|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biega któraś z Was na bieżni? O ile biegam w terenie bez większego problemu 20-30 minut, a jak wolniej to i godzinę, tak na siłowni dosłownie po 5 minutach jestem wykończona, nie mam czym oddychać, leje się ze mnie, mam wrażenie że tam w ogóle tlenu nie ma ![]() ![]() Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2016-08-09 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Ja nie biegam na bieżni w trosce o kolana. Wiem, że bieżnia ma zły na nie wpływ i wolę zapobiegać niż leczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Wtajemniczenie
|
Ja na bieżni nie biegam w ogóle (sporadycznie kilka minut truchtu dla rozgrzewki przed siłowym) bo mnie nudzi strasznie :-D
Ostatnio zaniedbalam bieganie :-( ale trzymam się dzielnie treningów siłowych. Poza tym moje buty do biegania zaczęły mnie boleśnie obcierac a nie mam innych i nie mam możliwości kupienia nowych, bo nie mam swoich pieniędzy a tata już i tak daje mi pieniądze na wakacje i nie chce go naciagac juz więcej :-( a raczej bieganie w jakichkolwiek butach to niezbyt mądry pomysł, tym bardziej ze mam tendencje do problemów ze stawami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Raczkowanie
|
Mi tez tak jakos wyvhodzi 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Rozeznanie
|
Dzięki za rady, pójdę dziś i zobaczę co mi wyjdzie 😉
O siłowym treningu muszę poczytać co i jak, no i jak taki wygląda w domowych warunkach? Bo na siłownię nie mam absolutnie czasu (chyba że coś na tej pod chmurką się nadaje? Tam mogłabym na chwilę wpadać jak młody śpi na spacerze ). A co do bieżni- nie cierpię. Zawsze mi było niedobrze i w głowie się kręciło. Fuj. Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka
#1389 |
Zakorzenienie
|
Sandrek i emilia i carmen i mervie ---- pogoda czy niepogoda zawsze wychodzicie ?
![]() Jak wyglądają te treningi? Macie cele, plany, startujecie ? Macie dwie pary butow? Stretching? Joga? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Rozeznanie
|
Bejata idę dziś pierwszy raz , jeszcze nic nie wiem 😉 sama jestem ciekawa . Boję się chyba niepogody bo jestem chorowita, a przy dziecku nas mogę sobie pozwolić na taki luksus jak przeziębienie czy gorzej
Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka
#1391 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Od niedawna trenuje wg ściśle określonego planum We wtorki robię podbiegi, środa BNP, czwartek truchtam tylko parę km po dwóch dniach ciężkich treningów ![]() ![]() Regularnie startuje w zawodach i to jest moja największa motywacja do regularnego trenowania. Obowiązkowo rozciągam się przed mocnym treningiem i po każdym. Myślałam żeby dorzucić jogę i basen ale jak na razie długość doby mi na to nie pozwala ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po weekendzie, gdzie zafundowałam sobie 10 km biegu, następnego dnia 40 km rowerem po totalnie płaskim terenie, a następnego 6 km biegu, notuję tylko regres. Chyba przesadziłam... Teraz jadę w Tatry na 10 dni i boję się, że zamiast wzmocnić nogi to je przepalę, bo z siłą mięśniową u mnie krucho :/ Zwykle na zmianę robimy ok 25 km jednego dnia i ok 10 km drugiego, szamiemy po 3-4 buły z kiełbą i żółtym serem, czekoladę, a po powrocie obiad. Ilość kalorii wydaje się ok, żeby wyjść na zero. Dziewczyny, może wiecie, co/jak jeść żeby zminimalizować zniszczenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Rozeznanie
|
Melduję że byłam biegać. Jeśli można to tak nazwać
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka
#1395 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny biegające systematycznie -- super jesteście, podziwiam. Ja biegam juz chętnie, w miarę sprawnie, startuje czasem, ale nie ma systematyki i treningi nie odbywają sie odpowiednio często. Wasze posty wpłynęły pozytywnie na mnie i moja motywacje
![]() Spróbuje 3-4 razy w tyg robic trening biegowy i bede sie Wam tu spowiadać ![]() 1. Podbiegi 2. Bieg do 10km 3. Zabawa biegowa 4. Długie wybieganie Pkt. 2 jest ewentualny, to takie jak mi sie chce. Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Robisz jakieś akcenty szybkosciowe? ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Tak, 10 min rozgrzania i potem np 1km szybki na moje mozliwosci (5:30) 1 wolny (6:30) itp
![]() Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2016-08-10 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Rozeznanie
|
U mnie zwykle 2 biegi wypadają w dni pracujące, więc po 12h pracy czasami mam siłę tylko na 5km, ale bywa, że i 7 wpadnie. Podczas wolnego robię jeden bieg rano, na czczo, więc max do 6km, a drugi wieczorem, dłuższy, około 8km, ale chciałabym, by to było 10km.
Może jeden z treningów po pracy zamienię na "zabawę", bo fajnie to wygląda w teorii, a przyda się jakieś urozmaicenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Echhh
Wróciłam do domu z pracy. Zaczęło lać brutalnie, dzis 10stopni w ogole. Wiec zjadłam wielka miskę bolognese z makaronem bo umierałam z głodu i po 2h wyszłam biegać. Męczyłam sie okropnie bo mi żarcie podnosiło sie cały czas ;( i zbierało mi sie wiadomo... Na wymioty ![]() Po 5km przestałam. :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
Ja dziś pojechałam na bieżnie od razu po pracy. Od początku trochę mżylo, a ostatnie dwie czterysetki robiłam już w większym deszczu... Ale trening zrobiony, tylko odpuściłam na końcu 1,5 km rozrtuchtania, bo się już bałam ze mnie przewieje a i tak od kilku dni mnie gardło pobolewa :/
W każdym razie jestem z siebie bardzo zadowolona, nie spodziewalam że uda mi się utrzymać takie tempo ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
ja dziś skoro świt 5 km, ale mi się nie chciało wstawać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-01-12 o 23:25 Powód: Link w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | ||
Blood and fire
|
Cytat:
![]() Starty w zawodach zdecydowanie ułatwiają mobilizację tym, którzy lubią wyzwania. Wątpię, czy byłbym w stanie biegać regularnie, nie trenując do konkretnych zawodów. A tak ciągle jest coś na horyzoncie, zmieniam dystanse, zmieniam miasta, żeby ciągle się coś działo. Mam w tej chwili ok 15-20 par butów biegowych ![]() Cytat:
Akcenty szybkości są bardzo korzystne dla techniki biegu i siły. Co najważniejsze: pięknie rzeźbią nogi, w tym łydki. Trudno się wyrzeźbić samym spokojnym biegiem tak jak szybszymi akcentami.
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
Ja dziś spokojne 6 km po lasach
![]() Bieglo się całkiem przyjemnie, jak na dzień po treningu tempowym i dwa dni po podbiegach ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
U mnie 2 km rozgrzewki a potem 7km "zabawy"
1km po 6:30 i 1km po 5:30 Wyszło wspaniale ![]() Ciesze sie bardzo do tej port, taki mam wyrzut hormonów :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj 11km
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.