|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() Co do glukozy to ja też mam straszne siniaki na rękach na lewej duży fioletowy krwiak, ludzie się na mnie dziwnie patrzą przez to ![]() A ja wróciłam z dłuuuugiego spacerku ![]() ![]() PedzacaSkarpeta ja mam wizyty raz na miesiąc i właściwie tylko badanie na fotelu mam, ciśnienie i wagę. Ale skoro masz częściej to przynajmniej wiesz że nic złego się nie dzieje ![]() ![]()
![]() |
#1352 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Hejo!
![]() Po dniu nieobecności na wątku musiałam nadrabiać 5 stron! ![]() Byłam u rodziców i młodszej siostry w odwiedzinach i jak zwykle razem upichciłyśmy ciacho - super słodkie Rafaello, zjadłam za dużo i teraz mi niedobrze ![]() Ja mam morfologię i mocz co wizytę kontrolowane, czyli co jakieś 3-4 tygodnie, ale może dlatego że mi hemoglobina ciągle źle wychodzi. Teraz mam zwiększoną dawkę żelaza, mam nadzieję, że to coś pomoże. A co do toxo, to raz miałam badaną na początku ciąży i wyszło że nie mam przeciwciał, więc wychodzi na to, że powinnam badanie powtórzyć. Ale gdy wspomniałam o tym swojemu lekarzowi, to stwierdził, że nie ma takiej potrzeby ![]() A jeszcze wracając do tematu szyjki, to na ostatnim usg sama poprosiłam lekarza, żeby mi zmierzył czy jest ok i tym dopochwowym mnie badał. Na szczęście szyjka długa i zamknięta, więc git. Maluszek jest póki co pośladkowo ułożony, ale mam nadzieje, że jest jeszcze czas na obrócenie się główką w dół. W ogóle jak tak czytam wagi waszych dzieciaczków to mój się mały wydaje, bo ważył ostatnio coś ok. 700g. i to był 25 tydz. No ale w normie się mieści, więc może po prostu z tych mniejszych. ![]()
#1353 |
Zakorzenienie
|
Ale się wqur.... Pojechalismy na basen a tam zamkniete. Do 3.07. No masakra. W koncu dupe zebrałam to zamkniete ooooo paaaaanieeeee. I sie nie zaprezentowalam hihi
#1354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mam pytanie do tych z Was, które mają zalecone branie żelaza. Przy jakich wartościach hemoglobiny kazali Wam zacząć je brać? Jak spadło poniżej 12, blisko granicy czy wcześniej jeśli tendencja była spadkowa?
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
Oj tak Aniu i nastawienie bylo qrcze. Zrobilismy sobie spacer po parku a potem fryty i "czis" w Mc
![]() ![]() A teraz czekam na gofera i koktajl truskawkowy ![]()
Razem od: 28.01.2008 r. ![]() Zaręczeni od: 28.01.2010 r. ![]() Nasz dzień: 21.07.2012 r. ![]() 31.10.2014 ![]() ![]() 8.05. Pierwsze kopniaczki ![]() Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-06-26 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj obkupiliśmy się w dziecięce ubranka ![]() Coffe, kupiłam pajaca z tygryskiem, mam nadzieję, że nie obrazisz się ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() nie było informacji na stronie internetowej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam ponizej normy i dostalam zelazo, potem doszlo do dolnej granicy i nadal musze zazywac.
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Abrakadabra nie spr. Bo sie nie spodziewalismy a tu zonk ![]() Ja mam wizyty co 3, 4 tyg i zawsze usg i samolot
#1359 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1360 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze chciałam iść do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chce rodzić, ale mają zajęcia dwa razy w tygodniu przez dwa miesiące... Trochę mi kasy na paliwo szkoda, żeby dojeżdżać 20km, skoro i tak mam większe szanse na cc niż sn.. Sama nie wiem. Jak myślicie? Warto się przemęczyć, czy olać? Wkońcu zamówiliśmy szafę dla młodego ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, nie mam wrażenia żeby ta gondola była mała. Wydaje mi się że na te parę miesięcy zimowych będzie akurat, a na wiosnę to pewnie przeskoczymy do spacerówki która jest w komplecie. Wydaje mi się że gondola nie jest używana jakość specjalnie długo (chociaż trzeba byłoby zapytać bardziej doświadczone dziewczyny) i taka długość jest całkiem ok. Ciężko mi wyrokować, jednak nie mam obaw co do objętości i długości gondoli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() wybaczcie ,ze siedze cicho, podczytuje, ale jakos nie moge sie wbic ![]() ja leże wlasnie w mojej poduszce , ktora mi wczorraj przyszla i zaluje , ze nie mialam jej wczesniej ,rewelacja, nareszcie moge wygodnie lezec i siedziec ![]() jestem dzis obzarta na maxa, zjadlam chyba z 6 kawalkow karkowki z grilla, 3 bulki i popilam cola i teraz poprawiam czekolada ![]() co do wozka , to juz wozek mam na strychu, dalismy 120 zl, jest w lepszym stanie i lepiej wyposazony niz ten ,ktory kupilismy przy pierwszym synu , a za pierwszy dalismy 550 zl ii tak uwazam , ze jest on mi neizbedny w domu, pierwsze dziecko mialo kolki, non stop przez 3 miesiace nosilam na rekach, lulalam , pozniej z tym lulaniem mu zostalo, wolalabym jak juz teraz lulac w wozku, chce sobie ulatwic zycie mozliwe najbardziej ![]() ![]() widze dziewczyny, ze duzo z Was glukoze ma za soba, dobrze, ze tak to dzielnie znioslyscie, a nie dziwne ze dzidzie po glukozie szaleja , taka dawka cukru ![]() Farminka chyba pisala ,ze wiekszosc nie korzysta ze spacerowki z wozka 3w1 lub 2w1 do konca, ja korzystam i nigdy nie myslalam, zeby kupowac cos lzejszego i mniejszego, pasuje mi taka wlasnie stabilna, na duzych kolach, z duzym koszem, no ale ja spaceruje nie tylko po chodnikach i zazwyczaj robimy z wozkiem spore zakupy ![]() ja mam wizyte we wtorek , teraz tak co 4 tygodnie, ciekawa jestem ile wazy mój głodomor ![]() Nowa, ale świetnie wygladasz! wzorcowo ![]() a dziewczyny od 3 miesiecy mam non stop zajady, jak mi sie zagoi w jednym kaciku to peka w drugim, smaruje sudocremem, ale rano otwieram buzie do sniadania i od nowa peka, moze wie ktoras z Was co bym mogla sobie kupic na to dziadostwo, zapytam jeszcze lekarza we wtorek, ale teraz mi sie nasililo i mam w obu kacikach pekniecia, boli jak nie wiem.
#1364 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam u lekarza prowadzącego co miesiąc, przed każdą wizytą u niego muszę zrobić mocz i morfologię plus tuż przed wizytą iść do położnej na mierzenie i ważenie ![]() ![]() USG żyje swoim życiem i to inny lekarz robi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za komplementy
![]() ![]()
![]() |
#1366 |
Zadomowienie
|
Gratuluję kolejnych tygodni!
![]() A wiecie, że ja nie miałam jeszcze żadnych badań poza morfologią i moczem? teraz mam skierowanie na glukozę ![]() Wizyta co 4 tygodnie.. Ja mam chustę tkaną, ale myślę jeszcze o elastycznej na początek. Zobaczymy.
#1367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...nie_38811.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Raczkowanie
|
tynka, ja jeszcze przed ciążą na zajady stosowałam maść witaminową. Działa
![]()
#1369 |
Zakorzenienie
|
Tynka Na zajady maść z wit. A Sudokrem niestety wysusza i stąd te pęknięcia. Maść ładnie natłuści a wit. A pomoże zagoić ranki. Jak Ci zostanie maści zrób sobie maseczkę na stopy, ręce (posmaruj na noc dość gruba warstwę i załóż rękawiczki bawełniane, lub skarpwtki a rano bedziesz miała stopy lub ręce jak niemowle), potrafi zdziałać cuda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poszukam innej szkoły, może będą mieli bardziej "skompresowane" te zajęcia, a jak nie to olewam i tyle. A zależało mi na tamtej, bo tam położne ze szpitala prowadzą zajęcia. Postanowiłam zmienić szpital, w którym będę rodzić. Miałam nie iść już do tego, w którym Łucję rodziłam (w Głogowie) i wybrałam w innym mieście (Nowa Sól) szpital, ale coraz bardziej się do niego zrażam. Za to ten w Głogowie zmienia się na plus ostatnio i chyba tam pójdę. Zrobili remont, jest lekko odświeżona kadra i inny ordynator. No i blisko domu ![]() Wiadomość na biało, nie dla wrażliwych - parę dni temu zmarło dziecko w łonie mamy w szpitalu w Nowej Soli, choć mama była pod ktg podłączona, ciąża zdrowa i w szpitalu też twierdzą, że było wszystko ok, no i w tym szpitalu pracuje lekarz, który parę lat temu upuścił noworodka przy porodzie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie wciągam śniadanie.....od godziny kręciłam się w łóżku i nie mogłam sobie miejsca znaleźć, aż się głodna zrobiłam. Brzuch mnie ciągnął na wszystkie strony. Teraz sobie siedzę w salonie i pożeram kanapkę i zapijam herbatą (zimno tu jak diabli! Okna pootwierane, a 10 stopni na dworze...) mortisha84 no to jak na wsi to rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Raczkowanie
|
Witam się w 26 tygodniu
![]() Coffee - mnie tak wczoraj mąż urządził. Pozostawiał na noc balkon otwarty całkiem + jedno okno uchylone. W nocy było ok bo pod kołdrą to nie czuć , że zimno. Ale rano.... ![]()
![]() |
#1374 | |||||
Raczkowanie
|
Witam się po pysznym śniadanku
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja na kolejną wizytę mam jeszcze zrobić próby wątrobowe, to standardowe badania u ciężarnych? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Straszna tragedia, ze statystyk wychodzi ponoć, że z roku na rok jest tam coraz gorzej, chyba bym się bała.. Cytat:
![]() W której części Wrocławia tak zimno? ;P ![]() ![]() Kobitki, miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1375 | ||
Raczkowanie
|
Witam z rana, ostatniego dnia pracy
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla zainteresowanych Tako Alive zwyciężyło.
![]() |
#1376 | ||
Rozeznanie
|
Hejka Laleczki
![]() ![]() ![]() ![]() A co do zajadów Isgaard i Lilotka mają rację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Pedzacaskarpeta, ja mam wizyty u gin co miesiąc (z pomiarem wagi i ciśnienia), co miesiąc zlecany mocz a co dwa morfologie. teraz mam dluzsza przerwę trochę miedzy poprzednia a kolejna wizyta bo moja gin przyjmuje raz w tygodniu a ma urlop akurat... nocnyskowronek, mi dr zalecila zelazo przy wartości poniżej normy, ale ze tylko trochę miałam obniżone, biore tylko 2*w tygodniu. nowa, ja tez za basen musze się zabrać. bylam na nie (boje się infekcji), ale Tztowi wykryli jakiś problemz kręgosłupem a jak ja się nie rusze to sam nie pojdzie... Lilotka pisala kiedyś o jakichs globulkach wlasnie przeciw infekcjom na basenie, wiec sprawie sobie je i bedziem chodzic ![]() tez witam się w kolejnym tygodniu ![]() ![]() dziś do lekarza się wybieram, jak "na zlosc" dziś czuje się lepiej, mam nadzieje, ze nie będzie krecil nosem na zwolnienie...
#1378 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Propo 2 to zobacz na godzinę mojego posta ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No ale o 5 rano mi nikt wstawać nie kazał ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Raczkowanie
|
Witajcie, a ja się pochwalę moim zakupem, jutro idę na wesele i wczoraj (dopiero
![]() http://www.happymum.pl/sklep3/d520d,...ose_dress.html jestem bardzo zadowolona, na stronie inne modele też wyglądają bardzo fajnie, ale po przymierzeniu wszystkie nie pasowały, długie za kolano jak dla starych bab ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.