Wszystko o Avonie - Część II - Strona 456 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-01, 20:33   #13651
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Kochane koleżanka zaproponowała mi abym została konsultantką ale ja się wacham... Czy aby na pewno nic nie stracę na tym? Czy opłaca się byc konsultantką w AVONIE? Bardzo proszę o odpowiedź i jakieś rady. Będe naprawdę wdzięczna...
ja jestem i nie zaluje i chyba zadna konsultanka ci nie powie ze sie nie oplaca haha. jedyna wada jest to ze musisz miec jakis klintow no chyba ze stac cie na to by zamawiac tylko dla siebie. ja tak mam, bo wlasciwie oprocz mnie i mamy nikt u mnie nie zamawia, ale mam taniej kosmtyki, prezenty, hmm same korzysci. ale oczywiscie na siele nikt cie nie zmusi do bycia konsultantka
Stary 2007-06-01, 20:34   #13652
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
skoro termin platnosci masz do 13 a chcesz skladac 11 to nie ma problemu bys nie mogla zlozyc zamowienia. mi zawsze jeden rachunek "goni" w sensie ze nigdy nie mam zaplaconych na biezaco. nic sie nie boj tylko skladaj
oki dzięki wielkie jupiiiiii
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 20:36   #13653
elffee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Dziewczyny poratujcie!

Widze fakturę i co tam jest?!!! Od góry ja czytam to dużo w brakach, a jak idę na dół to widzę te same rzeczy jeszcze raz tylko że są! A zamawiałam raz!
Jest np tak: zestaw startowy retroactive - brak a na dole ten zestaw rozłożony na części, tzn krem 09 14 z czymś i drugi też i kosmetyczka za 0.50. Albo zestaw fuul speed - brak a na dole ten zestaw rozłożony na : woda po 37 i Zel po14 Ale nie tylko takie zestawy są podwójnie przedstawione na fakturze ale też inne rzeczy: np balsam czereśniowy - brak a pod spodem jeszcze raz on widnieje na fakturze po 8 z czymś. Co się dzieje? Jak to wytłumaczyć? Dodam że tak gdzie pisze że coś jest w brakach to nie pisze nic o tym że brak w magazynie.

aha - nutka, dzięki za wstępną opinnie na temat balsamu do opalania
ehhh. wszystko jest w porzadku, zauwazylam ze wy dziewczyny strasznie panikujecie zamast na spokojnie poczytac
ja mam tak samo bo tez zamawialam te zestawy. chodzi o to ze oni musieli rozdzielic kazdy kosmetyk, nie sprzedaja jako zestaw tylko jako oddzielne kosmetyki ,dlatego zestwik masz jakby w brakach ale to nie prawda bo jesli zsumujesz ceny przy tych solowych kosmetykachto wyjdzie ci cena dokladnie taka ile kosztuje ten zestaw. mi sie wydaje ze oni tak robia jakby ktos chcial zwrocic jakis kosmetyk z zestawy, bo np krem na noc go uczula ale na dzien jest ok no i kosmetyczka tez mu sie podoba. mam nadzieje ze zrozumialas moje przemyslenia i tlumaczenia
Stary 2007-06-01, 20:37   #13654
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Jeszcze Was pomęczę, jeśli na I terminie miałam zamówienie na 1000zł, to aby nie płacić za dostawę, na II termin muszę złożyć zamówienie w jakiej wysokości ?
Stary 2007-06-01, 20:38   #13655
elffee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusiawilczek Pokaż wiadomość
oki dzięki wielkie jupiiiiii
wazne zeby do 13 pieniadze u nich byly na koncie [teoretycznie ] najlepiej jesli maszwatpliwosci zadzwon do nich, ale wg mnie mozesz skladac. ja tak robie i nigdy nie mialam wstrzymanego zamowienia czy cos.
Stary 2007-06-01, 20:38   #13656
didulka_88
Raczkowanie

Cytat:
Kochane koleżanka zaproponowała mi abym została konsultantką ale ja się wacham... Czy aby na pewno nic nie stracę na tym? Czy opłaca się byc konsultantką w AVONIE? Bardzo proszę o odpowiedź i jakieś rady. Będe naprawdę wdzięczna...

nic nie tracisz... ja bym na twoim miejscu sprobowala. tez mialam watpliwosci a jestem juz 5 lat a od niedawna liderem
didulka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 20:39   #13657
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic nie stracisz... (no...chyba, że troszkę pieniążków na kosmetyki, bo to wciąga, wciąga, wciągaaaa)
A tak na serio - od siebie nic nie dokładasz (chyba, że na katalogi, reklamówki, próbki etc).
Za dostawę paczek nie płacisz, chyba, że zamówienie masz poniżej 150 zł, To wtedy płacisz 10 zł, za tzw. Koszt Realizacji Małego Zamówienia :/

Najmniejszy upust jaki bedziesz miec to 15%
Im wyższe zamówienie tym wyższe zniżki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-01, 20:39   #13658
elffee
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze Was pomęczę, jeśli na I terminie miałam zamówienie na 1000zł, to aby nie płacić za dostawę, na II termin muszę złożyć zamówienie w jakiej wysokości ?
zeby nie placic za koszty przesylki to I zamowienie wystarczy miec na minimum 150 zl, kolejne zamowienia z tego samego katalogu na kwote minimum 50 zl . pozdrawiam.

ps. ale ze mnie ekspert hihi
Stary 2007-06-01, 20:52   #13659
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiak55 Pokaż wiadomość
ten facet chyba kłąmał żebym z katalogu miała 150 a nie kombinowała z innymi , bo na stronie wyraźnie pisze:
Do podstawy opustu wliczana jest wartość produktów po cenach katalogowych.
Produkty budujące podstawę opustu:

* produkty kosmetyczne i niekosmetyczne z oferty katalogowej
* artykuły pomocne w sprzedaży, np. katalogi, próbki, zestawy próbek dla nowych Konsultantek, zestawy próbek dla członków Klubu Róży, książki zamówień, torebki do pakowania
* produkty z logo
* produkty zamówione w bieżącym zamówieniu i niedostarczone z powodu braków w magazynie
Masz rację, ale tylko w przypadku zakupów, natomiast jeśli jest to nowa umowa, to mogą obowiązywać inne zasady i niekoniecznie facet kłamał
Cytat:
Dziewczyny poratujcie!

Widze fakturę i co tam jest?!!! Od góry ja czytam to dużo w brakach, a jak idę na dół to widzę te same rzeczy jeszcze raz tylko że są! A zamawiałam raz!
Jest np tak: zestaw startowy retroactive - brak a na dole ten zestaw rozłożony na części, tzn krem 09 14 z czymś i drugi też i kosmetyczka za 0.50. Albo zestaw fuul speed - brak a na dole ten zestaw rozłożony na : woda po 37 i Zel po14 Ale nie tylko takie zestawy są podwójnie przedstawione na fakturze ale też inne rzeczy: np balsam czereśniowy - brak a pod spodem jeszcze raz on widnieje na fakturze po 8 z czymś. Co się dzieje? Jak to wytłumaczyć? Dodam że tak gdzie pisze że coś jest w brakach to nie pisze nic o tym że brak w magazynie.
Spoko, tak robią zawsze jak jest coś w zestawach lub dadzą produkt alternatywny

Na podglądzie faktury nie zawsze są wyjaśnienia braków, dowiesz się dopiero z papierowej
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 20:59   #13660
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
ehhh. wszystko jest w porzadku, zauwazylam ze wy dziewczyny strasznie panikujecie zamast na spokojnie poczytac
ja mam tak samo bo tez zamawialam te zestawy. chodzi o to ze oni musieli rozdzielic kazdy kosmetyk, nie sprzedaja jako zestaw tylko jako oddzielne kosmetyki ,dlatego zestwik masz jakby w brakach ale to nie prawda bo jesli zsumujesz ceny przy tych solowych kosmetykachto wyjdzie ci cena dokladnie taka ile kosztuje ten zestaw. mi sie wydaje ze oni tak robia jakby ktos chcial zwrocic jakis kosmetyk z zestawy, bo np krem na noc go uczula ale na dzien jest ok no i kosmetyczka tez mu sie podoba. mam nadzieje ze zrozumialas moje przemyslenia i tlumaczenia
Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Spoko, tak robią zawsze jak jest coś w zestawach lub dadzą produkt alternatywny

Na podglądzie faktury nie zawsze są wyjaśnienia braków, dowiesz się dopiero z papierowej
się domyśliłam że te zestawy wszystkie rozdzielili ale dlaczego jest preparat na pepekane naczynka na nogach w brakach a niżej jest jeszcze raz -już że niby jest
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 21:02   #13661
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
min. 50zł

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-01, 21:07   #13662
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
może masz możliwość wstawić fotke ?
Jasne
Zaraz wstawię
Stary 2007-06-01, 21:11   #13663
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Cytat:
podpisałąm nową umowę. jestem w okręku 443. jest tu ktoś z tego okręgu? będę miała dzień wysyłkowy B. mój koordynator to znów facet. nie podoba mi się, ale nie musi myslałam, że będzie też bardziej ściemniał o kosmetykach ale widocznie spieszył się. powiedział mi że logo, próbki i katalogi sie nie wliczają do kwoty ale nie chce mi się w to wierzyć. zawsze się wliczało.
Z tego co ja wiem to logo, próbki i katalogi NIE LICZĄ się gdy chcesz otrzymac prezenty z programu Twój Pewny Start. W każdej innej sytuacji oczywiście wliczaja się do wartości opustu.A skoro zapisałaś sie "na nowo" i chcesz otrzymac te prezenty to Twój Lider Sprzedaży miał rację.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 21:16   #13664
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
A ja dziś dostałam papierkowy katalog 08 i złocistą szminkę CT kolorek Fall Peach Jest jasna i faktycznie połyskuje Podoba mi się
Cytat:
może masz możliwość wstawić fotke ?

Jakość taka sobie, bo robiłam fotki telefonem
Moje pierwsze fotki

ale jestem z siebie dumna:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00328.JPG (41,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00323.JPG (35,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00324.JPG (47,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00326.JPG (81,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00325.JPG (74,8 KB, 41 załadowań)
Stary 2007-06-01, 21:17   #13665
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
wczoraj złożyłam zamówiene i wciąż jeszcze nie mam podglądu fakturyodbiór jest na 04.06. Czy powodem może być zaległa płatność??Kurcze-dopiero w poniedziałek uda mi sie zapłacićno cóż najwyżej dostanę paczkę później

Witam Wrocławianki
Mi raz paczke zablokowali, jak nie zapłaciłam w terminie. Po wpłacie kasy musiałam przefaksowac dowód wpłaty i zadzwonic do warszawy z prośba o realizację mojego zamówienia.
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 21:24   #13666
dwi071
Doncia

Cytat:
Ja mam jeszcze pytanko, bo okazało się, że moja koleżanka chce zamówić stylowy zestaw z katalogu 7...przedwczoraj otrzymałam paczkę w I terminie, ale nie zdążę zapłacić fakturki, bo niestety ale część dziewczyn płaci troszkę później. I tutaj mam pytanie, czy jak złożę zamówienie na drugi termin czy normalnie przyślą mi paczuszkę ? Bo termin płatności mam do 13 (i wtedy też zapłacę), a paczkę otrzymuję 14. Ale muszę złożyć zamówienie na drugi termin 11 proszę o pomoc !
przyślą normalnie jeśli nie uplynął termin płatności to nawet codziennie mozesz wysyłac zamówienia (na odbior w COK, bo z dostawą jest inaczej)
Stary 2007-06-01, 21:30   #13667
dwi071
Doncia

Cytat:
się domyśliłam że te zestawy wszystkie rozdzielili ale dlaczego jest preparat na pepekane naczynka na nogach w brakach a niżej jest jeszcze raz -już że niby jest
pewnie dostaniesz produkt alternatywny czyli bez polskiego opisu na opakowaniu.
Stary 2007-06-01, 21:46   #13668
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

hej
jestem krótko na forum, ale bardzo lubię ta miłą atmosferę i ogromną życzliwość - czytam wszystkie posty, choć mało piszę

zamowiłam sobie laser na naczynka Anew i zamierzam go porządnie przetestować - mam po kontuzji na nodze takie sporego "pająka"
ten wcześniejszy laser z kulką niestety nie pomógł

marta_md jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 21:54   #13669
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
pewnie dostaniesz produkt alternatywny czyli bez polskiego opisu na opakowaniu.
tylko zawsze jak miał być produkt alternatywny to pisało że będzie właśnie taki a tym razem nic nie pisze; dzięki za odpowiedzi, powinno być ok
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 22:15   #13670
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Opłaca się Nie musisz regularnie składać zamówień, chociaż jest to korzystne. Jeśli kupujesz tylko dla siebie, nie musisz inwestować w katalogi - jedną sztukę znajdziesz w paczce. Najniższy opust to 15%, najwyższy 35. Czasem są dodatkowe promocje np. przy zakupie kilku sztuk aktualnych nowości jest wyższy rabat.

Przez kilka pierwszych katalogów są dodatkowe prezenty za zamówienia, warunki powinna dokładnie przedstawić Twoja koleżanka. Bo domyślam się, że jeśli Cię namawia, to pewnie jest liderem.

Co możesz stracić? Na pewno pieniądze, bo więcej produktów Cię będzie kusić z racji zniżek Warto też znaleźć klientów na kosmetyki, wtedy opust będzie wyższy i zarobisz przynajmniej na swoje kosmetyki. Na początku szukaj w najbliższym gronie - mama, siostra, sąsiadka itp. Potem może okazać się, że sąsiadka ma dwie córki a mama fajne koleżanki. I grono klientów się powiększa

W razie problemów - pytaj
Stary 2007-06-01, 22:27   #13671
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
podpisałąm nową umowę. jestem w okręku 443. jest tu ktoś z tego okręgu? będę miała dzień wysyłkowy B. mój koordynator to znów facet. nie podoba mi się, ale nie musi myslałam, że będzie też bardziej ściemniał o kosmetykach ale widocznie spieszył się. powiedział mi że logo, próbki i katalogi sie nie wliczają do kwoty ale nie chce mi się w to wierzyć. zawsze się wliczało.
Facet się spieszył, więc pewnie nie wytłumaczył dokładnie co i jak. Logo, próbki, katalogi, torebeczki takie i owakie i inne utensylia wliczane są do bazy opustu na katalog. Na tej podstawie też naliczana jest opłata za małe zamówienie, bądź też nie jest naliczana w przypadku osiągnięcia kwoty 150 zł (przy pierwszym zamówieniu w kampanii) bądź 50 zł (w każdym następnym).

Program Twój Pewny Start to inna bajka. Tu liczy się tylko kwota z katalogu.
Stary 2007-06-01, 22:37   #13672
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
zeby nie placic za koszty przesylki to I zamowienie wystarczy miec na minimum 150 zl, kolejne zamowienia z tego samego katalogu na kwote minimum 50 zl . pozdrawiam.

ps. ale ze mnie ekspert hihi
faktycznie ekspert ja nigdy nie składałam na drugi termin zamówienia stąd też nie byłam świadoma dziękuje bardzo !
Stary 2007-06-01, 22:41   #13673
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez marta_md Pokaż wiadomość
hej
jestem krótko na forum, ale bardzo lubię ta miłą atmosferę i ogromną życzliwość - czytam wszystkie posty, choć mało piszę

zamowiłam sobie laser na naczynka Anew i zamierzam go porządnie przetestować - mam po kontuzji na nodze takie sporego "pająka"
ten wcześniejszy laser z kulką niestety nie pomógł

to koniecznie daj znać czy jest skuteczny, bo sama sie wacham czy go nie wziąść dla siebie niestety mam cerę naczynkową..
Stary 2007-06-01, 22:53   #13674
Anka :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje pierwsze fotki

dziękuję ładnie wygląda na ustach
Stary 2007-06-02, 06:46   #13675
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Robiłam dziś zakupy w COKu

Kupiłam zestaw Tevya - naszyjnik dla mamy a kolczyki dla mnie

Hosenko, czy możesz wrzucić foty tej biżu?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-02, 08:54   #13676
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Moje pierwsze fotki

Ładna ta szminka. Na moich ustach pewnie nie byłoby widać koloru, mam dość ciemne... Ten złoty połysk nawet widać

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-02, 09:07   #13677
milagrosx
Raczkowanie

Powiedzcie mi - jeżeli oczywiście ktoś ma - jak wyglądają te okularki z kat 07. W katalogu są bardzo ładne, ale boje się, że w rzeczywistości to będzie porażka

milagrosx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-02, 09:23   #13678
lemoorka
Zakorzenienie

Milagrosx- spożnione zyczonka Duża szczęścia, zdrówka i żeby CI pociecha zdrowo rosła
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-02, 09:24   #13679
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję ładnie wygląda na ustach
proszę

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Ładna ta szminka. Na moich ustach pewnie nie byłoby widać koloru, mam dość ciemne... Ten złoty połysk nawet widać
Stary 2007-06-02, 09:25   #13680
elffee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milagrosx Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi - jeżeli oczywiście ktoś ma - jak wyglądają te okularki z kat 07. W katalogu są bardzo ładne, ale boje się, że w rzeczywistości to będzie porażka
czy chodzi ci o te ze strony 92? mam je i sa bardzo ladne, takie jak w katalogu, niczym sie nie roznia, jesl ichcesz to moge potem zrobic zdjecia

a w ogole to wszystkiego najlepszego ja mam dzis urodziny

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości