Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 09:17   #1321
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21;48233708
ja tez mam taki ciegnacy sluz , czasem zbity ale to nie czop wiec spokojnie:-)
czop wyglada jak typowa galaretka , moze byc podbarwiony krwia
o zerknij ale ostrzegam ze to fujjjj:brzydal:
[URL="https://www.google.pl/search?q=czop+%C5%9Bluzow y&newwindow=1&es_sm=122 &t bm=isch&tbo=u&source=univ &sa=X&ei=QdofVNHeMYXHP PWG gcAK&ved=0CCEQsAQ&biw=136 6&bih=677"
https://www.google.pl/search?q=czop+%C5%9Bluzow y&newwindow=1&es_sm=122&t bm=isch&tbo=u&source=univ &sa=X&ei=QdofVNHeMYXHPPWG gcAK&ved=0CCEQsAQ&biw=136 6&bih=677[/URL]
Ufff bo już czarne wizje miałam...

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:20   #1322
Kasia427
Wtajemniczenie

Hej!

Nie spałam od 3.10 do 5.30, później zasnęłam i do szkoły mały by się spóźnił wstaliśmy o 7.30 i w locie wszystko a mąż po meczu jeszcze filmy oglądał chyba do 2.00...

Zaraz rozłożymy łóżeczko i pomału bierzemy się za przygotowywanie kącika dla małej jak będzie wszystko gotowe to pokażę... jeszcze, żeby ta komoda przyszła...

Kciuki za dzisiejsze wizyty! Moja w sobotę dopiero...
Stary 2014-09-22, 09:22   #1323
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Co do świąt to ja nic jeszcze nie planuję.. najpierw chcę urodzić szczęśliwie, a później bedziemy myslec... do tesci mamy 6 h drogi, mała bedzie miala 2 miesiace.. no nie wiem.. zalezy czy warunki na drodze beda dobre, bo jak sniezyce to tez odpada... no i czy chłopaki się nie rozchrują, bo oni w tym okresie lubią coś złapać :/ zobaczymy..
no nie mów, że tak bardzo tesknisz za teściem

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
A ja sie nasluchalam......narzekan ia meza heh tv nam sie zepsul wiec mecz opgladany przez neta, gdzie pierwsza1\3 meczu co chwile sie wieszalo cos heh... Oj sie nasluchalam heh

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Czy mozecie polecic jakissyrop na kaszel dla mnie ? Mialam katar, a teraz czuje jak scieka mi po gardle i obawiam sie ze bedzie z tego kaszel czy lepiej isc do lekarza ?
prenalen jest też w tabletkach do ssania. Ja tam sobie tantum verde psikałam i ewentualnie cholinex, bo w sumie działa przeciwbólowo miejscowo i znajomy farmaceuta twierdzi, że można, byle nie za dużo

ja też trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś

rano lało tak, że hej, ale teraz już nawet słońce wyszło. Dziś dzień przedszkolaka, w piątek powiedziałam paniom w przedszkolu, że mogę coś upiec, bo jakaś tam inna mama też się zdeklarowała, no i wczoraj zapomniałam o siódmej rano piekłam i teraz przed chwilą jeszcze gorące zawiozłam

M. bez problemu dziś została rano, powiedziała, że chce zostać na leżakowaniu, aż ją ojciec odbierze taka się dorosła zrobiła... teraz się cieszę, a potem będę płakać, że już nie jest takim małym bejbi

idę trochę ogarnąć chaupę i wracam do interpelacji radnych mojego pięknego miasta. Zabiła mnie interpelacja w sprawie odkomarzania terenów zielonych

miłego dnia Kochane!
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:25   #1324
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

pamietam moje przerazenie jak w 1 ciazy zobaczylam kawalek czopa na wkladce- bylam przestraszona i tak codziennie po kawalku tego bylo
a jakos tydzien pozniej urodzilam, bo mi sie 2 dni wody saczyly -moze to ze odszedl czop mialo wplyw na te wody i tez nie wiedzialam co to , wkladka byla sucha tylko po kazdym siku jak sie podcieralam to pamietam ze zuzywalam duzo papieru bo wciaz mokry byl az w koncu zadzwonilam do gina ze chyba wody mi sie sacza to kazal przyjechac i nie mylilam sie, zrobili badanie takim patyczkiem ph i rzeczywiscie to byly wody saczace sie z gornej parti brzucha....juz nie mialam wyjscia -podali oxy i na porodowke

teraz wolalabym inny scenariusz- albo skurcze albo odejscie wod bo tak naturalnie ponoc mniej boli niz wywolywanie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:31   #1325
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czop wyglada jak typowa galaretka , moze byc podbarwiony krwia
o zerknij ale ostrzegam ze to fujjjj
https://www.google.pl/search?q=czop+...w=1366&bih=677
Akurat jadłam

Życzę udanych wizyt.
Ja też dziś wizytuję, ale internistę, bo całą noc lewe ucho mnie bolało. O spaniu na lewej stronie nie było mowy, w ogóle o jakim spaniu ja mówię! Apap ledwo dawał radę, więc sobie niepospałam. Mały też się kręcił, co nie sprzyjało zaśnięciu.
Chyba zaczynam też czuć migdałki. Pewnie jakieś piękne choróbsko mi się przyplątało.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:41   #1326
paulina119a
Zadomowienie

Witam się w tą poniedziałkową okropną zgniliznę za oknem.
Jesień, jesień ach to Ty !!!

Trzymam kciuki za Wszystkie wizyty dziś. Ja mam 3 USG
Ciekawe ile waży dziubek ???

Powiem Wam że ta pogoda kiepsko na mnie wpływa... tak ziewam, że zaraz połknę lapka

Rossalie to się nie naodpoczywasz przez tydzień

Sweet zdrówka !! Co u Was?? Wychodzicie?

Czekoladko pochwal się po wizycie u fryzjera jakas fotką ! Ten czop jest faktycznie fujjjjj

Ide reszte doczytać jeszcze raz bo zapomniałam co czytałam

Martwię się milczeniem Silesianny i Esti !!!!!!!!!!!!!!!
Halo dziewczyny !!!!!!!
Stary 2014-09-22, 09:42   #1327
manieczka1
Zakorzenienie

a feee spojrzałam na ten czop
no trzeba teraz uważać, nagle zimno się zrobiło... brrrr
Coś mi aplikacja wizaż nie działa z telefonu, więc proszę nie pisać za dużo, bo ja na kompie wcale nie siedzę, zawsze przez telefon. Mam nadzieję, że szybko to naprawią.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 09:45   #1328
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

[/COLOR]A u mnie dziś paskudnie leje, zimno....
kiedy ja mam to pranie ciuszków zrobić....chciałam w zeszłym tygodniu, to się pochorowałam i nie chciałam zarazków na nich zostawiać, teraz ta pogoda taka do D.... żeby to chociaż już grzali. Nasze pranie wisi od soboty i jeszcze nie poschło...
A jeszcze nie mam sznurków w łazience (taka malutka heh) tylko stoi mi suszarka w salonie no cóż...przy małej to będę musiała się chyba przyzwyczaić, że to będzie już stały element wyposażenia pokoju
Widzę, że Ty z tym praniem jak ja- zawsze pada jak chcę prać.
U nas już od baaardzo dawna suszarka stoi z praniem praktycznie bez przerwy
Ja w sobotę wyprałam białe/ jasne ciuszki w loveli do białego, miałam saszetkę i dzisiaj dopiero mogę zebrać, ta lovela w ogóle nie pachnie- przynajmniej mleczko/płyn...
a białe pranie zajmuje całą suszarkę
a jest to 1/3 jak nie 1/4 ubranek na 0-3m

Cytat:

teraz wolalabym inny scenariusz- albo skurcze albo odejscie wod bo tak naturalnie ponoc mniej boli niz wywolywanie
Też tak bym chciała bo też miałam wywolywany i myślę podobnie, że jak się samo naturalnie i stopniowo rozkręca to ból jest mniejszy, u mnie po podłączeniu oxy skurcze pojawiły się bardzo szybko i od razu były b.bolesne i króciutkie przerwy między nimi i tak 7 godzin... oczywiście w miarę upływu czasu było gorzrj i gorzej

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:46   #1329
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Nadrabialam wczoraj w aucie po drodze i koncze powoli

Frau - mnie do M i do Ciebie pasuje Zofia

No mi też do nich Zosia pasuje !
Cytat:
Hej

Tez dzisiaj mialam 2 godziny bezsennosci w nocy
Wcinam owsianke z twarogiem i powidlami- dawno nie jadlam a naszla mnie ochota
Dzisiaj wizyta, stresuje sie

Trzymam kciuki za inne wizytujace mamy

Esti odezwij sie
U esti chyba ok, wczoraj bodajże wrzucała fotki na fb myślę że niedługo się odezwie

Trzymam kciuki za wizyty !!
Moja mała jest bardzo wciśnięta główką podobno na dół, jakoś nigdy tego nie odczuwałam, ale od wczoraj normalnie mnie boli i kłuje spojenie a ja zaczynam się martwić czy wszystko ok...

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:47   #1330
Frau Gizela
Rozeznanie

Napisałam sms do Silesianny, póki co nie odpisuje. Jak się odezwie dam znać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-22, 09:49   #1331
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Widzę, że Ty z tym praniem jak ja- zawsze pada jak chcę prać.
U nas już od baaardzo dawna suszarka stoi z praniem praktycznie bez przerwy
Ja w sobotę wyprałam białe/ jasne ciuszki w loveli do białego, miałam saszetkę i dzisiaj dopiero mogę zebrać, ta lovela w ogóle nie pachnie- przynajmniej mleczko/płyn...
a białe pranie zajmuje całą suszarkę
a jest to 1/3 jak nie 1/4 ubranek na 0-3m
u mnie teraz powoli się wypogadza, więc jak się uda wrzucę nasze pranie na balkon (przepraszam...balkonu też za bardzo nie mamy....mamy same barierki ) i puszczę coś małej, chociaż pierwsza partię... bo mam wrażenie że stoję w miejscu
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:51   #1332
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Napisałam sms do Silesianny, póki co nie odpisuje. Jak się odezwie dam znać

Właśnie to samo miałam zrobić. Juz sobie jej nr tel przepisałam. To nie będę jej atakować. jak się odezwie to daj znać

Żanet ja z tym bólem gardła to poszłabym do lekarza...
Stary 2014-09-22, 09:54   #1333
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Akurat jadłam

Życzę udanych wizyt.
Ja też dziś wizytuję, ale internistę, bo całą noc lewe ucho mnie bolało. O spaniu na lewej stronie nie było mowy, w ogóle o jakim spaniu ja mówię! Apap ledwo dawał radę, więc sobie niepospałam. Mały też się kręcił, co nie sprzyjało zaśnięciu.
Chyba zaczynam też czuć migdałki. Pewnie jakieś piękne choróbsko mi się przyplątało.
Zdrówka!

Taki apetyt mi zrobiłyście na owsiankę, bo dawno nie jadłam, a lubię, a najbardziej z bananem.

Ja się boję właśnie, że nie zauważę, że mi się te wody sączą.

Któraś pisała chyba kiedyś w klubie, że z wizażu ją wywala i udało jej się tylko w klubie coś napisać to nie była Esti czasami?

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:55   #1334
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
zrobili badanie takim patyczkiem ph i rzeczywiscie to byly wody saczace sie z gornej parti brzucha....juz nie mialam
dlatego ja kupiłam sobie papierki lakmusowe za grosze i dzięki temu sama w domu sobie sprawdzam ph Normalnie w pochwie mamy kwaśne (papierek jest np. pomarańczowy), a wody płodowe są zasadowe, więc jak odchodzą wody to papierek barwi się na jakiś z odcieni niebieskiego aż po granat

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
a po drugie dziewczyny co myslicie o tych wanienkach anatomicznych...bo się zastanawiam nad taką właśnie taka ło http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...561059156.html
nie kupuj podobno własnie to jest ok rozwiązanie na pierwsze 2-3 tyg. a później jak dziecko jest większe, to staje się to niewygodne, nie da się wykąpac malucha w innej pozycji i ta wkładka tylko przeszkadza.

słoneczko - spokojnie, niech sobie chłopak jeszcze ze 3 tyg. posiedzi!

Anetka, Kostka, Rosalie

Kostka - dopiero dziś? Ja to już "rodzę" od dobrych kilku tygodni
kilka snów było tak realistycznych, że jak się przebudziłam to nie byłam pewna czy nie jestem przypadkiem w szpitalu

Rosalie - ja pamiętam jak obudziłam TŻ i mówię mu, że chyba jestem w ciąży, na co on biedny zaspany spojrzał na mnie półotwartym jednym okiem i wymruczał "daj mi spać", po czym się odwrócił Zdezorientowana powtórzyłam i tym razem zareagował Otworzył jedno oko, powoooli się obracał, otworzył drugie i patrzył tak na mnie podejrzliwie jakbym miała zaraz wykrzyczec, że żartuję Pokazałam mu test, ale on tym swoim zaspanym wzrokiem niewiele widział. Biedak dobre 30min dochodził do siebie, bo podobno takiej wiad. z rana się nie spodziewał. Ja też nie! A test zrobiłam, bo od 2 dni miałam jakis dziwny brzuch (serio, później okazało się, że to torbiele), wydęło mnie jakoś i był taki twardy cały czas, do tego w tę noc miałam cholerny ból jajnika, a rano z kolei wstałam jak pijana. Serce mi do gardła podskoczyło jak zobaczyłam drugą jasną kreskę i poleciałam zrobić jeszcze 2 testy.
Faaajne wspomnienia

ela - a co tam u fryzjera robisz? Podcinasz, farbujesz?
Ja chcę się zapisać na zwykłe podcięcie, ale ciachnę tak z 5-6cm żeby włosy odświeżyć

czekoladka - u nas paciorkowiec to 40zł dla labo. (bo więcej jeśli gin jeszcze sobie coś życzy za pobranie) i w tym jest paciorkowiec z gr. B, rzęsistek oraz grzyby drożdżopodobne.

aleksandretta - nieee, to raczej nie to Pod koniec ciąży najpierw ma się własnie wzmożony śluz, a dopiero później czop odchodzi i on często jest zabarwiony krwią - albo taki w kolorze capuccino albo z czerwonymi elementami.
Ja miałam wczoraj tyle wydzieliny takiej zbitej, że też zastanawiałam co z tym dalej, ale na szczęście na tym się skończyło.

justana - ja ostatnio czuję się jak w I trymestrze - mam co rano mdłości, w dzień też mnie mdli na niektóre produkty, meeega problem z pobudką (a wieczorem spać nie mogę) i spałabym z 9h najchętniej. Do tego 0 siły

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-09-22 o 09:57
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:55   #1335
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Właśnie to samo miałam zrobić. Juz sobie jej nr tel przepisałam. To nie będę jej atakować. jak się odezwie to daj znać

Żanet ja z tym bólem gardła to poszłabym do lekarza...
teraz to mnie gardło nie boli, tylko mi katar ścieka i czuję, że to w kaszel się może przerodzić :/ pójdę chyba jutro rano faktycznie do lekarza, jeśli się pogorszy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 10:01   #1336
paulina119a
Zadomowienie

Ela to Ty się pochwal efektami po fryzjerze a nie Czekoladka
grunt to czytać ze zrozumieniem jestem niedorobiona dziś ! idę sobie pyknąć słabą kawkę !
Stary 2014-09-22, 10:01   #1337
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
dlatego ja kupiłam sobie papierki lakmusowe za grosze i dzięki temu sama w domu sobie sprawdzam ph Normalnie w pochwie mamy kwaśne (papierek jest np. pomarańczowy), a wody płodowe są zasadowe, więc jak odchodzą wody to papierek barwi się na jakiś z odcieni niebieskiego aż po granat

nie kupuj podobno własnie to jest ok rozwiązanie na pierwsze 2-3 tyg. a później jak dziecko jest większe, to staje się to niewygodne, nie da się wykąpac malucha w innej pozycji i ta wkładka tylko przeszkadza.

słoneczko - spokojnie, niech sobie chłopak jeszcze ze 3 tyg. posiedzi!

Anetka, Kostka, Rosalie

Kostka - dopiero dziś? Ja to już "rodzę" od dobrych kilku tygodni
kilka snów było tak realistycznych, że jak się przebudziłam to nie byłam pewna czy nie jestem przypadkiem w szpitalu

Rosalie - ja pamiętam jak obudziłam TŻ i mówię mu, że chyba jestem w ciąży, na co on biedny zaspany spojrzał na mnie półotwartym jednym okiem i wymruczał "daj mi spać", po czym się odwrócił Zdezorientowana powtórzyłam i tym razem zareagował Otworzył jedno oko, powoooli się obracał, otworzył drugie i patrzył tak na mnie podejrzliwie jakbym miała zaraz wykrzyczec, że żartuję Pokazałam mu test, ale on tym swoim zaspanym wzrokiem niewiele widział. Biedak dobre 30min dochodził do siebie, bo podobno takiej wiad. z rana się nie spodziewał. Ja też nie! A test zrobiłam, bo od 2 dni miałam jakis dziwny brzuch (serio, później okazało się, że to torbiele), wydęło mnie jakoś i był taki twardy cały czas, do tego w tę noc miałam cholerny ból jajnika, a rano z kolei wstałam jak pijana. Serce mi do gardła podskoczyło jak zobaczyłam drugą jasną kreskę i poleciałam zrobić jeszcze 2 testy.
Faaajne wspomnienia

ela - a co tam u fryzjera robisz? Podcinasz, farbujesz?
Ja chcę się zapisać na zwykłe podcięcie, ale ciachnę tak z 5-6cm żeby włosy odświeżyć

czekoladka - u nas paciorkowiec to 40zł dla labo. (bo więcej jeśli gin jeszcze sobie coś życzy za pobranie) i w tym jest paciorkowiec z gr. B, rzęsistek oraz grzyby drożdżopodobne.

aleksandretta - nieee, to raczej nie to Pod koniec ciąży najpierw ma się własnie wzmożony śluz, a dopiero później czop odchodzi i on często jest zabarwiony krwią - albo taki w kolorze capuccino albo z czerwonymi elementami.
Ja miałam wczoraj tyle wydzieliny takiej zbitej, że też zastanawiałam co z tym dalej, ale na szczęście na tym się skończyło.

justana - ja ostatnio czuję się jak w I trymestrze - mam co rano mdłości, w dzień też mnie mdli na niektóre produkty, meeega problem z pobudką (a wieczorem spać nie mogę) i spałabym z 9h najchętniej. Do tego 0 siły
a gdzie kupiłaś te papierki ? wiem, że kiedyś pisałaś...ale wyleciało mi z łepetynki

co do poinformowania męża o ciąży, to ja też to zrobiłam po wybudzeniu od kilku dni coś czułam, kilka testów już zrobiłam i nic nie wskazywały raczej (na jednym coś minimalnie było widać, ale pod kątem, zależy jak światło padało...więc mu nie mówiłam, bo by pomyślał że zbzikowałam), ale intuicja podpowiadała mi co innego.... No i tego dnia poszłam rano do toalety zrobiłam test i oniemiałam jak zobaczyłam 2 wyraźne krechy weszłam do sypialni, wybudziłam męża i mu pokazałam. Na co on spytał "co to?" No a potem już tylko oboje siedliśmy na łóżku i zerkając na siebie, z niedowierzaniem, śmialiśmy się

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-22 o 10:03
Stary 2014-09-22, 10:04   #1338
paulina119a
Zadomowienie

Kiara a możesz mi przypomnieć gdzie te papierki kupiłaś? Gdzies mi w głowie dzwoni, że wspominałas o tym ale nie zarejestrowałam tego

Mi się dziś sniło, że urodziłam zdrowego i różowiutkiego SYNKA Ciekawe czy to był sen proroczy
Stary 2014-09-22, 10:08   #1339
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Zanet, paulina - o te kupiłam:
http://allegro.pl/papierki-paski-lak...608369288.html
Szybko przyszły, a łączny koszt już z przesyłka (wzięłam polecony) wyszedł i tak mniejszy niż kupione gdzieś stacjonarnie jak szukałam.

haha mi serducho waliło strasznie, tyle czasu nic, w kółko negatywy i jakoś tak od niechcenia ten test zrobiłam... mój TŻ też był zdezorientowany I pamiętam pierwsze usg, kiedy nasze maleństwo miało zaledwie 3 milimetry!! Gin musiał dac taaaaaakie przybliżenie... nie wiedziałam nawet, że to możliwe by dostrzec coś tak małego.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:08   #1340
GoniaaaS
Rozeznanie

Zanet wspolczuje kataru mi jak zaczyna sciekac to za chwile mam zapalenie oskrzeli :/

Kiara lacze sie z Tobą w bolu w nocy przez skurcze niemoglam dojwc do lazienki maz mnie musial holowac i mdlosci tez mam caly czas

Ja za gbsa placilam 25zl ale jakby wyhodwali i robiliby antybiotykogram to drgie tyle musialabym doplacic

Wczoraj Kolezanka moja urodzila miala mega ciezki porod bo coreczka wazyla 4, 5kg-pierwsze dziecko a ona taka drobna strasznie

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-09-22 o 10:10
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:14   #1341
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Zanet, paulina - o te kupiłam:
http://allegro.pl/papierki-paski-lak...608369288.html
Szybko przyszły, a łączny koszt już z przesyłka (wzięłam polecony) wyszedł i tak mniejszy niż kupione gdzieś stacjonarnie jak szukałam.

haha mi serducho waliło strasznie, tyle czasu nic, w kółko negatywy i jakoś tak od niechcenia ten test zrobiłam... mój TŻ też był zdezorientowany I pamiętam pierwsze usg, kiedy nasze maleństwo miało zaledwie 3 milimetry!! Gin musiał dac taaaaaakie przybliżenie... nie wiedziałam nawet, że to możliwe by dostrzec coś tak małego.
oo całkiem niedrogie dzięki

3 mm...a teraz już takie niemałe wiercipiętki siedzą w nas aż się wzruszyłam

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Zanet wspolczuje kataru mi jak zaczyna sciekac to za chwile mam zapalenie oskrzeli :/

Kiara lacze sie z Tobą w bolu w nocy przez skurcze niemoglam dojwc do lazienki maz mnie musial holowac i mdlosci tez mam caly czas

Ja za gbsa placilam 25zl ale jakby wyhodwali i robiliby antybiotykogram to drgie tyle musialabym doplacic

Wczoraj Kolezanka moja urodzila miala mega ciezki porod bo coreczka wazyla 4, 5kg-pierwsze dziecko a ona taka drobna strasznie
no mnie przeważnie jak katar ścieka to potem kaszel się pojawia...

4,5 kg ? to nie przez cc ?
Stary 2014-09-22, 10:15   #1342
szybkawolna
Rozeznanie

witam sie po ciezkiej nocy

od 23 do godziny 3 nie spalam bo kuła mnie szyjka, mala mi glowa po pecherzu walila, mialam straszny bol krzyzy promieniujacy na podbrzusze... ;( myslalam ze zaczne rodzic... mama mi masowala plecy przez ten czas a moj kochany maz nie zauwazyl nawet ze mnie w lozku nie ma
o 3 sie polozylam, bylam tak wykonczona ze zasnelam dosc szybko...
wstalam o 10 ;/ no i jak chodze to bola mnie krzyze i to podbrzsze jest takie jakbym miala zakwsy a cala noc robila brzuszki ;/

wolalabym juz nie miec takich akcji ...

i oficjalnie moge powiedziec po tej nocy ze mam fobie przed porodowa !
Stary 2014-09-22, 10:22   #1343
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

Czekoladko pochwal się po wizycie u fryzjera jakas fotką ! Ten czop jest faktycznie fujjjjj
widze ze juz doczytalas ze to Ela dzisiaj piekna bedzie

ja sie zbieram, chce jechac szybciej skoro gin szybciej przyjmuje, moze bede jedna z 1 , bo do tesco chce jeszcze na zakupu wejsc , no i musze zdazyc po corke do przedszkola, a jakbym jechala pozniej to pewnie znowu z zakupow nici , a musze wykorzystac ze malz ma na 16 do pracy, w tym tyg wolnego nie ma dopiero w sobote wroci szybciej zeby na impreze urodzinowa zdazyc no i niby w niedziele moze bedzie mial wolne...

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:26   #1344
Frau Gizela
Rozeznanie

Hej! Dzieki za smsa przekaz prosze dziewczynom, ze u mnie ogolnie ok, tylko nam sie tak sprawy nagle poukladaly, ze na cito robimy remont w dzieciecym pokoju. Troche sie spraw powalilo po prostu, inne sie poprzesuwaly. I czasu brak na wizaz jak tylko ogarniemy domowy burdel to wroce do wiza-zywych buziaki!

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

To od Silesianny tak więc spokojnie

Stary 2014-09-22, 10:28   #1345
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Hej! Dzieki za smsa przekaz prosze dziewczynom, ze u mnie ogolnie ok, tylko nam sie tak sprawy nagle poukladaly, ze na cito robimy remont w dzieciecym pokoju. Troche sie spraw powalilo po prostu, inne sie poprzesuwaly. I czasu brak na wizaz jak tylko ogarniemy domowy burdel to wroce do wiza-zywych buziaki!

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

To od Silesianny tak więc spokojnie

kamień z serca
Stary 2014-09-22, 10:30   #1346
LolaMontez
Wtajemniczenie

Ja za posiew w kierunku GBS płaciłem 25 zł w prywatnym labolatorium -diagnostyka. Wymaz mi pobrała moja gin na wizycie i dała mi ta probówki z podłożem transportowym ze bez problemu mogłam zawieź nawet na drugi dzien

Dzis byłam na badania, mocz, morfologia, jeszcze raz kiła i anty hbs juz do porodu te badania, teraz tylko bede musiała zrobic krzepliwość krwi jak nie urodzę do 40 tyg. To chyba mocz i morfologie bede musiała zrobic jeszcze raz?

Mecz był wczoraj super ale do 2 w nocy wracali spod spodka i sie darli na osiedlu i pod blokiem a do spodka 4 km.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Właśnie dawno nie było Esti i york pamiętacie ją?
Stary 2014-09-22, 10:30   #1347
Aleaa_
Wtajemniczenie

Kurcze wizaz na tel wariuje, nadrabiam, nadrabiam i jak biore sie za,pisanie i chce wyslac to wywala... ide zaraz na kompa to sie poodnosze

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:36   #1348
Mamulunda
Raczkowanie

dziewczyny dajcie linka do gemini na allegro bo nie moge znaleźć??
Polecacie jakieś torby do wózka?? bo też szukam mam już swój typ http://allegro.pl/babyono-torba-dla-...601874351.html ale może wy macie łądniejsze
Stary 2014-09-22, 10:40   #1349
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
dziewczyny dajcie linka do gemini na allegro bo nie moge znaleźć??
Polecacie jakieś torby do wózka?? bo też szukam mam już swój typ http://allegro.pl/babyono-torba-dla-...601874351.html ale może wy macie łądniejsze
https://www.aptekagemini.pl/ Gemini to apteka internetowa a nie sprzedawca na all

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:42   #1350
paulina119a
Zadomowienie

Kiara dziękuję namówiłaś mnie tez kupię !

Co do poinformowaniu o ciąży....
My się staralismy kilka lat... PCO dało się we znaki. Chodziłam od lekarza do lekarza i nic. Nawet przez ostatni rok leczyłam się ziołami u doktora z Mongolii. Pierwsze zmiany w moim organizmie nastąpiły własnie po tej kuracji ziołami... ale niestety "czegoś" brakowało i lekarz-Mongoł wysłał mnie do tradycyjnego lekarza twierdząc że teraz juz jestem GOTOWA... Jak to usłyszłam to się znowu załamałam bo przecież przez ostatnie lata lekarze nie dali mi nawet cienia nadziei, więc...
Po dwóch miesiącach wypłakiwania się przyjaciółce i męzowi zgłosiłam się do kliniki leczenia niepłodności... Tam po raz pierwszy lekarz przebadał nas oboje od stóp do głów i zaczeliśmy od nowa starania. Ale od razu zadeklarowaliśmy chęc podejścia do In vitro po ew. 6 nieudanych cyklach.
Pierwszy cykl monitorowania... dostałam Clo i... o dziwo po raz pierwszy od lat pęcherzyk dojrzał !!!!!! Po raz pierwszy od lat miałam owu
I ruszyliśmy z koksem
Jednak po jakimś tygodniu po owu zaczęło mnie potwornie boleć podbrzusze. Jak na @ ale tak masakrycznie że szok !!! Najadłam się p/bólowego Ketonalu bo nic innego nie pomagało. @ się znowu nie pojawiła więc znowu załamka... jesteśmy w punkcie wyjścia, pomyślałam
Ale przyjaciółka mi poradziła zrobic test... Wzbraniałam sie bo bałam się znowu zobaczyć negatyw... tyle razy go juz widziałam przez ostatnie lata... ale w końcu mnie namówiła. Zrobiłam. I okazało sie że są dwie kreski ale rozmazane... więc uznałam ze to jest wynik negatywny. Moja przyjaciółka nie odpuściła i kazała mi zrobić jeszcze jeden. Zrobiłam. Na następny dzień obie kreseczki były juz wyraźniejsze... Zadzwoniłam do niej w amoku (mieszka w Irlandii) i kazałam aby mi powiedziała co oznaczają te dwie kreseczki Ja nie dowierzałam ! Obie się popłakałysmy
Tego samego dnia miałam zaplanowaną wizytę u gina.
Potwierdził fasolkę. Taką Maciupeńką.... jak ją zobaczyłam na monitorze to znowu w ryk
W drodze do domu kupiłam maluteńkie skarpeteczki. Zrobiłam cannelloni i czekałam na męża. Pamiętam jak wszedł do domu i się zapytał co to za okazja, że do obiadu w środku tygodnia wino i świece (w kieliszki nalałam sok wiśniowy ) Ja nie powiedziałam nic tylko mu dałam te zapakowane skarpeteczki. Nic nie powiedział tylko mu poleciały łzy i mnie przytulił.
To był mega płaczliwy dzień

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości