Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-25, 08:27   #1411
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Dokładnie, JAK SIĘ POSIADA ODBIORNIK, ja nie posiadam w domu ani telewizora ani radia, a chcą mnie zmusić do płacenia za reżimówkę. ( Jeden z projektów zakłada obowiązkową opłatę wliczaną w prąd )
Dokładnie. Ja tez nie mam odbiornika a nawet nie mieszkam w Polsce i będę miała płacić za TV w mieszkaniu beze mnie i bez telewizora

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Stary 2017-03-25, 08:44   #1412
201704240947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Jest coś takiego jak żel antybakteryjny do rąk. I w czasie okresu kubeczka się nie dezynfekuje.
Ale dzięki i temu że kubeczek może być w ciele 12h ( tak, wiem że fuuu i ohyda tyle go tam trzymac) i dla mnie wystarcza. Ale czasem zdarzy się sytuacja, że kubeczek mi przecieka i muszę go wymienic i żadnego syfu nie załapałam. Po prostu uważam przy wymianie.
Dokładnie, ja bez arsenału złożonego z tego antybakteryjnego czegoś i nawilzonych chusteczek (i czasem rękawiczek,jak nie zapomne) nie ruszam się nigdzie jak mam okres. Zresztą tampony też trzeba wymieniać i siła rzeczy gmerac w okolicach intymnych, też trzeba uważać na bakterie.
Mimo wszystko nie uważam, że noszenie podpasek to grazynowanie. Niech każdy używa to co lubi.
201704240947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 08:49   #1413
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrubyCzarnyKot Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja bez arsenału złożonego z tego antybakteryjnego czegoś i nawilzonych chusteczek (i czasem rękawiczek,jak nie zapomne) nie ruszam się nigdzie jak mam okres. Zresztą tampony też trzeba wymieniać i siła rzeczy gmerac w okolicach intymnych, też trzeba uważać na bakterie.
Mimo wszystko nie uważam, że noszenie podpasek to grazynowanie. Niech każdy używa to co lubi.
Zgadzam się, noszenie podpasek, tamponów kubeczka czy innych wynalazków to norma, wybór jest sprawą własna, dostosowaną do indywidualnych potrzeb i nie podlega ocenie.
Grażynowaniem jest natomiast atak na produkty ekologiczne czy wielorazowe, poparte argumentami z odwłoka wziętymi.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 08:51   #1414
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Jestem za abonamentem rtv. W Niemczech ludzie płacą i nikt nie narzekaa za to ogląda się "za darmo" telewizję i słucha radia. W Polsce tvp to nie tylko "zła"1 i 2 ale też Kultura, Historia i ABC z fajnymi bajkami dla dzieci. Nie mogę się nadziwić zbiorową histerią na tv i radio "reżimowe", skoro od zawsze takie były, tylko rządy się zmieniały. No ale przez ostatnie lata tvp mówiło tym samym głosem co polsat i tvn, bo rządził obóz wspierający mocno tamte media prywatne. Dzisiaj rządzi ta druga strona i jest kwik. Wszystkie media ciągną w swoją stronę wg takiej wizji, jaką daje główny sponsor. Jak ktoś chce rzetelnych, to musi niestety obejrzeć wszystkie i sam sobie się zastanowić, kto bardziej ludziom naściemniał i gdzie leży prawda.

Warto inwestować w kubeczek menstruacyjny? Mnie on jakoś nie zachęca.
Na abc ostatnio był program z Macierewiczem także

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 08:59   #1415
Czarna2000
Inez

Używam podpasek, bo zwyczajnie mi pasują. Nie przypuszczałam, że to garażynowanie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 09:00   #1416
201704240947
Konto usunięte

Gdybym jakimś cudem miała dziecko pod opieką to sorry ale gdzieś bym miała tetrowe pieluchy i babranie się w kupsku żeby je doprac(tak,wiem, że kupka niemowlaka to nie to samo co dorosłego i inne takie). Pamiętam czasy jak się ich używalo i to była meczarnia dla kobiet z mojej rodziny z tamtego pokolenia.
Gdyby była możliwość sortowania odpadów sanitarnych do oddzielnej utylizacji to chętnie bym to robiła. Przecież i tak sortuję bio, papier i inne do recyklingu a w łazience z reguły ma się osobny kosz. Nie ma możliwości wyrzucenia tych odpadów o osobnego kontenera. Byloby dobre na tampony i podejrzewam że do pieluch jeszcze lepsze.
Stary 2017-03-25, 09:07   #1417
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Gdybym jakimś cudem miała dziecko pod opieką to sorry ale gdzieś bym miała tetrowe pieluchy i babranie się w kupsku żeby je doprac(tak,wiem, że kupka niemowlaka to nie to samo co dorosłego i inne takie). Pamiętam czasy jak się ich używalo i to była meczarnia dla kobiet z mojej rodziny z tamtego pokolenia.
Gdyby była możliwość sortowania odpadów sanitarnych do oddzielnej utylizacji to chętnie bym to robiła. Przecież i tak sortuję bio, papier i inne do recyklingu a w łazience z reguły ma się osobny kosz. Nie ma możliwości wyrzucenia tych odpadów o osobnego kontenera. Byloby dobre na tampony i podejrzewam że do pieluch jeszcze lepsze.
Używałem pieluch wielorazowych i jakoś nie przypominam jakiejś walki z praniem.
Każda pielucha ma wkład, który jest wyrzucany razem z kupa. Czyli wyrzycasz zawartość pieluchy, wrzucisz do pralki, słyszysz, uzywasz.
Żadna katorga. Pomijając ekologię wychodzi to taniej i zdrowiej dla dziecka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 09:10   #1418
201704240947
Konto usunięte

Widać czasy się zmienily. Na temat o dzieciach w sumie nie powinnam się wypowiadać za bardzo bo mnie nie dotyczy, nie wiedziałam że są zdrowsze.
Stary 2017-03-25, 09:24   #1419
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Używałem pieluch wielorazowych i jakoś nie przypominam jakiejś walki z praniem.
Każda pielucha ma wkład, który jest wyrzucany razem z kupa. Czyli wyrzycasz zawartość pieluchy, wrzucisz do pralki, słyszysz, uzywasz.
Żadna katorga. Pomijając ekologię wychodzi to taniej i zdrowiej dla dziecka.

Cytat:
Przykro mi, przy jednorazowych pieluchach "babrzesz się" w kupie dokładnie tak samo jak przy wielo.
Stary 2017-03-25, 09:26   #1420
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
.
Tak jak dziwi mnie obrona abonamentu, tak dziwi mnie, że on w ogóle jeszcze jest.
Ale nikt tutaj nie broni abonamentu jako takiego. Chodzi tylko i wyłącznie o wywiązywanie się ze swojego obowiązku, tak jak w przypadku miliona innych rzeczy. A najbardziej bulwersuje postawa "nie płacę, choć mam taki obowiązek, patrzcie na mnie ale jestem sprytna i zaje*ista!"

Cytat:
Dokładnie, JAK SIĘ POSIADA ODBIORNIK, ja nie posiadam w domu ani telewizora ani radia, a chcą mnie zmusić do płacenia za reżimówkę. ( Jeden z projektów zakłada obowiązkową opłatę wliczaną w prąd )
A to już totalny debilizm, ale czego można było oczekiwać, eh?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 09:39   #1421
Finlora
Zakorzenienie

Co do podpasek - używam i dla mnie są ok. Przez jakiś czas próbowałam tamponów i zrezygnowałam, wkładanie i wyjmowanie ich nie było dla mnie zbyt komfortowe.

A jeśli chodzi o abonament to wkurza mnie, że płacę już stówę za kablówkę i z jakiej racji mam płacić kolejny abonament. Nie mówiąc już o tym, że programów tvp praktycznie nie oglądam i mogliby mi je wyłączyć.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 09:45   #1422
la'Mbria
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7222651 6]Ale nikt tutaj nie broni abonamentu jako takiego. Chodzi tylko i wyłącznie o wywiązywanie się ze swojego obowiązku, tak jak w przypadku miliona innych rzeczy. A najbardziej bulwersuje postawa "nie płacę, choć mam taki obowiązek, patrzcie na mnie ale jestem sprytna i zaje*ista!"

A to już totalny debilizm, ale czego można było oczekiwać, eh?[/QUOTE]
Ok obowiązek...tyle, ze obowiązek jest źle zdefiniowany.
Nie mam telewizora. Nie mam radia. Mam za to w domu 4 laptopy, komp stacjonarny i rzutnik.
Nigdy nie ogladałam w swoim domu ŻADNEJ tv.
Oglądam netflix i to co dostanę na płytach DVD.
Za abonament na netflixie place osobno. Za płyty- albo zapłacili znajomi, którzy mi je pożyczyli, albo sama sobie kupiłam (czytaj- też już placiłam).
Co ciekawsze- w rodzinnym domu nie miałam tv więc od lat nie mam w zwyczaju włączać byle czego, aby sobie grało w tle...i wg przepisów mam obowiązek płacić abonament?!
Ja im mogę nawet notarialnie poświadczyć, że nie ogladałam i oglądać nie bede. I dlatego uważam, ze że nie mam za co płacić.
Ja nawet nie wiem jakie są teraz programy w publicznej tv.
O bajkach na programie abc dowiedziałam sie od teściowej, bo mi dziecko posadziła u siebie na pół dnia przed tv.
Do tego czasu nie miałam pojęcia o programie abc, bo nigdy nie korzystałam. Wiem, że być może osób nie oglądających tv od lat jest w kraju mało, ale niby dlaczego mamy płacić za nic?
Zdecydowanie wolałabym złożyć oświadczenie i nawet niech przyślą kogoś na kontrolę do mnie, bylebym nie musiała bulić za nic.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 09:46   #1423
201704240947
Konto usunięte

Finlora dokladnie, poza tym skoro prywatne telewizję utrzymują się z reklam i produkcji show to państwowa (skoro już musi być) też powinna. Jak nie może się z tego utrzymać to znaczy, że to kiepska telewizja.
Zresztą zalatuje mi to rezimem, tym bardziej że tvp jest stronniczym narzędziem władzy. Po co komu kłamliwa telewizja publiczna, pełna propadandy.

Jak tak sobie myślę to sam ten abonament i publiczna, nieobiektywna telewizja sa januszowymi reliktami komuny.

Edytowane przez 201704240947
Czas edycji: 2017-03-25 o 09:49
Stary 2017-03-25, 10:15   #1424
ridja devojka
Zakorzenienie

A nie jest tak ze tych wkładów musi być mega dużo żeby nie robic codziennie prania 5 samych wkładów?

Stary 2017-03-25, 10:17   #1425
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A nie jest tak ze tych wkładów musi być mega dużo żeby nie robic codziennie prania 5 samych wkładów?

To "mega dużo" to objętość paczki pampersów. Pojęcie jak zwykle względne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 10:21   #1426
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

nie.
Generalnie zalezy o jakich pieluchach mówisz,. Ja prałam nie tylko wkłady.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2017-03-25 o 10:23
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 10:29   #1427
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2017-03-25 o 10:30
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 11:29   #1428
nikisa
Zakorzenienie

Dla mnie abonament to jest podwójne płacenie za coś. Przecież jak się ma tv to płaci się już u jakiegoś dostawcy prawda? Chyba że komuś wystarcza naziemna, gdzie jest kilka kanałów to ok, niech płaci. Jestem za tym żeby zakodowali TVP i jak ktoś ogląda to zapłaci i ma. Za oglądanie Polsatu czy TVN nikt od nikogo nie chce złotówki nawet. Nie mam telewizora, oglądam wszystko w internecie.

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

Edytowane przez nikisa
Czas edycji: 2017-03-25 o 11:30
nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 12:41   #1429
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
To "mega dużo" to objętość paczki pampersów. Pojęcie jak zwykle względne.
W sumie racja. Może przy kolejnym dziecku się zastanowię nad tym.
Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
nie.
Generalnie zalezy o jakich pieluchach mówisz,. Ja prałam nie tylko wkłady.
Przecież mówie o wkładach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-25, 14:52   #1430
madziara_07
Zadomowienie

nie jestem zorientowana co tez obecny polski rzad wymyslil dokladnie w sprawie abonamentu ale jedno mnie zastanawia. po co im abonament skoro TVP i radio zarabiaja bardzo duzo na reklamach? badzmy fair albo robimy za nadawce z misja, publicznego na ktora wszyscy obowiazkowo sie zrzucaja albo zarabiamy na reklamach wiec tworzymy programy pod publiczke zeby miec jak najwieksza ogladalnosc.
Mieszkam w UK, tu jest obowiazek placenia abonamentu jesli posiadasz tv i radio ale BBC nie nadaje w ogole reklam (codziennie, nie tylko w wigilie) i nadaje naprawde ciekawe programy/filmy/seriale.
Stary 2017-03-25, 15:45   #1431
201704240947
Konto usunięte

Mnie tez to zastanawia, widać TVP albo ma za niskie stawki albo chcą się nachapać, obstawiam to drugie.
Stary 2017-03-25, 16:10   #1432
okapi
Rozeznanie

Pracuję dorywczo w Biedronce przez agencję pracy:

- porzucanie w sklepie koszyków/wózków wypchanych produktami, tudzież pustych

- zostawianie produktów z lodówek/zamrażarek na zwykłych półkach. takie coś potem trzeba dodawać do strat, bo nie nadają się już do sprzedaży po spędzeniu kilku godzin w takich temperaturach

- upychanie produktów, z których się rozmyśliło w jakieś dziwne szczeliny, zamiast położenie na wierzchu, żeby pracownicy mieli łatwiej przy porządkowaniu regałów

- reagowanie oburzeniem, że pracownik nie zna na pamięć cen wszystkich produktów. to jest biedra, a nie jakaś elegancka drogeria

- jedno z moich ulubionych : pracownicy sklepu, którzy pracują w syfie, przy lepiących się regałach, lodówkach nagle stwierdzają, że im to przeszkadza, gdy pojawia się gościnnie pracownik z agencji. Zgadnijcie, komu przypada zaszczyt czyszczenia tego kilkumiesięcznego (rocznego?) brudu Nie chcę wiedzieć, jak wygląda dom tych kierowników, skoro nie mają potrzeby robienia co jakiś czas porządków w pracy.

-

-
okapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 17:25   #1433
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usunięte

Cytat:
Mnie tez to zastanawia, widać TVP albo ma za niskie stawki albo chcą się nachapać, obstawiam to drugie.
hmmm a mi sie wydaje, ze tych reklam za duzo nie ma, tzn sa miedzy programami ale jak juz jakis film leci, to nie jest przerywany reklamami.
Na polsacie tak czesto przerywaja, ze odechciewa sie ogladac
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 18:16   #1434
201704240947
Konto usunięte

U nas to o samo, mieliśmy kablówke z optimum i AMC. Ja lubię walking dead, puszczaja nowe odcinki w niedzielę o 21 i odcinek trwa ile? 40 min? To na AMC trwa ponad 1,5 godz przez reklamy
Noszzz rwaa jego mać i puszczają te cholerne reklamy na serio co 10 min. Rekord to był jak zdążyłam przez ten czas zrobic i wstawić po piekarnika cinnamon rolls, a na następnej przerwie na reklamy wyjąć i zjedliśmy je jeszcze przed zakończeniem epizodu -___-
Nie wiem za co się płaci, chyba za reklamy się płaci.
Firmy płacą telewizji żeby je puszczala a my żeby je oglądać niezły biznes
Stary 2017-03-25, 19:47   #1435
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

my nie mamy tv, tylko 2 komputery w domu i też nie mam ochoty płacić odgórnie narzuconego abonamentu. Nawet za naziemną byłabym skłonna taką składkę abonamentową płacić (w końcu jest w niej z 5 kanałów TVP), ale nie w sytuacji, gdy z niczego takiego nie korzystam

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 22:11   #1436
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hiiro Pokaż wiadomość
hmmm a mi sie wydaje, ze tych reklam za duzo nie ma, tzn sa miedzy programami ale jak juz jakis film leci, to nie jest przerywany reklamami.
no cóż, TVP próbowała lata temu przerywać serial "Dynastia" reklamami, ale szybko podniósł sie taki krzyk, że zaprzestano tego procederu.
Wtedy chyba jako sprzeciw takim praktykom podniesiono argument abonamentu.

Ale w sumie nie bardzo rozumiem - mam adblocka, na niektórych stronach w necie, aby obejrzeć treści jestem proszona o wyłączenie go - pada argument, że dana strona utrzymuje się z reklam.
Więc albo wiśta albo weśta albo płacimy abonament i oglądamy telewizję narodową bez reklam, albo TVP puszczając reklamy z tego czerpie dochody na utrzymywanie bieżącej działalności.
Przy takich dyskusjach pada ZAWSZE argument o misyjnym charakterze TVP...ale w zasadzie co to jest i czym się objawia? Sądzę, że np. filmy przyrodnicze realizowane przez taki National Geografic też kosztują kupę forsy, a nie płacę na tą tv abonamentu dostęp jest przez kablówkę, więc z tej opłaty jakiś grosik dla każdego emitowanego tam kanału pewnie spada - ale kablówkę opłacam dobrowolnie, nie pod przymusem zawarłam tą umowę.

Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Czas edycji: 2017-03-25 o 22:15
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-25, 23:01   #1437
201704240947
Konto usunięte

Ale tvp i tak puszcza reklamy pomiędzy programami, to jeśli mają argument ze nie moga utrzymywac sie z reklam reklam to nie powinni ich puszczać w ogóle.
Stary 2017-03-25, 23:23   #1438
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tvp i tak puszcza reklamy pomiędzy programami, to jeśli mają argument ze nie moga utrzymywac sie z reklam reklam to nie powinni ich puszczać w ogóle.
Do tego dochodzi natrętne lokowanie produktów w wielu programach

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Stary 2017-03-26, 00:08   #1439
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hiiro Pokaż wiadomość
Jak to gdzieś przeczytałem: "Oglądam reklamy na Polsacie, a tu nagle film" Albo: "Reklama na Polsacie. Zdążyłem wyjść po piwo. Na stację benzynową. W sąsiednim województwie"
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;72247646]no cóż, TVP próbowała lata temu przerywać serial "Dynastia" reklamami, ale szybko podniósł sie taki krzyk, że zaprzestano tego procederu[/QUOTE]
Pamiętam, strasznie szybko zrezygnowano z tego pomysłu.
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-26, 12:21   #1440
201803120844
Konto usunięte

Płacę abonament, ale rzeczywiście jest to bezczelność ze strony TVP, bo:

- reklam tyle co w tv komercyjnych
-mizerny poziom programów

Z założenia abonament jest po to, by tv publiczna pełniła misję czyli np. programy ambitne, o mniejszej oglądalności.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości