Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-06, 20:11   #1351
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Już wiem, Zapoznałam się z gazetką

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Baha widzę Cię na pasku co u Ciebie? jak humorek?

A ok, dziękuję.
Co u Ciebie ?

Dziewczyny UWAGA tz dostał kopala w dupala na rozpęd i zbieramy na działkę ale ciiii, żeby nie zapeszyć

Michałek dwie noce przespał całe, a dzisiaj budził się 2 razy a miało być tak pięknie ....
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:21   #1352
glamourous
Zakorzenienie

Dobra ostatni bachorek uspiony mozna isc spac
Zegnam wszystkich
Stary 2012-05-06, 20:36   #1353
fatal21
Wtajemniczenie

witam w swoim i Zofiii imieniu.aktualnie przevywam u mamy i neta mam poza swoim zasiegiem. mam nadzieje ze u Was wszystko ok doczytam jak wroce do wirtunego swiat. u Nas ok zebow brak pobudki od3do 5.
Stary 2012-05-06, 20:45   #1354
nettka_
Zadomowienie

U nas na kupę działa gruszka i jabłuszko;]
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 20:47   #1355
fatal21
Wtajemniczenie

rzucilam okiem i jak Was ogarne to bedzie cudna fb wejsc nie moge i do klubu tez bo transfer maly.wracam w przyszlym tyg.Glam dziekuje za pa iec mmsy nadal nie dochodza do Ciebie
Stary 2012-05-06, 21:11   #1356
muffinka90
Zakorzenienie

moj syn znowu zabkuje szalu mozna dostac

Cytat:
Napisane przez Lori22 Pokaż wiadomość
Dziekujemy za komplementy!

Same piekne dzieciaczki na tym watku!

Muffinka odnosnie baby led weaning, to podobno dziecko nie moze sie zadlawic jesli siedzi prosto i je samo. Tu znalazlam watek o tym:

http://forum.gazeta.pl/forum/f,97130...d_Weaning.html

Lena dzis o malo nie spalila nam chalupy, kiedy to podlaczyla do sieci nie dzialajace od dawna zelazko, nawet nie wiem kiedy. Nagle dzialac zaczelo, a ze lezalo plasko na wykladzinie, wypalilo w niej piekna dziure. Dobrze, ze tylko tak sie to skonczylo. To bylo takie jej zelazko zabawka, ktorego uzywala na niby kiedy ja prasowalam drugim. Mamy nauczke!

Chawa piekne literki!
Ja niby tez siedze prosto i jem sama, a nieraz sie zadlawilam

o matko, to sie strachu musieliscie najesc dobrze, ze sie nie poparzyla ani nic takiego sie nie stalo...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mi dziś Michałek wypadł z łożeczka... Narazie w łożeczku jeszcze śpi Polusia- ma wyciągnięte dwa szczebelki i oczywiście na najniższym poziomie. Ale dajemy go na karuzelkę (tą góre przyczepiamy i włączamy a on sobie leży). Dziś go położyłam i poszłam do kuchni a za jakieś 3-5 min słyszę płacz...wchodzę- a on leży na podłodze I to w takiej dziwej pozycji.... W łożeczku miał głowkę jakby w strone okna a na podłodze w strone okna nózki... Nie wiem jak on wyleciał. Bo do szczebli leżał równolegle przecież...i jeszcze w takiej odwróconej pozycji. Dobrze, że to nizutko, bo troszkę popłakał i zapomniał zaraz
O kurcze, to sie musialas wystarszyc, dobrze, ze nisko

my musimy opuscic lozeczko juz na sam dol, bo mala gadzinka lapie sie za brzeg i podciaga na koleczki, boje sie , ze mi wyleci

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
pokszyfko moja też teraz jakoś nie gaworzy - wypowiada tylko takie dźwieki jak pisałaś jakieś yyyyyyyy
poczytałam że 22-26 tydzień jest skok i wtedy dzieci jakby zapominały to czego sie nauczyły i wogóle są bardzie marudne .

muffinko ja sprzedałam prawie nowy przewijak za 20zł na tablicy - dzieki za info o bodziakach w biedronce a liste z przodu to chyba może tylko zmienić ggora?

A "odbijacie" jeszcze dzieci po mleku?

Glam patent z gazeta wypróbowany - polecam tylko muszę ja pilnować bo smoka wypluwa i chce gazetkę "zeżrać"
Moj sam odbija, juz sie nie meczymy z tym, a na poczatku to byla masakra, po pol h nie mogl odbic

moj prawie nieuzywany, wiec szkoda mi, jak nie pojdzie, to chyba wywioze do rodzicow, jak ktos bedzie te 500km jechal, bo nie mam gdzie trzymac

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny , zaraz jade na lotnisko, wiec nie bedzie mnie przez najblizsze 2 tygodnie- zanim odpalimy neta.
Trzymajcie kciuki za lot i nie piszcie duzo
Powodzenia na starcie

owieczko

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
oolong, muffinka jeden komplet (czyli cały alfabet) do zabawy dla mojego, drugi dla siostrzeńca.
Dzięki za komplementy

ggoraa udanej podróży i powodzenia

A teraz obiecane gacie - nie wyszły idealnie, ale każde następne będą lepsze. Choć są nieco za duże to zrobiłam również na modelu
Fajne pantalonki Berni to juz kawal chlopa

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Co wiecie na temat propo bodziaków w Biedrze ....
http://dane.okay.pl/iulotka/pdf/bied...wedo170512.pdf

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:49   #1357
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Mi dziś Michałek wypadł z łożeczka... Narazie w łożeczku jeszcze śpi Polusia- ma wyciągnięte dwa szczebelki i oczywiście na najniższym poziomie. Ale dajemy go na karuzelkę (tą góre przyczepiamy i włączamy a on sobie leży). Dziś go położyłam i poszłam do kuchni a za jakieś 3-5 min słyszę płacz...wchodzę- a on leży na podłodze I to w takiej dziwej pozycji.... W łożeczku miał głowkę jakby w strone okna a na podłodze w strone okna nózki... Nie wiem jak on wyleciał. Bo do szczebli leżał równolegle przecież...i jeszcze w takiej odwróconej pozycji. Dobrze, że to nizutko, bo troszkę popłakał i zapomniał zaraz
może przyblokuj jakoś tą szparę? np jakąś poduszką-walkiem

a co do starszego, to mam ten sam model - zwiewa i w ogóle nie slucha, bez przerwy urazy

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Kurcze tez sie zastanawiam nad ta sophie... Ale cena mnie troche odstrasza, a juz kupienie dwoch sztuk- porazka
po co wie? i tak będą sobie wymieniać i nie upilnujesz tego, więc flora jedna, a pogryzać mogą na zmianę
u mnie chyba niedługo 2 dolne jedynki wyjdą z hukiem, dziś musiałam nurofen podać po namiętnym gryzieniu grazaka, taka była rozpacz

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
U nas jesli chodzi o stosunek do maluchow to sie niestety pogorszylo. Ale mam nadzieje ze bedzie lepiej niedlugo
moj coraz lepiej z młodszym - nie bije, nawet próbuje mu do ręki podawać różne zabawki (no ale od razu zabiera )

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2012-05-06 o 21:45
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 22:25   #1358
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
może przyblokuj jakoś tą szparę? np jakąś poduszką-walkiem

a co do starszego, to mam ten sam model - zwiewa i w ogóle nie slucha, bez przerwy urazy

)

Ja mam wyjmowane szczebelki, więc jak będę Michałka dawała do łożeczka na karuzele to niema zmiłuj się- muszę je wkładać

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 05:30   #1359
nikaa2
Wtajemniczenie

Witam po łyk-endzie

dopiero wróciliśmy wczoraj

oj widze, ze w Łodzi pada deszcz... ale za to jak się zazielenił piękni edrzewa i kasztan kilkunastometrony kwitnie za oknem

am nadzieje, ze u Was wszystko ok(10stron nie nadrobie, nie ma bata )
u nas bez zmian, zęby kolejne nie wydzodzą, śpi a raczej wstaje w nocy ciągle co 2-3h i nadal na cycu... ale w tym m-cu rozszerzam mu dietę na bank
a

wiadomo, że maluszków nie wystawia się na słońce a też smaruje go filtrem 30- nie zawsze co prawda ale spotkałam się z opinią żeby lepiej nie smarować taiego maluszka chociaż do 6-7 m-cy... więc młody jest w cieniu +czasami smyrnę go Ziajką30 a on mam wrażenie że się opalił? wtf? też tak macie?

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja ostatnio zademonstrowałam szczeniaczka uczniaczka Danielowi - az tż zacząl to nagrywać, dziecko wpadło w taki szał z podekscytowania ze ledwo mogłam go uspokić ale on to wogole tak reaguje na zabawki, musze mu je dawkować bo inaczej jakiegoś zawalu by dostal, jedna, max 2, a i tak po chwili zaczyna piszczeć rzucać sie i nimi przy okazji, gryść i ogolnie totalna wściekłość takie mam jakieś nadpobudliwe dziecko

pisze tego posta od ponad godziny
o! no to mój tak ma tyż że w końcu musze mu zabrać tą zabawkę bo inaczej zaczyna płakać alefakt faktem że coraz dłuzej potrafi się taka zabawką zająć już nei minutę a z ... 3 minuty

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
Ja zostanę z dzieciakami od 11 do końca miesiąca. Nawet mi sie nie chce myśleć jak to bedzie.
będzie dobrze, szybko zleci
Cytat:
Dziewczyny , zaraz jade na lotnisko, wiec nie bedzie mnie przez najblizsze 2 tygodnie- zanim odpalimy neta.
kciuki zacisniete
miłęgo lotu

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
witam
czytam i czytam ale nie pamiętam co komu miałam napisać

dawno mnie nie było i jakoś ciężko się wbić w rozmowę...

u nas wszystko dobrze,Filipek ma 6 miesięcy i 2dni ale zleciało we wtorek idziemy na szczepienie.
kciukiza szczepienie ))))))))) we wtorek

my za 1,5 m-ca mamy się zgłosić czyli po 6m-cu... wtedy będzie żółtaczka?

Ja wczoraj dałam mu gazetę- uwielbia.. .tlyko muszę mu kupic taką miękką bardziej jakąś wyborczą czy nasz dziennik :P

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-05-07 o 05:17
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 06:15   #1360
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny UWAGA tz dostał kopala w dupala na rozpęd i zbieramy na działkę ale ciiii, żeby nie zapeszyć

Michałek dwie noce przespał całe, a dzisiaj budził się 2 razy a miało być tak pięknie ....

za rozpęd hehehe

Michaś może coraz częściej będzie przesypiał całe nocki

DZIEŃ DOBRY

Wczoraj niunia wróciła do domku, ale sie cieszyliśmy z tż-em

Dzisiaj pobudka o 6. Chyba ząbek u nas coraz bliżej, bo taki ślinotok ma Roxy, że szok

Miałyśmy mieć dzisiaj jazde próbną spacerówką, ale leje obecnie i jest chłodno..

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Domi dobrze, że nic się nie stało poważnego Ale teraz dzieciaki są takie ruchliwe, że masakra. Moja czasami mi utrudnia zmiane pampersa, tak się kręci, wierci..

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Gora za lot

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Pisałam Wam, że w pt jedziemy do pediatry z tymi plamkami-krostkami czerwonymi w okolicy intymnej. I okazało się, że przez wysoką temp. czasami pupa się odparza od pampersa, który działa jak kompres i zrobił się stan zapalny. Maść mamy stosować 3razy dziennie i już jest dużo lepiej Przy okazji zważyliśmy dziecinke - 7800g
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 06:37   #1361
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:

za domek
2 pobudki to jeszcze nic
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 06:49   #1362
glamourous
Zakorzenienie

Oolong z dwoma zabawkami to bynajmniej nie o higiene mi chodzi bo oni sa nie do upilnowania, zabieraja sobie smoczki ale o wyrywanie sobie wszystkiego doslownie i wrzask
Ja nie wiem ze to juz na tym etapie zaczyna sie rywalizacja czy co??? Jaki jest krzyk jak jeden jest przy cycku a drugi nie ( chocby byl napchany po uszy) albo jeden na rekach
Stary 2012-05-07, 06:54   #1363
mol_aa
Zadomowienie

Witamy

Ufff nadrobiłam Was w całości, mieliśmy bardzo intensywny długi weekend, cały czas na działce nad jeziorem, było bosko, z małym szczególikiem który się nazywa bratowa, ale o tym naskrobię w klubie

nikaa, mojego smaruje +50, ciągle w cieniu siedzi, a on mi się bardzo zabrązowił, nie wiem czy to nie przez to, że całymi dniami byliśmy na dworze

kasia_a a dawałaś coś jeszcze oprócz słoiczków, np gluten?? mi małego zatwardzało po glutenie i się okazało, że ma nietolerancje na gluten przez to takie silne zatwardzenia odstawiłam gluten i jest o niebo lepiej. A i pediatra mówiła, że po świeżym jablku też mogą być problemy brzuszkowe, bo świeże może działać w dwie strony
Spróbuj podać deserek suszone śliwki z jabłuszkiem (chyba gerbera) u nas działa wrecz błyskawicznie - 15min po zjedzeniu i idzie k.u.p.a.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Glam ja bym kupiła jedną, jak chłopcom spasuje to bym domówiła drugą, Sophie u nas całymi dniami na tapecie, a raczej w paszczy Pitka tylko słychać jak gumą szoruje po dziąsłach
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:04   #1364
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość

Glam patent z gazeta wypróbowany - polecam tylko muszę ja pilnować bo smoka wypluwa i chce gazetkę "zeżrać"
a nie boisz sie, ze potnei sie gazeta? bo ja taka zdolna jestem, ze kazda kartka papieru mnie przetnie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:05   #1365
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

o! no to mój tak ma tyż że w końcu musze mu zabrać tą zabawkę bo inaczej zaczyna płakać alefakt faktem że coraz dłuzej potrafi się taka zabawką zająć już nei minutę a z ... 3 minuty

hehe tak własnie ja idąc za pomysłem niektórych tu mam dalam mu wlasnie paczke kaszki tą "próbkową" z jakiegoś pakietu zachwycony, bawi sie juz 2 min.... zaraz bedzie krzyk
wogole nie zgadniecie, rano patrze do pampka a tam kupa!! sama poszła bez jeków, ale wczoraj dostal pół ziemniaka zmieszanego z rosołem takim normalnym dla dorosłych widac coś na rzeczy jest z tym żarciem słoiczkowym
no i dzien dobry!

właśnie mol_aa dawalam te suszone śliwki z jabłkami i oprócz tego że super zajadal bo to słodziutkie to nie pomogło;/ale wiem że coś jest z tymi jabłkami;/ chyba fatal coś o tym pisała (jesli dobrze pamietam) a glutenu jeszcze nie podawałam
nie podawalam też marchewki bo podobno dziala tak zestalająco na kupe, ale może spróbuje?może na niego jakos inaczej zadziała, jakie macie doświadczenia z marchewką???

i jeszcze cos dopisze a co!:P też smarowałam małego filtrem 50 i siedzieliśmy w takim pólcieniu a buźka i tak mu zbrązowiała tak lekko

Edytowane przez kasia_aa
Czas edycji: 2012-05-07 o 07:12
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:09   #1366
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
wracaj do nas szybko

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
oolong, muffinka jeden komplet (czyli cały alfabet) do zabawy dla mojego, drugi dla siostrzeńca.
Dzięki za komplementy

ggoraa udanej podróży i powodzenia

A teraz obiecane gacie - nie wyszły idealnie, ale każde następne będą lepsze. Choć są nieco za duże to zrobiłam również na modelu
genialne te gacie! zdolna jestes, nie ma co

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Kasia a moze zamiast deserkow sama sprobuj jabluszko zetrzec lub wycisnac sok? Polecam tez deserki ze sliwka suszona, sa po 4 mcu
Seona moja sonia tez ladnie spaceruje teraz nawet na dlugie dystanse. Dostawke kupilam jak sie chlopcy urodzili ale w wersji wozka z gondolkami nie miala za bardzo miejsca, dostawke wyciagnelam z piwnicy jak przero ilismy wozek na wersje spacerowa
U mnie najgorsze jest wlasnie jak chce chodzic za raczke bo sam wozek z dwojka bachorkow coezko prowadzic jedna reka

Domi7 ks, masz absolutna racje, pol roku roznicy to jest duzo. Sonia np dopiero po zimie odkryla ze umie sama zlezc z drabinki- bo jeszcze na jesieni nie potrafila wiec jak gdzies wlazla to trzeba ja bylo zdejmowac
Ale mam spokoj- kiedys bila sie z dziecmi jak jej ktos zabral zabawki tlumaczylam jej ze tak nie mozna i ma po prostu powiedziec zeby jej dziecko oddalo zabawke- wiec teraz idzie i ze swoja grozna mina mowi - prosze oddac moja lopatke i jakos dziala

A przed chwila do mnie wola- mamusiu zrobilam kupe, czy jestes zachwycona i wdzieczna

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Kasiu po cycku samym to moi tez kupali raz na 5 dni- bezresztkowe wchlanianie ale odkad dostaja codziennie porcje zupki z jarzynami to kupa jak zloto co dzien. Adasko troche steka ale daje rade
A swiezo starte jabluszko czy soczek mysle ze maja wiecej blonnika niz sloiczki

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Chawa majtasy sa cool i model tez uroczy a z tymi udami przesadzasz

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Hahaha myjemy z sonia zeby- ma taki plyn do plukania ust ze shrekiem ktory barwi jezyk na niebiesko. Mowie ze wystraszymy babcie ze jestesmy ogrami z niebieskimi jezorami
A sonia leci i krzyczy- uuuuu jestem ogier
kocham Sonie ogier

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Już wiem, Zapoznałam się z gazetką

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

A ok, dziękuję.
Co u Ciebie ?

:shss: super!!!!
Stary 2012-05-07, 07:18   #1367
muffinka90
Zakorzenienie

moi nowi sasiedzi musza mnie uwielbiac, kiedy odkurzam o 7:20

hej nika ja smaruje 50+ a tez mam wrazenie, ze jakis taki ''mniej maczny'' moj dziec

Princ ladna waga

kasiaa u nas po marchwi jest bardziej zbita, ale jakos duzego problemu nie ma, marchew+ryz to porazka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:22   #1368
domi7ks
Zakorzenienie

hej

Ja wczoraj popełniłam błąd i poszłam spać po 1-szej :/ (pisałam na konk ) a Michałek wstał dziś przed 8. Księżyc jeszcze dawał po oczach... nie nawidze jak idzie do pełni :/
Cytat:

wiadomo, że maluszków nie wystawia się na słońce a też smaruje go filtrem 30- nie zawsze co prawda ale spotkałam się z opinią żeby lepiej nie smarować taiego maluszka chociaż do 6-7 m-cy... więc młody jest w cieniu +czasami smyrnę go Ziajką30 a on mam wrażenie że się opalił? wtf? też tak macie?

my za 1,5 m-ca mamy się zgłosić czyli po 6m-cu... wtedy będzie żółtaczka?

Ja wczoraj dałam mu gazetę- uwielbia.. .tlyko muszę mu kupic taką miękką bardziej jakąś wyborczą czy nasz dziennik :P
Wiaterek mógł go opalić
Po 6 miesiącu szczepienie na żółtaczkę

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Domi dobrze, że nic się nie stało poważnego Ale teraz dzieciaki są takie ruchliwe, że masakra. Moja czasami mi utrudnia zmiane pampersa, tak się kręci, wierci..

Pisałam Wam, że w pt jedziemy do pediatry z tymi plamkami-krostkami czerwonymi w okolicy intymnej. I okazało się, że przez wysoką temp. czasami pupa się odparza od pampersa, który działa jak kompres i zrobił się stan zapalny. Maść mamy stosować 3razy dziennie i już jest dużo lepiej Przy okazji zważyliśmy dziecinke - 7800g
Staraj się jak najwięcej pupkę wietrzyć. Mój też ma przy tych upałach miejscami czerowone, ale pozostawiam go bez pampersa jak najczęściej

Ggora podziwiam za odwage, że wracacie do Anglii

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:33   #1369
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:

wiatr tez opala, wiec jak najbardziej w cieniu mozna sie opalic

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Ja teraz najczesciej zakladam pampersa na siedzaco choc teraz zaczelam jej tlumaczyc i mowic nie wolno jak sie przekreca, ciekawe kiedy cokolwiek z tego zrozumie.
U nas jak tylko troszke czerwone sie robi to Mloda smiga z gola pupa jak najwiecej. ladnie Rokasnka rosnie.

MOjemu dziecku znow cos sie stalo, marudne od 2 wieczorow i dzis rano tez, zabkow brak

Edytowane przez Aniolina
Czas edycji: 2012-05-07 o 07:36
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 07:39   #1370
goldika
Zakorzenienie

Nika moj tez sie opalil mimo smarowania 50+

Princ no no spora pannica

Laski to normalne ze moj ciagle wywija raczkami i nogami? W sensie rzadko trzyma jest spokojnie, ciagle macha nimi
Stary 2012-05-07, 07:43   #1371
elf27
Zadomowienie

Naszego w te upały też poodparzało i na szyjce i na pupie , buuu

AGNIESZKA super, że małej plamki poznikały

OLUSIA za napłynięcie mleka. Ja, odpukać wreszcie mam coraz mniej i nie robią się torbiele ani guzy.

MOLA super, że udał się łikendzik jaka SOPHIE? bo ja nie w temacie

KASIA nasz też adhd tylko nie zawsze w pozytywnym sensie, bo przed spaniem potrafi dać czadu, ale tylko w dzień - wieczorem przed zasypianiem jest słodziak nie wspomnę, że co chwila musi mieć nowego clowna, bo pan i władca się nudzi

Weekend spędziliśmy na wsi, to 2 wyjazd z młodym poza dom. W ogóle nie boi się obcych, wręcz ubóstwia być adorowany, piszczy i popisuje się niesamowicie aż bordowieje z radości. U teściowej i szwagierki śmiał się w głos aż migdały mu było widać W kąpieli pływa już na żabkę i pieska, paść można ze śmiechu.
Tylko najgorszy ten mama-terror. Coś nie pasuje i włącza mi taką syrenę i złość, że szok. ANIOLINA, po ostatnich obserwacjach zwracam honor- maluszki potrafią wyczuć pismo nosem. Mój wydziera się najgorzej u mnie, bo wie że zrobię wszystko by go zadowolić

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Co do marudzenia, u nas idzie kolejny zębalec
Aaaaaaa i czytałam, że ten skok rozwojowy po 20 tygodniu to taki dający się we znaki - u nas się sprawdza
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 07:46   #1372
goldika
Zakorzenienie

Elf Sophie to taka zabawka zyrafka
super, ze weekend udany
Stary 2012-05-07, 07:50   #1373
glamourous
Zakorzenienie

Patrzcie, ja niczym nie smarowalam i chlopcom sie pyszczki opalily- tzn smoki maja mordki jak miski panda

I tez sie wierca non stop. Nagle adasko sie zrobil ten sprytniejszy ( bo do tej pory domek szybciej ru howo sie rozwijal)- pieknie pelza do tylu a domis lezy jak kielbasa i gada
Stary 2012-05-07, 07:59   #1374
goldika
Zakorzenienie

Proszę o rady!
chyba jednak kupimy nowa spacerowke ale nie musi byc super lekka. Chce zeby miala pompowane kola, duza budke, moze byc 3 lub 4kolowa. Z dobra amortyzacja.
I zeby mozna bylo wpinac w nia o ile to mozliwe fotelik maxi cosi.
Co myslicie o spacerowkach x-lander??
Stary 2012-05-07, 08:07   #1375
elf27
Zadomowienie

GOLDI a Wy nie mieliście wielofunkcyjnego?
Stary 2012-05-07, 08:16   #1376
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
h
Staraj się jak najwięcej pupkę wietrzyć. Mój też ma przy tych upałach miejscami czerowone, ale pozostawiam go bez pampersa jak najczęściej
Masz absolutną rację

Wiecie co Mamusie, tryskam humorem od piątku.. Jakoś z tż się dogadujemy bardzo dobrze i taki magnesik mamy do siebie i pocałunki inaczej smakują hehehe wiosna w sercu Zauważyłam, że w związkach zawsze jest fajnie, potem średnio, potem super, jakiś kryzys, jest fajnie, średnio, super... I teraz mamy okres "super" - trza korzystać
Stary 2012-05-07, 08:17   #1377
elf27
Zadomowienie

korzystać powiadasz...
Stary 2012-05-07, 08:26   #1378
princessskaa
Wtajemniczenie

Goldi niestety ja nie pomogę, bo mam po raz pierwszy w życiu wózek hehehe I choć jestem bardzo zadowolona z pojazdu niuni to nie mam porównania do innych wózków, więc moja opinia jest taka o

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
korzystać powiadasz...
na maksa
Stary 2012-05-07, 08:30   #1379
glamourous
Zakorzenienie

Goldi xladery maja chyba ogolnie bdb opinie
Albo zapoluj na uzywke mutsy lub maxi cosi
Stary 2012-05-07, 08:31   #1380
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Proszę o rady!
chyba jednak kupimy nowa spacerowke ale nie musi byc super lekka. Chce zeby miala pompowane kola, duza budke, moze byc 3 lub 4kolowa. Z dobra amortyzacja.
I zeby mozna bylo wpinac w nia o ile to mozliwe fotelik maxi cosi.
Co myslicie o spacerowkach x-lander??
Ja mam x landera, teraz juz przeszlismy na spacerówkę, na początku byłam wkurzona bo nie pomyslałam,że jednak lepsza by była spacerówka z przekładaną rączką(żeby widzieć dziecko,przynajmniej na początku) ale w sumie nie jest źle. Z funkcjonalności wózka a raczej kół jestem zadowolona,w zimie chodziłam po zaspach snieżnych po łąkach ( z gondolką) teraz tez już po wyboistym terenie smigamy w spacerówce, wiec koła są jak najbardziej ok, dobrze amortyzuja wszystko.Budka moze być bardzo zabudowana lub można częsc spiąc zamkiem.Takze polecam,trochę chaotycznie lae mały się drze
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości