![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Dzień dobry
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Adusia dziękuję za kawkę, też nie mogłam spać. o 6 z rana byłam w Kotełkowie, wczoraj przyjechał Melek i Dzidek. Szkoda ich było kisić w bloku, jak pogoda piękna, wiosenna, ciepła. Koci sezon otwarty ![]() ----------- Wczorajsze śniadanie zakończyliśmy o 13 potem każdy robił co chciał ![]() ![]() Dzisiaj idziemy w gości i jestem zła ![]() nie wypada nie iść. ------------- Ania super plac zabaw macie ![]() ---------- Emmi u mnie też szwedzki stół na święta ![]() Ciepełko. 13*C w tej chwili. Wczoraj 24 ...jutro deszcz i wielkie ochłodzenie. Deszcz potrzebny, ale chłód ? ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Buziak Cyferuś !!
![]() Mówisz, że i Ty spać nie mogłaś. Bardzo wcześnie w Kotełkowie byłaś. Nie lubisz rewizyt, ale przecież czasem trzeba. Czas szybko minie i wrócicie do domciu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Adusia jak się czujesz?
--------- Na N jakieś nowości są . Ja wróciłam do oglądania serialu Greenleaf, dopiero teraz mnie wciągnął. |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Adi ![]() ![]() Cyferko ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Zupełnie zapomniałam, że dziś lany poniedziałek. Rok rocznie spryskuję domowników wodą, ale dziś jakoś tak inaczej... Wczoraj domowe koty poszły na dwór i jedno z nich choruje od samego świtu. Coś zjadła? Mycie podłogi itd. Obserwujemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Tak Adusia, już kwiecień. Ech...jak leci. Cyferko, śniadanie do 13... No no... To u nas już było 2 śnaidanie ![]() Kociaki mówisz, ze wróciły do Kotełkowa, super. Na pewno są mega zadowolone. Mąż kolejny raz pyta czy gdzieś dzisiaj jedziemy. Gdzieś ma na myśli do swojej mamy. A ja kolejny raz powtarzam że w te święta siedzę w domu i odpoczywam od jazdy, bo ja sie dość na terapie najeżdżę i potrzebuję odpocząc. Ale jak by co gości zapraszamy, tylko goście mają do nas daleko ![]() Cyferko, ja też zdecydowanie jestem domatorem. Z domu raczej nie lubię się ruszać. Wolę u siebie ![]() Emmi, jak czujesz takie wewnętrzne zimno, może zacznij jeść kaszę jaglaną? Nasza stara poczciwa jaglanka rozgrzewa ciało od środka. A do picia polecam macierzankę, ewentualnie majeranek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Ania, Emmi
![]() Ania o 13 skończyliśmy śniadanie ![]() Zasiedliśmy o 10,30. Śniadanie też zaczynamy od święconki, ktoś ma inaczej? Ania jestem domatorką ![]() Byłam już u mamy, narzeka na złe samopoczucie, wysokie ciśnienie itp... Jak jej powiedziałam, że też źle się czuję, to od razu jej się polepszyło. --------- Dziwne, że Budyń jeszcze nie przyszedł. Gdzie się zaszył? |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferciu
![]() Napisałam o święcące, bo zrozumiałam, że Annorl dodaje elementy z niej do potraw, na przykład żurku. A my jemy ,,na sucho". |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
Jadę do Kotełkowa
![]() Zobaczę jak tam moje urwisy. Jakie szczęśliwe, niesamowita ich radość, wreszcie na swoim ![]() Na noc dzieciom nie udało się ich zamknąć, pouciekały. Pierwsze harcowanie w tym roku. Pa. Dobrego i zdrowego dnia. Jeszcze wpadnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ciągle coś mnie odrywa...
W każdym razie, podobnie je się w rodzinie MM. Kiełbaskę i jajko ze święconki daje się na talerz i żurku. A i chrzan ze święconki. I zjada się z zupą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
Tak, u nas żurek gotuje się na święconce. W koszyczku była biała kiełbasa, wiejska kiełbasa, boczek wędzony surowy. Więc na tym gotuje się wywar, a potem żurek. I potem do żurku dodaje sie co kto lubi, plus jajka ze święconki.
Strasznie mocny wiatr wieje. Ale dzieci mi już żyć nie dają z lanym poniedziałkiem, to zjedzą świąteczne ciasta i zaraz idą na pole ze swoimi sikawkami i wodą ![]() Cyferko, może jak Emmi pisze Budynia ktoś zamknął? A może o prostu gdzieś szaleje? Na pewno wróci. Adusia, to dobrze że sie lepiej już czujesz . Siły wracają do Ciebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
4 pory roku i ja piąta
|
Annorl
![]() ![]() Adi ![]() Cyferko ![]() Milka ![]() Imuś ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-04-01 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Jak się czuję? Ech, dalej bardzo marnie. Wszystko mnie boli. Kości, stawy, nawet nerki. No i tak jak Emmi mówi, jest mi strasznie zimno. Prawie cały czas leżę. Niby ciepło opatulona jestem (kołdra i dwa koce) a tak właśnie w sobie jakiś dziwny lodowy ziąb czuję. Gdy przez okno zerknę, to widzę ludzi z krótkimi rękawkami i niektórzy nawet w letnich klapkach. A ja marznę i ciągle taka dziwnie osłabiona jestem. Nawet przez głowę przeleciała mi taka myśl: A. może tobie się coś w rozumku pomieszało...??
Dopiero po słowach Emmi, zaczęłam się zastanawiać i szukać innej przyczyny. Bo z nad Afryki saharyjski pył przywiało, a on toksyczy... A w Tatrach halny, a on niepokój w ludziach potęguje... Brałam któryś tydzień silne antybiotyki, a one osłabiają... Encorton dalej muszę łykać, a to bardzo silny steryd i też swoje robi... Przeszłam poważe zakarzenie mykoplazmą, a ta bakteria może powodować przewlekłe stany zmęczenia i zaostrzenie choroby reumatycznej... Także chyba jednak nie zwariowałam, a przyczyn tego złego samopoczucia może być wiele. Odpuszczam więc sobie i daję na całkowity luz. Mam ten luksus, że ja przecież nic nie muszę. Mogę dalej wylegiwać się w łóżku. Mogę podsypiać sobie ile dusza zapragnie. Mogę oglądać bzdurne (nie zmuszające do myślenia) filmy. Dzisiaj trzy takie widziałam. A kto wie, może jeszcze na coś lekkiego popatrzę... Cyferuś, jak wspaniale, że Kotełkowo już czynne. Chłopaczki znowu są w swoim Kocim Raju...!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Emmi, tak, dobrze widzisz, jestem. Nie, właściwie nie spałam. Tylko tak trochę poleżałam z zamkniętymi oczami. Taka mała drzemka, ale nie prawdziwy sen. Wszystko słyszałam co dookoła mnie się dzieje. A teraz staram się coś z sensem pisać, ale myślenie wolno mi idzie. To chyba naprawdę z powodu tego przebytego zakarzenia mykoplazmą. Jeśli chcecie, przeczytajcie o tym świństwie, które mnie dopadło. https://akademia-boreliozy.pl/mykopl...we-spojrzenie/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Zakorzenienie
|
Adusia, to korzystaj że nic nie musisz. Odpoczywaj, odpoczywaj Kochana. Bo ze zdrowiem nie ma co żartować.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dzień dobry
![]() Adi ![]() ![]() Cyferka ![]() to nastawię w jej ulubionym czajniczku ![]() Kawka/herbata ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Zapowiadali deszcz już od 5, ale nie ma. Szkoda. Miałam nadzieję, żę od tej 5 już najgorszy syf zleci. Ptaki cudnie trelują. Mam nadzieję, że ta obrzydliwa chmura siarkowa znad Aftyki nie zaszkodzi mocno ptakom. Madame Kicia zjadła śniadanie i widzę, że chce wyjść... Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-04-02 o 05:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moja świąteczna, ulubiona zastawa ![]() Dzięki Emmi ![]() Ja od rana za kotami się uganiam ![]() Budyń przyszedł o 6,15 dopiero dzisiaj się pokazał ![]() najadł się i pobiegł znowu. Na bank gdzieś zamknięty był. Podejrzewam, że w sąsiednim budynku pani sprzątaczka przyszła rano sprzątać i go uwolniła. Najważniejsze, że cały ![]() Byłam też w Kotełkowie dwa łobuziaki dostały śniadanie, wygłaskałam, poczesałam i do pracy. Nie spodziewam się klientów, ok 12 ma lać. U nas 3 dzień świąt też się obchodzi, większe zakłady pracy mają dzień wolny. ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Święta, święta i po świętach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
Emmi u mnie też tak jakby cisza przed burzą
![]() Deszcz potrzebny, niech zmyje wszystkie pyłki. Nie ma wiatru, jest ciepło. ----------- Budyń dzielnicowy kot. Zachowuje się tu jak święta krowa, rozkłada się pośrodku ulicy, niczego się nie boi. --------- A jak się ma wasza Ana? Został domowym kotkiem? |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
4 pory roku i ja piąta
|
Z Aną nie wiadomo, bo od przyjścia do domu to nie wyszła na dwór. Wychodzi tylko na bezpieczny balkon. Chrzest bojowy to będzie jak Junior przedstawi ją naszej suni. Wtedy się rozstrzygnie czy będzie wychodzącym kotem jak te, czy tak źle zareaguje na psa, że stanie się mocno domowym kotem. Zwlekamy z tym, bo jest jeszcze trzecia opcja, że jak się wystraszy to pójdzie... i tyle ją widzieliśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
![]() Kto to Małpiszon? Rozumiem sytuację z Ann ![]() Mieszkasz w prawdziwym zwierzyńcu ![]() ---------- Wczoraj w gościach 3 godziny za stołem... Bardzo miło było, wesoło, ale musiałam mocno pilnować (dyskretnie oczywiście) moich panów ![]() Wróciliśmy przed 18 był czas na odpoczynek. Dzisiejszej nocy spałam jak nigdy, Szybko przystosowałam się do zmiany czasu, bez problemu budzę się i wstaję przed 6 ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Ania jesteś? ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Czytam lokalną prasę, fajna inicjatywa powstała w moim mieście. Jadłodzielnia Można zdać jedzenie, które nadaje się jeszcze do spożycia, biedni, bezdomni mogą skorzystać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem 😁
Tylko rano zajrzałam na Zagrodę, a potem już czasu braklo bo dzieci wstały. My juz po śniadanku. Deszcz... Ech... Ma być. Mi nie pasuje. Bo chciałam dzisiaj wejść w pole jeszcze i dokończyć sadzenie cebuli i czosnku. Plis pośmiać jeszcze marchewkę i pietruszkę. Ale jak popada to nic z tego. Już zaczyna kropic. U nas prace połowę od rana. Traktory chcą zdążyć przed deszczem. Widzisz Cyferko, a tak nie chciałaś iść 😁 a tu fajnie było. Dobrze ze Budyń wrócił cały i bezpieczny. My się nie możemy przestawić na nowy czas. Dzieci wstały dzisiaj ledwo o 8. Nie wiem jak to jutro będzie z pobudka zaraz po 6. I mi będzie ciężko i dzieciom. Ja dzisiaj kiepsko spałam. Ale sama jestem sobie winna. Wieczorem miałam już nic nie jeść. A skusiłam się jeszcze na mała porcje salatki jarzynowej. No i w nocy piłam krople żołądkowe. No... Ale jak pisze. Moja wina. Poza tym było gorąco. Mimo że już nie grzejemy w domu od jakiegoś czasu. Okno było w nocy otwarte. To było gorąco. Adusia, a jak Ty spałaś? Dziewczyny, mówię Wam. Kasza jaglana i macierzanka lub majeranek do picia. I to Was rozgrzeje od środka. Adusia, dawniej robiłaś krupnik na jaglanej. Ugotuj sobie. Postawi Cię na nogi. Dzieci jeszcze w piżamach. Dzisiaj jeszcze dzień lenia. Oglądają ulubiona bajkę. Która teraz jest dla nich dostępna tylko w weekend. Bo wcześniej leciała o 7 rano. A teraz dopiero o 9. Więc jak już są w szkole. Tak więc czekają z niecierpliwością 😉 a ja mam czas na kawę na spokojnie. Zakupy muszę zrobić. Erytrol bo mi się kończy. A używam do ciast żeby były mniej kaloryczne. Wtedy mogę bezpiecznie zjadać 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() Annorl ![]() No i ciekawostka... okno jedynie rozszelnione a poczułam dziwny zapach, taki nieciekawy i co? Poczułam deszcz. Właśnie zaczęło padać... I ten deszcz śmierdzi ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-04-02 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
Hej Ania
![]() U Ciebie zawsze tyle się dzieje ![]() My z Emkiem już przestawiliśmy się na pusty dom. Kocham moje dzieci i lubię jak przyjeżdżają ![]() nie powinny być zbyt długie ![]() Przyszła pora, że potrzebuję świętego spokoju i czasu dla siebie. -------- U mnie jeszcze nie pada. ------ Dzisiaj obiad podgrzewany. Mam cały gar flaczków cielęcych, pieczone żeberka, zrobię w sosie. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Emmi deszcz śmierdzi? Myślisz ,że zmieszał się z tym pyłem? |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
Emmi, w wolne dni dzieci chodzą spać nieco później. Na nowy czas to 19,30. Ale teraz była pogoda, to dzieci niemal cały dzień szalały na polu. A że mają spore możliwości się naprawdę wyszaleć, to i spanie mają mocne i długie. Wiesz, cały dzień prawie trampolina, tyrolka, rower, wrotki, gra w piłkę z mężem, puszczanie latawców, spacery pod las, wspinaczka, huśtawki, deskorolka, piłka skacząca, huśtawki... No to mają po czym potem spanie
![]() A i ja przyznam, że jak ostatnimi wieczorami padałam 20-21. Tak wczoraj nie mogłam zasnąć i poszłam po 23. Zresztą, jak człowiek nie musi wstawać rano, to i nie ma parcia na budzik, czy na to że trzeba sie obudzić skoro świt. Skoro wolne, to można korzystać ![]() Pada, rozpadało sie na dobre. Traktory z pola wracają w pospiechu. Cyferko, no tak. U Ciebie już cisza za jaką ja czasami tęsknię. Ale jeszcze trochę lat potęsknię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Melduję się i ja, na naszym porannym rozruchu. Kawa w dłoń i z przyjemnością poczytam sobie co u Was słychać. A u mnie pada. W nocy zaczęło i jakoś nie przestaje. Paracetamol dobrze na mnie wpływa. Bóle kostno/stawowe mniejsze i nie jest mi już tak okrutnie zimno. Ale to przewlekłe zmęczenie czuję jednak cały czas. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Witaj Adusia
![]() Pospałaś ![]() Śniadanie już było? -------------- Ania jejku wymarzony plac zabaw dla TDZ. Któraś z córeczek w tym roku idzie do 1 klasy? Miałabyś już dwie uczennice ![]() ----- Adusia u mnie słoneczko świeci. Zacznie padać trochę potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kasza jaglana. Mam zapas i może faktycznie ugotuję. Macierzanki ani majeranku nie dam rady wypić. Niestety. To pierwsze zióko całkowicie odpada, już sam zapach mnie drażni. Natomiast majeranek stosuję jako przyprawę do dań. Ale dodaję niewiele. Zbyt duża ilość też mi przeszkadza.
Jak spałam? Zupełnie dobrze i bardzo długo. Pamiętam jeszcze (radio/budzik stoi na półce w pobliżu łóżka) godz 23:55, a później zobaczyłam 9:20. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Adusia buraczki trzeba kupić.
Może poszukam czegoś fajnego w necie i na adres Ci kurier przywiezie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.