|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Raczkowanie
|
jak zagospodarować nieustawny pokój?
Dziewczyny, prosze Was o pomoc
![]() ![]() ![]() A oto szkice pokoju: wymiary (mniej-więcej) - http://img358.imageshack.us/my.php?image=wymiarynm9.png wygląd- http://img473.imageshack.us/my.php?image=pokoikco6.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Rozeznanie
|
Dot.: metamorfoza pokoju
Mysle, ze ta pierwsza opcja jest najlepsza. Obraz ladnie sie komponuje i nie "zagraca" calego widoku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kochane moje, najukochańcze...mój domek -zbiór linków
AsIIIcA poszukaj czegoś na decoupage-u. Z tego co pamiętam, tam były zdjęcia odmalowanych mebli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak zagospodarować nieustawny pokój?
up! czekam na odpowiedzi..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Raczkowanie
|
dlaczego nikt sie tym wątkiem nie interesuje?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Raczkowanie
|
Witam
Podobny pokój jest u moich rodziców na działce. Też nie ma co i jak ustawic. Ponieważ jest na piętrze, rodzice wstawili tylko łóżka i służy jako pokój do spania lub odpoczynku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Przyczajenie
|
Dot.: kochane moje, najukochańcze...mój domek -zbiór linków
Niom dziekuje dziekuje, napewno tam popatrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Raczkowanie
|
Od razu przyszedł mi na myśl taki pomysł, żeby pod jednym ze skosów zrobić półki. Chodzi mi o takie, które by się wpasowały w ten skos. Jedyny problem z nimi byłby taki, że trzebaby je albo zrobić samemu albo na zamówienie.
Pod drugim ze skosów, np. pod oknem też zrobić takie półki / regaliki które by się wpasowały w architekturę pokoju, ale przystawić tam łóżko (półki mogłyby pełnić rolę nocnej szafki, czy schowków na potrzebne rzeczy) ![]() Mam nadzieję, że zrozumiałaś choć trochę ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Raczkowanie
|
gdybys napisała cos wiecej o tym jak chcesz spedzac czas w tym pokoju to postarm sie cos pokombinowac! sama mieszkalam w podobnym pokoiku całą zime
![]() rozumiem ze potrzebujesz: - lóżko/sofe rozkladana - jakies szafki na szpargały (duzo?) - stolik do przysiadania sie? biurko? - kąt do siadania ze znajomymi? ... pierwsze co przychodzi mi na mysl to to, ze skoro pokój niski - trzebaby w nim "życ nisko" ![]() ![]() a jesli chodzi o swiatło, to podstawa. skoro brak naturalnego (czy za drzwiami jest zadaszony balkon czy nie? jak nie, to nie tak zle, ja mialam calkiem ciemno bo byl zadaszony) i skoro jest juz i tak ciemno przez boazerię - to jak najwiecej sztucznego. w miejscu do czytania, lampki wszelkiego rodzaju klimatyczne, swieczki jesli lubisz, a nawet reflekrotki podswietlajace jakies elementy w głębi lub nad oknem (taki styl kuchenny)... kliedys widzialam tez rozwiazanie z takim "niby oknem" na skosie. gdybys miala ochote sie pobawic i troche zainwestowac, to mozna wydrukowac jakies wielkie zdjecie na odpowiednim papierze/tkaninie, rozpiac je na dowolnej ramie i podswietlic od spodu (efekt ciekawy, choc nie naturalny)... oczywiscie nie musi to byc zdjecie, wystarczy popuscic wodze fantacji ![]() no i jeszcze mozna pomalowac boazerie jakas farba zeby rozjasnic wnetrze, ale ja osobisce nie polecam. wszystko jednak zalezy od stylu jaki lubisz ![]() acha, no i ja bym dała jakiejs zieleni, a latem otwierała drzwi jak najczesciej, a na balkonie (domyslam sie ze jest i to pewnie z miłym z widokiem) ustawić drweniane czy wiklinowe foteliki, krzesełka, leżaki, jakąś wieksza donice z zielskiem... zeby było jak najbliżej natury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Raczkowanie
|
Jeśli taka ściana to jakie dodatki?
Chcę w nowym domu pomalować jedna ścianę jak na załączonym zdjęciu-prawdopodobnie zamiast bieli będzie kolor waniliowy lub kremowy-tyle wiem, a jakie dodatki? Meble, zasłony?? Dodam, że będzie to salon-sypialnia.
#1392 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeśli taka ściana to jakie dodatki?
kolory stonowane, beze, brazy, ale tez mozesz poeksperymentowac z kontrastami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie zastanawiałam się nad takimi rodzaju półkami ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Raczkowanie
|
Te półki to będzie chyba najlepsze rozwiązanie. (jak będę mieć trochę czasu to zeskanuje, bo gdzieś miałam jak je zrobić samemu)
Co do materaca to może dobry by był wielofunkcyjny? Tzn. jeżeli ktoś chce na nim spać to niech służy jako łóżko, a na codzień może być jako leżanka czy coś takiego na czym można się położyć i poczytać albo pogadać z przyjaciółką ![]() Może niezłym pomysłem byłoby wstawienie łóżka spod którego wysuwa się drugie? Meble vox mają takie. Tylko musiałabyś się zorientować, czy ono nie będzie zbyt wysokie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Raczkowanie
|
a moze wzdłuż jednej ze scian ustawisz cos w tym stylu? na wierzchu mozna poustawiać wiele rzeczy, a wszystkie szpargaly zmieszcza sie w srodku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A więc zaczne od tego, że w pokoju będe pomieszkiwała w lato ![]() -łóżko już tam mam, takie niskie i wyygodne ![]() -drobiazgów dużo nie mam, ale jakaś mała ilosć szafeczek, gdzie można by było coś schować by sie oczywiście przydała -jeżeli chodzi o miejsce do siedzenia to chciałabym jakiś mały stół, przy którym można by było wygodnie usiąść, poczytać gazete itd. Balkon mam wąski, a długi i po bokach zabudowany, co właśnie powoduje że do pomieszczenia wpada mało światła. Jeżeli chodzi o malowanie boazeri to też nie jestem za.. Widziałam u paru osób i nie podobało mi się. Oswietlenie jak najbardziej ![]() ![]() p.s- w remont nie chciałabym dużo inwestować, bo to domek letniskowy i pomieszkuje tam jedynie w lato. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak bys mogła to zeskanuj, byłam bym baardzo wdzięczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Raczkowanie
|
To moze cos w tym guscie? :
- łóżko (da sie pod nim przechowywac materac? taki np. ze starego łózka, ew. dmuchany?)... nocą moznaby je rozkladac w miare potrzeby, a w dzin, po zwinieciu poscieli np. "pod sciane" dobrze pelnoloby funkcje kanapy? - fotel (stary przykryty fajną narzutą albo jak lubisz cos w stylu fatty (załączam nizej) http://www.wizaz.pl/forum/showthread...mebelki+fatty)... fotel idealnie dopasowuje sie pod skos (wiem z doswiadczenia), i dla mnie jest o wiele przyjemniejszym miejscem do czytania (i łózeczko oczywiscie ![]() ![]() - nocna szafka z lampką - stoliczek na srodek pokoju (do łózka, do fotela, do przysiadania sie na poduchach, ktore mogą sie walac wszedzie ![]() - jakas szafka, niska, np. w stylu takich jak zamiescilam wyzej (jest duzy wybor, a wlasciwie mozna łatwo skombinowac samemu ze starych szafek, kwestia weny tworczej!)... tam łatwo bedzie pochowac szpeje ![]() - za drzwiami zmiesci sie pewnie cos wyzszego, moze wieszak? moze półki na prostej scianie? a moze jeszcze cos innego? tam stosunkowo łatwo cos ustawic, bo jest najwyzej ![]() acha... a czy drzwi balkonu masz otwierane na zewnątrz? bo jesli do srodka, to troche utrudnia sprawe, ale mozna troche zmodyfikowac i tez bedzie wszystko grało. a reszta jak dla mnie to kwestia dodatków. ja postawilabym kwiaty na oknie (lub w okolicy), nawet taki jakis jeden wielki krzaczor zeby bylo przyjemniej w tym wylozonym drewnem pokoiku... poza tym duzo jasnych dodatkow. moze jakos łatwo zamontowac na skosie zdjecia w ramkach Passe-partout? na ziemi pod sotliczkiem (koło łózka) fajnie by sie sprawdzał miekki dywanik (moze okragly lub owalny dla odmiany? pokój nie bedzie sprawiał wrazenia korytarza do drzwi balkonowych)... kolorystycznie utrzymałabym wszystko w bielach i kremowych bezach, zeby nie zaciemniac za duzo... nawet wystarczy jak lampkom zrobisz sama papierowe abazury, takie zwyczajne, walcowate czy o przekroju kwadratu... mozesz tez cos powycinac, bedzie ciekawszy efekt rozproszenia swiatła na drewnianych skosach wieczorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pod łózkiem niestety materacu przechowywać się nie da, bo nie ma tej "wnęki" pod spodem. Drzwi balkonowe otwierają sie do środka i na zewnątrz ![]() ![]() p.s- szkice pokoi nie chcą mi sie otworzyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Raczkowanie
|
Zeskanowałam szafki. One są niby przeznaczone do przedpokoju (pod schody), ale myślę, że do takiego pokoju jaki masz też by się dało takie zrobić.
W jakiejś gazecie widziałam bardzo podobne półki do tych, niestety nie mam pojęcia w której, ale te znalazłam w książce. Poprostu trzebaby tylko zmienić ich wysokość tak, żeby pasowały do Twojego pokoju ![]() Moim zdaniem dobrym pomysłem w takich szafkach są kółka zamiast nóżek. Wtedy masz większe pole manewru przy sprzątaniu, albo jeżeli Ci się znudzi układ to mozna je łatwo poprzestawiać ![]() Jeśli będziesz już miała jakieś pomysły, albo zrobisz remont to daj znać, bo jestem ciekawa jak Ci pójdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Raczkowanie
|
No tak, jak zwykle się rozgadałam, a zapomniałam załączyć skanów
![]() Proszę: |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Raczkowanie
|
hobuś dzięki
![]() Co do remontu to chyba będe go robiła jak będe miała więcej czasu- czyli dopiero w maju. Jeszcze nie mam ostatecznej koncepcji, ale projekt apollo72 podoba mi się bardzo ![]() A tak się zastanawiam czy do kremo-beżów i zieleni, dodać czerwone akcenty.. ![]() Załączam troche dodatków. |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Raczkowanie
|
a wiecie może gdzie jest największy wybór, fajnych i niedrogich dywanów? mozecie załączyć różne zdjęcia.. byłabym bardzo wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeśli taka ściana to jakie dodatki?
Jeśli chodzi o meble to pasowałby kolor olchy,ale ciemny brąz też byłby ok.
W kontrasty bym się nie bawiła, chociaż to w sumie kwestia gustu.Mnie by chyba tak intensywny pomarańcz drażnił w zestawieniu z zielenią,jestem bardziej za kolorami pokrewnymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zadomowienie
|
![]()
Cześć. Wzięłam się sama za lekkie przerabianie mojego pokoju, a raczej dodawanie jemu jakiegos stylu. Nie zrobilam zdjęć przed tym niestety, a juz jest kilka zmian. Mialam pełno plakatów na scianach, prawie wszystkie zdjęlam, jeden zostawilam, bardzo fajny z Jonnym 11 palcow ^^
kupilam obraz na sciane taki maly, rysunek latarnia morska nad morzem, przypomina mi troche to miejsce z filmu The Ring,jak ktos ogladal to wie ![]() Ksiązki szkolne itd. schowalam do szafy aby miec miejsce zeby dac jakies ozdoby typu kwiatek itd. ![]() Mam jeszcze kilka pomysłow.. Moze podrzucilibyscie jakies pomysly tanie, albo cos co moglabym sama zrobic do pokoju. W sumie nie mam az tak duzo pomyslow, no i funduszy nie mam az tak duzo bo jednak nastolatka jestem. ![]() Najwyzej moze uda się na cos naciagnac mame albo uzbierac na cos fajnego. Moj pokoj nie byl nigdy zly ale dosc nudny w porownaniu z niektorymi pokojami znajomych. wkleje zdjęcia pokoju, po zdjeciu plakatow juz. (smieszne ze od razu jakby wydaje sie większy.) ![]() ogolnie to przepraszam za ten okropny bałagan. ![]() ![]() ale innych zdjec z poczatku przerabiania pokoju nie mam, tu jeszcze nic nie ma zrobionego jak cos :P http://img396.imageshack.us/img396/8106/pokri8.jpg http://img162.imageshack.us/img162/968/pok1ri4.jpg http://img406.imageshack.us/img406/2972/pok2ta5.jpg http://img484.imageshack.us/img484/9056/pok3vg3.jpg byc moze ktoras z Was tez zechce jakos swoj przerobic, chetnie bym z nia powymyslala rozne rzeczy do pokoju, pokazywala fotki po ulepszeniu, zapraszam wszystkie chętne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przerabiam swój pokój. :)
widze ze nikt nie chce pomoc..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Przyczajenie
|
Czyli że jak...My mamy Ci pomóc przerobić pokój, tzn. uwagi itp, czy jak ?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to tam stanowczo za dużo kolorów i "pierdołów" że tak się wyraże.
Może spróbuj to zrobić w jakiejś tonacji kolorystycznej którą lubisz, nie wiem np zieleń i pomarańcz, czy niebieski i żółty to juz kwestia kto co lubi, ale ważne żeby się jakoś komponowało. I wprowadź tam troche ładu bo narazie to masz chyba straszny "bałagan" (wszytkie starocie zalegają na półkach, tak się przynajmiej wydaje patrząc na zdjęcia) wywal co nie potrzebne a potem pomyśl co byś chciała tam mieć, nawet jeśli nie masz zbyt dużo kasy to wszytko po woli i w końcu będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Przyczajenie
|
aaa czyli uwagi ;D
Ja na samym wstępie zaczęła chować pościel lub kłaść na to jakąś ładną narzutę. Tą tapetę zerwała i pomalowała na swój kolor (do wyboru). Meble zmieniła na takie same, a nie taki składak, tu niebieska komoda, obok drewniane biurko. Może jakaś okleina? Podobnie z uchwytami. Może jednak przydadzą się ciepłe kolory, bo zauważ, że Twój pokój jest długi i wydaje się...no mało przytulny. Na niebieskiej komodzie zbyt dużo klamotów. Wywal te rzeczy lub gdzieś wynieś, zostaw tylko telewizor i daj go bardziej na środek, zeby można go było oglądać z łóżka. Tego komputera nie można dać na dół? Będziesz miała więcej miejsca. Na tych półkach też za dużo klamotów. Pochowja gdzieś to wszystko. Fotel obok biurka może zmień na zwykłe krzesło, na nie walnij jakiś ładny materiał/koc w kolorze pościeli. Zresztą koło łózka zdaje się, że masz krzesło. Tam gdzie jest wieża niech zostanie tylko ona, bo te różowe pierdołki trochę zagracają. Te maskotki to samo. Ale to tylko moje zdanie, Ty zrobisz jak uważasz. Ojj ostro pojechałam ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Przyczajenie
|
Pomoc w umeblowaniu pokoiku :)
Kochane Wizarzanki.
Bardzo prosze o małą pomoc w umeblowaniu mojego pokoju. nie mam żadnego pomysłu. Jak byscie miały wolną chwile to nie pogniewam sie na nowe pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.