|
|
#1381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV
Cytat:
(zalety studiow humanistycznych ).a poza tym, dosc skomplikowane zawirowania rodzinne tez wplywaja zapewne na moj stosunek do takich tradycyjnie rodzinnych swiat i spotkan. dzis okazalo sie, ze byc moze TŻ do mnie przyjedzie na wielkanoc, ale to jeszcze nic pewnego fajnie by bylo, bo przynajmniej spedzili bysmy razem pare dni. zreguly ja wyjezdzam na swieta i zadnych nie spedzilismy razem, a troche sie juz znamy... no ale to nie zalezy od nas, wiec poczekamy-zobaczymy... ![]() ![]() Cytat:
lanie dostaniesz jestes neizle podziebiona skoro zwolnienie masz na ponad tydzien, a na silownie smigasz Apiska! Alez mialam wczoraj fajową imprezke Znajomi zrobili dla mnie party Było całkiem milutko, chociaz nie wszyscy sie zjawili, a szkoda, bo tak sie zaczynamy z niektorymi mijać... niedawno ja i TŻ nie moglismy gdzies tam pojsc do znajomych, teraz im cos wypadlo... no ale coz, zycie..Madame, a pilas cytrusy?
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
gujana: To trzeba sie wkoncu przełamac i spedzic swieta z Tzetem
A tak a propos to czemu jeszcze nie bylo do tego okazji? ![]() Mangolina: Ja rowniez gratuluje okresu Jak Ty wytrzymasz przez siweta ,co ? Pe es: śliczny avatar madame_apple: To moze polozysz sie spac troche wczesniej? Oj tak koszykowka jest super. Trenowałam zanim nie zaczeelam sie odchudzac A zakupy raczej byly takie przedswiateczne . Czyt. spozywcze rozne skladniki na ciasta itd...agolek: Obiadek brzmi pysznie Epidemia jakas
|
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby14 - nie było okazji bo ja zawsze wyjezdzam na swięta do rodziców. wyprowadzili sie za miasto, wiec mam odludzie na swiateczne odpoczywanie
A TŻ zawsze zostawał ze swoją rodzinką Teraz okazało się, że być może jego rodzinka gdzies tam wyjedzie, to on woli do mnie pojechac niż na jakies rodzinne odwiedziny ![]() EDIT: fajny mam nr postu, 2345 ladnie wyglada
|
#1384 | ||||
|
Zadomowienie
|
nie kokietuj mi tu tylko pisz co się dzieje
Juz kiedyś pisałam, że baaardzo lubię czytac o Twoich perypetiach ojj coś tajemniczo brzmisz...czemu nic nie wyjdzie?![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piszesz "zrobili dla mnie party" znaczy, ze byla jakas szczegolna okazja np. urodzinki ? czy tak po prostu z czystej bezinteresownej sympatii?![]() A co do "mijania" to niestety, bardzo łatwo o takie coś - też zauważam, że z niektorymi znajomymi zaczynam sie "mijac" trzeba sie bardziej postarac zeby kontakt nie zostal calkowicie zerwany ![]() No raczej Po powrocie z imprezy wycisnęłyśmy sobie sok z pomarańczy Bajka A kaca oczywiście zero choć pomieszałam ![]() Cytat:
Oświećcie tłuuukaaa ![]() a av faktycznie śliczny, jak zawsze zresztą ![]() Cytat:
Dobrze, ze jutro moge sie wyspac. Choc wolalabym zwlec się nawet wcześniej, ale być w domu o normalnej porze![]() skladniki na ciasta....mmmm kocham takie zakupy I obmyslanie swiatecznego menu (zwlaszcza tego ciastowego) Slodyczomaniakiem nie jestem, ale piec uwielbiammm
|
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() trzeba sie podreperowac, jak mowią, zeby miec sile dalej szalec no ale przyszli lekarze, to maja juz zboczenie zawodowe ![]() ja tam jestem wierna cytrusowm, w zasadzie mnie nie zawiodły ![]() a jesli chodzi o party, to tak bylo urodzinkowe ![]() ![]() ![]() ale takie wczesniejsze, bo mam dopiero za dwa dni
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
Madame-oj trochę tych rzeczy wypatrzyłam. M.in.skórzana (lub skóropodobna ;P) kurtka,t-shirt,bluza,tunika,torebk a,w Galerii Bałtyckiej spódnica,koszulka,krótkie spodnie,jakieś sportowe buty
![]() Tylko te ceny Święta zapowiadają się dość nietypowo. W czwartek jadę do rodziny na wieś (dziadka,babci i cioci)w sobotę zaś wracam,gdyż 2 miechy temu wybuliłam 130zł na bilet na STOMP w Teatrze Muzycznym. Kumpela mnie namówiła i tak jakoś wyszło, ponoć show jest nieziemskie. Samą Wielkanoc spędzę po raz pierwszy tylko z matką. Będzie co nieco, bez przesady oczywiście,nawet czasu nie mamy na zbytnie przygotowania.(ani apetytu ) Zresztą nie wymyślne dania są najważniejsze w tym dniu. ![]() Oj, jutro pobudka o 6 ,czas zanurzyć się w długiej,aromatycznej kąpieli ,a potem spać (przynajmniej spróbować |
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doszło do tego, że nie chciała z domu wychodzić. Poszła do dermatologa - prywatnego i teraz po 6 miesiącach ma znowu ładną cere (aż jej zazdroszcze i chyba sama się do tego samego dermatologa wybiorę ) Wcześniej też się męczyła różnymi domowymi specyfikami. Mam nadzieje, że ten skinoren Ci pomoże
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W sumie u mnie nie jest tak źle,ale generalnie okropnie się czuję nawet jak mam 2małe krostki i troszkę wągrów na nosie a właśnie słyszałam,że skinoren jest jedynym kwasem przy którym można się opalać![]() cytuję Czy opalanie i solarium mogą powodować nasilenie trądziku? Generalnie promieniowanie słoneczne czy solarium wpływają korzystnie na trądzik. Jeżeli lato jest wilgotne, parne, trądzik może nasilić się. Podczas stosowania większości terapii przeciwtrądzikowych (z wyjątkiem Skinorenu), korzystanie ze słońca czy solarium jest jednak przeciwwskazane, bowiem leki te mogą uwrażliwić skórę na promieniowanie ultrafioletowe.
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
Acne Derm niby nie jest fotouczulający, ale ja kiedys mialam kilka przebarwien (nawet nie wiem po czym), wiec teraz nie ryzykowałabym zadnego opalania przy jakimkolwiek kwasie
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lato to nie ma mowy bez słońca nie przeżyję więc muszę się wybrać do dermatologa i poprosić o coś co nie zawiera kwasów chyba a devercin,to kwas?
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jako stara wizażanka (zaczynałam tutaj swoją kariere od wątków kosmetycznych i dermatologicznych ) wiem swoje. Kwas azelinowy tak jak i inne kwasy złuszcza naskórek, więc nikt mnie nie przekona, że podczas jego stosowania można bez żadnych konswekwencji się opalać. Skóra w różny sposób może zareagować na takie specyfiki i podczas stsosowania kwasów jest na pewno dużo wrażliwsza, więc ja bym jednak nie ryzykowała.Siostra dostała antybiotyki do łykania (nie pamiętam nazwy, musze się zapytać) jakiś specyfik do smarowania twarzy - robiony w aptece i przeszła dwa zabiegi mikrodembrazji. No ale skoro Twoja cera nie jest w aż tak tragicznym stanie to sądzę, że taka kuracja byłaby za ostra ![]() Cytat:
Zawiera antybiotyk. Musisz liczyć się z tym, że przy stosowaniu takich produktów nawet na noc Twoja cera staje się bardziej wrażliwa, więc trzeba z nią uważać. |
||
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
Ale miałam zalatany weekend,padam ... LoLciu - Mam nadzieję,że ta Twoja depresja minie Słoneczko Jutro pobudka po szóstej więc może tylko jakiś film obejrzę i do łóżka
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się spać chce
Uciekam Slodkich snów |
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Milkuś - Dobranoc
Ja jeszcze się trzymam
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Ja też odpadammm ;(
Dobranoc kochane, śpijcie smacznie
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc ;*
Ja jeszcze twardziel jestem ;D
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno słowo, jedna głupia wirtualna wypowiedź potrafi strasznie zranić. Ktoś mnie nie zna, a ocenia. Staram się nie przejmować, ale ile można ?!
Nie jestem ze skały ! Mam uczucia ! Tylko, że nikt nie widzi tego co jest tam, we mnie, każdy dostrzega tylko zmienioną zewnętrzną część mnie. Mam tego dość. Mam serdecznie dość. Chce żeby było jak kiedyś. Dobranoc.
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apisko -witaj znów Mango - oby Ci w końcu przeszły te wszystkie dolegliwości gratuluję prawdziwego okresu Gujanko - oby się udało z tymi świętami święta z TZ- fajna sprawa ![]() a co do dyskusji związanych z cerą to się nie znam bo sama mam tragiczną jak na mój wiek ale się nie przejmuje nadmiernie, liczę wciąż że przejdzie kiedyś, np latem ![]() byłam na spotkaniu z koleżanką z którą dawno się nie widziałam wiec oczywiście nie obyło się bez % i teraz zasypiam ![]() dobrej nocki
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa mam jutro sprawdzian z matematyki ;(.
Obawiam się, że będzie tragicznie! Życzę Wam udanego poniedziałku i z pewnością lepszego niż mój! |
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki
|
|
|
|
#1401 |
|
♥
|
Witam
Lolciu lepiej wybierz sie do dermatologa tak bedzie szybciej i lepiej bo teraz nakupisz wiele specyfików a wiem z swojego doswiadczenia ze czytałam na internecie wiele i wszystkiego probowałam i nie za bardzo mi pomagało a dermatolog widzi i wie co przepisac
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Bry ;*
a ja dzisiaj do szkoły njet, tylko pouczę się w domu ^^ Juyto szkoła haa ![]() Zaraz ide sobie zrobic kawę i elegancko! ^^ Miłego dnia kochane, ładna pogoda z oknem! ;D
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Nefre: U mnie te zpiekna pogoda Miłęgo leniuchowania winyl: Trzymam kciuki za majce tamonita: co sie stało ? madame_apple: Mysle ze Mango lubi chodzic do szkoly bo spotyka tam tego chlopaka Nie myle sie? A co do swiat to ciassto bede piekla samodzielnie takze trzymajcie kciuki zeby sie udalo ![]() gujana: No to moze teraz bedzie okazja do spedzenia swiat razem Tak czy siak widac ze swieta ci sie niezle zapowiadaja ![]() A ja własnie wyprostowałam kłaki . Na 10 pojde na rekolekcje a potem do kosmetyczki ^^.Miłego słonecznego dzionka |
|
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż spójrz na to z innej strony: może poprzez takie bardziej dobitne słowa myślą/ są przekonani, że mogą Ci pomóc w jakiś sposób No i czasem źle interpretujemy czyjeś słowa, lub ktoś źle ubrał w słowa to co chciał nam przekazać![]() Nie wiem co się stało, ale się nie przejmuj Jest jak jest, nie ma co myśleć o przeszłości i żałować, że stało się jak stało, bo przecież już nigdy nie będzie tak jak kiedyś. Ludzie się zmieniają, dorastają, pewne sprawy zaczynają lepiej lub gorzej rozumieć, zmieniają się nasze stosunki z innymi - ot taka kolei życia![]() Cytat:
Niestety nie zawsze. Dużo zależy od dermatologa na jakiego trafisz. Czasem jest tak, że po kolei przypisuje różne specyfiki i żaden z nich nie działa Ale na pewno jest większe prawdopodobieństwo, że szybciej z trądzikiem się upora, bo w końcu zapisuje specyfiki na recepte z antybiotykami
|
||
|
|
|
#1405 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry dziewczyny
![]() ale piekne slonko na dworze! wkoncu..Ja leze w lozku jeszcze bo mam na ostatnia zmiane w tym tygodniu czyli 9.30-5.30 ale nie jest zle do tylko dzis i jutro a pojutrze lecimy ![]() tak wiec zaraz bede sie zbierala. fajnie tak polezec rano chwile dluzej i sie powoli przygotowac do dnia. Ale i tak wole chodzic na 8.30 ![]() weekend sie udal fajnie, prezenty na swieta zrobione, dzis sie spakuje i jutro ostatni dzien do pracy mam swietny nastroj dzis ![]() milego dnia kochane
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie po 7 rano telefon od kumpla mnie obudził myślałam, że go zabije przez telefon ![]() Idę zrobić śniadanko ![]() Miłego dnia
|
|
|
#1407 | |
|
♥
|
Cytat:
wiec moze dlatego mam dobre zdanie o dermatologach choc wiem od kolezanek ze cała kolekcje kupowały i nic nie pomgało wrociłam z koscioła własnie jem sobie i zaraz wezme sie za trening
|
|
|
|
|
#1408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja podejrzewam ze nabawilam sie przebarwien po differinie. nikt mi oczywiscie o filtrach nie wspomnial, a bylam u dobrej dermatolog. to bylo jeszcze dawno, nie wiem czy wogole wizaz juz istnial wtedy nie wazne. w kazdym razie teraz filtry to podstawa dla mnie. a jak widze rowiesniczki ktore maja zmarszczki to to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze wole byc blada (zreszta bylam od zawsze, nie lubie sie opalac, straszna nuda . a i moja skora jest zbyt delikatna, mam na swoim koncie poparzenia, wiec NIE, DZIEKUJĘ ).Cytat:
Ja do antybiotyków doustnych nie jestem przekonana. byl taki czas ze je bralam, efekty mizerne, a jednak organizm strasznie osłabiają... ale to oczywiscie zalezy. ja akurat takie mam doswiadczenia...
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Wracam (chyba) po nieobecności w wątku. I znowu muszę się wgryźć w rozmowe
|
#1410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna osoba nie możwe pisać w imieniu wielu osób. Nie sądze, że wszyscy myślą tak samo. Jednak mimo wszystko nie uogólniałabym tak i nie wrzucała wszystkich do jednego wora To jak jesteśmy postrzegani w dużej mierze zalezy od nas samych. Na początku fakt wszyscy widzą nasz wygląd, ale przy bezpośrednim, ciągłym kontakcie zaczynają się liczyć inne rzeczy i to co mamy do powiedzenia. Przykro mi, że ktoś Ci napisał coś takiego A ile jeszcze Ci tej szkoły zostało? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

(zalety studiow humanistycznych
fajnie by bylo, bo przynajmniej spedzili bysmy razem pare dni. zreguly ja wyjezdzam na swieta i zadnych nie spedzilismy razem, a troche sie juz znamy...

Znajomi zrobili dla mnie party
niedawno ja i TŻ nie moglismy gdzies tam pojsc do znajomych, teraz im cos wypadlo... no ale coz, zycie..
A zakupy raczej byly takie przedswiateczne .
Epidemia jakas 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

myślałam, że go zabije przez telefon