![]() |
#1381 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mąż też się boi kolejnej ciazy ze wzgledu na poprzednia tym bardziej ze teraz strach jest wiekszy bo w domu mamy dziecko. Ja staram sie go przekonywac ze przeciez kolejna ciaza bedzie inna, ze sytuacja ktora mielismy jest na tyle rzadkim przypadkiem ze trzeba by miec mega pecha zeby sie powtorzyla. Wierze w to ze bedzie dobrze, a moze tak bardzo chce drugiego dziecka ze sie oszukuje. Jedno wiem trzeba wierzyc ze bedzie dobrze ![]() Cytat:
My smigamy w gondoli na szczescie bo nie mamy nadal kombinezonu ![]() Tak zapytam w temacie ubranek jak Ci sie sprzedaja? A Twoje ubrania tez gdzies wystawiasz - ja spakowałam dwa worki i czekam az sobie zdjecia zrobia i sie same wystawia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nawet pościel i kocyki mam w uniwersalnych kolorach 🙈 Cytat:
![]() Dynia, cukinia moze burak ? Hmmm. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz W temacie zabawek u Sroki na blogu nowy wpis dotyczący zabawek właśnie, spodobała mi się kula sensoryczna, którą pokazuje http://www.ekomaluch.pl/b-toys-kula-...pilkami-6-m-cy choć pewnie piłki z zoologicznego tańsze prawda Manu ? ![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-11-15 o 20:01 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
No_doubt, cholera, do kitu z tym pobieraniem!
Mia, bo lekarka już coś smęciła o glutenie i rozszerzaniu diety, nie chce mi się wysłuchiwać. Chociaż raczej nie zamierzam się z nią widzieć w najbliższym czasie (odpukać) więc może obejdzie się bez ściemniania ![]() Kurde, Marysia ma całe czerwone plecki. Nie wiem od czego. Na brzuszku trochę też. Nie wiem czy to te rajty faktycznie... był krochmal plus sudokrem. Zobaczymy jak jutro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I jeszcze męczy mnie temat tych meningokoków, lekarka wypisała nam receptę i praktycznie zadecydowała za nas, że szczepimy. Ja cały czas nie wiem czy jest sens... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatulek się nawet śmiał że królika w buraczkach jej serwuję niczym Makłowicz jakiś ![]() Ale szczerze mówiąc to jak spróbowałam to ja sama bym tego nie zjadła ![]() ![]() Mięsko oczywiście osobno gotuję i później dodaję do warzyw ![]() Cukinii Ala jeszcze nie próbowała za to dynia wchodzi aż miło. No i gotuje się ją znacznie szybciej i łatwiej niż buraka bo w sekundę jest mięciutka. A buraka trzeba obierać i potem dłuuugo się gotuje zanim będzie miękki. Dawaj dynię jutro ![]() Jeśli chodzi o spacerówkę to najpierw przymierzyłyśmy się do naszej Graco z 3w1. No i porażka. Buda maleńka, niemal zero ochrony przed wiatrem. Do tego jakoś dziwnie Ala leżała w tym kubełku rozłożonym na płasko. Wiedziałam, że nie damy rady przetrwać w tym zimy więc następnego dnia kupiliśmy Nico. Niestety designem nie powala, to typowy częstochowski czołg których absolutnie nie chciałam jak wybieraliśmy pierwszy wózek. Ale jeśli chodzi o funkcjonalność to jest ekstra bo ma ogromną budę która całkowicie chroni przed wiatrem, deszczem itp. Do tego porządne, duże koła dzięki którym wreszcie gładko prowadzę wózek. A nie pseudo-pompowane plus piankowe tak jak w Graco, który telepał mi się jak jakiś blaszak. Nico rozkłada się na całkiem płasko, Ala i tak po dwóch minutach na spacerze zasypia więc zupełnie nie buntuje się na pozycję leżącą, mam nadzieję, że pojeździmy tak jak najdłużej. Ubieram ją w kombinezon (mamy dwie używki z f&f ![]() ![]() W każdym razie cieszę się, że nabyliśmy Nico bo mam wreszcie porządny wózek na nasze wertepy i taki w którym spokojnie przetrwamy zimę. A na wiosnę będę chciała sprzedać Graco i za tą kasę kupić jakąś parasolkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Że jesteście z nią/nimi mimo wszystko... ja nie trawilam jak mi rodzice mówili, że będzie dobrze, nic nie mówiłam, bo wiedziałam, że chcą dobrze, ale miałam ochotę krzyczeć, że już nie jest dobrze, że wybijają we mnie igłę obok główki mojego dziecka...że jest ryzyko poronienia...ja nie widziałam, czy będzie dobrze... Wystarczy sama obecność...u nas wyszło ok i mam nadzieję, że taki sam wynik otrzyma kuzynka Twojego męża ![]() Cytat:
byłam i po wynikach pappa się usunelam na dwa miesiące... Także współczuję przeżyć.... Dzięki... Cytat:
![]() No właśnie z tym glutenem. Jak wprowadzacie? Kasza manna?
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
Mia pytałaś jeszcze o ubranka
Alusiowe sprzedaję na insta i tam całkiem dobrze się rozchodzą ![]() A swoje sprzedawałam głównie na allegro ale teraz mi się nie chce a też mam sporo rzeczy które leżą i czekają aż je obfocę. Często też wymieniałam się na wizażu (link w podpisie) ale ostatnio nic ciekawego tam nie ma, wcześniej dużo więcej dziewczyn zakładało swoje wątki i można było ustrzelić naprawdę fajne rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W temacie szczepień to się nie wypowiadam bo sama nie wiem czy dobrze robie nie szczepiąc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz mamy powrót ciemnieniuszki. Musze sie za nią zabrać. Jutro rano oddać krew. Musze nakarmić Gabi z rana i uciec z lózka tak wcześnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi pediatra zalecił wprowadzić gluten podając po łyżeczce kaszki Nestle (chyba najbardziej sztuczny skład ![]() ![]() Nie wchodziłam w dyskusję, przytaknęłam a i tak zrobiłam po swojemu tj dwa razy dałam łyżeczkę zwykłej manny do zupki. Nic się nie działo, wszystko było ok to zaprzestałam i już daję same zupki bez żadnej kaszy Ale nie wiem czy to najlepszy sposób, myślę, że równie dobrze możesz dać skórkę chleba do pociumkania i już gluten wprowadzony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
czeko, co można powiedzieć...tylko tyle, że jesteś z nimi. Jak mi ktoś mówił, że będzie się modlił, żeby było dobrze, to mówiłam, że lepiej niech pomodli się o siłę, żebyśmy byli w stanie przyjąć wynik badania jaki by nie był.
no_doubt, nie ma co się bujać z glutenem - skórka od chleba do łapki, albo jak sobie gotujecie makaron to później małej jednego kluska w łapkę i niech sobie mamle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zadomowienie
|
Aggasek, z tym sudocremem też byłabym ostrożna, on bardzo wysusza, może bardziej coś nawilżającego.
No_doubt, właśnie to takie gadanie "wszystko będzie dobrze" to takie bez sensu, ale to trzeba przeżyć, żeby zrozumieć. Ale lepiej nie przeżywać i nie próbować nawet zrozumieć, bo takie przeżycia są straszne - współczuję.
#1397 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
Co do zabawek z zoologicznego, ja mam wątpliwości, myślę, że dla zwierzaków ten plastik/ guma jest jednak byle jaki z BPA, BPB itp itc itd ale może się mylę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zadomowienie
|
U nas na dniach kolejna, trzecia i ostatnia dawka szczepionki wzw b i też nie wiem co robić z tymi szczepieniami na mnemingo i pneumo
#1399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przekonałaś mnie jutro bedzie dynia szkoda mojego czasu na buraka bo Iga poki co zjada trzy łyżeczki maks ![]() ![]() Bebetto Nico kojarze z moich poszukiwan wózkowych i jedynie co pamietam ze mial mega wielka gondole ze byl wysoki i dla mnie za ciężki. Może wersja spacerowa jest lepsza ![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zadomowienie
|
Dlatego potraktowałam jej komentarz z przymrożeniem oka, to starsza pani, ledwo trzyma długopis w dłoni - ja nie wiem czy ona Hubcię widzi czy nie, ma grube okulary i 70 już chyba liczy wiosen
![]()
#1401 |
Moderatorka z pazurem
|
Jest fajna znizka w pandorze u mojego prezesa od znizek. Jak ktos chce poznac szczegoly to zapraszam na fb priv. Szybka akcja bo zamowienia zbiera tylko do konca tygodnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Rose, piszę na fb
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Fab i jak Ci się to Nico podoba?
#1406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przekażę jej Twoją diagnozę na najbliższej wizycie w przyszłym tygodniu ![]()
![]() |
#1407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać jak się sprawdza ten bidon który zamówiłaś bo też się na niego czaję. Kupiłam za to doidy i będziemy testować jak przyjdzie Nico jest duży, to fakt. Ale wbrew pozorom prowadzi mi się go o niebo lepiej niż lekki Graco. Ja też do tej pory głównie po chodniku spacerowałam ale mamy tyle pięknych miejsc wokół, leśnych i polnych ścieżek. Aż szkoda, że z tego tak mało korzystałam, mam nadzieję, że teraz się to zmieni jak mamy bardziej terenowy wózek Ostatni akapit - ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | ||||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
![]() Mam Linomag. Jutro zobaczę. Mia, bardzo mi przykro z powodu Twojego taty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-15 o 21:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
Tak jak już pisałam, ta ogromna budka jest idealna na taki okres jesienno-zimowy. Mogę być spokojna że mi dziecka nie przepi*dzi
![]() Wizualnie to moze nie jest szczyt moich marzeń, ale wiem już że nie można mieć lekkiego, zgrabnego wózka który jednocześnie będzie miał solidne koła i nadawał się na wyboiste tereny. Przemęczyłam się pół roku z typowo miejskim wózkiem więc teraz jednak stawiam na funkcjonalność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.