![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III
Ja nie mam zamiaru rodzic z doula, położnej oplacac takze nie ale jakbym jakims cudem w takiej sytuacji ze nikt bliski nie moglby ze mna byc przy porodzie wowczas oplacilabym doule, mysle ze moj spokoj i poczucie bezpieczenstwa nie ma ceny
![]() Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
#1412 |
Wtajemniczenie
ski
|
Ojj raczej z doulą też rodzić nie będę. Dam radę sama
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktoras z was pisala o szczepionce, tej pierwszej, ze kupowala/chce kupic lepsza dla dzidzi. Przypomnicie o jaka szczepionke chodzilo?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1414 |
Zakorzenienie
|
Ja na pewno nie biorę żadnej douli.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Mamy majowe 2017 cz. III
Mi tez wystarczy maz który sam sie oferował, ze bedzie przy porodzie zanim sie sama go zapytałam
![]() ![]() Nie moge siedzieć na AliExpress bo mi sie pełno ciuszków podoba, ale mamie mówiłam ze w h&m sa urocze to mówiła, ze sie przejdzie kiedyś i zobaczy :P Tata mnie zaskoczył informacja, ze jak będę chciała do nich przyjechać to mam dać mu znac, przyjedzie po mnie do Wawy pociągiem bo i tak ma za darmo i pojedzie ze mną spowrotem do domu, zeby nic mi sie nie stało po drodze ❤️bardziej sie martwią o mnie niż ja sama o siebie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#1416 |
Zadomowienie
|
Gornek kochany Tata
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
#1417 |
Zadomowienie
|
Ja się zastanowię nad opłaconą położną. Chcę w szkole rodzenia rozeznać się jakie są i jeśli któraś mi będzie odpowiadać to moooooże ją wezmę, ale nie wiem. To takie gdybanie na razie.
Bunnybe dzwonili do mnie z Raszei i koszt szkoly rodzenia to 350zł ![]() Zaczynamy za miesiąc. Ale mnie mała skopała jakąś godzinkę temu ![]() Aż mi się brzuszek trząsł i mężu widział ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Gornek rzeczywiście super rzeczy są na aliexpress, ale dla mnie to czarna magia;] oglądam używane zestawy na olx. chcę coś zamówić i to chyba na tyle bedzie w tym miesiącu, tak sobie obiecuję przynajmniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
To tylko u mnie nie chca przed 24 tygodniem zapisać do szkoły rodzenia? Ja musze czekać :/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1419 |
Zadomowienie
|
Bambi dzieki Kochana
#1420 |
Zadomowienie
|
o dzięki za info
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zadomowienie
|
Bambi tez przegladalam wczoraj zestawy ciuszkow na olx ale wiekszosc miala duzo cieplych rzeczy w rozmiarach 0-3 miesiace wiec bym ich nie wykorzystala bo nasze pierwsze 3 miesiace przypadaja na lato
#1422 |
Zakorzenienie
|
Mamy majowe 2017 cz. III
Dobranoc dziewczyny
![]()
mom to be ![]() Edytowane przez vikuniaa Czas edycji: 2017-01-09 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zadomowienie
|
Ufff nadrobiłam
![]() ![]() Do właścicielek zwierzaków - bedzie wszystko dobrze, wykuruja sie i zaraz zapomną ![]() Vikunia - śliczny brzuszek <3 Gornek- ja mam podobne ciuszki z tym niebieskim cudakiem, czapeczka jest zdecydowanie najfajniejsza ![]() Co do koszmaru któregoś z chłopów - haha, jakbym widziała swoje sny- tez miewam takie koszmary, współczuje Efffpe - super wózek! Pewnie tez bym wstała o 5tej i składała - o ile wgl bym spała, bo to nic nie wiadomo. Ukrajinka - mnie położna rownież pytała czy rozwalam poród w domu ale chyba sie nie odważę... podziwiam ![]() ![]() Przepraszam jeśli nie odniosę sie do niektórych z Was bezpośrednio, ale miałam chyba 5 stron do przeczytania i nie pamietam wszystkiego mam nadzieje ze wybaczycie ![]() Co do brzuszków i pępków - mój pępek jest bardzo głęboki i wklęsły raczej nie wyjdzie, a linie tez mam, robi sie coraz wyraźniejsza ![]() Nie widziałam brzucha Ani Lewandowskiej i jakoś mnie to nie interesuje haha, wole wasze brzuszki, bo jesteście bardziej " ludzkie " i namacalne ![]() W koncu wyzdrowiałam, uffff!!! I zaczęłam tez pisać prace ![]() ![]() W środę przyjeżdża do mnie kuzynka <3 nie moge sie doczekać ! Niestety tylko na 4 dni ![]() Zaraz sezon urodzinowy w naszym domu ![]() ![]() ![]() Miłego dnia kochane <3 Przez Wasze zachcianki i śniadanka mam mega ochotę na jajecznicę. Teraz i juz ![]() Postaram sie jednak zasnąć xxx |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Milena - o której Ty chodzisz spać?
![]() Ja nie spałam chyba do 4 po tej drzemce... Obejrzałam w nocy dwa filmy ![]() A wstałam oczywiście tak jak zawsze do pracy... Dziwnie mi, że nie muszę iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Rozeznanie
|
Czekam w kolejce na wyniki i ta glukoza... 😩 już mi niedobrze z głodu.. A takie słodkie przede mną. Brr, muszę dać radę!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Mohnka - kciuki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zakorzenienie
|
Hej poniedziałkowo!
Dziś potrzebuję dużo mobilizacji, bo chcę skończyć zaległość w pracy. Trzymajcie kciuki! Ad. porodu - w moim szpitalu nie ma możliwości wykupienia sobie położnej i rodzi się z tą, która ma dyżur. Nie planuję żadnych manewrów w tym temacie. Będzie mąż i mam nadzieję, że jakoś we trójkę damy radę ![]() Wczoraj zastanawiałam się nad jedzeniem w czasie porodu ![]() Dziś w nocy synek obudził mnie postukiwaniem w bok brzucha. Pierwszy raz obudziły mnie ruchy i to takie intensywne ![]() Pytałam Was o myślenie o dzieciach - ich cechach, osobowości, temperamencie nie w kategorii jakiejś pełnej wizji wychowania, wiadomo, że to jeszcze przed nami, że teraz najważniejsze jest urodzić. Ja po prostu ostatnio w toku rozważań dotyczących wyprawki itp. poczułam jakąś pustkę, że tracę sedno - stąd mój zwrot w kierunku tej małej istotki i tego jaka jest, jaka chcę, by była dzięki nam. I też bardziej w kategoriach moich wartości, co dla mnie jest ważne. Np. chciałabym, żeby mój synek był pogodny, ciekawy świata, wytrwały, pokonujący trudności i żeby potrafił rozpoznawać swoje potrzeby i swoje emocje. A to cele, które trzeba realizować rodzicielsko od pierwszego dnia życia ![]() Wczoraj poczytałam trochę o zabawkach dla niemowlaków i skłaniam się ku znacznemu minimalizmowi. Na początku kontrastowe, proste bodźce wzrokowe, z elementami ruchu, zamiast kolorowo-świetlno-dźwiękowych dostymulowywaczy plus jakaś zabawka z metkami/paskami do ciągnięcia, z szeleszczącym elementem. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Ja też - ok. 20.01. |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Co do jedzenia podczas porodu to raczej nie pozwalaja. Jesli dojdzie do cc, to zoladek zapelniony niewskazany. Polecaja ew. Lizaki. Ja planuje zrobic sobie lekka herbatę w termosie z duza ilością cukru, jako szybki zatrzyk energii.
![]() |
#1429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Wtajemniczenie
ski
|
Kisiel jablkowy z cynamonem na śniadanie :-D nie lubie cynamonu a tu mi nawet smakuje bo nie jest go dużo.
Co do urodzin to w lutym 3 (roczek, szwagier i mój brat), w marcu 2 (chrzesniak i teściowa), w kwietniu 2 (mama i tata).. i jak tu coś zaoszczędzić albo kupić wyprawkę? :/ ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, straszna tragedia z tym przedwczesnym porodem, wielkie wyrazy wspolczucia dla rodziny dzieciatka.
U mnie koszmarna noc, bo corcia chora. Weekend przelecial migiem, bo maz mial wolne. Co do brzucha Lewandowskiej, to nie ma sie co porownywac (przynaniej ja nie mam) ona ma mega wycwiczone miesnie, ktore jej ten brzuch w ryzach trzymaja. Zostalo mi kilka stron do nadrobienia, ale przeczytam pozniej, bo ide robic sniadanie mojemu choraczkowi. Milego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Emilka, my z mężem bardzo często rozmawiamy o tym jaka będzie nasza córka, jakie byśmy chcieli żeby miała cechy więc to nie jest tak że w wirze przygotowań gdzieś nam to umyka. Po prostu myślę, że to jest bardzo indywidualna sprawa i raczej nie czuje potrzeby mówienia o tym na forum. A wyprawka to wiadomo, przedyskutuje się ilość rzeczy, jaki wózek itd. To kwestie w których mogą też pomóc dziewczyny które są mamami i mają doświadczenie
![]() Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#1433 |
Wtajemniczenie
ski
|
W Warszawie, Krakowie i Kielcach dzisiaj komunikacja za darmo ze względu na smog :-/
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Witam się z bolącymi plecami z rana. Jak żyć?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1436 |
Rozeznanie
|
Wypiłam glukozę na czczo .. Podziwiam te, które mają to za sobą i cytrynka by się przydała a stwierdziłam, że jeszcze mnie brzuch na czczo rozboli od tego. Nie wiem, czy tylko ja tak mam ale gorąco w żołądku mi się zrobiło i muszę czekać na kolejne pobranie o 9.30 i kolejne o 10.30 bo wypiłam o 8.30... Bleh
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Wtajemniczenie
ski
|
Mohnka, trzymam kciuki! Ja chyba jutro na to pójdę o ile dostanę wypłatę co zapłacę za badania..
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Rozeznanie
|
Glukoza 21zł u mnie.
Za pierwsze ciążowe badania zapłaciłam coś koło 150zł... 😨 tym razem test glukozy, mocz, grupa krwi drugi raz, morfologia 80zł 😊😊 przy 5 procentowym rabacie 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się w 24t0d
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.