|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
ja się nie wypowiadam, bo do porodu to juz będziemy w domu swoim mieszkać, fakt, tu sa schody, no ale jak bd u teściów to raczej i tak na dole
|
|
|
|
#1322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
Cytat:
|
|
#1323 |
|
Konto usunięte
|
wypisała na przód bo pewnie nowy rok, to zeby terminy nie były zaklepane. do przodu juz, bo w tej przychodni zawsze jęczą ze nie mają jak zapisać...
i kazała mnie do przodu zapisać. USG robi na wizycie, jedynie te bardziej dokładnie to mam poza gabinetem. tak jak połówkowe np. to bd juz gdzie indziej robiła, ale na ogól to robi w gabinecie takie zwykłe |
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
mania - za pierwszy spacer, myślę że codziennie możesz właśnie tak wydłużać co 10 minut. A z wózkiem niestety nie pomogę, na szczęście mam windę i nie muszę targać po schodach ale pewnie też bym miała problem żeby cały wózek z małym znieść.Kamel, nuno - współczuję dolegliwości. Pamiętam, że mnie też właśnie jakoś po 30 tygodniu ciąży złapało jakieś zatrucie i strasznie to wspominam. mako - ze stopami niestety nie pomogę bo mi nie puchły, pewnie dlatego, że całą końcówkę ciąży musiałam leżeć. Za to po porodzie mi strasznie napuchły ale na szczęście jakoś po tygodniu samo zeszło. I współczuję słabych nocek Jul - nie wiem czy Cię to pocieszy ale mój synuś też z tych marudnych. Czasami też cały dzień jęczy i już nie wiadomo co robić, żeby go zadowolić ![]() God - fajnie, że z bioderkami wszystko gra ola - za wizytę. I jaki zgrabny brzuszek My już po spacerku, Wituś jeszcze śpi więc korzystam z chwili relaksu. A poza tym uprałam już reniferkowe ubranka na święta i czekają gotowe, żeby założył na wigilię A i właśnie czekam na kuriera bo ma przyjść zestaw łyżeczek do jedzenia. Jutro będziemy testować
Edytowane przez krusia83 Czas edycji: 2014-12-11 o 14:02 |
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodzia super rozwiązanie z wózkiem w samochodzie. Tylko kurde my mamy jedno auto którym malz jeździ do pracy Ehh. Chyba że uda mu sie pracę zmienić i będzie pracował na kienscu to rowerkiem będzie mógł jeździć
![]() Zqpomnualam rozmrosic mięso na chilli con carne i teraz smazy sie zamrozone haha.
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Mabia my stelaz mamy w aucie i tz zanim jedzie do pracy to go wyciaga i znosi gondole
pozniej jak tz wraca z pracy to stelaz chowa spowrotem do bagaznika a gondole wnosi inaczej nie da rady bo ja juz nie uniose malej z godnola:/
|
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki,
ma.koodnośnie tych opuchnięć to mnie też jakoś tak kostki pobolewały więc to chyba norma wczoraj tak jak Godbyłyśmy ]na usg bioderek, doktor powiedział, że wszystko bardzo ładnie a dzisiaj na szczepieniu byłyśmy, mała nie wiem czy jeszcze tak można powiedzieć, bo waży 8250 i mierzy 69cm, ale byłą bardzo dzielna, nic a nic nie płakała. później napisze więcej, bo teraz padam
Edytowane przez marszalka Czas edycji: 2014-12-11 o 14:30 |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Marszalka dzięki
no to pięknie rośnie i super że wszystko ok
|
#1330 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej. Młody śpi, dopijam Inkę i mam chwilę. Za niedługo wpadną moi rodzice.
W ogóle to mam wrażenie, że non stop sprzątam. Jak tylko Młody zasypia to szybko staram się wszystko ogarnąć i tak naprawdę mam baaaardzo mało czasu dla siebie Cytat:
Cytat:
Parę kroków dalej leżała butelka i pudełko po chusteczkach Lili nie próbuje strącić choinki? Nie musisz ją odciągać od niej? My chyba w tym roku kupimy jakąś małą (dotychczas zawsze mieliśmy żywą) ale boję się, że zostanie strącona i tyle z tego będzie On jeszcze tylko pełza i wszędzie go pełno. A tak to postawimy na komodzie i będzie git Wystarczy, że muszę odciągać od wszelkich kontaktów. Cytat:
A my na spacerze dziś nie byliśmy, wychyliłam na chwilę głowę i prawie mi ją urwało. Nie chciałam ryzykować, że nas przewieje ![]() Widziałam Zuzię na poczcie Cytat:
Rzeczywiście napięty grafik Cieszę się, że wszystko w porządku! jaka lasensja, no, no Cytat:
Krusia - pocieszyłaś mnie ![]() marszalka - dla Kornelci. Duża dziołszka Jagodzia - jak idzie Lili raczkowanie? Zasuwa? Wszędzie jej pełno? ma.ko- pięknie wyglądasz w tej sukience Ładny brzuszek Współczuję puchnięć, ja też dużo spuchłam, tyle, że cała. A butów nie mogłam założyć jeszcze 3 miesiące po porodzie póki całkiem ze mnie woda nie zeszła
Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2014-12-11 o 15:09 |
|||||
|
|
|
#1331 |
|
Konto usunięte
|
no ostatnio przyszła do gina dziewczyna po terminie. nogi miała tak popuchnięte ze dopiąc nie mogła botków krótkich.
![]() mam nadzieję, ze az tak nie spuchnę |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to mój Bertunio dziś kończy 8 miesięcy
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Ja m.in. przez to miałam cesarkę. |
|
|
|
#1333 |
|
Konto usunięte
|
przez spuchnięcie?
mi cesarka jak na razie nie grozi. znaczy, nic się nie zapowiada na to.. jak na raziee |
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zmieniasz ten avatar To z dzidzią było ładne
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja do tej pory miałam niskie. dopiero na ostatniej wizycie miałam wyższe to sie ginka dziwiła czemu. zobaczymy jak to będzie później. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Julie gratulacje dla Bertusia
Cloud mialam pisac, ze i tak masz duzego kawalera!!! My ciagle nosimy rozmiar 62, niektore ciuszki 68 bo wiekszosc jest jednak za duza no i ogolnie mamy problem z pampersami bo za luzne, body za luzne, spodnie i legginsy musze zawsze zwezac:P taki mi sie okruszek trafil![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- A i nas spacer trwal jakies 25 minut bo zaczelo padac
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 8 m-cy Bertusiaa moja Nelcia ma dzisiaj równe pól roczku |
|
|
|
|
#1338 |
|
Konto usunięte
|
gratulacje dla maluszków
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Marszalka no to ladna waga
Dzieki dziewczyny za rady ![]() Mako ja tez ostatnio zamrozone mielone smazylam
|
|
#1340 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Matko, nie bylo mnie troche a tyle napisalyscie =-O nie dam rady nadrobic
W ogole jestem w szoku... musialam Alusiowi obnizyc najnizej jak sie da lozeczko ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Zycze, aby Tobie sie to nie przytrafiło
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Ale te dzieciaczki rosna
U nas dzis bylo chyba lepiej na dworzu niz wczoraj
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Alusia za takie szybkie postepy:brawo: my bedziemy musieli wymienic lozeczko na turystyczne bo Mela lubi sie "przytulac" do ochraniacza i wczoraj prawie mialam zawal bo myslalam ze sie udusila
No i chyba kupie nosidelko bo mam tak slabe rece i kregoslup ze juz czasem nie daje rady jej dluzej nosic a przeciez jest kruszynka wiec nie wiem co bedzie dalej
|
|
|
|
#1343 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzuce wam na poczte zdjecia
|
|
#1344 |
|
Wtajemniczenie
|
Mako za 38 tydzień
, ja teoretycznie w takim terminie mogę mieć umówioną cesarkę podobno![]() No ja myślałam, że Jagatka coś pisała więcej a jej nie było jeszcze. Ty masz tą kurtę z H&M czarną z paskiem na gumie co kosztowała 199zł? Jak tak to jaki masz rozmiar? Ja dziś ją mierzyłam mimo, że mieszczę się jeszcze w tym miesiący w swoją i mam kupioną tą ciążową którą zwężałam w brzuchu ale mnie tak drażni bo jest wąska w rękawach i pachach, bo wzięłam mniejszą, żeby i w brzuchu była mniejsza.Mierzyłam S i jest taka fajna, miękka i swobodna Ciekawe kiedy będzie wyprzedaż. Dziś miałam też ten kupon co chyba Ty za rejestracje na stronie hm 25% i zastanawiałam się czy nie wziąść tej kurtki, kurcze kosztowałaby 150 a nie 199, ale jakoś głupio mi było ją brać jak kupiłam dopiero ciążową, mąż by mi tak zrobił ![]() No i zdecydowałam się kupić ubranka pod kombinezon na wyjście do szpitala ![]() i kupiłam czapeczkę z uszkami i z takimi buciko skarpetkami w panterkę czarno białą i różową kokardką bo mi Mama dała 50zł ![]() I do tego różowe jasne skarpetki i taki sweterek malusi w panterkę z geterkami jasno różowymi z kotkami na kolankach A na to byłby kombinezon z sh który mam czarno biały ![]() A jak to będzie za duże to śpiochy welurkowe pod to a to na Święta będzie ![]() Ale dalej chodzi mi po głowie ta kurtka ![]() Ciekawe co lepiej: poczekać na wyprzedaż ale nie wiadomo czy jeszcze będzie i po ile czy założyć 2 maila i z męża kuponem kupić? Chociaż gość tylko zerknął w telefon na ten kupon w mailu i nic nie spisywał więc może mogę jeszcze raz go wykorzystać? ![]() Aha ale te ich promocje to o d rozbić bo myślałam, że to jest na jednorazowy zakup ale bez wzgl na ilość to na całą kwotę jest te -25% a się okazuje, że tylko na 1 rzecz. I jak kupiłam ten kpl za 59zł, skarpetki za 14zł i czapeczkę z bucikami za 39zł to dostałam rabat tylko 14zł, porażka... Na kurtkę byłoby 50 ![]() Smyk ma lepsze promocje ![]() Dziewczyny a poza wyprzedażami przychodzi do Was coś w mailach z kuponami z HM czasem? Jak często?
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-12-12 o 01:07 |
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
witam,
o można by powiedzieć że dzisiaj jestem pierwsza dziewczyny tak się pochwaliłam, że mnie brzuch nie boli, a tu już 4 dzień i ledwo łażę, normalnie szok, i jeszcze nigdy tak obficie mnie nie mordowało, sorry za szczegóły ale musiałam się wyżalić ma.ko ślicznie wyglądasz, jak na 38 tydzień te sexi mamuśka z ciebie ![]() u nas jeszcze nie obniżaliśmy łóżeczka, a tu ALuś już tak ślicznie stoi, chyba musimy pomyśleć o zmianie pięterka niuni |
|
|
|
#1346 |
|
Konto usunięte
|
hejka
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziękuję dziewczyny za komplementy ![]() Jul kurcze wczoraj do zdjęć założyłam baleriny i ledwo je wcisnęłam, a później zdjąć nie mogłam, a normalnie mi latają ![]() Mam nadzieje, ze do wiosny mi nogi wrócą do siebie ![]() WOw, ale to zleciało dla synkaA jakie miałaś ciśnienie?? ola ja kupiłam takie wsuwane buty na zime, w kostce z paskiem który można popuścić. Normalnie noszę 37,5-38 a kupiłam 40 ale jak ich nie rozczłapie to oddam mamie, bo to jej rozmiar ![]() Zuken laseczka po prostu hehe, mala modeleczka, jak taka szczuplutka ![]() Marszalka ale dzieciaczki szybko rozną (powtarzam się hjehe)kurczer to się namęczysz ![]() sexi mamusia +15 haha, ale dziękuję, miło mi to włyszeć. My się z małżem śmiejemy, ze połowa tych kg mi w cycki poszła (i w sumie przez biust wyglądam jakbym miała dodatkowe 10kg )Mania przynajmniej dobrze sie dosmażyło haha Załamana no to łądnie CI synek rośnie ![]() Kamel bo to już dzidzia donoszona, więc w sumie fajnie ![]() Taak, ja mam ta kurtkę. Wzięłam S, bo w M wyglądałam jak w namiocie. Zrobiliśmy z małżem test - jak ją mierzyłam to miałam torebke listonoszke, przełożyłam ją do przodu na brzuch i dopięłąm się. Teraz spokojnie sie dopinam i nawer jak jeszcze brzuch urosnie to jest miejsce Nie jest jakaś mega ciepła jak puchówki, ale lubie ją ![]() Koniecznie pokaż ubranka wiesz co ja wzięłam a tez nie byłam przekonana czy mi potrzebna, ale to jeden z lepszych zakupów w ciązy jaki zrobiłam ![]() na wszelki wypadek ściągnęłabym kupon na maila mężą, ja tak zrobiłam, ale mi kazali wydrukować. W hm chyba trzeba polować na promocje Jak kupowałam kurtke to było chyba -30% na wszystkie płaszcze zimowe, oczywiście kurtki sie nie wliczają w płąszcze hehcos mi właśnie upadło, jakaś butelka albo słoik w kuchni, ale nie c hce mi sie isc sprawdzac haha laski potrzebuje pomocy. Macie moze sprzedawce u którego kupie poszewke na poduszkę klin i prześcieradło na kołyske?? ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- kurde upadł słoik z ogórkami, pobił się, zalał pół kuchni i śmierdzi korniszonem
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko mi się odnieść, tyle napisałyście... a ja muszę wreszcie ogarnąć chrzciny
miłego dnia
|
#1349 |
|
Konto usunięte
|
my zaczynamy 20 tydzien
ma.ko nie pomogę, nie oglądałam kołysek ani nic z tych rzeczy. a trochę żałuję z drugiej strony. a z trzeciej nie chce pokoju zagracić
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
aga o jak miło ze strony Twojej córci
![]() ola ooo to już połowa ![]() My kupilismy kołyske, bo łóżeczko nam nie wejdzie do salony a jednak pierwsze miesiące chcemy mieć małego przy sobie, Później przeniesiemy Go do jego pokoiku i kołyske się złoży i wyniesie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

czy stelaz w piwnicy, a reszte w domu? No nie wiem
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
i kazała mnie do przodu zapisać.
za pierwszy spacer, myślę że codziennie możesz właśnie tak wydłużać co 10 minut. A z wózkiem niestety nie pomogę, na szczęście mam windę i nie muszę targać po schodach ale pewnie też bym miała problem żeby cały wózek z małym znieść.
bo mi nie puchły, pewnie dlatego, że całą końcówkę ciąży musiałam leżeć. Za to po porodzie mi strasznie napuchły ale na szczęście jakoś po tygodniu samo zeszło. I współczuję słabych nocek 

no to pięknie rośnie i super że wszystko ok 

mimo, że mieszczę się jeszcze w tym miesiący w swoją i mam kupioną tą ciążową którą zwężałam w brzuchu ale mnie tak drażni bo jest wąska w rękawach i pachach, bo wzięłam mniejszą, żeby i w brzuchu była mniejsza.

)
Jak kupowałam kurtke to było chyba -30% na wszystkie płaszcze zimowe, oczywiście kurtki sie nie wliczają w płąszcze heh