Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-08, 13:59   #1411
dews
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
O niee te klaki , ja nie zlicze ile moje dziecko polknelo zapewne . No i nawet jak wypiore ubranka to i tak te klaki na nich są ... Wszedzie klaki - nastepny pies bedzie łysy

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
to juz latwiej kota sfinksa upic, zero problemu z sierscia
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-08, 14:05   #1412
Vicarika
Zakorzenienie

Moj jest uczulony na kota - wiec odpada
Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
to juz latwiej kota sfinksa upic, zero problemu z sierscia

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-08, 14:16   #1413
lady isss
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy ktoras ma moze takie napady goraca? Nosz kuzwa mog lezec i nic nie robic a takie goraco mnie zalewa, ze masakra. Kilka minut temu znowu jakby ktos mnie do pieca wsadzil. Te uderzenia sa tak intensywne, ze noralnie mi sue wlosy u nasady robia mokre a po ciele splywaja krople potu. Juz to zauwazylam kilka dni temu, ale zajeta bolem geby mojej mniej jakos na to uwage zwracalam, ale mozna powiedzec ze zgaga minela, a uderzenia goraca sie zaczely... teraz ochlonelam i ide wziac szybki prysznic bo nie ogarniam normalnie a wy dajcie znac czy ktoras tez takie jazdy ma moj do mnie mowi ze moze wychodza tabletki anty to go wysmialam zeby sie nie oszukiwal, bo tabsow to ja juz dobry rok nie biore i ma zaczac kolka krecic blizej domu bo kola pogubi jak mu zadzwonie ze rodze a on tak jak dzis 8h jazdy od domu. Stwierdzil ze przeciez lekarz mowil, ze narazie nic sie nie dzieje to go uswiadomilam ze owszem mowil, ale to bylo 2 tyg temu w sumie z takich innych objawow to mlody ewidentnie skonczyl buszowac tak mocno. Tzn rusza sie, ale te ruchy sa raczej mniej agresywne i ewidentnie wiecej odpoczywa

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-08, 14:22   #1414
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras ma moze takie napady goraca? Nosz kuzwa mog lezec i nic nie robic a takie goraco mnie zalewa, ze masakra. Kilka minut temu znowu jakby ktos mnie do pieca wsadzil. Te uderzenia sa tak intensywne, ze noralnie mi sue wlosy u nasady robia mokre a po ciele splywaja krople potu. Juz to zauwazylam kilka dni temu, ale zajeta bolem geby mojej mniej jakos na to uwage zwracalam, ale mozna powiedzec ze zgaga minela, a uderzenia goraca sie zaczely... teraz ochlonelam i ide wziac szybki prysznic bo nie ogarniam normalnie a wy dajcie znac czy ktoras tez takie jazdy ma moj do mnie mowi ze moze wychodza tabletki anty to go wysmialam zeby sie nie oszukiwal, bo tabsow to ja juz dobry rok nie biore i ma zaczac kolka krecic blizej domu bo kola pogubi jak mu zadzwonie ze rodze a on tak jak dzis 8h jazdy od domu. Stwierdzil ze przeciez lekarz mowil, ze narazie nic sie nie dzieje to go uswiadomilam ze owszem mowil, ale to bylo 2 tyg temu w sumie z takich innych objawow to mlody ewidentnie skonczyl buszowac tak mocno. Tzn rusza sie, ale te ruchy sa raczej mniej agresywne i ewidentnie wiecej odpoczywa

Takich skokow nie mam, ale zauwazylam, ze ogolnie mi jest cieplo Kiedys ciagle w swetrach albo pod kocem i wiecznie lodowate rece, a teraz np a biurze siedze w krotkim rekawku, a dziewczyny co chwile mowia, ze zimno. Tak samo moj tz ciagle chce grzanie w domu wlaczac, a ja ze po co ci to, przeicez goraco :p Rece tez mam ciagle cieplutkie.

I u mnie ruchy mlodego tak samo o wiele spokojniejsze. Zdarza sie ze ma taki napad chwilowy, ze mocno sie rusza, ale to raz na kilka dni i zawsze sobiewtedy wkrecam, ze chce sie obrocic A tak na codzien to czuje go bardzo czesto, ale sa to takie spokojne, plynne ruchy.
Stary 2018-10-08, 14:27   #1415
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Ja tez się denerwuję - im bliżej tym pojawia się stres. To chyba normalne

Dziś mi wskoczył mail na skrzynkę, że mogę odebrać pieluchy z rossmanna! Yeeeeeah!
Mnie stres już kompletnie zszedł i nie boję się porodu, natomiast chciałabym wiedzieć jak się poród objawia żebym za późno do szpitala nie pojechała. A dlatego boję się przegapić bo moja znajoma czuła średni ból podbrzusza w terminie porodu, wody jej nie odeszły ale postanowiła jechać na IP to sprawdzić, a tam się okazało że na ktg piszą się silne skurcze, a ona sama ma już 6 cm rozwarcia.. Chociaż się nie wycierpiała tak bardzo
Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
To jakies skrajnosci juz sa chyba. Z córką nie pralam ani koszul ani stanikow ani zadnych ubran czy poscieli w dzieciecym. Tylko i wyłącznie rzeczy dziecka wypralam w dzieciowym plynie. To moze i jak ktos przychodzi do nas to mamy mu dac ubranie ktore wyprane jest w dzieciowym plynie? A najlepiej zakupic kilka sztuk dziecięcych proszkow i płynów i rozdac rodzinie nie no zartuje ale to juz przesady

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też nasze ubrania i pościel będę prała nadal w naszym proszku, a tylko rzeczy Hani będę prała w Loveli.
Cytat:

Ja mam okropne napady gorąca. Dziś to już w ogóle przesada i cały dzień mogłabym spać żeby przestało mnie mdlic. A Malutka taka jest dziś leniwa.. Dawno nie miałam tak złego dnia.

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-08, 14:32   #1416
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Mnie stres już kompletnie zszedł i nie boję się porodu, natomiast chciałabym wiedzieć jak się poród objawia żebym za późno do szpitala nie pojechała. A dlatego boję się przegapić bo moja znajoma czuła średni ból podbrzusza w terminie porodu, wody jej nie odeszły ale postanowiła jechać na IP to sprawdzić, a tam się okazało że na ktg piszą się silne skurcze, a ona sama ma już 6 cm rozwarcia.. Chociaż się nie wycierpiała tak bardzo Ja też nasze ubrania i pościel będę prała nadal w naszym proszku, a tylko rzeczy Hani będę prała w Loveli. Ja mam okropne napady gorąca. Dziś to już w ogóle przesada i cały dzień mogłabym spać żeby przestało mnie mdlic. A Malutka taka jest dziś leniwa.. Dawno nie miałam tak złego dnia.

Ja jak pojechalam do szpitala to lekarz stwierdzil 4cm rozwarcia a polozna 7cm i szczerze nie wiem ile mialam ... Ale 2h i byli po

Stary 2018-10-08, 14:33   #1417
smileska
Zadomowienie

Czasami mam takie napady gorąca ze robie sie spocona i az splywa ze mnie pot. Ale to rzadko, zdarzylo sie moze ze 3 razy. Ale ogolnie jest mi caly czas gorąco. Mam pootwierane okna pozakrecane kaloryfery i goraco mi a TZ krzyczy ze lodówka w domu
A tak ogolnie to bylam juz dzis chyba z 4 razy w toalecie na dwójce ... ale nie mam biegajki zadnej. Nie mam pojecia po czym tak ...

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-08, 14:34   #1418
jajoanka
Zakorzenienie

Ja z tydzien wczesniej przeprowadzam sie do tesciowej (jak bedzie wszystko "planowo"), a jak nie... a ja cos "poczuje" to od razu jade do szpitala, bo mam 50 km do tego miasta, gdzie chce rodzic. U siebie nie pojade :-P Za duzo sie nasluchalam...

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-08, 14:36   #1419
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami mam takie napady gorąca ze robie sie spocona i az splywa ze mnie pot. Ale to rzadko, zdarzylo sie moze ze 3 razy. Ale ogolnie jest mi caly czas gorąco. Mam pootwierane okna pozakrecane kaloryfery i goraco mi a TZ krzyczy ze lodówka w domu
A tak ogolnie to bylam juz dzis chyba z 4 razy w toalecie na dwójce ... ale nie mam biegajki zadnej. Nie mam pojecia po czym tak ...

Grzeja nas male grzejniki od srodka :p
Jak sie dowiesz skad taka przemiana materii to daj znac, bo u mnie tak roznie, ale szalu nie ma..

W ogole czuje cos wysoko po lewej takiego wystajacego jak reka albo noga.. eh ja osiwieje z ta pozycja dziecka Dopiero w nastepna srode polozna
Stary 2018-10-08, 14:37   #1420
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:

A może organizm się oczyszcza?
Cytat:
Ja z tydzien wczesniej przeprowadzam sie do tesciowej (jak bedzie wszystko "planowo"), a jak nie... a ja cos "poczuje" to od razu jade do szpitala, bo mam 50 km do tego miasta, gdzie chce rodzic. U siebie nie pojade :-P Za duzo sie nasluchalam...

Ja na szczęście mam blisko ale jak TŻ będzie w pracy to musi przyjechać po mnie z pracy 15 km, a później zawieźć do szpitala ok. 12 km Więc to będzie szybka akcja

Stary 2018-10-08, 14:38   #1421
sara3008
Zakorzenienie

Lady, ja mam identyczne uderzenia już jakis czas, kilka razy nawet o tym pisałam

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-08, 14:43   #1422
smileska
Zadomowienie

Anetka tez o tym pomyślałam ale szybko odrzucilam ten pomysl bo po co sobie nadzieje robić

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-08, 14:47   #1423
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
A może organizm się oczyszcza? Ja na szczęście mam blisko ale jak TŻ będzie w pracy to musi przyjechać po mnie z pracy 15 km, a później zawieźć do szpitala ok. 12 km Więc to będzie szybka akcja

U nas jest dobra trasa. Ja ten dystans robie w 35 minut, jak samochody sie dobrze uloza do wyprzedzania Lubie przycisnac, droge znam, wiec sobie pozwalam :-P Ciekawe jak to bedzie... ;-)

Stary 2018-10-08, 14:49   #1424
lady isss
Wtajemniczenie

No mnie te udrzenia goraca budza nawet w nocy. W jednym momecie jestem cala mokra, posciel mokra, wszystko mokre, a za chwile sie budze bo mi chlodno. Spokojnie oge porownac to z takim poceniem sie jak sie jest przeziebionym i tak sie czlowiek zaczyna pocic. I na poczatku myslalam ze jakejs goraczki dostaje bo to byl czas wlasnie jak mi ta buzia tak pcnac i bolec zaczela, ale ja ani wtedy ani teraz goraczki nie mam. Wzielam prysznic i czuje sie jak mlody bog i wszystko ok juz teraz. Ogolnie tez jest mi cieplo i wkurza mnie nawet jak slonce przez szybe na mnie swieci jak leze wiec rolety zaslaniam byloby to zrozumiale-te napady gdybym np sie ruszala i cos robila, ale one atakuja jak odpoczywam wiec podejrzewam biorac pod uwage brak zgagi od tygodnia i wlasnie te uderzenia, ze moze hormony szaleja i Igor sie zgrzal przy
wiazaniu sznurowek w trampkach byl tez czas, ze zauwazylam na majtkach jakby kawalki czopa? Ale pewna nie jestem, choc biorac pod uwage teorie jak on wyglada to moglo byc to tak na 90%.

Staram sie ze wszystkich sil wsluchac w swoj organizm i zauwazac jakies tam zmiany, ale z drugiej strony tez nie chce sie na sile doszukiwac bo to bez sensu. Kurcze pierwsza ciaza byla taka jakas mniej swiadoma i latwiejsza i ogolnie nie zwracalam uwagi na to ze cos sie dzieje. Teraz fisiuje, a przyjdzie co do czego to urodze w listopadzie

Stary 2018-10-08, 14:50   #1425
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest dobra trasa. Ja ten dystans robie w 35 minut, jak samochody sie dobrze uloza do wyprzedzania Lubie przycisnac, droge znam, wiec sobie pozwalam :-P Ciekawe jak to bedzie... ;-)

Jak Cie skurcz zlapie to i w 10 min dojedziesz

Stary 2018-10-08, 14:53   #1426
dews
Zakorzenienie

Cytat:
No mnie te udrzenia goraca budza nawet w nocy. W jednym momecie jestem cala mokra, posciel mokra, wszystko mokre, a za chwile sie budze bo mi chlodno. Spokojnie oge porownac to z takim poceniem sie jak sie jest przeziebionym i tak sie czlowiek zaczyna pocic. I na poczatku myslalam ze jakejs goraczki dostaje bo to byl czas wlasnie jak mi ta buzia tak pcnac i bolec zaczela, ale ja ani wtedy ani teraz goraczki nie mam. Wzielam prysznic i czuje sie jak mlody bog i wszystko ok juz teraz. Ogolnie tez jest mi cieplo i wkurza mnie nawet jak slonce przez szybe na mnie swieci jak leze wiec rolety zaslaniam byloby to zrozumiale-te napady gdybym np sie ruszala i cos robila, ale one atakuja jak odpoczywam wiec podejrzewam biorac pod uwage brak zgagi od tygodnia i wlasnie te uderzenia, ze moze hormony szaleja i Igor sie zgrzal przy
wiazaniu sznurowek w trampkach byl tez czas, ze zauwazylam na majtkach jakby kawalki czopa? Ale pewna nie jestem, choc biorac pod uwage teorie jak on wyglada to moglo byc to tak na 90%.

Staram sie ze wszystkich sil wsluchac w swoj organizm i zauwazac jakies tam zmiany, ale z drugiej strony tez nie chce sie na sile doszukiwac bo to bez sensu. Kurcze pierwsza ciaza byla taka jakas mniej swiadoma i latwiejsza i ogolnie nie zwracalam uwagi na to ze cos sie dzieje. Teraz fisiuje, a przyjdzie co do czego to urodze w listopadzie

Kurcze, mi to nawet przepowiadacze minely :p Nic sie nie zapowiada jeszcze ani troche
Stary 2018-10-08, 14:55   #1427
lady isss
Wtajemniczenie

A te biegajki to nie koniecznie, ze sie oczyszcza przed porodem, ale tez moga byc w czasie kiedy sie dzidzia obniza wlasnie. Bo to tez mialam - po 4 razy biegalam na dwojke i raczej to byla taka normalna i wyczytalam, ze moze sie obnizac. No i w sumie na logike biorac to faktycznie moglo byc od tego, bo ja naprawde rennie mogam jak dropsy wcinac, a niewiele to dawalo a teraz nawet jak sie nazre jak swinia i sie ruszyc nie moge to zgagi nie mam.

Stary 2018-10-08, 14:57   #1428
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Cie skurcz zlapie to i w 10 min dojedziesz

Na kazdym skurczu bede docikac na gaz XD

Jak mnie "zlapie" w domu, to pewnie i tak zadzwonie po meza i on bedzie jechal. Ale jak bede u tesciowej... to ja chce siadac za kierownice. Balabym sie jak ona mnie dostarczy do szpitala :-P

Stary 2018-10-08, 15:00   #1429
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:

Jak mnie "zlapie" w domu, to pewnie i tak zadzwonie po meza i on bedzie jechal. Ale jak bede u tesciowej... to ja chce siadac za kierownice. Balabym sie jak ona mnie dostarczy do szpitala :-P

Nie ma prawka czy jej nie ufasz ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-08, 15:04   #1430
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tak czy siak będę dzwonić po męża chociaż teściowa mieszka 200-300m ode mnie bo ona powiedziała że z tego stresu i tak by wezwała karetkę do mnie... Mówię jej ze nie ma takiej opcji bo poród to nie jest zagrożenie życia ale teściowa sądzi, że skoro place składki to karetka musi do mnie przyjechać z mężem ustalilam że nie mówimy jej o porodzie tylko powiemy jej po fakcie dokonanym
Cytat:
A te biegajki to nie koniecznie, ze sie oczyszcza przed porodem, ale tez moga byc w czasie kiedy sie dzidzia obniza wlasnie. Bo to tez mialam - po 4 razy biegalam na dwojke i raczej to byla taka normalna i wyczytalam, ze moze sie obnizac. No i w sumie na logike biorac to faktycznie moglo byc od tego, bo ja naprawde rennie mogam jak dropsy wcinac, a niewiele to dawalo a teraz nawet jak sie nazre jak swinia i sie ruszyc nie moge to zgagi nie mam.

Ja nie miałam jak się Mała obnizala ale wiadomo, to indywidualna sprawa

Stary 2018-10-08, 15:06   #1431
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma prawka czy jej nie ufasz ?

Ona nie ma obycia za kierownica. Cale zycie jezdzila jako pasazer... po prostu sie boi. A teraz jeszcze ma nowy samochod :-P Wiec i ja sie boje XD

Stary 2018-10-08, 15:11   #1432
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, mi to nawet przepowiadacze minely Nic sie nie zapowiada jeszcze ani troche
Ja to raczej traktuje jako takie doswiadczenie na sobie. W pierwszej ciazy nie zwracalam uwagi na nic. Byl ten brzuch rosnacy i czulam, ze mala mi uciska bozene jak chodze. No i zgagi mialam. Nie mam pojecia nawet w ktorym tyg poczulam ruchy. W sumie to jest takie ciekawe bo na bank jakos sie ten organizm przygotowuje. Moge gadac, ze o zbliza sie porod. No logiczne, ze sie zbliza skoro do terminu 4 tyg zostaly bardziej mnie ciekawi czy faktycznie da sie jakby wczesniej zauwazyc, ze np cos dzieje sie zanim pojawia sie skurcze czy odejda wody no procz czopa, bo ten mi chlupnal w kibelek przy sikaniu tydzien przed pierwszym porodem i tez zajarzylam za jakies dwa dni, ze to chyba bylo to bo co innego skoro czulam jak wylazi mi tamtedy nawet. W paranoje nie popadam, bo bym mogla powiedziec, tak jak w "chlopakach do wziecia", ze jestem w ciazy, bo boli mnie zab chyba nie zacznerodzic, bo mnie pol gornej szczeki boli od opuchlizny

Co do opuchlizny to schodzi. Juz wygladam normalnie. Czuje, ze mam jeszcze troche spuchniete kolo nosa i dol policzka i dziaslo no i jak zgryzam zeby to costam czuje, ale juz to tak nie denerwuje ani nie boli okrutnie. Wroce z porodowki to zapisze mloda i siebie do dentysty. Mleko sciagne, tata zostanie z synkiem, a ja z mloda zrobimy sobie babski wypad do sadysty niech tam zajrzy o co biega. Nie bede teraz zaczynac przed samym porodem. Niech tam popatrzy czy to moze ta osemka tak nabroila czy co, ze mi ta munia spuchla.

Stary 2018-10-08, 16:02   #1433
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Wróciłam ! Tym razem mąż mnie zabije wydałam 150 zł
I w sumie więcej rzeczy kupiłam do żarcia niż dla siebie o ja głupia a mąż dał kartę

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-08, 16:09   #1434
dews
Zakorzenienie

A mi sie tak kebaba chce, ze szok
Stary 2018-10-08, 16:10   #1435
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
ej wez smaka nie rob!!! tez bym zjadla.. kurde..

moze w weekend sama zrobie .

jak udala.sie impreza???

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-10-08, 16:19   #1436
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
ej wez smaka nie rob!!! tez bym zjadla.. kurde..

moze w weekend sama zrobie .

jak udala.sie impreza???

A dzieki, bylo super Duzo ludzi bylo i ostatni goscie siedzieli do 3, ale z checia siedzialam z nimi, chyba przywczyailam sie do bycia trzezwa na imprezach Wszyscy mowili, ze nie wygladam jakby mi zostalo tylko 5 tygodni do porodu i sie dziwili ze zamiast siasc na tylku to biegalam i ciagle robilam im jakies jedzenie itp hah takze milo
Stary 2018-10-08, 16:21   #1437
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
A dzieki, bylo super Duzo ludzi bylo i ostatni goscie siedzieli do 3, ale z checia siedzialam z nimi, chyba przywczyailam sie do bycia trzezwa na imprezach Wszyscy mowili, ze nie wygladam jakby mi zostalo tylko 5 tygodni do porodu i sie dziwili ze zamiast siasc na tylku to biegalam i ciagle robilam im jakies jedzenie itp hah takze milo
to super

u mnie tez wszyscy mowia ze nie widac ze za 8 tyg rodze ja sama nie czuje ze niedlugo urodze

Stary 2018-10-08, 16:22   #1438
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Te ciążowe smaki ja się dziś męczyłam dłuższą chwile ze sloikiem bo mi się ogórków kiszonych zachciało..

Stary 2018-10-08, 16:26   #1439
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj zamówiliśmy i jedynie się w☠☠☠☠ilismy że takie nie dobre :/

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-08, 16:29   #1440
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja robię spaghetti

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości