Mamy majowe 2017 cz. III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-08, 21:24   #1411
bunnybe
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III

Ja nie mam zamiaru rodzic z doula, położnej oplacac takze nie ale jakbym jakims cudem w takiej sytuacji ze nikt bliski nie moglby ze mna byc przy porodzie wowczas oplacilabym doule, mysle ze moj spokoj i poczucie bezpieczenstwa nie ma ceny

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-01-08, 21:32   #1412
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Ojj raczej z doulą też rodzić nie będę. Dam radę samaz resztą już miałam dwa sny w których to byłam kompletnie sama w domu i zaczęłam rodzić :-D nikt telefonu nie odbierał więc sama zajechalam z bólami porodowymi do szpitala i urodziłam (w pierwszym śnie w windzie a w drugim na sali) i dopiero po wszystkim telefon mi zaczął wydzwaniać ;-) więc może coś w tym jest

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-08, 21:34   #1413
vikuniaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktoras z was pisala o szczepionce, tej pierwszej, ze kupowala/chce kupic lepsza dla dzidzi. Przypomnicie o jaka szczepionke chodzilo?

Stary 2017-01-08, 21:38   #1414
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja na pewno nie biorę żadnej douli. Mąż mi wystarczy do szczęścia.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-08, 21:50   #1415
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz. III

Mi tez wystarczy maz który sam sie oferował, ze bedzie przy porodzie zanim sie sama go zapytałam jeździ ze mną na wizyty, interesuje sie wiec widzę, ze chce w tym uczestniczyć. Jakby było mu słabo to trudno, ważne ze bedzie na początku, pomoże mi sie umyć, potrzyma za rękę albo po prostu bedzie
Nie moge siedzieć na AliExpress bo mi sie pełno ciuszków podoba, ale mamie mówiłam ze w h&m sa urocze to mówiła, ze sie przejdzie kiedyś i zobaczy :P
Tata mnie zaskoczył informacja, ze jak będę chciała do nich przyjechać to mam dać mu znac, przyjedzie po mnie do Wawy pociągiem bo i tak ma za darmo i pojedzie ze mną spowrotem do domu, zeby nic mi sie nie stało po drodze ❤️bardziej sie martwią o mnie niż ja sama o siebie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-08, 21:58   #1416
bunnybe
Zadomowienie

Gornek kochany Tata Black mi tez maz wystarczy, jutro zapisuje nas do szkoly rodzenia

Stary 2017-01-08, 22:15   #1417
Baambi
Zadomowienie

Ja się zastanowię nad opłaconą położną. Chcę w szkole rodzenia rozeznać się jakie są i jeśli któraś mi będzie odpowiadać to moooooże ją wezmę, ale nie wiem. To takie gdybanie na razie.
Bunnybe dzwonili do mnie z Raszei i koszt szkoly rodzenia to 350zł
Zaczynamy za miesiąc.
Ale mnie mała skopała jakąś godzinkę temu Lubi chyba monte :P
Aż mi się brzuszek trząsł i mężu widział co ciekawe jak zaczął mówić do małej to ona przestala :P uspokoiła się hehe

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Gornek rzeczywiście super rzeczy są na aliexpress, ale dla mnie to czarna magia;]
oglądam używane zestawy na olx. chcę coś zamówić i to chyba na tyle bedzie w tym miesiącu, tak sobie obiecuję przynajmniej
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-08, 22:21   #1418
gornek
Zakorzenienie

To tylko u mnie nie chca przed 24 tygodniem zapisać do szkoły rodzenia? Ja musze czekać :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-08, 22:21   #1419
bunnybe
Zadomowienie

Bambi dzieki Kochana co do oplacenia poloznej to nie wiem czy wiesz ale w szpitalu w Raszei nie ma takiej oficjalnej mozliwosci, kolezanka mowila ze mozna dogadac sie "na boku" ale to moim zdaniem srednia opcja, szczegolnie ze moze sie zdazyc ze beda mieli komplet na porodowce i Cie nie przyjma

Stary 2017-01-08, 22:25   #1420
Baambi
Zadomowienie

o dzięki za info, jeszcze nie ogarniałam tej sprawy, chciałam się wstrzymać do szkoły rodzenia z tym tematem. Muszę przemyśleć za i przeciw
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-08, 22:26   #1421
bunnybe
Zadomowienie

Bambi tez przegladalam wczoraj zestawy ciuszkow na olx ale wiekszosc miala duzo cieplych rzeczy w rozmiarach 0-3 miesiace wiec bym ich nie wykorzystala bo nasze pierwsze 3 miesiace przypadaja na lato a ciuszkow na pozniej na razie nie mam zamiaru kompletowac. Czekam za to na jutro bo maz ma przywiezc mi ubranka od kolezanki ktora urodzila we wrzesniu synka czyli same takie male na pierwsze 3 miesiace, musze zobaczyc czego mi bedzie brakowac i wtedy zaczne sie rozgladac

Stary 2017-01-08, 22:49   #1422
vikuniaa
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz. III

Dobranoc dziewczyny

Edytowane przez vikuniaa
Czas edycji: 2017-01-09 o 00:03
vikuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 05:05   #1423
mileena5
Zadomowienie

Ufff nadrobiłam nie było tak złe jak myślałam dopiero kładę sie spać :S

Do właścicielek zwierzaków - bedzie wszystko dobrze, wykuruja sie i zaraz zapomną

Vikunia - śliczny brzuszek <3

Gornek- ja mam podobne ciuszki z tym niebieskim cudakiem, czapeczka jest zdecydowanie najfajniejsza

Co do koszmaru któregoś z chłopów - haha, jakbym widziała swoje sny- tez miewam takie koszmary, współczuje

Efffpe - super wózek! Pewnie tez bym wstała o 5tej i składała - o ile wgl bym spała, bo to nic nie wiadomo.

Ukrajinka - mnie położna rownież pytała czy rozwalam poród w domu ale chyba sie nie odważę... podziwiam i pielęgnujcie wspomnienia

Przepraszam jeśli nie odniosę sie do niektórych z Was bezpośrednio, ale miałam chyba 5 stron do przeczytania i nie pamietam wszystkiego mam nadzieje ze wybaczycie

Co do brzuszków i pępków - mój pępek jest bardzo głęboki i wklęsły raczej nie wyjdzie, a linie tez mam, robi sie coraz wyraźniejsza

Nie widziałam brzucha Ani Lewandowskiej i jakoś mnie to nie interesuje haha, wole wasze brzuszki, bo jesteście bardziej " ludzkie " i namacalne

W koncu wyzdrowiałam, uffff!!! I zaczęłam tez pisać prace najlepiej nie jest, nienawidzę statystyk a to większa cześć portfolio, aczkolwiek powinnam dać radę

W środę przyjeżdża do mnie kuzynka <3 nie moge sie doczekać ! Niestety tylko na 4 dni

Zaraz sezon urodzinowy w naszym domu ja jutro, Tz 12tego dzidziuś w planach i marzeniach miał sie urodzić pomiędzy, ale wykręcił nam numer i bedzie w maju

Miłego dnia kochane <3

Przez Wasze zachcianki i śniadanka mam mega ochotę na jajecznicę. Teraz i juz
Postaram sie jednak zasnąć xxx
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 06:58   #1424
decorail
Zakorzenienie

Milena - o której Ty chodzisz spać?

Ja nie spałam chyba do 4 po tej drzemce... Obejrzałam w nocy dwa filmy

A wstałam oczywiście tak jak zawsze do pracy... Dziwnie mi, że nie muszę iść
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 07:09   #1425
Mohnka
Rozeznanie

Czekam w kolejce na wyniki i ta glukoza... 😩 już mi niedobrze z głodu.. A takie słodkie przede mną. Brr, muszę dać radę!

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 07:15   #1426
decorail
Zakorzenienie

Mohnka - kciuki Ja idę w drugiej połowie miesiąca
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 07:18   #1427
emi_lka
Zakorzenienie

Hej poniedziałkowo!
Dziś potrzebuję dużo mobilizacji, bo chcę skończyć zaległość w pracy.
Trzymajcie kciuki!

Ad. porodu - w moim szpitalu nie ma możliwości wykupienia sobie położnej i rodzi się z tą, która ma dyżur. Nie planuję żadnych manewrów w tym temacie. Będzie mąż i mam nadzieję, że jakoś we trójkę damy radę

Wczoraj zastanawiałam się nad jedzeniem w czasie porodu Załóżmy, że poród będzie trwał 6-10 godzin lub dłużej - mega spadek energii. Pytanie do mam rodzących, czy jadłyście coś lekkostrawnego przed lub w trakcie porodu?

Dziś w nocy synek obudził mnie postukiwaniem w bok brzucha. Pierwszy raz obudziły mnie ruchy i to takie intensywne Cieszę się, bo cały czas jakoś mi się wydawało, że tych ruchów jest mało.

Pytałam Was o myślenie o dzieciach - ich cechach, osobowości, temperamencie nie w kategorii jakiejś pełnej wizji wychowania, wiadomo, że to jeszcze przed nami, że teraz najważniejsze jest urodzić.
Ja po prostu ostatnio w toku rozważań dotyczących wyprawki itp. poczułam jakąś pustkę, że tracę sedno - stąd mój zwrot w kierunku tej małej istotki i tego jaka jest, jaka chcę, by była dzięki nam. I też bardziej w kategoriach moich wartości, co dla mnie jest ważne. Np. chciałabym, żeby mój synek był pogodny, ciekawy świata, wytrwały, pokonujący trudności i żeby potrafił rozpoznawać swoje potrzeby i swoje emocje. A to cele, które trzeba realizować rodzicielsko od pierwszego dnia życia

Wczoraj poczytałam trochę o zabawkach dla niemowlaków i skłaniam się ku znacznemu minimalizmowi. Na początku kontrastowe, proste bodźce wzrokowe, z elementami ruchu, zamiast kolorowo-świetlno-dźwiękowych dostymulowywaczy plus jakaś zabawka z metkami/paskami do ciągnięcia, z szeleszczącym elementem.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Mohnka - kciuki Ja idę w drugiej połowie miesiąca
Ja też - ok. 20.01.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 07:40   #1428
fartuch
Zakorzenienie

Co do jedzenia podczas porodu to raczej nie pozwalaja. Jesli dojdzie do cc, to zoladek zapelniony niewskazany. Polecaja ew. Lizaki. Ja planuje zrobic sobie lekka herbatę w termosie z duza ilością cukru, jako szybki zatrzyk energii.
Stary 2017-01-09, 07:49   #1429
Olivia000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Hej poniedziałkowo!
Dziś potrzebuję dużo mobilizacji, bo chcę skończyć zaległość w pracy.
Trzymajcie kciuki!

Ad. porodu - w moim szpitalu nie ma możliwości wykupienia sobie położnej i rodzi się z tą, która ma dyżur. Nie planuję żadnych manewrów w tym temacie. Będzie mąż i mam nadzieję, że jakoś we trójkę damy radę

Wczoraj zastanawiałam się nad jedzeniem w czasie porodu Załóżmy, że poród będzie trwał 6-10 godzin lub dłużej - mega spadek energii. Pytanie do mam rodzących, czy jadłyście coś lekkostrawnego przed lub w trakcie porodu?

Dziś w nocy synek obudził mnie postukiwaniem w bok brzucha. Pierwszy raz obudziły mnie ruchy i to takie intensywne Cieszę się, bo cały czas jakoś mi się wydawało, że tych ruchów jest mało.

Pytałam Was o myślenie o dzieciach - ich cechach, osobowości, temperamencie nie w kategorii jakiejś pełnej wizji wychowania, wiadomo, że to jeszcze przed nami, że teraz najważniejsze jest urodzić.
Ja po prostu ostatnio w toku rozważań dotyczących wyprawki itp. poczułam jakąś pustkę, że tracę sedno - stąd mój zwrot w kierunku tej małej istotki i tego jaka jest, jaka chcę, by była dzięki nam. I też bardziej w kategoriach moich wartości, co dla mnie jest ważne. Np. chciałabym, żeby mój synek był pogodny, ciekawy świata, wytrwały, pokonujący trudności i żeby potrafił rozpoznawać swoje potrzeby i swoje emocje. A to cele, które trzeba realizować rodzicielsko od pierwszego dnia życia

Wczoraj poczytałam trochę o zabawkach dla niemowlaków i skłaniam się ku znacznemu minimalizmowi. Na początku kontrastowe, proste bodźce wzrokowe, z elementami ruchu, zamiast kolorowo-świetlno-dźwiękowych dostymulowywaczy plus jakaś zabawka z metkami/paskami do ciągnięcia, z szeleszczącym elementem.

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Ja też - ok. 20.01.
Co do porodu to ja normalnie dostalam lunch ale ja rodzilam w uk. Jedzenie bylo ok 11:30 potem jeszcze proponowali mi obiad ale juz odmowilam bo skurcze byly juz uciazliwe i bolesne wiec glodu nie czulam wogle. Potem tylko marzylam o coli bo bardzo chcialo mo sie pic slodkiego po tym gazie ktory wdychalam caly porod.

Olivia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 07:49   #1430
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Kisiel jablkowy z cynamonem na śniadanie :-D nie lubie cynamonu a tu mi nawet smakuje bo nie jest go dużo.

Co do urodzin to w lutym 3 (roczek, szwagier i mój brat), w marcu 2 (chrzesniak i teściowa), w kwietniu 2 (mama i tata).. i jak tu coś zaoszczędzić albo kupić wyprawkę? :/ ;-)

Stary 2017-01-09, 07:56   #1431
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Hej dziewczyny, straszna tragedia z tym przedwczesnym porodem, wielkie wyrazy wspolczucia dla rodziny dzieciatka.

U mnie koszmarna noc, bo corcia chora. Weekend przelecial migiem, bo maz mial wolne.

Co do brzucha Lewandowskiej, to nie ma sie co porownywac (przynaniej ja nie mam) ona ma mega wycwiczone miesnie, ktore jej ten brzuch w ryzach trzymaja.

Zostalo mi kilka stron do nadrobienia, ale przeczytam pozniej, bo ide robic sniadanie mojemu choraczkowi. Milego dnia!

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 08:00   #1432
ania9o
Zakorzenienie

Emilka, my z mężem bardzo często rozmawiamy o tym jaka będzie nasza córka, jakie byśmy chcieli żeby miała cechy więc to nie jest tak że w wirze przygotowań gdzieś nam to umyka. Po prostu myślę, że to jest bardzo indywidualna sprawa i raczej nie czuje potrzeby mówienia o tym na forum. A wyprawka to wiadomo, przedyskutuje się ilość rzeczy, jaki wózek itd. To kwestie w których mogą też pomóc dziewczyny które są mamami i mają doświadczenie

Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 08:01   #1433
Kiwaczka
Wtajemniczenie

W Warszawie, Krakowie i Kielcach dzisiaj komunikacja za darmo ze względu na smog :-/

Stary 2017-01-09, 08:03   #1434
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Emilka, my z mężem bardzo często rozmawiamy o tym jaka będzie nasza córka, jakie byśmy chcieli żeby miała cechy więc to nie jest tak że w wirze przygotowań gdzieś nam to umyka. Po prostu myślę, że to jest bardzo indywidualna sprawa i raczej nie czuje potrzeby mówienia o tym na forum. A wyprawka to wiadomo, przedyskutuje się ilość rzeczy, jaki wózek itd. To kwestie w których mogą też pomóc dziewczyny które są mamami i mają doświadczenie

Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
Ależ oczywiście Pisałam o sobie, nie o dziewczynach na forum. I pytanie z ciekawości, jakie macie przemyślenia w tym temacie.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 08:04   #1435
vikuniaa
Zakorzenienie

Witam się z bolącymi plecami z rana. Jak żyć?

Stary 2017-01-09, 08:06   #1436
Mohnka
Rozeznanie

Wypiłam glukozę na czczo .. Podziwiam te, które mają to za sobą i cytrynka by się przydała a stwierdziłam, że jeszcze mnie brzuch na czczo rozboli od tego. Nie wiem, czy tylko ja tak mam ale gorąco w żołądku mi się zrobiło i muszę czekać na kolejne pobranie o 9.30 i kolejne o 10.30 bo wypiłam o 8.30... Bleh

Stary 2017-01-09, 08:09   #1437
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Mohnka, trzymam kciuki! Ja chyba jutro na to pójdę o ile dostanę wypłatę co zapłacę za badania..

Stary 2017-01-09, 08:16   #1438
Mohnka
Rozeznanie

Glukoza 21zł u mnie.
Za pierwsze ciążowe badania zapłaciłam coś koło 150zł... 😨 tym razem test glukozy, mocz, grupa krwi drugi raz, morfologia 80zł 😊😊 przy 5 procentowym rabacie 😀

Stary 2017-01-09, 08:22   #1439
felliciti
Wtajemniczenie

Witam się w 24t0d

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Wypiłam glukozę na czczo .. Podziwiam te, które mają to za sobą i cytrynka by się przydała a stwierdziłam, że jeszcze mnie brzuch na czczo rozboli od tego. Nie wiem, czy tylko ja tak mam ale gorąco w żołądku mi się zrobiło i muszę czekać na kolejne pobranie o 9.30 i kolejne o 10.30 bo wypiłam o 8.30... Bleh
Test glukozy przed 24 tygodniem? Najgorsze jest właśnie to czekanie...na czczo
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-09, 08:23   #1440
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Witam się w 24t0d

Test glukozy przed 24 tygodniem? Najgorsze jest właśnie to czekanie...na czczo
Kochana jutro zaczynam 25 tydzień 😀

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości