|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oczywioście ja jeszcze nigdy nie dopusciłam do sytuacji w której mogłabym podejrzewać ciąże. chyba by mi serducho nie wytrzymało ![]() wg mnie pierwsze co to test jeśli ciąza to zbieramy na wuzek śpioszki i pampersy (a nie wydajemy kase na luteine ![]() a jeśeli to nie ciąza a okresu nadal nie ma to trzeba iść do gina na badanie zeby on coś poradził (może wtedy luteina właśnie) bo w sumie jeżeli jest się w ciąży, to po co wolczyć z wiatrakami?? wywoływac sobie okres farmakologicznie czy też domowymi soposobami (bo o tym też słyszałam) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Raczkowanie
|
Side wiem ile kosztuje test juz sie nie raz trzymało w łapkach plastikową wyrocznie
![]() poprostu chciałam sie dowiedziec czy te objawy mogą cos sugerowac czy poprostu sie martwie bezpodstawnie. bo jestem na tym punkcie troche przeczulona ![]() czyli poki co poczxekam sobie troszke na okresik albo nie wytrzymam i zrobie wczesniej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Rozumiem, że nerwy puszczają - ale jeśli coś podobnego się powtórzy, zaowocuje wpisem. 3 wpisy = ban tymczasowy, 4 wpisy = ban stały. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie Wizazanki
![]() Mam do Was pytanie... Poprzedni okres mialam 21 lipca, doszlo do stosunku w dniach płodnych (4 sierpień i 6 sierpień). Później były wszystkie objawy ciążowe (test oczywiście zrobiłam, po 6 dniach nic nie wykazał) typu częste oddawanie moczu, ból w podbrzuszu itp. Az w koncu, dzien przed planowanym okresem dostalam krwawienia. Myslalam, ze to zwykly okres.. Trwal jednak niecale 3 dni i nic mnie nie bolalo (choc z reguly umieram i czasami 4 tabletki Ketonalu to malo, a trwa około 6 dni). Wiem ze moglo dojsc do "poronienia", bo krwawienie bylo dosyc obfite, ale wiem tez ze krwawienie towarzyszy takze implantacji jaja, no i moze sie tak po prostu pojawiac przez pierwsze trzy miesiace ciazy.. Wiec ja juz nie wiem co się dzieje... Dodam jeszcze, ze w dniu kiedy dostalam ta "miesiaczke" zrobilam test, i linia byla praktycznie niewidoczna.. Ale byla.. Pomozcie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza...?
Pierwszy test, który robiłaś był pewnie za wcześnie, natomiast kłucie w brzuchu może pojawić się tydzień po zapłodnieniu.
Tak jak pisałaś krwawienie może wystąpić w wyniku zagnieżdżania się jaja płodowego i zdaża się w ciąży, choć rzadko. Ile dni minęło od "miesiączki"? Może warto powtórzyć test. |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Przyczajenie
|
"Miesiaczka" skonczyla sie dzisiaj, a w zasadzie wczoraj wieczorem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
Poczekaj jeszcze kilka dni i powtórz test
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() atalantaaa - owszem, nie byłam w takiej sytuacji, ponieważ myślę głową, a nie... Daruj sobie takie komentarze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
Jeżeli dasz radę jeszcze troszkę poczekać za kilka dni zrób test, a jeśli nie idź do lekarza. Trudno powiedzieć, co Ci jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Przyczajenie
|
A jakie jest prawdopodobienstwo ciazy? Pozdrawiam i dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja myślałam że chodziło o mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta- do kogokolwiek by nie był- jest poniżej ktytyki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
prawda wręcz... idiotyczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Rozeznanie
|
Z tego co wiem to druga kreska nawet bardzo blada oznacza ciążę, a w drugim teście taka była. Więc prawdopodobnie (odpukać, żeby nei zapeszyć) gratuluję
![]() ![]() Dla pewności proponuję zobić test z krwi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 |
Przyczajenie
|
![]()
witam. Mam maly problem i dotyczace jego pytanie. Biore od okolo 3 miesiecy tabletki anykoncepcyjne o nazwie Nordet. Nie wiem czy sa one znane w polsce ale podejrzewam ze sa one skladem podobne do kazych innych.W trakcie przyjmowania mialam 3 razy okres, jeden normalnie po zakonczeniu opakowania, mialam jakas 4 dniowa przerwe po okresie i znowu zaczelam zarzywac tabletki. Kolejny mialam rowniez po skonczeniu opakowania ale 4 dni przed terminem, powrocilam do tabletek i 4 dni po ostatnim okresie dostalam kolejny- trakcie urzywania kolejnego opakowania tabletek. W tym misiacu zdecydowalam sie nie przerywac brania tabletek aby wstrzymac okres na jeden miesiac. Porblem w tym ze zanim kupilam to opakowanie z 3 dniowa przerwa a tabletkach.
Okresu nie dostalam w tym miesiacu ale nie wiem czy to skutek tabletek czy tego ze moge byc w ciazy. Poniewaz robilam przerwy w przyjmowaniu tabletek. Ostatnio bardzo mi sie powiekszyly piersi i wzrosl mi apetyt na dziwne jedzenie ktorego wczesniej bym nie tknela. Wyliczylam ze gdybym normalnie przestala brac tabletki na czas miesiaczki dostalabym ja 3 tyg temu. Czy brak miesiaczki to skutek nie przerwania kuracji czy ciaza? Prosze o pomoc. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: help me
Cytat:
a jak nie wiesz czy jestes w ciazy czy nie to zrob sobie test. Nikt z nas nie jest wrózka i nie powie ci czy to ciąza czy efekt uboczny tabletek (bo niektore tak działają:P )
![]() |
#1338 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem są dwie możliwości. Albo zaburzenie czynności hormonalnej spowodowało objawy ciąży, które zakończyły się inną niż dotychczas miesiączką albo doszło do samoistnego poronienia.
Ja poszłabym jednak na Twoim miejscu do lekarza i zrobiła bhCG z krwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dobrze Ci radzą. poczekajeszcze chwile i zrób kolejny test ciążowy. albo idź do lekarza i test z krwi powinien już podać prawidłowy wynik.
a wg mnie prawdopodobieństwo ciąży jest, bo nie raz czytałam, że nawet najsłabsza druga kreska może oznaczać ciążę. a ta ciąża to dobra czy raczej zła wiadomoość ? ![]()
#1340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
Współżyliście w dni płodne-natomiast nie piszesz,czy się zabezpieczaliście.
Jeśli nie-to masz spore szanse,że jesteś w ciąży-co zresztą sugeruje wynik testu.Jeśli tak,to szanse także są-bo żadna metoda nie daje 100% pewności.
#1342 |
Przyczajenie
|
dzieki bardzo Karolca za "wsparcie" i pomoc. Nie oczekuje odpowiedzi wrozki ale mysle ze ktos mogl byc w podobnej sytuacji. Z tego co wyliczylam to bylby pierwszy miesiac ciazy. a piersze objawy typu poiwekszone piersi, brak miesiaczki, wzmozony apetyt i czestsze oddawanie moczu pojawiaja sie w 3-4 tyg. Dzieki za odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Przyczajenie
|
Witam i proszę o poradę. Zawsze miałem niereg okresy a cykle 28-33 dni. Mój pierwszy raz miał miejsce 17 MAJA(10 dzień cyklu) i od tego czasu nie współżyję. Stosunek był z prezerwatywą(nie pękła i się nie zsunęła). Następnego miesiąca w przewidywanym dniu okresu czyli 8.06 miesiączka się nie pojawiła więc 9.06 zrobiłam pierwszy BOBOTEST i wynik był negatywny. Okresu nadal nie było i powtórzyłam go 19.06 i też był negatywny. Okresu jednak nadal nie było, zrobiłam trzeci BOBOTEST 26.06 i poszłam do ginekologa 27.06.Lekarz mnie zbadał i powiedział ze macica nie jest powiększona ani nic, ja nie miałam objawów(nie licząc stresów) i przepisał mi Luteinę na wywołanie. Brałam ją przez 7 dni i w 2 dniu po odstawieniu dostałam okres, który trwał 6 dni. W pierwszym dniu tego okresu wywołanego Luteina zaczęłam brać Diane35 na ureg i poprawę cery. 11.07 tak dla sprawdzenia zrobiłam test i tez był negatywny a 18.07 na kolejnej wizycie lekarz mi zrobił USG przez brzuch i nic nie było, zero zmian, nic nie było widać. Brałam nadal Diane35 i w 7 dni 7-dniowej przerwy dostałam krwawienie z odstawienia. Były 3 dni plamień i 5 dni normalna krew. Teraz jest juz sierpień, po tym jak skończyłam ten 1 listek Diane35 to je odstawiłam, bo się zle czułam i teraz czekam na okres. Dziś jest 22 dzień cyklu. Wczoraj zrobiłam test( ten test to już jest zrobiony w 13 tygodniu od tego stosunku w maju, wiec chyba wiarygodny, prawda?) i nadal negatywny. Proszę powiedzcie mi czy ja panikuje czy jak i czy teraz ten śluz taki brązowawy to na zbliżającą się miesiączkę. Zawsze taki mam i czuje się jak na okres. Przepraszam, ze taka długa historia. Proszę i czekam na odp
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyno! Zrobiłaś: 5 testów (nie ma dziecka), 2 razy badałaś się u lekarza (nie ma dziecka), nie masz zadnych objawow ciąży (nie ma dziecka), miesiączka normalnie (oprócz tego pierwszego opóźnienia) i ty pytasz czy jesteś w ciąży??
#1345 |
Zadomowienie
|
no dokładnie. nie wpadłaś na pomysł że ciąza nie jest jedynym powodem spóźnienia/ nie wystąpienia krwawienia?
dziewczyno miałaś robione usg! wykryłoby 3ci miesiąc ciąży. ale dla pewności zrób test ![]() żarcik ![]() Edytowane przez naanahanae Czas edycji: 2006-08-25 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zadomowienie
|
Ile chcesz jeszcze testów zrobić?
![]() Dziewczyno uspokój się!!! Po 2 badaniach u ginekologa i nie stwierdzenia przez niego ciąży nie ma powodu do paniki. Skoro nie ufasz testom i lekarzom to może nie jesteś gotowa na współżycie, bo ono zawsze niesie ze sobą ryzyko posiadania dzidzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty Beatko nie panikuj !! Nie istnieje taka możliwość, żebyś była w ciąży - testy, lekarze - jak nie wierzysz to zapytaj Pana Boga - może Jemu uwierzysz (o ile Ci odpowie) ![]()
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
do Beata J
następnym razem musiałabyś chyba kupić sobie karton tych testów. Ja też kiedyś spanikowałam i zrobiłam trzy, ale w przypadku wpadki, a nie w momencie gdy nie masz tylko okresu. Przecież brak okresu to nie ciąża. Tak samo okres nie znaczy że jednak w niej nie jesteś. Kobiety miesiączkują nieraz do 3 miesiąca. Tak samo z brakiem okresu. Ciążę należy wykluczyć, ale potem zaczyna się wiele innych przyczyn... |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie! Mam pytanie: Czy błona dziewicza chroni przed zajściem w ciąże? Nie robimy jeszcze tego z moją dziewczyną ale pieścimy się na wzajem i bardzo wątpimy w to że mogło dojść do zapłodnienia... bo nie było penetracja.. ewentualnie dotknięcie penisa do pochwy... wytrysku też nie było. Dziewczynie okrews spóźnia się 3 dzień. Czy jest powód do niepokoju? Z góry dziękuje za odpowiedź.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zadomowienie
|
nie, błona dziewcza nie chroni przed ciążą. to jest pytanie na poziomie 4 klasy podstwówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.