![]() |
#1351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
Czytalam ostatnio poradę lekarza dla jakiejś mamusi, że jak ma strasznie ochotę na winko, żeby napiła sie np; pepsi, powinno jej pomóc.
![]() |
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też spotkałam się z sytuacją, że lekarz zalecał pić lampkę wina czerwonego na anemie, czy tam palić od czasu do czasu bo podobno mniej to szkodzi dziecku niż całkowite zaprzestanie palenia, wtedy myślałam, że lekarz oszalał ale już słyszałam to od kilu osób więc coś w tym musi być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odstawienie papierosów jest wielkim szokiem dla organizmu który sie buntuje Wiem bo rzucałam. Ja także słyszałam od koleżanki że lekarz kazał jej ograniczyc palenie ale nie powiedziła ze ma rzucic bo to straszny szok dla maluch i stopniowo ma rzucać
![]() |
![]() |
#1354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe jak długo wytrzymam ![]() A jutro do lekarza ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I jedna i druga truła dziecko w ciąży. Kobiety nie zdają sobie sprawy z zagrożenia wynikającego z jednego papieroska czy lampki winka. To są teratogeny, i to nie jest tak, że urodzi się zdrowe dziecko i mama jest cwaniara bo przecież nic się nie stało, zawsze to wpływa, uszkadza. Rozwój takiego dzieciątka jest bardzo delikatny, nie można niczym dodatkowo go niszczyć , zaburzać. Nawet malusieńka struktura w mózgu, ale palenie czy picie alkoholu mamy może się odbić czkawką nie tylko w wieku pierwszego tygodnia życia, nie w pierwszym miesiącu, to może być kiedy dziecko ma lat 10, 20 i starsze. Potem nie wiadomo co się dzieje, przecież świat i tak jest brudny i przepełniony chemią to wszystko wina cywilizacji. Również nigdy bym się nie zgodziła jak Ifwka na trucie i szkodzenie własnemu dziecku i żaden autorytet (np: wspomniany lekarz) by mi nie wcisnął, że jest inaczej. To nie przechodzi bez echa i tylko się wydaje, że wszystko jest w porządku, przecież nic się nie stało, to jest straszna chemia, która działa na dopiero kształtujący się malutki system nerwowy, na najważniejszy - mózg.
"Każdy może być palantem, ale decyzja, by nim zostać, jest ściśle osobista." Jeffrey Capshew Edytowane przez zaraza3 Czas edycji: 2012-01-24 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
Przytocze wam sytuację mojego znajomego.
J. ma 35 lat, 2 lata temu poznał gówniare mająca lat 16 i zakochał się. Nie mogliśmy wszyscy wyjść z podziwu co on w niej widział? Dziewczyna wulgarna, ubierająca się jak panie lekkich obyczajów, nie grzesząca ani urodą ani rozumem ![]() Spoko zakochał się niech będzie - nie nasza sprawa. Przyprowadzal ją na nasze spotkania ale nie było z nią żadnego tematu... Po niedługim czasie gruchnęła wieść że A. (czyli ta dziewczyna) jest w ciąży ![]() ![]() ![]() Dziecko się urodziło (śliczny chłopczyk ![]() Ona karmi piersią i nadal pali, pije mocną kawe itd... Dziecko wiecznie mokre w brudnych ubrankach ![]() Niedawno okazało się, że maluch będzie musiał być rehabilitowany ponieważ jego głowa rośnie szybciej niż reszta ciała która stanęła w miejscu. Gdy chce się podnieść główka przeciąża ciało i przechyla go na bok... Ona nie widzi w sobie winy i nadal pai i karmi... Dla mnie to jest nieodpowiedzialność, głupota i debilizm... inaczej tego nazwać nie mogę!! Bo to małe dziecko cierpi nikt inny!!!! Myśleliśmy że J. z racji swojego wieku będzie mądrzejszy ale niestety się pomyliliśmy... Szkoda tylko maluszka ![]()
![]() |
#1357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby tylko to...
![]() |
![]() |
#1359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tą lampką wina jest też super sprawa, lekarz, który zalecał "terapię" zabijającą prawidłowy rozwój dziecka nie słyszał o Płodowym Zespole Alkoholowym? Nawet ta lampka wina, wystarczy odpowiedni moment rozwojowy i ta lampeczka winka.. ech, nie mam do tego nerwów, cieszę się, że są osoby, które myślą w tej sprawie zero jedynkowo. Szkoda mi po prostu dzieci, które tego nie wybierają. Jak młoda dziewczyna nie planuje dzieci, nie przeszkadza innym w życiu to niech się truje ile wlezie. I nawet na butelce z winem pewnie jest przekreślona kobieta w ciąży, albo coś o akcji - nie pij w ciąży, ale mimo to..
"Każdy może być palantem, ale decyzja, by nim zostać, jest ściśle osobista." Jeffrey Capshew Edytowane przez zaraza3 Czas edycji: 2012-01-24 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
W ubiegłym roku byłam na weselu siostry ciotecznej mojego TŻ. Panna młoda była w zaawansowanej ciąży, jej starsza siostra też w ciąży i obie paliły papierosy... Powiem szczerze, że ten widok mnie zszokował. Tyle się mówi o negatywnych skutkach palenia i picia w ciąży, a kobiety nadal to robią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak tam nasze Brzuchatki? Morenica oswoilas sie juz z Ta wiadomoscia?
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nawet nie wiedziałam, że jest taki wątek, ale w sam raz dla mnie ![]() co do picia w ciąży, to ostatnio w żartach mówię do M., że musimy szybko wypić to, co mamy w barku, bo jak wyciągnę krążek i uda mi się zajść w ciążę, to już nie będę mogła, a ten do mnie, że przecież jeden drink, piwko z sokiem czy lampka wina, to przecież nic ![]() ![]()
![]() |
#1363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak nie wiedziałam o ciąży to byłam na 2 weselach i piłam i na tygodniu Gingersa kilka razy, ale mam nadzieję, że nie zaszkodziłam naszemu synkowi. Dzis byłam u okulisty i po zbadaniu dostałam zaświadczenie, że ze względu na stany zwyrodnieniowe siatkówki muszę mieć cesarkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
odnośnie używek..nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem picia i palenia w ciąży. choć przykładów na takie zachowania mnóstwo wokół: dziewczyna w zaawansowanej ciąży na sylwestrze pijąca piwo, bo to sylwester to jak bez alkoholu, dziewczyna w ciąży z papierosem, bo rzuci jak ciąża będzie bardziej zaawansowana, itp, itd. my zaczynamy starania, więc już nie piję, dopiero jak test wyjdzie negatywny i będę miała ochotę to może coś wypiję. niedługo robię imprezkę u siebie, obejdę się bez alkoholu, dużo nie stracę, bez tego bawię się równie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale te picie i palenie o którym wspomniałam to nie tak jak opisała the rock że można robić co się chce w ciąży to była lampka wina czerwonego od czasu do czasu, papieros zamiast paczki na dzień był jeden na dzień przez krótki czas a w późniejszym okresie ciąży już w ogóle. Według lekarzy którzy prowadzili te ciąże takie rozwiązanie było najlepsze. Pewnie, że wszystkie używki szkodzą takim maluchom i jak widzę jakąś nieodpowiedzialną małolatę która jest w ciąży i pali aby się popisać to... nie powiem co bym jej zrobiła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Ja mówię stanowcze nie papierosom, alkoholowi i innym używką w ciąży. Nie mieści mi się w głowie że jakis lekarz mógł zalecić jednego papierosa dziennie czy lampke wina żeby "ukoić nerwy". Nerwy to powinny być juz z samej świadomości że szkodzę swojemu dziecku. I te opowiastki, że jak ja byłam w ciąży to piłam i paliłam itp, masakra. Tak jak pisza dziewczyny, skutki mogą się objawić niewiadomo kiedy. Mój Tż też jest stanowczo na nie takim używką w ciąży. Teraz staramy się o dzidziusia i prawie cały miesiąc abstynencji był no bo może się uda "zajść". Niestety się nie udało, ale z alko dalej będę uważać bo dalej się staramy
![]()
![]() |
#1368 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 | |
BAN stały
|
Cytat:
A co za różnica? Ważne, żeby dziecko było zdrowe, a nie jak wyjdzie. A i trochę bólu w trakcie sobie zaoszczędzisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1370 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najbardziej szkoda tego dziecka ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() najważniejsze, żeby Kubuś urodził się zdrowy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedynie, bo skoro teraz mają takie podejście to nie widzę ich siedzących z małym nad lekcjami, uczących go życia... Z Maluchem trzeba dużo rozmawiać, dużo tłumaczyć, zawsze ma milion pytań ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1372 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po ciąży i po okresie karmienia nie wiem jak będzie. Może się uda, że jednak nie wrócę już. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze żeby Kubuś był zdrowy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
Ja już 5 miesiąc łykam kwas
![]()
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Morenica super, że się potwierdziło
![]() Teraz dbaj o siebie i łykaj kwas łykaj - mi po nim niedobrze było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
BAN stały
|
Nie wiem, czy mieliby czego dziecko nauczyć. Nie chce oceniać nie znając, ale po tej opowieści wydaje się, że młoda mama sama nie za wiele wie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ifwka trzymam kciuki za Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.