skończyłam studia i jestem bezrobotna - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 11:48   #1351
Angie2
Raczkowanie

Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna

Jezu- nie iwem co się dzieje, ale dostałam kolejne zaproszenie na rozmowe I co ja mam teraz zrobić???

Umowa czeka tylko na zatwierdzenie czyli teoretycznie pracę mam a tu co....
Angie2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-16, 14:31   #1352
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
Napisane przez bravvurka Pokaż wiadomość
...
Jutro wracam do mojego kursu, ale rygor w tych urzędach... jak nie będzie mnie na zajęciach to muszę to usprawiedliwić, inaczej mnie z listy skreślą. Że też kursów mi się zachciało Ależ ja pazerna jestem ciągle bym się uczyła szkoda, że za to nie płacą
u mnie tez rygor - jak mnie nie będzie, albo się spóźnię, to tylko L4 mnie usprawiedliwia, bo inaczej będę płacić za cały kurs... ale na szczęście prowadzący sa bardziej wyrozumiali
A co do kasy, to płacą we wszystkich urzędach, jeśli skierują cie na kurs, to dostajesz stypendium za to, że go robisz U mnie np za 150 godz kursu dostanę ok 500zł. Ale z drobnym opóźnieniem, bo za marzec dostanę kasę dopiero w poniedziałek, a resztę pod koniec maja sprawdź więc to dobrze u siebie
Stary 2009-04-16, 16:43   #1353
merciless
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angie2 Pokaż wiadomość
Jezu- nie iwem co się dzieje, ale dostałam kolejne zaproszenie na rozmowe I co ja mam teraz zrobić???

Jak co ? Idź na rozmowę Tym bardziej jeśli chodzi o stanowiska, które bardziej cię interesują...
Stary 2009-04-16, 17:53   #1354
bravvurka
Zadomowienie

Cytat:

Angie!! Kobieto, idź na te rozmowy Zobaczysz co i jak Tym bardziej, że to ta wymarzona praca Daj sobie szansę

Kasiu, wiem, że za to szkolenie dostanę kasę Ale mi chodzi ogólnie o uczenie się jako zajęcie=praca na pełen etat

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Tak w ogóle to dziś złożyłam na ofertę, na która nie chciałam wysyłać cv. Dziewczyny z kursu mnie namówiły, bo w końcu co ja tracę
Stary 2009-04-16, 21:06   #1355
molka11
Rozeznanie

Cytat:
Angie!! Kobieto, idź na te rozmowy Zobaczysz co i jak Tym bardziej, że to ta wymarzona praca Daj sobie szansę

Kasiu, wiem, że za to szkolenie dostanę kasę Ale mi chodzi ogólnie o uczenie się jako zajęcie=praca na pełen etat

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Tak w ogóle to dziś złożyłam na ofertę, na która nie chciałam wysyłać cv. Dziewczyny z kursu mnie namówiły, bo w końcu co ja tracę
Angie MUSISZ iść zobaczyć co i jak. A do momentu aż umowy, nie podpiszą wszyscy, nie przypieczętują i nie oplują niczego nie możesz być pewna i żadnych zobowiązań nie masz. Może się też okazać, że to nie jest taka lukratywna oferta ... Ahhh, takie jest życie - jak się partoli to ze zdwojoną siła, ale jak moneta zaczyna się odwracać to też wszystko na raz

Bravurka dobrze Ci poradziły, mądre koleżanki.

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 11:06   #1356
Angie2
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy...Ja po prostu należę do osób, które nie lubią zawodzić i jak już jestem po słowie to chciałabym go dotrzymać....

No ale cóż- idę....Dzisiaj testy analityczne!
Stary 2009-04-17, 11:59   #1357
susinka1
Raczkowanie

baaardzo dobra decyzja analizuj się analizuj, a nóż widelec coś z tego wyniknie i zdobędziesz prace marzeń
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 14:22   #1358
bravvurka
Zadomowienie

Angie - trzymam kciuki Liczy się Twoje dobro
Stary 2009-04-17, 16:10   #1359
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy...Ja po prostu należę do osób, które nie lubią zawodzić i jak już jestem po słowie to chciałabym go dotrzymać....

No ale cóż- idę....Dzisiaj testy analityczne!

Ooo oferty się sypią Zdradź co to za praca

Ja dzisiaj byłam na rozmowie, przez ponad godzinę rozwiązywałam zadania matematyczne Ale dobrze mi poszło i przez to rozmowa z panią dyrektor była miła.
Mają się odezwać w ciągu 2 tygodni.
Stary 2009-04-17, 16:17   #1360
molka11
Rozeznanie

Cytat:
Ja po prostu należę do osób, które nie lubią zawodzić i jak już jestem po słowie to chciałabym go dotrzymać....
No to chyba większość tak ma, ale pamiętaj, ze na Twoje miejsce zawsze by kogoś znaleźli. Poza tym trzeba się nauczyć troszczyć o swoje dobro bo nikt inny się na Ciebie nie obejrzy (mowa o pracy). Mam nadzieję, ze Twoje zdolności analityczne ich powaliły

Iza - gratulacje, jestem dobrej myśli

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 16:34   #1361
susinka1
Raczkowanie

Nooo gratuluję dziewczyny

ehhh a u mnie cisza jak makiem zasiał nie wiem już czy to ja coś źle robie pisząc nie tak cv i lm czy jak? ehhhh

molka - jak tam twój aparacik?
Stary 2009-04-17, 16:50   #1362
diabolic
Raczkowanie

Cytat:

rozumiem że uczestniczysz w kursie na B? tak? z PUP? jakie kryteria trzeba spełniać?
diabolic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 17:12   #1363
bravvurka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabolic Pokaż wiadomość
rozumiem że uczestniczysz w kursie na B? tak? z PUP? jakie kryteria trzeba spełniać?
Nie wiem co masz na myśli "w kursie na B" - chyba, że chodzi Ci o prawo jazdy kat. B? To raczej pytanie do Kasi
Ja biorę udział w kursie języka angielskiego dla średniozaawansowanych (czytaj dla początkujących), na ten kurs brali jak leciało, zero testów sprawdzających twoją znajomość języka itd. Czasami sobie myślę, że zajęłam miejsce komuś kto by naprawdę się czegoś nauczył, a tak to pomagam innym w zrozumieniu angielskiego

Iza - coś czuję, że Cię przyjmą
Stary 2009-04-17, 22:32   #1364
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
Angie MUSISZ iść zobaczyć co i jak. A do momentu aż umowy, nie podpiszą wszyscy, nie przypieczętują i nie oplują niczego nie możesz być pewna i żadnych zobowiązań nie masz. Może się też okazać, że to nie jest taka lukratywna oferta ... Ahhh, takie jest życie - jak się partoli to ze zdwojoną siła, ale jak moneta zaczyna się odwracać to też wszystko na raz

Bravurka dobrze Ci poradziły, mądre koleżanki.
Dokładnie, tak to jest. Ja szukałam pracy parę miesięcy, bez skutku, nic się nie działo (oprócz rozmów); a potem w ciągu 2 tygodni dostałam kilka ofert pracy, wszystkie dość ciekawe.... Także dziewczyny- czasem życie wymaga od nas cierpliwości...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 22:43   #1365
joaa12
Rozeznanie

Cytat:
Czasami sobie myślę, że zajęłam miejsce komuś kto by naprawdę się czegoś nauczył, a tak to pomagam innym w zrozumieniu angielskiego
Trochę szkoda. Zawsze lepiej jak się ma trudniejszy kurs niż możliwości, więcej się z niego wyniesie. Poza tym to jak już UP organizują taki kurs to mogłyby się bardziej postarać, aby te grupy były dobrane.
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 10:19   #1366
Angie2
Raczkowanie

Cytat:
No to chyba większość tak ma, ale pamiętaj, ze na Twoje miejsce zawsze by kogoś znaleźli. Poza tym trzeba się nauczyć troszczyć o swoje dobro bo nikt inny się na Ciebie nie obejrzy (mowa o pracy). Mam nadzieję, ze Twoje zdolności analityczne ich powaliły

Testy były hmm całkiem fajne- zreszta ja lubię takie rzeczy - szkoda tylko, ze tak mało czasu 20 minut 30 pytań i sporo obliczeń w tych pytaniach...No ale zobaczymy...

Wiem, że trzeba walczyć o swoje, no ale zobaczymy jak wyjdzie...

A póki co to nawet innych ogłoszeń nie przeglądam....
Stary 2009-04-18, 15:43   #1367
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

Iza - gratulacje, jestem dobrej myśli
Cytat:

Iza - coś czuję, że Cię przyjmą

Dzięki dziewczyny za wsparcie
Teraz będę czekać za telefonem przez 2 tyg., z nadzieją

W moje obecnej pracy powoli się zadomawiam, dostaję pomału ciekawsze zadania.
Kurcze ewentualna zamiana pracy jest zawsze st6resowa, i do tego ponowne zadomawianie się w nowym miejscu, genialnie to ja nie lubię zmian.

Cytat:
Testy były hmm całkiem fajne- zreszta ja lubię takie rzeczy - szkoda tylko, ze tak mało czasu 20 minut 30 pytań i sporo obliczeń w tych pytaniach...No ale zobaczymy...

Wiem, że trzeba walczyć o swoje, no ale zobaczymy jak wyjdzie...

A póki co to nawet innych ogłoszeń nie przeglądam....

Ja też lubię testy analityczne i wogóle zadania matematyczne na rozmowach kwalifikacyjnych
A 20 pytań i 30 minut kojarzy mi się z rekrutacją do audytu, albo tam było 20 zadań i 20 minut, już nie pamiętam

Cytat:

I bardzo dobrze że cię namówiły , mądre masz koleżanki
Dlaczego nie chciałaś składać?

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2009-04-18 o 15:45
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 17:12   #1368
bravvurka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze że cię namówiły , mądre masz koleżanki
Dlaczego nie chciałaś składać?
Już się ubiegałam o to stanowisko kiedyś w tej firmie. Właśnie wróciłam z mojego kursu Coraz bardziej mi się on podoba
Stary 2009-04-19, 01:08   #1369
Wenila
Wtajemniczenie

Witam

Kurde, moja cierpliwosc się kończy! Zupełnie nie mogę się z tym pogodzić, jestem energiczną i wykształconą osobą, a jakoś nie mam szczęścia w znalezieniupracy (nikt mnie nie chce). Skończyłam studia ze średnią 4.6 ale co z tego jak od kilku miesięcy nie mam pracy.

Mieszkam w Krakowie, wiec mam teoretycznie większe możliwości, ale to tylko teoria.

Najgorsze jest to że mam straszne wahania nastroju, chyba co kilka dni przechodzę małe depresje czy jak to nazwać, po tych kilku dniach wmawiam sobie że to kiedyś minie ale nie...i tak za niedługo minie rok ...Ostatnio to nawet z obrzydzeniem szperam po ogłoszeniach...bo znowu nic z tego, ale ile tak można żyć bez pracy...i sensu?

Byc może jej źle szukam, a może po prostu nie umiem sie odpowiednio "sprzedac" , czy ja jestem jakaś dziwna, nienormalna, głupia??? czy mój styl bycia jest nie do przyjęcia? czy moje podejście do życia sprawia, że nie nadaje się do żadnej pracy, Czuję się jak jakiś ostatni nieudacznik?

Co robić?

Chyba odejmę z CV moje studia Kolejno lic, mgr i najgorsze że niedługo kończe podyplomówkę...tylko co powiedzieć pracodawcy jeśli zapyta co robiłam przez 6 lat od matury?
Wenila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 08:21   #1370
agulkaa
Rozeznanie

GG do agulkaa

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość

Co robić?

Chyba odejmę z CV moje studia Kolejno lic, mgr i najgorsze że niedługo kończe podyplomówkę...tylko co powiedzieć pracodawcy jeśli zapyta co robiłam przez 6 lat od matury?
Mnie już pytają co robiłam od października kiedy zrezygnowałam z pracy....
Mogę Cię pocieszyć, że mam identyczne rozterki! Dokładnie trafiłaś w sedno mojego problemu....ale cóż...życie idzie dalej

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 10:35   #1371
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Kurde, moja cierpliwosc się kończy! Zupełnie nie mogę się z tym pogodzić, jestem energiczną i wykształconą osobą, a jakoś nie mam szczęścia w znalezieniupracy (nikt mnie nie chce). Skończyłam studia ze średnią 4.6 ale co z tego jak od kilku miesięcy nie mam pracy.

Mieszkam w Krakowie, wiec mam teoretycznie większe możliwości, ale to tylko teoria.

Najgorsze jest to że mam straszne wahania nastroju, chyba co kilka dni przechodzę małe depresje czy jak to nazwać, po tych kilku dniach wmawiam sobie że to kiedyś minie ale nie...i tak za niedługo minie rok ...Ostatnio to nawet z obrzydzeniem szperam po ogłoszeniach...bo znowu nic z tego, ale ile tak można żyć bez pracy...i sensu?

Byc może jej źle szukam, a może po prostu nie umiem sie odpowiednio "sprzedac" , czy ja jestem jakaś dziwna, nienormalna, głupia??? czy mój styl bycia jest nie do przyjęcia? czy moje podejście do życia sprawia, że nie nadaje się do żadnej pracy, Czuję się jak jakiś ostatni nieudacznik?

Co robić?

W większych miastach faktycznie jest łatwiej o pracę, przynajmniej tych w moich okolicach, tam bym nie miała żadnego problemu z pracą, ale nie wiem jak wygląda sprawa w Krakowie.
W moim miasteczku przez ostatnie 5 miesięcy nie pojawiło się nawet jedno ogłoszenie o pracę w moim kierunku.

Także nie załamuj się, bo teoretycznie i tak jesteś w dobrej sytuacji, że mieszkasz w takim dużym mieście.

A jakiej pracy poszukujesz??
Stary 2009-04-19, 11:50   #1372
Wenila
Wtajemniczenie

skończyłam turystykę a teraz kończę podyplomówkę z zarządzania kulturą...w sunie to najlepsze kwalifikacje do pracy w urzedach. Teraz już szukam pracy gdzie się da..,.ale nawet w sklepach mnie nie chcą bo mam za dobre papiery

a jeśli chodzi o duże miasto to nie jest do końca tak. Nie mam znajomości i w tym problem i co gorsza nie jest to moje rodzinne miasto więc jak tak dalej będzie to trzeba wracać a to jest jeszcze gorsze bo w moim rodzinnym mieście to jest po prostu TRAGEDIA na rynku pracy

Taka rada dla młodszych;

STUDIOWANIE JEST BEZ SENSU!!!! idźcie do pracy...a studia jeśli chcecioe to tak przy okazji
Stary 2009-04-19, 12:05   #1373
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
W większych miastach faktycznie jest łatwiej o pracę,
To tylko tak wygląda. W większych miastach jest też więcej chętnych do pracy

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 12:36   #1374
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Witam

Co robić?

Hehe mam dokładnie to samo. Też myślałam o odjęciu sobie studiów z cv
Ja szukam pracy od 3 misięcy ale też mam już serdecznie dość. I poważnie się zastanawiam gdzie tkwi problem?
Wydaje mi się, że moje CV i LM są dość składne i ok. ( miałam porównanie archiwizując dokumentację kadową to sobie poczytałam cv i lm ludzi przyjmowanych na przeróżne stanowiska, od doradcy klienta do dyrektora i uważam, że moje dokumenty aplikacyjne na prawdę są ok. )

Gdy idę na rozmowę, jestem traktowana z góry. Osoba która przeprowadza rekrutacje, za wszelką cenę stara mi się udowodnić że jestem zerem i kompletnie nie nadaję się na dane stanowisko.
Niestety tak jest. Ostatnio jak byłam na rozmowie to w trakcie odpowiadania na pytanie: Jak mi się wydaje, na czy będzie polegać moja praca? rekruterka ironicznie się uśmiechała rzucając przy tym dziwne teksty.

Tak jest w coraz większej ilości przypadków, niestety.

A najgorsze jest to, że człowiek w takiej sytuacji czuje się nic nie warty i podkopane zostaje jego poczucie własnej wartości.
Ja np. czuję się nikomu nie potrzebna. Co więcej jestem takim małym pasożytem żerującym na rodzicach ( dzięki bogu mieszkam jeszcze z nimi i nie chcą się mnie na siłe pozbyć ) i źle mi z tym.

Aaaa i to prawda, że na niższych stanowiskach nie chcą zatrudniać ludzi z mgr. A uwieżcie, że na prawdę mogłabym pracować nawet na kasie w markecie przez jakiś czas, byle tylko mieć źródło dochodu i jako taką stabilność. Wiadomo, można czegoś szukać w międzyczasie. Ale nie nikt mnie nie przyjmnie bo po studiach jestem
Jakoś dziwnie nie było z tym problemu jak miałam status studenta i sobie dorabiałam w ten sposób....
Wtedy było ok bo student = tania siła robocza...
Stary 2009-04-19, 13:21   #1375
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
To tylko tak wygląda. W większych miastach jest też więcej chętnych do pracy
Tak zgadzam się, większa konkurencja, ale przynajmniej można o coś konkurować

Cytat:
skończyłam turystykę a teraz kończę podyplomówkę z zarządzania kulturą...w sunie to najlepsze kwalifikacje do pracy w urzedach. Teraz już szukam pracy gdzie się da..,.ale nawet w sklepach mnie nie chcą bo mam za dobre papiery

a jeśli chodzi o duże miasto to nie jest do końca tak. Nie mam znajomości i w tym problem i co gorsza nie jest to moje rodzinne miasto więc jak tak dalej będzie to trzeba wracać a to jest jeszcze gorsze bo w moim rodzinnym mieście to jest po prostu TRAGEDIA na rynku pracy

Taka rada dla młodszych;

STUDIOWANIE JEST BEZ SENSU!!!! idźcie do pracy...a studia jeśli chcecioe to tak przy okazji
W tym wątku dużo dziewczyn chciało pracować w urzędach, co tak tam ciągnie ludzi

No masz dość nietypowe studia, to zarządzanie kulturą to chyba raczej mało spotykane. Chyba rzadko są organizowane nabory do urzędów, z właśnie takim wykształceniem w wymaganiach.

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2009-04-19 o 13:28
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 13:54   #1376
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
Napisane przez diabolic Pokaż wiadomość
to chyba do mnie.
Mój kurs to "przedstawiciel handlowy z prawem jazdy kat.B" Taki pakiet 2w1. Warunki, to skończenie szkoły średniej i nic więcej. Wzięli osoby, które same zobaczyły ten kurs i się na niego zapisywały. Wcześniej każdy z nas jeszcze miał rozmowę z doradca zawodowym, na której trzeba było mówić, że bardzo chcemy zostać przedstawicielami i przekonać go, że świetnie się do tego nadajemy na marginesie dodam tylko, że z 10 osobowej grupy tylko 1 osoba na prawdę chce być tym przedstawicielem, a wszyscy pozostali chca tylko prawko

Cytat:
Taka rada dla młodszych;

STUDIOWANIE JEST BEZ SENSU!!!! idźcie do pracy...a studia jeśli chcecie to tak przy okazji
Podpisuję się pod tą radą
Ja żałuję, że po średniej nie poszłam od razu do pracy, a studiów nie robiłam zaocznie
Stary 2009-04-19, 15:28   #1377
madziq111
Raczkowanie

Dziewczyny to jest naprawdę smutne, że po ukończeniu studiów nie możemy znaleźć pracy Czasami łapie doła z tego powodu...
i po prostu żałuję, że poszłam na studia!!!

Kiedy mówię komuś, że skończyłam studia z zarządzania logistyką słyszę że mam świetny kierunek, że wszedzie potrzebują logistyków, że z pracą w tym zawodzie nie ma problemu itp. ale niestety prawda jest inna... mam ogromny problem ze znalezieniem pracy... jakiekolwiek pracy! Dla pracodawców jestem za "głupia" (bo skończyłam studia!).
madziq111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 17:32   #1378
Wenila
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziq111 Pokaż wiadomość

Kiedy mówię komuś, że skończyłam studia z zarządzania logistyką słyszę że mam świetny kierunek, że wszedzie potrzebują logistyków, że z pracą w tym zawodzie nie ma problemu itp..
Dokładnie mam to samo. Kiedy mówię że jestem po turystyce wszyscy wooow się zachwycają bo mogę jeździć na wycieczki jako pilot, mogę oprowadzać, ale niestety do wszystkiego potrzebne są osobne kursy. Tak naprawdę studia dają tylko teorię która nijak ma się do rzeczywistości
Stary 2009-04-19, 17:45   #1379
bravvurka
Zadomowienie

Ja nie żałuję, że skończyłam studia Od pierwszej klasy liceum wiedziałam, ze chciałam studiować. Dla mnie problemem jest brak doświadczenia w tym co bym chciała robić.
Obecnie robię dwa kursy: jeden z PUPu, drugi we własnym zakresie i nie myślę o tym, że nie mam pracy. Przeglądam oferty i wysyłam CV. Kiedyś w końcu przyjdzie koniec tego oczekiwania.
Stary 2009-04-19, 22:52   #1380
joaa12
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie mam takie samo zdanie. Ale jak nie iść na studia jak wszyscy idą, nikt nie chce się czuć ,, gorszy,,.
Koleżanki po średniej poszły pracować do biur i jakoś dają radę. I co najważniejsze mają pozycję w firmie !! A ktoś teraz przyjdzie po studiach i niejednokrotnie musi z taką osobą pracować.
I pożniej takie osoby traktują nowe kolezanki niejednokrotnie z góry.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Jakoś dziwnie nie było z tym problemu jak miałam status studenta i sobie dorabiałam w ten sposób....
Wtedy było ok bo student = tania siła robocza...
Czyli jednak coś w tym jest.

Edytowane przez joaa12
Czas edycji: 2009-04-19 o 22:54
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości