiele

asia fajowski ten robaczek, nie?

Lu śliczny

madziarek
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:37   #1338
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jesz..

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
heh, no ja już naszykowana od kilku dni najgorsze jest to, że opuchlizna nie zeszła i wcale nie jest fajnie byłam dziś pobrać wymaz na GBSa i położna zmierzyła mi ciśnienie i miałam 120/80, więc niby jest ok, badanie moczu miałam tydzień temu i też było ok.. więc niby wszystko powinno być ok. tylko dla mnie to jest o tyle dziwne, że nawet jak brałam sterydy, to owszem, puchły mi stopy, ale to nie bolało za bardzo i po nocy zawsze opuchlizna znikała.. no i do tego waga.. jak dzisiaj się zważyłam, to myślałam, że zemdleję.. wychodzi na to, że od niedzieli przybyły mi prawie 4kg ja nie powiem, bo objadłam się jak bąk, no ale bez przesady, nie na 4kg w niecałe 2 dni.. no nic, siedzę w wodzie z solą i zobaczymy..
u mnie tez cisnienie okej, skacze tylko na widok białego fartucha ja dzis zrobilam badanie krwi na kwas moczowy, niby ono wykazuje zagroezenie zatruciem, w poprzedniej ciazy troche mi puchly ale byly uapły, ale nie zapomnę-po prodzie miałam takie balony ze stó, woda mi 2tyg schodzila, az miałam naczynka popekane przy kostkach
Stary 2014-04-22, 14:46   #1339
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ja jak do jutra nie urodzę to mam wizytę, także dziś będę dopakowywała torbę jeszcze bo raczej skieruje na szpital przez te stopy... Leżenie już mało pomaga także lipa

Aaaa no i dziś 39tc

co do stóp to łączę się w bólu i też zaczynam się obawiać, jeśli ta opuchlizna nie będzie rano znikać, to po piątkowej wizycie, w sobotę znów zawitam do szpitala.. mimo, że cesarka pewnie będzie na początku tygodnia

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witam sie urodzinowo i z tej okazji stawiam wszytskim po soku

Przy okazji dzis zaczelam 34 tydzien
wszystkiego naj i za tydzień

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Witam się w 40 tc.
gratulacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-22, 14:46   #1340
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Madziarek to kciuki oby sie naturalnie rozkręciło może odblokujesz nasze porody

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:48   #1341
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
No i chciałam powiedzieć, oficjalnie zaczynam dziś 40 tc
Kiedy to moje dziecko się opamięta i wyjdzie ?????
gratulacje
Stary 2014-04-22, 14:51   #1342
mak polny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Nie mam juz stanu podgoraczkowego nawet na termometrze 36,6
Teraz katar precz i kaszel

Wyslane za pomoca Tapatalk2

Cytat:
to prawda, tylko jak to slysze to sie czuje dziwnie, ale co tam
ee tam, olać to

Cytat:

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

nie no śmiesznie to brzmi, ale wyobrażam sobie Twoją minę na widok tych czołgów..
te kg to pewnie wodawoda, kurcze współczuję wam tych puchnieć

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Aaaaa, ja wam nie napisałam, że jak ostatnio któraś robiła smaka na frytki to mój tż wylądował w KFC.. powiedział babce, że jest z misją specjalną od kobiety w ciąży i jaki mają największy kubełek na frytki fachowym okiem ocenił, że mały i kupił trzy
Chyba się tam z nim nigdy nie wybiorę

justiwi no tak, on na siłce, a Ty se ćwicz z dzieckiem

ten pasek się rzeczywiście różni w tej nowszej wersji jest identyczny, jak w moim wózku - taki jasnoszary. Wklejałam kilka stron wcześniej zdjęcie, więc możesz oblukać Mnie się w sumie podobają oba

Myska0 za wizytę i KTG. A rodzice zawsze muszą sobie trochę pogadać
Swoją drogą to ja obstawiam u Ciebie chłopca, taki uparciuch to tylko płci męskiej być może

mak polny kajam się w popiele

asia fajowski ten robaczek, nie?

Lu śliczny

madziarek
Tż mistrz
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:55   #1343
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dobra wiadomość - Igula przestała kaszleć w nocy
super

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Po za tym jak już wam smęciłam chora jestem.
Od jakiegoś czasu mam katar. W sobotę doszedł do tego kaszel i brzuch podskakuje strasznie, staram się przytrzymywać ale ciężko jest...

z dobrych wieści - w piątek byliśmy na USG
Malutka wyprzedza TP o jeden dzień
Waży już 2235 g +/- 326g
przepływy pępowinowe w normie, wody też. Ogólnie wszystkie wymiary struktury ok. Tylko brzuszek w pierwszym pomiarze wyszedł szczupły, ale w drugim już ok. No i ma dość długą kość udową 68 mm Łożysko II stopień dojrzałości. I uwaga uwaga ułożenie podłużne główkowe
Pochwaliłabym się zdjęciami ale mam tylko wydruk.
dużo zdrówka i za wymiary Małej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-22, 15:02   #1344
Lu7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ale zgrabniutka jestes!

aa przypomnialam sobie swiateczny żarcik u teściowej.... nie wiem tylko czy to było hasło tesciowej czy "szwagierki", ale to było cos w stylu, ze przegoniłam brzuchem tzta.... no nie było to miłe, nawet jesli prawdziwe...

a ja od babci tż-ta uslyszalam
-to duże dziecko będzie chyba co?
-a ja mowie, ze raczej nie bo i ja i tż mali byliśmy no i jesteśmy szczupli
-no nie wiem mi to się wydaje, że ja to taka gruba w ciąży nie byłam

ale ja to się nie przejmuje nikogo opinią, widze że poszło tu i tam ale przecież to normalne... po porodzie spokojnie wrócę sobie do stanu sprzed

właśnie dziś zamieram ułożyć sobie dietę na po porodzie
będzie łatwiej się trzymać planu niż wymyślać na bieżąco , tż poproszę żeby zapełnił lodówkę w trakcie mojego pobytu w szpitalu
Stary 2014-04-22, 15:28   #1345
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
A oto moja Malutka i jej pomiary

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Ja już dziś po wizycie u gin. Szyjka trzyma, ułożenie główkowe, serduszko bije prawidłowo. Płci dalej nie widać Będzie niespodzianka Wyniki mam świetne, na razie porodu nie widać.. Miałam robiony wymaz na paciorkowca - niestety z dwóch dziurek.. Przez hemoroidy przyjemne to nie było....
Przytyłam od ostatniej wizyty (miesiąc temu) dwa kilo....
Dodatkowo była u mnie położna środowiskowa i mam śliczne KTG. Po pierwszych 10 minutach maluszek poszedł sobie spać, więc pod koniec KTG, żeby nie kończyć go tak na śpiąco, położna wybudziła maluszka Aż mu tętno poza normę wyszło Ale podobno to normalne Skurczów macicy brak, więc..................... UWAGA! UWAGA! Decydujemy się na ten wyjazd do Szczawnicy Położna powiedziała, że oczywiście musimy być przygotowani, ale to ostatni moment, żeby pojechać gdzieś razem I, że jak czekałam na zielone światło to właśnie je dostałam w postaci pięknego KTG Uspokoiła mnie bardzo
Chociaż nie powiem, że stresa trochę mam... No i już słyszę gadanie moich rodziców........
Uciekam coś zjeść, chociaż wcale mi się nie chce po tych świętach.......
za wizytę i piękne ktg

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
No pewnie, że zobaczycie. Jak to fajnie mieć dzieciaka.
ja tych tekstów typu dziecko = koniec życia, snu i jakichkolwiek przyjemności mam tak strasznie dość, że to jest nie do opisania. Mój mąż zresztą też.. ja na szczęście siedzę w domu, więc nie słyszę tego kilka razy dziennie, ale On tak po świątecznej dawce pogadanek, jak to z dzieckiem nigdzie nie wyjdziesz, ani nie pojedziesz i w ogóle, w nocy obudziłam się z myślą, że Nam jest tak dobrze we dwoje i wcale nie spieszy mi się do porodu i tak w ogóle to nie wiem, po co Nam to dziecko...

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ulrika Pokaż wiadomość
A ja jakiegoś doła złapałam, popłakałam sobie, dzisiaj jakoś wszystko jest na NIE
oj Biedactwo mam nadzieję, że szybko przejdzie

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2014-04-22 o 15:26
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:29   #1346
madziarek1
Rozeznanie

DZięki za kciuki, ja nie ogarniam swojego ciała... Coś mnie meczy, boli poebrzusze, krzyże coś rwą i staram się ogarnąć czy to skurvze, czy regularne, ale wychodai co 10-15 min qiec nie wiem. Mąż mi złowroży, że pewnie w nocy mnie chwyci

madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:29   #1347
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Lekarz ocenia, że w terminie podoru będzie miał 4 kg Ciężko będzie.
ja zazdroszczę chętnie bym się zamieniła z Tobą na mojego, który może do 3 kg dobije..
Stary 2014-04-22, 15:31   #1348
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ja już po obiadku... Nasmażyłam naleśników i umieram z bólu pleców... Ufff teraz zamierzam znów odpoczywać pod altanką z ksiązką...

lu7 śliczny brzuszek... No i baaardzo mi się podoba twoja sukienka

madziarek

kaorlkya super że ze zdrówkiem coraz lepiej

asia27100 ale tekst ktoś zarzucił, nie ma co

chansons twój mąż jest bezbłędny - tym razem mówię o frytkach i KFC

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:34   #1349
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
a ja się tam terminu z USG nie trzymam nigdy, ani mój gin. Chyba, że ktoś ma bardzo nieregularne cykle
no to przepraszam, jakiego terminu się trzymasz? z OM? bo wg tego, to ja termin miałam na 15.04..., a wg USG na 7.05...
Stary 2014-04-22, 15:36   #1350
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
ja tych tekstów typu dziecko = koniec życia, snu i jakichkolwiek przyjemności mam tak strasznie dość, że to jest nie do opisania. Mój mąż zresztą też.. ja na szczęście siedzę w domu, więc nie słyszę tego kilka razy dziennie, ale On tak po świątecznej dawce pogadanek, jak to z dzieckiem nigdzie nie wyjdziesz, ani nie pojedziesz i w ogóle, w nocy obudziłam się z myślą, że Nam jest tak dobrze we dwoje i wcale nie spieszy mi się do porodu i tak w ogóle to nie wiem, po co Nam to dziecko...
ojjj to tylko wymówki, jak się chce to wszystko można

zresztą zauważyłam, że dużo osób lubi zasłaniać się swoimi małymi dziećmi, wiadomo są sytuacje których nie da się przeskoczyć, ale w większości można pewne rzeczy pogodzić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości