|
|||||||
| Notka |
|
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: NASZE ZBIORY KOSMETYCZNE. Część III.
Ale fajne
![]() Ja nie znam tej firmy ;P |
|
|
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pastelowa tubka to baza pod makijaż Lumene w starej wersji. Cienie są firmy Golden Rose nr 02. Cytat:
Ma w sobie bez, raczej taki średni (przynajmniej dla mnie) do lekko opalonej buzi. |
||
|
|
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Mówisz i masz Cytat:
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
|
||
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baza pod cienie nie jest zła, choć na moich oczach cienie to chyba na żadnej bazie całego dnia nie przetrzymają bez żadnych poprawek ![]() Moje dzisiejsze grzeszki
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
Patrzę na wasze zbiory i ślinię się do monitora
Oto moje, jeszcze chaotyczne, ale powoli się krystalizują
|
#1359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tym razem jestem pewna ze to baza pod cienie Lumiene , prawda? jestes z niej zadowolona?a szminka pierwsza z prawej strony, jaka to firma i jaki numerek? bardzo fajny zbior
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szminka to Bourjois Lovely Brille (link do KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14036) odcień Paradis Transparent 01. Jest bezbarwna, ma trochę błyszczących drobinek, ale generalnie efekt zbliżony do pomadki ochronnej.
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
wrzesień w mojej kosmetyczce.
Wyjątkowo nie dałam się ponieść szaleństwu i kupiła tylko to, na co od dłuższego czasu miałam ochotę no i cienie książeczkowe Bourjois, które mnie zachwyciły kolorami od pierwszego ujrzenia
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
Pomadko-> widziałam, że masz paletę Ruby Rose, tak? Napisz mi, proszę, gdzie ewentualnie mogę ją dostać ( na bazarku, w centrach handlowych, przez net) i ile ona kosztowała. Potwornie się na nią napaliłam
a tak poza tym wklejam fotki swoich zbiorów i mam pytanko do Was, Wizażanki: kupiałam cienie sypkie APC, ale jakoś dziwnie mi się nimi maluje- pędzelek jakby zbiera spowrotem cień, kiedy próbuję go rozetrzeć- macie na to radę?...poza tym są one super intensywne . czy znacie może jakies odpowiedniki równie intensywnych cieni, ale nie aż tak błyszczących?
|
|
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1364 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam podobnie, po kilku godzinach juz nie widac zupelnie jak moj makijaz wygladal dlatego ta baza jest na poczatku mojej kolorowkowej listy zakupów![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
rzyrafko ja wczoraj bylam w Sephorze i mialam juz w lapkach te cienie
![]() sa przesliczne ale moj TZ zaczal mnie opierniczac ze ja tylko skladuje kosmetyki a potem ich nie uzywam( choc moje zbiory wcale nie sa tak duze jak niektorych wizazanek)no i je odlozylam, ale wzielam sobie paletke do brwi sephory i balsam ze szczoteczka do peelingu Bourjois. ale mysle ze i tak niedlugo zakupie te cienie bo kolorki sa przepiekne
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są na Allegro (tam znajdziesz wszelkie mozliwe zestawy kolorystyczne), na bazarkach, w Raszynie ostatnio po drodze wypatrzyłam sklep firmowy Ruby Rose (jeszcze tam nie byłam) i zdarzają się w sklepach typu 'wszystko po 4zł)
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Aklat, ja tez polecam baze pod cienie Lumene. Rzeczywiscie kolory na niej nalozone sa intensywniejsze, cienie trzymaja sie dlugo, nawet te "no name" i co najwazniejsze dla mnie, nie zbieraja sie w zalamaniu powieki (strasznie mnie to draznilo kiedys, ale przerzucilam sie prawie calkowicie na Clinique i problem zniknal, do tego ta baza - to juz w ogole siodme niebo
). Aha, jest pieronsko wydajna, wystarczy wielkosc glowki od szpilki by wysmarowac powieke - baza jest w kolorze kremowym i daje pudrowe wykonczenie, troche tez maskuje fioletowe zylki na powiekach.Dewjani - cienie w rozniastych zestawach znajdziesz na Allegro - masa tam tego jest - do wyboru, do koloru. Pojedyncze cienie lub male palety dostaniesz na bazarach w prawie kazdym miescie. Co do odpowiednikow APC tp poszukaj moze wsrod Inglota (maja mase kolorow i to tych oczoplasowych) i moze mineralne Rhea (zdania na temat ich jakosci sa podzielone), tez maja duzy wybor kolorow. OT. Daria - przypomnialas mi o spaghetti alla carbonara, pewnie znow niedlugo zrobie (u mnie na okraglo jest makaron na fyfnascie sposobow
|
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze nabytki
![]() Rouge w końcu
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Ładnie wyglądają te cienie Essence, oj ładnie... Pewnie bym je naładowała na policzki, bo moja mania rozświetlaczy osiągnęła apogeum
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, faktycznie...juz wszystko na allegro znalazłam...
|
|
|
|
#1371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
juz bardziej do tej bazy nie moge byc przekonana
|
|
|
|
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Owszem, ładnie ale gorzej niestety z trwałoscią
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
od dłuższego czasu śledzę wątek i stwierdziłam że też się pochwale moimi skromnymi zbiorami...
|
|
|
|
#1374 |
|
po prostu Em :)
|
faustissima, mogłabyś zrobić dokładniejsze zdjęcie paletki Inglota i dołożyć numerki?
Co to za błyszczyk w takiej ładnej tubce?
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba na blogu żeby skonczyc OT z gory dziekuje
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mamy ten sam błyszczyk Miss Sporty. Starła mi sie nazwa koloru i już nie pamietam, ale też mam taki ciemno-różowy. Bardzo mi sie podoba - już na wykończeniu Metaliczny błyszczyk Avonu to jaki kolor (jaka nazwa)? Podobny do tego miss Sporty? Moge prosic o fotke jak wyglada na ustach (te 2 szminki w płynie avonu też ) Szukam czegoś ciemnoróżowego z nutką czerwieni (przerzuciłam sie oststanio z jasnych błyszczyków ?)
|
|
#1377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=693 Błyszczyk to 'klej' o nazwie Classics, produkcja Erkul Cosmetics, czyli to samo co Golden Rose. Niestety nigdzie w necie nie znalazłam, może na tureckich stronach są. Ale nie jestem nim zachwycona, kupiłam bo spodobały mi się drobinki. Poza tym jest pieruńsko trwały na ustach i ciężki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
Dewjani
Troszkę was tutaj na tym wątku podpatruje..czytam sobie Zauważyłam że masz podkład Maybelline kolor-cameo (ja kiedyś używałam cameo ale w MUSIE) jesters zadowolona z tego podkładziku?? I jeszcze jedno pytanko.. no dwa ... Jaki to nujmerek tego różu do policzków i czy to jest może Bourjois? Mam ostatnio ochotę kupić sobie jakiś różyk ..a ten ma ładny kolorek ...
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o Miss Sporty to ja mam napisane na nim taki numerek 5017, też go lubie ![]() Metaliczny błyszczyk to pink shine(jest na 1 fotce) Na drugiej shine supreme sugarcoated pink, na trzeciej twinkle pink, nat5omiast na czwartej błyszczyk w szmince z avonu (kolorek pink kiss) Mi też znudziły sie jasne błyszczyki, szukam czegoś w odcieniu czerwieni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

. czy znacie może jakies odpowiedniki równie intensywnych cieni, ale nie aż tak błyszczących?
dlatego ta baza jest na poczatku mojej kolorowkowej listy zakupów
juz bardziej do tej bazy nie moge byc przekonana