![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)
Zależy, dla kogoś, kto ma choć trochę predyspozycji humanistycznych, wydaj mi się, ze to nie jest ogromna różnica. Ale dla kogoś, kto polskiego nie czuje, moze być trudniej na rozszerzonym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Raczkowanie
|
ja też mam jutro te matury próbne. W sumei to bym sie nei przejmowala,ale:
1. dowiedzialam sie o nich w czwartek 2. stawiają nam z nich oceny, a ja matmy to nawet pól pierwszej klasy nei powtórzyłam 3. mam po nich lekcjie i jak tu sie cieszyc |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wedug mnie żeby dobrze napisać R trzeba mieć predyspozycje humanistyczne i rozwijać się cały czas w tym kierunku (dużo, dużo czytać i pisać) ![]() ja mam próbne matury jutro, w czwartek i piątek, ale na szczęście nie mamy później lekcji ![]()
Edytowane przez gliwiczanka Czas edycji: 2008-11-25 o 13:27 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Nam powiedzieli, ze operonowskie matury są ZA proste i że ludzie sobie potem folgują zamiast dalej się uczyć. No i jakiś bałagan z nimi był. Więc my nie piszemy. Nie wiem, czy się cieszyć, czy nie. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Raczkowanie
|
ja bym się cieszyła, bo te operonowskie matury rzeczywiście są beznadziejne, niedopracowane. niestety dyrekcja mojej szkoły stwierdziła, że próbne z OKE w styczniu to za późno, no i piszemy te z operonu...
![]() |
#1357 |
Zadomowienie
|
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że moja cudowna wychowawczyni-polonistka, będzie oceniać nasze matury. Także już wiem jak napiszę: coś koło 50%, na pewno nie więcej :/. Zawsze mam u niej 2, 2+ lub 3.
Taaaaaa, a u korepetytora piszę na 80%. Ehhh...
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pasek chyba też jest za długi, ale w sumie to nie wiem, bo mi ta klamra ani trochę nie pasuje, więc z nim będę coś kombinowała w ogóle ![]() a na szyję coś zakładasz? w sensie jakiś wisiorek czy coś? bo ja uważam, że chyba nie chcę, za to mój tata twierdzi, że koniecznie coś mieć muszę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaz nie rozumiem po co na zarządzanie fizyka, ale niech ich tam będzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Rozeznanie
|
mi naszczęście nie będą wystawiać ocen z matury próbnej ,ale samo to że jak sprawdzą to będą wiedzieli na co kogo stać i mogą wziąść to pod uwagę przy wystawianiu ocen na półrocze
#1361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1362 |
Zadomowienie
|
To jest niesprawiedliwe wystawiać oceny:P
Pójdzie mi do bani ale narazie się nie przejmuje.. ![]()
#1363 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Bardzo żałuję, że ostatnio nie mam tyl czasu żeby tu pisać ![]() ![]() W sobotę idę sobie kupić materiał na sukienkę na studniówkę ( mimo że jeszcze nie wiem dokładnie jaką chce) ![]() Jestem już zmęczona szkołą, ale na szczęście coraz bliżej święta i 2 tygodnie wolnego ![]() Pozdrawiam wszystkie i do napisania ![]()
#1364 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja o ocenach z probnych nic nie wiem.. Moze u nas nie bedzie.. Ja to wiem ze polegne na polskim i angolu licze na wos choc troche ![]() Ide zaraz sobie troche streszczen poczytac choc czy to cos da..? |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
cześć!
właśnie wróciłam ze szkoły.. dostałam 4 ze sprawdzianu z angielskiego. u nas też są lekcje po maturach.. jutro mam jeszcze jazdy na 14:00.. a co do ocen to na pewno będzie z polskiego i babka powiedziała że przy wystawianiu ocen na koniec semestru to będzie najważniejsza i od niej będzie zależało co dostaniemy ![]() idę na obiad. a potem zaparzam herbatkę, zabieram książki, streszczenia, notatki i zamykam się na klucz z językiem polskim. |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra! wspolczuje.. Jakby u mnie tak bylo to bym miala jeden gora dop. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Wtajemniczenie
|
huraaa jade dzis po nowy telefon (sony ericsson C702)
![]() ![]()
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mam jutro matury z polskiego,tylko w czwartek obcy i piątek wybrany przedmiot
![]() Durne to jakieś.
#1371 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() ![]() Na studniówkę chcę małą czarną, ale z racji tego, że wyglądam jak wyglądam ;| to chyba będę szyć... ![]() U nas tez po maturach są lekcje ;| I mamy być na galowo (tj nie ogłosili, ale mieliśmy tyle przypałów, że rzecznik poszedł się spytać i dostał ochrzan że sami na to nie wpadliśmy, tylko głupio się pytamy) Poza tym mam dość gadania kobiety na polskim o podświadomości i że u Freuda wszystko sprowadzało się do seksu... Teraz wszystko mi się kojarzy XD
![]() |
#1372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobieta przynajmniej jasno postawiła sprawę. U mnie mówią, że nie ważne a potem i tak pewnie wpiszą sobie wynik do dziennika i będą wypominać przy pierwszej lepszej okazji- tak nam zrobili na badaniu wyników.
![]() |
#1373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my już w zeszłym roku na próbnych bo też mieliśmy musieliśmy przyjść odświętnie.. wypiłam kawę i zmykam do książek ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() haha a ja się muszę z Freudem dokładnie zaznajomić, bo mam go w prezentacji ![]()
![]() |
#1375 |
Wtajemniczenie
|
U nas trochę dziwnie z tymi maturami z operonu.
Na angielskim ponoć mamy robić, zeby się sprawdzić tylko, a o reszcie nikt nam nie wspominał ![]() gaia - ale Ty mówisz o styczniowych maturach, tak?
#1376 |
maszyna, nie człowiek
|
Gaia, w czwartek mamy dwa pierwsze polskie a wpiątek pierwszą fizykę... No chyba że pani B i pani M zawarły po prostu tajny pakt z neinawidzącą nas dyrektor T ;/
#1377 |
Zakorzenienie
|
Druga tura zakupów również udana
![]() Dotarło do Was, że piszemy teraz jakieś matury? Do mnie jeszcze jakoś nie... Ale w sumie one są tylko po to, żeby zapoznać się z procedurami i zobaczyć, jak to wygląda. Ja też mam normalnie lekcje po maturach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Niech żyje wizaż
![]() Dziś nam nasza szanowna polonistka raczyła powiedzieć, że jutro na 5,6 i 7 lekcji piszemy próbna maturę. Oczywiście klasa prawie powstanie wywołała, bo jak to tak można dzień przed i w ogóle, a ja sobie spokojnie w ławce siedziałam, bo wiedziałam, że nas to czeka. Tzn. jak sie później okazało byłam jedyną poinformowaną i to tylko przez to, że czytam co tu pisacie, więc jakby nie było to mój spokój wewnętrzny Wam zawdzięczam ![]() No a reszte przedmiotów piszemy sami nie wiemy kiedy. Tzn. kiedy się nauczycielowi zachce to nam zrobi. Mam jedno zastrzeżenie do tej jutrzejszej matury. Nasza wspaniałomyślna dyrektorka dała nam to o 11:35. I wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że muszę zostać godzinę po lekcjach, a to akurat taki dzień, że cały załadowany już był od zeszłego tygodnia. I jak tu takiej nie chcieć uszkodzić? No a poza tym jeszcze jutro u nas otwierają galerię i no trzeba iść i pooglądać czy opłacało się czekać, a jak się nie opłacało to przynajmniej schodami ruchomymi (które i tak pewno się zepsują za chwilę, znając Skoczów ^^) pojeżdżę i będzie frajda. Już chyba wiem gdzie będę brała rodzeństwo jak się im będzie nudzić, a ja nie będę miała siły się z nimi bawić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Rozeznanie
|
A ja na szczęście nie piszę polskiego, tylko ang i matma.
Poza tym, ja nie wiem, czy aż TAK niskie ciśnienie jest, ale nie jestem w stanie robić czegokolwiek ![]() I nie bedę miała matmy przez cały tydzień ;(
#1380 |
Zakorzenienie
|
Aaa racja to teraz próbne z Operonu
![]() ![]() ![]() 1stLaDy - bardzo podoba mi się ten telefon ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.