|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Dziewczyny jaki macie patent na suche koziury w nosku? Zuzia ma w jednej dziurce głęboko i nijak nie mogę się do niej dostać.
Położna kiedyś mi radziła, żeby namoczyc delikatnie patyczkiem do uszu i potem ją odciągnąć. Wczoraj tak zrobiłam to w trakcie jak wsunęłam patyczek zniknęła z pola widzenia, przez noc franca wyschła i dalej menda siedzi :/
#1353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Poka pokaaa
![]() |
#1354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ala znów odwrotnie - na brzuchu zasypia sama z radością ale na noc żeby zasnęła na plecach to musimy kombinować i czasem idą w ruch szumy U nas to samo, głodomór się zrobił taki że szok. Coraz częściej muszę dwie piersi podawać. A do tego mocno zwiększyła aktywność ssania, bo doi równo i w 10-15min max opróżnia jednego cyca Za to coraz mniej ulewa, ależ się cieszę ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak z ciekawości, ile was kosztuje mm? To chyba spory wydatek w skali miesiąca co?
#1356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A moze Szumis? Albo jakaś fajna aplikacja? Ja lubię Rain, Rain :P dobrze mi sie śpi przy burzy ![]() ![]() Ula je raz pol, raz jedna, raz dwie, a raz trzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
Appki nie dają rady, ani szum suszarki ani inny, tylko jest dym jak próbujemy z niej frajerkę zrobić
![]() Aaaaaaaa, chciałaby uscislic, ja nie śpiewam kolysanek, broń Boże tych pięknych uszu mojego dziecka! Puszczam z yt, takie jedne pozytywkowe wybitnie jej podpasowaly ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Czego matka nie zrobi dla swojego dziecka, nawet bufet rozbuduje!
#1358 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My dajemy max 2 butelki dziennie to w skali miesiaca ok 20€ Gdyby bylo tylko mm to bym poszla z torbami :p Cytat:
Sol fizjologiczna i frida. Wszystko wychodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Konto usunięte
|
Zapomnialam napisac o alergii pokarmowej. Bo wyszla u nas lekka i nie jest to wysypka o dziwo.. pojawily sie takie zolte strupki luszczace sie na platkach uszu i czole. Myslalam ze to jakies podraznienie czy cos.. ale polozna gadala ze alergia.Pytala czy jadlam cos w kilogramach, ale no ja totalnie nic.. wiec kazala po prostu obserwowac to,jesc dalej i patrzec po czym sie zaostrza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Zadomowienie
|
Zabcia Maltan jest mascia na brodawki, sa 2.pojemnosci 10g i 40. To jest na bazie glukozy, nie probowalam smaku bo mi sie skonczyla juz wiec nie powiem ale jak na glukozie to moze jest lekko slodka. Nie trzeba jej zmywac do karmienia.Bepanthen natomiast musisz zmyc.Moze dlatego mala nie chce piersi tym wysmarowanej. Maltan troche goi, mnie pomogl. teraz zmienilam na lanoline z Ziaji i mam problem bo mi strasznie brudzi wkladki a uzywam wielorazowych i nie moge tych zoltych tlustych plam doprac.Maltan jest lekki jak krem i bialy.O tyle lepszy od lanoliny ze jak bardzo Cie bola brodawki to smarowanie nim nic nie boli. Moze sproboj.
A na dziury jak masz mocnego ssaka to masci nie pomoga raczej ale pociesze Cie ze mnie sie zaczyna goic chora piers. Sama, chyba mala doszla do wprawy z zasysaniem.Boli nadal ale.mniej i jakby dziura mniejsza.Kolezanka z tym.samym problemem mowi ze juz prawie zagojona.Maly skonczyl 2.miesiace.Takze...zagois z sie tylko trzeba czasu. Cytat:
Marze o tym zeby moja chciala w ogole na brzuchu zasnac...co tam odkurzacz...;-) ps, jak Wam ida cwiczenia? zgodnie z zaleceniem.poloznej nic z tym nie robimy, sama wykichuje, raz sa a raz ich nie ma, mowila nam polozna ze czyscic tylko jak jest mokry glut utrudniajacy oddychanie to by tlumaczylo to wietrzysko...ale ja tez chcialam spacerek...
![]() |
#1361 | |
Zakorzenienie
|
A
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1362 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Moja Gadzina to samo. Jakies 3-4 karmienia sa w duecie cyckowym. Reszta solo. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Ja wlasnie rozpakowuje gemini |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Zadomowienie
|
Odpaliłam na przeglądarce co to jest ta frida. Czy ja dobrze widzę że to się "zasysa" ustami? Nie wpadnie mi ten koziur do gardła?
#1365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale katarkiem lepiej odciagniesz
![]() |
#1366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed urodzeniem małej stwierdziłam, że tylko katarek, przecież nie będę glutów zasysała ustami, a jak się pojawiła na świecie do szybko domawiałam fridę bo jak tu dziecko do odkurzacza podłączyć??? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Juz kukam na te muszle. A dopiero kupilam nakladki bambusowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zadomowienie
|
Ubralam spodnie ciazowe, ale ze mnie laska haha
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zadomowienie
|
kurcze no to moja Emi lepiej wtedy wlasnie lapie piers jak tak sie poslizga, bo od razu robi taki maly dziubek a tak.to jej latwiej jakos te usteczka ulozyc przy poslizgu
Wlasnie odkrylam patent z wkladkami zadenn vanish tego nie puszcza schodzi po mydle w plynie...troche mydla potrzec i sa bielutkie...moze komus sie to przyda...dla mnie Eureka
#1371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Które najlepsze? Albo z jakimi macie doświadczenie i możecie polecić?
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kukam wlasnie na te muszle. Dziewczyny, Kocie jakas firma konkrernie czy obojetne lovi?akuku? Philips jakas cena kosmiczna ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Haha probowalam Pysie odcisgna z klaty, krzyk przez sen,jeden dlugi poki nie zostawialam jej w spokoju. Wszystko fajnie,ale ja za niedługo zostaje sama. I weekend tez.
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam wielorazowki z Aventu bawelniane a mam ochote na bambusowe jeszcze
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 | |
Zakorzenienie
|
Spróbuję obfocić później
Cytat:
![]() Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-06-17 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zadomowienie
|
Ol jeeeee! Moja chusta doszla. Maly zasnal, bede go meczyc teraz :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
Zlamało nam gruszke w ogrodzie i pozrywalo pranie ze sznurka, a na drodze lezy wylamane drzewo - bedzie burza stulecia ! Musze sie wtulic do mojej córy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Zakorzenienie
|
U nas pozalewało wszystkich sąsiadów (my na szczęście jesteśmy ciut wyżej), ale w firmie mieliśmy powódź w piwnicy i mąż właśnie przyjechał się przebrać- nawet bokserki miał mokre
![]() Urshoola, fakt, smarowałam sutki lanoliną przed porodem i wciąż miałam takie tłuste żółte plamy na piżamie... Ja myślałam o tych wełnianych wkładkach, ale drogie (chociaż niby wystarczą dwie pary tylko) i jakieś ceregiele z praniem i suszeniem na razie mnie odstraszyły... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas już przeszło i momentalnie wyszło słońce. Chociaż wiatr nie ustał więc może to nie koniec |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez zastanawiam sie nad wielorazowkami bo strasznie piecze sie w tych zwyklych w taka pogode ![]() U nas tez juz slonce - glupia ta pogoda dzisiaj. Moglby ten wiatr ucichnac bo nieprzyjemnie siedziec w ogrodzie. Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-06-17 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.