Meridia - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-12, 15:54   #1321
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez mikipalka Pokaż wiadomość
Serdecznie gratuluję.
Serdecznie dziękuję

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 15:54   #1322
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez malutka33 Pokaż wiadomość
Ojjj tak, ach ten sen.... u mnie roznie to bywa ze snem. w wiekszosci spie bez problemu ale zdazaja sie czasem pojedyncze noce kiedy budze sie w srodku nocy i krece....denerwuje bo mam swiadomosc ze bede potem niewyspana np dzisiejsza noc taka byla ale rano kawa zrobila swoje
Pozdrawiam
Hehehe no ja też nie non stop Ale często nie mogę spać i to jest drażniące...bo w środku nocy nie bardzo mam się czym zająć Ale cóż jakoś daje radę:P Życzę powodzenia w odchudzaniu pozdrawiam
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 15:58   #1323
Tereskaa
Zakorzenienie

A ja to z kolei po Meridce śpię jak suseł, nawet działa na mnie nasennie Właśnie jestem po drzemce a teraz idę obiadek robić

Blondyneczko moja kochana, koooope lat

Stary 2008-08-12, 16:16   #1324
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Z żołądkiem już dobrze Leki pomogły Niestety do końca życia będę miała ta przypadłość
Ech, miałam się wziąć za odchudzanie a tu dupcia Już nic mi nie spada.
A ja chciałabym te 62 kg

Ooooo to super Hmmm do końca życia ale wiesz...jakoś to można na pewno zatrzymać nieszkodliwymi lekami
Nie marudź dobrze już wyglądasz ;*
Stary 2008-08-12, 16:18   #1325
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
A ja to z kolei po Meridce śpię jak suseł, nawet działa na mnie nasennie Właśnie jestem po drzemce a teraz idę obiadek robić

Blondyneczko moja kochana, koooope lat

Ja na początku brania spałam jak susełek
Nio moja Tereskkkkkkaaa mrau:P
Stary 2008-08-12, 17:37   #1326
sida!
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to sida!

mi też się po niej tylko chciało spać
Stary 2008-08-12, 18:06   #1327
ramona101
Raczkowanie

ja z poczatku miałam problemy z zasypianiem ale w miare uplywu czasu przeszlo i teraz spie nawet po poludniu ,właśnie wstałam...
ramona101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 19:32   #1328
evuska
Raczkowanie

witam... zaglądam tutaj do was czasami i czytam wypowiedzi na temat meridii ja biorę meridię od 1,5 miesiąca jak narazie schudłam 6 kg co mnie bardzo cieszy ale od chyba dwóch tygodni moja waga prawie stanęła w miejscu nie jest już tak jak na początku gdzie prawie nie chciało mi sie jeść i prawie w siebie coś wmuszałam, teraz jem i to niestety bywają takie momenty ze pochłaniam to i owo....sypiam normalnie , nie jestem jakoś specjalnie pobudzona może na początku brania tylko nie wiem czemu ta waga tak stanęła..chyba ze organizm sie przyzwyczaił chciałabym jeszcze schudnąć jakieś 7-7 kg żeby ważyć 70 powiedzcie mi proszę czy takie zatrzymanie wagi to normalne ?
evuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 22:31   #1329
madzia12g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Powinnaś zażyć meridię 15...na pewno daje lepsze skutki
Dziękuję Blondyno 20 za odpis, ale wczoraj byłam u lekarza i przepisał mi drugie opakowanie 10 i zobaczę jak to będzie --najgorsze jest to ,że cały dzień odczuwam głód----pozdrawiam kolażankę "zza miedzy"
madzia12g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 22:43   #1330
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez madzia12g Pokaż wiadomość
Dziękuję Blondyno 20 za odpis, ale wczoraj byłam u lekarza i przepisał mi drugie opakowanie 10 i zobaczę jak to będzie --najgorsze jest to ,że cały dzień odczuwam głód----pozdrawiam kolażankę "zza miedzy"
A ile kilogramów masz nadwagi? Może po prostu jesteś za młoda na taką dawkę i dlatego....wiesz teraz lekarze się boją bo to jednak silny lek,a waga i wiek mają tutaj znaczenie....na pewno będzie lepiej Pozdrawiam ciepło
Stary 2008-08-12, 22:48   #1331
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez evuska Pokaż wiadomość
witam... zaglądam tutaj do was czasami i czytam wypowiedzi na temat meridii ja biorę meridię od 1,5 miesiąca jak narazie schudłam 6 kg co mnie bardzo cieszy ale od chyba dwóch tygodni moja waga prawie stanęła w miejscu nie jest już tak jak na początku gdzie prawie nie chciało mi sie jeść i prawie w siebie coś wmuszałam, teraz jem i to niestety bywają takie momenty ze pochłaniam to i owo....sypiam normalnie , nie jestem jakoś specjalnie pobudzona może na początku brania tylko nie wiem czemu ta waga tak stanęła..chyba ze organizm sie przyzwyczaił chciałabym jeszcze schudnąć jakieś 7-7 kg żeby ważyć 70 powiedzcie mi proszę czy takie zatrzymanie wagi to normalne ?
Ewusiu...powiedz mi kochana jaką bierzesz 10 mg czy 15 mg?
To raz a dwa,owszem zgadza się organizm się bardzo szybko przyzwyczaja,ja schudłam 10 kilo na jednym opakowaniu 30 dniowym...teraz jak biorę drugie to schudłam dopiero pół kilo ,podczas brania też waga mi stawała w miejscu,nic się nie przejmuj ruszy,trzeba cierpliwości woda się zatrzymuje w organizmie to raz a dwa,to może masz napady głodu i jesz i wiesz rekompensujesz to co wcześniej nie jadłaś? Ja ci proponuje zrobić tak jak ja zrobiłam....przez 3 dni w ogóle nie brałam...a później już brałam normalnie ale co drugi dzień i do teraz tak biorę,i znów po zażyciu nie chce mi się jeść może nie tak jak na początku ale odczuwam wstręt
Spróbuj może pomoże pozdrawiam ciepło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 09:35   #1332
Tereskaa
Zakorzenienie

A u mnie się stało coś niesamowitego... przez 24 godziny mój organizm zrzucił 3,2 kg Fakt w nocy latałam do kibelka jak wściekła, byłam chyba z 5 razy, a wczoraj miałam sporo spraw do załatwienia, więc trochę latałam i mało jadłam, ale żeby aż tyle zeszło Może to ten wczorajszy arbuz tak zadziałał odwadniająco

Aaaaa właśnie, ja biorę cały czas Meridię 10, ale mam też 15 i jak zaczynam zauważać, że ta nie działa to wezmę sobie raz 15 i wtedy taka 15 wystarczy raz na 5 dni a później 10 spokojnie daje radę To przecież i tak ta sama substancja czynna, to samo działanie, tylko słabsze

Stary 2008-08-13, 11:06   #1333
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
A u mnie się stało coś niesamowitego... przez 24 godziny mój organizm zrzucił 3,2 kg Fakt w nocy latałam do kibelka jak wściekła, byłam chyba z 5 razy, a wczoraj miałam sporo spraw do załatwienia, więc trochę latałam i mało jadłam, ale żeby aż tyle zeszło Może to ten wczorajszy arbuz tak zadziałał odwadniająco

Aaaaa właśnie, ja biorę cały czas Meridię 10, ale mam też 15 i jak zaczynam zauważać, że ta nie działa to wezmę sobie raz 15 i wtedy taka 15 wystarczy raz na 5 dni a później 10 spokojnie daje radę To przecież i tak ta sama substancja czynna, to samo działanie, tylko słabsze
Wow Teresko ale szalejesz To gratuluję Ci Laseczko Moja
Stary 2008-08-13, 11:15   #1334
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wow Teresko ale szalejesz To gratuluję Ci Laseczko Moja
To chyba niestety tylko woda ale i tak dziękuję za gratulacje
A jak u Ciebie Agatko z szaleństwem Meridiowym i spadkiem kilogramków?

Stary 2008-08-13, 11:24   #1335
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
To chyba niestety tylko woda ale i tak dziękuję za gratulacje
A jak u Ciebie Agatko z szaleństwem Meridiowym i spadkiem kilogramków?

U mnie jakoś na razie bez rewelacji To znaczy ja widzę że chudnę ale na wadzę spadłam dopiero 0,5 kilograma A drugie opakowanie biorę już od 14 dni,z tym że co drugi dzień jem Ale nie patrze na wagę ważne że widzę po sobie:P
Stary 2008-08-13, 11:32   #1336
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jakoś na razie bez rewelacji To znaczy ja widzę że chudnę ale na wadzę spadłam dopiero 0,5 kilograma A drugie opakowanie biorę już od 14 dni,z tym że co drugi dzień jem Ale nie patrze na wagę ważne że widzę po sobie:P
Twoje ciałko może nabierać mięśni, to pewnie dlatego nie chudniesz A wtedy właśnie wizualny efekt jest Więc wszystko git I ja również gratuluję efektów i wytrwałości w pracy nad sobą A ja lecę do mamci Miłego dzionka

Stary 2008-08-13, 12:25   #1337
telbuh
Wtajemniczenie

Co do tych skutków ubocznych: zauważyłam ostatnio, że jak później, niż zwykle wezmę tabletkę to kiepsko się czuję - główa boli, mam lekkie mdłości - jakbym miała chorobę lokomocyjną (bez udziału pojazdów oczywiście). Miałyście tak?
telbuh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 13:55   #1338
evuska
Raczkowanie

Blondyna20 ja biorę M 15 i chyba faktycznie spróbuję zrobić tak jak Ty , krótkie przerwy i znowu wziąć wczoraj nie brałam a dzisiaj tak i faktycznie od rana zjadłam troszeczkę mam tylko nadzieje ze ta moja waga w końcu ruszy w dół bo nie chciałabym tymczasem zaczynać 3go opakowania , nawet nie wiem czy to dozwolone
idę do fryzjera zęby sobie poprawić nastrój nowa fryzurką
evuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 14:10   #1339
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez telbuh Pokaż wiadomość
Co do tych skutków ubocznych: zauważyłam ostatnio, że jak później, niż zwykle wezmę tabletkę to kiepsko się czuję - główa boli, mam lekkie mdłości - jakbym miała chorobę lokomocyjną (bez udziału pojazdów oczywiście). Miałyście tak?

Ja biorę różnie czasami o 7 rano a czasami o 11...mnie to nie sprawia różnicy choć czuję się czasami naparwdę źle głownie to kręci mi się w głowie i słabo mi,może po prostu takie mają działanie ważne jest też to co zjem w dany dzień Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 14:11   #1340
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Twoje ciałko może nabierać mięśni, to pewnie dlatego nie chudniesz A wtedy właśnie wizualny efekt jest Więc wszystko git I ja również gratuluję efektów i wytrwałości w pracy nad sobą A ja lecę do mamci Miłego dzionka
To pewnie wszystko przez ten basen:P Mam nadzieję że masz rację;* Też ci życzę dużego spadku i wytrwałości;* A co tam u Twojej mamy?
Stary 2008-08-13, 14:14   #1341
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez evuska Pokaż wiadomość
Blondyna20 ja biorę M 15 i chyba faktycznie spróbuję zrobić tak jak Ty , krótkie przerwy i znowu wziąć wczoraj nie brałam a dzisiaj tak i faktycznie od rana zjadłam troszeczkę mam tylko nadzieje ze ta moja waga w końcu ruszy w dół bo nie chciałabym tymczasem zaczynać 3go opakowania , nawet nie wiem czy to dozwolone
idę do fryzjera zęby sobie poprawić nastrój nowa fryzurką
Powinno Ci to pomóc...wiesz teoretycznie można ją stosować przez rok czasu,tylko że nie wiem czy po takim czasie byś jeszcze miała wątrobę...po 4 opakowaniu już są wielkie skutki uboczne wielu moich znajomych po 4 opakowaniu leczy się teraz na nerki ,wątrobę i serce...więc ja bym radziła zakończyć kurację na drugim opakowaniu....Pozdrawiam: )
Stary 2008-08-13, 14:29   #1342
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Hej dziewczyzny. Tez sie zastanawiam nad braniem meridii. Polecala mi ja kosmetyczka ktora ja stosowala. Po ciazy jest kilka kilo(tak z 7) do zrzucenia. Czy lekarze bez problemu wypisuja na nia recepte...Jaki jest koszt, jak dlugo sie to bierze
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 16:33   #1343
ramona101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyzny. Tez sie zastanawiam nad braniem meridii. Polecala mi ja kosmetyczka ktora ja stosowala. Po ciazy jest kilka kilo(tak z 7) do zrzucenia. Czy lekarze bez problemu wypisuja na nia recepte...Jaki jest koszt, jak dlugo sie to bierze
to zalezy od lekarza,a co do ceny ja zapłaciłam ok 150 zł za dwa opakowania
ramona101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 18:09   #1344
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
przeczytałam ten wątek i jutro się wybieram do lekarza po Meridię. Niestety dziś waga wskazała u mnie 66 kg przy 160 cm wzrostu i przy czym jestem osobą o drobnych kościach.
Moja walka z wagą trwa od dawna. 6 lat temu ważyłam 48 kg i wyglądałam naprawdę dobrze i nie za chudo.
Niestety wykryto u mnie wielką anemię i lekarze zaczęli mnie faszerować lekami, okazało się, że mój organizm wydala żelazo i musiałam brać też leki na podtrzymanie żelaza
Od tych tabletek powiększył mi się apetyt do tego stopnia, że żarłam jak facet no i jest to co jest waga 66 kg
Stosowałam już chyba każdą dietę od drastycznych po zdrowe i niestety chudnę trochę a później wraca.
W internetowych licznikach BMI mam 25,78 to już nadwaga ale bardziej martwi mnie fakt, że mierząc przyrządem do tkanki tłuszczowej wyszło mi 28 BMI. Tak więc mam z czego się odchudzić
Mam nadzieję, że Meridia mi pomoże

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 18:44   #1345
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
przeczytałam ten wątek i jutro się wybieram do lekarza po Meridię. Niestety dziś waga wskazała u mnie 66 kg przy 160 cm wzrostu i przy czym jestem osobą o drobnych kościach.
Moja walka z wagą trwa od dawna. 6 lat temu ważyłam 48 kg i wyglądałam naprawdę dobrze i nie za chudo.
Niestety wykryto u mnie wielką anemię i lekarze zaczęli mnie faszerować lekami, okazało się, że mój organizm wydala żelazo i musiałam brać też leki na podtrzymanie żelaza
Od tych tabletek powiększył mi się apetyt do tego stopnia, że żarłam jak facet no i jest to co jest waga 66 kg
Stosowałam już chyba każdą dietę od drastycznych po zdrowe i niestety chudnę trochę a później wraca.
W internetowych licznikach BMI mam 25,78 to już nadwaga ale bardziej martwi mnie fakt, że mierząc przyrządem do tkanki tłuszczowej wyszło mi 28 BMI. Tak więc mam z czego się odchudzić
.......ja pierdziele,,,,szok!!!!!!! !!...z taką wagą po meridie,,,,,dziewczyno... tu waza...niektóre jeszcze raz,,tyle...ale przewaznie...ze 100...i 90...nie schodzimy,,,,a ty 66 kg,,,,...brak mi słów....i nawet nie chce mi się tego komentować..Pozdrawi am reszte,,,Meridianek!!!
Mariolka Dubiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 18:50   #1346
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Kurcze a ja nie dam rady:/ Mam dwojke malych dzieci i niebardzo mam je z kim zostawic,a u lekarza sporo chorych ludzi. Musze jeszcze poczekac. Chyba,ze ktos ma recepte na zbyciu..
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 18:58   #1347
Mariolka Dubiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja nie dam rady:/ Mam dwojke malych dzieci i niebardzo mam je z kim zostawic,a u lekarza sporo chorych ludzi. Musze jeszcze poczekac. Chyba,ze ktos ma recepte na zbyciu..
....dziewczyno to nie są tik -taki....lekarz musi cie przebadac,,,czy nie masz przeciwskazań!!!!Ja pierdziele,,,juz tu chyba nie bede czytać ..postów,,,bo nie chce ..sie denerwować...!!!!
Mariolka Dubiel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 21:22   #1348
mikipalka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariolka Dubiel Pokaż wiadomość
....dziewczyno to nie są tik -taki....lekarz musi cie przebadac,,,czy nie masz przeciwskazań!!!!Ja pierdziele,,,juz tu chyba nie bede czytać ..postów,,,bo nie chce ..sie denerwować...!!!!
Całkowicie Cię popieram. Normalnie brak mi słów jak czytam pomysły innych... Szkoda naszych nerwów. I apeluję do kobiet, które tak napalają się na M: to jest LEK NA OTYŁOŚĆ i na receptę.
mikipalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 21:25   #1349
mikipalka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Niestety brak mi słów... Sory, jesli tego nie rozumiesz.
mikipalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 21:42   #1350
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Dziewczyny troszkę więcej zrozumienia!! Owszem ta pani która chce receptę bez badań to nie popieram...lecz jeśli chodzi o tą co waży 66 kg...to ja ją też rozumiem!
Dobrze wam się mówi jak każda z was ma jakiś normalny wzrost:/
Popatrzcie też na to z drugiej strony,ja np mam wzrost 158cm... i biorąc meridię ważyłam 68 kilo!
Myślicie że dobrze się czułam jak obcierały mi się nogi do krwi!?
Takie niskie osoby muszą ważyć mało aby wyglądały szczupło!
Teraz jak schudłam 10 kilo po meridi to ważę 58 kilogramów i nadal nie jestem szczupła w udach!
Ważyłam kiedyś 52 kilogramy i wtedy dopiero byłam w miarę szczupła ale do chudej było mi daleko.
Nie sprowadzajcie każdego do jednego wora,to że wy macie wagę 90 kilo to nie oznacza że kobieta z wagą 66 kilo przy niskim wzroście czuje się lepiej niż wy.
Fakt na pewno ma mniejszy problem ale same byście się odchudzały mając taki wzrost i wagę...Ja ją rozumiem w 100 procentach bo wiem jak sama wyglądałam ważąc 68 po prostu porażka!
I to nie tylko ja to widziałam ,nawet lekarze mi dawali diety abym schudła...
Dlatego też zastanówcie się czasem nad tym co piszecie...bo wyciągacie zbyt pochopne wnioski...Co innego jakby brała tego nie wiadomo ile,ja od 6 lat próbowałam schudnąć ...i nie mogłam a robiłam już wszystko...po Meridi schudłam i jestem wreszcie zadowolona...to tyle ode mnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości