Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 18:28   #1351
Lunnas
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Witam się i ja po glukozie
Nie było tak źle nawet wypiłam to bez cytryny. Ale jakiego Mała powera po tym dostała! brzuch skakał mi w każdą stronę aż miałam wrażenie, że inni pacjenci się na mnie dziwnie patrzą Na szczęście mimo silnego kopania to najwidoczniej nie trafiała w żadne narządy, bo nie bolało, miałam tylko wrażenie, że głownie to chce mi wybić dziurę w brzuchu
Wyniki w normie, morfologia i mocz mniej więcej też
Jedyny minus to, że mam już teraz na obu rękach brzydkie siniaki (a na jednej nawet małego krwiaka ), więc jak to jeszcze się fioletowe zrobi to pięknie będę wyglądać

Lunnas - a wiesz, który wynik masz podwyższony? Igg czy Igm? Bo u mnie pielęgniarka też tragizowała na bardzo wysokie Igg (gdzie Igm miałam zerowe), pierwszy lekarz też nic nie wytłumaczył, ale zlecił dodatkowe badania - awidność. A już nowy powiedział, że zupełnie bez sensu (co potwierdziły też wyniki awidności), bo przy tak niskim Igm musiałam przejść toxo sporo przed ciążą i po prostu mam wysokie przeciwciała. Oby i u Ciebie okazało sie, że nie było się czym martwić
Na razie wiem tylko że podwyższone ale nie powiedziała które no ale chcą mi dać skierowanie do tej poradni więc chyba wyszło że coś nie tak.. W każdym razie czekam spokojnie do poniedziałku

Co do glukozy to ja też mam straszne siniaki na rękach na lewej duży fioletowy krwiak, ludzie się na mnie dziwnie patrzą przez to

A ja wróciłam z dłuuuugiego spacerku kupiłam dla maluszka zimowy kombinezonik w lumpku

PedzacaSkarpeta ja mam wizyty raz na miesiąc i właściwie tylko badanie na fotelu mam, ciśnienie i wagę. Ale skoro masz częściej to przynajmniej wiesz że nic złego się nie dzieje lepiej tak niż rzadziej
Stary 2014-06-26, 18:47   #1352
Dimaa
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Hejo!

Po dniu nieobecności na wątku musiałam nadrabiać 5 stron!
Byłam u rodziców i młodszej siostry w odwiedzinach i jak zwykle razem upichciłyśmy ciacho - super słodkie Rafaello, zjadłam za dużo i teraz mi niedobrze

Ja mam morfologię i mocz co wizytę kontrolowane, czyli co jakieś 3-4 tygodnie, ale może dlatego że mi hemoglobina ciągle źle wychodzi. Teraz mam zwiększoną dawkę żelaza, mam nadzieję, że to coś pomoże.
A co do toxo, to raz miałam badaną na początku ciąży i wyszło że nie mam przeciwciał, więc wychodzi na to, że powinnam badanie powtórzyć. Ale gdy wspomniałam o tym swojemu lekarzowi, to stwierdził, że nie ma takiej potrzeby no i nie wiem co z tym dalej robić. Olać czy sprawdzić na własną rękę?

A jeszcze wracając do tematu szyjki, to na ostatnim usg sama poprosiłam lekarza, żeby mi zmierzył czy jest ok i tym dopochwowym mnie badał. Na szczęście szyjka długa i zamknięta, więc git.
Maluszek jest póki co pośladkowo ułożony, ale mam nadzieje, że jest jeszcze czas na obrócenie się główką w dół. W ogóle jak tak czytam wagi waszych dzieciaczków to mój się mały wydaje, bo ważył ostatnio coś ok. 700g. i to był 25 tydz. No ale w normie się mieści, więc może po prostu z tych mniejszych.
Stary 2014-06-26, 19:07   #1353
nowa8686
Zakorzenienie

Ale się wqur.... Pojechalismy na basen a tam zamkniete. Do 3.07. No masakra. W koncu dupe zebrałam to zamkniete ooooo paaaaanieeeee. I sie nie zaprezentowalam hihi

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 19:31   #1354
Dimaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Ale się wqur.... Pojechalismy na basen a tam zamkniete. Do 3.07. No masakra. W koncu dupe zebrałam to zamkniete ooooo paaaaanieeeee. I sie nie zaprezentowalam hihi
Oj, a to pech! Przynajmniej mieliście chęci 03.07 już nie możecie przepuścić!
Stary 2014-06-26, 19:41   #1355
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Szkoda strasznie, ale choć nam się zaprezentowałaś

A mam pytanie do tych z Was, które mają zalecone branie żelaza. Przy jakich wartościach hemoglobiny kazali Wam zacząć je brać? Jak spadło poniżej 12, blisko granicy czy wcześniej jeśli tendencja była spadkowa?
Stary 2014-06-26, 19:42   #1356
nowa8686
Zakorzenienie

Oj tak Aniu i nastawienie bylo qrcze. Zrobilismy sobie spacer po parku a potem fryty i "czis" w Mc
A teraz czekam na gofera i koktajl truskawkowy

Fasolinka

Edytowane przez nowa8686
Czas edycji: 2014-06-26 o 19:58
Stary 2014-06-26, 19:47   #1357
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość

Dziewczyny, tak się zastanawiam co ile macie wizyty? Ja mam średnio dwa razy w miesiącu, gdyby nie to, że mam w pakiecie i za wizytę nie płacę to bym zapytała czy to konieczne tak często. Żebym chociaż miała robione usg za każdym razem (za które też nie płacę), to by mi chociaż to radość sprawiło
Mój gin, chce żeby przychodzić co 4 tygodnie i obowiązkowo za każdym razem mam USG

Ale dzisiaj obkupiliśmy się w dziecięce ubranka

Coffe, kupiłam pajaca z tygryskiem, mam nadzieję, że nie obrazisz się

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:

nie było informacji na stronie internetowej
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 19:57   #1358
nowa8686
Zakorzenienie

Ja mialam ponizej normy i dostalam zelazo, potem doszlo do dolnej granicy i nadal musze zazywac.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Abrakadabra nie spr. Bo sie nie spodziewalismy a tu zonk

Ja mam wizyty co 3, 4 tyg i zawsze usg i samolot

Fasolinka
Stary 2014-06-26, 19:59   #1359
Dimaa
Raczkowanie

Cytat:

A mam pytanie do tych z Was, które mają zalecone branie żelaza. Przy jakich wartościach hemoglobiny kazali Wam zacząć je brać? Jak spadło poniżej 12, blisko granicy czy wcześniej jeśli tendencja była spadkowa?
U mnie od początku wartość hemoglobiny wynosi coś ok 11 i lekarz mówi, że w ciąży to niby jest ok, bo więcej krwi krąży itd, ale wiadomo, że lepiej byłoby jakby się utrzymywała powyżej 12. Brałam żelazo 2xdziennie, a ostatnio zwiększył mi dawkę na 3xdziennie. Mam nadzieję, że w końcu tą dwunastkę zobaczę na wynikach!

Cytat:
Oj tak Aniu i nastawienie bylo qrcze. Zrobilismy sobie basen po parku a potem fryty i "czis" w Mc
A teraz czekam na gofera i koktajl truskawkowy
O! Basen to to nie jest, ale też fajnie
Stary 2014-06-26, 20:32   #1360
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Czyli dlatego nie odbierala. A ja gotowa na basen, dodam fote tu a co tam. Nie wstydziocham sie hehe
Wow ale jesteś laska! Brzuszek cudowny

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak Ty- mam wyniki poniżej normy. Na czczo 68, a po obciążeniu 80 (tu normy nie podali, ale wydaje mi się, że to niski wynik...). Ostatnio mam też po posiłkach tak, że robię się senna, więc może przy takim dużym obciążeniu to była taka wzmocniona reakcja Zastanawiam się tylko czy to nie coś co się nazywa hipoglikemią reaktywną, inaczej poposiłkową, bo idealnie pasują mi objawy. No ale cukrzyca to to nie jest. Pokazywałaś już wyniki lekarzowi? Bo ja dopiero 17 lipca mam wizytę.

Zgrabny Mój jest podobnej wielkości Porównałam na zdjęciach to ostatnio miałam taki w 34 tygodniu
Dobrze, że to nie cukrzyca

Cytat:
Piękny brzuszek mój zlewa się z warstwą tłuszczu i nie wygląda tak efektownie

Widzę, że przewija się temat chust.. Też bym chciała, zobaczę czy położna coś o tym wspomni i czy pokaże jak wiązać itd.

Dziewczyny, tak się zastanawiam co ile macie wizyty? Ja mam średnio dwa razy w miesiącu, gdyby nie to, że mam w pakiecie i za wizytę nie płacę to bym zapytała czy to konieczne tak często. Żebym chociaż miała robione usg za każdym razem (za które też nie płacę), to by mi chociaż to radość sprawiło
Ja mam raz w miesiącu wizytę. Usg nie na każdej, do tej pory mialam trzy i napewno jedno jeszcze będę miała pod koniec ciąży.

Cytat:
Napisane przez Dimaa Pokaż wiadomość
Hejo!

Byłam u rodziców i młodszej siostry w odwiedzinach i jak zwykle razem upichciłyśmy ciacho - super słodkie Rafaello, zjadłam za dużo i teraz mi niedobrze

Ja mam morfologię i mocz co wizytę kontrolowane, czyli co jakieś 3-4 tygodnie, ale może dlatego że mi hemoglobina ciągle źle wychodzi. Teraz mam zwiększoną dawkę żelaza, mam nadzieję, że to coś pomoże.
A co do toxo, to raz miałam badaną na początku ciąży i wyszło że nie mam przeciwciał, więc wychodzi na to, że powinnam badanie powtórzyć. Ale gdy wspomniałam o tym swojemu lekarzowi, to stwierdził, że nie ma takiej potrzeby no i nie wiem co z tym dalej robić. Olać czy sprawdzić na własną rękę?

A jeszcze wracając do tematu szyjki, to na ostatnim usg sama poprosiłam lekarza, żeby mi zmierzył czy jest ok i tym dopochwowym mnie badał. Na szczęście szyjka długa i zamknięta, więc git.
Maluszek jest póki co pośladkowo ułożony, ale mam nadzieje, że jest jeszcze czas na obrócenie się główką w dół. W ogóle jak tak czytam wagi waszych dzieciaczków to mój się mały wydaje, bo ważył ostatnio coś ok. 700g. i to był 25 tydz. No ale w normie się mieści, więc może po prostu z tych mniejszych.
Ja też nie mam przeciwciał i nie zleciła mi jeszcze powtórnego badania. Na razie się nie martwię. Zobaczę co powie teraz na wizycie.

Cytat:
A to świnie

Kurcze chciałam iść do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chce rodzić, ale mają zajęcia dwa razy w tygodniu przez dwa miesiące... Trochę mi kasy na paliwo szkoda, żeby dojeżdżać 20km, skoro i tak mam większe szanse na cc niż sn.. Sama nie wiem. Jak myślicie? Warto się przemęczyć, czy olać?

Wkońcu zamówiliśmy szafę dla młodego

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 20:51   #1361
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny ten wózeczek. Mam do Ciebie pytanie. Byłam dzisiaj na macaniu wózków i znalazłam taki, który wymiarowo ma podobną gondolę. Czy nie wydaje Ci się, że jest troszkę za wąska na nasze jesienno-zimowe dzieciaczki? Pomożesz mi podjąć ostateczną decyzję
Wiesz co, nie mam wrażenia żeby ta gondola była mała. Wydaje mi się że na te parę miesięcy zimowych będzie akurat, a na wiosnę to pewnie przeskoczymy do spacerówki która jest w komplecie. Wydaje mi się że gondola nie jest używana jakość specjalnie długo (chociaż trzeba byłoby zapytać bardziej doświadczone dziewczyny) i taka długość jest całkiem ok. Ciężko mi wyrokować, jednak nie mam obaw co do objętości i długości gondoli.
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:00   #1362
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Kurcze chciałam iść do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chce rodzić, ale mają zajęcia dwa razy w tygodniu przez dwa miesiące... Trochę mi kasy na paliwo szkoda, żeby dojeżdżać 20km, skoro i tak mam większe szanse na cc niż sn.. Sama nie wiem. Jak myślicie? Warto się przemęczyć, czy olać?:
A szkoła darmowa/bardzo tania? U mnie też 10 tygodni i dwa razy w tygodniu zajęcia. U mnie akurat blisko, ale i tak zastanawiałam się czy aż tyle czasu na pewno chcę na to poświęcić Niemniej u mnie darmowa dla zameldowanych w mieście, więc ostatecznie stwierdziłam, że przecież jak nie będzie mi się chciało to nie muszę być na wszystkich zajęciach. Na pierwszych zajęciach pewnie dostaniecie jakiś plan z tematami na poszczególne dni to zawsze będziesz mogła zdecydować czy warto jechać czy o tym poczytasz sobie sama
Stary 2014-06-26, 21:02   #1363
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczyny

wybaczcie ,ze siedze cicho, podczytuje, ale jakos nie moge sie wbic

ja leże wlasnie w mojej poduszce , ktora mi wczorraj przyszla i zaluje , ze nie mialam jej wczesniej ,rewelacja, nareszcie moge wygodnie lezec i siedziec

jestem dzis obzarta na maxa, zjadlam chyba z 6 kawalkow karkowki z grilla, 3 bulki i popilam cola i teraz poprawiam czekolada

co do wozka , to juz wozek mam na strychu, dalismy 120 zl, jest w lepszym stanie i lepiej wyposazony niz ten ,ktory kupilismy przy pierwszym synu , a za pierwszy dalismy 550 zl ii tak uwazam , ze jest on mi neizbedny w domu, pierwsze dziecko mialo kolki, non stop przez 3 miesiace nosilam na rekach, lulalam , pozniej z tym lulaniem mu zostalo, wolalabym jak juz teraz lulac w wozku, chce sobie ulatwic zycie mozliwe najbardziej moze Piotrus bedzie spokojny, nie bedzie mial kolek i wozek sie nie przyda ,oby!

widze dziewczyny, ze duzo z Was glukoze ma za soba, dobrze, ze tak to dzielnie znioslyscie, a nie dziwne ze dzidzie po glukozie szaleja , taka dawka cukru)

Farminka chyba pisala ,ze wiekszosc nie korzysta ze spacerowki z wozka 3w1 lub 2w1 do konca, ja korzystam i nigdy nie myslalam, zeby kupowac cos lzejszego i mniejszego, pasuje mi taka wlasnie stabilna, na duzych kolach, z duzym koszem, no ale ja spaceruje nie tylko po chodnikach i zazwyczaj robimy z wozkiem spore zakupy

ja mam wizyte we wtorek , teraz tak co 4 tygodnie, ciekawa jestem ile wazy mój głodomor a na kazdej wizycie mam mierzenie szyjki w ush dopochowowym, badanie gin i albo szybkie podgladanie na usg, albo dokladniejsze w zaleznosci od tygodnia ciazy.

Nowa, ale świetnie wygladasz! wzorcowo

a dziewczyny od 3 miesiecy mam non stop zajady, jak mi sie zagoi w jednym kaciku to peka w drugim, smaruje sudocremem, ale rano otwieram buzie do sniadania i od nowa peka, moze wie ktoras z Was co bym mogla sobie kupic na to dziadostwo, zapytam jeszcze lekarza we wtorek, ale teraz mi sie nasililo i mam w obu kacikach pekniecia, boli jak nie wiem.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:06   #1364
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
dziękuję, biedniejsza ale szczęśliwsza

heheeh, ja będę twarda, będę odkurzać z maluchem i gotować nie dam się tak łatwo TŻ bierze aż miesiąc wolnego? cudnie
Oj ja aż tak się nie wyrywam z tym sprzątaniem, niech się mąż wykarze, bo się rozleniwi Tak bierze sporo wolnego, bo chce jak najwięcej z dzieckiem czasu spędzić po urodzeniu i mnie odciążyć, żebym doszła do siebie. Zostanie mu ok 3 tygodni urlopu, spróbujemy wziąć L4 na mnie, ale to nie wiadomo czy się uda no i zobaczymy czy weźmie tatusiowe czy nie, może na święta zostawimy albo na wakacje Chociaż on się upiera, żeby wszystko na raz brać

Cytat:
Piękny brzuszek mój zlewa się z warstwą tłuszczu i nie wygląda tak efektownie

Widzę, że przewija się temat chust.. Też bym chciała, zobaczę czy położna coś o tym wspomni i czy pokaże jak wiązać itd.

Ja będę wiązanie przed lustrem ćwiczyć Są filmiki na necie.

Ja mam u lekarza prowadzącego co miesiąc, przed każdą wizytą u niego muszę zrobić mocz i morfologię plus tuż przed wizytą iść do położnej na mierzenie i ważenie Prowadzący bada na fotelu i sprawdza tętno takim pistoletem
USG żyje swoim życiem i to inny lekarz robi.

Cytat:
No to się wybrałaś... Napuść wody do wanny i pomachaj stopami

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Mój gin, chce żeby przychodzić co 4 tygodnie i obowiązkowo za każdym razem mam USG

Ale dzisiaj obkupiliśmy się w dziecięce ubranka

Coffe, kupiłam pajaca z tygryskiem, mam nadzieję, że nie obrazisz się

------
No coś Ty! Porównamy nasze tygryski za 3 miesiące

Cytat:
Kurcze chciałam iść do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chce rodzić, ale mają zajęcia dwa razy w tygodniu przez dwa miesiące... Trochę mi kasy na paliwo szkoda, żeby dojeżdżać 20km, skoro i tak mam większe szanse na cc niż sn.. Sama nie wiem. Jak myślicie? Warto się przemęczyć, czy olać?
A może coś bliżej znajdziesz?
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:09   #1365
nowa8686
Zakorzenienie

Dziekuje za komplementy

Fasolinka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 21:10   #1366
mamad1
Zadomowienie

Gratuluję kolejnych tygodni!

A wiecie, że ja nie miałam jeszcze żadnych badań poza morfologią i moczem? teraz mam skierowanie na glukozę

Wizyta co 4 tygodnie..

Ja mam chustę tkaną, ale myślę jeszcze o elastycznej na początek. Zobaczymy.
Stary 2014-06-26, 21:12   #1367
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
a dziewczyny od 3 miesiecy mam non stop zajady, jak mi sie zagoi w jednym kaciku to peka w drugim, smaruje sudocremem, ale rano otwieram buzie do sniadania i od nowa peka, moze wie ktoras z Was co bym mogla sobie kupic na to dziadostwo, zapytam jeszcze lekarza we wtorek, ale teraz mi sie nasililo i mam w obu kacikach pekniecia, boli jak nie wiem.
Ja miałam podobnie i kupiłam sobie witaminy B komplex, wydaje mi się że niedobory B2 (ryboflawina) są za to odpowiedzialne.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...nie_38811.html
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:27   #1368
Dimaa
Raczkowanie

tynka, ja jeszcze przed ciążą na zajady stosowałam maść witaminową. Działa
Stary 2014-06-26, 21:49   #1369
Lilotka
Zakorzenienie

Tynka Na zajady maść z wit. A Sudokrem niestety wysusza i stąd te pęknięcia. Maść ładnie natłuści a wit. A pomoże zagoić ranki. Jak Ci zostanie maści zrób sobie maseczkę na stopy, ręce (posmaruj na noc dość gruba warstwę i załóż rękawiczki bawełniane, lub skarpwtki a rano bedziesz miała stopy lub ręce jak niemowle), potrafi zdziałać cuda.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 21:54   #1370
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
A szkoła darmowa/bardzo tania? U mnie też 10 tygodni i dwa razy w tygodniu zajęcia. U mnie akurat blisko, ale i tak zastanawiałam się czy aż tyle czasu na pewno chcę na to poświęcić Niemniej u mnie darmowa dla zameldowanych w mieście, więc ostatecznie stwierdziłam, że przecież jak nie będzie mi się chciało to nie muszę być na wszystkich zajęciach. Na pierwszych zajęciach pewnie dostaniecie jakiś plan z tematami na poszczególne dni to zawsze będziesz mogła zdecydować czy warto jechać czy o tym poczytasz sobie sama
Szkoła darmowa, ale dwa miechy to strasznie długo. Całe wakacje bym tam musiała jeździć.

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Oj ja aż tak się nie wyrywam z tym sprzątaniem, niech się mąż wykarze, bo się rozleniwi Tak bierze sporo wolnego, bo chce jak najwięcej z dzieckiem czasu spędzić po urodzeniu i mnie odciążyć, żebym doszła do siebie. Zostanie mu ok 3 tygodni urlopu, spróbujemy wziąć L4 na mnie, ale to nie wiadomo czy się uda no i zobaczymy czy weźmie tatusiowe czy nie, może na święta zostawimy albo na wakacje Chociaż on się upiera, żeby wszystko na raz brać

Ja będę wiązanie przed lustrem ćwiczyć Są filmiki na necie.

Ja mam u lekarza prowadzącego co miesiąc, przed każdą wizytą u niego muszę zrobić mocz i morfologię plus tuż przed wizytą iść do położnej na mierzenie i ważenie Prowadzący bada na fotelu i sprawdza tętno takim pistoletem
USG żyje swoim życiem i to inny lekarz robi.

No to się wybrałaś... Napuść wody do wanny i pomachaj stopami

No coś Ty! Porównamy nasze tygryski za 3 miesiące

A może coś bliżej znajdziesz?
Bliżej nie ma szans, bo na wsiach nie organizują
Poszukam innej szkoły, może będą mieli bardziej "skompresowane" te zajęcia, a jak nie to olewam i tyle. A zależało mi na tamtej, bo tam położne ze szpitala prowadzą zajęcia.

Postanowiłam zmienić szpital, w którym będę rodzić. Miałam nie iść już do tego, w którym Łucję rodziłam (w Głogowie) i wybrałam w innym mieście (Nowa Sól) szpital, ale coraz bardziej się do niego zrażam. Za to ten w Głogowie zmienia się na plus ostatnio i chyba tam pójdę. Zrobili remont, jest lekko odświeżona kadra i inny ordynator. No i blisko domu
Wiadomość na biało, nie dla wrażliwych - parę dni temu zmarło dziecko w łonie mamy w szpitalu w Nowej Soli, choć mama była pod ktg podłączona, ciąża zdrowa i w szpitalu też twierdzą, że było wszystko ok, no i w tym szpitalu pracuje lekarz, który parę lat temu upuścił noworodka przy porodzie...

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:10   #1371
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Tynka Na zajady maść z wit. A Sudokrem niestety wysusza i stąd te pęknięcia. Maść ładnie natłuści a wit. A pomoże zagoić ranki. Jak Ci zostanie maści zrób sobie maseczkę na stopy, ręce (posmaruj na noc dość gruba warstwę i załóż rękawiczki bawełniane, lub skarpwtki a rano bedziesz miała stopy lub ręce jak niemowle), potrafi zdziałać cuda.
ooo o tym samym pomyślałam
Stary 2014-06-27, 04:43   #1372
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Właśnie wciągam śniadanie.....od godziny kręciłam się w łóżku i nie mogłam sobie miejsca znaleźć, aż się głodna zrobiłam. Brzuch mnie ciągnął na wszystkie strony. Teraz sobie siedzę w salonie i pożeram kanapkę i zapijam herbatą (zimno tu jak diabli! Okna pootwierane, a 10 stopni na dworze...)

mortisha84 no to jak na wsi to rozumiem Jeśli szpital bliżej się zmienił na plus to może nie warto się rzucać dalej? Zawsze to będą mieć do Ciebie bliżej. A ze szkołą rodzenia się zastanów, 20 km to nie aż taki dramat, no ale czy przy drugim dziecku Ci jest to tak bardzo znowu potrzebne? Przemyśl sobie plusy i minusy i już.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-27, 07:05   #1373
nocnyskowronek
Raczkowanie

Witam się w 26 tygodniu

Coffee - mnie tak wczoraj mąż urządził. Pozostawiał na noc balkon otwarty całkiem + jedno okno uchylone. W nocy było ok bo pod kołdrą to nie czuć , że zimno. Ale rano....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-27, 07:10   #1374
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Witam się po pysznym śniadanku Jadłam grrahamkę z twarogiem i konfiturką pożeczkową handmade by me i do tego słabe latte. Pyyycha

Cytat:
Hejo!

Też mam mocz i morfo co wizytę obowiązkowo. A badania na toxo powtarza się chyba po 30. tyg, coś mi się kojarzy że gin mówił. Może jeszcze Ci zleci
Ja na kolejną wizytę mam jeszcze zrobić próby wątrobowe, to standardowe badania u ciężarnych?

Cytat:

Ja na początku ciąży jak miałam powyżej 11, to prowadzący powiedział, że się w ogóle nie czepia, chociaż w normach z laboratorium było poniżej. Po ostatnich badaniach miałam już 12,4. Co badanie to wzrastało. Powiem, że jakoś specjalnie nie starałam się podbić, czasem zjadłam czerwone mięso, akurat był szał na botwinkę no i truskawki, które coś tam mają, że ułatwiają wchłanianie żelaza, jadłam kilogram dziennie No i jak mi się skończył kwas foliowy, to zaczęłam brać witaminki: femibion, ale pani w aptece nie zapytała nawet który trymestr i dała na 1. Ale skoro wyniki są ok, to już wyjem do końca

Cytat:
Szkoła darmowa, ale dwa miechy to strasznie długo. Całe wakacje bym tam musiała jeździć.

Bliżej nie ma szans, bo na wsiach nie organizują
Poszukam innej szkoły, może będą mieli bardziej "skompresowane" te zajęcia, a jak nie to olewam i tyle. A zależało mi na tamtej, bo tam położne ze szpitala prowadzą zajęcia.

Postanowiłam zmienić szpital, w którym będę rodzić. Miałam nie iść już do tego, w którym Łucję rodziłam (w Głogowie) i wybrałam w innym mieście (Nowa Sól) szpital, ale coraz bardziej się do niego zrażam. Za to ten w Głogowie zmienia się na plus ostatnio i chyba tam pójdę. Zrobili remont, jest lekko odświeżona kadra i inny ordynator. No i blisko domu
Wiadomość na biało, nie dla wrażliwych - parę dni temu zmarło dziecko w łonie mamy w szpitalu w Nowej Soli, choć mama była pod ktg podłączona, ciąża zdrowa i w szpitalu też twierdzą, że było wszystko ok, no i w tym szpitalu pracuje lekarz, który parę lat temu upuścił noworodka przy porodzie...
Właśnie miałam Ci pisać o tym co się tam dzieje, trąbili o tym w mediach, dopiero teraz zobaczyłam, że już wiesz
Straszna tragedia, ze statystyk wychodzi ponoć, że z roku na rok jest tam coraz gorzej, chyba bym się bała..

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Właśnie wciągam śniadanie.....od godziny kręciłam się w łóżku i nie mogłam sobie miejsca znaleźć, aż się głodna zrobiłam. Brzuch mnie ciągnął na wszystkie strony. Teraz sobie siedzę w salonie i pożeram kanapkę i zapijam herbatą (zimno tu jak diabli! Okna pootwierane, a 10 stopni na dworze...)
Cześć
W której części Wrocławia tak zimno? ;P Bo na głębokim południu pięknie świeci słonko i zdaje się, będzie piękny ciepły dzień

Kobitki, miłego dnia

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Witam się w 26 tygodniu

Coffee - mnie tak wczoraj mąż urządził. Pozostawiał na noc balkon otwarty całkiem + jedno okno uchylone. W nocy było ok bo pod kołdrą to nie czuć , że zimno. Ale rano....
Gratulacje za kolejny tydzień, jejku macie tak fajnie, niedługo 30.. coraz bliżej
Stary 2014-06-27, 07:11   #1375
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Witam z rana, ostatniego dnia pracy Od juta urlop

Cytat:

Ja biorę żelazo odkąd spadło poniżej normy. Wcześniej tylko witaminki.

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Wiesz co, nie mam wrażenia żeby ta gondola była mała. Wydaje mi się że na te parę miesięcy zimowych będzie akurat, a na wiosnę to pewnie przeskoczymy do spacerówki która jest w komplecie. Wydaje mi się że gondola nie jest używana jakość specjalnie długo (chociaż trzeba byłoby zapytać bardziej doświadczone dziewczyny) i taka długość jest całkiem ok. Ciężko mi wyrokować, jednak nie mam obaw co do objętości i długości gondoli.
Dziękuję za odpowiedź. Mój wybór padł na gondolę 2 cm szerszą od tej, którą Ty zakupiłaś. Stąd moje pytanie. Jak widziałam wózeczek to miałam wrażenie, że się Dzidziuś nie zmieści. Uspokoiłaś mnie i w końcu jestem zdecydowana. Teraz muszę jedynie powstrzymywać się od chodzenia po sklepach, w których są wózki, bo a nóż widelec mi się odmieni
Dla zainteresowanych Tako Alive zwyciężyło.
Stary 2014-06-27, 07:21   #1376
gosiakk23
Rozeznanie

Hejka Laleczki Dziś dzień sprzatania Pranko juz wstawiłam Jeszcze poodkurzać i pomyć podłogi. Tż jeszcze dogorywa. Może dziś odwiedzą mnie psiapsiółki, dzis piątek a więc wieczór z Gosią
A co do zajadów Isgaard i Lilotka mają rację też miałam swojego czasu problem z pękającymi kącikami i to zazwyczaj zimową porą. Brałam witaminy z grupy B i przeszło.
Cytat:
Ale się wqur.... Pojechalismy na basen a
tam zamkniete. Do 3.07. No masakra. W koncu dupe zebrałam to zamkniete ooooo paaaaanieeeee. I sie nie zaprezentowalam hihi
No to nie dziwię Ci się wcale, że wkurzyłaś się... ale przynajmniej pospacerowałaś i pojadłaś dobrych rzeczy- nie ma tego złego
Cytat:
Witam się w 26 tygodniu

Gratki za kolejny tydzień
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:37   #1377
OkoPani
Wtajemniczenie

hej

Pedzacaskarpeta, ja mam wizyty u gin co miesiąc (z pomiarem wagi i ciśnienia), co miesiąc zlecany mocz a co dwa morfologie. teraz mam dluzsza przerwę trochę miedzy poprzednia a kolejna wizyta bo moja gin przyjmuje raz w tygodniu a ma urlop akurat...

nocnyskowronek, mi dr zalecila zelazo przy wartości poniżej normy, ale ze tylko trochę miałam obniżone, biore tylko 2*w tygodniu.

nowa, ja tez za basen musze się zabrać. bylam na nie (boje się infekcji), ale Tztowi wykryli jakiś problemz kręgosłupem a jak ja się nie rusze to sam nie pojdzie... Lilotka pisala kiedyś o jakichs globulkach wlasnie przeciw infekcjom na basenie, wiec sprawie sobie je i bedziem chodzic

tez witam się w kolejnym tygodniu zaczynamy 22gi

dziś do lekarza się wybieram, jak "na zlosc" dziś czuje się lepiej, mam nadzieje, ze nie będzie krecil nosem na zwolnienie...
Stary 2014-06-27, 07:46   #1378
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:

Też mam mocz i morfo co wizytę obowiązkowo. A badania na toxo powtarza się chyba po 30. tyg, coś mi się kojarzy że gin mówił. Może jeszcze Ci zleci
Ja na kolejną wizytę mam jeszcze zrobić próby wątrobowe, to standardowe badania u ciężarnych?

Cześć
W której części Wrocławia tak zimno? ;P Bo na głębokim południu pięknie świeci słonko i zdaje się, będzie piękny ciepły dzień
Co do 1 też się chętnie dowiem, czy to standardowe badania i kiedy się to toxo robi, bo mój gin nieogarnięty

Propo 2 to zobacz na godzinę mojego posta Teraz świeci piękne słonko i pewnie z 10 stopni więcej Ja na zachodzie rezyduję

Cytat:
Witam się w 26 tygodniu

My się tak codziennie mrozimy, nie zamykamy w ogóle okien i balkonu, śpimy pod letnią kołdrą, ja kiedyś byłam mega zmarzlak, ale dzięki takiemu chłodzeniu już nie cierpię aż tak bardzo zimą i jakoś lepiej toleruję zimno

No ale o 5 rano mi nikt wstawać nie kazał

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
hej

Pedzacaskarpeta, ja mam wizyty u gin co miesiąc (z pomiarem wagi i ciśnienia), co miesiąc zlecany mocz a co dwa morfologie. teraz mam dluzsza przerwę trochę miedzy poprzednia a kolejna wizyta bo moja gin przyjmuje raz w tygodniu a ma urlop akurat...

nocnyskowronek, mi dr zalecila zelazo przy wartości poniżej normy, ale ze tylko trochę miałam obniżone, biore tylko 2*w tygodniu.

nowa, ja tez za basen musze się zabrać. bylam na nie (boje się infekcji), ale Tztowi wykryli jakiś problemz kręgosłupem a jak ja się nie rusze to sam nie pojdzie... Lilotka pisala kiedyś o jakichs globulkach wlasnie przeciw infekcjom na basenie, wiec sprawie sobie je i bedziem chodzic

tez witam się w kolejnym tygodniu zaczynamy 22gi

dziś do lekarza się wybieram, jak "na zlosc" dziś czuje się lepiej, mam nadzieje, ze nie będzie krecil nosem na zwolnienie...
Gratki za nowy tydzień. W ogóle to wszystkim gratuluje nowych tygodni, bo mi to czasem umyka Także jak pominę to przepraszam
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Stary 2014-06-27, 07:48   #1379
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie od początku wartość hemoglobiny wynosi coś ok 11 i lekarz mówi, że w ciąży to niby jest ok, bo więcej krwi krąży itd, ale wiadomo, że lepiej byłoby jakby się utrzymywała powyżej 12. Brałam żelazo 2xdziennie, a ostatnio zwiększył mi dawkę na 3xdziennie. Mam nadzieję, że w końcu tą dwunastkę zobaczę na wynikach!
No właśnie ja też się zastanawiam czy już zacząć brać żelazo czy nie. Kiedyś miałam już 11,8 to lekarz wypisał mi żelazo, żebym brała co drugi dzień, ale potem miałam robioną morfologię jeszcze raz i wyszło już 12,1 więc nie wykupiłam recepty. Teraz znowu mam 11,7 i nie wiem czy jeszcze się wstrzymać czy kupić jakieś żelazo i zacząć brać. Do wizyty jeszcze daleko, więc muszę się sama zdecydować
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:59   #1380
Katrina2000
Raczkowanie

Witajcie, a ja się pochwalę moim zakupem, jutro idę na wesele i wczoraj (dopiero ) kupiłam sobie sukienkę:

http://www.happymum.pl/sklep3/d520d,...ose_dress.html

jestem bardzo zadowolona, na stronie inne modele też wyglądają bardzo fajnie, ale po przymierzeniu wszystkie nie pasowały, długie za kolano jak dla starych bab ale ta, którą ja kupiłam bardzo ładna, za chwilkę biorę się za depilację nóg :p a potem idę na paznokcie, trzeba się zaprezentowac, a co! :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości