|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
o taki http://allegro.pl/hauck-wozek-podwoj...676874740.html |
|
|
|
|
#1352 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam prośbę i pytanko na szybko.
Jako, że nie ma samego ziemniaka w słoiczkach a gatrolog kazał mi dawać samego ziemniakka nim dam ziemniaka z dynią etc.to muszę zrobić mu sama i tylko mam pytanko ile powinnam dodać tego oleju? czy też masła? i jakiego eleju ewentualnie?
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łyżkę oliwy z oliwek, oleju, masła na całą porcję 190 g ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- rzepakowego z I tłoczenia
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.niebadzburak.pl/kupburaka widzialyscie?
|
|
|
|
#1356 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
szkoda, że to obie spacerówki ![]() dzięki ![]() spadam spać
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobrazilam sobie ciebie z ta luzna wara i ta slina cieknaca bokiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
fakt
ten Twój wypasiony, ale cena fiu fiu. spij spij, odpoczywaj a jutro mi napisz czy Antos to tez był taki zloty strzal? skubancy!
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też po wizycie u dentysty... 7 kanałowo zaczęła robić bo bolała ( 1 wizyta czyli dziś 250zł
a kończenie zęba 150zł czyli jeden ząb 400zł ), a do zrobienia na szybko powiedziała, że jest 6 z taką samą dziurą jak ta 7 wiec pewnie kolejne 400zł, z "ósemką to nie wiem co będzie". Na banka też 7 na dole będzie do roboty bo coś pobolewa i muszę jej powiedzieć o 1 na dole bo coś mi się nie podobają. Ze 2tys musze sobie przygotować i to gładko ![]() Jeden z tego plus, że znieczulenie w momencie dawania już działa. Robi tylko takie pstryk kilka razy i nie czuję zęba ale twarz i nic więcej mi nie drętwieje. No i powiedziała, że spokojnie mogę karmić. Ale powiem wam, że za taką kasę to liczyłam na jakąś miłą babkę. JEszcze nie wiedziałam ile mi weźmie i dobrze, że wzięłam 350zł ze sobą. Ale jej podejście tak aroganckie ze masakra. Pyta się mnie "A nić dentystyczna to gdzie była w kuchni czy w łazience?" Albo trzeba było dłużej czekać bo następny etap to opuchlizna. No pytanie kiedy ostatnio byłam u dentysty to standard i tu się zdziwiła bo przed ciążą w lipcu naprawiałam wszystkie zęby. No ale cóż dobra jest, ma dobre znieczulenie wiec chyba nie ma wyjścia.
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a reszte to już dziewczyny napisaly co Wam gastrolog powiedział? jednak się zdecydowalas
|
|
|
|
|
#1361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A tylko o to chodzi, że wsyztskie obrazki widać tylko w ciemności
![]() gratulacje ![]() Cytat:
młodego zostawiam do babci jak do niej jadę, bo jak ona wrzaśnie to młody w ryk, uśpić go nie idzie, bo mała szaleje, położyć go nie mogę, bo ona chce się z nim bawić, no sajgon Diabli mi małż rano dziecia do przedszkola podrzuci i odbierze i mogę się larwić z drugim dzieciem chcę z nim leżeć w łóżku jak z kluskiem i się przytuuuulaćCytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() uff nadrobiłam ![]() u nas luzik, młody lepsyz odkąd posiada zęby dzisiaj jadł indyka pierwszy raz - smakował, ścianom też, bo młody nauczył się parskać jedzeniem no więc jest fun:Psharp, do Londynu lecę 28-29 stycznia, widzimy się?:P
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek gratulujemy wychodzącego ząbka
diabli hehe już widzę miny gości Postaram się wpadać częsciejkarolina to trzymamy kciuki za dziewczynkę widzę, że większość już zalicza dentystów... ja na razie skończyłam... ciekawe na jak długo....
|
#1363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tematu dla którego tam poszliśmy dowiedziałam się tylko tyle, że póki co właśnie marchewki i jabłek nie podawać, spróbować za miesiąc. Ale koniecznie wprowadzać jedzenie bo młodemu to nie wystarcza, że dobrze karmię tak jak karmię ( bo ja robię tak, że daję np. ten obiadek - póki co kilka łyżek- i pierś godzinę później, a nie od razu). I do picia też nie mam nic podawać zaraz po (tego to ja nie rozumiem, bo mi by się chciało po jedzeniu pić). No i że Młody może nie robić tej kupy 5-6 dni i póki nie marudzi się nie przejmować. A alternatywy dla czopków podała 3: 1. masaż okolic odbytu i delikatne ewentualnie wsunięcie małego palca podczas masażu do odbytu- oczywiście wszystko mocno naoliwione 2. ciepła kąpiel, a po niej noszenie w takiej pozycji jak na kibelku 3. masaż brzuszka No zobaczymy co będzie dalej ![]() Cytat:
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, to ja tez chce sie z wami na majowo-czerwcowych '16 spotkac
u mnie z roznych wzgledow taka przerwa ma sens. ale ten czas dla maluszka drugiego, przytulance sam na sam, odespanie nocy podczas poludniowej drzemki - to tez jest bardzo wazne dla mnie i dlatego bede celowac na 3 lata roznicy ![]() no, ale karolina, u ciebie fajnie to wyszlo, kasa bedzie, pierworodny zdrowy, a do pomocy rodzina blisko - dacie rade! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez nie ciesze sie z tego faktu, no ale coz.....Miedzy mna a moim bratem jest rowno 18 miesiecy roznicy, i moja mama tez miala dwie cesarki ![]() Karolina- kolejny plus ciazy, to to, ze nie musisz sie juz odchudzac, a wszelkie grzechy zywieniowe dozwolone
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jakie rozmiary będą nasze dzieci nosić maj/ czerwiec czyli prawie roczne?? 80? Jakby którą widziała fajną sukienkę taką na wesele w takim rozmiarze na allegr to proszę o cynk bo będę chciała kupić, a u nas w sklepie tak sukienka ( dół tiulowy ) 120zł
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-11-14 o 22:02 |
|
|
|
|
#1367 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I wierzę, że w końcu też dorośnie do samodzielnego zasypiania w łóżeczku, więc staramy się jej umożliwiać wieczorne wyciszanie w łóżeczku, ale jak zaczyna prosić o rączki, to ją bierzemy. W końcu jej się uda ![]() Cytat:
Jest zdrowe, aczkolwiek mnie denerwuje w nim regulacja pasków, szelek - ciężko je ustawić mając już włożone dziecko. Kurtki żadnej nie kupowałam, dopóki nie ma mrozu, nosiłabym małą pod rozpiętą kurtką - ale ostatnio raczej stawiamy na wózek. Co do wody - w Rossmannie mają taką, której nie trzeba gotować za 2 zł za litr. Raczej wątpię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skończyłyśmy dziś pół roku ![]() I wciąż nie mogę Was dogonić
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje na lato ciuszki 12-18 ![]() ŚWIETNY FILMIK jak rozpoznać płacz dziecka https://www.youtube.com/watch?v=MJ8CB5H7xeQ#t=458
|
|
|
#1369 | ||
|
Rozeznanie
|
o jaaaaa
I muszę to napisać - zazdroszczę U mnie różnica jest 3 lat, więc mogę Ci powiedzieć, że teraz to jest dopiero ciężko, przynajmniej u mnie. Starsza córka jest bardzo ze mną związana, moje przecież dotychczasowe jedyne oczko w głowie, więc ona pojawienie się siostry ciężko znosi. Jest mega zazdrosna, kiedy zajmuję się młodą to widzę, jak jej przykro, jak jej się czasami buzia zamienia w podkówkę, potrafi rozpłakac się, bo teraz jej kolej i ona teraz chce być małym dzidziusiem. Z tym przedszkolem to tez nie jest tak super, bo jednak trzeba ją tam zaprowadzić i odebrać, a w wielu przedszkolach jest zakaz wstępu z wózkami. Więc jak jestem z nimi sama w domu, bo mąż w pracy na 1 zmianę to rano musze nakarmić obie, ubrać siebie i dzieciaki, zaprowadzić/ zawieźć i w przedszkolu zaczyna się prawdziwy armagedon, bo to już pora drzemki młodej, jest jej gorąco, zaczyna wyć, starsza wyje, bo chce z mamusią do domu, a mamusia czerwona jak burak, bo uwijam się i gorąco tak, że szok. Potem w domu młoda śpi i wtedy ok, ale jak nie chce spać, bo zęby, marud itp to potrafię tak bujac się z wrzaskunem do 14 i potem po starszą. Po powrocie starszej obiad, bo w przedszkolu nie zjadła, no i musze jej przecież też poświęcić uwagę, bo tylko popołudnie dla niej mam. A po południu z kolei młoda już ma odlot od 15-stej, ale nie może usnąć, więc marudzi i wymaga równiez 100% uwagi. Cięzko to pogodzić, bo starsza nie chce się bawić, jak jednocześnie zajmuję się młodą. LAtem to jeszcze jakoś jest, bo można wyjść na dwór i wrócić na samą kolację, ale zimą Tak więc ja żałuję, że nie zdecydowałam się rok po roku, mimo pierwszej cc. Obecny układ jest dla mnie straszny, jednocześnie żal mi, że czas tak szybko ucieka i młoda coraz starsza a z drugiej strony marzę o tym, aby miała już ze 2 lata, to wtedy odsapnę Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle to gratuluję awansu męża, fajnie, że tak mu się życie zawodowe układa. No i rodzinne oczywiście też . Szczęśliwy chłop.
|
||
|
|
|
#1370 | ||||
|
siedzę i myślę
|
Antoni postanowił wstać i pośpiewać nam na dobranoc
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Pocieszyłaś mnie
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z marchewka i jabłkiem nie tak? Cytat:
|
||
|
|
|
#1372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj teraz 80 nosi bluzki 9-12 wiwc ja jyz 12-18 zaczynam kupowac Cytat:
no prosze juz sie na kolejny watek umawiaja hee Cytat:
o jaaa wspolczujee ja wciazy kanalowke robilam wrrr
|
|
#1373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha ciekawe pewnie pomyslu ze zartujesz hee Cytat:
moj M. Umienpic ze slomki dalam mu pierw pusty kartonik ktory dawid wypil patrze ciagnie to wzielam slomke do kubeczka z wida i piciagna ale jak sue zdziwil hee ale balam sie zevsie bedzie krztusil Cytat:
super ze zsb nie boli Mij dzisctak narobil ze byl do przebrania i machal tak stopami ze skiety cale w kupie blee A i dziadyga opanowal sciaganie skiet i teraz ma zabawe jabmu zakladam a on odrazu sciaga hee Cytat:
Kciuki za jutro i oby zeszlo znieczulenue hee Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1374 |
|
Raczkowanie
|
Karolina gratulacje ja już też myślę o drugim ale to tak za rok.
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiece boskieeJa leze mezu chrapie ciagne neta z konta wrrr Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/baby-carrier-origi...696158120.html sto lat! ale Ty pol roku to już chyba daaaawno skonczylas hehe
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze taka mnie mala nostalgia wzięła... też bym chciała drugiego dzidziusia.... ale chyba wroce chociaż na pół roku do roboty bo wypadne tak z obiegu ze nie będę miala całkiem do czego wracać.... |
|
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo im starsze dziecko tym więcej uwagi potrzebuje...klasa 1-3 zajecia często do 11:00-12:00, a bez sensu zostawiać dziecko na swietlicy skoro mama z maluchem w domu. maz tez o 12 się z pracy nie wyrwie, potrzebna babcia/niania.i to nie jest tak, ze trzylatek na większość dnia wybywa z domu i można się zajmować maluszkiem powiem Ci, ze z sześciolatkiem albo już szkolniakiem to już w ogole sajgon. większość znajomych jednak mowi, ze mala roznica wieku jest "latwiejsza" choćby logistycznie hehe.Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

jestem w ciąży 
07.07.2012
a na drugi dzien zlapal tego wirusa w przychodni i tez zwymiotowal obiadek i od tego czasu nie je 

a jutro mi napisz czy Antos to tez był taki zloty strzal?
skubancy!

(ale po cichu zazdroszcze i kibicuje Karolinie i wszystkim z Was, ktore szybciej doczekaja sie rodzenstwa dla maluszkow).
takie zycie, nie uciekniemy przed swinstwem, wiec niech sie mlodziez przyzwyczaja...