METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-23, 18:45   #1381
kffiatusek
Raczkowanie

jak zagospodarować nieustawny pokój?

Dziewczyny, prosze Was o pomoc . Planuje mały remont . Chce jakoś zagospodarować pokój na mojej działce. Problem w tym że jest całkiem nieustawny. Obydwie boczne ściany są pod skosem (od sufitu do podłogi). Ściany są niestety w boazeri i raczej musi tak zostać. Poza tym pokój jest ciemny i musze go jakoś rozjaśnić (światło do pomieszczenia wpada tylko rano). Może macie jakieś ciekawe pomysły? Jestem otwarta na propozycje .

A oto szkice pokoju:

wymiary (mniej-więcej) - http://img358.imageshack.us/my.php?image=wymiarynm9.png

wygląd- http://img473.imageshack.us/my.php?image=pokoikco6.png
kffiatusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 19:26   #1382
motylek
Rozeznanie

Dot.: metamorfoza pokoju

Mysle, ze ta pierwsza opcja jest najlepsza. Obraz ladnie sie komponuje i nie "zagraca" calego widoku Ja bym tak zostawila
motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-23, 19:58   #1383
tarasia
Wtajemniczenie

Dot.: kochane moje, najukochańcze...mój domek -zbiór linków

AsIIIcA poszukaj czegoś na decoupage-u. Z tego co pamiętam, tam były zdjęcia odmalowanych mebli

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-24, 09:15   #1384
kffiatusek
Raczkowanie

Dot.: jak zagospodarować nieustawny pokój?

up! czekam na odpowiedzi..
Stary 2007-03-24, 13:10   #1385
kffiatusek
Raczkowanie

dlaczego nikt sie tym wątkiem nie interesuje?
Stary 2007-03-24, 13:32   #1386
ADREMIMA
Raczkowanie

Witam
Podobny pokój jest u moich rodziców na działce. Też nie ma co i jak ustawic.
Ponieważ jest na piętrze, rodzice wstawili tylko łóżka i służy jako pokój do spania lub odpoczynku.
ADREMIMA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-24, 16:47   #1387
kffiatusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ADREMIMA Pokaż wiadomość
Witam
Podobny pokój jest u moich rodziców na działce. Też nie ma co i jak ustawic.
Ponieważ jest na piętrze, rodzice wstawili tylko łóżka i służy jako pokój do spania lub odpoczynku.
no widzisz, a ja musze "stworzyć" z tego pokój dzienny i sypialnie w jednym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-25, 20:54   #1388
AsIIIcA
Przyczajenie

Dot.: kochane moje, najukochańcze...mój domek -zbiór linków

Niom dziekuje dziekuje, napewno tam popatrze
AsIIIcA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-25, 21:36   #1389
hobuś
Raczkowanie

Od razu przyszedł mi na myśl taki pomysł, żeby pod jednym ze skosów zrobić półki. Chodzi mi o takie, które by się wpasowały w ten skos. Jedyny problem z nimi byłby taki, że trzebaby je albo zrobić samemu albo na zamówienie.

Pod drugim ze skosów, np. pod oknem też zrobić takie półki / regaliki które by się wpasowały w architekturę pokoju, ale przystawić tam łóżko (półki mogłyby pełnić rolę nocnej szafki, czy schowków na potrzebne rzeczy)

Mam nadzieję, że zrozumiałaś choć trochę jeśli nie to może coś uda mi się machnąć w paincie

pozdrawiam
hobuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-26, 09:15   #1390
apollo72
Raczkowanie

gdybys napisała cos wiecej o tym jak chcesz spedzac czas w tym pokoju to postarm sie cos pokombinowac! sama mieszkalam w podobnym pokoiku całą zime
rozumiem ze potrzebujesz:
- lóżko/sofe rozkladana
- jakies szafki na szpargały (duzo?)
- stolik do przysiadania sie? biurko?
- kąt do siadania ze znajomymi?
...
pierwsze co przychodzi mi na mysl to to, ze skoro pokój niski - trzebaby w nim "życ nisko" czyli jesli stoliczek, to w stylu japońskim (+ np. poduchy do siadania), kanapy, kapy, niskie mebelki, mieciutki dywan zachecający do polegiwania
a jesli chodzi o swiatło, to podstawa. skoro brak naturalnego (czy za drzwiami jest zadaszony balkon czy nie? jak nie, to nie tak zle, ja mialam calkiem ciemno bo byl zadaszony) i skoro jest juz i tak ciemno przez boazerię - to jak najwiecej sztucznego. w miejscu do czytania, lampki wszelkiego rodzaju klimatyczne, swieczki jesli lubisz, a nawet reflekrotki podswietlajace jakies elementy w głębi lub nad oknem (taki styl kuchenny)...
kliedys widzialam tez rozwiazanie z takim "niby oknem" na skosie. gdybys miala ochote sie pobawic i troche zainwestowac, to mozna wydrukowac jakies wielkie zdjecie na odpowiednim papierze/tkaninie, rozpiac je na dowolnej ramie i podswietlic od spodu (efekt ciekawy, choc nie naturalny)... oczywiscie nie musi to byc zdjecie, wystarczy popuscic wodze fantacji
no i jeszcze mozna pomalowac boazerie jakas farba zeby rozjasnic wnetrze, ale ja osobisce nie polecam. wszystko jednak zalezy od stylu jaki lubisz
acha, no i ja bym dała jakiejs zieleni, a latem otwierała drzwi jak najczesciej, a na balkonie (domyslam sie ze jest i to pewnie z miłym z widokiem) ustawić drweniane czy wiklinowe foteliki, krzesełka, leżaki, jakąś wieksza donice z zielskiem... zeby było jak najbliżej natury
apollo72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 12:06   #1391
cali80
Raczkowanie

Jeśli taka ściana to jakie dodatki?

Chcę w nowym domu pomalować jedna ścianę jak na załączonym zdjęciu-prawdopodobnie zamiast bieli będzie kolor waniliowy lub kremowy-tyle wiem, a jakie dodatki? Meble, zasłony?? Dodam, że będzie to salon-sypialnia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia (3) 4.jpg (65,2 KB, 84 załadowań)
cali80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-27, 14:43   #1392
motylek
Rozeznanie

Dot.: Jeśli taka ściana to jakie dodatki?

kolory stonowane, beze, brazy, ale tez mozesz poeksperymentowac z kontrastami czerwienie, zielenie. Jednak trzeba to lubic i nie bac sie
motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 20:11   #1393
kffiatusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hobuś Pokaż wiadomość
Od razu przyszedł mi na myśl taki pomysł, żeby pod jednym ze skosów zrobić półki. Chodzi mi o takie, które by się wpasowały w ten skos. Jedyny problem z nimi byłby taki, że trzebaby je albo zrobić samemu albo na zamówienie.

Pod drugim ze skosów, np. pod oknem też zrobić takie półki / regaliki które by się wpasowały w architekturę pokoju, ale przystawić tam łóżko (półki mogłyby pełnić rolę nocnej szafki, czy schowków na potrzebne rzeczy)

Mam nadzieję, że zrozumiałaś choć trochę jeśli nie to może coś uda mi się machnąć w paincie

pozdrawiam

Właśnie zastanawiałam się nad takimi rodzaju półkami . Z tego co sie dowiedziałam w okolicy jest pan, który robi takie mebelki na zamówienie i tanio bierze. Nawet mam pomysł żeby je pomalować później na jasno co dodatkowo rozświetli pokój . Zastanawia mnie jedno.. musze w tym pokoju zmieścić łóżko i meterac, bo w weekendy przyjeżdża siostra i musi na czymś spać ewentualnie można by było materac gdzieś upchać , ale nie chce miec w pokoju efektu zagracenia..
Stary 2007-03-27, 21:20   #1394
hobuś
Raczkowanie

Te półki to będzie chyba najlepsze rozwiązanie. (jak będę mieć trochę czasu to zeskanuje, bo gdzieś miałam jak je zrobić samemu)
Co do materaca to może dobry by był wielofunkcyjny? Tzn. jeżeli ktoś chce na nim spać to niech służy jako łóżko, a na codzień może być jako leżanka czy coś takiego na czym można się położyć i poczytać albo pogadać z przyjaciółką

Może niezłym pomysłem byłoby wstawienie łóżka spod którego wysuwa się drugie? Meble vox mają takie. Tylko musiałabyś się zorientować, czy ono nie będzie zbyt wysokie
Stary 2007-03-28, 08:20   #1395
apollo72
Raczkowanie

a moze wzdłuż jednej ze scian ustawisz cos w tym stylu? na wierzchu mozna poustawiać wiele rzeczy, a wszystkie szpargaly zmieszcza sie w srodku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1aa.jpg (23,8 KB, 49 załadowań)
Stary 2007-03-28, 13:41   #1396
kffiatusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez apollo72 Pokaż wiadomość
gdybys napisała cos wiecej o tym jak chcesz spedzac czas w tym pokoju to postarm sie cos pokombinowac! sama mieszkalam w podobnym pokoiku całą zime
rozumiem ze potrzebujesz:
- lóżko/sofe rozkladana
- jakies szafki na szpargały (duzo?)
- stolik do przysiadania sie? biurko?
- kąt do siadania ze znajomymi?
...
pierwsze co przychodzi mi na mysl to to, ze skoro pokój niski - trzebaby w nim "życ nisko" czyli jesli stoliczek, to w stylu japońskim (+ np. poduchy do siadania), kanapy, kapy, niskie mebelki, mieciutki dywan zachecający do polegiwania
a jesli chodzi o swiatło, to podstawa. skoro brak naturalnego (czy za drzwiami jest zadaszony balkon czy nie? jak nie, to nie tak zle, ja mialam calkiem ciemno bo byl zadaszony) i skoro jest juz i tak ciemno przez boazerię - to jak najwiecej sztucznego. w miejscu do czytania, lampki wszelkiego rodzaju klimatyczne, swieczki jesli lubisz, a nawet reflekrotki podswietlajace jakies elementy w głębi lub nad oknem (taki styl kuchenny)...
kliedys widzialam tez rozwiazanie z takim "niby oknem" na skosie. gdybys miala ochote sie pobawic i troche zainwestowac, to mozna wydrukowac jakies wielkie zdjecie na odpowiednim papierze/tkaninie, rozpiac je na dowolnej ramie i podswietlic od spodu (efekt ciekawy, choc nie naturalny)... oczywiscie nie musi to byc zdjecie, wystarczy popuscic wodze fantacji
no i jeszcze mozna pomalowac boazerie jakas farba zeby rozjasnic wnetrze, ale ja osobisce nie polecam. wszystko jednak zalezy od stylu jaki lubisz
acha, no i ja bym dała jakiejs zieleni, a latem otwierała drzwi jak najczesciej, a na balkonie (domyslam sie ze jest i to pewnie z miłym z widokiem) ustawić drweniane czy wiklinowe foteliki, krzesełka, leżaki, jakąś wieksza donice z zielskiem... zeby było jak najbliżej natury
Witam! Już wczoraj miałam Ci odpisać, ale nie miałam na tyle czasu .

A więc zaczne od tego, że w pokoju będe pomieszkiwała w lato . Jeżeli chodzi o potrzebne rzeczy:
-łóżko już tam mam, takie niskie i wyygodne
-drobiazgów dużo nie mam, ale jakaś mała ilosć szafeczek, gdzie można by było coś schować by sie oczywiście przydała
-jeżeli chodzi o miejsce do siedzenia to chciałabym jakiś mały stół, przy którym można by było wygodnie usiąść, poczytać gazete itd.

Balkon mam wąski, a długi i po bokach zabudowany, co właśnie powoduje że do pomieszczenia wpada mało światła. Jeżeli chodzi o malowanie boazeri to też nie jestem za.. Widziałam u paru osób i nie podobało mi się. Oswietlenie jak najbardziej , tylko reflektorki chyba odpadają, bo nawet nie wiem jak je zamontować .

p.s- w remont nie chciałabym dużo inwestować, bo to domek letniskowy i pomieszkuje tam jedynie w lato.
Stary 2007-03-28, 13:49   #1397
kffiatusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hobuś Pokaż wiadomość
Te półki to będzie chyba najlepsze rozwiązanie. (jak będę mieć trochę czasu to zeskanuje, bo gdzieś miałam jak je zrobić samemu)
Co do materaca to może dobry by był wielofunkcyjny? Tzn. jeżeli ktoś chce na nim spać to niech służy jako łóżko, a na codzień może być jako leżanka czy coś takiego na czym można się położyć i poczytać albo pogadać z przyjaciółką

Może niezłym pomysłem byłoby wstawienie łóżka spod którego wysuwa się drugie? Meble vox mają takie. Tylko musiałabyś się zorientować, czy ono nie będzie zbyt wysokie
z tym wielofunkcyjnym matracem to dobry pomysł, bo kupowanie nowego łózka niestety nie wchodzi w gre.. z resztą te które mam jest niskie i bardzo wygodne

jak bys mogła to zeskanuj, byłam bym baardzo wdzięczna
Stary 2007-03-28, 16:29   #1398
apollo72
Raczkowanie

To moze cos w tym guscie? :
- łóżko (da sie pod nim przechowywac materac? taki np. ze starego łózka, ew. dmuchany?)... nocą moznaby je rozkladac w miare potrzeby, a w dzin, po zwinieciu poscieli np. "pod sciane" dobrze pelnoloby funkcje kanapy?
- fotel (stary przykryty fajną narzutą albo jak lubisz cos w stylu fatty (załączam nizej) http://www.wizaz.pl/forum/showthread...mebelki+fatty)... fotel idealnie dopasowuje sie pod skos (wiem z doswiadczenia), i dla mnie jest o wiele przyjemniejszym miejscem do czytania (i łózeczko oczywiscie ) od stołu i krzesła... szczególnie pod oknem. ale jak wolisz to spróbuj z wyzszym stolikiem i krzesłami, tez powinno sie pomiescic
- nocna szafka z lampką
- stoliczek na srodek pokoju (do łózka, do fotela, do przysiadania sie na poduchach, ktore mogą sie walac wszedzie )... wazne zeby byl w miare niski i łatwy do przesuwania (no chyba ze wolisz wiekszy z krzesłami)
- jakas szafka, niska, np. w stylu takich jak zamiescilam wyzej (jest duzy wybor, a wlasciwie mozna łatwo skombinowac samemu ze starych szafek, kwestia weny tworczej!)... tam łatwo bedzie pochowac szpeje
- za drzwiami zmiesci sie pewnie cos wyzszego, moze wieszak? moze półki na prostej scianie? a moze jeszcze cos innego? tam stosunkowo łatwo cos ustawic, bo jest najwyzej
acha... a czy drzwi balkonu masz otwierane na zewnątrz? bo jesli do srodka, to troche utrudnia sprawe, ale mozna troche zmodyfikowac i tez bedzie wszystko grało.
a reszta jak dla mnie to kwestia dodatków. ja postawilabym kwiaty na oknie (lub w okolicy), nawet taki jakis jeden wielki krzaczor zeby bylo przyjemniej w tym wylozonym drewnem pokoiku... poza tym duzo jasnych dodatkow. moze jakos łatwo zamontowac na skosie zdjecia w ramkach Passe-partout? na ziemi pod sotliczkiem (koło łózka) fajnie by sie sprawdzał miekki dywanik (moze okragly lub owalny dla odmiany? pokój nie bedzie sprawiał wrazenia korytarza do drzwi balkonowych)...
kolorystycznie utrzymałabym wszystko w bielach i kremowych bezach, zeby nie zaciemniac za duzo... nawet wystarczy jak lampkom zrobisz sama papierowe abazury, takie zwyczajne, walcowate czy o przekroju kwadratu... mozesz tez cos powycinac, bedzie ciekawszy efekt rozproszenia swiatła na drewnianych skosach wieczorkiem do tego jakas jasna narzuta na łózko czy ew. fotelik, jakies jasne dodatki na szafeczkach... a w oknie jakis drobiazg dla rozweselenia (szkiełko czy delikatna zwiewna firanka)...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fatty.jpg (16,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1aa.jpg (23,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg awokado_bawelna_art2_1_.jpg (21,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z gory.jpg (81,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nadzien.jpg (55,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nanoc.jpg (57,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2007-03-28, 17:16   #1399
kffiatusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez apollo72 Pokaż wiadomość
To moze cos w tym guscie? :
- łóżko (da sie pod nim przechowywac materac? taki np. ze starego łózka, ew. dmuchany?)... nocą moznaby je rozkladac w miare potrzeby, a w dzin, po zwinieciu poscieli np. "pod sciane" dobrze pelnoloby funkcje kanapy?
- fotel (stary przykryty fajną narzutą albo jak lubisz cos w stylu fatty (załączam nizej) http://www.wizaz.pl/forum/showthread...mebelki+fatty)... fotel idealnie dopasowuje sie pod skos (wiem z doswiadczenia), i dla mnie jest o wiele przyjemniejszym miejscem do czytania (i łózeczko oczywiscie ) od stołu i krzesła... szczególnie pod oknem. ale jak wolisz to spróbuj z wyzszym stolikiem i krzesłami, tez powinno sie pomiescic
- nocna szafka z lampką
- stoliczek na srodek pokoju (do łózka, do fotela, do przysiadania sie na poduchach, ktore mogą sie walac wszedzie )... wazne zeby byl w miare niski i łatwy do przesuwania (no chyba ze wolisz wiekszy z krzesłami)
- jakas szafka, niska, np. w stylu takich jak zamiescilam wyzej (jest duzy wybor, a wlasciwie mozna łatwo skombinowac samemu ze starych szafek, kwestia weny tworczej!)... tam łatwo bedzie pochowac szpeje
- za drzwiami zmiesci sie pewnie cos wyzszego, moze wieszak? moze półki na prostej scianie? a moze jeszcze cos innego? tam stosunkowo łatwo cos ustawic, bo jest najwyzej
acha... a czy drzwi balkonu masz otwierane na zewnątrz? bo jesli do srodka, to troche utrudnia sprawe, ale mozna troche zmodyfikowac i tez bedzie wszystko grało.
a reszta jak dla mnie to kwestia dodatków. ja postawilabym kwiaty na oknie (lub w okolicy), nawet taki jakis jeden wielki krzaczor zeby bylo przyjemniej w tym wylozonym drewnem pokoiku... poza tym duzo jasnych dodatkow. moze jakos łatwo zamontowac na skosie zdjecia w ramkach Passe-partout? na ziemi pod sotliczkiem (koło łózka) fajnie by sie sprawdzał miekki dywanik (moze okragly lub owalny dla odmiany? pokój nie bedzie sprawiał wrazenia korytarza do drzwi balkonowych)...
kolorystycznie utrzymałabym wszystko w bielach i kremowych bezach, zeby nie zaciemniac za duzo... nawet wystarczy jak lampkom zrobisz sama papierowe abazury, takie zwyczajne, walcowate czy o przekroju kwadratu... mozesz tez cos powycinac, bedzie ciekawszy efekt rozproszenia swiatła na drewnianych skosach wieczorkiem do tego jakas jasna narzuta na łózko czy ew. fotelik, jakies jasne dodatki na szafeczkach... a w oknie jakis drobiazg dla rozweselenia (szkiełko czy delikatna zwiewna firanka)...

Pod łózkiem niestety materacu przechowywać się nie da, bo nie ma tej "wnęki" pod spodem. Drzwi balkonowe otwierają sie do środka i na zewnątrz , bo są podwójne. Zapomniałam jeszcze dodać że mam wbudowaną mini szafe (również z boazeri) o szerokości mniej więcej 60 cm (po prawo od drzwi jak sie wchodzi). W starym wyposażeniu pokoju oprócz łóżka mam jeszcze 2 fotele, ławe, 2 szafki( jedna taka mniejsza z dźwiczkami, a druga taka podłużna otwierająca się od góry-wcześniej chowałam tam pościel) i lustro. Z tych rzeczy chciałabym zostawić jeden fotel (bo jest ok, wystarczy go tak jak mówiłaś przykryć jakimś pledem). Zastanawiam się na dywanem.. bo pod starym dywanem jest i odznacza się jaśniejsza podłoga (nie wiem jakim sposobem, ale sie wybarwiła )

p.s- szkice pokoi nie chcą mi sie otworzyć , ale wytężyłam troche oczy i co nieco dojrzałam .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-29, 18:56   #1400
hobuś
Raczkowanie

Zeskanowałam szafki. One są niby przeznaczone do przedpokoju (pod schody), ale myślę, że do takiego pokoju jaki masz też by się dało takie zrobić.
W jakiejś gazecie widziałam bardzo podobne półki do tych, niestety nie mam pojęcia w której, ale te znalazłam w książce.
Poprostu trzebaby tylko zmienić ich wysokość tak, żeby pasowały do Twojego pokoju
Moim zdaniem dobrym pomysłem w takich szafkach są kółka zamiast nóżek. Wtedy masz większe pole manewru przy sprzątaniu, albo jeżeli Ci się znudzi układ to mozna je łatwo poprzestawiać

Jeśli będziesz już miała jakieś pomysły, albo zrobisz remont to daj znać, bo jestem ciekawa jak Ci pójdzie
Stary 2007-03-29, 19:01   #1401
hobuś
Raczkowanie

No tak, jak zwykle się rozgadałam, a zapomniałam załączyć skanów

Proszę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szafka.JPG (12,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szafka2.JPG (40,7 KB, 62 załadowań)
Stary 2007-03-31, 13:06   #1402
kffiatusek
Raczkowanie

hobuś dzięki

Co do remontu to chyba będe go robiła jak będe miała więcej czasu- czyli dopiero w maju.

Jeszcze nie mam ostatecznej koncepcji, ale projekt apollo72 podoba mi się bardzo (dziekiuje Ci bardzo). Narazie będe kompletować różne rzeczy.

A tak się zastanawiam czy do kremo-beżów i zieleni, dodać czerwone akcenty.. hmm..?

Załączam troche dodatków.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (20,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.JPG (40,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (16,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.JPG (35,3 KB, 14 załadowań)
Stary 2007-04-01, 09:50   #1403
kffiatusek
Raczkowanie

a wiecie może gdzie jest największy wybór, fajnych i niedrogich dywanów? mozecie załączyć różne zdjęcia.. byłabym bardzo wdzięczna bo co do dywanu to nie mam pomysłu..
Stary 2007-04-05, 20:19   #1404
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Jeśli taka ściana to jakie dodatki?

Jeśli chodzi o meble to pasowałby kolor olchy,ale ciemny brąz też byłby ok.

W kontrasty bym się nie bawiła, chociaż to w sumie kwestia gustu.Mnie by chyba tak intensywny pomarańcz drażnił w zestawieniu z zielenią,jestem bardziej za kolorami pokrewnymi.
Stary 2007-04-06, 19:56   #1405
karta666
Zadomowienie

GG do karta666 Send a message via Skype™ to karta666
Lightbulb Przerabiam swój pokój. :)

Cześć. Wzięłam się sama za lekkie przerabianie mojego pokoju, a raczej dodawanie jemu jakiegos stylu. Nie zrobilam zdjęć przed tym niestety, a juz jest kilka zmian. Mialam pełno plakatów na scianach, prawie wszystkie zdjęlam, jeden zostawilam, bardzo fajny z Jonnym 11 palcow ^^
kupilam obraz na sciane taki maly, rysunek latarnia morska nad morzem, przypomina mi troche to miejsce z filmu The Ring,jak ktos ogladal to wie
Ksiązki szkolne itd. schowalam do szafy aby miec miejsce zeby dac jakies ozdoby typu kwiatek itd.
Zrobilam sobie z kartonu i bibuly taka doniczke, z tulipanami i rozą z bibuly.
Mam jeszcze kilka pomysłow..
Moze podrzucilibyscie jakies pomysly tanie, albo cos co moglabym sama zrobic do pokoju.
W sumie nie mam az tak duzo pomyslow, no i funduszy nie mam az tak duzo bo jednak nastolatka jestem.
Najwyzej moze uda się na cos naciagnac mame albo uzbierac na cos fajnego.
Moj pokoj nie byl nigdy zly ale dosc nudny w porownaniu z niektorymi pokojami znajomych.
wkleje zdjęcia pokoju, po zdjeciu plakatow juz.
(smieszne ze od razu jakby wydaje sie większy.)

ogolnie to przepraszam za ten okropny bałagan.
ale innych zdjec z poczatku przerabiania pokoju nie mam,
tu jeszcze nic nie ma zrobionego jak cos :P

http://img396.imageshack.us/img396/8106/pokri8.jpg
http://img162.imageshack.us/img162/968/pok1ri4.jpg
http://img406.imageshack.us/img406/2972/pok2ta5.jpg
http://img484.imageshack.us/img484/9056/pok3vg3.jpg

byc moze ktoras z Was tez zechce jakos swoj przerobic,
chetnie bym z nia powymyslala rozne rzeczy do pokoju,
pokazywala fotki po ulepszeniu,
zapraszam wszystkie chętne!
karta666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-07, 08:17   #1406
karta666
Zadomowienie

GG do karta666 Send a message via Skype™ to karta666
Dot.: Przerabiam swój pokój. :)

widze ze nikt nie chce pomoc..
karta666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-07, 19:53   #1407
Sharpay
Przyczajenie

Czyli że jak...My mamy Ci pomóc przerobić pokój, tzn. uwagi itp, czy jak ?
Sharpay jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-07, 22:22   #1408
anka1232
Rozeznanie

Jak dla mnie to tam stanowczo za dużo kolorów i "pierdołów" że tak się wyraże.
Może spróbuj to zrobić w jakiejś tonacji kolorystycznej którą lubisz, nie wiem np zieleń i pomarańcz, czy niebieski i żółty to juz kwestia kto co lubi, ale ważne żeby się jakoś komponowało. I wprowadź tam troche ładu bo narazie to masz chyba straszny "bałagan" (wszytkie starocie zalegają na półkach, tak się przynajmiej wydaje patrząc na zdjęcia) wywal co nie potrzebne a potem pomyśl co byś chciała tam mieć, nawet jeśli nie masz zbyt dużo kasy to wszytko po woli i w końcu będzie ok
anka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 09:28   #1409
Sharpay
Przyczajenie

aaa czyli uwagi ;D
Ja na samym wstępie zaczęła chować pościel lub kłaść na to jakąś ładną narzutę. Tą tapetę zerwała i pomalowała na swój kolor (do wyboru). Meble zmieniła na takie same, a nie taki składak, tu niebieska komoda, obok drewniane biurko. Może jakaś okleina? Podobnie z uchwytami. Może jednak przydadzą się ciepłe kolory, bo zauważ, że Twój pokój jest długi i wydaje się...no mało przytulny. Na niebieskiej komodzie zbyt dużo klamotów. Wywal te rzeczy lub gdzieś wynieś, zostaw tylko telewizor i daj go bardziej na środek, zeby można go było oglądać z łóżka. Tego komputera nie można dać na dół? Będziesz miała więcej miejsca. Na tych półkach też za dużo klamotów. Pochowja gdzieś to wszystko. Fotel obok biurka może zmień na zwykłe krzesło, na nie walnij jakiś ładny materiał/koc w kolorze pościeli. Zresztą koło łózka zdaje się, że masz krzesło. Tam gdzie jest wieża niech zostanie tylko ona, bo te różowe pierdołki trochę zagracają. Te maskotki to samo.
Ale to tylko moje zdanie, Ty zrobisz jak uważasz.

Ojj ostro pojechałam ;D
Sharpay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 18:10   #1410
gosiaczek_
Przyczajenie

Pomoc w umeblowaniu pokoiku :)

Kochane Wizarzanki.

Bardzo prosze o małą pomoc w umeblowaniu mojego pokoju. nie mam żadnego pomysłu. Jak byscie miały wolną chwile to nie pogniewam sie na nowe pomysły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jpg.jpg (19,9 KB, 26 załadowań)
gosiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości