Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-24, 14:33   #1351
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Polecam na te upały

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 14:35   #1352
Dotka90
Zakorzenienie

Dziewczyny, zrobiłam badania moczu i wyszedł mi za mały ciężar właściwy: 1,014 przy normie 1,015-1,030, mam się martwić?

pH: 7,0 przy normie od 5 do 7.

Reszta w normie.

TSH 1,0 FT4 1,32 przy normie do 1,71
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 14:40   #1353
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Ewusia_marchew witaj, jak tam odpoczęłaś od rzeczywistości ?

odpoczęłam
fajnie tak nie musieć myśleć o pracy tylko o Maluszka się martwiłam czy zniesie siedzenie do późna wieczorami (wesele a później 2 dni poprawin ) i zwiedzanie, ale chyba jest ok
okaże się na poniedziałkowej wizycie
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość

I Ewusia witaj po wyjezdzie

Cytat:
Napisane przez styczen2016 Pokaż wiadomość
U mnie połowa 17 tygodnia
Badania prenatalne ok , a wczoraj dowiedzieliśmy się, że z dużym prawdopodobieństwem będzie chłopak .
Tak się ładnie ustawił, że było widać pępowinę, a poniżej koło nóżki jeszcze jedną "wypustkę"
Ale dokładniejsze potwierdzenie, będzie na kolejnej wizycie.

Cały pierwszy trymestr przebiegł bez żadnych dolegliwości.
Teraz też, nie mam na co narzekać, za to powoli zaczyna mi wystawać brzuszek.
Jak tak dalej pójdzie , to będę jedna z tych kobiet, które ciąże wspominają w samych pozytywach
super ze wszystko ok
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52187091]
[/QUOTE]
bardzo fajny

ja mam odkupić od koleżanki, więc na razie się nie rozglądam
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Wszystko ok, maluch wazy 95g seducho bije i nawet pomachal mi lapka

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
super
Cytat:
Gratulacje , 95 g a ile cm? Kurcze ja nie potrafię sobie wyobrazić ile to jest 95 g i jak to przełożyć na cm. Czy tylko ja tak mam ?
ja tez nie umiem, ale moja apka mówi ze to jakieś 11 cm z hakiem
aczkolwiek i tak zdecydowanie wolę cm

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Na każdej wizycie dostajesz zdjęcie? Ja nie dostałam na pierwszej, na drugiej dała mi jedno zdjęcie, dziś idę na trzecią wizytę i zastanawiam się czy da.. Wydawałoby się, że ma dać za każdym razem bo chodzę prywatnie. No ale nie wiem..
ja na każdej wizycie dostaję, mam już niezłą kolekcję
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość

Dodaje zdjęcie brzuchola z dzisiaj, 15t2d dokładnie
śliczna piłeczka bardzo zgrabnie wyglądasz

ja wrzuciłam do klubu nowe fotki brzuszka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 14:42   #1354
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zrobiłam badania moczu i wyszedł mi za mały ciężar właściwy: 1,014 przy normie 1,015-1,030, mam się martwić?
Niczym nie musisz się martwi Ciężar wyszedł Ci minimalnie poniżej normy i oznacza to ze mocz był rozcieńczony czyli np. sporo wypiłaś wcześniej przed badaniem

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-07-24, 14:42   #1355
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Spadam budzić tego potwora bo znowu w nocy nie będzie spała
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 14:44   #1356
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

pH: 7,0 przy normie od 5 do 7.

Reszta w normie.

TSH 1,0 FT4 1,32 przy normie do 1,71
super wyniki moczu tez ok, w granicach normy
ja czekam właśnie na wyniki tsh i ft4 i się martwię mam nadzieję ze się unormowało

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 14:45   #1357
Dotka90
Zakorzenienie

Dzieki, doczytalam o tym moczu, ze okej, a ja duzo pije
Stary 2015-07-24, 16:31   #1358
kogielmogiel
Rozeznanie

Dotka gratki za wizytę
niepozorna piękny brzuszek.
Jestem dokładnie w tym samym tyg i dniu i mój wygląda jakbym utyła a nie jak ciążowy
Wreszcie weekend, znowu mam milion planów ciekawe ile uda się z tego zrealizować

Edytowane przez kogielmogiel
Czas edycji: 2015-07-24 o 16:32
kogielmogiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 16:49   #1359
mojakaren
Zakorzenienie

dziewuchy!!!! na 70% będziemy mieli syna!!!!!
ledwo gin przyłożył aparat a tu normalnie siusiak jak się patrzy!!!! to dopiero 13 tydzień więc gin kazał się nie przywiązywac, ale pojechaliśmy z TŻ do tesco i TŻ już zawędrował na dział dziecięcy i dumny jak paw wybierał pierwsze pajacyki
Badania ok - nie mam dokładnych statystyk, ale wszędzie elegancko, ryzyko bardzo niskie, nosek śliczny, machał rękami i nogami było widać małe paluszki u stóp i dostaliśmy aż 7 zdjeć Ma już całe 7 cm. I chyba po cichu liczymy, że to będzie Jaś
aaaaale się cieszę

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 16:52   #1360
kogielmogiel
Rozeznanie

mojakaren
super, że wizyta udana no i syn
Stary 2015-07-24, 17:02   #1361
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ledwo gin przyłożył aparat a tu normalnie siusiak jak się patrzy!!!! to dopiero 13 tydzień więc gin kazał się nie przywiązywac, ale pojechaliśmy z TŻ do tesco i TŻ już zawędrował na dział dziecięcy i dumny jak paw wybierał pierwsze pajacyki
Badania ok - nie mam dokładnych statystyk, ale wszędzie elegancko, ryzyko bardzo niskie, nosek śliczny, machał rękami i nogami było widać małe paluszki u stóp i dostaliśmy aż 7 zdjeć Ma już całe 7 cm. I chyba po cichu liczymy, że to będzie Jaś
aaaaale się cieszę

Ale pięknie. Gratulacje ogromne

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 17:26   #1362
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

aaaaale się cieszę

Supcio gratuluję Ja się dzisiaj dowiedziałam że 19.08. nie ma mojej Pani Doktor i wizyte mam przełożoną na 02.09...
To już wtedy właściwie połówkowe mi wtedy wypadają bo to 21 tydzień będzie. Ja to się chyba dowiem jaka płeć się tam skrywa jako ostatnia z Was

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-07-24, 17:58   #1363
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ale super Gratulacje synka!
Stary 2015-07-24, 18:16   #1364
hariett
Zadomowienie

Jeej dziewczyny, tydzień nie minął a Wy już tyle stron zapisałyście Ale nadrobiłam i mogę do Was pisać

Tym które miały wizyty gratuluję, mojakaren mam nadzieję że to samo usłyszę 3.08

A Magda te superbecikowe nie jest dawane za progi kasowe tylko dla tych, w których żaden z rdziców nie jest uprawniony do zasiłku rodzicielskiego.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 18:36   #1365
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaale się cieszę
Gratulację, chłopak chciał się od razu pochwalić co tam ma
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 19:31   #1366
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Dotka gratki za wizytę
niepozorna piękny brzuszek.
Jestem dokładnie w tym samym tyg i dniu i mój wygląda jakbym utyła a nie jak ciążowy
Wreszcie weekend, znowu mam milion planów ciekawe ile uda się z tego zrealizować
To Witaj w klubie,ja nie mam ciazowego tylko gruby,wstyd mi cos obcislego zalozyc bo wygladam jakbym miala opone,a zawsze miałam plaski brzuch :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 23:20   #1367
koktajlowa7
Rozeznanie

mojakaren super, gratulacje

Moja wizyta nie najgorzej choć mówiła, że mam nisko usadowione łożysko i że to grozi patologią ciąży. Nie wiedziałam kompletnie o czym mówi, później poczytałam i no...
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 00:41   #1368
kinga1701
Zakorzenienie

Koktajlowa łożysko może się jeszcze przemieścić, podobno do 20 tygodnia może zmienić miejsce.

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ----------

Wiecie co mnie najbardziej wkurza. Jak ktoś mi mówi ze mam kupić dla dziecka to czy to, bo to jest najlepsze inne to zle. A dziecko ze szpitala to ubierz tak i tak tego to nie zakładaj. A na początek to tylko pieluchy tetrowe a jak ich nie użyjesz to zrobisz dziecku krzywdę. Itd,itp. No kurna mac, ze juz tak powiem, bo ja to swojemu własnemu dziecku to chyba chce krzywdę zrobić. I jak tego nie zrobię to będę zła matką. na początku daje rade,ale po 10 minutach takich wręcz nakazów nie wytrzymuje. Takich ludzi proszę trzymać odemnie z daleka. Ja rozumiem doradzić,powiedzieć co u Ciebie się sprawdziło, ale nie rozkazywac,jak ja mam ubierać i w czym nosić moje dziecko. Może jestem głupia i na pewno nie doswiadczona, ale ja mojemu dziecku krzywdy nie zrobię, coś mi wyjdzie lepiej, coś gorzej ale będę się starać jak mogę, żeby moje maleństwo miało jak najlepiej. I razem z dzidzia poznamy się i dojdziemy do wprawy , razem zobaczymy co dla nas najlepsze.
Przepraszam musiałm to powiedzieć, właśnie niedawno skończyłam taka rozmowę i musiałam to z siebie wrzucić.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-07-25 o 00:42
Stary 2015-07-25, 07:04   #1369
czarnulax
Zakorzenienie

karen super gratuluję syna
niepozorna o kurcze, to 2 tygodnie więcej czekania
koktajlowa tak jak kinga mówi, łożysko może się jeszcze podnieść

Cytat:
[/COLOR]Wiecie co mnie najbardziej wkurza. Jak ktoś mi mówi ze mam kupić dla dziecka to czy to, bo to jest najlepsze inne to zle. A dziecko ze szpitala to ubierz tak i tak tego to nie zakładaj. A na początek to tylko pieluchy tetrowe a jak ich nie użyjesz to zrobisz dziecku krzywdę. Itd,itp. No kurna mac, ze juz tak powiem, bo ja to swojemu własnemu dziecku to chyba chce krzywdę zrobić. I jak tego nie zrobię to będę zła matką. na początku daje rade,ale po 10 minutach takich wręcz nakazów nie wytrzymuje. Takich ludzi proszę trzymać odemnie z daleka. Ja rozumiem doradzić,powiedzieć co u Ciebie się sprawdziło, ale nie rozkazywac,jak ja mam ubierać i w czym nosić moje dziecko. Może jestem głupia i na pewno nie doswiadczona, ale ja mojemu dziecku krzywdy nie zrobię, coś mi wyjdzie lepiej, coś gorzej ale będę się starać jak mogę, żeby moje maleństwo miało jak najlepiej. I razem z dzidzia poznamy się i dojdziemy do wprawy , razem zobaczymy co dla nas najlepsze.
Przepraszam musiałm to powiedzieć, właśnie niedawno skończyłam taka rozmowę i musiałam to z siebie wrzucić.
spokojnie nie przejmuj się, ja też mam alergię na takie mądre rady - nakazy o ile tak jak Ty chętnie wysłucham jakiś podpowiedzi, tak nie znoszę narzucania mi czegoś i rad w stylu "jak nie zrobisz tak, to na pewno będzie źle".

Ja się zbieram na badania zaraz. Już mi tak niedobrze z głodu I akurat teraz chce mi się pić jakbym chlała wczoraj pół nocy
Stary 2015-07-25, 07:06   #1370
czarnulax
Zakorzenienie

dubel.

Edytowane przez czarnulax
Czas edycji: 2015-07-25 o 10:03
czarnulax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 09:11   #1371
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Koktajlowa łożysko może się jeszcze przemieścić, podobno do 20 tygodnia może zmienić miejsce.

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ----------

Wiecie co mnie najbardziej wkurza. Jak ktoś mi mówi ze mam kupić dla dziecka to czy to, bo to jest najlepsze inne to zle. A dziecko ze szpitala to ubierz tak i tak tego to nie zakładaj. A na początek to tylko pieluchy tetrowe a jak ich nie użyjesz to zrobisz dziecku krzywdę. Itd,itp. No kurna mac, ze juz tak powiem, bo ja to swojemu własnemu dziecku to chyba chce krzywdę zrobić. I jak tego nie zrobię to będę zła matką. na początku daje rade,ale po 10 minutach takich wręcz nakazów nie wytrzymuje. Takich ludzi proszę trzymać odemnie z daleka. Ja rozumiem doradzić,powiedzieć co u Ciebie się sprawdziło, ale nie rozkazywac,jak ja mam ubierać i w czym nosić moje dziecko. Może jestem głupia i na pewno nie doswiadczona, ale ja mojemu dziecku krzywdy nie zrobię, coś mi wyjdzie lepiej, coś gorzej ale będę się starać jak mogę, żeby moje maleństwo miało jak najlepiej. I razem z dzidzia poznamy się i dojdziemy do wprawy , razem zobaczymy co dla nas najlepsze.
też mnie coś takiego wkurza... ale nie przejmuj się bo nie warto takimi ludźmi.

Byłam wczoraj też na zakupach i ogólnie rozejrzeć się za działami ciążowymi. W H&M znalazłam fajny mały kącik ale konkretny, stwierdziłam, że jeszcze nie kupuje bo za wcześnie ale na pewno tam wrócę. Za to w H&M uznałam, że są drogie ciuszki dla dziecka. Wydaje mi się, że 60 zł za śpiochy to dużo. W C&A nie znalazłam w ogóle działu ciążowego.. on jest przy zwykłych damskich ciuchach? Bo w dziecięcym byłam to jedyne co mieli body na rozmiary 62, a tak to same ubranka już na większe dzieci.. Żałuję, że nie zajrzałam do Kappahl bo tam chyba też jest dział ciążowy?
No i kupiłam jedną koszulkę na ramiączkach, w sierpniu się jeszcze chyba zmieszczę W ogóle tż kupił więcej rzeczy ode mnie ale ja uznałam, że nie ma sensu kupować zwykłych ciuchów bo i tak lada moment do nich nie wejdę choć promocje kusiły. Szkoda tylko, że zero promocji na ciążowe ciuchy ale tam to chyba nigdy nie ma.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 09:27   #1372
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
mojakaren super, gratulacje

Moja wizyta nie najgorzej choć mówiła, że mam nisko usadowione łożysko i że to grozi patologią ciąży. Nie wiedziałam kompletnie o czym mówi, później poczytałam i no...
spokojnie wiesz, że na internetach to nieraz straszne herezje wypisują, a lekarz komentował to jakoś?

Ja się wczoraj dowiedziałam, że łożysko z tyłu, u góry więc chyba OK.

Cytat:
[/COLOR]Wiecie co mnie najbardziej wkurza. Jak ktoś mi mówi ze mam kupić dla dziecka to czy to, bo to jest najlepsze inne to zle. A dziecko ze szpitala to ubierz tak i tak tego to nie zakładaj. A na początek to tylko pieluchy tetrowe a jak ich nie użyjesz to zrobisz dziecku krzywdę. Itd,itp. No kurna mac, ze juz tak powiem, bo ja to swojemu własnemu dziecku to chyba chce krzywdę zrobić. I jak tego nie zrobię to będę zła matką. na początku daje rade,ale po 10 minutach takich wręcz nakazów nie wytrzymuje. Takich ludzi proszę trzymać odemnie z daleka. Ja rozumiem doradzić,powiedzieć co u Ciebie się sprawdziło, ale nie rozkazywac,jak ja mam ubierać i w czym nosić moje dziecko. Może jestem głupia i na pewno nie doswiadczona, ale ja mojemu dziecku krzywdy nie zrobię, coś mi wyjdzie lepiej, coś gorzej ale będę się starać jak mogę, żeby moje maleństwo miało jak najlepiej. I razem z dzidzia poznamy się i dojdziemy do wprawy , razem zobaczymy co dla nas najlepsze.
kochana ja Cię rozumiem i mam to samo!
Wczoraj moja młodsza siostra (ta co sobie wpadła teraz z chłopakiem) zaczęła mówić jak to głupio robię, że będę kupować ciuszki dla dziecia no bo przecież niewiadomo na jaki rozmiar!! i że powinnam poczekać do ostatniego USG (!!!) i wtedy dowiem się jak duże jest dziecko i ahoj na zakupy - w środku zimy w 9 miesiącu super! Na razie kupiliśmy z TŻ dwa bodziaki na 56 i kolejne rzeczy będziemy kupować na 62, wolę teraz na przecenach i stopniowo niż naraz wszystko....

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-07-25, 10:01   #1373
Dotka90
Zakorzenienie

Mojakaren, siostra oświecona widzę

My kupimy część rzeczy na 56, część n 62, chyba kazdy tak na poczatku kupuje.
Stary 2015-07-25, 10:11   #1374
czarnulax
Zakorzenienie

nie chce mi dodawać wiadomości, a potem je dodaje po kilka razy
Stary 2015-07-25, 10:16   #1375
mojakaren
Zakorzenienie

No dokładnie 80cm dzieciak racze mi się nie urodzi więc celuję w te dwa rozmiary
Choć dzisiaj skuszę się chyba jeszcze na tego pajaca Na rozmiar 68 wezmę: http://ecsmedia.pl/c/cool-club-pajac...xt27022019.jpg

A dziewczyny Wy kupujecie bodziaki z krótkimi rękawkami? Bo jakoś nie mam pomysłu co na takie śpioszku ubierać w środku zimy...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2015-07-25 o 10:17
Stary 2015-07-25, 10:22   #1376
czarnulax
Zakorzenienie

mojakaren to życzę jej powodzenia przy lataniu po sklepach po ostatnim usg, praniu prasowaniu tego wszystkiego wtedy a ciekawe co jak dziecko postanowi przyjść na świat przed tym niby planowym OSTATNIM usg?

U mnie w c&a są ciuszki dla dzieci, nawet dosyć sporo, dla takich maluszków też. I w dość dobrych cenach były ostatnio. Działu ciążowego nie znalazłam jak już wcześniej pisałam, ale może przeoczyłam.
Stary 2015-07-25, 10:30   #1377
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mojakaren siostra ma dziwne podejscie :P

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Ja na poczatek wiekszosc ubranek kupie na 56 i na 62 tez od razu pokupuje

Jeszcze co do wagi i wielkosci dziecka na usg to u mnie jak lekarz robil usg kilka godzin zanim urodzilam to wyszlo ze mala wazy 3300 a urodzila sie 2900
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 10:30   #1378
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

karen fajny pajacyk
Moim zdaniem na zimę nie ma sensu krótkich.. Ja będę celować w raczej długi rękaw
Stary 2015-07-25, 10:32   #1379
kinga1701
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, że chociaż wy mnie rozumiecie, ale wczoraj już mi nerwy puściły. Czasami cieszę że tu jesteśmy sami i uniknę za żywo takich "rad" a telefonicznie zawsze może coś przerwać

Co się dziś dzieje z wizażem, na tel nie mogłam nic pisać.

mojakaren ja zamówiłam właśnie tego pajaca, jak robiłam zamówienie w smyk bo nie mogłam się oprzeć Twoja siostra tez ma fajne podejście.

czarnulax a co za badania masz dzisiaj ?
Stary 2015-07-25, 10:32   #1380
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie 80cm dzieciak racze mi się nie urodzi więc celuję w te dwa rozmiary
Choć dzisiaj skuszę się chyba jeszcze na tego pajaca Na rozmiar 68 wezmę: http://ecsmedia.pl/c/cool-club-pajac...xt27022019.jpg

A dziewczyny Wy kupujecie bodziaki z krótkimi rękawkami? Bo jakoś nie mam pomysłu co na takie śpioszku ubierać w środku zimy...
Ostatnio pytałam TŻta ile miał cm jak się urodzil, to mi powiedział, że 72 Także wiesz

Widzę, że pajac się spodobał
Na 68 to raczej za duży, bo to na 6 m-czne dziecko, a 6 m-cy wypada w wakacje, będzie gorąco

Ja mam na razie bodziaki i z krótkim i z długim.
Ubierasz bodziak + pajaca na to

To tak, jak ubieram siebie w zimie: spodnie mam na sobie jedne, ale na górze mam dwie warstwy zawsze: bluzkę + sweter/bluzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości