Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 22:55   #1351
chocolate muffin
Rozeznanie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie saska kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Uf, jestem. Mam dla was zdjęcia z przymiarki. Zachwytu nie było, suknia niby jest piękna ale jakaś taka skromna mi się wydaje, tylko kurcze ja nie mogłam mieć strojniejszej bo wyglądałam lub czułam się źle.
Zachwycały się moja mama i świadkowa, a mnie wszystko drażniło, czarę goryczy przelało to, że niepotrzebnie kupiłam bardotkę, bo nie mogę mieć biustonosza bo wtedy mi odstaje gorset, bo producent nie przewidział kobiet bez biustu.

Wrzucam zdjęcia i nadrobię was jutro z pracy.
Dziewczyno wyglądasz BOSKO Suknia pięknie na Tobie leży. I wcale nie jest za skromna.
Stary 2012-04-25, 22:56   #1352
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie saska kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Akurat jestem obcykana teraz bo dzisiaj zamówiłam sprzęt
To wszystko zależy od budżetu jaki chcesz przeznaczyć. Jak nie musisz bardzo patrzeć na ceny to bierz Boscha bo to świetna firma (ogólnie z Boscha wszystko jest dobre poza ceną ). Ale jeśli chodzi o piekarnik to bardzo dobre piekarniki też robi Amica, natomiast np. pralki już niekoniecznie.
Jeśli chodzi o lodówki to (oprócz Boscha), Electrolux, Indesit, albo Hotpoint-ariston bo to jest dokładnie to samo co indesit (nawet identycznie wyglada) tylko nazwa inna. Whirpool odpada bo są beznadziejnie wykonane i czasem wystarczy lekko uderzyć we front i blacha może się wgnieść
Mikrofale mnie nie interesują, tak samo zmywarki.
A jeśli chodzi o pralki to tylko Bosch albo siemens.

Tak mnie doedukował wczoraj kumpel który jest specem od AGD, więc teraz mogę szpanić wiedzą
że bosch to nr one to wiem, bo mamy u rodziców na piętrze większość wyposażenia tej firmy i bardzo sobie chwalimy, więc my pralkę kupimy taką na bank
lodówkę bierzemy electroluxa rozmiar 82cm więc nie będziemy szaleć z boschem a różnica to niemal 1000 zł w cenie.
Ale piekarnik postanowiliśmy kupić boscha i płytę też.
ale kuknę mimo to na amice, może będzie mieć lepsze bajerki

PS. U mnie w domu mama nie uznaje ani zmywarki ani mikrofali. Ja w domu przyjaciółki nauczyłam się że mikrofala to bardzo przydatna rzecz, zwłaszcza że my z TŻtem lubimy nagotować za dużo, więc dobrze to potem szybko odgrzać.
Ale zmywara to ddla mnie również zbędne ustrojstwo, więc nawet na nią nie patrzyliśmy
Stary 2012-04-25, 23:07   #1353
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Uf, jestem. Mam dla was zdjęcia z przymiarki. Zachwytu nie było, suknia niby jest piękna ale jakaś taka skromna mi się wydaje, tylko kurcze ja nie mogłam mieć strojniejszej bo wyglądałam lub czułam się źle.
Zachwycały się moja mama i świadkowa, a mnie wszystko drażniło, czarę goryczy przelało to, że niepotrzebnie kupiłam bardotkę, bo nie mogę mieć biustonosza bo wtedy mi odstaje gorset, bo producent nie przewidział kobiet bez biustu.

slicznie.
ale tak jak audrey zwróciłam uwage na te wstążkę. Moze daloby sie ja przeciąć i doszyć zaraz przy guzikach aby nie zaslaniac ich i wowczas zwiazac w prezodzie?

teraz sobie uswiadomilam ze podobny problem bede miala w swojej sukience bo planuje pas, a tez mam w tyle rzad guziczkow..

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

uciekam spac. Dobranoc

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:11   #1354
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:

Wyglądasz wspaniale Masz cudowną figurę, wyglądasz jak modelka. A co do skromności - mniej znaczy więcej.

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Widzę że rozmawiacie o kuchenkach Amica to moja mama na jakąś trefną trafiła bo po 2 latach się zepsuła

Dziewczyny mam problem czy dziewczynę która kończy w tym roku gimnazjum byście zapraszały z os. towarzyszącą czy nie , ma 16 lat
Mnie w tym wieku nikt nie zapraszał z osobą towarzyszącą...
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:16   #1355
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem nie ma chłopaka a to jest sąsiadka mojego TŻ i jak dla mnie to też wydawało się żeby jej nie zapraszać z os.tow. ale teściowa coś tam pogaduje i sama zgłupiałam
Paulinka ale zapraszałaś z os. tow. czy nie

zapraszalam z osobą towarzysząca, ale tylko dlatego, ze moje dwie siostry mają chlopakow i są starsze i dostaly osobno, dla Rodzicow mialam specjalne zaproszenie, wiec bratu też dalam osobno i tak wpisalam z os. tow choc wiem,ze i tak nikogo nie wezmie z drugiej strony dziewczyny są w tym wieku dojrzalsze i takjak Audrey napisala moga juz mieć chlopaka musialabyś sie chyba zapytac jakoś cioci czy kogoś ma jak tak, to zapros z OT, milo się jej zrobi

Cytat:

jak dla mnie bomba!
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:17   #1356
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
że bosch to nr one to wiem, bo mamy u rodziców na piętrze większość wyposażenia tej firmy i bardzo sobie chwalimy, więc my pralkę kupimy taką na bank
lodówkę bierzemy electroluxa rozmiar 82cm więc nie będziemy szaleć z boschem a różnica to niemal 1000 zł w cenie.
Ale piekarnik postanowiliśmy kupić boscha i płytę też.
ale kuknę mimo to na amice, może będzie mieć lepsze bajerki

PS. U mnie w domu mama nie uznaje ani zmywarki ani mikrofali. Ja w domu przyjaciółki nauczyłam się że mikrofala to bardzo przydatna rzecz, zwłaszcza że my z TŻtem lubimy nagotować za dużo, więc dobrze to potem szybko odgrzać.
Ale zmywara to ddla mnie również zbędne ustrojstwo, więc nawet na nią nie patrzyliśmy
A którego Boscha chcesz ? My wybraliśmy tą amicę http://www.ceneo.pl/8647455
Powiem Ci szczerze, że z tych super bajerów sie i tak przeważnie nie korzysta ( tak jak w pralkach), w domu np. mamy z termosondą której w ogóle nie używamy, ten który kupujemy będzie miał obrotowy rożen z którego też raczej nie będę korzystać. Jedyne na co warto patrzeć jeżeli jest coś takiego to w emalię łatwo czyszczącą i opuszczaną grzałkę (żeby dało się sufit doczyścić łatwo). Bo te wkłady katalityczne które są w niektórych piekarnikach nie załatwiają sprawy, bo są tylko bo bokach, a jak coś pryska to po całym piekarniku, więc i tak trzeba szorować.

A co do zmywarki to mam takie same zdanie
Stary 2012-04-25, 23:25   #1357
Kessi_86
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za pomoc to chyba wypisze z os. towarzysząca i będzie spokój

Cytat:
Akurat jestem obcykana teraz bo dzisiaj zamówiłam sprzęt
To wszystko zależy od budżetu jaki chcesz przeznaczyć. Jak nie musisz bardzo patrzeć na ceny to bierz Boscha bo to świetna firma (ogólnie z Boscha wszystko jest dobre poza ceną ). Ale jeśli chodzi o piekarnik to bardzo dobre piekarniki też robi Amica, natomiast np. pralki już niekoniecznie.
Jeśli chodzi o lodówki to (oprócz Boscha), Electrolux, Indesit, albo Hotpoint-ariston bo to jest dokładnie to samo co indesit (nawet identycznie wyglada) tylko nazwa inna. Whirpool odpada bo są beznadziejnie wykonane i czasem wystarczy lekko uderzyć we front i blacha może się wgnieść
Mikrofale mnie nie interesują, tak samo zmywarki.
A jeśli chodzi o pralki to tylko Bosch albo siemens.

Tak mnie doedukował wczoraj kumpel który jest specem od AGD, więc teraz mogę szpanić wiedzą
To ja powiem że najlepsze pralki są firmy Gorenje i ogólnie sprzęt mają dobry znajomi potwierdzili to samo co pracują w AGD i to kilku
Stary 2012-04-25, 23:53   #1358
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
NIEE tak jak niut pisze (mieszkamy niedaleko) i jest tam jedynie kilka sklepów (ze 3 może) w których można czasami coś fajnego znaleźć, ale to też nie zawsze. Jedynie garniturów jest dosyć dużo (kilka sklepów) i to w przystępnych cenach i całkiem fajne niektóre, oglądaliśmy z tż ostatnio. Ale tak poza tym, to niektóre rzeczy tak badziewne że na targu lepsze kupisz.
i:
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam jakieś 2km od gwarka
NIE POLECAM! Same badziewie[COLOR="Silver"]
Dzięki Dziewczyny Mam transport za darmo, nie muszę kierować i do tego marzę o basenie tam i czarnej zjeżdżalni (byłam dawno, dawno temu) i chyba się przejadę, ale już bez optymizmu.
A jest tam gdzieś coś w ten deseń (hale duże sprzedażowe), co możecie polecić??

Cytat:
Jestes dla mnie królową spokoju Ja bym się darła w niebo głosy i uciekła z mieszkania w te pędy! A na koniec wezwała straż
Dla mnie dobro psa było najważniejsze i zachowałam całkowity spokój, bo tak się bałam, że COŚ użre moją lalunię że aż sobie nie mogę wyobrazić co by wtedy było... A poza tym ja to już tak mam, że w sytuacjach, w których wielu ludzi uciekałoby w cho*erę ja zachowuję spokój - np. wypadki... Chociaż spanikowałam ostatnio, jak mi bąk wpadł przez szybę w samochodzie, bo mam uczulenie na ugryzienia: otwarłam szyby i wyleciał, ale powrzeszczałam sobie trochę

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Zrób fotki przed i po
Oczywiście się nie dodzwoniłam.. mam plan - jeśli będzie ślub to będą w lipcu, jeśli nie to w maju.

Relacja

Kiecki jagodzi i paulinki

PMkom solenizantkom z ostatnich dni: sto lat!
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 01:29   #1359
Joanna 1227
Raczkowanie

Ufff...........

Przeczytałam dokładnie to, co naskrobałyście i ciarki mnie przeszły na samą myśl o posiadaniu ptasznika w domu. Tż nie przepada za takim pupilkiem a ja krzyczę jak zwykłego zobaczę a co dopiero takie duże włochate. Boję się jak takie małe kudłate się rusza. Co innego uśpiony w formalince takiego to nawet pomacać mogę z ciekawości Zboczenie zawodowe
Dobrze, ze jestem z okolic Wawy to może zasnę spokojnie.

niusia_87 Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i dziękuję za relację

Iceflower w tej sukni wyglądasz ślicznie.

Audrey jeśli chodzi o piekarnik to mam ariston, kuchenkę także. Jestem bardzo zadowolona, oba sprawują się świetnie, zwłaszcza piekarnik gorąco polecam. Natomiast zmywarkę mam firmy gorenie i też nie narzekam.

Kessi uważam, że tak. Może być już z kimś związana, ale na pewno ucieszy się z własnego zaproszenia. Ja w takim wieku jeszcze dostawałam wspólne z rodzicami...

A tak właściwe to za tydzień mam 150 ddś
Czas pędzi jak szalony, zanim się obejrzę a już stanę w kościele:love :

Dobranoc dziewuszki
Stary 2012-04-26, 05:09   #1360
kamisiaa88
Raczkowanie

GG do kamisiaa88

Czesc dziewczyny

Ja sie szykuje do pracy i spadam
Dzisiaj postanowilam zadzwonic do salonu gdzie szyja mi sukienke zeby wszystko w miare dogadac bo kurde odbior sukienki mam na 30.05 a ja nic nie wiem czy jakas przymiarke jeszcze w miedzyczasie bede miec czy nie
Do zobaczenia popołudniu )

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Powiedzcie no mi jeszcze czy macie juz maly stresik przedslubny bo mnie chyba juz powolutku dopada ja to sie zaczynam zastanawiac co to bedzie w dzien slubu ))
kamisiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 05:53   #1361
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
A którego Boscha chcesz ? My wybraliśmy tą amicę http://www.ceneo.pl/8647455
Powiem Ci szczerze, że z tych super bajerów sie i tak przeważnie nie korzysta ( tak jak w pralkach), w domu np. mamy z termosondą której w ogóle nie używamy, ten który kupujemy będzie miał obrotowy rożen z którego też raczej nie będę korzystać. Jedyne na co warto patrzeć jeżeli jest coś takiego to w emalię łatwo czyszczącą i opuszczaną grzałkę (żeby dało się sufit doczyścić łatwo). Bo te wkłady katalityczne które są w niektórych piekarnikach nie załatwiają sprawy, bo są tylko bo bokach, a jak coś pryska to po całym piekarniku, więc i tak trzeba szorować.

A co do zmywarki to mam takie same zdanie
http://www.skapiec.pl/site/cat/332/comp/971319 na tego postawiłam , zależało mi też aby był całkiem czarny. w nim niestety nie ma rożna, a szkoda bo uwielbiamy z TŻtem kurczaka w całości piec, no ale mama ma dole, to będziemy u niej piec

http://www.ceneo.pl/14414043 ten jest fajny jak patrze i ma rożen, ale jako bardziej mi leży design boscha, taki surowy, niemiecki

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
i:

Dzięki Dziewczyny Mam transport za darmo, nie muszę kierować i do tego marzę o basenie tam i czarnej zjeżdżalni (byłam dawno, dawno temu) i chyba się przejadę, ale już bez optymizmu.
A jest tam gdzieś coś w ten deseń (hale duże sprzedażowe), co możecie polecić??

Dla mnie dobro psa było najważniejsze i zachowałam całkowity spokój, bo tak się bałam, że COŚ użre moją lalunię że aż sobie nie mogę wyobrazić co by wtedy było... A poza tym ja to już tak mam, że w sytuacjach, w których wielu ludzi uciekałoby w cho*erę ja zachowuję spokój - np. wypadki... Chociaż spanikowałam ostatnio, jak mi bąk wpadł przez szybę w samochodzie, bo mam uczulenie na ugryzienia: otwarłam szyby i wyleciał, ale powrzeszczałam sobie trochę

Oczywiście się nie dodzwoniłam.. mam plan - jeśli będzie ślub to będą w lipcu, jeśli nie to w maju.

Relacja

Kiecki jagodzi i paulinki

PMkom solenizantkom z ostatnich dni: sto lat!
ja bym sobie tak pokrzyczała żeby szyby w aucie popękały

Cytat:
Napisane przez kamisiaa88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Ja sie szykuje do pracy i spadam
Dzisiaj postanowilam zadzwonic do salonu gdzie szyja mi sukienke zeby wszystko w miare dogadac bo kurde odbior sukienki mam na 30.05 a ja nic nie wiem czy jakas przymiarke jeszcze w miedzyczasie bede miec czy nie
Do zobaczenia popołudniu )

---------- Dopisano o 06:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Powiedzcie no mi jeszcze czy macie juz maly stresik przedslubny bo mnie chyba juz powolutku dopada ja to sie zaczynam zastanawiac co to bedzie w dzien slubu ))
u mnie na razie chyba taki podświadomy stres. za mną kolejny koszmar ślubny śniło mi się że spóźniliśmy się bardzo na ślub bo nie przyszła moja makijażystka i nie miałam fryzury, ryczałam jak bóbr, jak doszliśmy do kościoła mieliśmy na sobie codzienne ubrania, jeansy i trampki, ksiądz był kobietą i co chwila brał nas do zakrystii, tam też złożyliśmy przysięgę i nikt tego nie widział i ja znowu płakałam, później okazało się że pada śnieg i było bardzo zimno i ciemno, w kościele zaczął się kolejny ślub i wychodziliśmy cichaczem...
Masakra jakaś!!

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-04-26 o 06:22
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 06:12   #1362
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę że rozmawiacie o kuchenkach Amica to moja mama na jakąś trefną trafiła bo po 2 latach się zepsuła

Dziewczyny mam problem czy dziewczynę która kończy w tym roku gimnazjum byście zapraszały z os. towarzyszącą czy nie , ma 16 lat
wiesz co.. ja mam tak, że mam dwie siostrzenice, jedna w listopadzie będzie mieć 16 lat, a jej starsza siostra będzie w grudniu mieć 18. No i z jednej strony ze względu na wiek może i powinnam dać im te zaproszenia z OT, przynajmniej tej starszej... ale to są takie bandytki, że wolę nie ryzykować kogo mi na wesele przyprowadzą i dlatego dostaną bez. I właśnie tu też nie wiem jak zrobić... czy dać im po Prostu zaproszenie dla A.... S.... Czy mam dać siostrze z dziećmi i os. tow.? Bo niestety moja siostra, a ich matka też nie ma stałej osoby towarzyszącej tyle problemu z zaproszeniami a i tak pewnie ich nie będzie

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

To ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kamerowania ślubu

Nagrywacie standardowo większość mszy? Bo chodzi mi po głowie, żeby zrobić dwie wersje- z pełnym ślubem i wersja skrócona- punkt kulminacyjny....
Stary 2012-04-26, 06:25   #1363
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
wiesz co.. ja mam tak, że mam dwie siostrzenice, jedna w listopadzie będzie mieć 16 lat, a jej starsza siostra będzie w grudniu mieć 18. No i z jednej strony ze względu na wiek może i powinnam dać im te zaproszenia z OT, przynajmniej tej starszej... ale to są takie bandytki, że wolę nie ryzykować kogo mi na wesele przyprowadzą i dlatego dostaną bez. I właśnie tu też nie wiem jak zrobić... czy dać im po Prostu zaproszenie dla A.... S.... Czy mam dać siostrze z dziećmi i os. tow.? Bo niestety moja siostra, a ich matka też nie ma stałej osoby towarzyszącej tyle problemu z zaproszeniami a i tak pewnie ich nie będzie

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Nagrywacie standardowo większość mszy? Bo chodzi mi po głowie, żeby zrobić dwie wersje- z pełnym ślubem i wersja skrócona- punkt kulminacyjny....
a teraz sobie zdałam sprawę że kuzynce bliskiej, ale z którą nie utrzymuje wielkiego kontaktu dałam zaproszenie: z dziećmi a dzieci są w wieku kolejno: 6, 10, 18 i 20
No ale kuzynkę moją znam więc może przyjść z OT to mniej więcej wiem w jakim towarzystwie się obraca i znam tych podlotków. A tamci nie wiem z czym by wyskoczyli.

U mnie pewnie będzie większość mszy no a przysięga będzie cała Nasza.
Stary 2012-04-26, 06:28   #1364
Madziuniusia
Zakorzenienie

Zresztą o co ja pytam teściowa by na zawał padła jakbyśmy zostawili sąmą przysięge z kościoła jak ona i tak chciała, żeby calutką mszę mieli nagraną
Stary 2012-04-26, 06:32   #1365
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hejo

wczoraj bylam z tz u mojej kolezanki dac jej zaproszenie na slub i spotkanie sie troszke przeciagnelo i dzisiaj ledwo wstatilismy ;D

w głowie aż szumi ;D

milego dnia!

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 06:42   #1366
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Zresztą o co ja pytam teściowa by na zawał padła jakbyśmy zostawili sąmą przysięge z kościoła jak ona i tak chciała, żeby calutką mszę mieli nagraną
a no tak... jak się jej nie bedzie chciało w niedzielę do kościoła iść to kulturalnie diwidiwi odpali
Stary 2012-04-26, 06:47   #1367
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
a no tak... jak się jej nie bedzie chciało w niedzielę do kościoła iść to kulturalnie diwidiwi odpali

nie no, jak to ona tłumaczyła- na ich ślubie nie było kamery i mój teść przed ślubem do głośnika podłączył dyktafon czy coś i mają pięknie nagrany ślub i po 30 latach bardzo fajnie tak posłuchać, pamiątka taka itd
Stary 2012-04-26, 06:49   #1368
89Madzia89
Raczkowanie

Cytat:

My bedziemy mieli obrobiona wersje z momentami mszy
Ale umowilismy sie z kamerzysta ze da nam surowa wersje tzn te iles godzin nagrywania przezuci nam na dysk zewnetrzny
Bo kuzyn TZ ( ktory bedzie nam robil zdjecia )sam zajmuje sie obrobka filmow i zdjeci wiec bedziemy mieli 2 roznie plyty z wesela
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 07:06   #1369
anusia-girl
Rozeznanie

Witam

Cytat:
My kuzynkę w podobnym wieku zaprosiliśmy z osobą towarzyszącą... Nie wiedzieliśmy czy ma kogoś czy nie. Dla świętego spokoju, zarówno naszego jak i jej komfortu daliśmy zaproszenie z OT... jak nie będzie miała nikogo to przyjdzie sama
Cytat:
Mam dla was zdjęcia z przymiarki.
Jak dla mnie wyglądasz bardzo ładnie i sukienka delikatna, ale naprawdę ślicznie się prezentuje Jedyny minus, który widzę to (któraś już o tym wspominała) że pas tak dziwnie z tyłu przechodzi przez guziczki. Ale to się da poprawić Tak to jest super!
Cytat:
Sama się zastanawiam... ale wydaje mi się, że wersja skrócona będzie lepsza. Prawda jest taka, że każdy oglądając będzie przewijał do momentu przysięgi (przynajmniej ja tak zawsze robię) Ale jeszcze nie wiem...

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Laski.. nie ogarniam swojej głupoty.
Wlasnie sobie uswiadomilam ze nie wiem jakiego koloru zamówiłam suknie slubna
Dobrze, że chociaż sukienkę zamówiłaś
Ale spokojnie, podejdziesz to się zapytasz
Cytat:

I przyszłam się pochwalić
Ze sprzętem nie pomogę... bo się na tym kompletnie nie znam
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Przyszły zamówione fotoalbumy dla rodziców, są z a c z e p i s t e

I przyszły wieszaki w kolorze fioletowym, zamawiałam te na all po 10 zł, o których była chyba tutaj mowa ostatnio, albo to na innym wątku widziałam

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wpadłam tylko aby pokazać wam tak jak obiecałam monogram na tort oceniam go w skali od 1 do 5 na 4 choć za nie długo będzie na 5 bo mam pomysł jak go "dopieścić"

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
A u nas przedślubnych działań ciąg dalszy: na sobotę umówiliśmy się z naszym instruktorem na indywidualne zajęcia
A poza tym... odebraliśmy dzisiaj obrączki! Oto i one:
za obrączki i za zajęcia z instruktorem

Cytat:
Napisane przez kamisiaa88 Pokaż wiadomość
Osobiscie nie spotkalam sie ale slyszalam o takich pomyslach . Mi osobiscie mega podoba sie ten pomysl sama nawet mysle czy takiego czegos nie przygotowac
Cytat:

Gosza miała taki niezbędnik. Ja także planuję go mieć, z doświadczenia wiem że miło byłoby mieć takie coś, zwłaszcza że ja jestem mega awaryjna. Niech będzie, nic się nie stanie, nikt na tym nie straci, ale może zyskac
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Nie widziałam jeszcze na żadnym weselu takiego niezbędnika, ale uważam, że to świetny pomysł
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
anusia, ja od dawna znam ten pomysł z koszyczkami dla gości w toalecie i planujemy mieć coś takiego, już nawet zbieramy powoli potrzebne rzeczy
To już się przekonałam, że warto zainwestować w takie koszyki

DZIEWCZYNY DZIŚ MAM 100DNIÓWKĘ! Aaaaa!!!

( w zasadzie każda Nas z 4 sierpnia świętuje dziś )

Jak wrócę z zajęć postaram się zrobić zestawienie na ten jakże cudowny dzień

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Miałam mieć z nich bukiet i miało to być 7-9 szt
Ostatecznie miałam tulipany, na ostatni moment zmieniłam
A powiedz mi kochana jak tam było z żywotnością tulipanków? Długo wytrzymały?

Edytowane przez anusia-girl
Czas edycji: 2012-04-26 o 07:02
anusia-girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 07:13   #1370
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Przepięknie wyglądasz W jakim kolorze jest ta sukienka?

Witam się z wszystkimi i zmykam na zajęcia byle do 20...

Miłego dnia
Stary 2012-04-26, 07:18   #1371
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Słoneczna hejka
Pogoda marzenie. Sobotnie PMki będą miały pogodowy szał ciał, bo weekend się zapowiada bosko

Ja dzisiaj ostatni dzien w pracce i w górki. W prawdzie już w poniedzialek będziemy z powrotem, ale do pracki dopiero w piątek 4 wracam Po wypadzie udeżymy do rodzinki porozdawać trochę zaproszeń
Cytat:

Uważaj w takim razie na tego pana doktora, bo może być jednym z naciągaczy. A jeśli chodzi o nadżerki to akurat wczoraj na zajęciach na uczelni pani nam mówiła o nich i tłumaczyła, że u tak młodych osób nadżerka to nie choroba tylko stan fizjologiczny i nic się z tym nie powinno robić (że tak niby mówią histopatolodzy). I że cała ta akcja z wymrażaniem/wypalaniem to jest tylko naciąganie kobiet, żeby grzebalcy mieli co robić, bo jest to tak popularne "schorzenie" że niezłą kasę na tym trzepią. Nie wiem co o tym myśleć, nigdy się tym tematem nie interesowałam
Mi też moja obecna gin powiedziała, że u kobiet, które nie rodziły, są młode, nadżerkę/ektopię się obserwuje. Jeśli się nic nie dzieje (ból, krwaweinie) to się z nią nic nie robi, nie mrozi, nie wypala. Ważne, żeby robić regularnie cyto, i zalecają przy grupie innej niż I zrobić dla pewności kolposkopię. Tak więć nie dajcie sobie nic wypalac i wymrażać, jeśli nic Wam się nie dzieje
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 07:18   #1372
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
A++ to najwyższa klasa energooszczędności (zużywa o połowę mniej energii niż A+)
Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
aaa
Dzieki. Tylko nie widziałam z takim oznaczeniem, były same A+

Cytat:

Nie zapraszałabym, gdybym wiedziała, że nie ma chłopaka. Mamy taka wlaśnie dziewczyne w tym wieku, która chłopaka ma i jest z os. towarz.

Cytat:

Ślicznie wygladasz. Możesz zaszaleć z dodatkami i sie ie przejmować, że bedziesz wygladac jak choinka

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Witam

--

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 07:25   #1373
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Sama się zastanawiam... ale wydaje mi się, że wersja skrócona będzie lepsza. Prawda jest taka, że każdy oglądając będzie przewijał do momentu przysięgi (przynajmniej ja tak zawsze robię) Ale jeszcze nie wiem...
no właśnie ja też tak robię także nie wiemc zy nie poproszę kamerzysty, żeby nagrywał wszystko, i zrobi dwie wersje. I gościom będę dawać tą z krótką mszą, a teściowa dostanie całą mszę, a wesela sie ukruci.
Stary 2012-04-26, 07:27   #1374
kindziulindzia
Zakorzenienie

iceflower za przymiarkę i wyglądasz świetnie chciałabym być taka szczupła

wczoraj byliśmy pierwszy raz u spowiedzi miałam nogi jak z waty i oblał mnie zimny pot TŻ się ze mnie śmieje że mam diabła w sobie i dlatego tak kościół na mnie działa i chyba coś w tym jest na szczęście mam to za sobą ale strasznie późno to załatwiliśmy i mam nadzieję, że nasz księżulek nie będzie się czepiał
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 07:47   #1375
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

wczoraj byliśmy pierwszy raz u spowiedzi miałam nogi jak z waty i oblał mnie zimny pot TŻ się ze mnie śmieje że mam diabła w sobie i dlatego tak kościół na mnie działa i chyba coś w tym jest na szczęście mam to za sobą ale strasznie późno to załatwiliśmy i mam nadzieję, że nasz księżulek nie będzie się czepiał
Eee tam, nie ma się czego czepiać. Karteczki dostanie, to się czepiał nie będzie
A maglował Was na spowiedzi, czy raczej znośnie?
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 07:56   #1376
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:

wyglądasz bardzo dziewczęco, powiedz jak masz zaczepiony ten tren o guziczki, bo w mojej drugiej sukni mam pokaźny tren i takie same guziki, ale nie wykminiłam jeszcze jak go podpiąć

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 07:58   #1377
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

\
od tego czasu czas zapitala jak szalony! Dopiero miałam 100DDŚ a tu już 8 z przodu

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

heheh
ja się śmieje że moja świadkowa też ma diabła z tyłku bo do kościoła od dawna nie chodzi i pwiedziałam jej że będzie czytać coś na mszy to powiedziała że nie dojdzie do ołtarza i zacznie się tlić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 08:00   #1378
(kicia)
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

iceflower ślicznie wyglądasz

Ja w wieku 16 lat już byłam z TŻ więc ja bym zrobiła rozeznanie (u rodziców)

Gratuluję 100 dni do ślubu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 08:00   #1379
niusia_87
Zakorzenienie

Witajcie, a jednak wpadłam na chwilę, muszę spr kurs $

Powiem Wam jeszcze coś, zaprosiliśmy znajomych, znam ich od 22 lat, ja osobiście, czyli od zawsze i zawsze jeździliśmy z nimi na wczasy, odwiedzaliśmy się. Zaprosiliśmy ich z córkami, młodsza 1 LO (lubią się z moim kuzynem rok młodszym i moim bratem) bez os tow oraz tą starszą rocznik 88 i os tow, ale przyszła sama (oczywiście nas o tym poinformowała w odpowiednim czasie) Mój brat, młodszy bo młodszy podchodził do niej z 3 razy prosić do tańca, Pan Młody to samo, z żadnym nie zatańczyła. Miałam wielki parobem gdzie ją usadzić, bo nie bardzo znała, posadziłam ją na wprost jej siostry i obok mojej młodszej kuzynki (teraz ma 20.), bo wiem ze jak były młodsze, to razem jeździły na zimowiska. ... i ta starsza zmyła się o godzinie 20:00, nawet 3-4 latki wytrzymały do 22:00... nasz kierowca ją odwiózł do domu.
Młodsza z rodzicami bawili się do końca

iceflower za przymiarkę

Cytat:
Myśmy nie zapraszali. Milimy dziewczynę 1 kl gim-sis TZ, chłopaka 2 kl gim-mój kuzyn, chłopaka 3 kl gim-syn mojego kuzyna i dziewczynę 1 LO i żadne z nich nie zapraszaliśmy z os tow
Cytat:
Napisane przez Joanna 1227 Pokaż wiadomość
Przeczytałam dokładnie to, co naskrobałyście i ciarki mnie przeszły na samą myśl o posiadaniu ptasznika w domu. Tż nie przepada za takim pupilkiem a ja krzyczę jak zwykłego zobaczę a co dopiero takie duże włochate. Boję się jak takie małe kudłate się rusza. Co innego uśpiony w formalince takiego to nawet pomacać mogę z ciekawości Zboczenie zawodowe
Dobrze, ze jestem z okolic Wawy to może zasnę spokojnie.
Napisz o co chodzi, ze względu na 5 dniowy brak neta i nasz ślub nic nie wiem
Cytat:
A powiedz mi kochana jak tam było z żywotnością tulipanków? Długo wytrzymały?
Wytrzymały, mam je jeszcze w domu, po 5 dniach od ślubu nie są już takie piękne, pąki się rozbiły. Wytrzymały i super się sprawiły. Ten tulipan z butonieraki był bez wody non stop to w końcu zdechł, ale wymieniłam na nowy
Studniówkę masz za 100 dni, papmiętam własną, była zima
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 08:04   #1380
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Eee tam, nie ma się czego czepiać. Karteczki dostanie, to się czepiał nie będzie
A maglował Was na spowiedzi, czy raczej znośnie?
powiem Ci szczerze, że nas maglował TŻ się wypytywał czy na pewno chce mnie za żonę a mnie się wypytywał o "stosunki międzyludzkie" przyznałam się, że takowe są ale obiecałam celibat do ślubu
nie było tak źle ale nerwy miałam jak wyjąkałam swoje grzechy
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości