![]() |
#1351 | |
Rozeznanie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jak tylko cos wymyślę odezwę się. Buziaczki i miłej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim przyjaciółkom ![]()
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-02-11 o 18:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zadomowienie
|
Danulka,poslalam Ci kilka maili z opisami diety i przepisami na zywienie chorego z niewydolnoscia nerek.Ciagle jeszcze szukam,i cos wyszperam,google dobra rzecz.
Zajrze tez na przepis na te warzywa,to jest podobne troche do ratatouile,smakuje pysznie,ja to lubilam z ziemniakami!
#1354 |
Zadomowienie
|
St.Pani bardzo tego pragnę,,,aby cale zamieszanie z moją pracą naprawde rozeszło się po tzw,kosciach......pisałam o kwietniu,,,po pani ktora teraz pracuje na tym stanowisku odchodzi na emeryture i na hurra musi byc tam ktos,,,kto nie jest zielony w tym temacie,,,,a wiąże się to dla mnie niestety z samymi minusami jak pisałam,,,,ale zobaczymy,,moze bedziesz dobrym prorokie,
Hej Babygia widzę ,ze jestes ,buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Danusiu - poproszę kawałek ciasta - dawno go nie jadłam
![]() Dziś bardzo potrzebuję endorfin... |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Wtajemniczenie
|
Cały dzień nie miałam chwilki , żeby Tu zajrzeć to chociaż teraz wpadłam życzyć Wam Dobrej Nocy i kolorowych snów . Przytulam Was serdecznie i do jutra.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
A tak mi jakoś dziś smutno Danusiu... ale uśmiecham się do swoich myśli, kiedy pomyślę o tych Wizażankach, które szanuję, cenię, za którymi tęsknę i z którymi bardzo chciałabym się kiedyś spotkać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Danusiu - poczekaj chwilę - zaraz Cię rozweselę. już pisze - tylko nie uciekaj prosze
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
14 lutego są okrągłe urodziny mojej Babci ![]() Jak wiecei moja Mama pracuje za granicą ... postanowiłyśmy zrobić Babci najpiękniejsze urodziny na swiecie!!! Niestety nie bedą onetak piękne, jakbyśmy mogły to sobie wymarzyć - ponieważ będą bez mojego Dziadka...ale On na pewno tego dnia z nami będzie ![]() Ustaliłyśmy z Mamą, że oficjalnie - wersja dla Babci -Mama wraca 18go lutego i tego dnia idziemy we trójkę do restauracji - w tym celu babcia zamówiła sobie wizytę u fryzjera i za namową Mamy kupiła sobie jakiś mega wystrzałowy kostium, którego nawet ja nie widziałam ![]() Powiedziałyśmy Babci, że impreza dla rodziny odbędzie się 25go - ja poprosiłam o sporządzenie listy osób, które babcia chciałaby na imprezie widzieć - zaznaczyłam, że nie ma się ograniczać w wyliczaniu tych osób ![]() To była wersja oficjalna... a teraz napiszę jak będzie naprawdę ![]() wspomnianego 18 lutego - po fryzjerze Babcia będzie odebrana przez Mamę i przywieziona do świetnej restauracji - w lesie, w stylu góralskim... tam będę czekać ja i 30 osób +dzieciaki- rodzina z Szczecina, przyjaciele najblizsi i ci, których Babcia ZUPEŁNIE się nie spodziewa - w tym rodzina z Bydgoszczy w KOMPLECIE ( co niezwykle rzadko się zdarza )!!! To pierwsza część niespodzianki...druga to prezent urodzinowy...Mama przy wszystkich obecnych wręczy Babci kopertę z ...biletami lotniczymi na Wyspy Kanaryjskie na 10 dni - na które Babcia poleci z Mamą ![]() ![]() Kochane - już nie mogę się doczekać...cała akcja przebiegała w ogromnej tajemnicy - ja i Mama jeździłyśmy po przyjaciołach Babci - zaklinając, żeby tylko NIKT się nie wysypał... Wczoraj, kiedy dowiedziałam się, że rodzina z Bydgoszczy stawia się w komplecie ( powiedzieli, że jest to taka okazja, że muszą przybyć wszyscy)...rozpłakałam się ze szczęścia... Danusiu....mam nadzieję, że choć raz się uśmiechnęłaś czytając to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
Karo-ale bomba!Wy to macie super pomysly!Jaka wspaniala niespodzianka!ja na miejscu Babci bym chyba zemdlala z wrazenia!jakie to szczescie mic taka duza,cudowna,kochajaca rodzine!!!!Zycze Wam,aby tp party bylo cudowne,niezapomniane...I zycze babci i Mamie samych przyjemnosci na Kanarach,bylam-jest pieknie!
#1364 |
Zadomowienie
|
Milegod dnia dla wszytskich Carola super niespodzianka,,,,szkoda ,że nie jestem twoją babcia hee....wszytskiego naj dla Niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego wszystkie Babcie na Swiecie nie mają takich córek i wnuczek? Czy nie zaslużyły sobie na to?Nie umiały dać tyle serca aby tyle serca dostać??
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-02-14 o 14:42 Powód: Słowo pewnie zastąpiono słowem czy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Danusiu...może to nie tylko tak, że Babcie nie zasługują...Babcie zasługują przede wszystkim tym, że są...ale nie wszyscy chcą to docenić... Wiem, że są przeróżne przypadki babciowe ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Obiecane zdjęcia mojej Babci
![]() jutro rano je usunę... Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2007-02-19 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zadomowienie
|
To niesamowite-tak wygląda 70-cio letnia Pani???Wierzyć się nie chce.Na jednym ze zdjęć ,które od Ciebie otrzymałam jesteś bardzo do Babci podobna.
Pozwól,że złożę Jubilatce serdeczne życzenia.Aby każdy dzień życia niósł Jej tyle radości i takie niespodzianki jakie spotkają Ją pojutrze. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1369 |
Zakorzenienie
|
Starsza Pani - dziękuję Ci bardzo
![]() napisz proszę - co u Ciebie? myślałam dzisiaj o Tobie i Twojej Rodzinie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
Słowa piosenki, dzięki której od jutra przestanę się martwić nie wiedzieć czym i czemu ...
![]() Rano wstajesz zły Wszystko z ciebie kpi Nie chce ci się nic Zwłaszcza żyć Wiec biedny jesteś Bo nie wiesz nawet Ze masz prawdziwy skarb Skarb w postaci mnie! Kto rozjaśnia ci wszystkie szare dni Kto nadzieje ma aż do dna No kto rozśmiesza gdy nie do śmiechu ci Wszystko to na siebie biorę ja! Bo mnie na uśmiech zawsze stać Nie lubię życia brać Zbyt serio, serio zbyt Bo ja na przekor wszystkim tym Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy! Nie rozmieniaj mnie Na humory źle Gdy dopadnie spin Nie top w szkle, o nie Dobry dla mnie bądź Kochaj, szanuj, chroń Ja przy życiu cię Trzymam bądź co bądź! Niebo pełne chmur Malkontentów chór Przekonuje ze gorzej jest niż źle Nim uwierzysz w to Nim się wtopisz w tło Szybko na ratunek wzywaj mnie A ja - pogoda ducha twa Natychmiast zjawiam się Gdy czuje ze ci źle A ja - jak wierny anioł stróż Pocieszam cię co dnia Beze mnie ani rusz Bo mnie na uśmiech zawsze stać Nie lubię życia brać Zbyt serio, serio zbyt Bo ja - pogoda ducha twa Gdy potrzebujesz mnie Po prostu zjawiam się! To mnie wymyślił dobry Bóg Byś przez to życie źle Z nadzieja przebrnąć mógł To ja na przekor wszystkim tym Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy! HANNA BANASZAK, POGODA DUCHA Dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
witam z ranka....jestem mało aktywna,bo syn mi się całkiem rozłozył,,,,Ja nie lepiej....a w pracy eh,,napisze wieczorem
![]() dopisek wieczor: od jutra ma L-4,,,,wkurzyli mnie w pracy mam do 20.lutego,,Ja i syn zapalenie oskrzeli,,z tym ,że On wiele gorzej jak Ja bo goraczkuje 39,6...38,5 ![]() Edytowane przez Toogra Czas edycji: 2007-02-13 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Rozeznanie
|
Zajrzałam do Was na chwilkę a tu... strajk? cisza taka? Pozdrawiam
![]() Toogra całuski zdrowiej !!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bietkadd , słusznie zauwazyłaś ,rzeczywiście pusto.Ale strajk ? Chyba nie-podwyżki i tak nie ma kto nam wypłacić. Raczej Dziewczyny przed walentynkami robią się na bóstwo.Więc życzę wszystkim Klubowiczkom i Tym,które wpadają do nas na chwilę (szkoda,że tylko na chwilę) aby w jutrzejszy dzień Rycerz przyjechał na białym koniu i zabrał Was w bajeczną, pełną miłosnych niespodzianek podróż. ![]() ![]() ![]() PS.Co sie dzieje z Lubą? Aż się boję,czy nie rozchorowała się na dobre. Luba,odezwij się proszę.
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-02-13 o 21:20 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Toogra - wracajcie do zdrowia - nie dajcie się choróbsku... Bietkadd - nie mamy strajku... Danusiu ![]() ![]() ![]() masz rację - nasze Babeczki niewątpliwie się masują, peelingują, szczotkują, depilują itp. ![]() Ja nie mam nikogo i Walentynki spędzę na urodzinach Babci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Bo w tym prezencie, o którym pisze Karolina nie chodzi tylko o serce i pamięć, ale także, a w odniesieniu do ogółu społeczeństwa przede wszystkim o pieniądze. Jestem pewna, że gdyby każdą kochającą córkę, czy syna stać było na taki prezent dla swej pełnej poświęcenia i ciepła matki - Kanary juz dawno zostałyby wdeptane w... wodę. Taki prezent to piękny i efektowny gest. Dla ogromnej części ludzi, szczególnie w Polsce, nie jest to jednak problem, czy wybrać Kanary, czy inne miejsce, czy urządzić przyjęcie w jednym, czy drugim lokalu, ale poważny dylemat, czy kupić dziecku butki (tornister, ciepłą kurtkę), czy dołożyć do maminego prezentu. Niestety. Dlatego nie sądzę, by chodziło tu o brak miłości ze strony pozostałych córek i wnuczek, ani też o to, że babcie nań nie zasłużyły... Ja, jako nastolatka, potrafiłam pół roku oszczędzać każdy grosz na prezent dla matki i... I tak nie była to wycieczka na Wyspy Kanryjskie. Inna sprawa, że za te mozolnie uciułane prezenty usiłowałam kupić miłość, której i tak nie dostawałam. Może gdyby stać mnie było na taaaką wycieczkę...? ![]() Dlatego bronic będę tych wszystkich córek i wnuczek, które z żalem i wyrzutami sumienia jednak wybierają ciepłe butki i jednocześnie darzyć szacunkiem i wielką sympatią te babcie, które potrafią szczerze pochwalić swe niezbyt majętne dzieci za ten wybór. Bez hucznych imprez i kosztownych prezentów miłość też może być piękna. Nie zapominajmy o tym zachwycone tym, co mogą otrzymać tylko nieliczne, wybrane, szczególnie szczęśliwe babcie. A swoja drogą: Karolino - wspaniały pomysł i piękna opowieść. Życzę Wam wszystkim wiele szczęścia i oby kwitło ono przez następne sto pokoleń w Waszej odnoszącej sukcesy ale potrafiącej wciąż pamiętać o miłości i cieple rodzinie. ![]()
![]() |
#1376 |
Zadomowienie
|
Sabbath,tym razem wyjątkowo (chyba po raz pierwszy)nie zgadzam się z Tobą.Nie chodzi o to jakiej watości prezent,w przeliczeniu na złotówki,dostanie Jubilatka.Ale jak starała się zarówno Karolina jak i jej Mama aby zrobić Starszej Pani tak wielką uroczystość.Dla matki nie jest ważne czy dostanie od dziecka klejnot czy mały cukierek (ja osobiście wolałabym landrynkę ) ale myśl tego dziecka o niej.A wracając do sprawy materialnej.Nie wydaje mi się żeby Rodzina Karoliny odnosiła jak to napisałaś sukcesy.Z migawek na postach wiemy,ze Mama Karoliny wychowywała Ją sama,więc raczej Im się nie przelewało.Od pewnego czasu pracuje w Niemczech.Nie przypuszczam aby tam robiła tak wielkie kokosy.A nawet jeśli,to i tak mogla te pieniądze przeznaczyć na swoje przyjemności.Naprawdę nie zetknęłaś się z przykładami gdzie dobrze sytuowane dzieci udają,ze nie widzą nędzy swych rodziców.Służę przykładem:moja daleka krewna ,schorowana (dwie operacje serca) 67 letnia samotna kobieta zwróciła sie do jedynej swojej córki z prośbą o pomoc-zabrakło jej 30 zł do wykupienia leków.Córka odmówiła tłumacząc się tym,ze niestety też nie ma.Status materialny matki-640 zł renty.
Córka i jej mąż oboje pracują ,każde ma swój samochód,dziecko chodzi do prywatnej szkoły itd.Powiesz,ze to patologia,wyjątek.Nie.Nap rawdę nie.Jak prześledzisz posty w watku zobaczysz jaką rolę odegrali Dziadkowie w życiu Karoliny.Jak pomagali Córce w wychowywaniu Wnuczki. I dlatego ucieszyło mnie, że miłość w tej rodzinie jest wzajemna.Bo często dzieci chętnie biorą ale oddać nie mają ochoty. Sabbath,kochanie,nie musisz przede mną bronić "tych wszystkich córek i wnuczek,które z żalem i wyrzutami wybieraja ciepłe butki".Każda prawdziwa matka odjęłaby sobie od ust i te butki kupiła.Mnie wzruszyło to właśnie,że (zaznaczam-to są moje domysly) aby ponieść takie koszty Mama Karoliny nie mogła sobie (w przenośni)kupić tych butków.
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-02-13 o 23:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Wiedźma
|
![]() |
#1378 |
Zadomowienie
|
Witajcie. mało zaglądam ,bo moja opiekunka(przyjaciółka) zachorowała. Najpierw zabrali ją do szpitala z podejrzeniem udaru mózgu, a po kroplówkach i badaniach okazało się ,że to błędnik. Ma tarczycę(3 małe guzki)i myślą,że to może być przyczyną.Z tego powodu chodzę do niej, chociaż droga trudna do przebycia z uwagi na kolano(nadal boli).Córka daleko stąd, to zostali jej tylko przyjaciele do pomocy.Z jej córką jest stały kontakt, ale nie chcemy,żeby specjalnie przyleciała, lepiej niech będzie dopiero na Wielkanoc, jak planowały.
Jak wracam do domu to robenie jedzonka, sprzątanko i moje hobby zabierają resztę czasu, ale wpadam tu na chwilkę poczytać co słychać i zaraz uciekam . Kolorowych snów wszystkim życzę. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Ja napisałam: nie chodzi tylko o serce i pamięć. Chodzi o to, że znaczna część ludzi, nawet gdyby pękła i odmawiała sobie wszystkiego - na te nieszczęsne Kanary nie zarobi, bo ledwo starcza im na chleb i serek topiony do niego, bo te butki, które kupi jedna z drugą córka wyrodna, nie mają byc dla dorosłej Karoliny, ani Jej dorosłej Mamy (przynajmniej ja nie o dziesiątych butach dla dorosłej pani pisałam) tylko dla dzieciaka, który z poprzednich wyrósł i teraz mu nóżki marzną. Doceniam starania Mamy Karoliny i samej Karoliny. Nic nie umniejsza wartości pomysłu i włożonej w jego realizację pracy, tylko... Cieszę się, że nie widziałaś Danusiu takiej biedy, w której odmawianie sobie butków, słodyczy i wszystkiego przez lata nawet, nie gwarantuje jakichkolwiek oszczędności. Można, oczywiście, twierdzic, że tacy ludzie sami są sobie winni, bo są niezaradni. Ale ja nie potrafię tego tak widzieć. Dla ludzi, którzy mieszkają w lokalach zastępczych, którym grozi odcięcie prądu, czy gazu, którzy zmuszeni są powiedziec swojemu dziecku, że kolacji nie będzie, bo ostatnia bułeczka jest na śniadanko... Dla takich ludzi nawet najciężej zapracowany wyjazd na Kanary jest synonimem sukcesu. Dla wszystkich z resztą chyba w pewnym stopniu nim jest, choć nie zawsze to słowo "sukces" brzmi tak gorzko i nie zawsze jest takie dalekie. Zaprotestowałam także dlatego, że z Twojego poprzedniego posta (z którym polemizowałam) mozna by złośliwie wyciągnąć wniosek, że skoro teraz córka nie chce wspomóc Twojej dalekiej krewnej, to owa daleka krewna na to nie zasłużyła. Cytat:
![]() Nie mówię tu oczywiście o tym konkretnym przypadku, który był impulsem do naszej dyskusji. Jeśli czegokolwiek mogę zazdrościć Karolinie i Jej Rodzinie, to miłości, ale przecież to akurat wyłącznie Ich zasługa i nie ma nic wspólnego z Kanarami. Za to niewątpliwie umiejętność jej ofiarowania i możliwośc jej otrzymywania jest sukcesem życiowym ważniejszym, niż jakiekolwiek dobra materialne. ![]()
![]() |
#1380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy nie zasłużyły sobie na to.Nie umiały dać tyle serca aby tyle serca dostać??? Teraz jest o`key?Zgadzasz się ze mną? Dalsza dyskusja jutro bo dziś padam z nóg.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.