Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 14:16   #1351
anoska
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
moje włosy szybko się obciążają, np. po kilku dniach olejowania, nakładania masek i treściwych odżywek zaczynają być przyklapnięte i bez życia, muszę je wtedy czymś oczyszczającym potraktować i nagle stają się cudowne
u mnie jest dokładnie tak samo kilka serii olejowania i bogate maski i czas sięgać po szampon albo po zestaw minimum prosty a najlepszy jest później efekt: WOW, ale mam świetne włosy

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
A moje włosy przechodzą same siebie.
Przed rozpoczęciem pielęgnacji były suche jak siano i bardzo wysoko porowate..
A teraz?
Po umyciu szamponem Joanna z SLS (ostatnio myłam je 20 min i dalej czułam,że są obciążone ) wyglądają całkiem przyzwoicie, ale nie chcą wyschnąć! Rano budzę się z mokrymi włosami. A przecież Joanna Naturia z pokrzywą teoretycznie powinna mi wysuszać włosy...
A po umyciu zwykłam szamponem bez silikonów i SLS od razu są obciążone (albo mokre - myłam je wczoraj, a jak je teraz dotykam to są wilgotne i jakby chłodne (?!) cóż to za zjawisko to nie wiem).

Na szczęście końcówki w idealnym stanie. Nawilżone i pachnące

I jeszcze coś.
Będąc na wczasach myłam włosy w wannie (a jestem przyzwyczajona do mycia w umywalce). Z każdej strony oblałam je wodą, z przodu, z tyłu, od dołu. Biorę szampon, dotykam włosów... a one całkiem suche tylko z wierzchu mokre. 15 minut musiałam je wodą polewać żeby w końcu były mokre! woda po nich spływała nie `mokrząc` ich..
Miałyście coś takiego??
co do pogrubionego to chyba pomyliłaś dwa pojęcia: wysuszenia włosów w sensie tego, że nie są mokre a wysuszenia związanego ze zniszczonymi włosami bo z tego co zrozumiałam to dziwisz się, że po nocy masz mokre włosy, a przecież użyłaś wysuszającego szamponu

a to, że nie możesz ich zmoczyć i że długo schną to jest cecha niskoporowatych włosów

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2012-08-03 o 14:18
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:18   #1352
201606242139
Konto usunięte

Jejku jak ja na wizażu rzadko bywam ! :O

Edytowane przez 201606242139
Czas edycji: 2012-08-03 o 14:32
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:25   #1353
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
oglądałam dzisiaj tą kąpiel i może nawet bym się skusiła, gdyby nie to, że nienawidzę malin, więc zapach dla mnie odpada

radzę szukać w jakiś małych, niesieciowych drogeriach. czyli wszędzie tam, gdzie można znaleźć różne cuda niedostępne w rossmanie

wizja pięknych włosów kusi

na składach się nie znam, ale coś mi tu nie gra
masło shea za zapachem, czyli marnie, za to zapach i paraben jakoś tak wysoko /chociaż ja w przypadku produktów do włosów aż tak nie zwracam na to uwagi, zależy jak kto do tego podchodzi/

ale skoro włosy masz po niej super, to może warto zainwestować i przetestować, jak się dalej będzie spisywać

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

ja za to kupiłam sobie dziś jantara

i chyba zrobię tak, że jantar będę wcierać w skalp bo bardzo mi służy, a eliksir z GP wykorzystam jako bazę do psikacza pod olej /zwłaszcza, że dzisiaj dostałam przesyłkę z ZSK i mam w końcu keratynę, która mi się skończyła/
a właśnie, myślicie, że do tego psikacza moge dodać mleczan sodu?

kupiłam też dwie maseczki w saszetkach z marion:
http://marionkosmetyki.pl/oferta/pro...arganowym.html
http://marionkosmetyki.pl/oferta/pro...mperatury.html
Widzę, że składowo bez szłąu, ale na włosach szał jest
To chyba jak z tym WAXem awokado, który jest strasznie chwalony mimo, że inci nie zadowala.

Co do Jantara - polecam mieszankę Jantar+GO i to wcierać w skalp

Co do płukanki Mariona z malinami - już z tysiąc razy tu było pisane że ta seria jest beznadziejna, więc nie nazwałabym jej cudem
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
co do pogrubionego to chyba pomyliłaś dwa pojęcia: wysuszenia włosów w sensie tego, że nie są mokre a wysuszenia związanego ze zniszczonymi włosami bo z tego co zrozumiałam to dziwisz się, że po nocy masz mokre włosy, a przecież użyłaś wysuszającego szamponu

a to, że nie możesz ich zmoczyć i że długo schną to jest cecha niskoporowatych włosów
Moim zdaniem niska porowatość plus prze-nawilżenie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Jejku jak ja na wizażu rzadko bywam ! :O

Kochane moje, mam pytanie. A jeśli urodzą się z tego dwa lub więcej, to wybaczcie :P
Otóż chciałabym zapytać czy dostępne są jeszcze w drogeriach kremy rozjaśniające - palette color shampoo rozjaśniacz 320 i ten garniera?
Znalazłam je u Mysi na blogu i przypadkiem zachciało mi się wrócić do mojego blondu, bo farba, która zrobiła mi zamiast brązu czerwień - wypłukuje się na długości do brązo-blondu, a na czubku mam czerwone włosy generalnie są zdrowe, ale ten kolor na długości sprawia, że wyglądają jakbym była siwa
Nie chcę malować na brąz, mimo, że planowałam - jednak chcę być blondynką :P
Albo przynajmniej ocieplić ten odcień, który mi został, stąd moje pytanie o te produkty...
Nie ten wątek, w złym miejscu zadałaś pytanie
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:28   #1354
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

O, faktycznie, jest wątek o kąpieli rozjaśniającej
Przepraszam :P
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:29   #1355
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam to bardzo ogólnie i bez sensu, wiem

Po prostu dziwi mnie, że nawet po myciu szamponem z SLS moje włosy są obciążone..
I muszę je myć 20 min i dalej nie ma piany. No i cały czas czuję, że są tłuste (szampon `ziołowy` powinien sobie z tym chyba poradzić lepiej )

Cytat:
Wiedziałam, że coś jest nie tak

Cytat:
czas naturalnego schnięcia herów zmienił się z 1,5 h na 8-10 h
(Cytat z blogu
kascysko)U mnie dokładnie to samo..

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:32   #1356
syla929
Rozeznanie

Miałyscie do czynienia z tym suchym olejkiem?:
https://wizaz.pl/Fryzury/Nowosci-kos...ejek-do-wlosow

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:35   #1357
Caarroolliinnee
Raczkowanie

a ja mimo intensywnej pielęgnacji i wyraźniej poprawy kondycji włosów nie zauważyłam żeby wolniej schły, schną baaardzo szybko, po godzinie już są suche.. i co to ma niby znaczyc?

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 14:36   #1358
Papiszynka
Zakorzenienie

A powiedzcie Wy mi moje drogie co konkretnie mogę uzyskać zamieniając szampon z SLeS (no bo ten jest delikatniejszy niż SLS, si?) na szampon delikatny? Przy założeniu, że moje mycie zawsze opiera się na OMO (najczęściej pierwsze O to olej). Włosów przy skórze głowy nie mam suchych, włosy dość szybko się przetłuszczają, jakoś myślę że takim delikatnym szamponem nie oczyściłabym dobrze skóry z sebum, hmmm?
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:37   #1359
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam to bardzo ogólnie i bez sensu, wiem

Po prostu dziwi mnie, że nawet po myciu szamponem z SLS moje włosy są obciążone..
I muszę je myć 20 min i dalej nie ma piany. No i cały czas czuję, że są tłuste (szampon `ziołowy` powinien sobie z tym chyba poradzić lepiej )

Wiedziałam, że coś jest nie tak

(Cytat z blogu kascysko)U mnie dokładnie to samo..
obciążone? może niedomyte?
a robisz coś aktualnie z włosami czy ciągle tylko szampon i szampon?
obecność piany nie świadczy o umyciu włosów u mnie też piany dziś nie było jak myłam szamponem, a mimo to czułam, że są czyste i aż takie tępe...
a wcześniej stosowałaś jakąś intensywną pielęgnację? bo tak jak VisionAM napisała, może są przenawilżone

Cytat:
coś w tym przenawilżeniu jest, tylko co wtedy zrobić? przecież nie może ciągle torturować włosów slsem
Stary 2012-08-03, 14:37   #1360
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez Caarroolliinnee Pokaż wiadomość
a ja mimo intensywnej pielęgnacji i wyraźniej poprawy kondycji włosów nie zauważyłam żeby wolniej schły, schną baaardzo szybko, po godzinie już są suche.. i co to ma niby znaczyc?
długo już pielęgnujesz? może na to też trzeba trochę czasu

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:46   #1361
adzia2223
Zadomowienie

Mi włosy schną tak gdzieś 3,5h. Ale jak się położę spać z mokrymi(tak, wiem zło w czystej postaci, ale czasami się zdarzy ) to rano potrafią być jeszcze wilgotne.

Muszę w końcu naolejować włosy, już stanowczo za długo tego nie robiłam

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 14:47   #1362
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
haha, pomyślałam dokładnie to samo, ale już nie chciałam pisać
Cytat:
moje włosy też schną bardzo szybko, a niby są niskoporowate i w miarę zdrowe

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
A powiedzcie Wy mi moje drogie co konkretnie mogę uzyskać zamieniając szampon z SLeS (no bo ten jest delikatniejszy niż SLS, si?) na szampon delikatny? Przy założeniu, że moje mycie zawsze opiera się na OMO (najczęściej pierwsze O to olej). Włosów przy skórze głowy nie mam suchych, włosy dość szybko się przetłuszczają, jakoś myślę że takim delikatnym szamponem nie oczyściłabym dobrze skóry z sebum, hmmm?
SleS może wysuszać włosy i podrażniać skalp. jeżeli tobie tego nie robi, to możesz używać dalej delikatnym szamponem też oczyścisz włosy. można byloby się ewentualnie zastanawiać, czy samo mycie odżywką dałoby radę czy nie. ja myję szamponem delikatnym /odżwyką parę dni pod rząd a później coś ze slesem (mniej więcej raz na tydzień, jak włosy potrzebują).
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:48   #1363
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
obciążone? może niedomyte?
a robisz coś aktualnie z włosami czy ciągle tylko szampon i szampon?
obecność piany nie świadczy o umyciu włosów u mnie też piany dziś nie było jak myłam szamponem, a mimo to czułam, że są czyste i aż takie tępe...
a wcześniej stosowałaś jakąś intensywną pielęgnację? bo tak jak VisionAM napisała, może są przenawilżone
Nakładam zawsze odżywkę albo maskę, ale tylko od połowy włosów w dół.
Natomiast włosy mam obciążone już od skalpu (nawet te które nigdy nie mają kontaktu z odżywkami itp)

Stosuję bardzo intensywną oleje, tiuningowanie masek..
Dam sobie z tym spokój póki co. Muszę je końcu `odtłuścić`

Cytat:
Że włosy robią co chcą i mają w nosie nasze starania

Stary 2012-08-03, 14:50   #1364
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
coś w tym przenawilżeniu jest, tylko co wtedy zrobić? przecież nie może ciągle torturować włosów slsem
dlaczego nie?
Moje włosy są myte tylko szamponami z sles, bo nie znalazłam ideału bez sles. Każdy albo ma rumianek albo swędzi mnie po nich głowa (zapewne pH), albo włosy się szybciej przetłuszczają. Więc myję albo szamponami z sles albo odżywkami, np. dzisiaj maską Bingo z zieloną glinką.

Wg mnie może ona ma takie włosy jak ja, czyli lepiej im z mocniejszymi szamponami. I jakby ten sles był taki straszny to nie widziałabym żadnych efektów pielęgnacji, skoro niby zmywa wszystko z włosa Więc podchodzę do tego sceptycznie. Będę zamawiać na Bioarpie szampony bez sles i bez rumianku, może po nich zmienię zdanie.
Stary 2012-08-03, 15:09   #1365
rozwydrzona
Zadomowienie

kolejne głupie pytanie - skąd wiecie, czy włosy po olejach są domyte? ja myjąc nie miewam wrażenia niedomycia, a i po wyschnięciu nie ma śladów przetłuszczenia od oleju. Jak to wyczuć? tak samo rycyny nie było mi trudno zmyć (chyba... to akurat okaże się po wyschnięciu)
rozwydrzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 15:14   #1366
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
kolejne głupie pytanie - skąd wiecie, czy włosy po olejach są domyte? ja myjąc nie miewam wrażenia niedomycia, a i po wyschnięciu nie ma śladów przetłuszczenia od oleju. Jak to wyczuć? tak samo rycyny nie było mi trudno zmyć (chyba... to akurat okaże się po wyschnięciu)
raz nie domyłam, ale zorientowałam się dopiero jak zaczęły schnąc tłuste strąki wisiały dosłownie a w trakcie mycia to nie wiem jak się zorientować czy już

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 15:18   #1367
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
No to mi się całkiem pokićkało, bo wydawało mi się, że to ten dobry ale co tam, do końcówek będzie, i tak tylko w nie wcieram.
A ten dpanthenol ma jakąś nazwę bardziej chemiczną? czy tylko pod tym go znajdę? Bo chyba wezmę się za przekopywanie półek w pracowni biochem... Olejek rycynowy już tam znalazłam ale niestety strasznie staaary
Biosilka bym wyrzuciła - końcówki to najsłabsza część włosa, a Ty jeszcze wódeczką chcesz je opić
Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
A ja chciałam kupić dzisiaj jantara i nie było
ale miałam czas tylko sprawdzić w jednym sklepie, na szczęście jutro też się wybieram na zakupy i pójdę do mojego ulubionego firlita i mam nadzieję że będzie

na pocieszenie kupiłam eliksir z GP
Krakowianka?
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Uffff ! A już myślałam, że tylko na mnie tak działa . Co prawda nie zwiększa wypadania włosów, ale paskudnie obciąża .
Mam z Garnierem AiK to samo
Cytat:
Napisane przez adzia2223 Pokaż wiadomość
No i Facelle stanie się chyba moim ulubieńcem Ładnie myje, pieni się i nie robi kołtuna(czułam, że jak nie nałożę odżywki to świat się nie skończy)
A kolejny as czeka na publikację
Cytat:
dziękuję Wam wydawało mi się, że gdzieś było, by trzymać ok. 30 minut, właśnie by nie przetłuścić czy coś... ale przewertowanie obu wątków o rycynie zeszłoby mi do nocy
Rycyna wysusza z grubsza, i ponad godzinę bym jej nie trzymała.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 15:23   #1368
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
raz nie domyłam, ale zorientowałam się dopiero jak zaczęły schnąc tłuste strąki wisiały dosłownie a w trakcie mycia to nie wiem jak się zorientować czy już
O to się zgodzę. Gdy nie domyłam dobrze oleju, po wyschnięciu połowę włosów miałam dosłownie mokrych. Połowa sucha.

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 15:27   #1369
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego nie?
Moje włosy są myte tylko szamponami z sles, bo nie znalazłam ideału bez sles. Każdy albo ma rumianek albo swędzi mnie po nich głowa (zapewne pH), albo włosy się szybciej przetłuszczają. Więc myję albo szamponami z sles albo odżywkami, np. dzisiaj maską Bingo z zieloną glinką.

Wg mnie może ona ma takie włosy jak ja, czyli lepiej im z mocniejszymi szamponami. I jakby ten sles był taki straszny to nie widziałabym żadnych efektów pielęgnacji, skoro niby zmywa wszystko z włosa Więc podchodzę do tego sceptycznie. Będę zamawiać na Bioarpie szampony bez sles i bez rumianku, może po nich zmienię zdanie.
jasne, zgadzam się ale gdybyś nie odżywkowała ich, nie olejowała ani nic z z tych rzeczy to na pewno zobaczyłabyś efekty działania sls, sles

Cytat:
Nakładam zawsze odżywkę albo maskę, ale tylko od połowy włosów w dół.
Natomiast włosy mam obciążone już od skalpu (nawet te które nigdy nie mają kontaktu z odżywkami itp)

Stosuję bardzo intensywną oleje, tiuningowanie masek..
Dam sobie z tym spokój póki co. Muszę je końcu `odtłuścić`
ja to proponuję zrobić jakiś detoks
umyj te swoje kłaczki prostym szamponem z sls i zostaw je w spokoju, niech sobie wyschną i zobacz jak po tym będą wyglądać
a później może ogranicz te tiuningowanie i olejowanie do minimum? niech trochę odetchną daj znać jak będą się włosy zachowywać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 15:30   #1370
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że składowo bez szłąu, ale na włosach szał jest
To chyba jak z tym WAXem awokado, który jest strasznie chwalony mimo, że inci nie zadowala.

Co do Jantara - polecam mieszankę Jantar+GO i to wcierać w skalp

Co do płukanki Mariona z malinami - już z tysiąc razy tu było pisane że ta seria jest beznadziejna, więc nie nazwałabym jej cudem

O to spróbuję taka mieszankę na skalp, zobaczymy jak będzie

a z tymi cudami miałam na myśli, ze są różne ciekawe, rzadko spotykane produkty, a nie że ta płukanka jest cudem

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Krakowianka?
Nie, mieszkam niedaleko Krakowa
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 15:43   #1371
rozwydrzona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Rycyna wysusza z grubsza, i ponad godzinę bym jej nie trzymała.
to jeśli trzymam na skórze głowy i chcę zmniejszyć przetłuszczanie to jest to tak w sam raz ?
rozwydrzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 15:44   #1372
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
ja to proponuję zrobić jakiś detoks
umyj te swoje kłaczki prostym szamponem z sls i zostaw je w spokoju, niech sobie wyschną i zobacz jak po tym będą wyglądać
a później może ogranicz te tiuningowanie i olejowanie do minimum? niech trochę odetchną daj znać jak będą się włosy zachowywać
Zrobię tak, ale dopiero w przyszłym tygodniu.
że też sama na taki pomysł nie wpadłam

Najbliższe mycie będzie specjalne.
Idę na imprezę w niedzielę i muszę mieć fryz. Świetny sposób na to znalazłam: po myciu włosów nakładam odżywkę (np. Isanę) i nie spłukuję jej do końca. Kiedy włosy są w połowie wyschnięte wcieram w końce duużo kremu z Biedronki BeBauty. Czekam aż włosy podeschną i związuję je w porządny warkocz. Po rozplataniu go następnego dnia mam piękne, błyszczące fale
Muszę im zrobić zdjęcie kiedyś
(o dziwo nie są aż tak obciążone, bo końcówki dla odmiany mi się nie przetłuszczają wcale )

Stary 2012-08-03, 15:45   #1373
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:
a tam! ja też oprócz zmniejszonego wypadania (naprawdę, kiedyś to były mega ilości włosów wszędzie dokoła mnie!) nie widzę innych efektów, ale trzeba dać czasowi czas w końcu trafimy na złoty środek i już będzie z górki.
ForbiddenFruit,a gdzieś można zobaczyć Twoje włosy?

ale powiedzcie, proszę, mniej doświadczonej koleżance, jak długo mam to ustrojstwo (rycynę) trzymać na łepetynie?
W albumie mam zdjęcia
No ja właśnie cały czas czekam na ten przełom ale on jakoś nadejść nie chce I mi w sumie też o wiele mniej wypadają, ale chyba za późno się obudziłam, bo już i tak mam trzy włosy na krzyż
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 16:27   #1374
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
to jeśli trzymam na skórze głowy i chcę zmniejszyć przetłuszczanie to jest to tak w sam raz ?
To tak 30 minut - 1h
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 16:40   #1375
little_thing
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maga-... Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odpowiedź Myślisz, że eliksir GP będzie lepszy niż Jantar?
nie używałam Jantara to nie pomogę

Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
To może zróbmy konkurs na najbrzydsze, najcieńsze i najrzadsze wlosy jestem typowana do roli faworytki!
sie zgłaszam

rozwydrzona ja rycynke i całą noc trzymam ale na skalpie tylko, jak daje na długość to mieszam z kokosem

versatille, Caarroolliinnee

moje potrafiły w godzinę wyschnąć a teraz to czasem i 4 jest mało, a po wczorajszym miksiku rycynki kokosa i gliceryny rano miałam wrażenie że mokre są, macam paczam one suche, skalp nieprzetłuszczony i po raz pierwszy od ery silikonów mam taką błyszczącą tafle
Stary 2012-08-03, 16:45   #1376
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
SleS może wysuszać włosy i podrażniać skalp. jeżeli tobie tego nie robi, to możesz używać dalej delikatnym szamponem też oczyścisz włosy. można byloby się ewentualnie zastanawiać, czy samo mycie odżywką dałoby radę czy nie. ja myję szamponem delikatnym /odżwyką parę dni pod rząd a później coś ze slesem (mniej więcej raz na tydzień, jak włosy potrzebują).
Dzięki no to zostaje narazie przy SLeS, jakoś narazie nie mam ochoty na eksperymenty z dzieciakowymi, nie mówiąc ocipkowych

Cytat:
(o dziwo nie są aż tak obciążone, bo końcówki dla odmiany mi się nie przetłuszczają wcale )
[/SIZE]
Czym się charakteryzują przetłuszczające się końcówki?

Kupię chyba tego Timoteja z różą jerychońską ( ), to ma takie ładne opakowanie
Stary 2012-08-03, 16:55   #1377
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Czym się charakteryzują przetłuszczające się końcówki?
Nie końcówki tylko całe włosy (a to jest częste zjawisko).
Mi przetłuszczają się tylko jakieś 10 cm od głowy, im niżej tym większy susz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 16:58   #1378
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie końcówki tylko całe włosy (a to jest częste zjawisko).
Mi przetłuszczają się tylko jakieś 10 cm od głowy, im niżej tym większy susz.
Ale jak włosy? przeraszam przecież to skóra wydziela sebum, a jak ktoś smalec hoduje i go zczesuje na włosy, to ma go na całej długości myślę, że raczej ciężko byłoby ten smalec rozsmarować na włosy do pasa
Stary 2012-08-03, 16:58   #1379
visionAM
Zakorzenienie

Też ostatnio wcierałam w końcówki krem z Biedronki, ale ja to robię na noc i rano zmywam. I też robię warkocz, ale po rozpuszczeniu jest mokry od tego kremu i dziwne te loki się robią
Stary 2012-08-03, 17:20   #1380
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak włosy? przeraszam przecież to skóra wydziela sebum, a jak ktoś smalec hoduje i go zczesuje na włosy, to ma go na całej długości myślę, że raczej ciężko byłoby ten smalec rozsmarować na włosy do pasa
Moja koleżanka 2 dni po umyciu włosów na już przetłuszczone całe włosy. Nie jest to wcale 'smalec', po prostu jak się dotknie to czuć, że są tłuste (tak, nawet same końce).

Cytat:
Też ostatnio wcierałam w końcówki krem z Biedronki, ale ja to robię na noc i rano zmywam. I też robię warkocz, ale po rozpuszczeniu jest mokry od tego kremu i dziwne te loki się robią
Moje końcówki go 'piją' i są po prostu nawilżone. Nigdy go nie spłukuję.

Ostatnio chciałam rozplątać warkocz, więc ściągnęłam gumkę, a włosy nic. Zostawiłam je tak jak były. Przez 4 godziny w ogóle się nie rozplątały. (troszkę się skleiły od kremu). Ale kiedy je już rozplątałam fale były w całkiem przyzwoitym stanie
I to jeszcze cały następny dzień!

Wydaje mi się, że ten krem podtrzymuje skręt, bo mój naturalny to 2a, a piękne fale (2c?) trzymały się mega długo.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości