![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Witajcie!
Kasiulka, wreszcie. Śliczna jesteś, potwierdzam. Widać po kim Oliwcia odziedziczyła urodę. Oczy chyba ma po Tobie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agiko Kamilek słodki, szczególnie w tych czapusiach. Ach jak Wam zazdroszczę tego pobytu nad morzem. My dopiero w przyszłym roku pojedziemy. Zmykam, bo Natalka wali w klawiaturę i domaga sie już jedzonka ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
My juz wróciliśmy od lekarza i Mati dostał jednak antybiotyk bo kaszel trwa już ponad tydzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje dziecko śpi już ponad 1,5 godzn. jestem w szoku ![]() ![]() ![]() Agiko zdjęcia super i Wy też ![]() ![]() Alien przecież Ty nie jesteś gruba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Wtajemniczenie
|
Płatku może i faktycznie gruba nie jestem ale ten moj brzuch
![]() ![]() I jeszcze jedna sprawa. Platku ty piszesz, że Mateuszek nie chce siedziec w wózku i nosisz go na rączkach na spacerach, to samo było u mnie i mam nadzieje, ze to juz całkiem jest za mną. Powiem ci, ze wszystko sie zmieniło od kiedy kupilismy spacerówke i wozimy Wike w niej czyli od dni 3 ![]() ![]() A jaki wy macie wózek ? Poczekaj jeszcze troszke jak Mateuszek bedzie siedzial i pakuj go do spacerówki za siedząco i zobaczysz jaki bedzie zadowolony ![]()
#1414 |
Zakorzenienie
|
Alien to Ty sie popatrz na moje zwały to Ci si zaraz samopoczucie poprawi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Płatku Oliwka odpukac spi dobrze - zasypia koło 21:00, budzi sie na karmionko ok. 2:00 w nocy i potem czasami koło 5:00 a czasami nie - wiec i tak ją budze i karmie o 7:00 przed wyjsciem do pracy. Za to w dzien niewiele sie zmieniło - generalnie nie spi a jak juz to takie krótkie drzemki po 15-20 minut - 2-3 w ciągu całego dnia. Ten misio na zdjeciu to jest sliniaczek (w Smyku kupiony, polecam, mają ogromny wybór takich ze zwierzątkami), niunka-ulewajka mi non stop w sliniakach łazi i nie widac spod nich ciuszków, wiec postanowiłam ze bede jej chociaż ładne te sliniaczki kupowac ![]() Płatku a po czym poznajesz ze Mati na pieluchy uczulony, cos mu sie robi? Biduniek jest z tym gardełkiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałam was spytać, jak wprowadzałyście nowe jedzonko (wiem, że o tym juz było, wybaczcie
![]() ![]() ![]() Płatku, a próbowałaś myć pupę Mateuszkowi nadmanganianem potasu? U nas tylko to podziałało i maść Tormentiol (4 zł). Od 3 miesięcy Natalka nie ma problemu z odparzeniami. Najpierw przemywałam chusteczką, potem nadmanganianem, a następnie smarowałam tormentiolem, przeszło jak nic. A jeśli czasem zauważę lekkie zaczerwienienie to od razu nadmanganian, tormentiol i na drugi dzień pupa już zdrowa.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Alienku ja też mam dużą fałdę na brzuchu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko dzisiaj lekarka mi powiedziała, że to od pampersów i muszę niestety zmienić na inne, a ja zrobiłam zapas(2 duże paki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja daje mu popołudniu tak 1,5-2 godz. po piersi deserek i on raczej po nim tak 2-2,5 godz. nie ssie piersi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
Kostko co do wprowadzania nowego pokarmu np. dereska, to ja radze tak, najpierw deserek i przerwa albo ewentualnie po deresku piers jakbys widziala, że Natalka jest głodna jeszcze. Niektorzy zalecają najpierw pierś a potem nowe danie ale jak dla mnie to pomyłka bo dziecko po piersi to jest najedzone i wtedy moze nie miec ochoty na nowy posiłek.
#1419 |
Zakorzenienie
|
Kostko ja bym Ci radziła zacząc od podawania niewielkich ilosci między karmieniami piersią - na początek dzidzia i tak nie powinna dostawac za dużo bo nie wiadomo czy nie zareaguje uczuleniem. Ja juz od miesiaca Oliwce wprowadzam różne rzeczy ale nadal głównie jako dodatki a nie główne posiłki. Na razie to są takie eksperymenty bardziej, ale w tym tygodniu mam zamiar zaczac podawac juz jeden dziennie posilek zamiast mleka - zaczniemy od zupki i będę gotowac sama bo tych słoiczkowych Oliwka nie chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko zazdroszczę Ci że Oliwka tak ładnie śpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko stare czasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Remember me????? Qrde ile tu zmian, ledwo tu trafiłam do tej naszej ( chyba uz nie tak całkiem mojej) pzrewijalni. A mozemi ktoś wtłumaczyć, dlaczego pzrewijalnia? Widzę że dalej ostro lecicie z koksem, czyli zyc nie umierć, nie ma to jak być w domku z dzidzia...ja też bywam w dou, w weekendy...no i popołudniami, jezcze mnie dziecko rozpoznaje. Muszę sie pochwalić, bo umie juz siedzuieć, za cholerę nie chce leżeć, ziabów brak, i dożartosć wysoce podobna do mamusinej!
![]() Trzymajcie sie cieplutko, moze jeszcze zajrzę, kto wie z jaka nowinką..nie, nie jestem w ciaży!
#1424 |
Zakorzenienie
|
Meme pewnie, że pamiętamy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Płatku jaki avatar
![]() ![]() Meme rzeczywiście musi być ci ciężko skoro nie masz czasu na nic. Jak tylko będziesz mogła to pisz, bo osobiście mnie interesuje godzenie pracy i życia prywatnego. Kostko ja wprowadzałam po odrobinie pomiędzy posiłkami a jak po 3-4 dniach od wprowadzenia jakiejś papki zastępowałam nowym posiłkiem cycusia. To jeśli chodzi o danka - natomiast mleczko modyfikowane wprowadzałam zamiast piersi jako posiłku. I tak co tydzień jedna "pierś mniej" ![]() pozdro
#1427 |
Wtajemniczenie
|
Płatku z tymi pampersami moja bratowa tez tak miala. kupowala orginalne i zawsze maly mial uczulenie. zeszlo dopiero jak zmienila na zwykle typu tescoskie lub tipowskie. takie z hipermarketow. one nie zawieraja tych zeli i kombinacji coby lepiej chlonely.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, Agiko wszystko zrozumiałam. Postanowiłam że dam Natalce dwie łyzeczki przed piersią i będę codziennie zwiększać o łyżeczkę i stopniowo zamienię jeden posiłek piersią na jakieś danko itd. I tym sposobem może skończę karmić jak Natalka bedzie mieć 8 miesięcy. Dłużej nie chcę karmić. Maksymalnie do 10 miesiąca. Zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() Właśnie dałam jej przed chwilą dwie małe łyżeczki startego jabłka. Ale miała minę ![]() ![]() ![]() Płatku fajny avatarek. Może ja tez powinnam w końcu zmienić swój ![]() Meme fajnie że jesteś, mam prośbę. Mogłabyś podac mi na PW swój nr tel., bo bedę w sobotę (2 wrzesnia) w Bielsku, to byśmy się spotkały ![]() A ja zmykam karmić, kąpać i lulu, do jutra ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
Płatku ja używam pieluch z Lidla i te są dla Kamila najlepsze. Ostatnio jak wracaliśmy z urlopu kupiłam Huggisa i jak dla mnie porażka. Cienkie po 1-2 sikach są już zmemłane
![]()
#1430 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam, że raz jeszcze wypróbuję happy
![]() ![]() ![]() Kostko wprowadzasz tylko deserki czy zupki też? Ja niedługo zacznę wprowadzać już zupki, też mam zamiar karmić piersią do 8-9miesięcy. Później są tylko problemy z odstawieniem dziecka od piersi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Mati stukał mi w klawiaturę i dwa razy zapisał mi się ten sam post
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Jeszcze przylazłam na chwilkę
![]() Płatku, najpierw chcę wprowadzić warzywka potem owocki i zupki. Warzywka najpierw, żeby Natalka przyzwyczaiła sie do niesłodkiego smaku. Potem będzie łatwiej dać owoce niż na odwrót.
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
Kostko ja robiłąm tak samo, najpierw papkę z samej marchewki potem tzw zupki
![]() ![]() Więc chyba coś w tym jest.
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak gotujecie te najprostsze zupki jeszcze bez mięska?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj ugotowalam - marchewka i mały ziemniaczek pokroiłam, gotowałam pol godz. na wodzie mineralnej, potem wszystko zmiksowalam na papkę i dodałam łyżeczkę swieżego masła - wyszło sto razy lepsze w smaku niż słoiczkowe, ale nie chciałybyscie widziec jak Oliwka tym plunęła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Ja się kompletnie nie znam na tym czyli ugotowałaś ziemniaka i marchew w wodzie mineralnej, odcedziłaś i wtedy zmiksowałaś, czy w zwykłej wodzie, a później w mineralce i mix
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Płatku ugotowalam na mineralce i zmiksowałam razem z tą wodą, ale nie całą, trochę odlałam - tak zeby wyszla srednio gęsta papka, bo akurat Oliwka taką konsystencję lubi.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Kasiulko
![]() ![]() Mati dostał właśnie antybiotyk, ale miał minę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Wtajemniczenie
|
Płatku, Tiaara ma racje co do tych pieluch
![]() Zanim kupisz Happy to spróbuj może tańsze z Reala Tip, jeśli masz gdzieś ten supermarket w pobliżu. Mają w środku zwykłą suchą ligninę plus oczywista folię, jak każde inne jednorazówki. Meme, nazwy "potforów" ![]() ![]() ![]() Przewijalnia - od - przewijać kogoś, zmieniać pieluchę, pielęgnować - od zmieniać kolejność - tu są kolejne wątki rocznikowe, dzieci dziś, jutro, za tydzień etc. Jeszcze nie wszystkie wątki uporządkowałam, ale staram się każdego dnia coś sprzątać ![]()
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co taka cisza nastała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.