|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Dziewczyny, zrobiłam badania moczu i wyszedł mi za mały ciężar właściwy: 1,014 przy normie 1,015-1,030, mam się martwić?
pH: 7,0 przy normie od 5 do 7. Reszta w normie. TSH 1,0
|
|
|
|
#1353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
odpoczęłam fajnie tak nie musieć myśleć o pracy tylko o Maluszka się martwiłam czy zniesie siedzenie do późna wieczorami (wesele a później 2 dni poprawin ![]() okaże się na poniedziałkowej wizycie Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52187091] [/QUOTE] bardzo fajny ja mam odkupić od koleżanki, więc na razie się nie rozglądam Cytat:
![]() Cytat:
aczkolwiek i tak zdecydowanie wolę cm Cytat:
śliczna piłeczka bardzo zgrabnie wyglądasz ja wrzuciłam do klubu nowe fotki brzuszka
|
||||
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyniki moczu tez ok, w granicach normy ja czekam właśnie na wyniki tsh i ft4 i się martwię mam nadzieję ze się unormowało
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, doczytalam o tym moczu, ze okej, a ja duzo pije
|
|
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
Dotka gratki za wizytę
![]() niepozorna piękny brzuszek. Jestem dokładnie w tym samym tyg i dniu i mój wygląda jakbym utyła a nie jak ciążowy Wreszcie weekend, znowu mam milion planów ciekawe ile uda się z tego zrealizować
Edytowane przez kogielmogiel Czas edycji: 2015-07-24 o 16:32 |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuchy!!!! na 70% będziemy mieli syna!!!!!
ledwo gin przyłożył aparat a tu normalnie siusiak jak się patrzy!!!! to dopiero 13 tydzień więc gin kazał się nie przywiązywac, ale pojechaliśmy z TŻ do tesco i TŻ już zawędrował na dział dziecięcy i dumny jak paw wybierał pierwsze pajacyki Badania ok - nie mam dokładnych statystyk, ale wszędzie elegancko, ryzyko bardzo niskie, nosek śliczny, machał rękami i nogami było widać małe paluszki u stóp i dostaliśmy aż 7 zdjeć aaaaale się cieszę
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pięknie. Gratulacje ogromne
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Supcio gratuluję Ja się dzisiaj dowiedziałam że 19.08. nie ma mojej Pani Doktor i wizyte mam przełożoną na 02.09... ![]() To już wtedy właściwie połówkowe mi wtedy wypadają bo to 21 tydzień będzie. Ja to się chyba dowiem jaka płeć się tam skrywa jako ostatnia z Was
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Jeej dziewczyny, tydzień nie minął a Wy już tyle stron zapisałyście
Ale nadrobiłam i mogę do Was pisać ![]() Tym które miały wizyty gratuluję, mojakaren mam nadzieję że to samo usłyszę 3.08 ![]() A Magda te superbecikowe nie jest dawane za progi kasowe tylko dla tych, w których żaden z rdziców nie jest uprawniony do zasiłku rodzicielskiego.
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
To Witaj w klubie,ja nie mam ciazowego tylko gruby,wstyd mi cos obcislego zalozyc bo wygladam jakbym miala opone,a zawsze miałam plaski brzuch :-(
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
mojakaren super, gratulacje
![]() Moja wizyta nie najgorzej choć mówiła, że mam nisko usadowione łożysko i że to grozi patologią ciąży. Nie wiedziałam kompletnie o czym mówi, później poczytałam i no...
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Koktajlowa łożysko może się jeszcze przemieścić, podobno do 20 tygodnia może zmienić miejsce.
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ---------- Wiecie co mnie najbardziej wkurza. Jak ktoś mi mówi ze mam kupić dla dziecka to czy to, bo to jest najlepsze inne to zle. A dziecko ze szpitala to ubierz tak i tak tego to nie zakładaj. A na początek to tylko pieluchy tetrowe a jak ich nie użyjesz to zrobisz dziecku krzywdę. Itd,itp. No kurna mac, ze juz tak powiem, bo ja to swojemu własnemu dziecku to chyba chce krzywdę zrobić. I jak tego nie zrobię to będę zła matką. na początku daje rade,ale po 10 minutach takich wręcz nakazów nie wytrzymuje. Takich ludzi proszę trzymać odemnie z daleka. Ja rozumiem doradzić,powiedzieć co u Ciebie się sprawdziło, ale nie rozkazywac,jak ja mam ubierać i w czym nosić moje dziecko. Może jestem głupia i na pewno nie doswiadczona, ale ja mojemu dziecku krzywdy nie zrobię, coś mi wyjdzie lepiej, coś gorzej ale będę się starać jak mogę, żeby moje maleństwo miało jak najlepiej. I razem z dzidzia poznamy się i dojdziemy do wprawy , razem zobaczymy co dla nas najlepsze. Przepraszam musiałm to powiedzieć, właśnie niedawno skończyłam taka rozmowę i musiałam to z siebie wrzucić. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-25 o 00:42 |
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
karen super
![]() niepozorna o kurcze, to 2 tygodnie więcej czekania ![]() koktajlowa tak jak kinga mówi, łożysko może się jeszcze podnieść Cytat:
o ile tak jak Ty chętnie wysłucham jakiś podpowiedzi, tak nie znoszę narzucania mi czegoś i rad w stylu "jak nie zrobisz tak, to na pewno będzie źle". Ja się zbieram na badania zaraz. Już mi tak niedobrze z głodu I akurat teraz chce mi się pić jakbym chlała wczoraj pół nocy |
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
dubel.
Edytowane przez czarnulax Czas edycji: 2015-07-25 o 10:03 |
|
|
|
#1371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nie warto takimi ludźmi.Byłam wczoraj też na zakupach i ogólnie rozejrzeć się za działami ciążowymi. W H&M znalazłam fajny mały kącik ale konkretny, stwierdziłam, że jeszcze nie kupuje bo za wcześnie ale na pewno tam wrócę. Za to w H&M uznałam, że są drogie ciuszki dla dziecka. Wydaje mi się, że 60 zł za śpiochy to dużo. W C&A nie znalazłam w ogóle działu ciążowego.. on jest przy zwykłych damskich ciuchach? Bo w dziecięcym byłam to jedyne co mieli body na rozmiary 62, a tak to same ubranka już na większe dzieci.. Żałuję, że nie zajrzałam do Kappahl bo tam chyba też jest dział ciążowy? No i kupiłam jedną koszulkę na ramiączkach, w sierpniu się jeszcze chyba zmieszczę W ogóle tż kupił więcej rzeczy ode mnie ale ja uznałam, że nie ma sensu kupować zwykłych ciuchów bo i tak lada moment do nich nie wejdę choć promocje kusiły. Szkoda tylko, że zero promocji na ciążowe ciuchy ale tam to chyba nigdy nie ma.
|
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wczoraj dowiedziałam, że łożysko z tyłu, u góry więc chyba OK. Cytat:
Wczoraj moja młodsza siostra (ta co sobie wpadła teraz z chłopakiem) zaczęła mówić jak to głupio robię, że będę kupować ciuszki dla dziecia no bo przecież niewiadomo na jaki rozmiar!! i że powinnam poczekać do ostatniego USG (!!!) i wtedy dowiem się jak duże jest dziecko i ahoj na zakupy - w środku zimy w 9 miesiącu super! Na razie kupiliśmy z TŻ dwa bodziaki na 56 i kolejne rzeczy będziemy kupować na 62, wolę teraz na przecenach i stopniowo niż naraz wszystko....
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, siostra oświecona widzę
My kupimy część rzeczy na 56, część n 62, chyba kazdy tak na poczatku kupuje. |
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi dodawać wiadomości, a potem je dodaje po kilka razy
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie 80cm dzieciak racze mi się nie urodzi więc celuję w te dwa rozmiary
![]() Choć dzisiaj skuszę się chyba jeszcze na tego pajaca Na rozmiar 68 wezmę: http://ecsmedia.pl/c/cool-club-pajac...xt27022019.jpgA dziewczyny Wy kupujecie bodziaki z krótkimi rękawkami? Bo jakoś nie mam pomysłu co na takie śpioszku ubierać w środku zimy...
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-07-25 o 10:17 |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren to życzę jej powodzenia przy lataniu po sklepach po ostatnim usg, praniu prasowaniu tego wszystkiego wtedy
a ciekawe co jak dziecko postanowi przyjść na świat przed tym niby planowym OSTATNIM usg? ![]() U mnie w c&a są ciuszki dla dzieci, nawet dosyć sporo, dla takich maluszków też. I w dość dobrych cenach były ostatnio. Działu ciążowego nie znalazłam jak już wcześniej pisałam, ale może przeoczyłam. |
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren siostra ma dziwne podejscie :P
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ja na poczatek wiekszosc ubranek kupie na 56 i na 62 tez od razu pokupuje Jeszcze co do wagi i wielkosci dziecka na usg to u mnie jak lekarz robil usg kilka godzin zanim urodzilam to wyszlo ze mala wazy 3300 a urodzila sie 2900
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
karen fajny pajacyk
Moim zdaniem na zimę nie ma sensu krótkich.. Ja będę celować w raczej długi rękaw
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, że chociaż wy mnie rozumiecie, ale wczoraj już mi nerwy puściły. Czasami cieszę że tu jesteśmy sami i uniknę za żywo takich "rad" a telefonicznie zawsze może coś przerwać
Co się dziś dzieje z wizażem, na tel nie mogłam nic pisać. mojakaren ja zamówiłam właśnie tego pajaca, jak robiłam zamówienie w smyk bo nie mogłam się oprzeć Twoja siostra tez ma fajne podejście. czarnulax a co za badania masz dzisiaj ? |
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że pajac się spodobał ![]() Na 68 to raczej za duży, bo to na 6 m-czne dziecko, a 6 m-cy wypada w wakacje, będzie gorąco ![]() Ja mam na razie bodziaki i z krótkim i z długim. Ubierasz bodziak + pajaca na to ![]() To tak, jak ubieram siebie w zimie: spodnie mam na sobie jedne, ale na górze mam dwie warstwy zawsze: bluzkę + sweter/bluzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

Ja się dzisiaj dowiedziałam że 19.08. nie ma mojej Pani Doktor i wizyte mam przełożoną na 02.09... 

I akurat teraz chce mi się pić jakbym chlała wczoraj pół nocy
Na rozmiar 68 wezmę: