|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploteczki, plotusie, staraczki i mamusie :)
Lucynka no dzień dobry
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! także żyję, ale cytując Malenę "letko nie jest"
![]() Coś tam ponadrabiałam, tak więc powitania dla nowej koleżanki Mam parę dni wolnego, mam nadzieję m.in ogarnąć wizaż
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za miłe powitanie. |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
dobry dziewczeta.
mam pytanie do futrzatych mam. Chlopaki sa nieustraszone w zwiazku z naszym psiskiem. Praktycznie by jedli z tej samej miski, wkladanie lapek z jedzeniem do psa buzi jest normalne, jak i przytulanie sie do niego jak do misia. Ale zaczynamy sie bac ze oni tak beda z innymi psami, i chcielibysmy nauczyc ich troche ostroznosci, jak to zaczac? Z kotem jest latwiej bo kot syczy jak jej cos nie pasuje. (tak apropo kotej robi pss nie miau), ale z psem lagodnym jak baranek troche trudniej.
|
#1355 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle że tak się dzieje raz na kilka miesiący zwykle, więc to raczej wybryk niż reguła.Cytat:
Cytat:
Wiem, że to jeszcze kurduple ale właśnie te kurduple teraz bacznie obserwują i uczą się od Ciebie, więc co TY im pokażesz, jest ważne. Nie, co gadasz. W sensie, nie możesz im pokazać, że się obcego psa NIE głaszcze (można pokazać, że coś się robi, ale nie da się pokazać, że się czegoś NIE robi, bo NIE robisz całego mnóstwa rzeczy w tej chwili). Ale możesz im pokazać, że JEŚLI się chce pogłaskać zwierzaka, należy zapytać. Taki odruch, jak ten, że na "dzień dobry" odpowiadamy tym samym.Nie wiem, czy udało mi się nie zaplątać i wyrazić jasno, jak ja to widzę. Dawno już na ten temat myślałam, bo sama wśród zwierzaków się wychowywałam i wielokrotnie obserwowałam rodziców, którzy bezmyślnie pozwalali dzieciakowi do pieska iść. A, kurde, piesek był wredny i musiałam go trzymać, żeby bachorka kilku paluszków nie pozbawił
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
|||
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Lucy, teraz ty się kitrasz 😉 No a mi się śniły testy ciążowe pozytywne i bety 🙂 Także dziewczęta proszę mnie nie wystawić 😜 Karolina, kiedy testujesz ? 🙂
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że jedna z tych sukni znowu byla moja
![]() Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szybko melduję, że Krasnal dziś kończy pół roku
no i zmienili mi godzinę egzaminu w piątek z 14 na 10, nie wiem o której wyjechać do miasta Agusi??Jeszcze zostaje sama na 2 doby z młodym, już padam na pysk, a do nauczenia się jeszcze duuuzo. Uwale to i będzie wstyd. Trzymam kciuki za suknie i testy, Karolina chyba pierwsza, potem Zielinka i Biedreona? No chyba, że ktoś poza kolejkę wyskoczy ![]() A i ta laska z przegroda, o której pisałam wcześniej jest głupsza niż ustawa przewiduje. Dostała rp na luteine w poniedziałek, zaczęła brać dopiero w piątek, jak wyszło, że progesteron za niski. A glukoza za wysoko. Była więc histeria, że pójdzie do diabetologa i na zwolnienie, a wczoraj zmiana wiatrów, pełen optymizm, na zwolnienie nie pójdzie, cukier ma w d.pie, progesteronu badać drugi raz nie będzie. Nawet nie jest umówiona na następną wizytę u gina, może pójdzie na początku grudnia. Witki mi opadły, już się nie odzywam, myślałam, że po pierwszym # (też miała od początku glukoze ponad normę) to jej się w mózgu poprzestawiaja priorytety. Ja przez 13 lat byłam na zwolnieniu 3 dni, a od testu już mnie w pracy nie zobaczyli. Szczególnie, że ona z mojej branży, więc syf i chorobska (Czarownica, Agusia zdrowiejcie ). Sama się prosi o nieszczęście, z tą wada powinna być na usg co 2 tyg i leżeć jak naleśnik. Ja z moją inna koleżanka bardziej to przeżywamy niż ona. Ale już obiecałam sobie, że się zamknę, bo przez beton się nie przebije. A, no i w piątek zaczęli przebudowę soru w szpitalu, w którym pracował mój ojciec, jego ostatni projekt. Też nie chciał iść na zwolnienie póki nie skończy, w tv był jego zastępca nawet. I co, nikt mu za pracę pomnika nie postawi. Tak się kończy bycie pracownikiem roku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie może padać cały czas... Edytowane przez kasptak Czas edycji: 2017-11-14 o 04:35 |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Tchórz jestem i bałam sie testować. Od 4rano nie śpię. Najpierw z powodu pełnego pęcherza i rozterek czy testować czy nie a teraz z emocji.
Jest fasolka albo dwie. Nie wiem bo test nie określił dokładnie .Poki co rozwija sie we mnie zycie. Popłakałam sie ![]() Jestemy bardzo szczęśliwi. Dziekuje Wam za wsparcie!!! |
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1361 |
|
Kocia mama
|
Karolina super, gratulacje
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina świetna wiadomość
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, widzisz już jedna suknia ślubna Eve rozdana
ciekawe czy dwojeczka gratulacje ogromneWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Wam! |
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina <3
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
To nie legenda, to fakt. Jak Eve śni o sukniach, to ciąże murowane. Potwierdzone info😊😃
My się kurujemy. Leo od soboty gorączkuje, ale już lepiej. Młoda non stop smarka, ale za bardzo lubi szkołę żeby opuszczać z tak błahego powodu😂 |
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina a który do dpt?
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Karolina
gratulacje. Betw dasz rade zrobic jakos prywatnie?
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, ogromne gratulacje i moooocne kciuki
🙂😍🙂 A z legenda, jest tak ze jak mi się śnią suknie to jakaś ciąża na wątku się czai 🙂 Ot, taka to nasza legenda 😉 Zielinko, mam nadzieje ze jedna z sukni będzie twoja 😘 A potem Biedrona i Czarna, bo ma zaległe 😁 No i Agusia i Pyati w nowym roku z Czarownica 🙂 ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A my dzisiaj do pediatry i może będziemy się szczepić. Mam nadzieje, ze obejdzie się bez jakiś efektów ubocznych 😌
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Boże jak mnie łeb napitala od tego estrofemu
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Endozołzo, nie wygrasz LUF ![]() 18cs, 5cs po laparo szczęście trwało za krótko I ivf II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244 Edytowane przez zielinka_87 Czas edycji: 2017-11-14 o 12:28 |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina S U P E R !!! Na tym watku musiało się to tal skończyć. Wchodzisz - zachodzisz. No i suknie Eve to już w zasadzie bez testu można było przypuszczać. Super! ❤❤❤ robisz betę?
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina- cudnie
. Kciuki mocne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1374 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Eve wyśniłas mi jak nic Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
O tak to i miło zajrzeć
Karolina, kciuki mocne, niech fasolka rośnie w siłę ![]() Natuś, a moje małe dobrze. Rośnie, zaskakuje każdego dnia, troszkę rozrabia, ale nie tak bardzo Grzeczne i kochane dziecko, a tulaśne i cmokaśne że ojoj Śmiejemy się z mężem że długo robiony to dobrze zrobiony ![]() U mnie po nowym roku szykuje się kolejne laparo. Raz że przepuklina w bliznie się powiększa i boli. Dwa, bolesność w trzonie macicy może wskazywać na ponownie zrośnięte jelitka, eh bosz Mialam robić teraz, ale nie mam czasu na durnoty, mały jest w trakcie turnusu reh, potem potem ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2017-11-14 o 12:05 |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy, już widzę te jego oczka perełki jak się uśmiechają i przytulaski rozdają
![]() Karolina, dla mnie szok, bo mi się zdawało, że ty dopiero kilka dni po transferze, ale ten czas zapitala ![]() Kasptak, ty sobie odpuść sprawę koleżanki, skoro jej nie zależy to nie twój interes. Głupie to i tyle...nie wiem, kto jej dał magistra ![]()
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Natuś, właśnie się dowiedziałam, że wczoraj wylądowała na ostrym dyżurze ginekologicznym z plamieniami. Kazali jej brać nospe, a ona się zastanawia. Tyle, że ma leżeć plackiem w domu. Plamienia na luteinie 100 2xdziennie dobrze nie wróżą. Ale daje sobie siana, przekonywac nie będę
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

no i zmienili mi godzinę egzaminu w piątek z 14 na 10, nie wiem o której wyjechać do miasta Agusi??
). Sama się prosi o nieszczęście, z tą wada powinna być na usg co 2 tyg i leżeć jak naleśnik. Ja z moją inna koleżanka bardziej to przeżywamy niż ona. Ale już obiecałam sobie, że się zamknę, bo przez beton się nie przebije. 

gratulacje ogromne

🙂😍🙂