|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]()
Dziękuję, przekażę pozdrowienia
![]() Ehhh..... koniec lata w Emiratach ![]() Drop in temperature indicates end of summer in UAE. Ledwie sięga 40 stopni ![]() Witajcie Erol i r k ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-09-15 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
Raczkowanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Uuuuuuuuuj, no to u Was juz jesiennie! Bym nie zniosla: juz ponizej 40°?!
![]() (Tego lata w Toskanii meczylam sie niesamowicie, poniewaz temperatura dzienna to 38° bylo, wiec tylko na plazy, pod baldachimem i blisko morza funkcjonowalam "bezpotnie". Czy to juz oznaka zblizajacego sie wieku podeszlego??? ![]()
![]() |
#1353 | |
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Cytat:
Ehhhhhh..... to już jesień ![]() ![]() Pani Kasiu, co słychać nowego w RAK? ![]() Osobom zainteresowanym, tym mało znanym emiratem polecam stronkę pani Kasi: http://www.rakpedia.com/
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-09-16 o 06:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Od kilku dni czytam forum. Staram się o prace w UEA w sektorze Gas&Oil. Dziękuję za wszystkie informacje dot. tego kraju. Pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1355 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko;
Czy w Emiratach (lub okolicy ![]() ![]() wszelkie info/linki/filmiki mile widziane ![]()
![]() |
#1356 |
Raczkowanie
|
Tak Eva ID pisala o tym dosc dokladnie i o koncertach. ale przyznam sie ze nie wiem na ktorej stronie i ja nie pamietam. musialabys przewertowac forum.
![]() |
#1357 | |
|
Cytat:
Wspominałam o tym tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=914 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=929 Na Koncercie 20go Marca z Krzysztofem Pendereckim byłam lecz tego nie opisałam. Było wiele koncertów i imprez związanych z jubileuszem Chopina.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1358 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1359 | |
|
Cytat:
![]() O co chodzi z tą odwagą? Czyli czego się obawiasz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Raczkowanie
|
"Witajcie Erol i r k
![]() witaj ponownie Evo! , ja tu caly czas jestem tylko sie nie odzywam ![]() maz na razie pracy nie zmienia wiec Dubaj bedzie musial na nas poczekac ![]() ![]() Edytowane przez r k Czas edycji: 2010-09-22 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Zaliczyłam Burj Khalifa oglądając ze 124 piętra zachód słońca ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Wtajemniczenie
|
Ewa...a będzie jakieś foto?? chętnie zobaczę
![]()
![]() |
#1363 |
Raczkowanie
|
szukam ofert biur podrozy moze wpadne na tydzien na wakacje do Was i na zakupy ;P
Edytowane przez r k Czas edycji: 2010-09-27 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Raczkowanie
|
Zaliczyłam Burj Khalifa oglądając ze 124 piętra zachód słońca
![]() ![]() Eva! Gdzie fotki??? ![]() ![]() Mam tylko TO za oknem oglądać? On już układa się do snu zimowego!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
|
![]() Burj Khalifa, Dubai Foto 1 - ledwo się mieści w kadrze ten kolubrynowy Burj Khalifa <-KLIK Foto 2 - po prawej The Dubai Mall <-KLIK, po lewej mało widoczna na zdjęciu fontanna a na wprost Kolubryna Foto 3 - "At The Top" czyli wejście do Kolubryny i sklepik z pamiątkami w Dubai Mallu Foto 4 - przy wejściu model Burj Khalifa aby ludziska wiedziały co zwiadzać idą Foto 5 - kolejka do bramki jak na lotnisku, prześwietlenie bagażu i kontrola nawet osobista ![]() Foto 6 - ruchomy chodnik przeciąga grupę zwiedzaczy przez hall Foto 7 - From The Earth To The Sky.... no i o to chodzi ![]() Foto 8 - kolejne ruchome schody wiodą nas bliżej celu Foto 9 - słynne dwie windy, które wywożą zwiedzaczy Foto 10 - wwwwwiiiiiiiiiiii...... jedziemy ![]() Odtworzenie zdjęć - 25 Marzec 2011
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-03-25 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1366 |
|
![]()
cd. 2
Foto 1 - dojechaliśmy z zawrotną prędkością na 124 piętro w minutę Foto 2 - widok.... u dołu fontanna Foto 3 - widok.... fontanna i Hotel The Address <-KLIK Foto 4 - czy już pokazywałam fontannę? Foto 5 - inny widok niż fontanna Foto 6 - i znowu inny widok, nie ma fontanny Foto 7 - można sobie pooglądać stare dobre czasy gdy wokół tylko pustynia była a potem porównać z widokiem obecnym, to rondo widać w głębi teraz jako kłębowisko wiaduktów Foto 8 - zachód słońca.... i o to mi chodziło ![]() Foto 9 - widok w półmroku Foto 10 - no i robi się coraz ciemniej ![]() Odtworzenie zdjęć - 25 Marzec 2011
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-03-25 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
|
![]()
cd. 3
Foto 1 - ciemno wszędzie, cicho wszędzie.... co to będzie? Co to będzie?! Foto 2 - FONTANNA !!! właśnie zaczyna się pokaz ![]() Foto 3 - Fontanna ![]() Foto 4 - raz jeszcze zachwyt nad fontanną z góry Foto 5 - i zjazd winą w dól, potem ruchome schody, ruchomy chodnik.... Foto 6 - KLIK-> Burj Khalifa by Night Foto 7 - teraz ta sama fontana ale widok już z dołu... piekny pokaz z muzyką Foto 8 - fontanna ![]() Foto 9 - Hotel The Address <-KLIK na tle.... pewnie nikt nie zgadnie... fontanny ![]() Foto 10 - pamiątka z Dubaju - diamenty ![]() Odtworzenie zdjęć - 25 Marzec 2011
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-03-25 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1368 | |
|
![]()
"Dubai* jest tak pełny życia jak dojrzewający ser w upalny dzień, głośny jak klątwa w katedrze, jaskrawy jak plama oleju, barwny jak siniak i szumiący od działalności, intersów, ruchu i czystej, rozbuchanej aktywności niczym zdechły pies na kopcu termitów"
Wenila, R U Satisfied ? ![]() Cytat:
U R Welcome ![]() AzZ, oooooo..... bdsm??? Mrrrauuuuuu..... ![]() * Dubai.... hmmmm... Ankh-Morpork ![]() ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-09-29 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Raczkowanie
|
Eva, p i e k n e zdjecia! Przezycie tez na pewno wspaniale!
(A gdzie mieduzy? ![]() Zdecydowanie trzeba byc "silna osobowoscia", zeby w tamtym, "Twoim swiecie" zyc i sie dobrze w nim czuc. Choc podziwiam i sie zachwycam, to... z daleka, przez szybke komputerowego monitora... Zyc bym tam raczej nie mogla i nie chciala... Klaustrofobia, przesadzony przepych techniczny, wszystkiego dla mnie za duzo, za bardzo "napasione" i krzykliwe optycznie. Brak wolno stojacych drzew, pomijajac wbetonowane palmy..., absolutne nieistnienie lasow, lak, pastwisk, rzek, "dzikich" stawow czy jezior, kompletny brak natury... Powtarzam: podziwiam za szybka, biore ogromny oddech swiezego powietrza i... wychodze przed dom, a tu las, laki (to te zielone polacie, trawa porosniete; bo nie umiem na tej klawiaturze ladnie po polsku ![]() ![]() Ty wiesz, Evunia, bacioooooonki!!!!!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 |
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() ![]() zobaczymy co z tego wyjdzie ;D chetnie Was poznam jesli bedziecie miec czas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 |
|
Hotel Atlantis Palm Jumeirah, Dubai Foto 1 - widok na Palm Jumeirah <-KLIK (zdjęcie z Internetu) Foto 2 - widok na Palm Jumeirah i Hotel Atlantis <-KLIK od strony Zatoki Perskiej (zdjęcie z Internetu) reszta zdjęć wykonana przeze mnie: Foto 3 - wzdłuż głównego pnia palmy prowadzi nas droga Foto 4 - z daleka widać zarys Hotelu Atlantis Foto 5 - aby dojechac do Hotelu trzeba pokonać podmorski tunel Foto 6 - wwwwwiiiiiii..... i ograniczenie prędkości do 50 km/h ![]() Foto 7 - Hotel Atlantis Foto 8 - charakterystyczny widok hotelu Foto 9 - Recepcja Foto 10 - monumentalna dekoracja w hallu Recepcji
![]() |
![]() |
#1372 |
|
![]()
cd. 1
Foto 1 - wejście do The Lost Chambers <-KLIK stylizowane ogromne akwaria na Lost City of Atlantis - cena biletu 100 AED od osoby Foto 2 - w półmroku delikatne światło z akwariów wprowadza tajemniczą atmosferę Foto 3 - akwaria Foto 4 - znajdź Nemo ![]() Foto 5 - kolejne akwarium Foto 6 - piękności ![]() Foto 7 - na te lobsterki aż nabrałam apetytu Foto 8 - zaginione miasto Atlantyda Foto 9 - jak wyżej Foto 10 - jedna z komnat, można usiąść i kontemplować
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-09-29 o 05:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
|
![]()
cd. 2
Foto 1, 2, 3 - hipnotyzujące meduzy ![]() Foto 4 - The Lost City Atlantis Foto 5 - korytarz w hotelu Foto 6 - Ronda Locatelli - polecam, bardzo dobra Restauracja z włoską kuchnią w Hotelu Atlantis ![]() ![]() Foto 7 - dekor na suficie Foto 8 - główne wejście Foto 9 - na zewnątrz hotelu Foto 10 - Hotel Atlantis By Night
![]() |
![]() |
#1374 |
Raczkowanie
|
Oblent!
Meduzy pikne! Grrrrrazie! ![]() ![]()
![]() |
#1375 |
|
Satynka, pewnie mi nie uwierzysz ale mężczyźni w jellabah są niesamowicie atrakcyjni.... biało -> i te ich tyłeczki bez majteczków....
![]() Poza tym ja kocham pustynię, gorące powietrze i ciepłe morze.... naprawdę to kocham ![]() białe-> Ostatnio jeden facet stwiedził, że ma więcej estrogenu ode mnie... no to chyba mi jaja rosną ![]() AzZ, śliczny widok masz za oknem ![]() RK, jeśli tylko mam możliwość na spotkanie to chętnie się spotykam, dowodem jest kilka emirackich wizażanek, które poznały mnie poprzez ten wątek ![]()
![]() |
![]() |
#1376 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#1377 |
Raczkowanie
|
Eva do tego hotelu atlantis to mozna wejsc tylko pozwiedzac? czy tylko do restauracji..... bo wiem ze np w Burj Dubai trzeba zaplacic za samo wejscie jako turysta??
a ty dopiero pierwszy raz bylas na Burj Khalifa? moja malutka Gloria ma 'prawie zapalenie pluc'. Wczoraj bylam u Dr Jadzi. zostaje z mala w domu do niedzieli. ...znaczy Po poludniu tata zostaje .ja w piatek ide pokazywac ville mnie na osiedlu ![]() ![]() zanim tu przyjechalam, bylo tyle pytan, a teraz na razie po kolei spelniaja sie zamyslone sprawy.....wiara ze sie uda czyni cuda ![]()
![]() |
#1378 | ||
|
![]() Cytat:
![]() Jest piękny Aquaventure Waterpark <-KLIK, wejście za 200 AED ale mnie nie kręci ta zabawa. Jest jeszcze Dolphin Bay <-KLIK od 10.00am do zachodu słońca i Shallow Water Interaction kosztuje 790 AED można też na Deep Water Interaction za 975 AED lub Beech Observer Pass za 300 AED. Do The Lost Chambers <-KLIK bilety po 100 AED. Podaję ceny dla Adult. Typowy hotel dla rodzin z małymi dziećmi. ![]() Samochód można zostawić u Valet Parking, koszt 150 AED ale jeśli wchodzisz do The Lost Chambers lub Waterparku albo zjesz w którejś z Restauracji, to pobiją Ci karteczkę i wtedy nie zapłacisz nic za parking. Tak, na Burj Khalifa byłam pierwszy raz ![]() Wenila, wszystko na żywo wygląda inaczej. Nie da się za pomocą kilku zdjęć oddać prawdziwego piękna tego miejsca, dlatego warto tu przyjechać i samemu pozwiedzać. Wiadomość dnia: 'Mission Impossible' to be shot in Dubai ![]() Cytat:
![]() ![]() Foto 1, 2 - Hotel Amanjena, Marrakech Foto 3,4,5 - Emirates Palace Hotel, Abu Dhabi
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-09-29 o 08:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Raczkowanie
|
a co do Dubaju jak dojzewajacy ser--to chyba powinno byc dojrzewajacy przez RZ hihihihii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
|
Ouuuuuuu..... shame on me
![]() ![]() Cholerka, taki podstawowy błąd zrobić ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.