|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Cytat:
![]() Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
|
#1412 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mimo wszystko nie uważam, że noszenie podpasek to grazynowanie. Niech każdy używa to co lubi. |
|
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grażynowaniem jest natomiast atak na produkty ekologiczne czy wielorazowe, poparte argumentami z odwłoka wziętymi. |
|
|
|
|
#1414 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1415 |
|
Inez
|
Używam podpasek, bo zwyczajnie mi pasują. Nie przypuszczałam, że to garażynowanie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1416 |
|
Konto usunięte
|
Gdybym jakimś cudem miała dziecko pod opieką to sorry ale gdzieś bym miała tetrowe pieluchy i babranie się w kupsku żeby je doprac(tak,wiem, że kupka niemowlaka to nie to samo co dorosłego i inne takie). Pamiętam czasy jak się ich używalo i to była meczarnia dla kobiet z mojej rodziny z tamtego pokolenia.
Gdyby była możliwość sortowania odpadów sanitarnych do oddzielnej utylizacji to chętnie bym to robiła. Przecież i tak sortuję bio, papier i inne do recyklingu a w łazience z reguły ma się osobny kosz. Nie ma możliwości wyrzucenia tych odpadów o osobnego kontenera. Byloby dobre na tampony i podejrzewam że do pieluch jeszcze lepsze. |
|
|
|
#1417 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Każda pielucha ma wkład, który jest wyrzucany razem z kupa. Czyli wyrzycasz zawartość pieluchy, wrzucisz do pralki, słyszysz, uzywasz. Żadna katorga. Pomijając ekologię wychodzi to taniej i zdrowiej dla dziecka.
|
|
|
#1418 |
|
Konto usunięte
|
Widać czasy się zmienily. Na temat o dzieciach w sumie nie powinnam się wypowiadać za bardzo bo mnie nie dotyczy, nie wiedziałam że są zdrowsze.
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1420 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Co do podpasek - używam i dla mnie są ok. Przez jakiś czas próbowałam tamponów i zrezygnowałam, wkładanie i wyjmowanie ich nie było dla mnie zbyt komfortowe.
A jeśli chodzi o abonament to wkurza mnie, że płacę już stówę za kablówkę i z jakiej racji mam płacić kolejny abonament. Nie mówiąc już o tym, że programów tvp praktycznie nie oglądam i mogliby mi je wyłączyć. |
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7222651 6]Ale nikt tutaj nie broni abonamentu jako takiego. Chodzi tylko i wyłącznie o wywiązywanie się ze swojego obowiązku, tak jak w przypadku miliona innych rzeczy. A najbardziej bulwersuje postawa "nie płacę, choć mam taki obowiązek, patrzcie na mnie ale jestem sprytna i zaje*ista!"
A to już totalny debilizm, ale czego można było oczekiwać, eh?[/QUOTE] Ok obowiązek...tyle, ze obowiązek jest źle zdefiniowany. Nie mam telewizora. Nie mam radia. Mam za to w domu 4 laptopy, komp stacjonarny i rzutnik. Nigdy nie ogladałam w swoim domu ŻADNEJ tv. Oglądam netflix i to co dostanę na płytach DVD. Za abonament na netflixie place osobno. Za płyty- albo zapłacili znajomi, którzy mi je pożyczyli, albo sama sobie kupiłam (czytaj- też już placiłam). Co ciekawsze- w rodzinnym domu nie miałam tv więc od lat nie mam w zwyczaju włączać byle czego, aby sobie grało w tle...i wg przepisów mam obowiązek płacić abonament?! Ja im mogę nawet notarialnie poświadczyć, że nie ogladałam i oglądać nie bede. I dlatego uważam, ze że nie mam za co płacić. Ja nawet nie wiem jakie są teraz programy w publicznej tv. O bajkach na programie abc dowiedziałam sie od teściowej, bo mi dziecko posadziła u siebie na pół dnia przed tv. Do tego czasu nie miałam pojęcia o programie abc, bo nigdy nie korzystałam. Wiem, że być może osób nie oglądających tv od lat jest w kraju mało, ale niby dlaczego mamy płacić za nic? Zdecydowanie wolałabym złożyć oświadczenie i nawet niech przyślą kogoś na kontrolę do mnie, bylebym nie musiała bulić za nic. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1423 |
|
Konto usunięte
|
Finlora dokladnie, poza tym skoro prywatne telewizję utrzymują się z reklam i produkcji show to państwowa (skoro już musi być) też powinna. Jak nie może się z tego utrzymać to znaczy, że to kiepska telewizja.
Zresztą zalatuje mi to rezimem, tym bardziej że tvp jest stronniczym narzędziem władzy. Po co komu kłamliwa telewizja publiczna, pełna propadandy. Jak tak sobie myślę to sam ten abonament i publiczna, nieobiektywna telewizja sa januszowymi reliktami komuny. Edytowane przez 201704240947 Czas edycji: 2017-03-25 o 09:49 |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
A nie jest tak ze tych wkładów musi być mega dużo żeby nie robic codziennie prania 5 samych wkładów?
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1426 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Generalnie zalezy o jakich pieluchach mówisz,. Ja prałam nie tylko wkłady.
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2017-03-25 o 10:23 |
|
|
|
|
#1427 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2017-03-25 o 10:30 |
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie abonament to jest podwójne płacenie za coś. Przecież jak się ma tv to płaci się już u jakiegoś dostawcy prawda? Chyba że komuś wystarcza naziemna, gdzie jest kilka kanałów to ok, niech płaci. Jestem za tym żeby zakodowali TVP i jak ktoś ogląda to zapłaci i ma. Za oglądanie Polsatu czy TVN nikt od nikogo nie chce złotówki nawet. Nie mam telewizora, oglądam wszystko w internecie.
Nadal myślimy nad tym, co kupujemy Piękno rodzi się w bólach niestety ![]() 290cc anatomy 29.04.2017 piękna data Edytowane przez nikisa Czas edycji: 2017-03-25 o 11:30 |
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
nie jestem zorientowana co tez obecny polski rzad wymyslil dokladnie w sprawie abonamentu ale jedno mnie zastanawia. po co im abonament skoro TVP i radio zarabiaja bardzo duzo na reklamach? badzmy fair albo robimy za nadawce z misja, publicznego na ktora wszyscy obowiazkowo sie zrzucaja albo zarabiamy na reklamach wiec tworzymy programy pod publiczke zeby miec jak najwieksza ogladalnosc.
Mieszkam w UK, tu jest obowiazek placenia abonamentu jesli posiadasz tv i radio ale BBC nie nadaje w ogole reklam (codziennie, nie tylko w wigilie) i nadaje naprawde ciekawe programy/filmy/seriale.
|
|
#1431 |
|
Konto usunięte
|
Mnie tez to zastanawia, widać TVP albo ma za niskie stawki albo chcą się nachapać, obstawiam to drugie.
|
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Pracuję dorywczo w Biedronce przez agencję pracy:
- porzucanie w sklepie koszyków/wózków wypchanych produktami, tudzież pustych - zostawianie produktów z lodówek/zamrażarek na zwykłych półkach. takie coś potem trzeba dodawać do strat, bo nie nadają się już do sprzedaży po spędzeniu kilku godzin w takich temperaturach - upychanie produktów, z których się rozmyśliło w jakieś dziwne szczeliny, zamiast położenie na wierzchu, żeby pracownicy mieli łatwiej przy porządkowaniu regałów - reagowanie oburzeniem, że pracownik nie zna na pamięć cen wszystkich produktów. to jest biedra, a nie jakaś elegancka drogeria - jedno z moich ulubionych : pracownicy sklepu, którzy pracują w syfie, przy lepiących się regałach, lodówkach nagle stwierdzają, że im to przeszkadza, gdy pojawia się gościnnie pracownik z agencji. Zgadnijcie, komu przypada zaszczyt czyszczenia tego kilkumiesięcznego (rocznego?) brudu Nie chcę wiedzieć, jak wygląda dom tych kierowników, skoro nie mają potrzeby robienia co jakiś czas porządków w pracy.- - |
|
|
|
#1433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na polsacie tak czesto przerywaja, ze odechciewa sie ogladac |
|
|
|
|
#1434 |
|
Konto usunięte
|
U nas to o samo, mieliśmy kablówke z optimum i AMC. Ja lubię walking dead, puszczaja nowe odcinki w niedzielę o 21 i odcinek trwa ile? 40 min? To na AMC trwa ponad 1,5 godz przez reklamy
Noszzz rwaa jego mać i puszczają te cholerne reklamy na serio co 10 min. Rekord to był jak zdążyłam przez ten czas zrobic i wstawić po piekarnika cinnamon rolls, a na następnej przerwie na reklamy wyjąć i zjedliśmy je jeszcze przed zakończeniem epizodu -___-Nie wiem za co się płaci, chyba za reklamy się płaci. Firmy płacą telewizji żeby je puszczala a my żeby je oglądać niezły biznes
|
|
|
|
#1435 |
|
Polka Ogarniaczka
|
my nie mamy tv, tylko 2 komputery w domu i też nie mam ochoty płacić odgórnie narzuconego abonamentu. Nawet za naziemną byłabym skłonna taką składkę abonamentową płacić (w końcu jest w niej z 5 kanałów TVP), ale nie w sytuacji, gdy z niczego takiego nie korzystam
|
#1436 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wtedy chyba jako sprzeciw takim praktykom podniesiono argument abonamentu. Ale w sumie nie bardzo rozumiem - mam adblocka, na niektórych stronach w necie, aby obejrzeć treści jestem proszona o wyłączenie go - pada argument, że dana strona utrzymuje się z reklam. Więc albo wiśta albo weśta albo płacimy abonament i oglądamy telewizję narodową bez reklam, albo TVP puszczając reklamy z tego czerpie dochody na utrzymywanie bieżącej działalności. Przy takich dyskusjach pada ZAWSZE argument o misyjnym charakterze TVP...ale w zasadzie co to jest i czym się objawia? Sądzę, że np. filmy przyrodnicze realizowane przez taki National Geografic też kosztują kupę forsy, a nie płacę na tą tv abonamentu dostęp jest przez kablówkę, więc z tej opłaty jakiś grosik dla każdego emitowanego tam kanału pewnie spada - ale kablówkę opłacam dobrowolnie, nie pod przymusem zawarłam tą umowę.
Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 Czas edycji: 2017-03-25 o 22:15 |
|
|
|
|
#1437 |
|
Konto usunięte
|
Ale tvp i tak puszcza reklamy pomiędzy programami, to jeśli mają argument ze nie moga utrzymywac sie z reklam reklam to nie powinni ich puszczać w ogóle.
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
|
|
#1439 |
|
BAN stały
|
Jak to gdzieś przeczytałem: "Oglądam reklamy na Polsacie, a tu nagle film"
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;72247646]no cóż, TVP próbowała lata temu przerywać serial "Dynastia" reklamami, ale szybko podniósł sie taki krzyk, że zaprzestano tego procederu[/QUOTE] Pamiętam, strasznie szybko zrezygnowano z tego pomysłu. |
|
|
|
#1440 |
|
Konto usunięte
|
Płacę abonament, ale rzeczywiście jest to bezczelność ze strony TVP, bo:
- reklam tyle co w tv komercyjnych -mizerny poziom programów Z założenia abonament jest po to, by tv publiczna pełniła misję czyli np. programy ambitne, o mniejszej oglądalności. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

)

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

dostęp jest przez kablówkę, więc z tej opłaty jakiś grosik dla każdego emitowanego tam kanału pewnie spada - ale kablówkę opłacam dobrowolnie, nie pod przymusem zawarłam tą umowę.