![]() |
#1351 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
No ja wiem, że o żelazo chodzi, ale mój ma dopiero 5 i pół miesiąca....
![]() I tak zrobię po swojemu, poczekam, aż skończy 6 miesięcy, potem warzywa po trochę, potem owoce itd... Kocie przytulam. Też chętnie przeczytam. Kolejnego bobaska też bym chciała z jednej strony szybko, ale z drugiej chcę maluszka do roku karmić, no i chyba chciała bym spróbować naturalnego porodu po cesarce i wtedy muszą być dwa lata odstępu między porodami... No ale wydaje mi się że tak fajnie jak jest mała różnica wieku między dziećmi bo dobrze się wtedy dogadują i fajnie razem bawią. Mój chłop wydaje się być za opcją żeby szybciej niż później mieć drugiego maluszka. A można zająć miejsce w kolejce na wszelki wypadek... albo dwa miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
Mona dzieki za opis nie brzmi to fajnie. A ja mu w przyplywie fantazji powiedzialam ze chwila moment i nawet sie nie zorientujesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wywaru to nie ma konkretnych matwriałów mowiacych, ze nie wolno. Ale jesli nie mam pewności wolę tego nie robić i wstrzymac sie do roku. Przyszły mi pierwsze puzzle od Chinczyka. Fajowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Raczkowanie
|
Agassek, cieszę się że nie jestem sama, bo już się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy ze mną nie jest coś nie tak... w sumie to całkiem normalna też nie jestem.... hmmm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
Mamy teraz pałeczki kukurydziane z biedronki - w składzie 100% kaszka kukurydziana, nie wiem czy to dobrze czy źle
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Ja mu też tak mówiłam
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz lekarz też kazał już jakiś czas temu dawać żółtko i mięsko. Zaczęłam dopiero parę dni temu. Aluńka dwa razy dostała królika, pierwszy raz z marchewką i ziemniaczkiem a dziś z buraczkami. Chyba smakowało bo całą porcję wciągnęła ![]() Gluten też już mamy wprowadzony. Dwa razy dałam do warzywek łyżeczkę manny. Jak wszystko było ok to raz dostała samą mannę z jabłkiem i bananem. Ale jakoś mnie te kaszki nie przekonują więc póki co warzywka głównie jada, czasem owoce. Jak za jakiś czas zacznie jadać śniadania to może wtedy będę podawać np jaglankę z owocami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fab to moze uda nam sie w 2019. sprzedajesz wszystkie ubranka po Ali? ja czesc rzeczy zostawiam przynajmniej na razie. od kiedy mala sie nauczyla raczkowac na wstecznym to chyba moge schowac mate-schodzi z niej w minute Edytowane przez anulus17 Czas edycji: 2016-11-15 o 16:02 Powód: blad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie nic nie sprzedaję, wszystko zostawiam dla kolejnego bobasa (dlatego te droższe rzeczy typu śpiworek, wózek, kupuję w uniwersalnych kolorach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostawiam te ulubione i neutralne ![]() Typowo letnie i dziewczęce sprzedałam bo szanse, że drugi bobas też będzie dziewczynką i to na lato są niewielkie Ala też na wstecznym wylatuje poza puzzle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie czulam sie dobrze, ale bylam dwa tygodnie po terminie, dokladnie 14 dzien a tutaj uznaja to za norme i w 15 dniu wywoluja. mala ruszla sie jak zwykle ale ja chyba psychicznie sie balam i pojechalam na izbe przyjec i powiedzialm ze mala rusza sie mniej, podlaczyli mnie pod ktg i zapis byl zly- caly czas wysokie tetno, wiec wywolali porod. W czasie porodu pobierali jej z glowki krew 3 razy i wyniki byly ok ale mala urodzila sie zachlysnieta zielonymi wodami i owinieta pepowina na szyi- maz mial przecinac pepowine ale polozna musiala szybka ja przeciac. mala dostalam po okolo 20 minutach. chyba powodem byla ta pepowina, ale maz opowiadal ze mala czyscili rurka takze moze to wody. nigdy nie pytalam lekarza co bylo powodem ze mala nie oddychala, bo bardziej bylismy skupieni na tym czy to jej nie zaszkodzilo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mamy...to były same wyniki z krwi betaHCG miałam sporo wysoką...aż mi się płakać chce jak o tym myślę. Nikomu nie życzę... Dziękuję. Dobrze, że to przeszłość....
![]() |
#1364 |
Z deszczem w butach
|
Roses u nas dzis też pierwszy raz burak i o dziwo podpasowal 😃
Fasiek to luksus macie, u nas do wyboru jedna pediatra w wieku 60+, ale ona akurat popiera kp do 6msc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | ||||||
Konto usunięte
|
Gratulacje dla Marysi!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ateny sa cudowne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja po tych chrzcinach to tez pol dnia przeplakalam.. nagle mieszkanie takie puste, a wszystkich zobacze dopiero na swieta. Bardzo nie lubie pozegnan ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Torta robilam juz od czwartku i wyszedl obledny.. jeszcze tylko musze popracowac nad plastyka i dekorowaniem bo wygladal jakby go walnieta 7latka robila ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas dzisiaj ziemniaczek, ale generalnie wszystko inne niż cycuś jest bleeee i ma ości ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Kiedyś pisałyście tutaj o słuchaniu audiobooków podczas spacerów na słuchawkach. Wczoraj dziewczyna w słuchawkach właśnie, okapturzona wieczorową porą wtargnęła pod auto moim teściom, nawet jakiś przechodzeń krzyczał za nią, że co ona robi, że nie widzi, że auto jedzie. Na szczęście nic jej poważnego się nie stało, jest potłuczona i jeszcze na izbie przyjęć dostała mandat za wtargnięcie na jezdnię. Teście stan przedzawałowy oczywiście, ale jechali przepisowo i świadkowie - postronni kierowcy zaświadczyli, że laska nawet się nie obejrzała czy coś jedzie, nie słyszała jak ludzie za nią krzyczeli
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Czeko cycus ości nie ma, co się dziwić że jest pycha ponad wszystko inne 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zakorzenienie
|
anulus - współczuję przeżyć przy porodzie. Niedotlenienie - tego się strasznie bałam. Ale najważniejsze, że twoje dzieciątko jest zdrowe
![]() no_doubt - o twoich przeżyciach pamiętam, bo ty byłaś już wtedy na forum. Również współczuję tych nerwowych miesięcy. Ja się ciąży również boję. Już ta ciąża mnie wyczerpała psychicznie z uwagi na cholestazę, pobyt w szpitalu i możliwe komplikacje związane z cholestazą. Fakt, że sytuacja z dużym prawdopodobieństwem powtórzy się w kolejnej ciąży nie nastraja mnie optymistycznie. Jakby się teraz okazało, że jestem w ciąży, to bym się załamała. Ale liczę, że za jakiś rok, dwa, nabiorę trochę dystansu i się zdecyduję. W końcu nigdy nie chciałam, żeby moje dziecko było jedynakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
Mona, jeśli nie ma w składzie cukru, ani żadnych innych dziwnych substancji, których nazwy ciężko wymówić to powinny być ok. Dzięki.
Zabcia, w trakcie gotowania mięsa w wywarze powstają silnie alergizujące białka, stąd powinni zaczynać się od podania mięsa które gotuje się oddzielnie, a następnie miesza z wywarem warzywnym. Owszem w kolejnych etapach rozszerzania diety nie ma to już takiego znaczenia, jeśli już wiesz jak dziecko reaguje na mięso. Anulus, No doubt, współczuję przeżyć. My w przeszło 90% mamy ciuszki używki. Narazie zostawiam dla drugiego dziecka, a potem pewnie komuś oddam za darmo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
Też kupiłam dzisiaj te chrupki kukurydziane z biedronki. Mała zjadła pół palucha - a jaka była zdziwiona, że coś jej się klei do ręki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Rozeznanie
|
Oball na prezydenta! jest szaleństwo ! Osobie, która go poleciła po stokroć dzięki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 |
Raczkowanie
|
Ja zazwyczaj na spacerach dzwonię do mamy albo koleżanek, ale używam po prostu jednej słuchawki i słyszę wszystko dookoła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może pogodzi się z tym, że wszędzie muszą być więc i warzywa uzna za jadalne Btw - nadwagi....? To ile waży Hubcia zwana czasem Alicją? Ta Twoja lekarka chyba coś brała. Jedni narzekają że dziecko za mało waży i trzeba dokarmiać mm, inni sugerują że nadwaga więc trzeba warzywami odchudzać. Masakra z tymi lekarzami Cytat:
Cytat:
![]() Też wcześniej nie słyszałam o tej zabawce, dopiero tutaj obczaiłam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Do tylu rzeczy chcialabym sie odniesc. Zle sie dzis czuje a na wieczor jeszcze mnie bol glowy dopadl az mnie galki oczne bolą. Lulam mojego Jogurtaska i sama zmykam pod pierzyne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | ||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() Hubcia zwana czasem Alicją ![]() Czeko, niezła historia! Ja mam mało uczęszczane drogi, więc raczej bezpiecznie. Ale wezmę to pod uwagę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chlop znów chory. Plus- całe łózko dla nas ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Podasz linka do tego obala? To takie z pentelek zrobione?
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg lekarki cytuję: mleczko cycusiowe mam bardzo kaloryczne, lepsza co prawda taka nadwaga niż niedowaga, ale warzywka wskazane i dużo ruchu - nie wiem co miała na myśli - może jakiś fitness czy inna zumba? ![]() ![]()
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Pędzicie dziewczyny. Nadrobiłam Was, ale już nic nie pamiętam
![]() My już wracamy do domu. Pada deszcz i jest 0,5 stopnia. Muszę patrzeć w telefon, żeby nie myśleć o drodze i pogodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.