Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-04, 11:25   #1411
aguleekk
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Very w necie widzialam, ze 119. Widzialam na jakiejs grupie, ze dziewczyna kupila i mi sie spodobal (tylko ona jakos wiecej zaplacila), mam stacjonarnie sklep Bodzio i juz jakis czas planuje tam zajsc i spytac ile dokladnie ale jakos ciagle nie mam po drodze.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 11:34   #1412
goslawka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny próbuję napisać od wczoraj, ale coś była nie tak i tak mi zleciało
W sobotę robiłam surówki na zimę, a wieczorem dla rozrywki kłóciłam z TŻ-tem heheh, w niedziele byłam obrażona, ale że nie umiemy sie na siebie obrazac to do południa wytrzymaliśmy :P

Ja też dzisiaj wizytuję! Ale idę do jakiejś nowej lekarki i w sumie to idę tylko dlatego, że l4 potrzebuję xD do mojej nowej docelowej umówiłam się na 12.09 więc w sumie to już za tydzień :P

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Alla ale pyszności
Ja czekam na obiad.po żenującym śniadaniu liczę, że nadrobia obiadem.

Ja z Ikei też mam te pudełka na łóżeczko - wydają się super. Jeszcze zamierzam kupić regał kallax, żeby na początek mieć na rzeczy dziecięce, a docelowo na jakieś zabawki itp.

Co do boli w kroczu to ja je mam od dawna i ponoć to norma. Zwiększona ilość uplawow to też już dla mnie norma. Teraz już trochę jest lepiej odkąd odstawilam luteine,ale i tak.

O z Ikei też się zapatrzyłam na regał kallax!!! i drzwiczki z zegarem do niego , bo muszę gdzieś upchać u syna w pokoju drugie dziecko

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Katka, patrząc na Twój fotel zorientowałam się, że nie mam na czym karmić w pozycji siedzącej..😨😡 same łóżka mamy w domu..😖 i to bez możliwości podpórki pod plecy 😠 ehh..

Mogę mieć głupie pytanie? To na czym siedzicie ;>

Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czy Wam tez pieluchy tetrowe robią w praniu takie "cićki"? Właśnie wypralam cala pralke pieluch i podczas wieszania przy strzepywaniu jestem cala biala... Co zrobic?

Nic takiego mi się nie zrobiło, tetra tylko mi się powyciągała po jakimś czasie i nie była idealnie prostokątna :P

Cytat:
Napisane przez ania20bn Pokaż wiadomość
Dziewczyny obudziłam się z tż jak wstawał do pracy i próbuje usnąć ponownie od 15 minut Ale mała tak zaczęła się ruszać jak nigdy intensywnie ze zaczęłam się martwić i zastanawiam się czy na ip nie jechać. Mialyscie kiedyś takie nagle intensywne ruchy jak nigdy wcześniej?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Ja tak miałam ostatnio i nawet pisałam o tym :P bardzo intensywnie mi się córa ruszała, ale później wróciła do swojej leniwej aktywności :P

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
ortopedyczne te o których pisała Lotso

Migi my kupiliśmy wałeczki do spania na boku.. coś takiego
Nawet nie wiedziałam, że coś takiego sprzedają xD

Ja kładłam na boku syna od urodzenia i na pleckach na zmianę (takie instrukcje dostałam w szkole rodzenia i w szpitalu) dodatkowo przynajmniej raz dziennie na trochę na brzuszku, ale tutaj zaznaczali, że nie powinien noworodek spać na brzuchu. No i mój syn nie miał żadnych problemów z biodrkami, a asymetrie miał po urodzeniu, ale lekką i wystarczyły ćwiczenia w domu i właśnie odkładanie do spania w różnych kombinacjach :P
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 11:39   #1413
aguleekk
Zakorzenienie

Cos mi sie stalo z cisnieniem. Mierze juz od dawna codziennie albo i dwa razy dziennie ze wzgledu na to, ze w przychodni mialam wysokie. No i w domu jest ok. No ale od jakiegos czasu jest jakos dziwnie. Zazwyczaj mierzylam raz i po 5 minutach jeszcze raz zeby potwierdzic i dwa razy wynik byl dobry. A teraz... mierze i jest np. 144/88 wiec mierze za moment jeszcze raz i juz np. 130/80, potem mierze trzeci raz i tez juz nie jest takie wysokie. Tyle, ze mierze potem np. znow wieczorem i znow podobna sytuacja. Czasem i za pierwszym razem jedt np. 125/75 ale wlasnie ostatnio czesciej jest wysokie albo prawie wysokie (np. 137/85), a dopiero za 2 czy 3 mierzeniem jest lepsze.

Co o tym sądzić? Denerwuje sie mierzeniem czy co? Ja juz kiedys tak mialam tyle, ze wtedy faktycznie czulam, ze sie denerwuje i potem sobie opracowalam taki patent, ze mierze cisnienie od razu jak tylko o tym pomysle (zeby nie siedziec i nie myslec,ze za chwile bede mierzyc bo to nakreca) Tzn nie tak, ze sprzatam i nagle biegne mierzyc bo wiadomo,ze wtedy to nie jest miarodajne ale np. siedze sobie dluzszy czas i wtedy mi sie przypomina to mierze od razu. No ale teraz tez tak robie, nie czuje zebym sie denerwowala, teraz to wrecz przeciwnie siedzialam i ni sie oczy zamykaly, myslalam ze niskie a tu znow to samo.

20.08.2016

Edytowane przez aguleekk
Czas edycji: 2017-09-04 o 11:41
Stary 2017-09-04, 11:41   #1414
migifigi
Wtajemniczenie

Ja mam smoczki lovi dynamiczne.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 11:42   #1415
kasiastka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Aaaa dziewczyny w Biedronce czuczu karty kontrastowe 10zl Może któraś chce kupić.
Buzn, to są karty czy książeczka? Byłam dziś w biedronce i nie widziałam, ale nie żebym jakoś specjalnie szukała...
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 11:43   #1416
Lynn
Zakorzenienie

Dziewczyny jak się wielocytuje w apce?

Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 11:45   #1417
migifigi
Wtajemniczenie

Aguleekk chyba bym się nie przejmowała, skoro za chwilę tak czy siak się obniża więc widać, że nie ma tendencji do wysokiego tylko bardziej skoki. Może się faktycznie denerwujesz a myślisz że nie. Dodam, że jak miesiąc prowadziłam pomiary 4x dziennie to multum razy miałam tak, że za pierwszym razem miałam jakieś mega dziwne a dopiero za 2 razem spadało i brałam pod uwagę właśnie to 2, tłumacząc sobie, że może albo wina sprzętu albo właśnie ciut się zdenerwowalam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-04, 11:48   #1418
buzn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiastka Pokaż wiadomość
Buzn, to są karty czy książeczka? Byłam dziś w biedronce i nie widziałam, ale nie żebym jakoś specjalnie szukała...
Taka harmonijka, w empiku byłam były karty na sznureczku i książeczki, duży wybór, nie wiele droższe. Te na sznureczku kupię do samochodu

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 11:48   #1419
goslawka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Cos mi sie stalo z cisnieniem. Mierze juz od dawna codziennie albo i dwa razy dziennie ze wzgledu na to, ze w przychodni mialam wysokie. No i w domu jest ok. No ale od jakiegos czasu jest jakos dziwnie. Zazwyczaj mierzylam raz i po 5 minutach jeszcze raz zeby potwierdzic i dwa razy wynik byl dobry. A teraz... mierze i jest np. 144/88 wiec mierze za moment jeszcze raz i juz np. 130/80, potem mierze trzeci raz i tez juz nie jest takie wysokie. Tyle, ze mierze potem np. znow wieczorem i znow podobna sytuacja. Czasem i za pierwszym razem jedt np. 125/75 ale wlasnie ostatnio czesciej jest wysokie albo prawie wysokie (np. 137/85), a dopiero za 2 czy 3 mierzeniem jest lepsze.

Co o tym sądzić? Denerwuje sie mierzeniem czy co? Ja juz kiedys tak mialam tyle, ze wtedy faktycznie czulam, ze sie denerwuje i potem sobie opracowalam taki patent, ze mierze cisnienie od razu jak tylko o tym pomysle (zeby nie siedziec i nie myslec,ze za chwile bede mierzyc bo to nakreca) Tzn nie tak, ze sprzatam i nagle biegne mierzyc bo wiadomo,ze wtedy to nie jest miarodajne ale np. siedze sobie dluzszy czas i wtedy mi sie przypomina to mierze od razu. No ale teraz tez tak robie, nie czuje zebym sie denerwowala, teraz to wrecz przeciwnie siedzialam i ni sie oczy zamykaly, myslalam ze niskie a tu znow to samo.

Nie wiem na ile to prawda, ale gdzieś czytałam, że nie mierzy się ciśnienia co kilka minut, bo mogą wyjść przekłamania tylko, że trzeba odczekać ok 20 min, więc brałabym za prawdziwy pierwszy wynik. Myślę, że jeśli coś z ciśnienniem Cię niepokoi to powinnaś iść do lekarza.
Stary 2017-09-04, 11:48   #1420
buzn
Rozeznanie

Oo

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170904_124654.jpg (39,3 KB, 52 załadowań)
buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 11:50   #1421
migifigi
Wtajemniczenie

Mój lekarz mówił, że przerwa około 5 minut między mierzeniami, ale to wiadomo, co lekarz czy pielęgniarka to historia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-04, 11:58   #1422
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania20bn Pokaż wiadomość
Dzięki za pocieszenie w sprawie tych ruchów. Jak już się uspokoily to teraz cisnie i kluje mnie bardzo w podbrzuszu przy spojeniu.A gdzie można takie cos kupić? Są w Ikei? A ogóle jak powinno się na początku kłaść do spania po urodzeniu, czy na bokach też od razu można?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
ja kupiłam w zwykłym sklepie dziecięcym. Niby można używać od pierwszych dni, położna mówiła że dobrze np. podkładać koc albo ręczniki. To wydaje mi się bezpieczniejsze + poduszka klin. W ikei nie widziałam.
rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 11:58   #1423
Aneu8899
Rozeznanie

Aguleekk pewnie ze stresu ci skacze ciśnienie. Denerwujesz się poprostu. Też tak mam. Na luzie jest ok, u lekarza jak mam stres podwyższone. Naszczescie nigdy nie było powyżej 140. Moja mama też tak ma.

Ja noworodka kladłam raz na jednym boku, raz na drugim. Przy karmieniu też zmienialam. Jak najwcześniej kłaść na brzuszku. Nie dość że gazy ujda, to szybciej się rozwija.

Też mam kallax w pokoju starszaka. Później będzie ich wspólny. 20170904_125400.jpg

Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:01   #1424
Aneu8899
Rozeznanie

Smoczki mam avent. Zapomniałam dopisać,ale widzę że lovi rządzi

Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:06   #1425
rzeczozn
Rozeznanie

gosławka hehe ... mamy 2 łóżka - ja teraz praktycznie tylko leżę, plus na dole stół z krzesłami w jadalni. Wypoczynku brak, bo nie możemy się zdecydować na coś sensownego a nawet jak już zamówimy to pewnie czas oczekiwania jak zwykle 2 miesiące
Jesteśmy po przeprowadzce i salon jest jak dotąd bez kanapy
rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:06   #1426
aguleekk
Zakorzenienie

No wlasnie ja tez kiedys gdzies slyszalam, ze nie mierzy sie co kilka minut bo moga wyjsc przeklamania ale... w mojej książeczce do zapisywania cisnienia pisze, zeby mierzyc 3 razy w malych odstepach czasu zeby wykluczyc wlasnie blad pomiaru. I tez aparat moich rodzicow ma taka opcje mierzenia 3 razy pod rzad i wyciaga wtedy srednia i podaje jeden wynik. Wiec juz nie wiem jak jest
Zastanawia mnie to bo jakbym faktycznie miala to 140/90, potem caly czas 120/70 to na pewno bym sie nie przejela ale mi nawet jak spada to tal do 130 pare na 80 pare, ostatecznie do 130/80 wiec to i tak jest wyzsze cisnienie niz mialam kilka tygodni temu.
Lekarzowi na wizycie moge wspomnieć tyle,ze sie zastanawiam czy takie 140/90 lub bardzo bliskie takiemu to juz powod do ip od razu? Zwlaszcza, ze juz tak mialam i za kilka godzin samo z siebie bylo duzo nizsze. Caly czas takiego nie mam,mozliwe ze zmierze wieczorem i bedzie 125/75, a przeciez zadnych lekow nke biore ani nic.

20.08.2016

Edytowane przez aguleekk
Czas edycji: 2017-09-04 o 12:09
Stary 2017-09-04, 12:07   #1427
LitttleHope
Raczkowanie

Ten wizaz daje du.. Jednym slowem. Albo sie zacina albo nie chce wstawic postu 😣

Najlepiej przekladac dziecko raz na jeden raz na drugi bok bo wlasnie to lezenie na plecach spłaszcza. Karmic tez mi sie nie dalo na siedziaco zwlaszcza w nocy , kark i plecy wtedy wysiada..

Zaliczylam poczatek roku u syna, troszke zmoklismy a teraz padam ..
To czekamy na wizyty dzisiejsze

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:10   #1428
aguleekk
Zakorzenienie

Aneu, ja u lekarza to mam 160/100 praktycznie zawsze... w domu takiego nigdy, dlatego wiem jaka ja jestem i musze to brac pod uwage przy mierzeniu

20.08.2016
Stary 2017-09-04, 12:11   #1429
migifigi
Wtajemniczenie

Fajne te waleczki do spania rzeczozn, znalazłam na allegro za 33zl. Chyba kupię.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-04, 12:15   #1430
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Katka, patrząc na Twój fotel zorientowałam się, że nie mam na czym karmić w pozycji siedzącej..😨😡 same łóżka mamy w domu..😖 i to bez możliwości podpórki pod plecy 😠 ehh..

Hahaha

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Królika miałam podobnego, angorę. Ale nie lizał nonstop tylko obgryzał kable i dywany:P

Mój jak dostanie kabel to też może zjeść, jedynie stół czasem podgryza

Cytat:
Napisane przez Akinom0 Pokaż wiadomość
Ale pogoda okropna Leje od nocy... brzuch mnie jak na okres też boli..no spa nie pomaga.

W weekend pokłóciłam się z tztem, na szczęście już jest normalnie.

Smerfetka1990 nie dziwie się, że jak mąż robił ten masaż to byłą zadowolona

Co do rożków ja dostałam od mamy nieusztywniany, sama chyba bym nie kupiła.

Lynn daj znać jak po obchodzie.

Ja wizytuję w środę

Byłam wczoraj na pogotowiu.. Od 3 miesięcy mam takie białe pryszczyki na udach, rodzinna powiedziała że to potówki to się z tym pogodziłam problem w tym że było ich tylko 7 i ani nie schodziło ani nie pojawiało się więcej.
U dermatologa byłaś? Może natłuszczasz za bardzo?
Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
a jaki fotel i za ile? Mnie się marzy taki uszak <3 no boskie sa ale ceny też zabójcze...
Ja mam ten
Screenshot_2017-09-04-12-51-41.png
Ale kupiony tu za 170zł
https://www.olx.pl/i2/oferta/krzeslo...tml#c574e10052

Polecam na żywo lepiej wyglądają

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Ja myślę że osobno jednak. Kupię jakiś mały kosz do łazienki bo na nasze ubrania kosza nie mam.
A ja kupiłam taki płócienny worek na aliexpress i go powieszę w łazience bo jest mini i nie ma miejsca na podłodze

Cartoon Pokoju Dziecięcego Organizatora Przechowywania Torby Sznurkiem Plecak Dla Zabawek I Odzieży Dla Dzieci Dla Dzieci Worek Do Prania Torby Na Zakupy
http://s.aliexpress.com/fEFBZZRr
(from AliExpress Android)

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się wielocytuje w apce?

Dotykasz na tekst i się lekko zaznacza , wybierasz kolejny i u góry takie kopertki Ci się robią, jak wybierzesz co chcesz to klikasz na nie

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:16   #1431
dominikowa
Wtajemniczenie

Tez dzisiaj wizytuje.

Smoczek mam dr brownsa ortopedyczny , otrodontyczny, dmucham na zimne z mezem mamy wady zgryzu i starsze chodza w aparatach.

Tez miałam dzis rozpoczecie roku z dwójką to hardkor. Teraz tez padam jK little hope.

Najlepszy tekst starszej wczoraj wieczorem. Z powazna miną, przeglada się w lustrze i mówi: wiesz mamo, zle wygladam po tych wakacjach, nos czerwony, cienie pod oczami....

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:17   #1432
Smerfetka1990
Raczkowanie

Ja w środę wizytuję. Ale zamieniłam parę smsów dzisiaj z moją kuzynko-ginekolog i powiedziała mi że jak będę się źle czuć to nie będzie mi kazać czekać z cc do 39 tygodnia tylko zrobimy je w 38 😊
Pocieszylo mnie to bo termin mam na 25 października.

Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:17   #1433
migifigi
Wtajemniczenie

Katka świetny ten worek na pranie, nie musisz mnie dłużej namawiać 😂
Stary 2017-09-04, 12:19   #1434
Marzena_83
Rozeznanie

Dziewczyny myślicie, że ten LifeNest to fajna alternatywa dla monitora oddechu? Pierwszy raz o nim słyszę, a zastanawialam się nad monitorem.
A nakładki silikonowe z medeli kupowalyscie? Koleżanka mnie bardzo namawia na nie.
Też trzymam kciuki za wizyty😊

Stary 2017-09-04, 12:22   #1435
Lotso
Zadomowienie

Hello Dziewczyny. Wg moich zalozen za rowne dwa tyg powinnam lezec na sali pooperacyjnej i czucie w nogach powinno powoli wracac 😀😀gorzej jak morfinka przestanie dzialac😖😖😀😀

Dzieci w przedszkolu i zlobku. Tzn Wojtek z mama juz wrocil przed drzemka. W zlobku dzieci ryczaly az sie Wojtus przestraszyl a taki zadowolony szedl😜😜poplakal sie razem z nimi .ale jak go mama odbierala to zadowolony, opowiadal takze ok
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:29   #1436
goslawka
Zadomowienie

Cytat:
gosławka hehe ... mamy 2 łóżka - ja teraz praktycznie tylko leżę, plus na dole stół z krzesłami w jadalni. Wypoczynku brak, bo nie możemy się zdecydować na coś sensownego a nawet jak już zamówimy to pewnie czas oczekiwania jak zwykle 2 miesiące
Jesteśmy po przeprowadzce i salon jest jak dotąd bez kanapy
hahahah już myślała, że to jakaś dłuższa sprawa xD pewnie coś wybierzecie no albo karmienie na leżąco, ja osobiście lubiłam
Stary 2017-09-04, 12:29   #1437
aguleekk
Zakorzenienie

Dziewczyny przepraszam, ze tak spamuje tym cisnieniem ale mam jeszcze jedno pytanie moze wiecie.

Czy jesli zawsze mialam cisnienie super, a teraz mi skacze do tych 140/90 ale w wiekszosci czasu jednak jest 130 pare na 80 pare czyli takie granicznie ale jednak w normie to jest to powod do paniki czy raczej sytuacja gdzie powinnam to powiedziec lekarzowi ale na spokojnie na wizycie bez panikowania na ip? Jak myslicie?

20.08.2016
Stary 2017-09-04, 12:35   #1438
Cherry_Muffin
nibyżona

Aguleekk bez paniki, na wizycie powiedzieć. Chyba że poczujesz skok, będziesz mieć galop, dostaniesz zimnego potu, poczujesz się zle itd.
Wg mnie te Twoje wyniki to bardziej kwestia tych pomiarów i analizowania

Ja też mam lovi smoczek

Doszło zamówienie z gemini, teraz czekam na kuriera z wózkiem

Ciągle u nas pada, ale powietrze takie że dziś zrobiłam sobie trochę spaceru
16.10.2017r. T ♥

Edytowane przez Cherry_Muffin
Czas edycji: 2017-09-04 o 12:47
Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:48   #1439
nunny
Wtajemniczenie

Ja przeszłam jakieś 400 metrów i znowu twardy brzuch :/ Jeszcze coś mi się dzieje z żołądkiem. Dobrze że chociaż pogoda fajna bo chlodno.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 12:49   #1440
aguleekk
Zakorzenienie

Cherry, pewnie masz racje, niestety mam przerabane z tym cisnieniem ale tez sie boje zawsze z gory zakladac, ze znow tylkl jakos glupio zareagowalam gdyby nie ciaza to bym nie mierzyla tak czesto bo wiem, ze u mnie to bez sensu.

20.08.2016

Edytowane przez aguleekk
Czas edycji: 2017-09-04 o 12:54
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości