![]() |
#1351 |
Raczkowanie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
dziekuje bardzo za odpowiedzi, najchętniej chciałabym uczyc się w szkole panstwowej, ale niesety nie wiem gdzie znajdują sie takowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Dawki liczycie zawsze do maksymalnej? Nam juz zmieniali wersję kilka razy, ta jest wersją doktor farmacji, która jest w komisjach egzaminacyjnych, to chyba dobra wersja
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzeba też zwracać uwagę do jakiego stosowania są przeznaczone ( zewnętrznie/doustnie itp) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak tam u Was z próbnymi ja 17 grudnia mam próbny z projektu i ciekawa jestem co będzie ![]() ![]()
![]() |
#1355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() napiszę jak mi poszło ![]() U mnie też mnóstwo zaliczeń ... ostatnio zaliczałam kwiatki ( teoria + rozpoznawanie) a w tym tygodniu zaliczenie z prawa i ekonomi (marketing i NFZ), jutro farmakologia ![]() poza tym jeszcze zostały nam 2 zaliczenia z tplu ( wykł i ćw) z całych leków płynnych ![]() i farmakognozja - wykłady ogólnie to ![]() ale dam radę, a jakże ![]() na styczeń też już mamy pełen plan rozpisany rozmaitych zaliczeń, także jest bardzo ambitnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
BAN stały
|
Hej ja jestem na pierwszym roku technika farmaceutycznego. N razie jakoś sobie radze. Najgorzej jest chyba z farmakologii i anlizy leków. Nauczycielka od analizy leków nie zawsze wszystko tłumaczy i nie są dla mnie zrozumiałe niektóre np. obliczenia. Natomisat z farmakologii test z antybiotyków zaliczyłam na 2
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
U mnie teraz - na II roku jest chyba trochę luźniej
![]() ![]() ![]() Nie martw się, dasz sobie radę, ja w tamtym roku na początku myślałam, że nie wytrwam do grudnia, a póki co wytrwałam i do tamtego i do tego ![]()
![]() |
#1358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po to mam oczy, by samodzielnie oglądać świat, nie potrzebuję pomocy innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Farmacja ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 27.08.11. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Raczkowanie
|
U mnie też dużo zaliczeń, nauka i nauka, i przed i po świętach
ale czego się nie robi dla wykształcenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Po to mam oczy, by samodzielnie oglądać świat, nie potrzebuję pomocy innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Farmacja ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 27.08.11. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie farmaceutki
![]() Ktoras wspominala o mnie i dziekuje za pamieć ![]() radze sobie coraz lepiej. Mam teraz 3ci miesiac stazu. Robie wszystko. Doslownie. Wszystko, co robi kazdy technik/magister. ![]() Dzis szefowa oznajmila mi ze ide na nocki, bo brakuje personelu ![]() Z jednej strony ciesze sie, ze sobie tak dobrze radze, ze mnie ma odwage zostawic na nocce, z drugiej (wiekszej strony ![]() Wiec same widzicie jak jest. Ale baaaaardzo duzo sie przez ten czas nauczylam ![]()
![]() |
#1362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak z zarobkami ? wiem, ze to prywatne pytanie jesli nie chcesz nie odpowiadaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
BAN stały
|
Jeżeli chodzi o zaliczenia u mnie to jutro mam z gnozji, we wtorek z psychologii, w środę z analizy leków, w czwarterk pyta z tpl-u i tylko piątek luźny.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do Świąt to u nas z tpl-u już zapowiedzieli, że dadzą nam "pod choinkę" synonimy do nauki.... dodatkowo podobno mamy chodzić na feriach na analizę leków... tak, że " nie mogę się doczekać" ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
pp ja w tamtym roku tez chodzilam w ferie na analize
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Konto usunięte
|
Dla mnie ta cała analiza jest bez sensu a szczegolnie to jak strasznie serio traktują ja wykładowcy, nie oszukujmy się ale większość z nas będzie pracowało w aptece i tam nam się to nie przyda, a są ważniejsze przedmioty do nauki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
martka ja tez tak uwazam.i u nas wykladowcy bardzo na to zwracaja uwage(na pierwszym roku inny na drugim inny).Fakt faktem sa osoby z chemii na farm...ktore studiuja albo juz skonczyly chemie.ale one sa zwolnione z tego przedmiotu i one moze zdecyduja sie na jakies laboratprium itp.ale np ja mam zamiar pracowac tylko w aptece...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Raczkowanie
|
U nas na szczęście nauczycielka rozumie, że jest nam to do niczego nie potrzebne. Jednak ma swój program, który musi zrealizować i kropka. Ale przynajmniej nas rozumie i nie tępi nas z tego przedmiotu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Konto usunięte
|
moja od analizy na pierwszym roku(teraz była zmiana) była nie do zniesienia wymagała od nas bysmy umieli wszystko i to najlepiej od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Raczkowanie
|
Ja na szczęście jestem zwolniona ( z części zajęć) z analizy, bo już część programu miałam na studiach...
Ogólnie to u mnie najbardziej mnie denerwuje prawo i ekonomia, bo kobieta wymaga od nas takich rzeczy , które są zupełnie zbędne! ![]() ![]() i np musieliśmy się uczyć całej karty praw pacjenta, struktury i funkcjonowania NFZ ![]() uważam to za zupełną stratę czasu;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Raczkowanie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;23754694]dobrze cie rozumiem jutro mam dwa zaliczenia. Dla mnie ta nauka jest bezsensu poniewaz na wstępie zrobiła nam test z ubiegłego roku i napisałam na 16 punktów na 20 możliwych wiec i bez jej lekcji bym zaliczyła te część
![]() Ja sobie sama test z ubiegłych lat zrobiłam, i też mi dobrze poszło, i nie widzę sensu kucia tych rzeczy, zwłaszcza, że i tak jest dużo materiału do opanowania z innch (ważniejszych!) przedmiotów, czy to z farmakologii czy z tpl-u. Ja te 2 przedmioty uznaję za priorytety ![]() i powiem Wam szczerze, że już jestem zmęczona, dlatego bardzo się cieszę że nadchodzą Święta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |
Zakorzenienie
|
Ja po Świetach znów kosmos zaliczeniowy
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
u mnie chyba od lutego
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |
Rozeznanie
|
Ja tez uwazam , ze niektore przedmioty sa zbedne , a wykladowcy mysla , ze ich sa najwazniejsze , ale dobra tam jakos przebrniemy przez to
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez edytka8787 Czas edycji: 2010-12-17 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
BAN stały
|
no jeżeli chodzi o tamte zaliczenia to były pierwsze zaliczenia, ale teraz w poniedziałek mam poprawe z psychologii i będzie ciężko bo nauczycielka jest bardzo wymagająca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kadra ogolnie bardzo fajna. Sa tez marudy ale w wiekszosci fajne osobki, bardzo pomocne. Jestem zadowolona. Dzieki takiemu a nie innemu stazowi bardzo duo sie nauczylam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.