![]() |
#1381 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() S: owsianka: (25g płatków owsianych, 80g białego chudego sera, 100ml maślanki, średnie jabłko, dużo cynamonu) pomidor, kawałe ogórka, 2 rzodkiewki kapsułka tranu S2: 2 kromki razowego, 2 plasterki wędliny drobiowej jak dla dzieci, troszke czerwonej papryki kawa z odrobiną chudego mleka O: gotowane kostki z piersi kurczaka w oregano ok.120g 50g brązowego ryżu kalafior ok.250g (waga po ugotowaniu) malutka marchewka P: serek wiejski, 10g nerkowca, 3 rzodkiewki, kawałek ogórka, i było jeszcze jakies warzywo ale już nie pamiętam co dokładnie :P K: makrela w sosie pom. marchewka, 2 liście pekinki, pomidor, kawałek ogórka, 2 rzodkiewki ok.1400kcal ![]()
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-05-21 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Rozeznanie
|
Takie niby R.
1. 5x kromka chleba mieszanego słonecznikowego 2x plaster szynki z indyka 1x pomidor 9 plasterków ogórka 2. Danio 2x kromka chleba mieszanego słonecznikowego 2x plaster szynki z indyka Małe jabłko 3. 2x udko kurczaka gotowanego Pomidor Kilka plasterków ogórka 2x ciastko „Otrębusie” 4. 2x kromka ww.chleba 2x plaster szynki 2 garście fistaszków 5.(będzie) 2x gotowane jajko (białko) albo kawałek kurczaka |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
A kto powiedzial, ze lekko ??
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Tamo - jedz jak chcesz,ale pytanie czy jesz za dużo,a w Twoim jadłospisie jest ledwo ponad 1000kcal jest nie na miejscu ...
wybacz,ale po prostu takie jest moje zdanie na ten temat. miałaś ochotę na drożdzówkę - trzeba było ją zjeść do obiadu,a nie zamiast ... Wiosenko - tam tego wieśniaka było 150g,piersi podobnie ![]() a do kolacji dodałam warzywo ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2008-07-24 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje, koniec tematu
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Tamo - Wybacz,ale ciężko uwierzyć,że w 2 bułkach z dodatkami,bułce słodkiej oraz serku wiejskim z sucharkami było 1600kcal.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2008-07-24 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
Asilos dziękuję Tobie tez sie uda
![]() Dzisiejsze R: S: owsianka w wersji standard ![]() pomidor kapsułka tranu S2: kanapka: 2 kromki razowego posmarowane jogurtem, 2 plasterki wędliny drob. jak dla dzieci, kawałek czerwonej papryki (zjedzone po połowie w odstępie ok.1h) O: pół filetu z pangi ok.90g na teflonie z oregano i przyprawą do ryb, 50g ryżu brązowego, pomidor, kalarepa kawa z odrobina chudego mleka P: serek wiejski light 150g, 10g nerkowca 2 rzodkiewki, kawałek ogorka, 2 małe pomidory K: tuńczyk wsw, pomidor, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka, marchewka
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-05-21 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamuś nie popełniaj moich błedów...jedz więcej, bo potem naprawdę organizm przyzwyczai się do małej ilości kalorii i tak jak ja przy 1800kcal bedziesz tyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
Tamo - Według mnie tam jest góra 1200-1300kcal .
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zadomowienie
|
ojjj Tamuś, Tamuś... przykro mi, ale muszę się zgodzić z dziewczynami - wciąż jesz malutko...
Na plus idzie to, że jesz "normalniej" w sensie komponowania posiłków (poza incydentem z bułką słodką zamiast obiadu ![]() ![]() ![]() ![]() Moje jak zwykle mocno owocowe U: Iśn: wiejski z 3 łyżkami BF i 3 łyżkami cookie crisp, papryka, plaster ananasa, kawa z mlekiem, herbata IIśn: jabłko, pumpernikiel z wędliną drobiową i chrzanem, pudding serduszko, plaster ananasa, trochę winogron, herbata Obiad: jabłko, trochę winogron, kilka truskawek, spory zraz wołowy i paczka warzyw na patelnię (lubczyk+rozmaryn), kawa z mlekiem, herbata Podwieczorek: miseczka lodów Carte D’Or waniliowych, do tego wrzuciłam: trochę migdałów, nerkowców, ananasa, truskawek (dzikie połączenie, ale pyszne ![]() Kolacja: planuję grahamkę z twarożkiem domowym i dżemem jagodowym, pewnie wpadnie jakaś papryka czy ogórek no i... jabłko/jabłka ![]() i...herbata ![]()
#1394 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze Monochromatyczne P, czyli małe szaleństwo
![]() Śniadanie: Dwa naleśniki - jeden z bananem i Nutellą, a drugi z twarożkiem, miodem i orzechami II śniadanie: Homo naturalny 180 g z potartym jabłkiem i cynamonem Dwie kromki chleba z serkiem do smarowania, sałatą i rzodkiewką III śniadanie: Jogobella z muesli tropikalna Obiad: Zupa cebulowa zapieczona z grzanką z serem Duży kawałek pieczonego kurczaka 1/2 torebki brązowego ryżu Spora ilość sałatki meksykańskiej Deser: Jabłko Kilka migdałowych ciasteczek Podwieczorek: Domowe rafaello zrobione z serka mascarpone, cukru pudru, wiórków kokosowych i podlane jakowymś likierem ![]() Pierniczek w czekoladzie Kawa z mlekiem Zaraz idę na jogę, a na kolację potem będzie domowa pizza. ![]() Jutro chcę widzieć te wszystkie pyszności w tłustej postaci na mej postaci. ![]()
#1395 |
Raczkowanie
|
Mam owsiankę i chciałabym zjeść ją jutro na śniadanie. Chciałabym ją zjeść dietetycznie. Jak ją przyrządzić bo nie bardzo się znam. Pomóżcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Przepysznie ![]() Kocham takie naleśniki z nutellą i banankiem ![]()
![]() |
#1397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wystarczy cofnąć sie o kilka jadłospisów dziewczyn a znajdziesz dużo pomysłów. ![]() Ja zalewa płatki wrzątkiem na 1 minutke aż wsiąknie (mam błyskawiczne), daje do tego pokruszony biały chudy twaróg (może być homo nat., wiejski), maslanki (może być jogurt nat, chude mleko- wtedy zalewasz goracym mlekiem) i pokrojone w kostke jabuszko, cynamon. Dziewczyny daja jeszcze otręby, branflakesy itp. poczytaj!
![]() |
#1398 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Jutro spróbuję. Aż mi ślinka kapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zamieszczam swój jadłospis, chociaż wiem, że nie jest za idealny- staram się jeść jak normalny człowiek i to, na co mam ochotę, dlatego też proszę o ocenkę.
U ^^ śn: kromka razowego z serkiem topionym czosnkowym, jabłko. IIśn: oponka z lukrem. o: ok. 50g białego ryżu, pierś z kurczaka w potrawce; koper, starta marchewka (na wodzie+trochę mąki) sałatka; pomidor, cebulka, ogórek,- w oleju, trochę pieprzu. deser: rogalik z czekoladą. podwieczorek: 7Days z czekoladą, cukierek. k: 4 łyżki Granoli Czekoladowej, 1/4 szklanki mleka 3.2 % Po kolacji zapewne wpadną jeszcze herbatniczki ![]() grzesznie dziś-to trzeba przyznać ^^.
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-05-21 o 19:00 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana trzymam Cię za słowo !!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
Wczorajsze U
I.2 kromki bułki żytniej pełnoziarnistej Fitness Benus, z serem Hochland Light,pastellą śródziemnomorską,kilka nerkowców,orzeszków ziemnych, garść Nachosów ;>, zupka 'Moc Warzyw' pomidorowa (z racji zażywania hormonów tarczycy rano musze unikać mięsa/nabiału,aby ww się wchłaniał),ok 50g sałatki warzywnej Lutkiewicz z fetą- 400 II. Zraz wołowy, 50g (po ugotowaniu)kaszy jęczmiennej,surówka z selera ,10g pistacji,250ml soku marchwiowego,4 obwarzanki z sezamem-430 III. 1 "paluch"Kinder Bueno,jogurt dr'Oetkera migdałowo-makowy,kawa z mlekiem 2%-320 IV. Chudy serek homogenizowany (ok200g)z 1/2 jogurtu biszkoptowego danone,łyżką Nutelli, garścią truskawek, 20g BF, 20g Cheerios- 410 V. kromka bułki Fitness Benus z serem topionym ,musztardą, kilka orzechów laskowych,zupa-krem letnia 'Porcja Warzyw'-200 Propos jadłospisu, czy takowa ilość jest również odpowiednia gdy sypiam ok. 11 godzin , posiłki są w odstępach co 2 godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zadomowienie
|
ocho, już się tłumaczę
![]() Rano faktycznie mało, bo zaspałam i jadłam w biegu, a nawet w sprincie ![]() Pumpernikla 2 kromki ![]() A węgli złożonych nie było bo w sumie po 2.sniadaniu położyłam się spać i spałam do obiadu więc i głodna się nie obudziłam ![]() Wstawię jak będzie coś bogatszego ![]()
![]() |
#1404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to ma być??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zadomowienie
|
Faktycznie. to chyba będzie jakis rekord. 2 posiłki.
![]() Ale dziewczyna chyba zmądrzałą, bo już pytała o owsiankę. Oby jutro było lepiej. Każdy ma swoj rozum, wszystkim dziewczynom z takimi jadłospisami nie da się łopatą wsadzić do głowy, żeby więcej jadły, żeby sobie nie zaszkodziły. Można zwrócić im uwagę raz, dwa i cieszyć się gdy one zrozumieją, i zaczną nawet bardzo powoli jesc wiecej Ja tak miałam- moj pierwszy jadłospis w NCJ mial 500kcal! Nie wiedziałam ile moge jeść, a potem za waszą namową zrobiło sie 800-1000-1200 a teraz już jest 1400kcal. I nie wyobrażam sobie żeby jeść znowu 500kcal ![]()
#1407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę
![]() 1. 2 łyżki BF, 2 łyżki ZDROWY Błonnik, 1 łyzka otrębów pszennych, wieśniak lekki, kiwi, ogórek. 2. 150g homo nat, jabłko, cynamon, 2 plasterki polędwicy, odrobina ketchupu, pomidor. 3. Obiad chyba nie za bardzo na R sie nadaje... niecała szklanka makaronu pełnoziarnistego, ok 20dag szynki z piersi indyka pokrojonej w kostkę, kapusta z grzybami (kapusta kiszona, pieczarki marynowane, cebula i jak sie okazało mama oczywiscie bez mojej wiedzy musiała to wszystko łądnie na patelni podsmazyc zeby wszystko było ladnie polaczone :/:/ więc olej w tym był, ale nie wiem ile..) 4. serek wiejski lekki, ok 30dag orzechów marchewka, kawa z mlekiem. 5. homo z cynmonem, marchewka. Chyba zolta bede od tej marchewki :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Raczkowanie
|
moje R - trochę zmodyfikowało się
![]() śniadanie: 100g chudego twarogu, owsianka (2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych), zielone jabłko II śniadanie: chudy twaróg zmiksowany z activią ok. 120g, zielone jabłko, trochę później czerwone gigantyczne jabłko obiad: 60g makaronu pełnoziarnistego (ważony przed ugotowaniem) + 150g twarogu z aktivią (zostało z II śniadania) podwieczorek: garść orzeszków kolacja: jajko na miękko, 200g warzyw na patelnie (na teflonie bez oleju) Chyba nie najlepiej dzisiaj, ale trudno. Bardzo zabiegany dzień ... Proszę o ocenkę. ![]()
#1410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.