Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 07:18   #1321
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
lody

jutro badania... mam zrobic morfologię, mocz, wr, hbs-ag i a-hcv. Z tego co widzę, to duzo chyba nie stracę tylko nie cierpię chodzić na czczo,ale jak trzeba..

ps. ciągle zapominam się posmarować oliwką....
A te hbs i hcv to chyba watrobowe nie.? Mnie wlasnie ich cena przerazila za pierwszym razem :P

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Ja juz po glukozie. Nie było tak źle,serio. Pod koniec kubka ledwo piłam ale naprawdę myślałam,że będzie gorzej.
Biorę się za książkę bo 2 h czekam.
Fajnie ze masz to za soba na sama mysl mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-05, 07:40   #1322
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Jeśli nie robisz glukozy czy hormonów tarczycy- nie musisz być na czczo.
Zdradziła mi to położna juz w poprzedniej ciąży Możesz zjeść lekkie śniadanko przed pobraniem krwi ( ja zwykle jakąś kromkę chleba z masłem zjadam).

Tylko, że u mnie akurat było tak, że w ciąży niewiele powiększyły się piersi. Tak jak teraz. Zaokragliły się, są pełniejsze, ale nie ma czegoś takiego, jak u niektórych kobiet, że trzeba staniki wymieniać na większe. Za to w czasie nawału urosły dosłownie w oczach do gigantycznych jak na mnie rozmiarów. Skóra nie miała prawa tego wytrzymać niestety...

wydawało mi się, że na badania krwi ogólnie na czczo się chodzi

ale już po, po 15 wyniki mam nadzieję, że wszystkie dobre
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 07:44   #1323
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mi ostatnio w labie powiedzieli ze do tarczycy nie trzeba byc na czczo a gin ze tak i sama nie wiem? Na morfo zawsze po sniadaniu ide a jak cos dojdzie to nigdy nie wiem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 07:49   #1324
myboyismine
Zakorzenienie

następnym razem jak będę miała jakieś badania to popytam gina

dzisiaj stała babka w zaawansowanej ciąży w kolejce do zapisu na badania, kolejka długa, a przyszła jakaś inna kobieta ok 50 lat i normalnie wryła się w środek i stanęła przed ta w ciąży a jak zwrócono jej uwagę to tylko parsknęła z wyrzutem ... nie wiem jak ktoś inny, ale ja zareagowałabym chyba nerwowo...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 07:55   #1325
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

U mnie w labie nie ma info zeby kogokolwiek bez kolejki przyjmowali i wszyscy zazwyczaj stoja do rejestracji a czasem taka sytuacje widuje: stoja ciezarne, ludzie z malymi dziecmi a inna w ciazy wpycha sie na sam poczatek bo "jej sie nalezy". Takie to niepowazne bardzo.. w czym jej ciaza lepsza od innych? Zreszta w tym labie polowa to ciezarne i male dzieci.
Stary 2015-01-05, 07:55   #1326
mehja
Zakorzenienie

Witam się z rana.
Ja w pracy siedzę oby do 15-tej

Wczoraj mnie cały dzień brzuch tak bolał inaczej niż zawsze- bolało tylko na samym dole i miałam twardą kulkę w jednym miejscu miałyście tak? dziś sporo lepiej ale i tak po pracy będę leżeć cały dzień

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

właśnie, jak to jest z piersiami? jak po zakończeniu karmienia maleją to ogólnie sie tak obkurczają czy poprostu flaczeją?
mi zmalały trochę i mniej jędrne się zrobiły, dobrze, że chociaż rozstępy mnie ominęły

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

U mnie ginka zawsze pisze skończone tygodnie Mówi, że to się zazwyczaj praktykuje.
mój też zawsze na skończone tyg patrzy

Ja przytyłam 2 kg ale to dopiero 15tydzień
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 07:56   #1327
poldzik
Zadomowienie

Czesc dziewczyny. Myboy mi sie tez zdarzylo widziec takie zachowania wlasnie ze strony starszych kobiet (matek! ). Bo "ja tez bylam w ciazy i nikt sie ze mna nie cackal" i "ciaza to nie choroba" itd
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 08:01   #1328
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

ale już po, po 15 wyniki mam nadzieję, że wszystkie dobre
Na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Mi ostatnio w labie powiedzieli ze do tarczycy nie trzeba byc na czczo a gin ze tak i sama nie wiem? Na morfo zawsze po sniadaniu ide a jak cos dojdzie to nigdy nie wiem.
Hmm ja w sumie chodzę do endokrynologa i na badanie tarczycy zawsze każe mi chodzić na czczo

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:37   #1329
industria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
zmykam zaraz do mojego ulubionego dentysty na przegląd. ale sie za nim stęskniłam serio, każdy sie dziwi a ja uwielbiam mojego dentyste, wariat z niego i zawsze poprawia mi humor

czy mam mu dać karte ciąży żeby mi sie tam wpisał na pamiątke czy coś?
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:39   #1330
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie, jak to jest z piersiami? jak po zakończeniu karmienia maleją to ogólnie sie tak obkurczają czy poprostu flaczeją?
Mi wróciły do normalnego stanu. Tzn zależy od fazy cyklu. boo mi tuż po zakończeniu @ maleją i wtedy tak jest wiecej skóry. Ale ja mam małe cycki, w ciązy urosły mi o dwa rozmiary. Rozstępy się porobiły, ale miałam i wcześniej.

Cytat:

Jasne, dam znać

Też patrzyłam na tą koszulkę. Ale chyba zamówię taką:http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...892730335.html

Ooo fajna! Zapisuje!

Cytat:
Ja byłam po śniadaniu, powiedzieli mi z enie muszę być na czczo.

Co do koszul nocnych, ta co Alkamor wstawiała jest przeboska Ale nie wiem czy te koronki nie będą draznić, mnie pamietam wszystko drazniło, jeśli chodzi o dotyk piersi.
Jedną koszulę nocną rozpinana mam

Byliśmy wczoraj u teściów, wygrzebaliśmy materac, Tż owinął go grubo streczem, włożył w karton i jest jak nowy, przewijak tez jest. Kołderkę i pościele mam, chociaż i tak nie bedzie latem spało pod kołderką To tylko łóżeczko, ochraniacz na szczebelki i prześcieradełka i jeśli chodzi o spanie mam Dziś kupiłam rożek Pierwsza rzecz

Witam się w 18 tyg! Z tej okazji zrobiłam focie
https://www.dropbox.com/s/8s4lgd6d2ef2c8w/18.jpg?dl=0

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:41   #1331
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
zmykam zaraz do mojego ulubionego dentysty na przegląd. ale sie za nim stęskniłam serio, każdy sie dziwi a ja uwielbiam mojego dentyste, wariat z niego i zawsze poprawia mi humor

Nieee

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:42   #1332
gabisun
Zakorzenienie

Też mnie czekają badania i to sporo, też hcv, morfo, mocz, hiv, alloprzeciwciała....ale ja na czczo nie chodzę..tzn. nie jem śniadania, ale kawa musi być, bo inaczej bym padła

U nas jest na labie kartka, że kobiety w ciąży i z małymi dziećmi wchodzą bez kolejki raz tak weszłam, a najczęściej to chodzę chwilę przed zamknięciem jak prawie nikogo nie ma. Jak będę szła na glukozę to niestety będę musiała się wepchać, żeby zdążyć jeszcze drugi raz po 2 godzinach wejść. Trzeba będzie mocno obcisłą bluzkę ubrać, żeby mnie tam nie zabili wzrokiem

Piersi po karmieniu maleją, bo nie ma w nich już mleka i trochę mija zanim tkanka nabierze znowu jędrności.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:51   #1333
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczyny

Ja swojej dentystce nie dałam, bo nie miałam przy sobie, ale dziś drugi raz idę i kazała mi przynieść do podbicia. Nie wiem, co na to gin, ale nic mi nie mówił, że trzeba tam coś podpisać. Nie wiem teraz czy jej to dać czy nie
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:54   #1334
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam często na telefonie a źle mi tak pisać, więc odpowiadam hurtowo:

- nie wiem jak ogarniemy teraz miejsce dla 2 dzieci, przy synu miałam łóżeczko w sypialni, przewijak nakładany na łóżeczko (używany 5 m-cy, potem syn tak się wiercił i rzucał, że strach było go tam kłaść), w łóżeczku szufladę, w której miałam wszystkie tetry, flanele, prześcieradła, zapas pampersów, wacików do pupy (nie używaliśmy chusteczek), a obok szafka, którą mieliśmy już wcześniej i na niej najpotrzebniejsze stale używane rzeczy: kilka pieluch, waciki, miska na wodę, kosmetyki, itp. poza tym w szafie wygospodarowałam półki i szufladę na ubrania, ręczniki, koce itp. więc nie dokupowałam żadnych mebli (tylko łóżeczko).

- miejsce dla dziecka w kuchni to sprawa przyszłości, ale fakt, te rzeczy zajmują bardzo dużo miejsca: butelki, kubki, miski, sztućce, kaszki, herbatki, szczoteczka, pasta, mleko, słoiczki, przekąski.. to w szafkach, a poza.. krzesełko do karmienia, które jest jednak spore. dochodzi miejsce w łazience na kosmetyki, rozwieszenie ręczników, zabawki do kąpieli, itp. i w każdym pomieszczeniu sporo miejsca trzeba odstąpić dziecku.

- wózek. jak macie jakieś pytania odnośnie baby design lupo, bo widzę, że bardzo popularny teraz, to pytajcie. ja z tego wózka bardzo zadowolona byłam, teraz też będę go używać.

- połówkowe, nie mam terminu ale jakoś ok 22 tygodnia pewnie, poprzednio też miałam tak późno i to był bardzo dobry termin.
to ja mam pytanie o wózek. Bo jest fajny, ale czy ten doł na zakupy nie jest za nisko? jak jest wypełniony to nie szura np. na nierównościach i wjeżdżaniu na krawężnik? tak miałam w pierwszym wózku i teraz zwracam uwagę bardzo na wygodne miejsce na zakupy i wysokie.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Hej ja juz w domu. Mieliśmy dzisiaj do Jeleniej jechać i jutro do de, na szczęście, widząc teraz jaka jest pogoda, tz zaproponował wyjazd jeden dzień wcześniej...

Cos_ u mnie jest taki sam problem z żyłami. Jedynie jak oddawałam kilka razy krew było ok. Musi być naprawdę dobra pielęgniarka, żeby pobrać krew jedynie z małymi problemami.

Co do koszul nocnych, sypiam w dresie. Dostałam na gwiazdkę jedną do karmienia, klasyczną, na lato za ciepła. Te seksifleksi są ładne, ale nie na moje piersi... latem śpię w topie na ramiączkach i spodenkach, może dalej zda egzamin.

Alkamor co do atrakcyjności, kupiłam niedawno biustonosz z mojej ulubionej firmy masquerade (od panche) i już ciasny oni mają świetne fasony na duży biust a na ebay ceny atrakcyjne. Póki nie trzeba tych do karmienia...

Rozstępy na piersiach mam od dawna do 18roku prawie nie miałam piersi i jak zaczęły rosnąć... pojawiły się rozstępy :/

Dzidź szaleje wieczorami, może w końcu uda się tz coś wyczuć. Dobranoc!
do Jeleniej Góry? jeżdżę tam do lekarza blisko mieszkasz, czy tak raczej wycieczkowo jedziecie?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 08:54   #1335
industria
Zakorzenienie

no właśnie doczytałam w necie że różne szkoly są z tymi dentystami, jedni chcą inni nie, niektóre karty ciąy podobno nie mają rubryki dla stomatologa.
poprostu zapytam i jak bedzie chciał to mu dam
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:12   #1336
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Gabisun - nie przypominam sobie zeby kosz szural. Wozek zostal na wsi wiec nie sprawdze w najblizszym czasie czy jest poocierany ale wydaje mi sie ze nie.

A mi gin kazala isc do dentysty i zeby sie podbil w karcie ciazy..
Stary 2015-01-05, 09:20   #1337
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
lody

jutro badania... mam zrobic morfologię, mocz, wr, hbs-ag i a-hcv. Z tego co widzę, to duzo chyba nie stracę tylko nie cierpię chodzić na czczo,ale jak trzeba..

ps. ciągle zapominam się posmarować oliwką....
były przepyszneeeeeeeee aż tż oddał mi trochę swojej porcji bo przecież dziecku smakowało

Witam
Mam takie pytanie do dziewczyn, które siedzą teraz w domu.. co robicie przez cały dzień? bo ja się okropnie nudzę..
tzn muszę się uczyć, ale przeraża mnie to, że całe dnie siedzę na dupie..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:39   #1338
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć U mnie sporo śniegu napadało. Prawdziwy zimowy krajobraz. Od dwóch dni tak mnie boli głowa, że szok. Humor zły, czuję się jakaś przybita. Właściwie to jakoś ciężko mi się cieszyć tą ciążą. Mam masę wątpliwości i ciągle mnie coś martwi/ denerwuje.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
My się zdecydowaliśmy na Baby design Lupo Comfort

http://www.babydesign.eu/lupo-comfort/wozki-babydesign
Widziałam wczoraj ten wózek w wersji granatowej na żywo i całkiem fajnie się prezentuje. Tak zgrabnie.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Jakie ładne. Nie interesowałam się jeszcze tematem, ale przypadkowo gdzieś mi wpadły w ręce takie zwykłe, bawełniane, bez usztywnienia. Wydaje mi się, że takie zwyklaki nie zdadzą egzaminu przy obolałych arbuzach.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
robię placki po węgiersku dziś
O matko! Uwielbiam, tylko przeważnie nie chce mi się robić.

Cytat:
ja przytyłam 2,5 kg... ale tak jak na siebie patrzę to wyglądam na więcej.... za niedługo będę taka buuuuła
Ja nie przytyłam, a nawet schudłam. Czuję się jak ogromna hipcia... Nie chcę myśleć jak to będzie w 8 miesiącu i przy 30 stopniowych upałach...

Cytat:
Ja juz po glukozie. Nie było tak źle,serio. Pod koniec kubka ledwo piłam ale naprawdę myślałam,że będzie gorzej.
To super, że tak nie najgorzej. Mogłaś sobie wcisnąć cytrynkę? Jest ktoś z Tobą? Jak raz byłam na badaniach, to jedną kobitkę w ciąży musieli budzić, bo zasnęła.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Witam
Mam takie pytanie do dziewczyn, które siedzą teraz w domu.. co robicie przez cały dzień? bo ja się okropnie nudzę..
Siedzę w domu i tak naprawdę zawsze znajduję sobie jakieś zajęcie. Ogarniam mieszkanie, pranie, jakieś jedzenie. Chodzę po zakupy, załatwiam jakieś sprawy na bieżąco itp. Mój tż wraca bardzo późno, wychodzi wcześnie, więc praktycznie ciągle jestem sama. Coś tam sobie czytam, oglądam, słucham. Dużo czasu pożera mi internet, wizaż.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:46   #1339
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć U mnie sporo śniegu napadało. Prawdziwy zimowy krajobraz. Od dwóch dni tak mnie boli głowa, że szok. Humor zły, czuję się jakaś przybita. Właściwie to jakoś ciężko mi się cieszyć tą ciążą. Mam masę wątpliwości i ciągle mnie coś martwi/ denerwuje.

Siedzę w domu i tak naprawdę zawsze znajduję sobie jakieś zajęcie. Ogarniam mieszkanie, pranie, jakieś jedzenie. Chodzę po zakupy, załatwiam jakieś sprawy na bieżąco itp. Mój tż wraca bardzo późno, wychodzi wcześnie, więc praktycznie ciągle jestem sama. Coś tam
sobie czytam, oglądam, słucham. Dużo czasu pożera mi internet, wizaż.
Też mam dużo wątpliwości..

Ja mam wyrzuty sumienia, że siedzę w domu..
22.06.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 09:59   #1340
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam dużo wątpliwości..

Ja mam wyrzuty sumienia, że siedzę w domu..
Też mam takie wyrzuty Bo czuję się bardzo dobrze jak na ciąże. Tylko co mam zrobić? Ciężarnej, która zaraz pójdzie na zwolnienie przecież nikt nie zatrudni.
Wczoraj z tż miałam małe spięcie, bo chciałabym chociaż tak wstępnie zacząć urządzać kącik dla malucha, a on na to że za wcześnie. Wykrzyczałam mu, że nie chce mnie, a tym bardziej dziecka... Popłakałam się i poszłam obrażona spać... Dramat jakiś. Odczuwam tą ciążę bardziej psychicznie niż fizycznie, mam tak rozstrojone nerwy że szok. Byle głupota jest w stanie mnie wyprowadzić z równowagi.

06.09.2014
Stary 2015-01-05, 10:00   #1341
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
to ja mam pytanie o wózek. Bo jest fajny, ale czy ten doł na zakupy nie jest za nisko? jak jest wypełniony to nie szura np. na nierównościach i wjeżdżaniu na krawężnik? tak miałam w pierwszym wózku i teraz zwracam uwagę bardzo na wygodne miejsce na zakupy i wysokie.

do Jeleniej Góry? jeżdżę tam do lekarza blisko mieszkasz, czy tak raczej wycieczkowo jedziecie?
Moj tz pochodzi z sobieszowa, byliśmy odwiedzić jego rodziców.

Dzisiaj jeszcze mam urlop, ale po przyjeździe z pl rozpakowywanie trwa wieki... powinnam mieć jeszcze z tydzień wolnego
Stary 2015-01-05, 10:05   #1342
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam takie wyrzuty Bo czuję się bardzo dobrze jak na ciąże. Tylko co mam zrobić? Ciężarnej, która zaraz pójdzie na zwolnienie przecież nikt nie zatrudni.
Wczoraj z tż miałam małe spięcie, bo chciałabym chociaż tak wstępnie zacząć urządzać kącik dla malucha, a on na to że za wcześnie. Wykrzyczałam mu, że nie chce mnie, a tym bardziej dziecka... Popłakałam się i poszłam obrażona spać... Dramat jakiś. Odczuwam tą ciążę bardziej psychicznie niż fizycznie, mam tak rozstrojone nerwy że szok. Byle głupota jest w stanie mnie wyprowadzić z równowagi.
ja mam to samo. nie moge zapanować nad nerwami, rzucam się, ciągle mam jakieś pretensje do tża.. masakra.

Jeśli chodzi o siedzenie w domu, to ja jak siedzę to jestem bardziej jakaś taka rozmemłana, sflaczała, wszystko mnie boli.. Masakra. Dlatego cieszę się ze chodze do pracy, szybciej mija mi czas

Lena
Stary 2015-01-05, 10:07   #1343
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Irmusia mój endokrynolog tez nie poleca hormonów tarczycowych na czczo.
a mi powiedziała położna i potem potwierdziła to ginka, że w ciąży na czczo mam robić glukozę i tarczycę.

Cytat:
U mnie najgorsze zaczęło się właśnie w czasie czekania... Bo to świństwo dopiero zaczyna działać. Mam nadzieję, ze przeżyłaś

Cytat:
eee, wielu badań krwi nie trzeba na czczo robić.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie cały dzień brzuch tak bolał inaczej niż zawsze- bolało tylko na samym dole i miałam twardą kulkę w jednym miejscu miałyście tak? dziś sporo lepiej ale i tak po pracy będę leżeć cały dzień

Ja przytyłam 2 kg ale to dopiero 15tydzień
Mnie to przeróżnie boli, także już chyba wszelakie bóle przerabiałam

Ja chyba też jakoś 1-2 kg przytyłam. Okaże się 15 stycznia, bo waga u ginki wskazuje inaczej niż moja, więc moją się nie sugeruję.

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Witam się w 18 tyg! Z tej okazji zrobiłam focie
https://www.dropbox.com/s/8s4lgd6d2ef2c8w/18.jpg?dl=0
Rośnie Ale nadal to maleństwo. Super masz figurę

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja swojej dentystce nie dałam, bo nie miałam przy sobie, ale dziś drugi raz idę i kazała mi przynieść do podbicia. Nie wiem, co na to gin, ale nic mi nie mówił, że trzeba tam coś podpisać. Nie wiem teraz czy jej to dać czy nie
moja gin mi po prostu kazała iść do dentysty. Żadnego wpisu w karcie nie miała. Niby po co U mnie też jest takie miejsce w karcie, ale zastanawiam się po jaką ch.lerę. Jak mówię, że byłam i mam zdrowe zęby to znaczy, że byłam przecież.

Cytat:

Witam
U mnie siedzeniem bym tego nie nazwała Ale ja mam rozbrykane, pełne energii dziecko w domu plus jakieś 160 m2 do ogarnięcia Także- nie nudzę się. Często za to mam dołki, ze nie moge wyjść do ludzi, do pracy etc..
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:08   #1344
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
A przed ciążą pracowałaś gdzieś?

Faceci jakoś inaczej do tego podchodzą, mój też mówi, że nie mam jeszcze niczego planować....
22.06.2015
Stary 2015-01-05, 10:11   #1345
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem teraz taka nerwowa, płaczliwa i humorzasta. Sama siebie nie lubię. Nikogo nie lubię Ech.. Byle do porodu.
A kwestie rzeczy dla dziecka sama rozwiązuję/planuję Chłop ma ewentualnie kupić/przywieżć/wnieś/złożyć/ustawić
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:14   #1346
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
A przed ciążą pracowałaś gdzieś?

Faceci jakoś inaczej do tego podchodzą, mój też mówi, że nie mam jeszcze niczego planować....
Praktycznie po skończeniu liceum non stop pracowałam. Ostatnio pracowałam, na śmieciową umowę zlecenie. Zwolnili mnie w sierpniu, bo kryzys w firmie i moje stanowisko okazało się nieopłacalne dla pracodawcy. Śmieszne jest to, że w czerwcu mówili mi że dostanę normalną umowę o pracę, a w sierpniu wręczyli wypowiedzenie.

06.09.2014
Stary 2015-01-05, 10:17   #1347
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja też jestem teraz taka nerwowa, płaczliwa i humorzasta. Sama siebie nie lubię. Nikogo nie lubię Ech.. Byle do porodu.
A kwestie rzeczy dla dziecka sama rozwiązuję/planuję Chłop ma ewentualnie kupić/przywieżć/wnieś/złożyć/ustawić
Ja tak samo. To ja decyduje jakie, kiedy, gdzie itd. Tz nosi, składa, ustawia

Lena

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 10:21   #1348
rybkaa90
Zakorzenienie

Pewnie, że mogę sama. Ale ciągle wszystko robię sama i oczekiwałabym chociaż trochę zaangażowania w nasze sprawy. Puściły mi nerwy i niepotrzebnie się uniosłam, dzisiaj to wiem.

06.09.2014
Stary 2015-01-05, 10:23   #1349
mehja
Zakorzenienie

Kaja brzuszek malutki ale zaczyna wreszcie coś kiełkować

ja w pierwszej ciąży byłam płaska do połowy 5 miesiąca a teraz już widać

Teraz mnie z kolei brzuch boli po bokach chyba nigdy nie będę miała spokoju w tej ciąży- ciągle coś musi boleć

Ja na wszystkie badanie chodzę na czczo- okropność! ale tak mi gin kazała!

jeszcze nic nie kupiłam dla malucha- zacznę jak poznamy płeć ale będzie szaleństwo wtedy- już się nie mogę doczekać

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-01-05 o 10:24
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:25   #1350
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że mogę sama. Ale ciągle wszystko robię sama i oczekiwałabym chociaż trochę zaangażowania w nasze sprawy. Puściły mi nerwy i niepotrzebnie się uniosłam, dzisiaj to wiem.
Ja ze swojego doświadczenia wiem że facet nie bedzie piał nad kompletowaniem wyprawki
Ja mówię mojemu wczoraj że zrobimy tak tak tak i tak. on tylko kiwał głową i "fajnie" i tyle powiedział że podoba mu się mój pomysł itd.

Ale on sie nie wczuwa, on chyba nigdy nie zapytał coś w stylu "Kochanie, a Blanka ma kurtkę na zimę?"

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Kaja brzuszek malutki ale zaczyna wreszcie coś kiełkować

ja w pierwszej ciąży byłam płaska do połowy 5 miesiąca a teraz już widać

Teraz mnie z kolei brzuch boli po bokach chyba nigdy nie będę miała spokoju w tej ciąży- ciągle coś musi boleć

Ja na wszystkie badanie chodzę na czczo- okropność! ale tak mi gin kazała!

ja jeszcze nic nie kupiłam dla malucha- zacznę jak poznamy płeć
mi w pierwszej ciaży wyskoczył miedzy 20-21 tyg. Mam fotę z 19 tyg i był mało widoczny, kolejna fota z 21 i juz widać

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości