Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 09:08   #1381
E87
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie saska kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki

KSIĘŻNICZKA!

za zakupy i widzę, że mamy ten sam problem

Oby po ślubie też tak spełniał wszystkie zachcianki

I muszę powiedzieć, że dekoracja kościoła która przedstawiłaś zapowiada się bajkowo... i chyba mnie zainspirowała

I dziewczyny UWAGA!!! UWAGA!!! CHWALE SIĘ!!!
1) Moknąc w deszczu i brodząc w wielkich i głębokich kałużach, cisnąc się w autobusach kupiłam dziś buty ślubne! Po wczorajszym maratonie po sklepach i informacjach, że na zamówione buty czeka się nawet 4 tygodnie to stwierdziłam, że muszę kupić je na już, od razu nie na zamówienie- bo przymiarka już blisko!Z braku kolorowych spełniających moje wymagania kupiłam typowo ślubne w kolorze ecru ze skóry i na niskim obcasie (3cm) Ale i tak się bardzo cieszę! Zapłaciłam za nie 160zł
2) Byłam w salonie, w którym kupowałam sukienkę ślubną i umówiłam się na przymiarkę >> 22 maja <<
3) Kupiłam bieliznę ślubną bardotkę w kolorze ecru w komplecie ze stringami ( biustonosz -54zł, majtki 32 zł)
Nałaziłam się jak głupia! Ale przynajmniej są rezultaty!

I jeszcze pytanie, bo już zgłupiałam
Czy któraś z Was, która brała skrócony akt urodzenia dostała na nim taką pieczątkę za 22 zł, a nie znaczek skarbowy. ( czy w ogóle może znaczek skarbowy ma nazwę znaczka, a jest pieczątką za 22zł )

Dzwoniłam kiedyś do USC i powiedzieli mi, że ma być znaczek skarbowy, bo innych nie przyjmują, a dzwoni dziś do mnie teściowa, że była TŻ wybrać to z urzędu i oni tam żadnego znaczka skarbowego nie dawali i nie dają, wbili pieczątkę z opłatą skarbową za 22 zł i tyle !
Mam ta sama bielizna
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość

Kochana powiedz mi co to za firma tego cycnika i czy przy odpietych ramiaczkach teez fajnie zbiera i podnosi
Dokladnie nazywa sie Ava 605 Lala Mega wygodny super polecam
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Uf, jestem. Mam dla was zdjęcia z przymiarki. Zachwytu nie było, suknia niby jest piękna ale jakaś taka skromna mi się wydaje, tylko kurcze ja nie mogłam mieć strojniejszej bo wyglądałam lub czułam się źle.
Zachwycały się moja mama i świadkowa, a mnie wszystko drażniło, czarę goryczy przelało to, że niepotrzebnie kupiłam bardotkę, bo nie mogę mieć biustonosza bo wtedy mi odstaje gorset, bo producent nie przewidział kobiet bez biustu.

Wrzucam zdjęcia i nadrobię was jutro z pracy.
Sliczna suknia i Ty sliczna! Ten tyl na ktory zwrocily uwage dziewczyny tez jakos do mnie nie przemawia, moze da sie cos z tym zrobic? No chyba ze Tobie odpowiada

Niusia za relacje, wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek i udanej podrozy poslubnej, wyszalejcie sie z PANEM MEZEM

Kurde ja jeszcze mojego zestawienia nie zrobilam, dzisiaj cos szybko zrobie
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:09   #1382
niusia_87
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie saska kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Eee tam, nie ma się czego czepiać. Karteczki dostanie, to się czepiał nie będzie
A maglował Was na spowiedzi, czy raczej znośnie?
TŻ mi mówił, że ksiądz na II spowiedzi przed ślubnej mu powiedział, że ma Bogu dziękować za mnie, modlić się i cos jeszcze, nnie pamiętam, a w dniu ślubu dał mu ksiązeczkę z modlitwami i nowenne o przebaczeniem. z ojcem nie żyją najlepiej i nie zapraszaliśmy go na ślub. Uszanowałam wolę TŻ-a, moja mama się wkurzała jak tak można
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:14   #1383
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
A poza tym... odebraliśmy dzisiaj obrączki! Oto i one:
Mi się bardzo podobają. Śliczne

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem czy dziewczynę która kończy w tym roku gimnazjum byście zapraszały z os. towarzyszącą czy nie , ma 16 lat
Ja zapraszam bez osoby towarzyszącej chyba że wiedziałabym że ta dziewczyna ma już dawno chłopaka

Cytat:
Uf, jestem. Mam dla was zdjęcia z przymiarki. Zachwytu nie było, suknia niby jest piękna ale jakaś taka skromna mi się wydaje, tylko kurcze ja nie mogłam mieć strojniejszej bo wyglądałam lub czułam się źle.
Zachwycały się moja mama i świadkowa, a mnie wszystko drażniło, czarę goryczy przelało to, że niepotrzebnie kupiłam bardotkę, bo nie mogę mieć biustonosza bo wtedy mi odstaje gorset, bo producent nie przewidział kobiet bez biustu.

Super w niej wyglądasz. Elegancko i z klasą
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:26   #1384
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

No pewnie, że zauważyłam Nawet zawielocytowałam, tylko sie nie wyświetliło i sobie myślę, czegoś mi tu brakuje. Potem się skapnełam, że przecież Ewusia nasza w końcu ma alko
Co do winietek- napisz wiadomość do sprzedającego. Gdyby jeszcze nie wysłał masz okazję zmienić adres. Ale bądźmy dobrej myśli
A tak już wszystko macie??
Zadzwoniłam tam dziś i jeszcze nie wysłali ale pani była baaaardzo miła i powiedziała że zmienią przesyłkę na kurierską i wyślą dziś. Na wszelki wypadek zmieniłam też adres na rodziców jakby jednak miały przyjść w poniedziałek. Oby było ok, bo tyle co nerwów straciłam dziś rano rozmyślając o wersji alternatywnej (typu że w poniedziałek musielibyśmy sami te winietki wyprodukować jednak) to moje
Poza ty już prawie wszystko mamy, dziś muszę zadzwonić do cukierni potwierdzić ilość paczek, odebrać suknię (o czym sobie zapomniałam i nie umówiłam się na odbiór, mam nadzieję że panie zdążą mi ją przygotować, jak zadzwonię zaraz po otwarciu salonu), odebrać zdjęcie które będą do ramek dla rodziców... poza tym posprzątać mieszkanie, ostatnie zakupy i spakować się bo w niedzielę wyjeżdżamy do rodziców i wypadałoby już niczego nie zapomnieć i nie musieć sie wracać
A jeszcze w sobotę mam panieński

Dobra, jednak dużo tego i cały czas mam wrażenie że o czymś ważnym zapomniałam
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Ewusia_marchew- lepiej upewnij się, że winietki zostały wysłane ale na pewno będzie wszystko w porządku i dojdą na czas

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
A poza tym... odebraliśmy dzisiaj obrączki! Oto i one:

Cytat:

już pisałam gdzie indziej, ale napiszę jeszcze raz, wyglądasz bosko a Twoja suknia to ideał

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:31   #1385
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
od tego czasu czas zapitala jak szalony! Dopiero miałam 100DDŚ a tu już 8 z przodu
Nie strasz. Niedługo wybije 100 dni, a ja czuje, ze wszystko mamy w tyle i jeszcze duzo do załatwienia.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:33   #1386
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dobra, nie będę se żartować - edytuję posta: ślub najprawdopodobniej się odbędzie, w końcu pogadaliśmy z tżem, ale i tak mam obawy...

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2012-04-26 o 09:35
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:38   #1387
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry Piękny dzionek dzisiaj, chyba wyjmę sobie krzesełko ogrodowe i posiedzę w ogrodzie Wczoraj już zrobiłam w nim porządki, kwiatuszki mogą spokojnie rosnąć Wiecie co mnie bardzo zaskoczyło? Jak byliśmy na weekend w okolicach Wałbrzycha to tam już wszystko mega zielone, tulipany rozwinięte i dużo kwiatków ładnie kwitnie, a tu na wchodzie dopiero wszystko zaczynało się budzić. Teraz już jest fajnie, ale moje tulipany dopiero pąki mają...

Co do zaproszenia osoby 16 letniej. To ja pamiętam jak miałam tyle lat dostałyśmy z siostrą zaproszenia bez osób towarzyszących, ale kuzyn powiedział nam, że jak chcemy z kimś przyjść to nie ma problemu
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:38   #1388
ladystar
Zakorzenienie

Drogie dziewczynki:
monikazmc
Lubcia
Nika0208
sikoreczka111
maruda80
verumka

zapowiada sie ze bedziecie mialy srodek lata na swoich slubach, w sobote w calej Polsce ma byc ok. 29 stopni

Cytat:
Widzę że rozmawiacie o kuchenkach Amica to moja mama na jakąś trefną trafiła bo po 2 latach się zepsuła

Dziewczyny mam problem czy dziewczynę która kończy w tym roku gimnazjum byście zapraszały z os. towarzyszącą czy nie , ma 16 lat
ja zaprosilam Z, bo ja w jej wieku mialam juz chlopaka z ktorym bylam rok

Cytat:

Kochana wygladasz slicznie!! Suknia jest piekna wlasnie przez swoja prostote, dekoldzik wyglada jak nalezy, jestem na TAK!!
Ale widze ze nastroj przymiarki taki sam jak u mnie

Cytat:
PS. U mnie w domu mama nie uznaje ani zmywarki ani mikrofali. Ja w domu przyjaciółki nauczyłam się że mikrofala to bardzo przydatna rzecz, zwłaszcza że my z TŻtem lubimy nagotować za dużo, więc dobrze to potem szybko odgrzać.
Ale zmywara to ddla mnie również zbędne ustrojstwo, więc nawet na nią nie patrzyliśmy
mnie mama wlasnie nauczyla, ze mikrofala jest rakotworcza odkad sie zepsula u rodzicow to nikt jej nie naprawia i nie kupuje nowej i ja chyba tez na razie nie skusze sie na jej zakup, ale zmywarka!! czlowiek, ktory wynalazl zmywarke powinien wg mnie dostac nobla. Nieznosze zmywac Wiec to jest dla mnie cudowny wynalazek, do tego dzieki niej mozna uniknac wiele klotni na poczatku malzenstwa
Ale niestety my kupimy zmywarke dopiero do naszego domu bo do obecnej mini kuchni sie nie zmiesci a tez szkoda mi kupowac cos czego za 2 lata nie bede mogla wykorzystac w nowej kuchni bo nie bedzie pasowac

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:38   #1389
(kicia)
Zakorzenienie

A mnie wczoraj dopadło zmęczenie materiału tzn mam dość czekania planowania myślenia
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:40   #1390
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dobra, nie będę se żartować - edytuję posta: ślub najprawdopodobniej się odbędzie, w końcu pogadaliśmy z tżem, ale i tak mam obawy...
Będziecie mieć trudny okres teraz. Będzie was oboje wiele kosztował, a twojego TŻta szczególnie, bo musi znowu zapracować na twoje zaufanie i wiarę w niego. Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:43   #1391
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
ja się śmieje że moja świadkowa też ma diabła z tyłku bo do kościoła od dawna nie chodzi i pwiedziałam jej że będzie czytać coś na mszy to powiedziała że nie dojdzie do ołtarza i zacznie się tlić
ja sie boje ze tak wlasnie bedzie ze mna

Cytat:
trzymam kciuki zeby juz teraz wszystko bylo jak nalezy...

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:46   #1392
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
to bardzo dobrze że w końcu pogadaliście, mam nadzieje że sparwa się jakoś pozytywnie rozwiąże

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
A mnie wczoraj dopadło zmęczenie materiału tzn mam dość czekania planowania myślenia
Kiciu głowa do góry masz już bliżej niż dalej na suwaczku już tylko 79dni
Stary 2012-04-26, 09:47   #1393
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki aby wszystko wyszło tak jak sobie marzycie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:49   #1394
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Będziecie mieć trudny okres teraz. Będzie was oboje wiele kosztował, a twojego TŻta szczególnie, bo musi znowu zapracować na twoje zaufanie i wiarę w niego. Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
trzymam kciuki zeby juz teraz wszystko bylo jak nalezy...
Dzięki Dziewczyny Obawy są, psycholog też będzie i rozmowa z tżem przy jego rodzicach i jego z moim też... Ale pierścionka nie ubrałam jeszcze

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
to bardzo dobrze że w końcu pogadaliście, mam nadzieje że sparwa się jakoś pozytywnie rozwiąże:

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki aby wszystko wyszło tak jak sobie marzycie
Stary 2012-04-26, 09:49   #1395
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
mam to samo, jeszcze w weekend te egzaminy, remont....w dodatku nie mam czasu zadbać o siebie i będę naprawdę brzydką panną młodą..... ja bym się na miejscu TŻeta rozmyśliła i poszukała ładniejszej..... ech, muszę dokończyć prezentację zaliczeniową, bo mnie wywalą z tych studiów
Stary 2012-04-26, 09:49   #1396
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
za Wasze szczęście
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:52   #1397
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
dużo siły!
Stary 2012-04-26, 09:54   #1398
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
za Wasze szczęście
Oj przyda się... Jak sobie myślę w co ja się pakuję i przypominają mi się wypowiedzi na mailu (najbardziej M*****, bo boję się, że ja w razie czego kiedyś zrobię podobnie, ale wcześniej zadzwonię po tatusia, bo nie mam tyle odwagi) i porównanie życia do rollercoastera to aż mną coś trzepie... Masakra... Ale z drugiej strony wierzę, że będzie dobrze - musi być!
Stary 2012-04-26, 09:54   #1399
kasia_kuku
Zakorzenienie

Ogłaszam, że jestem hardkorem bo napisałam rozdzial ( prawie 15 stron ) w 6 godzin nocnych. a teraz nie wiem co się ze mną dzieje, ale go koncze. wieczorem was przelecę! zobaczę, co tam się działo.

buźki!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 09:55   #1400
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
dużo siły!
Stary 2012-04-26, 09:57   #1401
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Ogłaszam, że jestem hardkorem bo napisałam rozdzial ( prawie 15 stron ) w 6 godzin nocnych. a teraz nie wiem co się ze mną dzieje, ale go koncze. wieczorem was przelecę! zobaczę, co tam się działo.

buźki!
wow oby Ci dalej tak dobrze szło
Stary 2012-04-26, 10:00   #1402
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
wow oby Ci dalej tak dobrze szło
juz ostatni ;p teraz przez dlugi weekend mam naniesc poprawki na dwa poprzednie;]

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:09   #1403
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzień dobry!!!!! Czyżby lato już przyszło

Cytat:
A to może wiecie, na jakie oznaczenia patrzeć, żeby lodówka mniej prądu ciągnęła?

A++ w tej kwestii jest najlepsza, ale i cenowo przewyższa te inne

Cytat:
A ma chłopaka/ osobę z którą chciałaby przyjść na wesele???
Ja robiłam rozeznanie wśród rodziny. Sama obdzwaniałam kuzynostwo i pytałam. W afekcie dostali zaproszenia bez os. tow. ale powiedziałam im, że jeśli ktoś by się znalazł, to max. tydzień przed niech mi dadzą znać. I tak każdy młodzieniec przyszedł sam. Ale reguły nie ma.

Cytat:

Piękna ta suknia!!!!!!! I bardzo ładnie w niej wyglądasz!!!!!

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam tam dziś i jeszcze nie wysłali ale pani była baaaardzo miła i powiedziała że zmienią przesyłkę na kurierską i wyślą dziś. Na wszelki wypadek zmieniłam też adres na rodziców jakby jednak miały przyjść w poniedziałek. Oby było ok, bo tyle co nerwów straciłam dziś rano rozmyślając o wersji alternatywnej (typu że w poniedziałek musielibyśmy sami te winietki wyprodukować jednak) to moje
Poza ty już prawie wszystko mamy, dziś muszę zadzwonić do cukierni potwierdzić ilość paczek, odebrać suknię (o czym sobie zapomniałam i nie umówiłam się na odbiór, mam nadzieję że panie zdążą mi ją przygotować, jak zadzwonię zaraz po otwarciu salonu), odebrać zdjęcie które będą do ramek dla rodziców... poza tym posprzątać mieszkanie, ostatnie zakupy i spakować się bo w niedzielę wyjeżdżamy do rodziców i wypadałoby już niczego nie zapomnieć i nie musieć sie wracać
A jeszcze w sobotę mam panieński

Dobra, jednak dużo tego i cały czas mam wrażenie że o czymś ważnym zapomniałam
Będzie dobrze- zobaczysz!!!!!!!

Cytat:

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:13   #1404
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
A na blogu na zdjęciu to nie twój TŻ
a no tak zapomniałam
Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
to ja będę czekac i jakby co to daj znać

a twój Tż przystojniak (widziałam na blogu )
ołkej dam znać
haaa bo się zaczerwienię ;P

Cytat:

I dziewczyny UWAGA!!! UWAGA!!! CHWALE SIĘ!!!
1) Moknąc w deszczu i brodząc w wielkich i głębokich kałużach, cisnąc się w autobusach kupiłam dziś buty ślubne! Po wczorajszym maratonie po sklepach i informacjach, że na zamówione buty czeka się nawet 4 tygodnie to stwierdziłam, że muszę kupić je na już, od razu nie na zamówienie- bo przymiarka już blisko!Z braku kolorowych spełniających moje wymagania kupiłam typowo ślubne w kolorze ecru ze skóry i na niskim obcasie (3cm) Ale i tak się bardzo cieszę! Zapłaciłam za nie 160zł
2) Byłam w salonie, w którym kupowałam sukienkę ślubną i umówiłam się na przymiarkę >> 22 maja <<
3) Kupiłam bieliznę ślubną bardotkę w kolorze ecru w komplecie ze stringami ( biustonosz -54zł, majtki 32 zł)
Nałaziłam się jak głupia! Ale przynajmniej są rezultaty!

!
super zakupy

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:16   #1405
gosiulka22
Wtajemniczenie

Ja uciekam na zajęcia, dziś do 17 ale jutro wolne i dzisiaj jadę do domku i długii wekend, szkoda tylko że TŻ przyjedzie dopiero w przyszły piątek Najważniejsze że w ogóle bedzie
do wieczorka Dziewuszki i proszę mi tu za dużo nie pisać żeby normalny zabiegany człowieczek jak ja mógł to ogranąć
Stary 2012-04-26, 10:17   #1406
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

To ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kamerowania ślubu

Nagrywacie standardowo większość mszy? Bo chodzi mi po głowie, żeby zrobić dwie wersje- z pełnym ślubem i wersja skrócona- punkt kulminacyjny....
My mamy typowo nowoczesny film i bedziemy miec skrocona wersje. ogolem film bedzie gora 90 minut.
Troche zaluje ze nie bedzie calej mszy ale szczerze powiem ze osobiscie zawsze cofalam msze do momentu przysiegi.

Bedziemy miec wejscie, moze urywek czytania, jakis madry fragment kazania i cala przysiege plus blogoslawienstw i wyjscie. Mysle ze to wystarczy
na pewno bedzie darcie ze nie ma calej mszy ale to jest Nasz film i to ze wogole wzielismy jamerzyste to nasza sprawa

Cytat:

Dobrze, że chociaż sukienkę zamówiłaś
Ale spokojnie, podejdziesz to się zapytasz

DZIEWCZYNY DZIŚ MAM 100DNIÓWKĘ! Aaaaa!!!

( w zasadzie każda Nas z 4 sierpnia świętuje dziś )

Jak wrócę z zajęć postaram się zrobić zestawienie na ten jakże cudowny dzień

tylko juz mnie watpliwosci dopadaja. ja to powinnam kiecke kupic na tydzien przed zeby nie rozkminiac za bardzo.. no ale niestety zmuszona bylam to uczynic wczesniej

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

wczoraj byliśmy pierwszy raz u spowiedzi miałam nogi jak z waty i oblał mnie zimny pot TŻ się ze mnie śmieje że mam diabła w sobie i dlatego tak kościół na mnie działa i chyba coś w tym jest na szczęście mam to za sobą ale strasznie późno to załatwiliśmy i mam nadzieję, że nasz księżulek nie będzie się czepiał
Diablico Ty

Cytat:
Zeby juz bylo tylko lepiej.. Kochana musi sie udac. Trzymam mocno kciuki za Was i mam nadzieje ze rozmowa cos da.

Cytat:

buźki!
Cytat:
juz ostatni ;p teraz przez dlugi weekend mam naniesc poprawki na dwa poprzednie;]

Ale dostalas powera! Az mnie zmotywowalas i chyba sie zabieram za jakies drobne studenckie sprawy zeby miec dlugi weekend wolny

Dziewczyny napisalam do jednej makijazystki, Pokaze Wam jej fotki- przeslala mi tylko 3... Myslicie ze warto? nie wiem kiedy umowic sie na probna.. Moze w sobote bo bede miala intensywny dzien na miescie (bieganie za garniturami) to moze wowczas przetestowalabym trwalosc?
I tak na tych zdjeciach malo co widac ale musze zaczac szukac tym bardziej ze idzie mi to niesamowicie opornie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (47,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (45,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (58,4 KB, 38 załadowań)

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:19   #1407
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]To ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kamerowania ślubu

Nagrywacie standardowo większość mszy? Bo chodzi mi po głowie, żeby zrobić dwie wersje- z pełnym ślubem i wersja skrócona- punkt kulminacyjny....

Jak sie spotkałam z kamerzystą to się pytał co chcemy nagrywać. Sam zaproponował żeby nie nagrywać całej mszy bo przy oglądaniu płyty i tak zazwyczaj mszę się przesuwa dlatego nagra naważniejsze momenty
Stary 2012-04-26, 10:20   #1408
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

czołgiem
Cytat:

jest pięknie naprawde
Cytat:
wiesz co.. ja mam tak, że mam dwie siostrzenice, jedna w listopadzie będzie mieć 16 lat, a jej starsza siostra będzie w grudniu mieć 18. No i z jednej strony ze względu na wiek może i powinnam dać im te zaproszenia z OT, przynajmniej tej starszej... ale to są takie bandytki, że wolę nie ryzykować kogo mi na wesele przyprowadzą i dlatego dostaną bez. I właśnie tu też nie wiem jak zrobić... czy dać im po Prostu zaproszenie dla A.... S.... Czy mam dać siostrze z dziećmi i os. tow.? Bo niestety moja siostra, a ich matka też nie ma stałej osoby towarzyszącej tyle problemu z zaproszeniami a i tak pewnie ich nie będzie

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

To ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kamerowania ślubu

ja zapraszam bez osob towarzyszących pare blizniąt ona i on juz studiuja ale nie maja nikogo na stale wiec po co maja targac kogos obcego na sile

Cytat:
od tego czasu czas zapitala jak szalony! Dopiero miałam 100DDŚ a tu już 8 z przodu

heheh
ja się śmieje że moja świadkowa też ma diabła z tyłku bo do kościoła od dawna nie chodzi i pwiedziałam jej że będzie czytać coś na mszy to powiedziała że nie dojdzie do ołtarza i zacznie się tlić
o matko to mnei tez

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Mam ta sama bielizna

Dokladnie nazywa sie Ava 605 Lala Mega wygodny super polecam

Sliczna suknia i Ty sliczna! Ten tyl na ktory zwrocily uwage dziewczyny tez jakos do mnie nie przemawia, moze da sie cos z tym zrobic? No chyba ze Tobie odpowiada

Niusia za relacje, wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek i udanej podrozy poslubnej, wyszalejcie sie z PANEM MEZEM

Kurde ja jeszcze mojego zestawienia nie zrobilam, dzisiaj cos szybko zrobie
neistety za maly na mnie ebdzie bo 75 tylko do D produkuja :/

a pro pos zapraszania mam rowniez kolezanke ktora z nikim sie nei spotyka rozwazam zaproszenie jej bez osoby towarzyszacej, wesele robimy kameralne na 50 osob (wlacznie z nami) wiec to bez sensu jazyc obcy ludzie

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:24   #1409
E87
Wtajemniczenie

Moje inspiracje na 49 dni przed...

Suknia
: Flotas
Strój Pana Młodego: Garniutr będzie kremowy, jeszcze nie kupiony, ale cos w tym stylu co na zdjęciu. Spinki kupione
Bielizna: Ava 605 ecru
Buty: Ryłko - takie jak na fotce tylko w kolorze jasny ecru
Biżuteria: Srebrna z cyrkoniami - Artis
Makijaż i fryzura: Pani Maja Magdziak (http://www.majamagdziak.com/) fryzura u miejscowej fryzjerki (próbna nr 2)
Kościół: p. w. NSPJ (http://boguszowicestare.pl/)
Sala: Dworek nad Stawem ( http://www.dworeknadstawem.pl/ )
Fotograf: Patryk Wolański (http://www.patrykwolanski.pl/)
Kamerzysta: Multimedial Studio (http://www.multimedial.pl)
Zespół: Impuls z Rybnika ( http://www.impuls.rybnik.pl/)
Samochód: Jaguar 6 cio osobowy (http://www.e-nowa.com/)
Dekoratorka: Aleksandra Nawrot (http://www.alexdekor.pl)
Dekoracja samochodu: Tylko na klamkach po kwiatku
Bukiet i butonierka: Będzie z frezji, eustomy i konwalii, niestety idealnego nie umiem znaleźć, będzie w kolorach" ecru, pastelowy róż i fiolet. Ma być "lekki" tak mi doradziła Ola - Dekoratorka Powiedziała, że do mnie jak i sukni taki będzie pasować, a ja sie zdaje na nią pod jednym warunkiem, że będą tam moje ulubione kwiatki - konwalie!
Obrączki: Załącznik: zółte złoto łączone z białym, firma Stelmach - kupione w salonie Artis.
Pierwszy taniec: prawdopodobnie Czerwone Gitary "Słowo Jedyne Ty".

Tyle mi się przypomina, trochę z pomocą Waszych inspiracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg insp.jpg (68,9 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2012-04-26 o 11:48
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:24   #1410
iceflower
Przyjaciółka KWC

Uff, nadrobiłam Was, dzień dobry

Dziękuję za wszystkie miłe słowa na temat sukni dziś już mam nieco lepszy nastrój

niusia za relację i udanej podróży poślubnej życzę.

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
o juz dobry dołączyłam

http://demotywatory.pl/3775161
padłam.

Cytat:
Drewno z czernią może nawet fajnie wyglądać u mnie Tż widzi kuchnie zieloną najlepiej jakby wszystko było zielone niestety nie pozwolę na to. Choc jestem skłonna wziąć szafki biało-zielone
O jejku, nienawidzę zielonego koloru a mój TŻ uwielbia denerwował się strasznie jak wybieraliśmy farby a ja kategorycznym głosem mówiłam, że zielony kolor na ściany nie wchodzi w grę bo jest okropny, a on u mamy miał zielony pokój.

Cytat:
My takich traktowaliśmy jako dzieci i bez osób towarzyszących, ale i tak żaden taki nastolatek nam nie przyjedzie.

Cytat:
Kochana śliczna sukienka, marszczenia na biuście go optycznie powiększają, ale widzę że bedziesz mieć ten sam problem co ja- z dekoldu nic nie będzie wystawać ja strasznie przez to cierpię
Tylko jedno co mi się nie podoba to widok tyłu, ta szarfa przecina guziczki z tyłu tak jakoś niefajnie. Dlatego właśnie zdecydowałam się na ukryty zamek.
Ale ogólnie wyglądasz bardzo ładnie, delikatnie i skromnie
Dzięki z tymi guziczkami to jest tak, że zwróciłam uwagę na problem dopiero na zdjęciu, w salonie w ogóle o tym nie pomyślałam. Nie wiem czy coś z tym robić jeszcze, bo generalnie co do tej szarfy to się wahałam dość długo czy ją wkładać, ale bez niej to już w ogóle szczyt skromności, więc nie chcę na pewno wszywać jej na stałe. Myślę, że to będzie wyglądać trochę lepiej finalnie, bo tutaj guziczki są niezapięte.

No a co do dekoltu to tu nie widać bo moja mama jako najwybitniejszy fotograf w rodzinie robiła zdjęcia od dołu (), ale u mnie jest dziura troche od góry i absolutnie nic nie wystaje. Będę musiała się bardzo pilnować, żeby nie odstawało za bardzo. No ale to był ból przy wszystkich sukniach, a w zabudowanych z rękawkiem wyglądałam po prostu źle.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Przepięknie wyglądasz W jakim kolorze jest ta sukienka?
Jest śmietankowa, na zdjęciach wygląda na ecru ale to dlatego że tam było takie okropne światło, a moja mama nie bawiła się balansem bieli.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wyglądasz bardzo dziewczęco, powiedz jak masz zaczepiony ten tren o guziczki, bo w mojej drugiej sukni mam pokaźny tren i takie same guziki, ale nie wykminiłam jeszcze jak go podpiąć
Dzięki będę mieć pętelkę naszytą taką malutką podobno (już czuję że się urwie) i ona będzie się zaczepiać na dolny guziczek. A warstwa spod spodu ta satynowa będzie mieć pod spodem wszysty drugi guziczek i tam będzie się podpinać.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
już pisałam gdzie indziej, ale napiszę jeszcze raz, wyglądasz bosko a Twoja suknia to ideał

Cytat:
No to super życze wam powodzenia i dużo siły i mam nadzieję, że to będzie dobra decyzja i TŻ naprawdę się postara dla Ciebie zapanować nad swoją słabością.

Cytat:
Kochana wygladasz slicznie!! Suknia jest piekna wlasnie przez swoja prostote, dekoldzik wyglada jak nalezy, jestem na TAK!!
Ale widze ze nastroj przymiarki taki sam jak u mnie
Dziękuję no nastrój miałam fatalny, włożyłam bardotkę, włożyłam suknię i dostałam szału. Potem moja mama chciała mi doszyć koronkę do dekoltu żeby maskować to że odstaje, potem było mi gorąco i źle i w ogóle nastrój na maksa, rozumiem Cię już doskonale i wcale nie trzeba do tego okresu.

Cytat:
ale zmywarka!! czlowiek, ktory wynalazl zmywarke powinien wg mnie dostac nobla. Nieznosze zmywac Wiec to jest dla mnie cudowny wynalazek, do tego dzieki niej mozna uniknac wiele klotni na poczatku malzenstwa
Ale niestety my kupimy zmywarke dopiero do naszego domu bo do obecnej mini kuchni sie nie zmiesci a tez szkoda mi kupowac cos czego za 2 lata nie bede mogla wykorzystac w nowej kuchni bo nie bedzie pasowac
Z tym się zgodzę! My pomieszkaliśmy razem 8 miesięcy bez zmywarki, bo uznaliśmy że mieszkanie nasze jest na 2-3 lata, nie ma sensu, damy radę ze zmywaniem i w ogóle. Masarka. Nigdy już nie chcę mieszkać bez zmywarki i toczyć wojen o to kto pozmywa wtedy kiedy żadnemu z nas się nie chce, a takich chwil jest wcale nie mało.

W listopadzie kupiliśmy zmywarkę, nasza kuchnia jak już kiedyś pisałam ma 5 m kw. i dało się.
Natomiast co do zmywarki, my nie chcieliśmy doinwestowywać w to mieszkanie, kupiliśmy Amicę jedną z tańszych, wąską i jest straszna! W porównaniu do Mastercooka moich rodziców to porażka. Huczy, buczy, nie domywa, nie dosusza, a szerokość 45 cm to absurd dla 2 osób a co dopiero dla całej rodziny.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2012-04-26 o 10:26
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości