|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice część 51 :)
Mój brat TŻ teraz zamieszkał z narzeczoną. Ona studiuję dziennie i pracuję w dwóch pracach. Zdecydowali się dopiero na to kiedy znalazła pracę bo brat ich dwójki by utrzymał.
Ja w życiu nie chcę prosić rodziców od kasę jak się wyprowadzę. Mam to po tym jak widziałam jak brat brał od nich kasę. Chcę studiować zaocznie i pracować i się usamodzielnić ![]() Co to za wyprowadzka od rodziców jak się bierze do nich kasę....nigdy takie błędu jak mój brat
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
My z tż-tem chyba zdecydujemy się w przyszłości na mega kredyt i dom
Problemem będzie raczej to gdzie zamieszkamy w czasie budowy domu...
|
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Malinka osobiście bardzo zazdraszczam mieszkania
![]() Ja też tak chce
|
|
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie...marzenia marzeniami ale trzeba brać co jest i nie wybrzydzać...takie życie...
|
|
|
|
#1385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście nie dotyczy to osób studiujących którym rodzice opłacają mieszkanie na czas nauki. Dlatego my, mimo że mieliśmy warunki już w sierpniu żeby razem zamieszkać, wprowadzimy się dopiero po naszych obronach i jak znajdziemy pracę
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Maalini po prostu jak się nie jest się gotowym na usamodzielnienie to się tego nie robi. Bo utrzymać dwa nawet mieszkania to duży koszt.
|
#1387 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ja też...
![]() apropo zup, zostawiłam mój prezent urodzinowy na poczcie ![]() aaaaaa serio?! ale super!!! powodzenia Cytat:
![]() Cytat:
rozmawiałam z TŻtem w weekend i tak mu powiedziałam o tym, a on na to że w sumie to możemy się starać od razu po ślubie, czemu nie i teraz myślę o tym intensywnie ![]() Cytat:
Cytat:
Marzy mi si,ę wyburzenie ściany między kuchnią i salonem żeby zyskać przestrzeń i jakoś to fajnie urządzić wszystko, ale TŻ nie chce...mówi że będzie w pokoju czuć zapachy z kuchni i go to wkurza Moze i racja ale ja tak miałam w każdym (3) mieszkaniu od urodzenia i było lepiej niż gorzej, mam nadzieję że go namówię za jakiś czas![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że nie masz w avku real foto bo byśmy się wszystkie obrzygały z tej brzydoty ![]() Oł em dżi...jeszcze 10 stron nadrabiania ![]() ide na Wspólną, wybaczcie
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Utrzymać mieszkanie, czy opłacić jak dwojga ludzi ma pracę to spoko... Tylko gorzej jak nie ma się pieniędzy na kupno mieszkanie a wynajmowane to jednak nie do końca swoje
|
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma szans. Po pierwsze - on się nie chce mieszać. Może i dobrze. A popsuło by mu to nerwów... Po drugie on sam ma mieszane uczucia co do mojej wyprowadzki. Dosłownie mieszane, bo nie wie, co ma myśleć. On jest bardzo pomocny, ale uważa, że problemy, póki są do ogarnięcia jakkolwiek, powinnam rozwiązywać sama, a z mieszkaniem to nie mam noża na gardle.
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
A na moje kobieta może oświadczyć się facetowi, jak ten ma z tym problemy
Inna rzecz, że facet pewnie wtedy nie czułby się za bardzo komfortowo, ale co zrobić... Kobieta, jak musi lata czekać, też nie czuje się komfortowo ![]() A mieszkanie to dla mnie obecnie drażliwy temat... Patrząc na to, jakie teściowa ma zimą rachunki, to ja wolę mieszkanie I chciałabym w przyszłości mieć większe, niż teraz, ale pewnie mieć nie będę... Albo będziemy tu, gdzie mieszkamy, albo w domu u teściowej... A na chwilę obecną tylko ja z naszej trójki jestem za tym, że powinniśmy mieszkać osobno
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy takie dwie pary znajmomych na utrzymaniu rodziców...
jedna laska to ta co komentowała, że nasze miezkanie nie ma szafy z lustrem ok ale ja je opłacam sama więc nie tać mnie na luksusy, a jak jej mamusia z tatusiem zapłącą to może wybrzydzać druga parka wyjechała 100 km za miasto, rodzice wszystko opłacali, ale dziewczyne ze studiów wywalili i mueisli wracać rodziców też nie rozumiem. zamiat starać się, żeby dzieci się usamodzielniały to sponsorują wszystko, a potem taki jeden z drugim myśli, że wszystko mu się należy |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna TO nie ja
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo na początku ja będę potrzebowała kredyt na rozwinięcie interesu (będę się też starała o jakieś dotacje, ale nie wiadomo co z tego wyjdzie). I jakby nie było- kupę kasy włożymy w to, żebym miała gdzie pracować....
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
malini, to wielkie mieszkanie! super
capri, ja też chcę dziecko, ale wiem, że to nie mój czas niestety. za to odkąd powiedziałam tż że bym chciała to traktuje ten temat jak tabu... |
|
|
|
#1395 |
|
MBZ♥
|
Caprioszku
razem podejmijcie decyzję ja tam jestem żebyście się starali po ślubie-w noc poslubną![]() co do wyburzenia ścian to kiedyś na jakimś programie wnętrzarskim widziałam jak w ścianie między salonem czy jadalnią a kuchnią były schwane drzwi przesuwane. więc 2=1--chcesz masz otwarte, nie chcesz zamykasz ![]() Tysia z jednej strony racja ale z drugiej nóż na gardle jakiś jest skoro Mama Cię tak dręczy i Brat powinien to zrozumieć. mam nadzieję, że Mama oprzytomnieje i przestanie byc instytucją charytatywną dla obcych.Stygma rozumiem Twoje wątpliwości co do zamieszkania i bycia na utrzymaniu, no ale gdyby M nie chciał to by tego nie proponował?do czerwca jeszcze trochę czasu i sama osądzisz czy to dobry pomysł czy lepiej żeby zostało tak jak jest
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak możesz nie mieć szafy z lustrem ![]()
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam na studiach kolesia, który jest w wieku mojego M (36 lat), jest wiecznym studentem i na utrzymaniu rodziców....i ciągle mówi, że jemu się studiowanie podoba.....
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
By, no dręczy, ale nie mogę jej całkiem winić za to. To jest jeden ze sposobów jej radzenia sobie z całą tą sytuacją i samotnością. No kurczę żal mi jej, ale na ten moment to chyba bardziej siebie mi żal
nie chcę też brata mieszać w to, wolę, żeby pozostał neutralny albo żeby został dla mamy - dlatego też rzadko ja go męczę zwierzeniami, nie chcę, żeby czuł się osaczony z obu stron, bo wtedy człowiek automatycznie albo wchodzi w rolę mediatora albo odcina się całkiem, a strony mają mu za złe, że się za niczym nie opowiedział. Już to przerabialiśmy i od lat jest tak jak jest i jest dobrze
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1400 |
|
MBZ♥
|
Picz mam takie samo zdanie odnośnie sponsorowania dorosłych dzieci przez rodziców
ja na to patrzę przez pryzmat rodzeństwa TŻ i wiem, że potem obciążani są Ci którym się troszkę udało z pracą.
|
|
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny
Muszę przyznać, że będziemy mieć fajny start, ale wiecie co Wam powiem? Wolała bym wprowadzić się jako narzeczona, czuła bym się bardziej komfortowo
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Capri super prezent
![]() peach czemu temat tabu ? przecież dziecko to szczęście . My ostatnio z TŻ coraz częściej rozmawiamy o dzieciach chyba oboje jakby było możliwe już byśmy mieli je tu przy sobie . W sumie widzę , że już moja mama też się nie może doczekać wnuków i liczy bardziej na nas niż na mojego brata. W sumie wydaję mi się , że nawet się boi , że będziemy też jeszcze kupę czasu czekać za dziećmi jak brat . I teściowa również już się nie może doczekać . TŻ mi opowiadał , że od jakiegoś czasu aż oczy jej się świecą jak widzi małe dzieci i zaraz je bierze i bawi ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- to nie ja może to twoja psinka
|
|
|
|
#1403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tak było![]() Cytat:
a Wy po ślubie zaczynacie starania?
|
||
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Malina gratuluje mieszkanka
Fajnie wam ![]() Capri a co jest Twojej babci? Zdrówka dla Niej. Czy Asia wrzucała zdjęcie pierścienia? Byłam w Rossmanie i zakupiłam olejek Alterry z granatem i ogumienie z wypustkami
|
|
#1405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też marzę o dziecku
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tata był długi czas na nie z mieszkaniem przed ślubem ale mama go chyba trochę przekonała że mój brat też miał okazję i to 6 lat w ten sposób żyć i my też jestesmy długo ze sobą i że tak jak mówi zuken pierwsze dni małżeństwa mają być przepełnione miłością a nie tak jak ona rzucała w ojca parówkami i chciała rozwodu
w każdym razie za miesiąc będą się coś ugadywać z babeczką developerką
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
peach wszystko zależy od tego czy będziemy już mogli . Najpierw TŻ będzie musiał jechać do lekarza i się dowiedzieć czy już możemy Chociaż lekarz mówił , że pół roku po leczeniu nie może mieć dzieci w ulotce piszę 7 miesięcy... po ślubie akurat będzie równiutki rok więc myślę , że spokojnie będziemy mogli się starać ale jednak wolimi się upewnić .
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo to bedzie szaleństwo ![]() po 3 miesiącach ![]() to kiedy się bierzecie za produkcje? ![]() wpierniczam pizze i tak jak ostatnio się chwaliłam, że zrzuciłąm 2 kilo, to już kilo przytylam |
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcę pierścionek buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu u
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

Problemem będzie raczej to gdzie zamieszkamy w czasie budowy domu...

może to twoja psinka
13.03.2008