|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy
Zabawne bo rozmawialam dzis z kuzynka i powiedziala ze ona tak ma przy jajeczkowaniu. ale ja tak nigdy nie mialam. juz kilka razy odstawiałam tabletki i nigdy nie mialam zadnych plamien wiec to dla mnie zaskoczenie. a jeszcze jak lekarka zasugerowała ze to moze byc cos w miednicy, zapalenie czy cos, to ja az z wrazenia zaczęłam sobie wkręcać że może rzeczywiście mam jakiś napięty brzuch i ze trochę pobolewa....
ech poczekam wybiore te globulki i zobacze co bedzie przy następnym cyklu.
#1412 |
Przyczajenie
|
![]()
Drogiw Wizażanki.
Ja również miałam dośc tabletek. Głównie ze względu na skutki uboczne. Częste stany depresyjne, migreny jakich nikomu nie życzę no i libido wołało o pomste do nieba i waga też (10 kg do przodu). Jestem ponad trzy tygodniu po odstawieniu. Brzuch rzeczywiście daje się we znaki ale jak tyle lat (9) był w "uśpieniu" to teraz musi się rozgrzać do pracy ![]() ![]() ![]() Bilans wypada zdecydowanie na + i to na wielki +. Po tylu latach stosowania stwierdzam - NIE WARTO!!!!!!!!!! Tym, które chcą skończyć z tabsami życzę powodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Przyczajenie
|
![]()
I jeszcze jedno eczoraj przed kąpiela sprawdziłam stan swojego cellulitu. Walczyłam z nim cztery lata a on zdobywał coraz większe połacie moich ud (o pośladkach juz nie wspominam). Zadne cud specyfiki nie działały, masaże też nic. A wczoraj zerkam a tam bardziej gładka skóra, cellulitu ubyło 10 cm
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Nie znosze gum i moj facet tez nie. Co tu robic ???? Czekam na okres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
subskrybuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zabezpieczenia, to jak pisałam wyżej, zabezpieczam się globulkami + prez. Możliwe, że już nie będę chciała wracać do tabletek. Aha - podczas cyklu z odstawienia może występować więcej, niż jedna owulacja - dlatego można dodatkowo zastosować metodę obserwacji śluzu - ja jak na razie cały czas mam niepłodny ![]() Co do samopoczucia, to również zauważyłam zmianę na ogromny plus ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agatka222 Czas edycji: 2008-04-09 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam pytanie: czy zauwazylyscie ze gdy zaczelyscie brac yasmin zaczely wam bardziej wypadac wlosy?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Rozeznanie
|
ja brałam yasminelle i nie zauwazylam ,ale włosy mi sie przesuszałyi wolniej rosły
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() U mnie 26 dzien cyklu. Jest poniedzialek, normalnie przy tabletkach mialabym okres w ten czwartek. Jak narazie nie mam zadnych powodow zeby sadzic ze mi sie "zbliza". Brzuch mam jak balon, mam wrazenie ze macice mam spuchnieta i od czasu do czasu mam bole jajnikow. Ale to chyba normalne po odstwaieniu nie ? A moze jestem w ciazy i nie wiem? Hmmm, oprocz tego wylaza mi pryszcze !!!! Straszne zaskorniaki, i skora na plecach i dekolcie troszke sie przetluszcza, ale nigdy nie mialam problemow z pryszczami w tych miejscach tylko na twarzy. No i piersi mam jakies takie mniejsze wygladaja jakbym byla po karmieniu piersia. No i chyba przytylam........ W dniu dzisiejszym po odstawieniu tabletek moge powiedziec, ze jestem zadowolona z libida, ktore rosnieeeee, i z lepszego samopoczucia. Wkurzaja mnie te syfy !!!! Zawsze mialam problemy z cera ale po tabletkach bylo lepiej. Nie chce czekac na okres, chce go teraz !!! (a potem biore sie za bejbi - im wczesniej zaczniesz wczesniej sie doczekasz ![]() pozdrawiam D |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, ze mozna porobic badania hormonow itd, zeby sprawdzic czy wszystko wporzadku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
Odstawiam... spadek libido i nastroju mnie przytłacza, lekarz próbował zmienić tabsy, ale widocznie musze odtruć organizm, poradził przerwe... Boje sie, powrót bolesnych misiączek mnie przeraża... Ale decyzja zapadła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
A u mnie 35 dzień cyklu i okresu nadal nie ma
![]() ![]()
![]() |
#1423 |
La Moderatoiure
|
Dziewczyny ja też odstawiam
![]() Wczoraj zażyłam ostatnią pigułę ![]() Tabletki zażywałam 5 lat. Najpierw przez 3 lata Logest. Zmieniłam ze względu na pogarszający się stan mojej psychiki (jakieś początki depresji, nerwowość straaaaszna, humory nie do zniesienia, płaczliwośc bez powodu)Oraz brak libida. Gin. poradziła mi abym zrobiła przerwę ![]() ![]() ![]() ![]() Zdecydowałam (z TŻtem) że odstawię. On zawsze był tego zwolennikiem ![]() Mam nadzieję że libido mi wróci, dobry nastrój też ![]() Zażywałam tabletki tylko ze względu na antykoncepcję, 'swoje' okresy miałam regularne, cerę okey....dlatego boje się co teraz będzie po odstawieniu ![]() Ale już zdecydowałam. Zabezpieczać się będziemy z TŻtem prezerwatywami....myślici e że wystarczą ![]() ![]() ![]() Acha, odstawiam bez wiedzy gin. Ale miesiąc temu miałam małe plamienia w trakcie cyklu, których nigdy nie miałam ![]() Mam jeszcze pytanie, kiedy mogę zrobić sobie badania wątrobowe i inne ? 3 miesiące po odstawieniu ? Będę pisać co i jak ![]() Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
a u mnie zaczęło się wczoraj plamienie, dzisiaj jest trochę intensywniejsze a jutro powinna przyjść @ i wtedy od jutra znów zacznę brać tabletki
![]() Jeśli chodzi o libido to powiem wam szczerze, że ani nie wzrosło mi wtrakcie 5 miesięcznej przerwy ani nie zmalało. ![]()
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
A ja czekam i czekam.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Hej! Mam pytanie. Moja siostra stara sie rowniez o dziecko. Odstawila tabletki i po dwoch miesiacach nie brania drugi okres spuznial jej sie trzy tygodnie. Zrobila test i wyszedl pozytywnie. Jednak po paru dniach dostala normalny bardzo obfity okres. Powiedziala mi, ze po tabletkach anty powinno zrobic sie przerwe bo podobno mozna zajsc w ciaze ale jej niedonosic, bo scianki macicy so kruche i oslabione, i ze z kazdym okresem sie to normuje dlatego przynajmnie 3 miesiace przerwy sa wskazane.
Co wy o tym sadzicie ? Slyszalyscie cos na ten temat ? Czy jest mozliwe, ze nie robiac przerwy dziecko moze urodzic sie chore ? Prosze o odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Dzięki, w takim razie za 3 miesiace będę śmigać na badania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak u Ciebie? Dalej czekasz na okres? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
Dzis powinnam dostac okres (pierwszy po odstawieniu), bo normalnie zawsze tak dostawalam (przy tabsach) ale wyglada na to, ze raczej nie dostane - czyli niestety wszystko sio rozregulowalo. Pozostaje jedynie cierpliwie czekac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Przyczajenie
|
Witam!!!
ja brałam diane-35 przez 3,5 roku bez przerwy.. po odstawieniu okres mi sie spóźnił 2 tygodnie nawet test zrobiłam, ale był negatywny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie. Czy to prawda że po odstawieniu tabletek płodność znacznie wzrasta, czy to nie jest reguła???
Brałam prawie rok Mercilon, Harmonet i Cilest, krwawienie z odstawienia było normalne bez żadnych zmian, teraz mam 9 dzień cyklu i mały "wypadek" czyli niewielki kontakt z tym płynem ejakulacyjnym. Mam podstawy, żeby podejrzewać ciążę?? ;( Dodam jeszcze, że mam pół opakowania Cilestu. Może zacząć je brać dzisiaj??? Nie wiem już sama co robić, bo bardzo się denerwuję |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
odstawilam cilest i czekam na @, 31 dzień cyklu...hm...trzeba czekac cierpliwie
Chociaz brzuch mnie dziwnie kuje i boli, troche inaczej niz przed okresem.
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj wróciłam do tabletek. Ale nadal się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Przyczajenie
|
Po przeczytaniu prawie całego wątku miałam mniejsze stresy zwiazane z czekaniem na okres po odstawieniu. Wiedzialam, ze bardzo prawdopodobne jest, ze sie spozni, i tak tez bylo (6 dni) lekkie bóle w podbrzuszu - były, spadek wagi - jest
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie chcące zaprzestać - warto - kiedyś i tak trzeba przestać . |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
jestem w 20 dniu cyklu po odstawieniu. lepsze samopoczucie, libido skoczyło, lepiej się czuję i lepiej mi się żyje, ale niestety cera się pogorszyła. Dziś była u dermatolog prosić o radę. zapisała mi jakieś kremiki firmy która sponsoruje ich gabinet uważam to za skandal, dała mi rzeczy za 200zł oczywiście wszystko z próbkami gratis, miała ich całe torby. Nie wiem gdzie jest jakiś kodeks etyki lekarskiej i jak można tak jawnie sponsorować przychodnię a jej lekarze zapisują jedynie konkretne leki jednej firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Eh....brak słów. Mi też kiedyś gin chciał wcisnąć jakiś "super lepszy kwas foliowy" , ale niestety nie był w stanie mi powiedzieć na czym ta "lepszość" polega.
Strasznie to przykre, że lekarz który ma za zadanie leczyć patrzy tylko na swój interes...
![]() |
#1439 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie - czy któraś z Was obserwowała może swój śluz po odstawieniu?
U mnie jest 19 dzień cyklu i wydaje mi się, że do tej pory nie miałam śluzu płodnego, a ciągle tylko ten niepłodny.. Jak to u Was jest? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
ja już straciłam rachubę jak wygląda płodny czy niepłodny, bo u mnie teraz wszystko się rozregulowało i owszem w połowie cyklu coś tam jakby miałam ale to nie było nawet w 5% takie coś jak za czasów sprzed tabletek. Tym bardziej jestem ciekawa jaki będzie okres (oby nadszedł)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.