Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 12:54   #1351
201606242139
Konto usunięte

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

DZISIAJ JEST PIĄTEK
a to oznacza.... lniany i vatika!
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:02   #1352
Cesena0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoska92 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam takie pytanie: przez przypadek kupiłam zamiast odżywki mgiełkę Jantar. Czy też mogę jej używać jako wcierkę?
Możesz
Stary 2012-02-24, 13:09   #1353
Sunday Rose
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Cały czas Was podczytuję, tylko nie mam kiedy odpisywać Wczoraj nałożyłam na kilka godzin olejek marchewkowy - efekty są super, włosy sypie, błyszczące, cudne Niestety ostatnio zauważyłam rozdwojone końcówki Fryzjer się zbliża Ostatnio na wątku mignęło, że ktoś używał maści z Babydream (tej do brodawek sutkowych) na włosy, ale nie mogę znaleźć tego posta i nie wiem, czy tylko dla zabezpieczania końcówek? Przymierzałam się dziś do tej maści, jest teraz w promocyjnej cenie, około 5 złotych i w sumie zgłupiałam, bo nie wiedziałam, jak ją stosować pomożecie?
Stary 2012-02-24, 13:09   #1354
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
DZISIAJ JEST PIĄTEK
a to oznacza.... lniany i vatika!
Olejek Babydream dla mam!

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:10   #1355
88_akwE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ja właśnie z nim siedzę Ale zaraz zmywam Tylko mi się nie chce jeszcze

Jesteśmy jedno, jedno z betonu
Co trzyma ciężko dach nieboskłonu,
Jesteśmy jedno, jedno z kamienia,
Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia.

88_akwE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:21   #1356
Cesena0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Cały czas Was podczytuję, tylko nie mam kiedy odpisywać Wczoraj nałożyłam na kilka godzin olejek marchewkowy - efekty są super, włosy sypie, błyszczące, cudne Niestety ostatnio zauważyłam rozdwojone końcówki Fryzjer się zbliża Ostatnio na wątku mignęło, że ktoś używał maści z Babydream (tej do brodawek sutkowych) na włosy, ale nie mogę znaleźć tego posta i nie wiem, czy tylko dla zabezpieczania końcówek? Przymierzałam się dziś do tej maści, jest teraz w promocyjnej cenie, około 5 złotych i w sumie zgłupiałam, bo nie wiedziałam, jak ją stosować pomożecie?
Hm,raczej będzie za tłuste jako forma zabezpieczenia - porobi strąki. Za to czytałam,że dawana w formie olejowania na końcówki świetnie je zmiękcza i nawilża. Szkoda,że u mnie w Rossie jej nie ma
Stary 2012-02-24, 13:40   #1357
pannahanna
Raczkowanie

Mam przerwe w olejowaniu do jutra wieczor, zamiast tego nalozylam maseczke jajeczna, musze sprobowac dosypac do niej drozdze Kupilam piwowarskie w proszku i nie dosc, ze smakuje jak piwo (no prosze :P) - fuj - t0 jeszcze z jakiegos powodu strasznie boli mnie po nich brzuch...Kupilam tez pokrzywe do picia

Ostatnio olejuje tylko parafinowymi i Sesa, hmm...musze zaczac zuzywac awokado i rycyne!

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-24, 13:49   #1358
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cesena0 Pokaż wiadomość
Hm,raczej będzie za tłuste jako forma zabezpieczenia - porobi strąki. Za to czytałam,że dawana w formie olejowania na końcówki świetnie je zmiękcza i nawilża. Szkoda,że u mnie w Rossie jej nie ma
Ja tez bym nia nie zabezpieczala koncowek - jest zdecydowanie za ciezka.
Nakladam ja tak jak pisze Cesena - na koncowki podczas olejowania

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 13:59   #1359
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
to ja w zielarskim widziałam za 39zł/100ml i nie wiem czy brac

no własnie może po ocm juz nie było konieczne naolejoanie buźki, spróbuj kiedyś jak nie bdziesz robi ocm(jesli masz takie dni)
na tej stronce o której pisałam jest za 24,99 a wysyłka chyba 6 zł więc 39 to troszkę dużo
ja robie OCM tylko w dni kiedy olejuje czyli 2 razy w tyg. dziś nałoże na noc na buzię zobaczymy jak zadziała

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
dziś kupiłam to sutkowe cudo cała półka nie ruszona u mnie w Rossmannie była to się skusiłam. W takim razie jutro zamiast rycyny na końce pójdzie ta maść

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:02   #1360
izus_86
Zakorzenienie

A ja dziewczyny muszę trochę ograniczyć olejowanie, bo po prawie codziennym bardzo szybko włoski mi się przetłuszczają
Teraz mam zamiar stosować oleje tak 2, góra 3 razy w tyg. Myślę, że to w zupełności im wystarczy, bo nie są zniszczone, nie prostuje, nie susze ani nie farbuje

Cytat:

to ja w zielarskim widziałam za 39zł/100ml i nie wiem czy brac

no własnie może po ocm juz nie było konieczne naolejoanie buźki, spróbuj kiedyś jak nie bdziesz robi ocm(jesli masz takie dni)

Olej jojoba nie wychodzi tak drogo na mazidłach http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=16
Jakbyś robiła jakieś zakupy, to wtedy Ci się będzie opłacać z wysyłką
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:15   #1361
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
ja z babydream'em jutro randkę mam
dzisiaj muszę wykończyć lniany, bo się przeterminuje i szkoda będzie
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-24, 14:25   #1362
richkidsblue
Raczkowanie

dziewczyny pomóżcie!!! strasznie plączą mi się włosy, na prawdę baardzo. znacie jakieś psikacze, preparaty aby je rozczesać(do 15 zł) i żeby były w rossmanie, błagam pomóżcie, bo nie wyrabiam.

Here I am a rabbit hearted girl...
richkidsblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:35   #1363
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez richkidsblue Pokaż wiadomość
dziewczyny pomóżcie!!! strasznie plączą mi się włosy, na prawdę baardzo. znacie jakieś psikacze, preparaty aby je rozczesać(do 15 zł) i żeby były w rossmanie, błagam pomóżcie, bo nie wyrabiam.
Jeśli bez silikonów to proponuję Joanna Naturia miód i cytryna albo inne z tej linii (ale nie ma ich w Rossmannie). Jeśli nie unikasz silikonów bardzo fajne jest serum ziołowo-witaminowe Farmony. Mi też bardzo plączą się włosy i te dwa specyfiki (oczywiście używane osobno ) mi pomogły. Pierwsza odżywka jest bez spłukiwania, serum może być ze spłukiwaniem, albo bez, nie obciąża włosów tylko trzeba uważać, żeby nie nałożyć go zbyt dużo, bo skleja.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 14:46   #1364
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cesena0 Pokaż wiadomość
d

Cytat:
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

dziś kupiłam to sutkowe cudo cała półka nie ruszona u mnie w Rossmannie była to się skusiłam. W takim razie jutro zamiast rycyny na końce pójdzie ta maść
U mnie pewnie też, bo jutro na nią zapoluję
Stary 2012-02-24, 15:09   #1365
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
na tej stronce o której pisałam jest za 24,99 a wysyłka chyba 6 zł więc 39 to troszkę dużo
ja robie OCM tylko w dni kiedy olejuje czyli 2 razy w tyg. dziś nałoże na noc na buzię zobaczymy jak zadziała

Ja uzylam masci poki co raz.
Dzis w nocy mialam na koncowkach kokosa i w porownaniu z mascia sutkowa () widze ogromna roznice. Ona jest w stanie okielznac i zmiekczyc moje koncowki - przez kokosa zyja swoim wlasnym zyciem (czyt. sa spuszone i nie ukladaja sie).

Stary 2012-02-24, 15:17   #1366
Disnejova
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Dziękuję za odpowiedź twoją podgrzeje po strumykiem bo juz myślałam że zamówiłam co innego bo patrze a to takie zbrylone . Popijam pokrzywę obecnie i mam do was pytań kilka i proszę o poradę prostowałam włosy bardzo długo ale końcówki boki same i to od połowy doł sam obcięta jestem na bob krótki i dzisiaj byłam u swojej fryzjerki .Podcieła mi dosc sporo cm sa juz ładniejsze zdecydowanie, ale to jeszcze nie to . Tkwi moj problem że moje włosy niby są proste ale jakby karbowane lekko sie zawija ten włos ,a szczegolnie koncowki chce wam pokazac na przykładzie modelki na zdjęciu , męczy mnie to , że one się podwijają czy je zetne na krócej czy te konce siankowate są już zcięte i tak nic teraz już nie chciałam je na skos tylko równo ale rozczarowałam się czy to może byc spowodowane prostowaniem ciągłym i włosy na dole się tak ukladaja same ? bo nie moge z tym poradzic sobie , już nie chce prostowac wlosow mam co prawda serum termoochronne , lecz i tak nie chce juz siegac po prostownice . Bardzo bym chciała żeby te włoski mi się tak nie zwijały w rulonik i to w dodatku same końce dolne bo to wygląda strasznie kiedyś takie nie były czy to spowodowało się że używałam bardzo długi okres prostownicy? Coś olejki coś mi wskurają? z tym ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg galeria_we_dwoje_2.jpg (13,2 KB, 17 załadowań)
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.

Edytowane przez Disnejova
Czas edycji: 2012-02-24 o 15:18
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:33   #1367
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
idę zaraz zmyć olej z nasion bawełny
Mam ten olej, ale jeszcze go nie używałam. Napisz czy warto

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:37   #1368
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

Olej jojoba nie wychodzi tak drogo na mazidłach http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=16
na EcoSpa chyba jeszcze jest tańszy o 10 zł

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:19   #1369
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
na EcoSpa chyba jeszcze jest tańszy o 10 zł
No faktycznie jest trochę tańszy W ecospa jest za niecałe 27 zł/100 ml, a na mazidłach 37zł/140 ml
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-24, 16:27   #1370
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
No faktycznie jest trochę tańszy W ecospa jest za niecałe 27 zł/100 ml, a na mazidłach 37zł/140 ml
w naturalne piękno jest po 24,50 tylko nie wiem jak z wysyłką się to potem wyrówna

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
Stary 2012-02-24, 18:10   #1371
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
w naturalne piękno jest po 24,50 tylko nie wiem jak z wysyłką się to potem wyrówna
Ja i tak pewnie wezmę z mazideł, bo tam odbieram osobiście Ostatnio niestety jak zamawiałam nie było, ale może przy następnym zamówieniu już będzie No i pewnie na początek wezmę mniejszą buteleczkę, żeby sprawdzić jak się spisze na moich włosach i buźce
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-24, 19:00   #1372
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

a przy których dokładnie produktach mogę znależć ta maść sutkową?
Cytat:
Napisane przez izus_86;32521146

Olej jojoba nie wychodzi tak drogo na mazidłach ;) [URL
http://mazidla.com/component/virtuemart/?page=shop.product_detail s&flypage=flypage_new.tpl &product_id=364&category_ id=16[/URL]

o dziękuję

Sylwi - również dzięki , musze obczaic eko spa bo ja żadko kupuje w necie jedynie kupowałam rz na mazidlach

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 19:04   #1373
aasiaa1109
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Disnejova Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź twoją podgrzeje po strumykiem bo juz myślałam że zamówiłam co innego bo patrze a to takie zbrylone . Popijam pokrzywę obecnie i mam do was pytań kilka i proszę o poradę prostowałam włosy bardzo długo ale końcówki boki same i to od połowy doł sam obcięta jestem na bob krótki i dzisiaj byłam u swojej fryzjerki .Podcieła mi dosc sporo cm sa juz ładniejsze zdecydowanie, ale to jeszcze nie to . Tkwi moj problem że moje włosy niby są proste ale jakby karbowane lekko sie zawija ten włos ,a szczegolnie koncowki chce wam pokazac na przykładzie modelki na zdjęciu , męczy mnie to , że one się podwijają czy je zetne na krócej czy te konce siankowate są już zcięte i tak nic teraz już nie chciałam je na skos tylko równo ale rozczarowałam się czy to może byc spowodowane prostowaniem ciągłym i włosy na dole się tak ukladaja same ? bo nie moge z tym poradzic sobie , już nie chce prostowac wlosow mam co prawda serum termoochronne , lecz i tak nie chce juz siegac po prostownice . Bardzo bym chciała żeby te włoski mi się tak nie zwijały w rulonik i to w dodatku same końce dolne bo to wygląda strasznie kiedyś takie nie były czy to spowodowało się że używałam bardzo długi okres prostownicy? Coś olejki coś mi wskurają? z tym ...

ale to chyba już tak jest po prostu, że jak się tak podcina włosy na krótsze to tak trochę żyją własnym życiem. Jak dłuższe włosy to są cięższe i już tak się nie wywijają, ale na pewno pielęgnacja pomoże Ja sama odstawiłam prostownice w wakacje i odżywianie i olejowanie włosów coś tam zawsze daje że już się nie chce aż tak sięgać po prostownice jak na początku

nafiyqa
ja też nakładam sese na długość i moje włosy są po niej ładne, błyszczące, miękkie odżywione

justusia16
też tak miałam, na początku z sesą, że leciało więcej włosów niż normalnie, ale jakoś minęło. A nakładasz na skórę głowy sesę? A wax też jakoś mi szczególnie do gustu nie przypadł. Nie jestem sama ;p

Edytowane przez aasiaa1109
Czas edycji: 2012-02-24 o 19:10
aasiaa1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:25   #1374
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja masuję dokładnie skalp, a po długości przeciągam tylko pianą, wszystko zmywa się bez problemu.
i skalp wystarczy? bo ze skalpem nigdy nie mam problemu.

Cytat:
Ja nie wyobrazam sobie zycia bez tego zapachu!!

Jesli chodzi o mycie, to moze niedokladnie i zbyt krotko masujesz skalp?
Przy BD potrzeba jednak wprawy, zeby udalo sie nim zmyc olej.
Ten zapach jest wstrętny ale wiem, że są różne gusta i dlatego życie jest piękne

U mnie dziś sesa skalp i vatika na długość jak zwykle... muszę zrobić zamówienie na ZSK na avocado, migdał i morelę może jojoba też wrzucę.
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 20:44   #1375
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Do ampulek radical dorzuciłam korzen lopianu będę robić olej łopianowy,mam nadzieję zm sobie poradzę.
poza tym,liczę że jedna ampulka wystarczy na dwa użycia bo nie mam aż tyle kasy, a kiedyś miałam je już i trochę zostawalo zawsze.
Stary 2012-02-24, 22:47   #1376
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
kurcze blaszka to mnie zagiełas teraz byłam w Rossmannie w którym żadko bywam bo w moim nie było tej maści i tam jest jakiś inny układ asortymentu
nie wiem nie pamietam

moje włosiaki

Stary 2012-02-25, 05:39   #1377
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez richkidsblue Pokaż wiadomość
strasznie plączą mi się włosy, na prawdę baardzo. znacie jakieś psikacze
I preparaty znamy, i psikacze znamy . Z silikonami .
A próbowałaś kiedykolwiek, jako końcówkę płukania, płukankę octową zastosować ?
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 08:56   #1378
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
I preparaty znamy, i psikacze znamy . Z silikonami .
A próbowałaś kiedykolwiek, jako końcówkę płukania, płukankę octową zastosować ?
A czy ktoś tak ma poza mną, że się mu po płukance octowej robią bardziej szorstkie i ciężej je rozczesać?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 09:04   #1379
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
A czy ktoś tak ma poza mną, że się mu po płukance octowej robią bardziej szorstkie i ciężej je rozczesać?
nie pisz takich rzeczy
dzis pierwszy raz zrobiła płukanke mam nadzieje że będzie ładnie pieknie

moje włosiaki

Stary 2012-02-25, 09:28   #1380
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

o dziękuję

Sylwi - również dzięki , musze obczaic eko spa bo ja żadko kupuje w necie jedynie kupowałam rz na mazidlach
Tam, gdzie balsamy do ciala i produkty dla kobiet w ciazy. A dokladniej kolo olejku BD fur mama

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości