Majówki 2016 - część trzecia - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-15, 21:05   #1411
no_doubt
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Dziękuję za rady odnośnie glutenu ja dałam 3 razy zupkę z manna i chyba ok. Jakoś się boję dać skórki od chleba...
Kupiłam takie wyciskane tubki owocowe z gerbera, bo w rossmanie była promocja. Póki co jabłko bleee, banan też...
Jutro wprowadzamy cukinię, a pod koniec tygodnia mięsko...

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Czy tylko moja Miśka nie ma jeszcze zębów???

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:14   #1412
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Były suche placki, zrobiły się takie czerwone krosty. Teraz jak tak myślę, to używaliśmy dad, potem rossmannowych i od tygodnia mniej wiecej toujoursów, więc może to jednak pieluszki
Mam Linomag. Jutro zobaczę.

Mia, bardzo mi przykro z powodu Twojego taty

Kurde z ciemieniuchą to w ogóle dałam sobie spokój, ale teraz znów zaczęłam walczyć

Nie wiedziałam, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam zobaczymy jak jutro to będzie wyglądało...
spokojnie, myślę że jednorazowo to nic się nie stanie, mnie położna przestrzegała, że najpierw wszystko inne typu linomag, bephanten, alantan a sudocrem to ostateczność bo to lek działający na odparzenia w silnym stadium, nawet rany, odleżyny u starszych osób, a potem też gdzieś wyczytałam, że nadmierne i częste jego używanie u dziewczynek może powodować zarastanie warg sromowych

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady odnośnie glutenu ja dałam 3 razy zupkę z manna i chyba ok. Jakoś się boję dać skórki od chleba...
Kupiłam takie wyciskane tubki owocowe z gerbera, bo w rossmanie była promocja. Póki co jabłko bleee, banan też...

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

U Hubci też ani widu, ani słychu, ale dziąsełkami to ona już umie też ugryźć, czasami to mam ochotę zawyć do księżyca tylko te ości w marchewce się nie da pogryźć, ale chyba do 18-tki się nauczy?
Stary 2016-11-15, 21:21   #1413
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
spokojnie, myślę że jednorazowo to nic się nie stanie, mnie położna przestrzegała, że najpierw wszystko inne typu linomag, bephanten, alantan a sudocrem to ostateczność bo to lek działający na odparzenia w silnym stadium, nawet rany, odleżyny u starszych osób, a potem też gdzieś wyczytałam, że nadmierne i częste jego używanie u dziewczynek może powodować zarastanie warg sromowych
Pierwszy raz użyłam sudokremu (słyszałam o tym zrastaniu), ale od tygodnia używam na przemian linomagu i bepanthenu i nie ma poprawy
A te plecki to jeszcze inna sprawa

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:21   #1414
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Tak jak już pisałam, ta ogromna budka jest idealna na taki okres jesienno-zimowy. Mogę być spokojna że mi dziecka nie przepi*dzi Do tego w porównaniu do poprzedniego wózka amortyzacja jest świetna, miękkie zawieszenie, prowadzi się aż miło.
Wizualnie to moze nie jest szczyt moich marzeń, ale wiem już że nie można mieć lekkiego, zgrabnego wózka który jednocześnie będzie miał solidne koła i nadawał się na wyboiste tereny. Przemęczyłam się pół roku z typowo miejskim wózkiem więc teraz jednak stawiam na funkcjonalność
A jaki kolor macie?
Stary 2016-11-15, 21:23   #1415
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
A jaki kolor macie?
Biało szary, SLJ195, na białym stelażu

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:39   #1416
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Biało szary, SLJ195, na białym stelażu
My mamy SL208. Liczę, ze w przyszłości dokupię do niego gondolkę
Stary 2016-11-15, 21:41   #1417
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
smutne ... ale jakże prawdziwe

przekażę jej Twoją diagnozę na najbliższej wizycie w przyszłym tygodniu
Prawdziwe do bólu...
Cytat:
Super, że tak ładnie idzie Igusi picie wody
Daj znać jak się sprawdza ten bidon który zamówiłaś bo też się na niego czaję. Kupiłam za to doidy i będziemy testować jak przyjdzie

Nico jest duży, to fakt. Ale wbrew pozorom prowadzi mi się go o niebo lepiej niż lekki Graco. Ja też do tej pory głównie po chodniku spacerowałam ale mamy tyle pięknych miejsc wokół, leśnych i polnych ścieżek. Aż szkoda, że z tego tak mało korzystałam, mam nadzieję, że teraz się to zmieni jak mamy bardziej terenowy wózek

Ostatni akapit -

A może ona patrzyła na was jak na jeden organizm, tj całościowo jak przystało na Hubcię-pasożyta i jej żywicielkę
Dam znać już mam w domu jutro bedziemy próbować

A powiedz mi czy rozpatrywałaś w ogóle spacerówke Joie? Ta z pompowanymi kołami czy nie brałaś pod uwagę? Bo mi sie osobiscie bardzo podoba buda zakrywa cala spacerówke zastanawiam sie czy można gdzies ja u nas nabyć.

Cytat:
Były suche placki, zrobiły się takie czerwone krosty. Teraz jak tak myślę, to używaliśmy dad, potem rossmannowych i od tygodnia mniej wiecej toujoursów, więc może to jednak pieluszki
Mam Linomag. Jutro zobaczę.

Mia, bardzo mi przykro z powodu Twojego taty

Kurde z ciemieniuchą to w ogóle dałam sobie spokój, ale teraz znów zaczęłam walczyć

Nie wiedziałam, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam zobaczymy jak jutro to będzie wyglądało...
Odstaw sudocrem powalcz linomagiem. A moze masz jakies probki do skór atopowych itp. ? My mielismy pharmaceris emotopic pięknie sie wygoiło nie wrócilo.
A na odparzenia na dupce polecam maść pośladkową - tylko to chyba na receptę choc u nas w miescie jedna apteka sprzedaje bez. I tej masci raczej uzywa sie tylko do zagojenia nie na codzien - choc o ile dobrze pamietam Ty nie uzywasz nic na codzień wiec nie zaszkodzisz

😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-11-15 o 21:42
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-15, 21:41   #1418
Anika1986
Zadomowienie

Ależ ruch na wątku

Agassek, może akurat jakaś gorsza seria pieluch lub za długo te same stosujesz i stąd podrażnienie. Jeśli chodzi o szczepionkę nie musisz realizować recepty. Ja rozważam to szczepienie, ale trochę później.

No doubt, u nas była kasza manna. Wpierw sama raz, a teraz co jakiś czas do owoców.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:41   #1419
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mamy zebow tez my znaczy się Iga nie ma

Stary 2016-11-15, 21:44   #1420
czekooladki
Zadomowienie

Smoczeeek to złooooo! menda cały czas wypada! że tez nikt nie wymyślił smoczka na rzep albo na gumce

a mój malutki Hubuś wrzeszczy na pół miasta jak ta menda wypadnie

Edytowane przez czekooladki
Czas edycji: 2016-11-15 o 21:45
czekooladki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:49   #1421
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Ależ ruch na wątku

Agassek, może akurat jakaś gorsza seria pieluch lub za długo te same stosujesz i stąd podrażnienie. Jeśli chodzi o szczepionkę nie musisz realizować recepty. Ja rozważam to szczepienie, ale trochę później.
Wiem. Chodzi o to, że ona powiedziała "proszę przyjść wtedy i wtedy" i podała receptę, postawiła nas przed faktem dokonanym trochę ona twierdzi, że ze względu na planowane przez nas Filipiny powinniśmy zaszczepić, mi z kolei wydaje się, że to szczepienie nie ma większego znaczenia jeżeli chodzi o wyjazd (inne szczepy), ale musielibyśmy zaszczepić w miarę szybko, żeby zdążyć z czterema dawkami przed marcem...

Mam nadzieję, że to nie te pieluchy, bo mąż dzisiaj kupił pięć paczek w lidlu (jest promo jakby co)

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Odstaw sudocrem powalcz linomagiem. A moze masz jakies probki do skór atopowych itp. ? My mielismy pharmaceris emotopic pięknie sie wygoiło nie wrócilo.
A na odparzenia na dupce polecam maść pośladkową - tylko to chyba na receptę choc u nas w miescie jedna apteka sprzedaje bez. I tej masci raczej uzywa sie tylko do zagojenia nie na codzien - choc o ile dobrze pamietam Ty nie uzywasz nic na codzień wiec nie zaszkodzisz
Dziękuję, tak zrobię

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-15, 21:50   #1422
asiaczek
Zakorzenienie

U nas też odparzenie pupy. Teraz już w wersji hard u nas to raczej nie wina pieluszek, a kwaśnych kupek-robiłam na własną rękę badanie kału. dostaliśmy z miesiąc temu maść robioną na receptę- linomag plus lanolina. Poprawa była tylko na kilka dni. Dermatolog natomiast radziła kupić pastę cynkową,ale właśnie to coś podobnego do sudocremu.
Jutro idziemy do lekarza, mam nadzieję, że dostaniemy coś mocniejszego.

Anulus, no_doubt współczuję przeżyć ciążowo porodowych.
Ja jak gdyby nigdy nic pojechałam na wizytę do gina w terminie porodu i okazało się, że prawie nie mam wód. Nie wiem jak długo to trwało wydaje mi się, że one się sączyły, a na głupia myślałam, że mam więcej śluzu.

Agassek, jeśli macie paragon to lepiej pieluchy oddać/odsprzedać. Ja bym sto razy wolała, żeby u nas to było od pieluch, niż od kupek, ŁZS,AZS czy co tam jeszcze nam lekarze wymyślą: (

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2016-11-15 o 21:57
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 21:53   #1423
zabciajs
Zakorzenienie

Ooo Agasek dobrze, ze piszesz dokupie, choć mam 3 paczki. Ale 4 na dlugo posłużą.

U nas smoczek tylko na drzemce i to podmieniony z piersią, ale nie zawsze zlapie. Dzis i wczoraj np ani raz. Na spacerze nie uzywamy. Najczesciej był uzywany na nocne spanie na podmiane, a pozniej wypluty. Jak kładłam się spac to nie raz sie go oszukalam hehe
A ostatnio coraz częściej jest odruch wymiotny przy smoczku
Aaa i jsk skocze ta dziucha to nad radem jej wciskam

Dobranoc, jutro trzeba wczesnie wstać. Ile mamy dzis miejsca w lóźku

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-15 o 22:05
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 22:01   #1424
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

A powiedz mi czy rozpatrywałaś w ogóle spacerówke Joie? Ta z pompowanymi kołami czy nie brałaś pod uwagę? Bo mi sie osobiscie bardzo podoba buda zakrywa cala spacerówke zastanawiam sie czy można gdzies ja u nas nabyć.

Patrzyłam na Joie Litetrax bo pewnie tą masz na myśli. Wygląda naprawdę fajnie. Ale jednak nie do końca mnie przekonuje, w Graco (równiez brytyjski wózek) też niby tylne koła były pompowane i podobnej wielkości a mimo to u nas się nie sprawdziły.

Poza tym doszłam do wniosku, że nam potrzebne są dwa wózki - jeden konkretny czołg na nasze lasy i wertepy plus lekka parasolka na spacerki po chodniku czy wypady na miasto. Nie wiem jeszcze co na to mąż Na parasolkę będę polować używaną, może coś fajnego się trafi. Ale to bliżej lata będę szukać

Stary 2016-11-15, 22:08   #1425
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Smoczeeek to złooooo! menda cały czas wypada! że tez nikt nie wymyślił smoczka na rzep albo na gumce

a mój malutki Hubuś wrzeszczy na pół miasta jak ta menda wypadnie
Haha zaklej taśmą

My mamy noca spokoj zasypia przy piersi i nie wkładamy już smoka. W dzien jak zasnie to smoka wypluwa ostatnio robi to z takim impetem, że go potem szukam pod meblami Ja mam wrazenie że ona go nie lubi zbytnio i my jej troche z przyzwyczajenia wkładamy To troche taki sygnalizator gdy jej wkładam a ona nie pluje lub nie ma odruchu wymiotnego (!?) to znaczy ze chce spać a najbardziej lubi go przekładać z rączki do rączki obracac i traktowac jak gryzak ooo !

Dobrej nocy mamuśki 😘

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Patrzyłam na Joie Litetrax bo pewnie tą masz na myśli. Wygląda naprawdę fajnie. Ale jednak nie do końca mnie przekonuje, w Graco (równiez brytyjski wózek) też niby tylne koła były pompowane i podobnej wielkości a mimo to u nas się nie sprawdziły.

Poza tym doszłam do wniosku, że nam potrzebne są dwa wózki - jeden konkretny czołg na nasze lasy i wertepy plus lekka parasolka na spacerki po chodniku czy wypady na miasto. Nie wiem jeszcze co na to mąż Na parasolkę będę polować używaną, może coś fajnego się trafi. Ale to bliżej lata będę szukać
Chodzi mi dokładnie o Joie literax air to nowość koła pompowane i przednie i tylnie. Podobno jest lekka i właśnie chciałam coś co pózniej bedzie robiło tez za lekką spacerówke zeby nie kupowac kolejnego wozka. A lekka parasolka to kojarzy mi się z takim materialem 4 kółka i parasolka z boku 😂 Tobie zapewne chodzi o cos innego mowiac lekka parasolka?

Tu jest ten o którym pisze http://domowa.tv/joie-litetrax-air-p...na-spacerowka/
Stary 2016-11-15, 22:29   #1426
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
U nas też odparzenie pupy. Teraz już w wersji hard u nas to raczej nie wina pieluszek, a kwaśnych kupek-robiłam na własną rękę badanie kału. dostaliśmy z miesiąc temu maść robioną na receptę- linomag plus lanolina. Poprawa była tylko na kilka dni. Dermatolog natomiast radziła kupić pastę cynkową,ale właśnie to coś podobnego do sudocremu.
Jutro idziemy do lekarza, mam nadzieję, że dostaniemy coś mocniejszego.

Anulus, no_doubt współczuję przeżyć ciążowo porodowych.
Ja jak gdyby nigdy nic pojechałam na wizytę do gina w terminie porodu i okazało się, że prawie nie mam wód. Nie wiem jak długo to trwało wydaje mi się, że one się sączyły, a na głupia myślałam, że mam więcej śluzu.

Agassek, jeśli macie paragon to lepiej pieluchy oddać/odsprzedać. Ja bym sto razy wolała, żeby u nas to było od pieluch, niż od kupek, ŁZS,AZS czy co tam jeszcze nam lekarze wymyślą: (
Jednak ostatnio u nas dady, więc spoko. Jedne i drugie mają fioletowe opakowania, więc mi się mylą

U nas trzecia albo czwarta pobudka, ostatnie noce były fajne pod tym względem... ale myślę, że to jednak skok. Ostatni tydzień był dla Marysi bardzo intensywny. Zaczęła siadać, raczkować, pewnie jedno z drugim ma jakiś związek

Stary 2016-11-15, 22:34   #1427
daggmara
Z deszczem w butach

Aaa... glowa mi pęka...

Chyba mnie jutro nie będzie na Wizazu, córa ma urodziny i chcialabym ja gdzieś zabrać, żeby w domu nie siedzieć jak zwykle. Pomyślałam nawet, że jeśli teściowa wpadnie z kasą, jak to ma w zwyczaju, to zaproponuje, żebyśmy się zapakowali do samochodu, pojechali do sklepu i niech raz Hania sobie sama wybierze, a nie "mamusia ci coś kupi". Tak to jestem się gotowa dla dziecka poświęcić. Druga opcja to jazda na kucu, ale nie wiem, jaka będzie pogoda.

Poza tym dołączam do klubu zapuchnietej powieki.. obudzilam się z lekko obolała, a na wieczór napuchla przy linii rzęs, wygląda jakby pod skórą gromadził się płyn, hm.. podejrzewam, ze to tzw. jęczmień.

Ciasto udające tort na rano gotowe, prezent naszykowany, nawet swieczki przygotowane do wbicia, można chyba spac

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 22:49   #1428
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dagg najlepszego dla Hani
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 23:08   #1429
daggmara
Z deszczem w butach

Mlody postanowił, że nie będę jeszcze spac 😉

3 lata temu o tej porze chyba zasypialam juz pod narkoza, ewentualnie drżącą ręką podpisywałam zgodę na cc 😊

Edytowane przez daggmara
Czas edycji: 2016-11-15 o 23:10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-15, 23:15   #1430
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:

Nie tylko, Wojtul też jeszcze bezzębny, chociaż miętosi w dziąsłach co się da a jak chapnie to mąż twierdzi, że gwiazdy widzi, ja z wiadomych względów ostatnio rąk do gryzienia nie daję

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Aaa... glowa mi pęka...

Chyba mnie jutro nie będzie na Wizazu, córa ma urodziny i chcialabym ja gdzieś zabrać, żeby w domu nie siedzieć jak zwykle. Pomyślałam nawet, że jeśli teściowa wpadnie z kasą, jak to ma w zwyczaju, to zaproponuje, żebyśmy się zapakowali do samochodu, pojechali do sklepu i niech raz Hania sobie sama wybierze, a nie "mamusia ci coś kupi". Tak to jestem się gotowa dla dziecka poświęcić. Druga opcja to jazda na kucu, ale nie wiem, jaka będzie pogoda.

Poza tym dołączam do klubu zapuchnietej powieki.. obudzilam się z lekko obolała, a na wieczór napuchla przy linii rzęs, wygląda jakby pod skórą gromadził się płyn, hm.. podejrzewam, ze to tzw. jęczmień.

Ciasto udające tort na rano gotowe, prezent naszykowany, nawet swieczki przygotowane do wbicia, można chyba spac
Fajny pomysł z tym wybraniem prezentu, o takim "mama coś kupi" pewnie potem córa nie pamięta i tyle z prezentu od babci
Współczuję zapuchniętej powieki, mądrości ludowe każą pocierać złotem, ale nie wiem na ile to serio pomaga...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-15, 23:30   #1431
daggmara
Z deszczem w butach

"mama coś kupi" jest w osobnym miejscu i ładna sumka już się tam uzbierala, więc to też ma swoje plusy 😉

Stary 2016-11-15, 23:38   #1432
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
"mama coś kupi" jest w osobnym miejscu i ładna sumka już się tam uzbierala, więc to też ma swoje plusy
Masz jakiś plan co zrobić z tą sumką?

Bożeeeee, idę spać, mąż śpi, Mary śpi, a ja czytam tą durną książkę o wychowaniu paryskich dzieci

Stary 2016-11-16, 03:46   #1433
lourose
Wtajemniczenie

Aaaaa przesikane wszystko, pielucha niemal sucha. Śpiworek drugi zalatwiony :/
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 05:34   #1434
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Masz jakiś plan co zrobić z tą sumką?

Bożeeeee, idę spać, mąż śpi, Mary śpi, a ja czytam tą durną książkę o wychowaniu paryskich dzieci
Odkladam na przyszlosc, podobnie jak 500+.
Moze na studia czy cos..

Stary 2016-11-16, 05:45   #1435
konsternacja
Zakorzenienie

(Proba czy to pw czy cytowanie czy post. Wybaczcie)
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 05:50   #1436
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
(Proba czy to pw czy cytowanie czy post. Wybaczcie)
Nie rozumiem? O co chodzi?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 05:58   #1437
no_doubt
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego dla Hani ))

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-16, 06:28   #1438
daggmara
Z deszczem w butach

Dziękujemy
To sobie pojedziemy, ale do d... napadalo sniegu i maz zabral duży samochod z zimowkami do pracy. Jestesmy uziemieni. Choc ten mokry śnieg to tez radocha, gdybym tylko nie byla tak strasznie niewyspana..

Stary 2016-11-16, 06:41   #1439
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy
To sobie pojedziemy, ale do d... napadalo sniegu i maz zabral duży samochod z zimowkami do pracy. Jestesmy uziemieni. Choc ten mokry śnieg to tez radocha, gdybym tylko nie byla tak strasznie niewyspana..

Wszystkiego najwspanialszego dla Hani!

U nas też psia pogoda, z nieba leje jakaś szara breja
Miałyśmy jechać do koleżanki ale chyba też odpuścimy

Edytowane przez fablous
Czas edycji: 2016-11-16 o 06:43
Stary 2016-11-16, 07:20   #1440
monika2736
Rozeznanie

Wszystkiego Najlepszego dla Hani

U Wojtusia też ząbków jeszcze brak, ale strasznie nas męczą, do tego chyba mamy katar:-( pół nocy nie spałam i słuchałam jak mu w nosku swiszczy :-(

Jeszcze synek dosypia ale ja powoli wstaje, czeka mnie trochę pracy bo mąż ma urodziny i pewnie będą goście

Miłego dnia, aaa i nie drukujcie dużo bo nie mogę później Was nadrobić
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości